Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το πλάνο ελληνοποίησης του Παναθηναϊκού, το οποίο πήγε... περίπατο μέσα στην γενικότερη τραγική κατάσταση.
Μέσα σε αυτό το αλαλούμ που επικρατεί φέτος στον Παναθηναϊκό είδαμε και το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του. Να παίζει με δύο Ελληνες στην ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Αρη. Στο τελευταίο σχόλιο δεν πρόλαβα να γράψω τίποτα για αυτό, αλλά το κάνω τώρα. Το είδαμε και αυτό. Σε μία σεζόν, που στον Παναθηναϊκό λένε , ότι το πλάνο τους είναι να πάνε κυρίως με νεαρούς Ελληνες παίκτες και παιδιά από τις Ακαδημίες είδαμε στην ενδεκάδα του αγώνα με τον Αρη δύο Ελληνες.
Μπορεί να ρωτήσει κανείς. Δηλαδή αν έπαιζαν παραπάνω Ελληνες η ομάδα δεν θα έχανε, η θα κέρδιζε; Την απάντηση κανείς δεν την ξέρει. Το σίγουρο είναι ότι θα είχε γίνει το λογικό. Θα είχαν παίξει παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει Ελληνικό πρωτάθλημα, τι σημαίνει να παίζεις με τον διψασμένο Αρη στην Θεσσαλονίκη, πόσο σημαντικό είναι για τον Παναθηναϊκό το πρεστίζ του και την βιωσιμότητά του να βγει στην Ευρώπη και να παλέψει να μπει στους ομίλους και να πάρει τα 6 εκ. ευρώ. Μπορεί και αυτοί να έπαιζαν και ο Παναθηναϊκός πάλι να έχανε , όπως έχει γίνει και σε άλλα παιχνίδια φέτος. Αλλά θα είχε γίνει το σωστό.
Δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή γιατί να παίξει ο ανέτοιμος και άχρωμος Κάιπερ αντί του Μαρίνου, που στην Τρίπολη με τον Αστέρα «έτρωγε» σίδερα στην θέση του αριστερού μπακ; Ας πούμε ότι κατανοώ την απόφαση να παίξει ο Χοκίν που πήγε καλά στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ξάνθη, αλλά γιατί να βγει να παίξει και στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Αρη, όταν δεν υπήρχε στο πρώτο; Πόσο χειρότερα πρέπει να παίξει ο Βιτόλο(απ'όσο παίζει τον τελευταίο μήνα), για να κάτσει στον πάγκο και να δοθούν ανάλογες ευκαιρίες στον Λαγό; Πόσο χειρότερος θα είναι ο Λαγός από αυτόν τον Βιτόλο;
Πως είναι δυνατόν μετά από το πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο του Τριανταφυλλόπουλου με τον Αστέρα στην Τρίπολη να μένει πάλι εκτός για να παίξει ο Πίντο; Πως είναι δυνατόν να προτιμάς να αφήσεις εκτός τον νεαρό Αποστολόπουλο, όταν δεν έχεις φορ στον πάγκο; Απλά ερωτήματα και απορίες, που έχει όλος ο κόσμος.
Επαναλαμβάνω και με τους Ελληνες στην 11αδα πάλι μπορεί να έχανε ο Παναθηναϊκός, αλλά θα είχε γίνει το σωστό το λογικό. Σε αυτή την φάση ο Παναθηναϊκός και από την στιγμή, που οι ξένοι που έχουν έρθει είναι παίκτες, που δεν κάνουν καμία διαφορά , έχει ανάγκη από Ελληνες παίκτες που ξέρουν τι σημαίνει ελληνικό πρωτάθλημα , τι σημαίνει να μην βγαίνει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη, τι σημαίνει πόσο ξεφτίλα είναι ο Παναθηναϊκός να βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη.