Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Panathinaikos μεν, απωθητικός δε!

Η ελληνοποίηση που υπόσχονταν η ΠΑΕ πήγε… περίπατο. Το «τριφύλλι» πλέον ξεκινάει με 9 ξένους αμφιβόλου ποιότητας και μόνο το «Panathinaikos» που αναφέρουν στις δηλώσεις τους, θυμίζει κάτι από παλιά…

Panathinaikos μεν, απωθητικός δε
Ο Παναθηναϊκός του 2012-13 ξεκίνησε με πολλά προβλήματα. Σώθηκε από την κίνηση του Αλαφούζου τελευταία στιγμή –προς το παρόν βέβαια, αφού έρχεται τέλη Μάρτη ο έλεγχος της UEFA- και η ΠΑΕ, υπόσχονταν πως η ομάδα θα στηριχθεί σε Έλληνες παίκτες που θα πονάνε την φανέλα αλλά και στις Ακαδημίες της. Με σκοπό να περιοριστεί το μπάτζετ και να υπάρχει και το πάθος. Ένα πλάνο, που σε βάθος χρόνου φαίνεται πολύ ορθολογικό υπό την έννοια πως δεν θα μπορούσαν να γίνουν ηχηρές μεταγραφές.

Αντί για την περίφημη ελληνοποίηση, λοιπόν, τι έκανε ο Παναθηναϊκός; Έδιωξε 6 Έλληνες διεθνείς (Καραγκούνη, Κατσουράνη, Βύντρα, Σπυρόπουλο, Νίνη, Χριστοδουλόπουλο), κρατώντας μόνο δύο (Καρνέζη και Μαυρία) και από τις Ακαδημίες, ευκαιρίες παίρνει ο ένας εκ των οχτώ. Πλην του Τριανταφυλλόπουλου, οι Φουρλάνος, Χουχούμης, Λαγός, Δώνης, Κουσίδης, Μαρινάκης και Αποστολόπουλος, σπάνια αγωνίζονται.

Και συν τοις άλλοις, οι επιλογές του αρχισκάουτερ, Ούγκο Βαρέλα (που ήταν συνεργάτης του Φερέιρα που απολύθηκε), είναι μονίμως για ξένους, αμφιβόλου ποιότητας. Χαρακτηριστικό όσων συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό, είναι πως σε περίοδο που δεν υπάρχουν λεφτά, οι «πράσινοι» έκαναν 13 μεταγραφές σε έξι μήνες(10 ξένοι, 2 Έλληνες και 1 ομογενής)! Εφτά παίκτες πήγαν στην Παιανία το καλοκαίρι και έξι τον χειμώνα.

Και κάπως έτσι, αντί για ελληνοποίηση, το «τριφύλλι» έφτασε να ξεκινάει με ξένους, τους 9 από τους 11 βασικούς του στο ματς με τον Άρη! Οι οποίοι, λόγω του περιορισμένου μπάτζετ, δεν είναι και τρομερού επιπέδου. Και φυσικά, μετά τα όσα συμβαίνουν στην… περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Παιανίας μεταξύ διοίκησης και ποδοσφαιριστών, δεν πρόκειται να… ματώσουν και την φανέλα.

Είναι ξεκάθαρο, πως από τους 10 ξένους που υπέγραψαν στον Παναθηναϊκό αυτή τη χρονιά, μόνο ο Σισοκό έχει ποιότητα και μόνο αυτός προσφέρει(ίσως το κάνει και ο Φιγκερόα όταν μπορέσει). Και λογικό, να δηλώνει ο Φάμπρι πως χάνονται τα παιχνίδια από έλλειψη «ψυχής» και προσωπικοτήτων. Και πάνω από όλα βέβαιο, πως όσο οι «πράσινοι» εμπιστεύονται τις επιλογές του Ούγκο Βαρέλα, ομάδα δεν θα φτιάξουν. Απλά, ίσως πλέον να είναι ήδη αργά για όλα αυτά. Αφού ο Παναθηναϊκός έγινε Panathinaikos, αλλά με λάθος τρόπο...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: