Στο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ για τον Λούκας, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Καρπάτι, Ιγκόρ Ντεντίσιν, υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε πρόταση ύψους 800.000 ευρώ.
Ο ισχυρός άνδρας της ουκρανικής ομάδας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Δικέφαλος του Βορρά δεν ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα με την οποία μιλούσε ο Ισπανός μέσος, αφού βρισκόταν σε συζητήσεις και με τον Ολυμπιακό. Παρ' όλα αυτά προτάσεις έφτασαν στον σύλλογο μόνο από τον ΠΑΟΚ, τη Λουκέρνη και τη Λα Κορούνια.
«Ο Λούκας είναι νεαρός, πιθανόν να μην έχει αντοχές στους επηρεασμούς, οι ατζέντηδες πάντα επηρεάζουν, ο δικός του, λοιπόν, του επέτρεψε να διαπραγματευτεί με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, τη Βόλφσμπουργκ, τη Ντιναμό Κιέβου, τη Σπαρτάκ, επισήμως ο σύλλογος έλαβε προτάσεις από τον ΠΑΟΚ, τη Λα Κορούνια και την Λουκέρνη», είπε αρχικά ο Ντεντίσιν και πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ πρόσφερε 800.000 ευρώ στην ομάδας, η περίπτωση του ελβετικού συλλόγου απορρίφθηκε γατί ο παίκτης δεν ήθελε να πάει στη Λουκέρνη, η Ντεπορτίβο πρόσφερε 75.000 ευρώ για δανεισμό έξι μηνών, με δεδομένο ότι έξι μήνες μετά ο παίκτης μπορεί να υπογράψει συμβόλαιο σε άλλο σύλλογο ήταν ασύμφορο για μας».
Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Καρπάτι δήλωσε ότι: «Ο Λούκας έχει συμβόλαιο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2013. Εμείς θα επιμείνουμε να εκπληρωθούν όλοι οι όροι του συμβολαίου μέχρι το τέλος. Είναι παίκτης της Καρπάτι, αν καταλάβει ότι δεν ήταν σωστή η συμπεριφορά του και απολογηθεί στην ομάδα, θα καθίσουμε κάτω και θα συζητήσουμε».