Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Και…προπονητής ο Μπερλουσκόνι!

Συμβουλές στον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι για το πώς η Μίλαν πρέπει να αντιμετωπίσει τη Μπαρτσελόνα, έδωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αποδεικνύοντας πως έχει προπονητικές… αρετές.

Και…προπονητής ο Μπερλουσκόνι
Αντιμετωπίζει την καλύτερη ομάδα του κόσμου, σε ένα ζευγάρι που έχει ξεκάθαρο φαβορί. Η μονομαχία της Μίλαν με τη Μπαρτσελόνα, για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, για τους περισσότερους μοιάζει να έχει… τελειώσει πριν, καν, ξεκινήσει. Όχι, όμως, για όλους, όπως φάνηκε από όσα είπε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την αναμέτρηση αυτή.

«Η Μίλαν δεν είναι το φαβορί, αλλά δεν είμαστε χαμένοι από… χέρι. Έχουμε ελπίδες να προκριθούμε, αρκεί ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι να ακούσει αυτά που έχω να του πω. Θα του αποκαλύψω πώς να κερδίσει τη Μπαρτσελόνα», είπε με νόημα ο πρόεδρος της Μίλαν.

Στη συνέχεια ο Μπερλουσκόνι ανέλυσε την… τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η ομάδα του. «Πρέπει να μαρκάρουμε μαν του μαν τον Μέσι με έναν παίκτη που θα έχει την ικανότητα να κόψει κάποιες από τις πάσες, πριν αυτές φτάσουν στον Αργεντινό. Αυτό θα είναι το… κλειδί της επιτυχίας μας. Ανακόπτοντας τον Μέσι, παίρνουμε ένα σοβαρό πλεονέκτημα», είπε αρχικά.

Όταν του ζητήθηκε να προτείνει τον παίκτη που θα μπορούσε να σταματήσει τον Μέσι, ο Μπερλουσκόνι δεν ανέλαβε την… ευθύνη. «Ας αποφασίσει και για κάτι ο προπονητής. Εγώ του λέω τον τρόπο, αυτός ας βρει τους πρωταγωνιστές», είπε χαμογελώντας.

Αναφορικά με την επιθετική γραμμή των «ροσονέρι», ο πρώην πρωθυπουργός δεν έδειξε να έχει αμφιβολίες. «Από τη στιγμή που ο Μπαλοτέλι δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, θα παίξουν ο Ελ Σααραουί και ο Πατσίνι. Αν ο πρώτος συνεχίσει να νιώθει ενοχλήσεις στο γόνατο, θα παίξει ο Ρομπίνιο, τον οποίο πιστεύω πολύ».

Στο σχόλιο πως η δουλειά του προέδρου δεν είναι να επιλέγει την ενδεκάδα, ο Μπερλουσκόνι έγινε ιδιαίτερα… επιθετικός. «Ξέρω ποιος είναι ο ρόλος του προπονητή και ποιος του προέδρου. Ωστόσο, όταν ήμουν νεαρός, έκανα τον προπονητή σε ομάδες παιδιών. Με όλες κατέκτησα πρωταθλήματα στις κατηγορίες τους. Συνεπώς γνωρίζω από προπονητική. Ο Αλέγκρι είναι ενήμερος για τις επιθυμίες μου, αν και δεν του έχω μιλήσει τις τελευταίες μέρες. Οι πολλές υποχρεώσεις μου δεν μου το επέτρεψαν. Ξέρω, πάντως, πως κάποιος θα του μεταφέρει αυτά που είπα, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητές μας για πρόκριση», είπε χαρακτηριστικά ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: