Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Preview: Άρσεναλ-Μπάγερν!

Η Άρσεναλ παίζει για το «ζην» και η Μπάγερν για το «ευ ζην» στη μονομαχία τους για τους «16» του Champions League.

Preview: Άρσεναλ-Μπάγερν
Είναι ένα από τα πιο δυνατά ζευγάρια των «16». Όμως αφορά δύο ομάδες που διάγουν εντελώς διαφορετικούς βίους φέτος.

Η μεν Άρσεναλ είναι μόλις πέμπτη στο πρωτάθλημα και πασχίζει να μπει στην τετράδα, ενώ έχει ήδη τεθεί εκτός στόχων στο Λιγκ Καπ, αλλά και το Κύπελλο μετά την εντός έδρας ήττα του Σαββάτου από την Μπλάκμπερν. Η δε Μπάγερν έχει διαφορά 15 πόντων από το δεύτερο στην Bundesliga και καλπάζει για τον τίτλο, ενώ συνεχίζει στο Κύπελλο.

Για να σωθεί η χρονιά για τους Λονδρέζους είναι απαραίτητη μία καλή πορεία στο Champions League και η παρουσία της για 13η συνεχή χρονιά στους «16» δεν είναι αρκετή. Ο Αρσέν Βενγκέρ, που βλέπει τους επικριτές του να αυξάνονται, πέραν του τραυματία Κίραν Γκιμπς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών. Στον αντίποδα, ο Γιουπ Χάινκες, που είδε την ομάδα του να νικά με 2-0 τη Βόλφσμπουργκ εκτός έδρας την Παρασκευή, άφησε εκτός αποστολής τους τραυματίες Χόλγκερ Μπαντστούμπερ και Κλαούντιο Πισάρο, καθώς επίσης και τον τιμωρημένο Ζερόμ Μπόατενγκ.

Άρσεναλ και Μπάγερν δεν είναι… ξένοι μεταξύ τους. Την περίοδο 2004/05 είχαν τεθεί αντιμέτωπες στην ίδια φάση, με τους Βαυαρούς να επικρατούν στο Μόναχο 3-1 και να περνούν παρά την ήττα με 1-0 στο Λονδίνο. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα είχαν συναντηθεί στη δεύτερη φάση των ομίλων, με τους Γερμανούς να κερδίζουν 1-0 στο «σπίτι» τους και να αποσπούν 2-2 στην Αγγλία.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν καλή παράδοση απέναντι σε Γερμανούς ως γηπεδούχοι, καθώς μετρούν 9 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Η Μπάγερν δεν τα καταφέρνει καλά σε αγγλικό έδαφος, καθώς έχει 2 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός Σβέιν Όντβαρ Μουν. Η ρεβάνς θα γίνει στις 13 Μαρτίου στην «Αλιάντς Αρένα».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: