Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Σούλης: «Αν δεν ήταν αυτό το… κωλοπαίχνιδο»!

Ενθουσιασμένος για τη νίκη επί του Πανιωνίου και βέβαιος ότι αν δεν υπήρχε το «κωλοπαίχνιδο», όπως το χαρακτήρισε, στη Λιβαδειά ο Άρης θα είχε ακόμα περισσότερες ελπίδες δήλωσε ο Σούλης Παπαδόπουλος.

Σούλης: «Αν δεν ήταν αυτό το… κωλοπαίχνιδο»!
Έντονα φορτισμένος παρουσιάστηκε ο Σούλης Παπαδόπουλος μετά τη λήξη του παιχνιδιού με τον Πανιώνιο.

Μιλώντας στην κάμερα της NOVA, ο τεχνικός του Άρη δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος απ’ τη νίκη της ομάδας του (1-0) και τη συνέδεσε με τη δραματική ήττα προ καιρού απ’ το Λεβαδειακό.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι «αν δεν ήταν αυτό το κωλοπαίχνιδο της Λιβαδειάς, θα ήμασταν πολύ καλύτερα», κατέληξε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε ζωή ακόμα. Ο κόσμος το κέρδισε το παιχνίδι…»

Ο Άρης ζει!!

Η λύτρωση άργησε αλλά ήρθε. Ο Άρης πέταξε στα... σκουπίδια τις «κατάρες» και με το τέρμα του Αγκάνθο νίκησε 1-0 τον Πανιώνιο, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο «Βικελίδης» και ελπίζει στην παραμονή.

Ο Άρης ζει!
Το φιλί της ζωής στον Άρη έδωσε ο Νταβίντ Αγκάνθο! Ο Ισπανός πέτυχε στο 58ο λεπτό το μοναδικό τέρμα στο ματς με τον Πανιώνιο (1-0) και οι «κίτρινοι» διατήρησαν τις ελπίδες τους για παραμονή στην κατηγορία έπειτα από 24 αγωνιστικές στη Σούπερ Λίγκα.

Η κρισιμότητα της αναμέτρηση άφησε τις τακτικές στα αποδυτήρια και σε ένα «Κλεάνθης Βικελίδης» που.. έβραζε η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από 15ματς στο πρωτάθλημα και την «παρθενική» της τη φετινή σεζόν στο «σπίτι» της!

Τελευταίος αλλά με 17 βαθμούς παρέμεινε ο Άρης και πλέον έβαλε και τον Πανιώνιο, που έμεινε στην 15η θέση με 24, στον «χορό» της παραμονής.


Το ματς:



Mε τον κόσμο του να είναι ο ... 12ο παίκτης ο Άρης έκανε από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ξεκάθαρες τις προθέσεις του. Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν με την τριάδα των Μανιά, Αγκάνθο και Μπακασέτα να δημιουργήσουν ρήγματα στα άκρα της άμυνας των «κυανέρυθρων», που πιέστηκαν αρκετά στο ξεκίνημα τους παιχνιδιού. Οι αντεπιθέσεις της ομάδας του Παναγόπουλου με τους Αραβίδη και Κολοβό «μάζεψαν» κάπως τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, καθώς καμία ομάδα δεν ήθελε να ρισκάρει στα μετόπισθεν.

Με το πέρασμα των λεπτών ο ρυθμός στο ματς έπεσε και κυριάρχησαν οι δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Άρης αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι, αφού οι παίκτες του επιχειρούσαν συνεχώς βαθιές μπαλιές, ενώ ο Πανιώνιος είδε τις αντεπιθέσεις του να βρίσκουν πολλά εμπόδια απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των «κίτρινων». Τα νεύρα μεταξύ των παικτών έφεραν και διακοπή στο ματς στο 40ο λεπτό, οι ομάδες αποσυντονίστηκαν πλήρως και το ημίχρονο έληξε χωρίς τέρματα.

Ίδια εικόνα είχε και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Τα νεύρα και η συνεχής ένταση που υπήρχε στις τάξεις των γηπεδούχων λειτούργησε υπέρ των «κυανέρυθρων», που δεν απειλήθηκαν και κρατούσαν τον Άρη εγκλωβισμένο στο δεύτερο μισό του γηπέδου. Η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλου συνέχισε να αδυνατεί να δημιουργήσει οργανωμένες φάσεις αλλά σώθηκε από την ενέργεια του Τσουμάνη. Ο νεαρός μπακ άδειασε εξαιρετικά δύο αμυντικούς στο 58’, η μπάλα έφτασε στον Τάτο και από εκεί ο Αγκάνθο με κοντινή κεφαλιά «λύτρωσε» την ομάδα του.

Το γκολ του Άρη άναψε για τα καλά τα αίματα, οι τακτικές είχαν πάει... περίπατο και ο Πανιώνιος προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα στην εστία του Διούδη. Από την άλλη πλευρά οι «κίτρινοι» όσο είχαν ανάσες ήταν αρκετά επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων είχε ανέβει στη σέντρα. Το φινάλε του ματς βρήκε την ομάδα της Θεσσαλονίκης να κρατάει με δυνατά μαρκαρίσματα την μπάλα ψηλά στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ψύχραιμα μες τον πανικό της περιοχής του Άρη και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.





Οι συνθέσεις:


Άρης (Σούλης Παπαδόπουλος): Διούδης, Βανγκέλι, Γιαννίτσης, Μπουγαΐδης, Τσουμάνης, Τσιάρας, Καμινιώτης (79’ Οικονομόπουλος), Τάτος, Μπακασέτας, Μανιάς (90+2’ Αγγελούδης), Αγκάνθο (74’ Κύργιας)

Στον πάγκο: Γουναρίδης, Παπαδόπουλος, Νταμαρλής, Κουσίδης

Πανιώνιος ( Κωνσταντίνος Παναγόπουλος): Πανιώνιος: Παπαδόπουλος, Κούρντι, Αυλωνίτης, Αραβίδης,Λαμπρόπουλος Μητρόπουλος, Παντίδος, Γιάννου (76’ Ντούνης), Λάσνικ (69’ Καμπάνταης), Παναγιωτούδης, Κολοβός.

Στον πάγκο :Ανέστης, Ζαχαράκης, Πάνος, Σταυροθανασόπουλος, Μπούζας

Διαιτητής: Γιάννης Τοπούζης (Θράκης)

Γήπεδο: Κλεάνθης Βικελίδης Πηγή: sport-fm.gr

Όχι μια απλή… Νίκη!! (video)

Αυτό δεν ήταν διπλό. Ήταν άθλος! Η τσαμπουκαλεμένη Νίκη Βόλου δεν μάσησε απ’ το ότι έπαιζε με δέκα παίκτες απ’ το 24’ και υποχρέωσε τον Ηρακλή στην πρώτη φετινή του ήττα (2-1) στο Καυταντζόγλειο!

Όχι μια απλή… Νίκη! (video)
Τι κι αν είναι δεύτερη (πλέον) στη βαθμολογία; Η Νίκη Βόλου έπαιξε με καρδιά πρωταθλήτριας στο Καυταντζόγλειο!

Παρόλο που έπαιζε με παίκτη λιγότερο για 70 περίπου λεπτά, η ομάδα της Μαγνησίας πέτυχε αυτό που δεν είχε καμία άλλη ομάδα φέτος: Ανάγκασε τον Ηρακλή στην πρώτη εντός έδρας ήττα του με 2-1!

Οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και πήραν προβάδισμα με κοντινό σουτ του Γιόβε (5’). Το παιχνίδι όμως τους στράβωσε για τα καλά.

Πρώτα με την (αυστηρή) αποβολή του Σοϊλέδη στο 24’ κι έπειτα με την ισοφάριση του Ιντζόγλου λίγο πριν το ημίχρονο.

Εκεί όμως που όλοι περίμεναν ότι οι φιλοξενούμενοι θα δεχθούν σφυροκόπημα, έδωσαν εκείνοι την κρίσιμη… ροπαλιά. Αφού λοιπόν ο Ανιέτε τους ξανάβαλε μπροστά (50’) και άντεξαν ως το τέλος την πίεση του Ηρακλή, πανηγύρισαν τη νίκη που του τερμάτισε ένα φοβερό σερί (εννέα νίκες και μια ισοπαλία) και τους έφερε από πάνω του στη βαθμολογία.




Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή, 7/2

Ηρακλής Ψαχνών-Βύζας Μεγάρων 4-0
(34',40' Μπουμάλ, 63' Τσιμόντζι, 71' Τσούτσης)

Σάββατο, 8/2

Ολυμπιακός Βόλου-Παναχαϊκή 1-1
(34’ Γκούρμα - 11’ Βιγιαφάνε)

Πανηλειακός-Φωκικός 3-1
(36’πεν., 80’ Κυριάκος, 39’ Κοτσώνης – 64’ Φράγκος)

Κυριακή, 9/2

Αστέρας Μαγούλας-Επισκοπή 3-2
(1’ Δωματάς, 31’, 64, Ντιέγκο - 25’ Βουρβαχάκης, 70’ Μπρατσιάνι)

Παναιγιάλειος-Χανιά 0-1
(65’ Πάγκαλος)

Καλλιθέα-Φωστήρας 1-1
(26’ Φαγέ - 81’ Σεχολάρι)

Δευτέρα, 10/2

Γλυφάδα-Αχαρναϊκός 0-1
(51’ Νεόφυτος)


Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Ολυμπιακός Βόλου-Ηρακλής Ψαχνών
Βύζας Μεγάρων-Γλυφάδα
Παναχαϊκή-Πανηλειακός
Αχαρναϊκός-Αστέρας Μαγούλας
Φωκικός-Παναιγιάλειος
Επισκοπή-Καλλιθέα
Χανιά-Φωστήρας

Βόρειος όμιλος

Σάββατο, 8/2

Βατανιακός-Ζάκυνθος 2-1
(6’ Γιαλαμίδης, 44’ Ποτουρίδης - 45'+2' Σκαθαρούδης)

Κυριακή, 9/2

Απόλλων Καλαμαριάς-Τύρναβος 1-1
(4’ Ναλμπάντης - 67’ Γεωργίου)

Αναγέννηση Γιαννιτσών-Καβάλα 1-0
(6’ Χατζηστεφάνου)

Αιγινιακός-Δόξα Δράμας 3-0
(56’ Χατζής, 65’ Μπελόν, 90’ Αχαλινόπουλος)

Δευτέρα, 10/2

Πιερικός-Εθνικός Γαζώρου 1-1
(13’ Μανίκας - 79’ Παπαθανασίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Κέρκυρα 1-0
(59’ Μπουντούρης)

Ηρακλής-Νίκη Βόλου 1-2
(42’ Ιντζόγλου - 15’ Γιόβε, 50’ Ανιέτε)

Η επόμενη αγωνιστική (20η)

Πιερικός-Αναγέννηση Καρδίτσας
Κέρκυρα-Απόλλων Καλαμαριάς
Εθνικός Γαζώρου-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Τύρναβος-Αιγινιακός
Καβάλα-Βατανιακός
Δόξα Δράμας-Ηρακλής
Ζάκυνθος-Νίκη Βόλου
Πηγή: sport-fm.gr

Ντουντού… από παντού!!

Μπήκε στο 61’, ύψωσε τα χέρια προς τον Θεό και στην πρώτη επαφή με τη μπάλα, ο Ντουντού με σουτ από 35 μέτρα, χάρισε στον ΟΦΗ τη νίκη 1-0 επί του Πανθρακικού. Αποθέωση του Fair Play από τον Α. Μάντζιο

Ντουντού… από παντού!
Τέτοιο ντεμπούτο, ούτε στον ύπνο του θα είχε ονειρευτεί ο Ντουντού Σεαρένσε.

Ο Βραζιλιάνος μέσος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ, σκόραρε με σουτ από 25 μέτρα, λίγα δευτερόλεπτα (61ο λεπτό) μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού.

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση της νίκης. Από την άλλη, στον Πανθρακικό ήταν εμφανείς οι απουσίες των Κάσες και Ρομέου από την μεσαία γραμμή και αν δεν βρισκόταν σε μεγάλη μέρα ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης, το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Άξια αναφοράς είναι η κίνηση του Άκη Μάντζιου στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Ο προπονητής του Πανθρακικού, προς τιμήν του και σε μια αποθέωση του Fair Play, ζήτησε από τους παίκτες του να μην επιτεθούν στο διάστημα που ο ΟΦΗ είχε μείνει με εννιά παίκτες, λόγω τραυματισμού των Ζόρο και Μακρή.

To ματς

Ο ΟΦΗ ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία, σε μια προσπάθεια να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ενώ ο Πανθρακικός έδωσε βάση στην άμυνα. Στο 8’ ο Μιλιάζες σούταρε δυνατά, αλλά είδε τον Αθανασιάδη να του στερεί ένα υπέροχο τέρμα, ενώ ίδια ήταν και η κατάληξη στο γυριστό σουτ του Παπάζογλου στο 27’. Ενδιάμεσα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με κεφαλιά του Μπεν, που εξουδετέρωσε ο Φερνάντες.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 30’ ήταν η σειρά του Ζε Εντουάρντο να σουτάρει από θέση μέσα δεξιά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της ομάδας της Θράκης αντέδρασε σωστά. Μετά το ημίωρο, ο Πανθρακικός πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, ανέλαβε πρωτοβουλίες και στο 44’ απείλησε με τον Χασομέρη, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το γκολ δεν μπήκε και έτσι, το πρώτο μέρος έληξε 0-0.

Καρμπόν με το πρώτο, ήταν και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να πιέζει για το γκολ. Στο 52’ ο Ζε είδε για δεύτερη φορά τον Αθανασιάδη να του λέει «όχι», αλλά στο 61’ η υπεροχή των Κρητικών καρποφόρησε. Ο Ντουντού, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι μερικά δευτερόλεπτα πριν, με βολίδα έξω από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 1-0, στο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Το γκολ αποσυντόνισε τους παίκτες του Πανθρακικού. Οι απουσίες των Κάσες και Ρομέου από τη μεσαία γραμμή ήταν εμφανείς, ενώ καταλυτική αποδείχθηκε και η αλλαγή του Λαδάκη, που τραυματίστηκε και αποχώρησε. Ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε πολύ σωστά το υπέρ του σκορ και όποτε του δόθηκαν ευκαιρίες (77’ Παπάζογλου και 84’ Σίσιτς), προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Θανάση Γιάχου τον βρήκε να κερδίζει δίκαια με 1-0 και να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις. Ο Πανθρακικός μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από τη μικρή έκταση του σκορ, αφού ο Αθανασιάδης έκανε πολλές και σωτήριες επεμβάσεις.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Κάλαϊτζιτς (61’ Ντουντού), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (46’ Σίσιτς), Παπάζογλου, Περογαμβράκης (84’ Στάθης).

Στον πάγκο έμειναν: Αγριμάκης, Βερόν, Ροβίθης, Μπαρέιρο.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Αθανασιάδης, Έμποου, Σαρακατσάνος, Μπεν Σαμπάτ (78’ Μολίνα), Λαδάκης (50’ Τριανταφύλλου), Καθάριος (88’ Ζδράβος-Ρίζος), Παπαγεωργίου, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Χασομέρης και Ιγκόρ.

Στον πάγκο έμειναν: Σέρεμετ, Τζάνης, Μακρυδημήτρης και Πασχαλάκης.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Ελευθερίου (Αθηνών)
Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

Κίτρινες κάρτες: Έμποου, Ιγκόρ
Κόκκινες κάρτες: ---- Πηγή: sport-fm.gr

Ήρωας ετών 25! Πώς πέθανε ένας τεράστιος Έλληνας!

"Σκυλίσια Μέρα" με τη συγκλονιστική ιστορία ενός μεγάλου Έλληνα αθλητή του στίβου. Πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη κι ανέβηκε δυο φορές στο βάθρο. Ήταν σημαιοφόρος, μάλιστα. Και κατέκτησε το χρυσό και το χάλκινο στα άλματα.
Με το που επέστρεψε νικητής έδωσε αμέσως το "παρών" στο προσκλητήριο για τους Βαλκανικούς Πολέμους. Ήθελε, μάλιστα, να πάει στην πρώτη γραμμή του πολέμου για να μην κατηγορηθεί ότι έχει ευνοϊκή μεταχείριση ως Ολυμπιονίκης. Θα μπορούσε, δηλαδή, να αποφύγει εύκολα αυτή την εξέλιξη. Δεν ζητούσε προνόμια, όμως.
Και πράγματι έτσι έγινε. Πήγε στην πρώτη γραμμή ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας, αυτός ο τεράστιος Έλληνας Ολυμπιονίκης.
Στο μέτωπο, όμως, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα. Και δεν άντεξε. Πέθανε στις 10 Φεβρουαρίου 1913, σαν σήμερα, πριν από περισσότερο από έναν αιώνα, σε ηλικία μόλις 25 ετών.
Πάνω στον τάφο του στην Πάτρα υπάρχουν οι πέντε κύκλοι των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ από το 1963 γίνονται τα Τσικλητήρεια στον στίβο.
Είχε πάρει ακόμα δυο αργυρά στους Ολυμπιακούς του 1908, ενώ πέρα από στίβο είχε ασχοληθεί και με το ποδόσφαιρο (τερματοφύλακας).
Το 1912 είχε καταρρίψει και το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς με 3 μ.47.


Πηγή: sportdog.gr

«Εκτός Τούμπας θυμίζει μικρή ομάδα»!

thumbnail
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε o  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Στέφανος Μπορμπόκης. Τόνισε πως όταν παίζει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του θυμίζει ομάδα που πάει για πρωταθλητισμό, αλλά μακριά από την Τούμπα μοιάζει με ομάδα που παλεύει για να μην υποβιβαστεί!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Μπορμπόκης:
Για την ομάδα που είναι προπονητής, την Κέφαλο της Κω:
“Είμαστε καλά αν αναλογιστούμε πως ήταν τα πράγματα πριν πάμε. Προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή ομάδα και να πάμε του χρόνου για καλύτερα πράγματα”.
Για τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ εκτός Τούμπας:
“Ο ΠΑΟΚ δείχνει μια εικόνα εντελώς διαφορετική μέσα στην Τούμπα και εκτός. Πιάνει 100% απόδοση μέσα στην Τούμπα, αλλά εκτός έδρας θυμίζει Πλατανιά, χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Πλατανιά, που διεκδικεί την σωτηρία του. Ο ΠΑΟΚ έχει το δεύτερο καλύτερο ρόστερ και δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι σε ένα τόσο σημαντικό ματς”.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
“Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα και το έχει δείξει και με τον Ολυμπιακό, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν το πάλεψε καν. Ήταν εκνευριστική η εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Δέχεται πάρα πολλές ευκαιρίες από όλες τις ομάδες. Όλοι πρέπει να κάνουν άμυνα και ειδικά κάθετα περνούν πολλές μπαλιές στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Η ομάδα ανεβαίνει πολύ ψηλά, είδατε ότι ο Μπεργκ σε μια φάση στην αρχή έφυγε μόνος του από το κέντρο. Επίσης η άμυνα είναι αργή και συνέχεια ανοιχτή. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Έκανε πάρα πολλές ευκαιρίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ΠΑΟΚ παίζει τόσο ψηλά και δεν κάνει τουλάχιστον εκτός έδεας ανάλογες ευκαιρίες. Δεν δικαιολογείται αυτή η εικόνα εκτός. Δεν θυμάμαι εκτός έδαρς παιχνίδι του ΠΑΟΚ φέτος που να μην έχει δεχτεί γκολ”.
Για το εάν έχει ελαφρυντικά ο ΠΑΟΚ:
“Υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι αλήθεια ότι οι νεοαποκτηθέντες παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν και να εγκλιματιστούν. Αλλιώς έπαιζε κάποιος στον Άγιαξ και αλλιώς εδώ. Ο Στέφενς βάζει τους νεοαποκτηθέντες για να παίρνουν παιχνίδια και να βγάλουν ρυθμό στην απόδοση τους. Ο ΠΑΟΚ μάλλον έχει συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση, όμως, τον απειλεί τώρα ο Ατρόμητος και ο Παναθηναϊκός. Περίμενα ο ΠΑΟΚ να ξεφύγει δέκα βαθμούς από την τρίτη θέσηα και να απειλείται να την χάσει”.
Για την δύναμη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο:
“Ο Παναθηναϊκός μέσα στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Αυτό το έδειξε και με τον Ολυμπιακό. Έλεγα πως αν ο Παναθηναϊκός προηγηθεί θα κερδίσει. Αλλά και ο ΠΑΟΚ να προηγούταν θα το έχανε το ματς. Η άμυνα δεν υπάρχει. Άμυνα κάνουν όλοι και η άμυνα και η επίθεση”.
Για την προσέγγιση του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια:
“Εγώ πιστεύω πως αυτό που παίζει μέσα στην έδρα του ο ΠΑΟΚ πάει να το παίξει και έξω. Όμως άλλα είναι τα παιχνιδιού στην έδρα σου, που ο αντίπαλος σε φοβάται και άλλο εκτός. Ο άλλος που παίζει στην έδρα του θέλει βαθμούς και σε αντιμετωπίζει αλλιώς. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να περιμένει τον αντίπαλο και να μην ανεβαίνει τόσο ψηλά στα εκτός έδρας. Δεν καταλαβαίνω γιατί δίνει τόσους χώρους. Δεν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να πρεσάρει ψηλά. Εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ πρέπει να αμύνεται πιο πολύ. Δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι”.
Για τις ευθύνες του Στέφενς:
“Ο Στέφενς είναι ο Στέφενς. Όταν παίρνεις έναν μεγάλο προπονητή όμως και του φέρνεις ότι σου ζητάει έχεις απαιτήσεις. Είναι φυσιολογικό να θέλει ο Σαββίδης να δει μια καλή εικόνα και μια βελτίωση. Επαναλαμβάνω. Ο ΠΑΟΚ βγάζει μια διαφορετική εικόνα μέσα στην Τούμπα και μια διαφορετική εκτός. Έξω από την έδρα του μοιάζει με μια ομάδα που παλεύει για να σωθεί. Επιπλέον δεν μπορεί να βγάλει φάσεις αν παίξει ο αντίπαλος καλά και πιέσει. Δεν έχω δει άλλη ομάδα που να έχει κάνει τόσες ανατροπές. Σίγουρα, η ομάδα θέλει χρόνο και δέσιμο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Όμως ο οπαδός του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός, βοηθάει την ομάδα και θέλει να βλέπει κάτι τουλάχιστον σοβαρό. Χάσε από τον Παναθηναϊκό αλλά πάλεψε το ματς και κάνε ευκαιρίες”.
Για την ανάγκη του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το κύπελλο:
“Πρέπει να κατακτήσει κάτι φέτος ο ΠΑΟΚ, αυτό είναι το σίγουρο. Όμως με τέτοια εικόνα είναι δύσκολο να υλοποιήσει τους στόχους του. Η ομάδα δεν πρέπει να σοβαρευτεί τώρα, έπρεπε να ήταν σοβαρή από την αρχή. Δεν μπορεί να την πατάει πρώτα και μετά να σοβαρεύεται”.
Πηγή: arenafm.gr

Νίκος Πασιαλής στο Metropolis: «Νίκη με οποιονδήποτε τρόπο»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Νίκος Πασιαλής σχολιάζοντας την αποψινή αναμέτρηση του Άρη με τον Πανιώνιο.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

«Ένα αποτέλεσμα υπάρχει σήμερα για τον Άρη και πρέπει να έρθει με οποιονδήποτε τρόπο. Εύκολα ή δύσκολα ο Άρης πρέπει να κερδίσει. Δεν έχει σημασία ποιος θα αγωνιστεί. Το ματς είναι χωρίς γυρισμό, το θέλουμε περισσότερο από τον αντίπαλο και όποιος παίξει ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όσοι παίξουν πρέπει να τα δώσουν όλα για τη νίκη».

Για την απουσία του Αγκάνθο από το αρχικό σχήμα: «Ο προπονητής ξέρει καλύετρα. Ίσως παίζοντας λιγότερη ώρα, ερχόμενος από τον πάγκο να βοηθήσει περισσότερο. Το κακό είναι ότι τόσο ο Αγκάνθο όσο και άλλοι παίκτες, όπως ο Πουλίδο και ο Τάτος που πέρσι βοήθησαν αρκετά φέτος είναι αρκετά κατώτεροι και είναι ένας από τους λόγους που η ομάδα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται». Πηγή: metrosport.gr

Συντριπτικά υπέρ του Άρη η παράδοση κόντρα στον Πανιώνιο!!

Ο Άρης καλείται απόψε (19:30) να πάρει την πρώτη του εντός έδρας νίκη κόντρα στην Πανιώνιο με τον οποίο έχει εξαιρετική παράδοση.

Βέβαια, μπάλα παίζουν οι ποδοσφαιριστές και όχι οι αριθμοί αλλά αξίζει να αναφέρουμε ότι στα 52 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο τους, ο Άρης έχει νικήσει 36 φορές, απέναντι σε μόλις δύο νίκες του Πανιωνίου. Επίσης, 14 παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, ενώ τα τέρματα είναι 96 υπέρ και 41 κατά για τους «κίτρινους». Πηγή: metrosport.gr

Νικολούδης στο Metropolis: «Με νίκη κλειδώνει η 2η θέση»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο παλαίμαχος άσος του Ηρακλή, Τάκης Νικολούδης αναφερόμενος στο σημερινό ματς του Γηραιού κόντρα στη Νίκη Βόλου.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό το σημερινό παιχνίδι, διότι αν ο Ηρακλής περάσει το εμπόδιο της Νίκης αυτόματα κλειδώνει η 2η θέση και έχει ελπίδες και για την πρώτη θέση. Το ματς είναι σίγουρα ντέρμπι, ωστόσο, ο Ηρακλής αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί θεωρώ πως δεν θα έχει πρόβλημα. Από την στιγμή που δεν εμφάνισε κούραση από την υπερπροσπάθεια και το πάθος στα ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ έχει όλες τις προϋποθέσεις να συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό ως το τέλος». Πηγή: metrosport.gr

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Ολυμπιακό!!

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια με Ολυμπιακό Από σήμερα θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθεύονται τα εισιτήρια για το ματς με τον Ολυμπιακό οι φίλοι του Ατρόμητου, στο οποίο θα παρευρεθούν και οι φίλοι των «ερυθρόλευκων».Στη διάθεση του κόσμου είναι από σήμερα τα εισιτήρια για την αναμέτρηση της Τετάρτης (12/2, 20:00) μεταξύ Ατρόμητου και Ολυμπιακού για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, στον επαναληπτικό του 0-0 στο Καραϊσκάκη.

Το ωράριο λειτουργίας στα εκδοτήρια του γηπέδου του Περιστερίου σήμερα (10/2) και αύριο είναι 12:00 με 20:00 και το κόστος κυμαίνεται από 5 μέχρι 30 ευρώ.

Παρόντες στο γήπεδο θα είναι οπαδοί των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι μπορούν να κλείσουν θέση επίσης από το μεσημέρι της Δευτέρας.

inner

Πηγή: sport-fm.gr

Την Τρίτη 11/2 το Μπενφίκα –Σπόρτινγκ!!

Τις ευχαριστίες του για την αποφυγή μιας τραγωδίας, στο προσωπικό ασφαλείας του Ντα Λουζ, έδωσε ο πρόεδρος της πορτογαλικής Λίγκας, Μάριο Φιγκεϊρέδο

Την Τρίτη 11/2 το Μπενφίκα –Σπόρτινγκ
Ως νέα ημερομηνία, ορίστηκε η Τρίτη 11/2 και ώρα έναρξης 20:15 (22:15 ώρα Ελλάδος) για την διεξαγωγή του μεγάλου ντέρμπι της Λισσαβόνας, ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ . Η τραγωδία αποφεύχθηκε στο «τσακ» με την άμεση παρέμβαση του προσωπικού ασφαλείας, ενώ όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της πορτογαλικής Λίγκας, έπεσαν 3 πίνακες και συνολικά 40 τ.μ οροφής. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Λίγκας, Μάριο Φιγκεϊρέδο, τόνισε: «Αποφύγαμε μια τραγωδία και η ασφάλεια των θεατών είναι κάτι που δεν μπαίνει σε διαπραγμάτευση. Θα μπορούσε να είχε σημειωθεί μια μεγάλη καταστροφή, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω το προσωπικό ασφαλείας, που κατάφεραν να εκκενώσουν γρήγορα το γήπεδο με ψυχραιμία και δίχως κινδυνολογία». Επιπλέον ο πρόεδρος της Λίγκας, τόνισε πως θα γίνει το παιχνίδι την Τρίτη, αν όλα είναι εντάξει από άποψη ασφαλείας. Πηγή: sport-fm.gr

Όποιος πρόλαβε, θα δει Μπενφίκα...!!

Εισιτήρια τέλος... Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εξαντλήθηκαν τα τελευταία «μαγικά χαρτάκια» του αγώνα με την Μπενφίκα στην Τούμπα για το Europa League.

Όποιος πρόλαβε, θα δει Μπενφίκα...
«Καυτή» αναμένεται να είναι η ατμόσφαιρα στην Τούμπα, στο πρώτο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα για τη φάση των «32» του Europa League.

Όπως ενημέρωσε η ΠΑΕ, μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Facebook, εξαντλήθηκαν τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια και θα διατεθούν κι άλλα, μόνο αν δεν ανανεωθούν όλα τα διαρκείας.

«Εξαντλήθηκαν και τα τελευταία διαθέσιμα εισιτήρια της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Μπενφίκα για τη φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ (20/02, 20.00). Όπως είναι γνωστό, οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τη θέση τους μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου. Στις 17 Φεβρουαρίου θα διατεθούν όσα από αυτά τα εισιτήρια δεν ανανεώθηκαν», αναφέρει η ΠΑΕ. Πηγή: sport-fm.gr

«Μπλόκο» στην Καρδίτσα!!

Στην Καρδίτσα σταμάτησε το «τρένο» της Κέρκυρας, η οποία γνώρισε την πρώτη της ήττα (1-0) μετά από αήττητο σερί εννιά αγωνιστικών στην 19η αγωνιστική του βόρειου ομίλου της Football League.

«Μπλόκο» στην Καρδίτσα
Και όμως χάνει! Μετά από εννιά αγωνιστικές που έμεινε αήττητη η Κέρκυρα δεν κατάφερε να περάσει απ’ την Καρδίτσα στην 19η αγωνιστική του Βόρειου ομίλου της Football League.

Η Αναγέννηση Καρδίτσας με γκολ του Μπουντούρη στο 59’ «καθάρισε» το ντέρμπι και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, έναν βαθμό πίσω απ’ τον Αιγινιακό.

Από την άλλη, η Κέρκυρα «πληγώθηκε» μετά από καιρό και έδωσε την ευκαιρία στον Ηρακλή να τον πλησιάσει στους οκτώ βαθμούς, έχοντας ένα παιχνίδι λιγότερο.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 7/2

Ηρακλής Ψαχνών – Βύζας Μεγάρων 4-0
(34',40' Μπουμάλ, 63' Τσιμόντζι, 71' Τσούτσης)

Σάββατο 8/2
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή 1-1
(34’ Γκούρμα - 11’ Βιγιαφάνε)

Πανηλειακός – Φωκικός 3-1
(36’πεν., 80’ Κυριάκος, 39’ Κοτσώνης – 64’ Φράγκος)

Κυριακή 9/2

Αστέρας Μαγούλας – Επισκοπή 3-2
(1’ Δωματάς, 31’, 64, Ντιέγκο – 25’ Βουρβαχάκης, 70’ Μπρατσιάνι)

Παναιγιάλειος – Χανιά 0-1
(65’ Πάγκαλος)

Καλλιθέα – Φωστήρας 1-1
(26’ Φαγέ – 81’ Σεχολάρι)

Δευτέρα 10/2
Γλυφάδα – Αχαρναϊκός 0-1
(51’ Νεόφυτος)

Επόμενη αγωνιστική

Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών
Βύζας Μεγάρων – Γλυφάδα
Παναχαϊκή – Πανηλειακός
Αχαρναϊκός – Αστέρας Μαγούλας
Φωκικός – Παναιγιάλειος
Επισκοπή – Καλλιθέα
Χανιά – Φωστήρας

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 8/2

Βατανιακός – Ζάκυνθος 2-1
(6’ Γιαλαμίδης,44’ Ποτουρίδης – 45+2 Σκαθαρούδης)

Κυριακή 9/2

Απόλλων Καλαμαριάς – Τύρναβος 1-1
(4’ Ναλμπάντης – 67’ Γεωργίου)

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καβάλα 1-0
(6’ Χατζηστεφάνου)

Αιγινιακός – Δόξα Δράμας 3-0
(56’ Χατζής, 65’ Μπελόν, 90’ Αχαλινόπουλος)

Δευτέρα 10/2

Πιερικός – Εθνικός Γαζώρου 1-1
(13’ Μανίκας – 79’ Παπαθανασίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Κέρκυρα 1-0
(59’ Μπουντούρης)

Ηρακλής – Νίκη Βόλου (18:00)

Επόμενη αγωνιστική
Πιερικός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Κέρκυρα – Απόλλων Καλαμαριάς
Εθνικός Γαζώρου – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Τύρναβος – Αιγινιακός
Καβάλα – Βατανιακός
Δόξα Δράμας – Ηρακλής
Ζάκυνθος – Νίκη ΒόλουΠηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Έμεινε όρθια η Μπόκα στο Ροζάριο!! (videos)

Δε δόθηκε καθαρό πέναλτι υπέρ των Νιούελς Ολντ Μπόις κι έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία με την Μπόκα Τζούνιορς.
Ο Μάξι Ροντρίγκεζ έμεινε με το παράπονο και οι δύο ομάδες στο 0-0 στην πρεμιέρα του αργεντίνικου Final. Από την πλευρά της, η Ρίβερ Πλέιτ κέρδισε με 1-0 τη Χιμνάσια Λα Πλάτα, αφού κατέληξε στα δίχτυα μακρινό σουτ του 32άχρονου Λεονάρντο Πόνσιο στο 45ο λεπτό. Τέλος, η Ροζάριο Σεντράλ ξεκίνησε το δεύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος με εκτός έδρας 1-0 σε βάρος της Κίλμες χάρη σε κεφαλιά του 31χρονου Ερνάν Ενσίνα στο 34ο λεπτό. Η πρώτη αγωνιστική του Final ολοκληρώνεται αύριο (11/02, 02.15), με την Μπελγκράνο να υποδέχεται τη Λανούς. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Κίλμες - Ροζάριο Σεντράλ 0-1
Νιούελς Ολντ Μπόις - Μπόκα Τζούνιορς 0-0
Ρίβερ Πλέιτ - Χιμνάσια Λα Πλάτα 1-0








Πηγή: onsports.gr

«Στοπ» στους Πέισερς οι Μάτζικ!!

Οι πρωτοπόροι της Ανατολής, γνώρισαν την 11η ήττα τους στην κανονική περίοδο στο Ορλάντο με 93-92, σε ένα ματς δραματικό φινάλε

«Στοπ» στους Πέισερς οι Μάτζικ
Ήταν σίγουρα μια μάλλον απρόσμενη ήττα για τους Πέισερς, που είχαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς με τον Πολ Τζορτζ στο φινάλε, αλλά δεν την αξιοποίησαν. Ουσιαστικά ο ηγέτης των Πέισερς, ήταν εκείνος που με δύο τρίποντα τους κράτησε ζωντανούς, αλλά έχασε το τελευταίο σουτ. Ένα ματς που στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου, έδειχνε πως εύκολα ή δύσκολα θα πήγαινε στην Ιντιάνα, κατέληξε σε ήττα. Οι Πέισερς ήταν μπροστά στο σκορ με την έναρξη της 4ης περιόδου, 74-64, αλλά ένα επιμέρους 22-5 των Μάτζικ τους έφερε πίσω με 7 στα μισά της τελευταίας περιόδου. Στα 5:20 πριν το τέλος, οι Μάτζικ ήταν μπροστά με επτά 88-81, ο Γουέστ μείωσε με δίποντο, ενώ στα 2:10 πριν το τέλος, ο Τζόρτζ μείωσε στους 2. Καλάθι του Αφλάλο για το 90-86 και δύο βολές του Ντέιβις ξαναδίνουν αέρα με 6 στους Μάτζικ, ο Γουέστ βάζει μία βολή, ο Τζορτζ μειώνει στο 92-90 με νέο τρίποντο 37’’ πριν το τέλος. Ο Ολαντίπο βάζει μια βολή, ο Χιλ, μειώνει σε 93-92 και ο Στίφενσον κλέβει την μπάλα από τον Βούτσεβιτς, με τον Τζορτζ να αστοχεί σε δίποντο στο φινάλε.

Σημαντική νίκη, την 5η συνεχόμενη, σημείωσαν οι Μάβς που επικράτησαν 102-91 εκτός έδρας των Σέλτικς. Το Ντάλας είχε 7 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά κορυφαίο τον Καλντερόν με 18 πόντους 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Το Μπρούκλιν σημείωσε νίκη 93-81 επί των Πέλικανς παίρνοντας 59 πόντους από τον πάγκο (Πλάμλι 22, Τελέτοβιτς 13, Άντερσον 13), ενώ οι Γουίζαρντς έκαμψαν με 93-84 την αντίσταση των Κινγκς.

Oρλάντο Μάτζικ – Ιντιάνα Πέισερς 93-92

Ολαντίπο 23, Βούτσεβιτς 19 (13 ριμπάουντ), Χάρις 13 – Τζορτζ 27, Στίφενσον 16, Γουέστ 14

Μπόστον Σέλτικς – Ντάλας Μάβερικς 91-102

Γκριν 18, Ρόντο 15 (12 ασίστ), Τζόνσον 14-Νοβίτσκι 20, Καλντερόν 18, Κάρτερ 14

Μπρούκλιν Νετς – Νιου Ορλίν Πέλικανς 93-81

Πλάμλι 22, Τελέτοβιτς 13, Άντερσον 13 – Ντέιβις 24, Ρόμπερτς 12 ,Ρίβερς 10

Ουάσινγκτον Γουίζαρντς – Σακραμέντο Κινγκς 93-84

Ιλάριο 18, Γκόρτατ 17, Μπιλ 16 -Τόμας 30, Κάζινς 14, ΜακΛίμορ 11 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν αρκούσαν οι 17 του Καλάθη για το Μέμφις!!

Οι Γκρίζλις λύγισαν στην παράταση από το Κλίβελαντ με 91-83, με τον Νικ Καλάθη να είναι κορυφαίος για την ομάδα του

Δεν αρκούσαν οι 17 του Καλάθη για το Μέμφις
Ο Νικ Καλάθης, πρόσθεσε άλλη μια θετικότατη εμφάνιση στην εξαιρετική του παρουσία το τελευταίο διάστημα, αλλά δεν ήταν αρκετή για να σώσει το Μέμφις, από την ήττα στο Κλίβελαντ. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, είχε 17 πόντους (5/6 δίποντα 2/3 τρίποντα 1/2 βολές), 5 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 39 λεπτά συμμετοχής με ψεγάδι βέβαια τα 6 λάθη του, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να φύγει νικήτρια η ομάδα του Μέμφις από το Κλίβελαντ. Οι Γκρίζλις κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, όμως ο Ίρβινγκ με καλάθι στα 18’’ πριν το τέλος ισοφάρισε σε 78-78. Αστόχησε στην βολή που πήρε από το φάουλ του Καλάθη, αλλά στην τελευταία επίθεση, ο Ζακ Ράντολφ έκανε λάθος και το ματς πήρε στην παράταση, όπου οι Καβαλίερς με επιμέρους 13-5, πήραν τη νίκη.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη φορά τον τελευταίο μήνα, που οι Καβαλίερς, έκαναν δύο νίκες σε ισάριθμα ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Γκαρσία από την Ξάνθη!

Ένα μήνα ακριβώς κράτησε το πέρασμα του Πάμπλο Γκαρσία από τη SKODA Ξάνθη. Ο Ουρουγουανός συναντήθηκε την Δευτέρα με την διοίκηση των ακρίτων και έλυσε την συνεργασία του κοινή συναινέσει.

Τέλος ο Γκαρσία από την Ξάνθη
Παρελθόν από την Ξάνθη αποτελεί ο Πάμπλο Γκαρσία.

Ο έμπειρος μέσος βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ακριτικής ομάδας και έλυσε την συνεργασία του με τον σύλλογο, κοινή συναινέσει.

Τα τελευταία πειθαρχικά παραπτώματα του Ουρουγουανού δεν άρεσαν στους Θρακιώτες, οι οποίοι ένα μήνα ακριβώς από την απόκτησή του, κάλεσαν τον παίκτη με σκοπό να δώσουν οριστικό τέλος στο θέμα.

Ο Γκαρσία σε αυτό το μήνα, αγωνίστηκε σε τρία παιχνίδια. Πέρασε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη, ενώ ξεκίνησε βασικός με Άρη και ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ ανακοινώνει τη λύση κοινή συνεναίση του συμβολαίου του ποδοσφαιριστή Πάμπλο Γκαρσία».

Υποβιβασμό του ΠΑΟΚ ζητάει ο Δώνης!

Τον υποβιβασμό του ΠΑΟΚ ζητάει ο Γιώργος Δώνης με καταγγελία του στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, μετά την προσφυγή της ΠΑΕ στα πολιτικά δικαστήρια.

Υποβιβασμό του ΠΑΟΚ ζητάει ο Δώνης
Τέλος δεν έχει η κόντρα του Γιώργου Δώνη με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αφορμή τα χρήματα που πρέπει να εισπράξει ο πρώην τεχνικός του «δικεφάλου», μετά την απόλυσή του λίγο πριν το τέλος της περυσινής σεζόν.

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια για να μην καταβάλει όσα λεφτά έχουν επιδικαστεί στον πρώην τεχνικό της ομάδας και εκείνος με τη σειρά του, έκανε καταγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας τον υποβιβασμό του «δικεφάλου».

Αυτό που ζητάει είναι να χάνει στο εξής ο ΠΑΟΚ κάθε παιχνίδι του στα χαρτιά, να του αφαιρούνται βαθμοί, μέχρι να καταβάλει τα χρήματα που δικαιούται, βάσει της απόφασης των δικαστηρίων, αλλά και να τιμωρηθούν οι διοικητικοί του παράγοντες.

Ο Έλληνας τεχνικός «πάτησε» στην κίνηση του ΠΑΟΚ (σ.σ. προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια), καθώς βάσει της νομοθεσίας της UEFA, θίγεται το αυτοδιοίκητο της Ομοσπονδίας.

Ως γνωστό, ο Γιώργος Δώνης αξιώνει 540.000 ευρώ, το οποίο μαζί με τα χρήματα που επιδικάστηκαν στους συνεργάτες του, φτάνει τις 800.000 ευρώ. Πηγή: sport-fm.gr

Υπέγραψε ο Λαγός!!

Υπέγραψε ο Λαγός!Την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός έβαλε σήμερα το πρωί ο Τάσος Λαγός με τους πράσινους λίγο αργότερα να εκδίδουν και την επίσημή ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει αυτή ο Λαγός πλέον θα δεσμεύεται με το τριφύλλι μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Αναλυτικά αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι ο Τάσος Λαγός υπέγραψε την επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα μέχρι τον Ιούνιο του 2017».

Ο παίκτης είχε συμφωνήσει με τους πράσινους για το νέο του συμβόλαιο εδώ και περίπου 15 ημέρες.

Επέστρεψε ο Τσάβες!!

Επέστρεψε ο ΤσάβεςΣτην Ελλάδα βρίσκεται ο Κρίστιαν Τσάβες, ύστερα από το… ναυάγιο που υπήρξε στις διαπραγματεύσεις για την μεταγραφή του στην Κίλμες.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος της Αργεντινής έκρινε υπερβολικό το ποσό που ζητούσε ο ΠΑΣ και ο 27χρονος μεσοεπιθετικός επιστρέφει στα Γιάννενα, καθώς δεν κατάφερε να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του και αναγκάζεται να γυρίσει στον «Άγιαξ της Ηπείρου».

Ο Αργεντινός άσος αναμένεται να έχει συζήτηση με τη διοίκηση του ΠΑΣ, ώστε να ξεκαθαρίσει αν θα επανενταχθεί στην ομάδα, με τον Γιάννη Πετράκη να έχει στη διάθεσή του ακόμη ένα «όπλο» στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Πηγή: sport-fm.gr

Ντιόγκο: «Δεν έχουμε άγχος, αλλά…»

Τον τρόπο με τον οποίο πρέπει ο Πανθρακικός να αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ στο σημερινό ματς που διεξάγεται στο Ηράκλειο ανέλυσε ο Ζορντάο Ντιόγκο.

Ντιόγκο: «Δεν έχουμε άγχος, αλλά…»
Συγκεντρωμένοι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ πρέπει να είναι οι ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ζορντάο Ντιόγκο στη Nova.

Αναλυτικά όσα ο Πορτογάλος μπακ δήλωσε στο Novasports

«Δεν υπάρχει άγχος, αλλά πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρχει πρόβλημα. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι κάνουμε μέχρι τώρα και να αντιμετωπίσουμε τον ΟΦΗ όπως πρέπει.

Ο ΟΦΗ είναι συμπαγής ομάδα και πολύ βελτιωμένη μετά την αλλαγή προπονητή. Έχουν καλά αποτελέσματα και βελτιώνονται συνεχώς. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε δυνατά και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του προπονητή μας».

Δεύτερη θέση και Ολυμπιακός!!

Εχθρός του καλού, το καλύτερο και στον Ατρόμητο, που τα πάει εξαιρετικά, δεν «χορταίνουν» με όσα έχουν καταφέρει, κάνοντας πλάνα για δεύτερη θέση και πρόκριση επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο.

Δεύτερη θέση και Ολυμπιακός
Και τώρα Ολυμπιακός! Ο Ατρόμητος πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης, ξεπερνώντας, δύσκολα… εμπόδια, όπως το αριθμητικό μειονέκτημα από το 16’, όταν και αποβλήθηκε ο Φυτανίδης, την απουσία του τραυματία Παπαδόπουλου και του τιμωρημένου Ιγκλέσιας. Επιπλέον, ο Ναπολεόνι δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, καθώς ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις προηγούμενες ημέρες και αγωνίστηκε για περίπου δέκα λεπτά κόντρα στους Αρκάδες.

Όμως, οι πανηγυρισμοί σταματάνε από σήμερα, διότι πλέον το μυαλό των Περιστεριωτών βρίσκεται στην εντός έδρας αναμέτρηση της Τετάρτης (12/2, 20:00) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος κόντρα στους «ερυθρόλευκους» στον επαναληπτικό του 0-0 του Καραϊσκάκη. Άλλωστε, αποτελεί… διακαή πόθο των «μπλε» η κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου, όπου πήγαν στο τελικό της διοργάνωσης δύο συνεχόμενες χρονιές (2011,2012), αλλά δεν τα κατάφεραν.

Πάντως, ο Γιώργος Παράσχος και κόντρα στους πρωταθλητές Ελλάδας θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα, καθώς τα προβλήματα παραμένουν. Ο Φυτανίδης δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω της κόκκινης που δέχθηκε και λογικά θα τον αντικαταστήσει ο Νάστος. Αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του «Παπ», που έχει υποστεί τράβηγμα στον δικέφαλο.

Μπορεί και δεύτερος

Στην άκρη του μυαλού υπάρχει και η δεύτερη θέση, την οποία βλέπει ξεκάθαρα πλέον ο Ατρόμητος, από την οποία απέχει δύο πόντους, μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό. Είναι πιθανόν να πλησιάσει τον «Δικέφαλο του Βορρά» ακόμη περισσότερο ή και τον ξεπεράσει μετά το τέλος της 25ης αγωνιστικής, όταν και οι ποδοσφαιριστές του Χουμπ Στέφενς θα παίξουν με τον Αστέρα στην Τρίπολη και αυτοί του Γιώργου Παράσχου εκτός με τον Λεβαδειακό. Βεβαίως, όλα κρίνονται στα play off. Όμως, προέχει ο Ολυμπιακός.

Με τη νίκη κόντρα στον Αστέρα ο Ατρόμητος έφτασε τις 14 νίκες στη φετινή Superleague, ξεπερνώντας τις 13 της σεζόν 2011-12, ενώ πέρυσι είχε 11, το 2009-10 σταμάτησε στις 10, όπως και το 2006-07, όταν και τερμάτισε όγδοος.
Πηγή: sport-fm.gr

Με… φόντο την παραμονή!!

Ζωντανός για την παραμονή στη Σούπερ Λίγκα θέλει να μείνει ο Άρης, ο οποίος υποδέχεται τον Πανιώνιο. Νωρίτερα ο ΟΦΗ θέλει κόντρα στον Πανθρακικό να… καθαρίσει την υπόθεση παραμονή.

Με… φόντο την παραμονή
Με δύο άκρως ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις κλείνει η 24η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Στις πέντε ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Πανθρακικό στο Ηράκλειο, έχοντας ως στόχο τη νίκη με την οποία θα βάλει τις βάσεις για την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Από την πλευρά τους, οι Ακρίτες έχουν ακόμα πιθανότητες να συμμετάσχουν στα πλέι οφ και θα διεκδικήσουν το «τρίποντο» για να φτάσουν σε αυτή την επιτυχία.

Δύο ώρες αργότερα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης παίζει κόντρα στον Πανιώνιο το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στην πρώτη κατηγορία.

Οι Θεσσαλονικείς καλούνται να εκμεταλλευτούν τα στραβοπατήματα των αντιπάλων τους και να μπουν γερά στο κόλπο της παραμονής. Την ίδια ώρα, οι Νεοσμυρνιώτες «καίγονται» για τη νίκη, ιδιαίτερα μετά την επίσκεψη των οπαδών τους στην σαββατιάτικη προπόνηση.

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1

Οδηγεί τον Εργοτέλη από νίκη σε νίκη! Ο Δημήτρης Διαμαντάκος σκόραρε ξανά και ουσιαστικά «χάρισε» τη νίκη στην ομάδα του με το 1-0 κόντρα στον «μπλεγμένο» Πλατανιά!

ΑΠΟΛΛΩΝ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0

Η κομπίνα του Σάντσεζ με τα πλάγια άουτ δουλεύει άψογα. Ο Παντελιάδης με δύο «μπασκετικές» ασίστ μοίρασε από ένα γκολ σε Μίνγκα και Πετρόπουλο και ο Απόλλων νίκησε άνετα 2-0 την Ξάνθη στη Ριζούπολη.

ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5

Ένας Ολυμπιακός όπως θα τον ήθελαν κι οι αδικοχαμένοι φίλοι του παρουσιάστηκε στη Βέροια! Οι «ερυθρόλευκοι» ισοπέδωσαν τη Βέροια και τίμησαν με πεντάρα (5-0) την επέτειο της Θύρας 7.

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1

Η αποβολή του Φυτανίδη στο 16’, δεν πτόησε τον Ατρόμητο. Οι Περιστεριώτες με ρεσιτάλ διαχείρισης επικράτησαν 3-1 του Αστέρα Τρίπολης στο Περιστέρι δείχνοντας πως είναι φτιαγμένοι για τα δύσκολα.
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0

Ύστερα από τρία ματς χωρίς νίκη, η Καλλονή επέστρεψε στις επιτυχίες. Κάνοντας «μεστή» εμφάνιση οι νησιώτες επικράτησαν 1-0 του Λεβαδειακού και πήραν απόσταση ασφαλείας. Σε μπελάδες οι Βοιωτοί.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0

Μεγάλη νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα με 1-0 επί του Παναιτωλικού με γκολ του Κίτσου, που μπήκε δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς. Ντεμπούτο με γκολ για τον Ρουμάνο μεσοεπιθετικό.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 2-1

Μόνο η αστοχία και ο Γλύκος γλίτωσαν τον ΠΑΟΚ από τις άγριες ορέξεις του Παναθηναϊκού, που κάνοντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, νίκησε μόνο 2-1. Καταχειροκροτήθηκε η ΟΜΑΔΑ του Γιάννη Αναστασίου.

Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο.Φ.Η. – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (17:15 NS2)
ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (19:30 NS1)

Η επόμενη (25η) αγωνιστική

Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (15:00 NS2)
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (17:15 NS1)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (19:30 NS2)

Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2014

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - Π.Α.Ο.Κ. (15:00 NS2)
ΑΡΗΣ – ΒΕΡΟΙΑ (17:15 NS2)
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ (17:15 NS7)
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (17:15 NS4)
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (19:30 NS1)

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Ο.Φ.Η. (19:30 NS1)

Όχι άλλα χαμένα ημίχρονα!

Να μην δει ξανά εμφάνιση αντίστοιχη με εκείνη του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα με τη Βέροια θέλει ο Μίτσελ ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Όχι άλλα χαμένα ημίχρονα
Οδηγίες σε έντονο ύφος χρειάστηκε δώσει στην ανάπαυλα του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Βέροια ο Μίτσελ καλώντας τους παίκτες του να αποδώσουν βάσει των δυνατοτήτων τους.

Η εικόνα των ερυθρολεύκων στο δεύτερο ημίχρονο ικανοποίησε και με το παραπάνω τον Ισπανό τεχνικό αλλά και τους φίλους της ομάδας. Όμως, η αλήθεια είναι πως ο Μίτσελ δεν θέλει να βλέπει εικόνες σαν αυτή του πρώτου 45λεπτου στη Βέροια ενόψει του κρίσιμου πρώτου αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Φυσικά και δεν ανησυχεί καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι οι παίκτες του θα είναι πανέτοιμοι και με το μαχαίρι στα… δόντια για την αναμέτρηση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κάτι αντίστοιχο που είχε συμβεί και πριν την έναρξη των υποχρεώσεων της ομάδας στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στόχος του ισπανού προπονητή είναι η ομάδα συνεχώς να ανεβάζει αγωνιστικούς και ταυτόχρονα να ενσωματώσει τους παίκτες που αποκτήθηκαν στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.Πηγή: sport-fm.gr

Ματς δίχως αύριο!!

Ματς δίχως αύριοΤην παραμονή του Άρη στην κατηγορία μπορεί να κρίνει ως ένα βαθμό το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα με τον Πανιώνιο.

Με νίκη ο Αρης μειώνει την απόσταση που τον χωρίζει από τη Βέροια -την οποία υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική- στους δυο βαθμούς, μένει ζωντανός στη μάχη της παραμονής, παίρνει ψυχολογία που του λείπει και… βάζει στο πρόβλημα και τον Πανιώνιο.

Ο Σούλης Παπαδόπουλος είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τα πλάνα του για δυο λόγους. Αφενός γιατί η τακτική του θα είναι πιο επιθετική και αφετέρου γιατί του λείπουν και πάλι κάποιοι παίκτες.

Αυτό που δοκίμασε χθες και είναι πολύ πιθανό να δούμε είναι σχήμα σε διάταξη 3-5-2 με Κύργια, Μπουγαΐδη και Γιαννίτση στόπερ και τους Βαγγέλη και Τσουμάνη φουλ μπακ, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Στην τριπλέτα των χαφ, οι δυο θέσεις είναι σίγουρες και... παίζεται μια.

Ο Τσιάρας που πήγε καλά στο ντεμπούτο του διατηρείται στη ενδεκάδα ενώ επιστρέφει και ο Τάτος που εξέτισε την ποινή του. Τη μια θέση που μένει ανοικτή τη διεκδικούν Καμινιώτης και Οικονομόπουλος. Οσο για τους δύο στην επίθεση, αυτοί θα είναι Μανιάς και Μπακασέτας.Πηγή: sport-fm.gr

Λαγός: «Εδώ είναι το σπίτι μου»

Τους λόγους της απόφασής του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ανέφερε ο Τάσος Λαγός με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Λαγός: «Εδώ είναι το σπίτι μου»
Τους λόγους της απόφασής του να παραμείνει στον Παναθηναϊκό ανέφερε ο Τάσος Λαγός με δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

«Είχα προτάσεις από διάφορους συλλόγους και συζήτησα αρκετά. Είμαι επτά χρόνια στον Παναθηναϊκό κι όλοι όσοι μου μίλησαν, με εκαναν να αισθανθώ ότι αυτό είναι το σπίτι μου. Πιστεύω ότι καθένας στη θέση μου, αν έχει φιλοδοξίες, θα έμενε στον Παναθηναϊκό», δήλωσε ο μέσος των πράσινων και συνέχισε σχολιάζοντας το παιχνίδι:

«Ξέραμε στη διάρκεια της εβδομάδας πόσο σημαντικό ήταν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ο προπονητής μας είχε ένα συγκεκριμένο πλάνο. Μας είπε τι ακριβώς να κάνουμε και το τηρήσαμε πιστά. Με βάση την απόδοσή μας, θα μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ και στο πρώτο ημίχρονο», σχολίασε ο αμυντικός χαφ των «πράσινων».

Στη συνέχεια, ο νεαρός ποδοσφαιριστής ανέλυσε τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

«Αν υπάρχει ένα δικό μας μειονέκτημα ως ομάδα, είναι ότι πολλοί από εμάς, παίρνουμε εμπειρίες και μαθαίνουμε μέσα από τα παιχνίδια. Αυτό που λέμε συνεχώς είναι, ότι στόχος μας είναι το επόμενο παιχνίδι», τόνισε χαρακτηριστικά ο 22χρονος παίκτης.

Να ‘χαν χίλια μάτια!!

Να ‘χαν χίλια μάτια!Η μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ συνοδεύτηκε και από μία ακόμη μεγαλύτερη εμφάνιση των παικτών του Παναθηναϊκού αφήνοντας απόλυτα ικανοποιημένους όσους οπαδούς βρέθηκαν στη Λεωφόρο.

Στις τάξεις της διοίκησης υπάρχει –επίσης- μεγάλη ικανοποίηση για την εικόνα που έδειξαν χθες οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου στον αγωνιστικό χώρο.

Εκεί που μένουν όμως όλοι είναι στο γεγονός ότι η ομάδα αποδεικνύει συνεχώς ότι έχει ποιότητα και πως συνεχώς βελτιώνεται με τους παίκτες της να ωριμάζουν αγωνιστικά.

Σε αυτό στάθηκε και ο τεχνικός της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου.

«Εμείς σε κάθε παιχνίδι έχουμε στόχο να βελτιωνόμαστε και να νικάμε. Σε αυτά τα 24 ματς το έχουμε δείξει. Είμαστε νέα ομάδα και στερούμαστε εμπειρίας μερικές φορές. Ξέρουμε ότι έχουμε δυνατότητες και προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να το βγάλουμε», τόνισε ο προπονητής του «τριφυλλιού» ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχόλια που είχε κάνει ο Στέφενς για τη διαιτησία…

«Αν ασχοληθούμε με τη διαιτησία θα πρέπει να πούμε πολλά ματς που επηρέασε κι εμάς η διαιτησία, αλλά σήμερα μιλήσαμε στο γήπεδο. Το καλό είναι ότι δημιουργούμε ευκαιρίες. Ολοι οι παίκτες έχουν συμμετοχή στο σκοράρισμα. Δεν σκοράρουμε με τον ρυθμό που θέλουμε από τις στημένες φάσεις, αλλά βελτιωνόμαστε», κατέληξε.

«Άστοχη η δήλωση του Στέφενς»

Δεν διαμόρφωσε η διαιτησία του κ. Στυλιαρά το τελικό αποτέλεσμα του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Άστοχη η δήλωση του Στέφενς»
«Η διαιτησία του Στυλιαρά δεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο Στέφενς μετά τη λήξη του αγώνα. Νομίζω ότι ήταν πετυχημένη η διαιτησία του Στυλιαρά και των βοηθών του. Ήταν άστοχη η δήλωσή του Στέφενς και προσπάθησε να καλύψει τις αδυναμίες της ομάδας του», τόνισε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και ανέλυσε και τα υπόλοιπα ματς της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας στην εκπομπή «Πνίξτε τον Φουνταριστό» με τους Γιώργο Θαναηλάκη και Δημήτρη Μαχαίρα

Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 0-1
Διαιτητές: Ηλίας Σπάθας, Λάζαρος Δημητριάδης, Αθανάσιος Ταρανάς
4ος Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

«Καλή η διαιτησία του Σπάθα στην εφαρμογή των κανονισμών, όμως έπρεπε να δώσει κόκκινη αντί για κίτρινη στον Αγκιλέρα. Άριστοι οι βοηθοί»

ΑΠΟΛΛΩΝ - SKODA ΞΑΝΘΗ 2-0
Διαιτητές: Σταύρος Τριτσώνης, Στυλιανός Τσολάκης, Χρυσούλα Κουρομπύλια
4ος Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης

«Πολύ καλή η διαιτησία του Τριτσώνη, σωστή η αποβολή του Φλίσκα, ο οποίος αποβλήθηκε για τρίτη με δεύτερη κίτρινη – κόκκινη. Το μοναδικό λάθος του διαιτητή ήταν πως έπρεπε να αποβάλει και τον Μάνταλο, αφού έριξε εκτός φάσης μπουνιά σε αντίπαλό του. Σωστοί οι βοηθοί του»

ΒΕΡΟΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-5
Διαιτητές: Απόστολος Αμπάρκιολης, Χρήστος Σωτηρόπουλος, Ιωάννης Κοντιζάς
4ος Διαιτητής: Γεράσιμος Ντίτσος

«Πολλά τα λάθη του Αμπάρκιολη. Ο πρώτος βοηθός, Σωτηρόπουλος, στο πρώτο γκολ του Ολαϊτάν ήταν οφσάιντ και στο τρίτο ο ίδιος παίκτης φαίνεται να είναι πιο μπροστά. Εμείς το είδαμε τηλεοπτικά και δεν μπορούμε να είμαστε στη θέση του συγκεκριμένου βοηθού».

Κυριακή, 09 Φεβρουαρίου 2014

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-1
Διαιτητές: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος, Δαμιανός Ευθυμιάδης, Χασάν Κούλα
4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης

«Στο 3ο λεπτό ο Κούλα Χασάν δεν είναι πουθενά για να ελέγξει τη φάση, όπου η μπάλα δεν έχει βγει άουτ και αν δείτε το πλάνο δεν υπάρχει πουθενά! Ήταν λάθος και ακυρώθηκε το γκολ του Ατρομήτου. Στη συνέχεια, ο Σιδηρόπουλος κάνει λάθος εκτίμηση στην κόκκινη του Φυτανίδη. Τραβάει τον αντίπαλό του, ο οποίος είναι στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα έχει τέτοια τροχιά και ο διαιτητής πρέπει να εκτιμήσει αν ο επιθετικός είναι σε προφανή θέση για γκολ. Η μπάλα πάει προς τον τερματοφύλακα και όχι στον επιθετικό για να είναι σε προφανή θέση για γκολ και να αποβληθεί ο Φυτανίδης. Σωστά δόθηκε το πέναλτι στον Πίτου Γκαρσία και ο αντίπαλος έπρεπε να πάρει κίτρινη κάρτα».

ΚΑΛΛΟΝΗ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 1-0
Διαιτητές: Αναστάσιος Κάκος, Αντώνιος Καρατζίκας, Νικόλαος Γεωργαράκος
4ος Διαιτητής: Κωνσταντίνος Ιωαννίδης

«Ο Κάκος και οι βοηθοί του ήταν αλάνθαστοι. Όλοι οι διαιτητές θέλουν να παίζουν σε τέτοια ματς, αφού δεν υπήρξε κάποιο θέμα».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0
Διαιτητές: Μιχαήλ Βοσκάκης, Δήμος Αναστόπουλος, Εμμανουήλ Βλάσσης
4ος Διαιτητής: Στέφανος Μαντάκης

«Κανένα λάθος από τον Βοσκάκη και τους βοηθούς του. Με λίγα λόγια ήταν άριστοι».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Π.Α.Ο.Κ. 2-1
Διαιτητές: Δημήτρης Στυλιαράς, Δημήτριος Τάτσης, Χρήστος Ακρίβος
4ος Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

«Η διαιτησία του Στυλιαρά δεν διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με όσα δήλωσε ο Στέφενς μετά τη λήξη του αγώνα. Νομίζω ότι ήταν πετυχημένη η διαιτησία του Στυλιαρά και των βοηθών του. Ήταν άστοχη η δήλωσή του Στέφενς και προσπάθησε να καλύψει τις αδυναμίες της ομάδας του.

Στο 3ο λεπτό δεν υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ ο Μπεργκ, ενώ φαίνεται να είναι πιο μπροστά, αλλά πρόκειται για τηλεοπτική φάση. Για τη φάση του Σίλντενφελντ με τον Κατσουράνη, υπάρχει πέναλτι, αφού ο δεύτερος τον τραβάει από το χέρι. Στην κόκκινη του Κατσουράνη υπάρχει σπρώξιμο, το οποίο είναι φάουλ και αποβολή. Έπρεπε να δει κόκκινη κάρτα και ο Κουτρουμπής για τη μπουνιά που έριξε σε αντίπαλο του. Δεν έπρεπε να σταθούμε στο αν ήταν δυνατή ή αδύναμη, αλλά κοιτάμε την πρόθεση του παίκτη».

Έμεινε… μεταξεταστέος!!

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις του ΠΑΟΚ, την επομένη της ήττας (2-1) από τον Παναθηναϊκό, για την συνολική εμφάνιση της ομάδας του Χουμπ Στέφενς στη Λεωφόρο.

Έμεινε… μεταξεταστέος!
Σε ακόμη ένα σημαντικό για τον ΠΑΟΚ παιχνίδι η ομάδα του Χουμπ Στέφενς απογοήτευσε τους οπαδούς με την εμφάνισή της.

Δεν είναι μόνο η ήττα (2-1) από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, αλλά η συνολική εικόνα που είχαν οι παίκτες από την αρχή της αναμέτρησης μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Μετά την ενίσχυση που υπήρξε στο «ασπρόμαυρο» ρόστερ την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αρκετοί περίμεναν ο «Δικέφαλος του Βορρά» να παρουσιαστεί βελτιωμένος και μετά τις ήττες από Πανιώνιο και Πλατανιά ήρθε και η χθεσινή από το «τριφύλλι».

Δεν θα ήταν υπερβολή να ειπωθεί πως δεν υπήρχε ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, αφού κατέφερε να κάνει μόλις μία σωστή επίθεση και αυτή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Όλα δείχνουν ότι δεν ήταν θέμα μεταγραφών για την απόδοση του «Δικεφάλου του Βορρά», αλλά τη φιλοσοφία που έχουν ορισμένοι από τους ποιοτικούς παίκτες της ομάδας και δεν μπορούν να ανταπεξέρθουν στις απαιτήσεις που υπάρχουν τη φετινή σεζόν.

Μεγάλη ευθύνη έχει - από τη μεριά του - και ο Χουμπ Στέφενς και αν συνεχίσει έτσι η ομάδα του, τότε δύσκολα θα καταφέρει να πετύχει τον οποιοδήποτε από τους υπόλοιπους στόχους της έχουν απομείνει για φέτος.

Μετά τη χθεσινή ήττα στη Λεωφόρο αναπτύχθηκε έντονη φημολογία για πιθανή αντικατάσταση του Ολλανδού τεχνικού, όμως κύκλοι της ΠΑΕ τόνιζαν πως η κατάσταση τους προβληματίζει έντονα, αλλά η ομάδα έχει προπονητή.

Εν τω μεταξύ, το χθεσινό ματς αποτέλεσε ένα πρώτο «τεστ» εν όψει της διαδικασίας των πλέι οφ και οι Θεσσαλονικείς έμειναν… μεταξεταστέοι με την εμφάνισή τους, αφού είχαν μόλις δύο τελικές (έναντι 16 του ΠΑΟ) και έκαναν αρκετά λάθη, τα οποία έδωσαν τη δυνατότητα στην ομάδα του Αναστασίου να πάρει χώρο στο γήπεδο και να κάνει το παιχνίδι της.Πηγή: sport-fm.gr

Πάει για απονομή στην Τούμπα!!

«Αγκαλιά» με το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του είναι ο Ολυμπιακός μετά τη νέα ήττα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Στους +17 η διαφορά των ερυθρολεύκων πλέον από τον "Δικέφαλο του Βορρά".

Πάει για απονομή στην Τούμπα!
Εκτός από τα πολλά ρεκόρ που κυνηγάει ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Μίτσελ είναι πολύ κοντά στη μαθηματική κατάκτηση του 41ου πρωταθλήματος της ιστορίας της.

Από χθες η διαφορά με τον δεύτερο ΠΑΟΚ είναι στο +17 και πλέον απομένουν δέκα αγωνιστικές μέχρι τη λήξη του πρωταθλήματος, με τους «ερυθρόλευκους» να κατακτούν τον τίτλο με νίκη επί του Παναθηναϊκού ή του ΠΑΟΚ!

Πρόκειται για μία ονειρική φιέστα για τους οπαδούς των νταμπλούχων Ελλάδας, αφού στις επόμενες αγωνιστικές έχουν ν' αντιμετωπίσουν Πλατανιά (εντός), ΟΦΗ (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός) και ΠΑΟΚ (εκτός).

Εάν ο Ολυμπιακός και οι Θεσσαλονικείς κάνουν το απόλυτο μέχρι τη μεταξύ τους αναμέτρηση, τότε οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο με «διπλό» στην Τούμπα.

Εάν, όμως, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κάνει έστω και μία γκέλα (ήττα ή ισοπαλία) σε ένα από τα επόμενα τρία παιχνίδια, τότε ο Ολυμπιακός μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα με νίκη επί του Παναθηναϊκού!

Υπάρχει και η πιθανότητα ο Ολυμπιακός να αναδειχθεί πρωταθλητής πριν από τα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, όμως αυτό θα γίνει εάν έχουν δύο ήττες οι Θεσσαλονικείς και ο Ατρόμητος γκελάρει και εκείνος σε ένα ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Μαντούρο: «Κέρδισαν τις μονομαχίες»

Στο γεγονός πως οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού, κέρδισαν όλες τις προσωπικές μονομαχίες, στάθηκε ο Χέντβιγκες Μαντούρο μετά το τέλος του ματς στη Λεωφόρο

Μαντούρο: «Κέρδισαν τις μονομαχίες»
Ο Ολλανδός μεσοαμυντικός, υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ξεχάσει γρήγορα αυτό το αποτέλεσμα, αφού ακολουθούν πολλές υποχρεώσεις, ενώ σχολίασε και τη φάση της αποβολής του Κατσουράνη:"Οι αντίπαλοί μας είχαν περισσότερη επιθετικότητα και κέρδισαν όλες τις μονομαχίες, εμείς δεν μπορούσαμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να αλλάξουμε το ρυθμό στο παιχνίδι μας. Πάντως, δεν ήταν κόκκινη κάρτα του Κατσουράνη, θα ήταν διαφορετικό παιχνίδι έντεκα εναντίον έντεκα.Από εδω και πέρα μόνο οι νίκες θα αλλάξουν την ψυχολογία μας. Έχουμε πολλά ματς μπροστά μας σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη".

Καραγεωργίου: «Αξίζαμε ισοπαλία»

Την πεποίθηση πως ο Λεβαδειακός, άξιζε τουλάχιστον έναν πόντο στην αναμέτρηση με την Καλλονή, εξέφρασε ο Νίκος Καραγεωργίου στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης.

Καραγεωργίου: «Αξίζαμε ισοπαλία»
Ο Νίκος Καραγεωργίου, μίλησε και για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και υπογράμμισε πως χρειάζεται να έρθουν και οι εκτός έδρας νίκες: «Ολοκληρώθηκε ένα παιχνίδι στο οποίο, μάλλον το οποίο μας αφήνει μια πικρία θα' έλεγα διότι με την εικόνα της ομάδος μέσα στο γήπεδο τουλάχιστον δικαιούμασταν να πάρουμε την ισοπαλία κι έτσι φεύγουμε στεναχωρημένοι, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ακόμα ένα παιχνίδι, το οποίο τουλάχιστον το δουλέψαμε, προσπαθήσαμε, αλλά δεν ήρθε το αποτέλεσμα».

Αναφορικά με τη συνέχεια του πρωταθλήματος ο Καραγεωργίου σημείωσε: «Νομίζω ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Αυτές οι ομάδες οι οποίες βρίσκονται στη διεκδίκηση της παραμονής αν εξαιρέσουμε τον Λεβαδειακό και δεν θυμάμαι κάτι άλλο αν μου διαφεύγει κάτι, έχουνε κερδίσει αντιπάλους πολύ μεγαλύτερους, δηλαδή έχουνε κερδίσει τον ΠΑΟΚ, έχουνε κερδίσει τον Παναθηναϊκό, έχουνε κερδίσει τον Ατρόμητο κάποιοι, μπορεί να μην έγινε μια φορά να' γινε δύο, δυο φορές, που αυτό σημαίνει βαθμούς δηλαδή από εκεί που θεωρούμε ότι είναι το πιο δύσκολο για να παρθούνε, λοιπόν έφτασε η στιγμή να το κάνουμε κι εμείς.

Μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε ιδιαίτερα στην έδρα μας, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε κι έξω, δεν θεωρώ ότι σήμερα το σκορ είναι δίκαιο και αναφέρομαι για την εικόνα της ομάδας μου, δεν αναφέρομαι για το αν το γκολ είναι καθαρό, φυσικά και είναι καθαρό, έτσι; Πιστεύω ότι όσο δύσκολα και να' ναι τα παιχνίδια που έρχονται μπροστά οι ομάδες που έχουν αυτή τη λογική και μπαίνουν σ' αυτή τη λογική πρέπει να νικήσουν με τον πιο δυνατό αντίπαλο να παίζουν να διεκδικήσουν βαθμούς, εμείς πρέπει να μπούμε σ' αυτή τη λογική τώρα πλέον γιατί μείναμε λίγο πίσω».

Tσουκαλάς:«Με την περσινή συνταγή ο Πετράκης»

Ο Σταύρος Τσουκαλάς, μετά το τέλος του νικηφόρου ματς με τον Παναιτωλικό, έκανε αναφορά στις διαφορές ανάμεσα στον Σάκη Τσιώλη και τον Γιάννη Πετράκη

Tσουκαλάς:«Με την περσινή συνταγή ο Πετράκης»
Ο μέσος του ΠΑΣ Γιάννενα, δεν είπε κάποιον…κακό λόγο στις δηλώσεις του στη Nova, μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ομάδα του Αγρινίου. Ωστόσο σημείωσε πως ο στόχος του προηγούμενου προπονητή ήταν το καλύτερο ποδόσφαιρο, ενώ ο νυν τεχνικός της ομάδας ακολουθεί, την περσινή συνταγή.

«Προφανώς δεν ταίριαξαν οι φιλοσοφίες μας με τον κο Τσιώλη. Δεν του βγήκαν τα πράγματα που ήθελε να κάνει, προσπάθησε να κάνει τα πάντα, ήξερε τον τρόπο που παίζαμε. Δεν του βγήκαν και τα αποτελέσματα.

Νομίζω πως ο κος Πετράκης θέλησε να προχωρήσει με την περσινή συνταγή. Κι αυτός θέλει να βάλει δικά του στοιχεία αλλά πάνω σε αυτόν τον τρόπο. Ο κος Τσιώλης κοιτούσε πιο πολύ επιθετικά, μας πίστευε πολύ αλλά δεν είχε τα αποτελέσματα.
Το πιο σημαντικό για έναν παίκτη είναι να παίζει, ανεξαρτήτως θέσης. Ο κος Τσιώλης έκανε ότι πειραματισμούς έκανε για το καλό της ομάδας. Ήθελε να δείξει ένα καλύτερο ποδόσφαιρο σε σχέση με πέρυσι, αυτός ήταν ο στόχος του. Ήθελε να περνάμε καλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο».

Όσο για τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό, επισήμανε: «Τέτοιες νίκες όπως σήμερα, είναι νίκες ψυχολογίας. Ίσως κάποιες φορές να προτιμούμε να τελειώνει ένα ματς έτσι. Το να νικάς με αυτό τον τρόπο έχει μεγαλύτερη σημασία, παίρνεις αυτοπεποίθηση. Η σημερινή νίκη αλλά και αυτή κόντρα στην Ξάνθη μας έβγαλε αυτοπεποίθηση και πίστη».

Στην Αθήνα ο Ζόριτς!!

Σε ελληνικό έδαφος πατάει από το μεσημέρι της Δευτέρας ο Ντάρκο Ζόριτς για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Στην Αθήνα ο Ζόριτς
Στην τελική ευθεία είναι η απόκτηση του Ζόριτς από την ΑΕΚ.

Ο Μαυροβούνιος το μεσημέρι της Δευτέρας πάτησε σε ελληνικό έδαφος για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του.

Ο Ζόριτς συνοδεύεται από τον μάνατζέρ του και έναν εκπρόσωπο της Τσέλικ, στην οποία ανήκει.

Πρόκειται να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να έχει συζητήσεις για λεπτομέρειες της συμφωνίας και να υπογράψει στην ΑΕΚ. Πηγή: sport-fm.gr

Όχι άλλο κακό ημίχρονο!

Ο Μίτσελ έβαλε «γκάζια» στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μετά το τέλος του αγώνα με τη Βέροια, ενόψει του επαναληπτικού ημιτελικού με τον Ατρόμητο

Όχι άλλο κακό ημίχρονο
Ο Ισπανός προπονητής, βλέποντας πως στην αναμέτρηση με την Βέροια, οι «ερυθρόλευκοι» δεν παρουσιάστηκαν όπως έπρεπε, στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, θέλησε να επισημάνει στους παίκτες του, πως δεν θα πρέπει να επαναληφθεί κάτι παρόμοιο, ειδικά στον επαναληπτικό με τον Ατρόμητο, ειδικά από τη στιγμή που το ματς, θα έχει μεγαλύτερο δείκτη δυσκολίας.

Αυτά είπε ο Μίτσελ, μετά το τέλος του αγώνα στη Βέροια. Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκουράστηκαν την Κυριακή 9/2, εκτός από τους ποδοσφαιριστές που ακολουθούν ειδικό πρόγραμμα και η προετοιμασία τους για το ματς με τον Ατρόμητο, θ’ αρχίσει την Δευτέρα 10/2. Όσο για τον Φουστέρ, οι πιθανότητες του να προλάβει το ματς του Περιστερίου, είναι 50-50. Πηγή: sport-fm.gr

Πάνοπλος o Άρης για το ματς επιβίωσης!!

Οι Μανιάς, Γιαννίτσης, Μπουγαϊδης στην αποστολή του Άρη για το ματς «τελικό» με τον Πανιώνιο, την Δευτέρα 10/2

Πάνοπλος o Άρης για το ματς επιβίωσης
Τα όποια μικροπροβλήματα αντιμετώπιζαν οι τρεις ποδοσφαιριστές, ξεπεράστηκαν και θα είναι στη διάθεση του Σούλη Παπαδόπουλου, για την σημαντικότατη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό, την παραμονή του Άρη στην Σούπερ Λίγκα. Ο μόνος που θεωρείται αμφίβολος από την μεριά των «κίτρινων», είναι ο Γουναρίδης που ταλαιπωρείται από μια ίωση.

Αναλυτικά η αποστολή του Άρη: Διούδης, Γουναρίδης, Κύργιας, Γιαννίτσης, Καραγκούνης, Οικονομόπουλος, Σουνάς, Αγάνθο, Τάτος, Αγγελούδης, Γκόλιας, Παπαδόπουλος, Τσουμάνης, Καμινιώτης, Νταμαρλής, Βανγκέλι, Μανιάς, Κουσίδης, Μπουγαΐδης, Τσιάρας, ΜπακασέταςΠηγή: sport-fm.gr

Τετράδα, από... μακριά!!

Για έκτο διαδοχικό παιχνίδι ο Εθνικός Γαζώρου έμεινε μακριά απ’ τη νίκη (1-1) αυτή τη φορά κόντρα στον Πιερικό και βλέπει την 4άδα του Βόρειου ομίλου της Football League από… πολύ μακριά.

Τετράδα, από... μακριά
Μπορεί να μη χάνει εύκολα, αλλά ούτε και κερδίζει ο Εθνικός Γαζώρου που δεν κατάφερε να επικρατήσει του Πιερικού στο ματς της 19ης αγωνιστικής του Βόρειου ομίλου της Football League.

Ο σύλλογος των Σερρών έμεινε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στην ισοπαλία (1-1), ενώ έχει να πανηγυρίσει νίκη τις τελευταίες έξι αγωνιστικές.

Μετά απ’ αυτό βλέπει το «όνειρο» της τετράδας να απομακρύνεται, αφού βρίσκεται πλέον στην έβδομη θέση, έξι βαθμούς πίσω απ’ τον τέταρτο Αιγινιακό.

Από την άλλη, ο Πιερικός πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, αφού με τον «χρυσό» βαθμό που πήρε βγήκε απ’ την επικίνδυνη ζώνη, ανεβαίνοντας έναν βαθμό πάνω απ’ την Καβάλα που πλέον «καίγεται» για βαθμούς.

Όσον αφορά το ντέρμπι του Νότιου ομίλου ο Αχαρναϊκός πήρε δύσκολα τρεις σωτήριους βαθμούς επικρατώντας της Γλυφάδας με 1-0 και ανέβηκε έξι βαθμούς πάνω απ’ τις θέσεις που οδηγούν στην Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά η 19η αγωνιστική:

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 7/2

Ηρακλής Ψαχνών – Βύζας Μεγάρων 4-0
(34',40' Μπουμάλ, 63' Τσιμόντζι, 71' Τσούτσης)

Σάββατο 8/2
Ολυμπιακός Βόλου – Παναχαϊκή 1-1
(34’ Γκούρμα - 11’ Βιγιαφάνε)

Πανηλειακός – Φωκικός 3-1
(36’πεν., 80’ Κυριάκος, 39’ Κοτσώνης – 64’ Φράγκος)

Κυριακή 9/2

Αστέρας Μαγούλας – Επισκοπή 3-2
(1’ Δωματάς, 31’, 64, Ντιέγκο – 25’ Βουρβαχάκης, 70’ Μπρατσιάνι)

Παναιγιάλειος – Χανιά 0-1
(65’ Πάγκαλος)

Καλλιθέα – Φωστήρας 1-1
(26’ Φαγέ – 81’ Σεχολάρι)

Δευτέρα 10/2
Γλυφάδα – Αχαρναϊκός 0-1
(51’ Νεόφυτος)

Επόμενη αγωνιστική

Ολυμπιακός Βόλου – Ηρακλής Ψαχνών
Βύζας Μεγάρων – Γλυφάδα
Παναχαϊκή – Πανηλειακός
Αχαρναϊκός – Αστέρας Μαγούλας
Φωκικός – Παναιγιάλειος
Επισκοπή – Καλλιθέα
Χανιά – Φωστήρας

Βόρειος όμιλος

Σάββατο 8/2

Βατανιακός – Ζάκυνθος 2-1
(6’ Γιαλαμίδης,44’ Ποτουρίδης – 45+2 Σκαθαρούδης)

Κυριακή 9/2

Απόλλων Καλαμαριάς – Τύρναβος 1-1
(4’ Ναλμπάντης – 67’ Γεωργίου)

Αναγέννηση Γιαννιτσών – Καβάλα 1-0
(6’ Χατζηστεφάνου)

Αιγινιακός – Δόξα Δράμας 3-0
(56’ Χατζής, 65’ Μπελόν, 90’ Αχαλινόπουλος)

Δευτέρα 10/2

Πιερικός – Εθνικός Γαζώρου 1-1
(13’ Μανίκας – 79’ Παπαθανασίου)

Αναγέννηση Καρδίτσας – Κέρκυρα
Ηρακλής – Νίκη Βόλου (18:00)

Επόμενη αγωνιστική
Πιερικός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Κέρκυρα – Απόλλων Καλαμαριάς
Εθνικός Γαζώρου – Αναγέννηση Γιαννιτσών
Τύρναβος – Αιγινιακός
Καβάλα – Βατανιακός
Δόξα Δράμας – Ηρακλής
Ζάκυνθος – Νίκη ΒόλουΠηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Πετρόπουλο η ΑΕΚ!!

Την περίπτωση του Αντώνη Πετρόπουλου εξετάζουν «ζεστά» στην ΑΕΚ, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

«Βλέπει» Πετρόπουλο η ΑΕΚ
Την περσινή σεζόν κατά την οποία η ΑΕΚ ήταν τραγική ο Αντώνης Πετρόπουλος ήταν από τους λίγους διασωθέντες της ομάδας.

Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ο 28χρονος επιθετικός τα πηγαίνει πολύ καλά με την φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης και, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο εξετάζουν την περίπτωση να τον φέρουν ξανά στην ομάδα.

Πολύ καλή άποψη για τον Έλληνα φορ έχουν ο Νίκος Λυμπερόπουλος και ο Τραϊανός Δέλλας, ενώ το δημοσίευμα κάνει λόγο για επαφή των δύο πλευρών.

Το συμβόλαιο του Πετρόπουλου με τον Απόλλωνα ολοκληρώνεται τη φετινή σεζόν, ενώ και ο παίκτης δεν παρουσιάζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο να παίξει στη Β’ Εθνική.

Κουβέντα ανάμεσα στον ποδοσφαιριστή και την ΑΕΚ δεν έχει υπάρξει, όμως έχει γίνει ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι στα υπ’ όψιν των ιθυνόντων του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται και υπογράφει!!

Εντός της ημέρας αναμένεται η ΑΕΚ να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του Ντάρκο Ζόριτς, ο οποίος θα υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια.

Έρχεται και υπογράφει
Τα τυπικά έχουν απομείνει για την μεταγραφή του Ντάρκο Ζόριτς στην ΑΕΚ, με τις δύο πλευρές να δίνουν τα χέρια εντός της ημέρας.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός θα έρθει σήμερα στην Αθήνα για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει για τα επόμενα τρία χρόνια με την «Ένωση».

Όπως γράφει η SportDay, ο «Δικέφαλος» τα έχει βρει σε όλα με την Τσέλικ και με τον Μαυροβούνιο άσο. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ΑΕΚ θα δώσει 150.000 ευρώ στην ομάδα του Ζόριτς για τον οποίο θα υπάρχει ποσοστό μεταπώλησης 30%.

Από την πλευρά του, ο παίκτης θα πάρει για τα επόμενα τρία χρόνια ένα ποσό της τάξεως των 200.000 ευρώ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο νεαρός άσος να βρεθεί στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων για να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις.

Εφόσον δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, ο Μαυροβούνιος μεσοεπιθετικός θα προστεθεί στη λίστα με τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους έχει συμφωνήσει η «Ένωση» και θα αποτελέσει την 8η προσθήκη στο ρόστερ εν όψει της επόμενης σεζόν, ύστερα από τους Μάνταλο, Φαγέ, Κολοβέτσιο, Ανέστη (μέσω της Ξάνθης), Λαμπρόπουλο (αυτοί έχουν ήδη υπογράψει), Σαρρή και Αραβίδη.

Από εκεί και πέρα, στην ΑΕΚ προτίθενται να προχωρήσουν σε ακόμη πέντε μεταγραφές. Πρόκειται για δεξιό και αριστερό μπακ, έναν παίκτη στα χαφ (αμυντικό μέσο), ένας ακραίο μέσο και ένα σέντερ φορ. Μην ξεχνάμε, όμως, ότι στο ρόστερ της επόμενης σεζόν θα υπάρχουν και παίκτες από την φετινή ομάδα και ο αριθμός τους δεν θα ξεπεράσει τους δεκαπέντε. Πηγή: sport-fm.gr

«Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή»

Το κλίμα είναι δυσμενές για τον Χουμπ Στέφενς, από πολλούς φίλους του «Δικεφάλου», αλλά οι διαρροές της ΠΑΕ για την ώρα προσφέρουν στήριξη στον Ολλανδό

«Ο ΠΑΟΚ έχει προπονητή»
Πολλά ήταν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Μετά και το «άδειασμα» της διοίκησης του ΠΑΟΚ στον Στέφενς, σχετικά με τις δηλώσεις που έκανε γύρω από τη διαιτησία του ματς στη Λεωφόρο, αυτές έγιναν ακόμα πιο έντονες. Ωστόσο λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κύκλοι της ΠΑΕ τόνιζαν πως η κατάσταση τους προβληματίζει έντονα, αλλά η ομάδα έχει προπονητή.

Ασφαλώς και το κλίμα αυτή τη στιγμή είναι αρκετά βαρύ για τον Ολλανδό, καθώς η διαφορά από τον 3ο Ατρόμητο είναι πλέον μόνον δύο πόντοι και ο ΠΑΟΚ δείχνει να μην μπορεί να συνέλθει ειδικά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με πολλούς παίκτες να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση.

Τουλάχιστον για την ώρα βγαίνει προς τα έξω μια κάλυψη για τον προπονητή, αλλά το βέβαιο είναι πως ο Στέφενς, έχει χάσει σημαντικούς πόντους στην εκτίμηση των φίλων της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Μπεργκ: «Νίκη αυτοπεποίθησης»

Την βεβαιότητα πως όταν πιάνει τέτοια απόδοση ο Παναθηναϊκός, μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, εξέφρασε ο Μάρκους Μπεργκ

Μπεργκ: «Νίκη αυτοπεποίθησης»
Ο Σουηδός στράικερ μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έκανε πάρα πολλή δουλειά, όπως και όλοι οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Μετά το τέλος του αγώνα ο Μπεργκ τόνισε πως οι «πράσινοι» θα πρέπει να συνεχίσουν σε τέτοιους ρυθμούς για να έρθουν κι άλλα θετικά αποτελέσματα. «Ήταν ένα καλό παιχνίδι που μας δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια και είμαστε πολύ χαρούμενοι, όμως πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Πιστεύω ότι όταν παίζουμε έτσι μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο».

Σε ερώτηση που του έγινε, σχετικά με το αν αισθάνεται μοναξιά στην περιοχή, απάντησε: «Είναι διαφορετικό από αγώνα σε αγώνα, εξαρτάται από το κάθε ματς πως αγωνιζόμαστε. Όταν μπει και ο Πέτριτς πιστεύω ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα για μένα και την ομάδα, όμως όλα εξαρτώνται από την συνολική δουλειά»

Τέλος ο Τσικς από τους Πίστονς!

Οι Πίστονς απέλυσαν τον Μόρις Τσικς από την τεχνική τους ηγεσία.

Τέλος ο Τσικς από τους Πίστονς
Περίπου ένα χρόνο άντεξε στον πάγκο των Πίστονς ο Μόρις Τσικς. Η απόλυσή του ήρθε μετά τη μετριότατη πορεία της ομάδας, που έχει 21 νίκες σε 50 ματς μέχρι τώρα.

Η ομάδα του Ντιτρόιτ έφτασε για τελευταία φορά στα play offs το 2009, ενώ έκτοτε Τζον Κιούστερ και Λόρενς Φρανκ δεν κατάφεραν να βελτιώσουν την κατάσταση και ακολούθησε τώρα ο Μόρις Τσικς.Πηγή: sport-fm.gr

Το Βατερλό του Χιουμπ!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στο blog του για τον τραγικό ΠΑΟΚ της Λεωφόρου και κάνει λόγο για... τακτικό Βατερλό από τον Στέφενς!
Ο ΠΑΟΚ πήγε να παίξει στη Λεωφόρο πάλι αδιάβαστος, σε ένα τακτικό Βατερλό του Χιουμπ Στέφενς ο οποίος συνεχίζει να μη βρίσκει τρόπους για να διαχειριστεί το ρόστερ του.
Επειδή δε μου αρέσουν οι γενικότητες, νομίζω πως είναι ξεκάθαρο σε όσους βλέπουν ποδόσφαιρο πως η επιλογή του Αναστασίου να παίξει με ρόμβο και να γεμίσει τον άξονα, δόθηκε από αυτή του Στέφενς που δεν έβαλε καλούς δημιουργικά ακραίους αλλά τους Σαλπιγγίδη – Νίνη.
Ο Αναστασίου δεν χρειάζεται να στείλει καμία βοήθεια στις πλευρές του, φορτώνει τον άξονα με παίκτη παραπάνω και αφού γλιτώνουμε ένα ημίχρονο χάρις στον Γλύκο, βγάζει τον Κάτσε για να βάλει τον Λάζαρ που έκανε τα ίδια και χειρότερα. Κάτι που προφανώς σημαίνει πως δεν κατάλαβε τι γινόταν στο γήπεδο.
Από την άλλη, ήταν ξεκάθαρη η καλύτερη φυσική κατάσταση του Παναθηναϊκού κυρίως στο κομμάτι της εκρηκτικότητας, εκεί όπου οι παίκτες του Αναστασίου ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση για αυτό και πρέσαραν με λύσα για 70 λεπτά.
Ο Παναθηναίκός κέρδισε δίκαια γιατί είχε καλύτερη τακτική προσέγγιση στον αγώνα, καλύτερη φυσική κατάσταση και ψυχή.
Το τελικό 2-1 αποτελεί μαγική εικόνα του αγώνα και γελάω με την τοποθέτηση του Στέφενς στο τέλος του αγώνα στη Νόβα και το υπονοούμενο που άφησε για τον διαιτητή.
Όχι πως ο Στυλιάρας δεν έδωσε πατήματα, αλλά πως βγαίνεις και μιλάς για αυτόν μετά από ένα τέτοιο Βατερλό;
Πάμε και στα πρόσωπα. Αδιανόητη η αγωνιστική συμπεριφορά Κατσουράνη και Νίνη. Δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο και η συμπεριφορά τους στοίχησε. Θα μπορούσα να πω για Μαντούρο και Κάτσε, αλλά είναι τόσο φανερό το τακτικό λάθος του Στέφενς που δεν μπορώ να πω τίποτα.
Ο Νάτχο, όαση όποτε έπαιρνε τη μπάλα, όμως σπάνια. Και εκεί μπορεί να γυρίσει ως τρίτος στη μεσαία γραμμή, ως 8άρι, κάποια μέτρα πιο κάτω από το πρώτο ημίχρονο για να σπάσει το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, όμως ο Στέφενς μάλλον ήταν αλλού.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να βρει ισορροπία, όμως όχι δεν τα κατάφερε μόνο, έχασε και τα καλά του στοιχεία.
Η δύσκολη σειρά αγώνων ξεκίνησε τραγικά. Ευτυχώς που έχουμε καλό αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα κυπέλλου. Τρίπολη να πάω ή δεν θα δω φάση πάλι;
Και τέλος, πάμε να πιάσουμε λίγο τη διοίκηση. Θα βγείτε να μιλήσετε ποτέ για αυτό που βλέπουμε; Για τις διακυμάνσεις της ομάδας από τα εντός στα εκτός; Για τους αγωνιστικούς στόχους που υπάρχουν; Άσε τα κύπελλα και τα πλέι οφ. Που βαδίζουμε θα μάθουμε ποτέ; Πιστεύετε σε αυτό που χτίζετε;
Από σήμερα το απόγευμα, ο Παναθηναϊκός κέρδισε το δικαίωμα να πιστεύει πως μπορεί να πετύχει την πρωτιά στα πλέι οφ.
Λίγο νωρίτερα, ο Ατρόμητος ήταν εξίσου – και περισσότερο – πειστικός όταν κατάφερε να σκοράρει τρις και να νικήσει τον Αστέρα με παίκτη λιγότερο, λόγω της μυστήρια αποβολής του Φυτανίδη.
Στους δύο πόντους μας έχει ο Ατρόμητος. Για όσους κοιτάνε τη βαθμολογία προς τα πάνω το γράφω.
Πηγή: gazzetta.gr

Βασιλάκης: «Σωστή η αποβολή του Κατσουράνη» (vid)

Για σωστή κόκκινη κάρτα στον Κατσουράνη κάνει λόγο ο καθηγητής διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης αναφορικά με το ντέρμπι της Λεωφόρου, ενώ σημειώνει πως ήταν οφ σάιντ το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού. 
Ο παλαίμαχος ρέφερι και τηλεκριτικός διαιτησίας τονίζει πως ο Μπεργκ έχει την μπάλα στην κατοχή του κι ως εκ τούτου πρόκειται για προφανή θέση για γκολ, οπότε ήταν δικαιολογημένη η αποβολή του μέσου του ΠΑΟΚ.
Σχετικά με το παιχνίδι στη Βέροια, γίνεται λόγος για το οφ σάιντ στο πρώτο γκολ του Ολυμπιακού αφού στο ξεκίνημα της φάσης ο Ολαϊτάν ήταν εκτεθειμένος, ενώ σημειώνεται πως ήταν κανονικό το τρίτο τέρμα των «ερυθρολεύκων». Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Αστέρα επισημαίνει πως ήταν λανθασμένη η αποβολή του Φυτανίδη, ενώ κακώς δεν μέτρησε ένα γκολ των Περιστεριωτών.
Δείτε αναλυτικά τις επίμαχες φάσεις της 24ης αγωνιστικής: 



Πηγή: gazzetta.gr

Χαίρεσαι με αυτόν τον Παναθηναϊκό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta για την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη 2η θέση που μπορεί να «χτυπήσει» το Τριφύλλι.
Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. Η ομάδα, που μπαίνει μέσα, ισοπεδώνει με το πρέσινγκ τον αντίπαλο, βγάζει συνδυασμούς με την μπάλα κάτω δουλεμένους στην προπόνηση και φθάνει σε μία άνετη νίκη κόντρα στην δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αυτή την φορά η ομάδα έκανε το ίδιο καλό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί να έχασε πάλι πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά ευτύχησε τουλάχιστον να προηγηθεί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Τριανταφυλλόπουλο και λίγο αργότερα σημείωσε το δεύτερο με τον Νάνο και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Στο σημείο εκείνο έμεινε σωστά με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ, αφού ο Κατσουράνης έσπρωξε και έριξε κάτω  τον Μπέργκ, που έφευγε μόνος του στην αντίπαλη εστία και ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρίες να βάλει και τέσσερα και πέντε γκολ, αλλά στο τέλος ο ΠΑΟΚ μείωσε και σε 2-1, ένα σκορ που με βάση την απόδοση των δύο ομάδων είναι μαγική εικόνα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ισοπεδωτικός, χαιρόσουν να το βλέπεις και αυτή την φορά είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του. Με πρέσινγκ ψηλά και μεγάλη προσφορά σε αυτό από το μαμούνι τον Αντζαγκούν, τον –ακόμα τρέχω- Ζέκα και τον Αμπέιντ και με αμυντική λειτουργία για σεμινάριο. Μοναδική εξαίρεση το γκολ του ΠΑΟΚ, που οι αμυντικοί είχαν χαλαρώσει αν και δεν επιτρέπεται. Επίσης με επιθετική ανάπτυξη , τόσο με πλαγιοκοπήσεις, όσο και από τον άξονα, που χαιρόσουν να την βλέπεις. Και με δύο γκολ, που ήρθαν και από στημένες φάσεις και από αμυντικούς.
Ο Τριανταφυλλόπουλος ξεχειλίζει από πάθος σε κάθε παιχνίδι και κόντρα στον ΠΑΟΚ εκτός από το γκολ που έβαλε, εξουδετέρωσε και τον Νίνη και τον Λούκας. Ο Νάνο είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ, που είχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια μετά τον Μινχ. Έφτιαξε το πρώτο γκολ, έβαλε το δεύτερο και ήταν απροσπέλαστος στην άμυνα. Και όλα αυτά χωρίς τον Μέντες, τον Πέτριτς, τον Μπαιράμι και με τον Πράνιτς να είναι ανέτοιμος και να μπαίνει αλλαγή. Αυτός ο Παναθηναϊκός που είδαμε στην Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ είναι αυτός, που έχει την σφραγίδα του προπονητή του και που χαίρεται κάθε Παναθηναϊκός να τον βλέπει. Και έχει δικαίωμα να ελπίζει ακόμα και στην δεύτερη θέση στα play off (και ίσως την διεκδικήσει στο τέλος με τον απίθανο Ατρόμητο, αν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ). Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερος (καλύτερος συνολικά ήταν ο Παναθηναϊκός) στα δύο παιχνίδια μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
Και στην Τούμπα αν δεν έχανε το πέναλτι του Μπέργκ, η ομάδα δεν θα έχανε. Σίγουρα θα γίνουν και άλλα λάθη λόγω απειρίας, το θέμα είναι όσο περνάει ο καιρός να λιγοστεύουν και η ομάδα με νίκες να γεμίζει αυτοπεποίθηση. Και η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν τόσο πειστική, που δείχνει, ότι ο κόσμος μπορεί βάσιμα να ελπίζει, ότι αυτή η ομάδα μπορεί να φθάσει πιο ψηλά. Είχα πει, ότι οι παίκτες χρωστάνε μία νίκη σαν την χθεσινή με μεγάλο αντίπαλο στον κόσμο του Παναθηναϊκού και το έκαναν.
ΥΓ: Καραμπινάτο είναι το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Σίλντενφελντ, όταν ο Κατσουράνης τον τραβάει επίμονα και τον ρίχνει κάτω μέσα στην περιοχή. Δίκαιη η κόκκινη του Κατσουράνη. Πιστεύω, ότι ακόμα και οι φίλοι του ΠΑΟΚ έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν έμαθαν ότι ο Στέφενς, «έριξε» την ήττα στην διαιτησία… Μάλλον τους δουλεύει όλους ο Ολλανδός.
ΥΓ2: Άλλο ένα κύπελλο προστέθηκε στους τόσους τίτλους, που έχει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Το 15ο κύπελλο και η κορυφαία ελληνική ομάδα, ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους σε όλα τα σπορ, συνεχίζει να σηκώνει κούπες.
Πηγή: gazzetta.gr

Με Κάνιο και στο Περιστέρι!!

O Διονύσης Δελλής γράφει για τον Αριέλ Ιμπαγάσα και την απόφαση του Μίτσελ να τον συμπεριλάβει στην αποστολή με τον Ατρόμητο.
Μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη είχε μόλις δύο συμμετοχές στη σεζόν. Ένα ημίχρονο με τον Φωκικό στο Φάληρο και μια παρουσία λίγων λεπτών στο πρωτάθλημα, στην 0-5 αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό (1/9). Όλα έδειχναν λοιπόν ότι η τελευταία αγωνιστική σεζόν του Αριέλ Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό θα κυλούσε με ελάχιστη…δράση στο χορτάρι. Μια τυπική παρουσία στο ρόστερ τιμής ένεκεν και τίποτε περισσότερο. Μια τρόπον τινά αντίστροφη μέτρηση, ως το φινάλε.

Ο Ιμπαγάσα όμως έστω και αν πλέον απέχει οκτώ μήνες από τα 38 του χρόνια, παραμένει μια ειδική ξεχωριστή κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό δεν αφήνει κάποιον να το… υποθέσει. Του το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία στο γήπεδο. Όταν λοιπόν βρέθηκε μέσω του μεγάλου κύκλου του rotation να συμμετέχει στα τελευταία ματς πριν την διακοπή των Χριστουγέννων εκεί όπου η ομάδα είχε ανάγκη όλα τα φρέσκα πόδια, δεν πρόσθεσε μονάχα μερικά επιπλέον λεπτά στο βιογραφικό του. Με τον τρόπο του άρχισε να κερδίζει εκ νέου μια θέση στις επιλογές του προπονητή.
Και σήμερα Δευτέρα 10/2, λίγο πριν από την «ένα ματς-μια πρόκριση» πρόκληση του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, είναι ίσως η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που ο Μίτσελ σκέφτεται πολύ σοβαρά να παίξει το… χαρτί του Κάνιο σε ένα οριακό ματς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισπανός τεχνικός έχει σχεδόν αποφασίσει να συμπεριλάβει τον έμπειρο Αργεντινό στην 16άδα του (σσ. στο κύπελλο δηλώνονται και δύο παίκτες από την ακαδημία) για τον δεύτερο προημιτελικό με τον Ατρόμητο. Να τον έχει στο πάγκο και εάν χρειαστεί να του ζητήσει για 20΄-30΄λεπτά στο φινάλε να αποτελέσει τον βασικό εκφραστή του εναλλακτικού αγωνιστικού πλάνου ολόκληρης της ομάδας. Και μεταξύ μας; Ο Μίτσελ έχει κάθε λόγο να το κάνει. Γιατί όπου και αν έπαιξε φέτος ο Ιμπαγάσα, σε αυτές τις ολιγόλεπτες συμμετοχές του, τα κατάφερε. Καλύτερα από κάθε άλλον που κλήθηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Ειδικά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Με τον Απόλλωνα (21/12) ήταν απολαυστικός και ένας από τους κύριους λόγους που το ματς έφτασε στο 0-5. Στο κύπελλο με την Τρίπολη (22/1) ήταν ο άνθρωπος που πάσαρε στον Σέποβιτς το μοναδικό γκολ της βραδιάς. Στην Ξάνθη (26/1) χρίστηκε ως και σκόρερ (το πρώτου του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα). Και βέβαια προχθές στη Βέροια ήταν και πάλι ένας από εκείνους που άλλαξαν πλήρως την εικόνα. Με την ηρεμία του, την ομαδικότητα του, την τρομακτική ικανότητα στην πάσα. Με τον Ιμπαγάσα στο γήπεδο γίνονται καλύτεροι, πιο κεφάτοι οι συμπαίκτες του. Η επιρροή που ασκεί στο σύνολο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Η κούρσα που κάνει ο Παπάζογλου για να εκμεταλλευτεί το μαγικό χώρο που… άνοιξε στην αντίπαλη περιοχή ο Κάνιο, αλλά και ο τρόπος που σερβίρει στον Ολαϊτάν το 0-5 στο 92΄προφανώς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Κάθε ένα από τα συνολικά 115΄λεπτά παρουσίας σε αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις, ο Αργεντινός μέσος όχι μόνο τα κέρδισε με το σπαθί του, αλλά και ουσιαστικά τα χρησιμοποίησε ώστε ο Μίτσελ να τον επαναφέρει στο προσκήνιο. Μετρημένα και προσεκτικά, αλλά ξανά στο χορτάρι. Και αυτό είναι που έχει σημασία. Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός θα έχει τη μπάλα στα πόδια του. Και γιατί μπορεί να το κάνει, και γιατί ο Ατρόμητος ξέρει να εκμεταλλεύεται υπέροχα τον χώρο άρα προσφέρει άνετα την κατοχή στον αντίπαλο. Αν μέχρι το 60΄ λοιπόν οι Πειραιώτες ψάχνουν τον τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, αν χρειάζονται το γκολ ο Ιμπαγάσα είναι μια από τις πλέον ασφαλείς λύσεις. Και ο προπονητής του, το αντιλαμβάνεται αυτό μια χαρά. Ξέρει ότι στον πάγκο θα έχει έναν ηγέτη για να κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά. Και για αυτόν τον προορίζει.
Και σε ότι αφορά τώρα στην αρχική 11άδα; Και εκεί ίσως να έχουμε μια επιθετική έκπληξη. Κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν εκτιμούν την Τετάρτη μπορεί να συνυπάρξουν στο αρχικό σχήμα και ο Τσόρι και ο Ολαϊτάν και ο Σαβιόλα! Και γιατί ουσιαστικά ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Περιστέρι με βασικό στόχο να σκοράρει για να πάρει την πρόκριση. Και γιατί ο Ολαϊτάν μπορεί να ξεκινήσει στο πλάνο του προπονητή, από τις
Πηγή: gazzetta.gr