Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Χαίρεσαι με αυτόν τον Παναθηναϊκό!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει στο gazzetta για την επιβλητική εμφάνιση του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη 2η θέση που μπορεί να «χτυπήσει» το Τριφύλλι.
Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός, που όλοι θέλουμε να βλέπουμε. Η ομάδα, που μπαίνει μέσα, ισοπεδώνει με το πρέσινγκ τον αντίπαλο, βγάζει συνδυασμούς με την μπάλα κάτω δουλεμένους στην προπόνηση και φθάνει σε μία άνετη νίκη κόντρα στην δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Αυτή την φορά η ομάδα έκανε το ίδιο καλό παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Μπορεί να έχασε πάλι πολλές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά ευτύχησε τουλάχιστον να προηγηθεί στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με τον Τριανταφυλλόπουλο και λίγο αργότερα σημείωσε το δεύτερο με τον Νάνο και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος. Στο σημείο εκείνο έμεινε σωστά με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ, αφού ο Κατσουράνης έσπρωξε και έριξε κάτω  τον Μπέργκ, που έφευγε μόνος του στην αντίπαλη εστία και ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός είχε την ευκαιρίες να βάλει και τέσσερα και πέντε γκολ, αλλά στο τέλος ο ΠΑΟΚ μείωσε και σε 2-1, ένα σκορ που με βάση την απόδοση των δύο ομάδων είναι μαγική εικόνα.
Ο Παναθηναϊκός ήταν ισοπεδωτικός, χαιρόσουν να το βλέπεις και αυτή την φορά είχε μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή του. Με πρέσινγκ ψηλά και μεγάλη προσφορά σε αυτό από το μαμούνι τον Αντζαγκούν, τον –ακόμα τρέχω- Ζέκα και τον Αμπέιντ και με αμυντική λειτουργία για σεμινάριο. Μοναδική εξαίρεση το γκολ του ΠΑΟΚ, που οι αμυντικοί είχαν χαλαρώσει αν και δεν επιτρέπεται. Επίσης με επιθετική ανάπτυξη , τόσο με πλαγιοκοπήσεις, όσο και από τον άξονα, που χαιρόσουν να την βλέπεις. Και με δύο γκολ, που ήρθαν και από στημένες φάσεις και από αμυντικούς.
Ο Τριανταφυλλόπουλος ξεχειλίζει από πάθος σε κάθε παιχνίδι και κόντρα στον ΠΑΟΚ εκτός από το γκολ που έβαλε, εξουδετέρωσε και τον Νίνη και τον Λούκας. Ο Νάνο είναι ο καλύτερος αριστερός μπακ, που είχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια μετά τον Μινχ. Έφτιαξε το πρώτο γκολ, έβαλε το δεύτερο και ήταν απροσπέλαστος στην άμυνα. Και όλα αυτά χωρίς τον Μέντες, τον Πέτριτς, τον Μπαιράμι και με τον Πράνιτς να είναι ανέτοιμος και να μπαίνει αλλαγή. Αυτός ο Παναθηναϊκός που είδαμε στην Λεωφόρο με τον ΠΑΟΚ είναι αυτός, που έχει την σφραγίδα του προπονητή του και που χαίρεται κάθε Παναθηναϊκός να τον βλέπει. Και έχει δικαίωμα να ελπίζει ακόμα και στην δεύτερη θέση στα play off (και ίσως την διεκδικήσει στο τέλος με τον απίθανο Ατρόμητο, αν συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ). Ο ΠΑΟΚ σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερος (καλύτερος συνολικά ήταν ο Παναθηναϊκός) στα δύο παιχνίδια μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.
Και στην Τούμπα αν δεν έχανε το πέναλτι του Μπέργκ, η ομάδα δεν θα έχανε. Σίγουρα θα γίνουν και άλλα λάθη λόγω απειρίας, το θέμα είναι όσο περνάει ο καιρός να λιγοστεύουν και η ομάδα με νίκες να γεμίζει αυτοπεποίθηση. Και η νίκη επί του ΠΑΟΚ ήταν τόσο πειστική, που δείχνει, ότι ο κόσμος μπορεί βάσιμα να ελπίζει, ότι αυτή η ομάδα μπορεί να φθάσει πιο ψηλά. Είχα πει, ότι οι παίκτες χρωστάνε μία νίκη σαν την χθεσινή με μεγάλο αντίπαλο στον κόσμο του Παναθηναϊκού και το έκαναν.
ΥΓ: Καραμπινάτο είναι το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Σίλντενφελντ, όταν ο Κατσουράνης τον τραβάει επίμονα και τον ρίχνει κάτω μέσα στην περιοχή. Δίκαιη η κόκκινη του Κατσουράνη. Πιστεύω, ότι ακόμα και οι φίλοι του ΠΑΟΚ έμειναν με το στόμα ανοιχτό, όταν έμαθαν ότι ο Στέφενς, «έριξε» την ήττα στην διαιτησία… Μάλλον τους δουλεύει όλους ο Ολλανδός.
ΥΓ2: Άλλο ένα κύπελλο προστέθηκε στους τόσους τίτλους, που έχει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Το 15ο κύπελλο και η κορυφαία ελληνική ομάδα, ο μεγαλύτερος ελληνικός σύλλογος με τους περισσότερους τίτλους σε όλα τα σπορ, συνεχίζει να σηκώνει κούπες.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: