Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ντουντού… από παντού!!

Μπήκε στο 61’, ύψωσε τα χέρια προς τον Θεό και στην πρώτη επαφή με τη μπάλα, ο Ντουντού με σουτ από 35 μέτρα, χάρισε στον ΟΦΗ τη νίκη 1-0 επί του Πανθρακικού. Αποθέωση του Fair Play από τον Α. Μάντζιο

Ντουντού… από παντού!
Τέτοιο ντεμπούτο, ούτε στον ύπνο του θα είχε ονειρευτεί ο Ντουντού Σεαρένσε.

Ο Βραζιλιάνος μέσος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ, σκόραρε με σουτ από 25 μέτρα, λίγα δευτερόλεπτα (61ο λεπτό) μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και χάρισε στην ομάδα του την πολύτιμη νίκη με 1-0 επί του Πανθρακικού.

Η ομάδα του Ρικάρντο Σα Πίντο ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση της νίκης. Από την άλλη, στον Πανθρακικό ήταν εμφανείς οι απουσίες των Κάσες και Ρομέου από την μεσαία γραμμή και αν δεν βρισκόταν σε μεγάλη μέρα ο τερματοφύλακας Αθανασιάδης, το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Άξια αναφοράς είναι η κίνηση του Άκη Μάντζιου στα μισά του πρώτου ημιχρόνου. Ο προπονητής του Πανθρακικού, προς τιμήν του και σε μια αποθέωση του Fair Play, ζήτησε από τους παίκτες του να μην επιτεθούν στο διάστημα που ο ΟΦΗ είχε μείνει με εννιά παίκτες, λόγω τραυματισμού των Ζόρο και Μακρή.

To ματς

Ο ΟΦΗ ανέλαβε από τα πρώτα λεπτά τα ηνία, σε μια προσπάθεια να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, ενώ ο Πανθρακικός έδωσε βάση στην άμυνα. Στο 8’ ο Μιλιάζες σούταρε δυνατά, αλλά είδε τον Αθανασιάδη να του στερεί ένα υπέροχο τέρμα, ενώ ίδια ήταν και η κατάληξη στο γυριστό σουτ του Παπάζογλου στο 27’. Ενδιάμεσα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με κεφαλιά του Μπεν, που εξουδετέρωσε ο Φερνάντες.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 30’ ήταν η σειρά του Ζε Εντουάρντο να σουτάρει από θέση μέσα δεξιά, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας της ομάδας της Θράκης αντέδρασε σωστά. Μετά το ημίωρο, ο Πανθρακικός πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, ανέλαβε πρωτοβουλίες και στο 44’ απείλησε με τον Χασομέρη, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Το γκολ δεν μπήκε και έτσι, το πρώτο μέρος έληξε 0-0.

Καρμπόν με το πρώτο, ήταν και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον ΟΦΗ να πιέζει για το γκολ. Στο 52’ ο Ζε είδε για δεύτερη φορά τον Αθανασιάδη να του λέει «όχι», αλλά στο 61’ η υπεροχή των Κρητικών καρποφόρησε. Ο Ντουντού, ο οποίος είχε μπει στο παιχνίδι μερικά δευτερόλεπτα πριν, με βολίδα έξω από την περιοχή, δεν άφησε κανένα περιθώριο στον αντίπαλο τερματοφύλακα και έκανε το 1-0, στο ντεμπούτο του με την «ασπρόμαυρη» φανέλα.

Το γκολ αποσυντόνισε τους παίκτες του Πανθρακικού. Οι απουσίες των Κάσες και Ρομέου από τη μεσαία γραμμή ήταν εμφανείς, ενώ καταλυτική αποδείχθηκε και η αλλαγή του Λαδάκη, που τραυματίστηκε και αποχώρησε. Ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε πολύ σωστά το υπέρ του σκορ και όποτε του δόθηκαν ευκαιρίες (77’ Παπάζογλου και 84’ Σίσιτς), προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Θανάση Γιάχου τον βρήκε να κερδίζει δίκαια με 1-0 και να ξεφεύγει ακόμη περισσότερο από τις τελευταίες θέσεις. Ο Πανθρακικός μάλλον θα πρέπει να είναι ευχαριστημένος από τη μικρή έκταση του σκορ, αφού ο Αθανασιάδης έκανε πολλές και σωτήριες επεμβάσεις.




Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Ζόρο, Τριποτσέρης, Κάλαϊτζιτς (61’ Ντουντού), Μακρής, Ζε Εντουάρντο, Κουτσιανικούλης (46’ Σίσιτς), Παπάζογλου, Περογαμβράκης (84’ Στάθης).

Στον πάγκο έμειναν: Αγριμάκης, Βερόν, Ροβίθης, Μπαρέιρο.

Πανθρακικός (Μάντζιος): Αθανασιάδης, Έμποου, Σαρακατσάνος, Μπεν Σαμπάτ (78’ Μολίνα), Λαδάκης (50’ Τριανταφύλλου), Καθάριος (88’ Ζδράβος-Ρίζος), Παπαγεωργίου, Χρήστου, Μπαϊκαρά, Χασομέρης και Ιγκόρ.

Στον πάγκο έμειναν: Σέρεμετ, Τζάνης, Μακρυδημήτρης και Πασχαλάκης.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Ελευθερίου (Αθηνών)
Γήπεδο: Θ. Βαρδινογιάννης

Κίτρινες κάρτες: Έμποου, Ιγκόρ
Κόκκινες κάρτες: ---- Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: