Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Με Κάνιο και στο Περιστέρι!!

O Διονύσης Δελλής γράφει για τον Αριέλ Ιμπαγάσα και την απόφαση του Μίτσελ να τον συμπεριλάβει στην αποστολή με τον Ατρόμητο.
Μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη είχε μόλις δύο συμμετοχές στη σεζόν. Ένα ημίχρονο με τον Φωκικό στο Φάληρο και μια παρουσία λίγων λεπτών στο πρωτάθλημα, στην 0-5 αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό (1/9). Όλα έδειχναν λοιπόν ότι η τελευταία αγωνιστική σεζόν του Αριέλ Ιμπαγάσα στον Ολυμπιακό θα κυλούσε με ελάχιστη…δράση στο χορτάρι. Μια τυπική παρουσία στο ρόστερ τιμής ένεκεν και τίποτε περισσότερο. Μια τρόπον τινά αντίστροφη μέτρηση, ως το φινάλε.

Ο Ιμπαγάσα όμως έστω και αν πλέον απέχει οκτώ μήνες από τα 38 του χρόνια, παραμένει μια ειδική ξεχωριστή κατηγορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό δεν αφήνει κάποιον να το… υποθέσει. Του το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία στο γήπεδο. Όταν λοιπόν βρέθηκε μέσω του μεγάλου κύκλου του rotation να συμμετέχει στα τελευταία ματς πριν την διακοπή των Χριστουγέννων εκεί όπου η ομάδα είχε ανάγκη όλα τα φρέσκα πόδια, δεν πρόσθεσε μονάχα μερικά επιπλέον λεπτά στο βιογραφικό του. Με τον τρόπο του άρχισε να κερδίζει εκ νέου μια θέση στις επιλογές του προπονητή.
Και σήμερα Δευτέρα 10/2, λίγο πριν από την «ένα ματς-μια πρόκριση» πρόκληση του Ολυμπιακού στο Περιστέρι, είναι ίσως η πρώτη φορά μέσα στη σεζόν που ο Μίτσελ σκέφτεται πολύ σοβαρά να παίξει το… χαρτί του Κάνιο σε ένα οριακό ματς.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ισπανός τεχνικός έχει σχεδόν αποφασίσει να συμπεριλάβει τον έμπειρο Αργεντινό στην 16άδα του (σσ. στο κύπελλο δηλώνονται και δύο παίκτες από την ακαδημία) για τον δεύτερο προημιτελικό με τον Ατρόμητο. Να τον έχει στο πάγκο και εάν χρειαστεί να του ζητήσει για 20΄-30΄λεπτά στο φινάλε να αποτελέσει τον βασικό εκφραστή του εναλλακτικού αγωνιστικού πλάνου ολόκληρης της ομάδας. Και μεταξύ μας; Ο Μίτσελ έχει κάθε λόγο να το κάνει. Γιατί όπου και αν έπαιξε φέτος ο Ιμπαγάσα, σε αυτές τις ολιγόλεπτες συμμετοχές του, τα κατάφερε. Καλύτερα από κάθε άλλον που κλήθηκε να παίξει αυτόν τον ρόλο.

Ειδικά στις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Με τον Απόλλωνα (21/12) ήταν απολαυστικός και ένας από τους κύριους λόγους που το ματς έφτασε στο 0-5. Στο κύπελλο με την Τρίπολη (22/1) ήταν ο άνθρωπος που πάσαρε στον Σέποβιτς το μοναδικό γκολ της βραδιάς. Στην Ξάνθη (26/1) χρίστηκε ως και σκόρερ (το πρώτου του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα). Και βέβαια προχθές στη Βέροια ήταν και πάλι ένας από εκείνους που άλλαξαν πλήρως την εικόνα. Με την ηρεμία του, την ομαδικότητα του, την τρομακτική ικανότητα στην πάσα. Με τον Ιμπαγάσα στο γήπεδο γίνονται καλύτεροι, πιο κεφάτοι οι συμπαίκτες του. Η επιρροή που ασκεί στο σύνολο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Η κούρσα που κάνει ο Παπάζογλου για να εκμεταλλευτεί το μαγικό χώρο που… άνοιξε στην αντίπαλη περιοχή ο Κάνιο, αλλά και ο τρόπος που σερβίρει στον Ολαϊτάν το 0-5 στο 92΄προφανώς είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Κάθε ένα από τα συνολικά 115΄λεπτά παρουσίας σε αυτές τις τέσσερις αναμετρήσεις, ο Αργεντινός μέσος όχι μόνο τα κέρδισε με το σπαθί του, αλλά και ουσιαστικά τα χρησιμοποίησε ώστε ο Μίτσελ να τον επαναφέρει στο προσκήνιο. Μετρημένα και προσεκτικά, αλλά ξανά στο χορτάρι. Και αυτό είναι που έχει σημασία. Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός θα έχει τη μπάλα στα πόδια του. Και γιατί μπορεί να το κάνει, και γιατί ο Ατρόμητος ξέρει να εκμεταλλεύεται υπέροχα τον χώρο άρα προσφέρει άνετα την κατοχή στον αντίπαλο. Αν μέχρι το 60΄ λοιπόν οι Πειραιώτες ψάχνουν τον τρόπο να διασπάσουν την αντίπαλη άμυνα, αν χρειάζονται το γκολ ο Ιμπαγάσα είναι μια από τις πλέον ασφαλείς λύσεις. Και ο προπονητής του, το αντιλαμβάνεται αυτό μια χαρά. Ξέρει ότι στον πάγκο θα έχει έναν ηγέτη για να κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά. Και για αυτόν τον προορίζει.
Και σε ότι αφορά τώρα στην αρχική 11άδα; Και εκεί ίσως να έχουμε μια επιθετική έκπληξη. Κάποιοι που είναι σε θέση να γνωρίζουν εκτιμούν την Τετάρτη μπορεί να συνυπάρξουν στο αρχικό σχήμα και ο Τσόρι και ο Ολαϊτάν και ο Σαβιόλα! Και γιατί ουσιαστικά ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Περιστέρι με βασικό στόχο να σκοράρει για να πάρει την πρόκριση. Και γιατί ο Ολαϊτάν μπορεί να ξεκινήσει στο πλάνο του προπονητή, από τις
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: