Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

«Εκτός Τούμπας θυμίζει μικρή ομάδα»!

thumbnail
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε o  παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Στέφανος Μπορμπόκης. Τόνισε πως όταν παίζει ο ΠΑΟΚ στην έδρα του θυμίζει ομάδα που πάει για πρωταθλητισμό, αλλά μακριά από την Τούμπα μοιάζει με ομάδα που παλεύει για να μην υποβιβαστεί!
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Στέφανος Μπορμπόκης:
Για την ομάδα που είναι προπονητής, την Κέφαλο της Κω:
“Είμαστε καλά αν αναλογιστούμε πως ήταν τα πράγματα πριν πάμε. Προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή ομάδα και να πάμε του χρόνου για καλύτερα πράγματα”.
Για τις αδυναμίες του ΠΑΟΚ εκτός Τούμπας:
“Ο ΠΑΟΚ δείχνει μια εικόνα εντελώς διαφορετική μέσα στην Τούμπα και εκτός. Πιάνει 100% απόδοση μέσα στην Τούμπα, αλλά εκτός έδρας θυμίζει Πλατανιά, χωρίς να θέλω να προσβάλω τον Πλατανιά, που διεκδικεί την σωτηρία του. Ο ΠΑΟΚ έχει το δεύτερο καλύτερο ρόστερ και δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι σε ένα τόσο σημαντικό ματς”.
Για την εικόνα του ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό:
“Ο Παναθηναϊκός είναι καλή ομάδα και το έχει δείξει και με τον Ολυμπιακό, αλλά ο ΠΑΟΚ δεν το πάλεψε καν. Ήταν εκνευριστική η εμφάνιση του ΠΑΟΚ. Δέχεται πάρα πολλές ευκαιρίες από όλες τις ομάδες. Όλοι πρέπει να κάνουν άμυνα και ειδικά κάθετα περνούν πολλές μπαλιές στην άμυνα του ΠΑΟΚ. Η ομάδα ανεβαίνει πολύ ψηλά, είδατε ότι ο Μπεργκ σε μια φάση στην αρχή έφυγε μόνος του από το κέντρο. Επίσης η άμυνα είναι αργή και συνέχεια ανοιχτή. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε σαν μια ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα. Έκανε πάρα πολλές ευκαιρίες. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο ΠΑΟΚ παίζει τόσο ψηλά και δεν κάνει τουλάχιστον εκτός έδεας ανάλογες ευκαιρίες. Δεν δικαιολογείται αυτή η εικόνα εκτός. Δεν θυμάμαι εκτός έδαρς παιχνίδι του ΠΑΟΚ φέτος που να μην έχει δεχτεί γκολ”.
Για το εάν έχει ελαφρυντικά ο ΠΑΟΚ:
“Υπάρχουν δικαιολογίες. Είναι αλήθεια ότι οι νεοαποκτηθέντες παίκτες πρέπει να προσαρμοστούν και να εγκλιματιστούν. Αλλιώς έπαιζε κάποιος στον Άγιαξ και αλλιώς εδώ. Ο Στέφενς βάζει τους νεοαποκτηθέντες για να παίρνουν παιχνίδια και να βγάλουν ρυθμό στην απόδοση τους. Ο ΠΑΟΚ μάλλον έχει συμβιβαστεί με την δεύτερη θέση, όμως, τον απειλεί τώρα ο Ατρόμητος και ο Παναθηναϊκός. Περίμενα ο ΠΑΟΚ να ξεφύγει δέκα βαθμούς από την τρίτη θέσηα και να απειλείται να την χάσει”.
Για την δύναμη του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο:
“Ο Παναθηναϊκός μέσα στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Αυτό το έδειξε και με τον Ολυμπιακό. Έλεγα πως αν ο Παναθηναϊκός προηγηθεί θα κερδίσει. Αλλά και ο ΠΑΟΚ να προηγούταν θα το έχανε το ματς. Η άμυνα δεν υπάρχει. Άμυνα κάνουν όλοι και η άμυνα και η επίθεση”.
Για την προσέγγιση του ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια:
“Εγώ πιστεύω πως αυτό που παίζει μέσα στην έδρα του ο ΠΑΟΚ πάει να το παίξει και έξω. Όμως άλλα είναι τα παιχνιδιού στην έδρα σου, που ο αντίπαλος σε φοβάται και άλλο εκτός. Ο άλλος που παίζει στην έδρα του θέλει βαθμούς και σε αντιμετωπίζει αλλιώς. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να περιμένει τον αντίπαλο και να μην ανεβαίνει τόσο ψηλά στα εκτός έδρας. Δεν καταλαβαίνω γιατί δίνει τόσους χώρους. Δεν είναι έτοιμος ο ΠΑΟΚ να πρεσάρει ψηλά. Εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ πρέπει να αμύνεται πιο πολύ. Δέχεται γκολ σε κάθε παιχνίδι”.
Για τις ευθύνες του Στέφενς:
“Ο Στέφενς είναι ο Στέφενς. Όταν παίρνεις έναν μεγάλο προπονητή όμως και του φέρνεις ότι σου ζητάει έχεις απαιτήσεις. Είναι φυσιολογικό να θέλει ο Σαββίδης να δει μια καλή εικόνα και μια βελτίωση. Επαναλαμβάνω. Ο ΠΑΟΚ βγάζει μια διαφορετική εικόνα μέσα στην Τούμπα και μια διαφορετική εκτός. Έξω από την έδρα του μοιάζει με μια ομάδα που παλεύει για να σωθεί. Επιπλέον δεν μπορεί να βγάλει φάσεις αν παίξει ο αντίπαλος καλά και πιέσει. Δεν έχω δει άλλη ομάδα που να έχει κάνει τόσες ανατροπές. Σίγουρα, η ομάδα θέλει χρόνο και δέσιμο. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Όμως ο οπαδός του ΠΑΟΚ είναι απαιτητικός, βοηθάει την ομάδα και θέλει να βλέπει κάτι τουλάχιστον σοβαρό. Χάσε από τον Παναθηναϊκό αλλά πάλεψε το ματς και κάνε ευκαιρίες”.
Για την ανάγκη του ΠΑΟΚ να κατακτήσει το κύπελλο:
“Πρέπει να κατακτήσει κάτι φέτος ο ΠΑΟΚ, αυτό είναι το σίγουρο. Όμως με τέτοια εικόνα είναι δύσκολο να υλοποιήσει τους στόχους του. Η ομάδα δεν πρέπει να σοβαρευτεί τώρα, έπρεπε να ήταν σοβαρή από την αρχή. Δεν μπορεί να την πατάει πρώτα και μετά να σοβαρεύεται”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: