Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο προπονητής που δουλεύει, φαίνεται!!

«Ντου από Παντού» για την εύκολη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και την μάχη των πάγκων Αναστασίου – Στέφενς. Ο καθένας που είδε το ματς κατάλαβε ότι μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός. Ο ΠΑΟΚ με μια φάση – γκολ στα χασομέρια, δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.
Εδώ, λοιπόν, δεν είναι ζήτημα να κάνουμε κριτική σε έναν αγώνα που ήταν φανερό τι συνέβη, με τους πράσινους να κυριαρχούν σε όλα.
Το θέμα είναι να δούμε τι κάνουνε και οι δυο προπονητές. Και το συμπέρασμα που βγαίνει κι από το αποψινό ντέρμπι, αλλά κι από την υπόλοιπη σεζόν, είναι ότι ο προπονητής που δουλεύει, φαίνεται.
Ο Αναστασίου, λοιπόν, έχει βάλει το κεφάλι κάτω κι έχει φτιάξει μια καλοδουλεμένη ομάδα. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έχει ακριβό ρόστερ, αλλά προοδεύει μέσα στη σεζόν. Φαίνεται, δηλαδή, ότι κάτι γίνεται. Οι παίκτες βελτιώνονται, η ομάδα έχει μια φιλοσοφία μέσα στον αγώνα. Κι επαναλαμβάνω. Δίχως μεγάλα μπάτζετ και φοβερές μεταγραφές.
Από την άλλη πλευρά, στον ΠΑΟΚ ψάχνεις να βρεις αρχή και τέλος. Αγοράζουν παίκτες, διώχνουν παίκτες, όμως όλο στο πρόβλημα είναι. Και ο Στέφενς; Προσωπικά, δεν βλέπω τον δικέφαλο να έχει οργάνωση παιχνιδιού. Αν παίξει καλά ο Λούκας ή αν σκοράρει ο Βούκιτς, όλο και κάτι γίνεται. Αν, όμως, δεν τραβήξουν δυο – τρείς παίκτες, τότε φρακάρει η ομάδα. Μπλοκάρει. Και ο Στέφενς… σημειώνει.
Η εικόνα του ΠΑΟΚ, δηλαδή, στο ντέρμπι ήταν όχι απλά κακή, αλλά κάκιστη. Και σ’ αυτό, βέβαια, έχει ευθύνη και ο Στέφενς. Ο Αναστασίου ήξερε τι έπρεπε να κάνει για να φρενάρει τα ατού του ΠΑΟΚ. Ο Στέφενς τι λύσεις βρήκε για να κάνει η ομάδα πέντε – δέκα πάσες στην σειρά; Τι απαντήσεις είχε για την άμυνά του που έμπαζε συνέχεια; Ή μήπως έφταιγε μόνο η αποβολή του Κατσουράνη; Πιο πριν, δηλαδή, ο ΠΑΟΚ, τι έκανε; Έπαιζε ποδόσφαιρο;
Ή π.χ. εκεί που τον Σκόνδρα δεν τον έβαζε καθόλου ή τον έριχνε μέσα αριστερά και σαν στόπερ, τον έβαλε δεξί μπακ. Όπως είχε κάνει και στο Καραϊσκάκη, αν θυμάμαι καλά. Και είδαμε τι έγινε.
Όπως το είπαμε και πιο πριν, λοιπόν. Ο προπονητής που δουλεύει φαίνεται. Και οι απαντήσεις δίνονται στα γήπεδα. Όχι στις δηλώσεις, τα πρωτοσέλιδα και τις συνεντεύξεις Τύπου.Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: