Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Ο πεθερός του «Πίου» ξεσπά: Αν πατήσει στην Κρήτη, θα του κόψω τα πόδια!!

Σε άσχημη κατάσταση η σύζυγος του πρώην ποδοσφαιριστή του Πανακρωτηριακού. «Εάν πατήσει στην Κρήτη, θα του κόψω τα πόδια» είπε μεταξύ άλλων ο πεθερός του Τζόελ Ανιίνο Ιζόνα.

Ο πεθερός του «Πίου» ξεσπά: Αν πατήσει στην Κρήτη, θα του κόψω τα πόδια!
Ο Νιγηριανός πρωταγωνιστής δημοφιλούς τηλεοπτικής διαφήμισης, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο με το όνομα «Πίου», συνελήφθη την Παρασκευή στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ηρωίνη συνολικού βάρους 1.285 γραμμαρίων.

Ο Τζόελ Ανιίνο Ιζόνα είχε παίξει ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα των Χανιών της Κρήτης, τον Πανακρωτηριακό, καθώς τα τελευταία χρόνια έμενε εκεί με την πρώην σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Σοκ προκάλεσε το γεγονός πως την ηρωίνη την είχε καταπιεί σε 58 αυτοσχέδιες συσκευασίες.

«Μου προκαλεί αηδία» ήταν τα πρώτα λόγια του πεθερού του «Πίου», με τον οποίο επικοινώνησε το protothema.gr. «Εγώ τον βοήθησα και εκείνος μάς εξευτέλισε».

Εξοργισμένος, ο πεθερός του Τζόελ, κ. Ιωάννης Παπαδάκης, εξήγησε πως «ο Τζόελ ήταν σε διάσταση με την κόρη μου εδώ και δύο χρόνια. Περιμένουμε να βγει και το διαζύγιο».

Σύμφωνα πάντα με τον πεθερό του, ο «Πίου» είχε σταματήσει να επισκέπτεται το χωριό λόγω της κατάστασης και των επαγγελματικών του υποχρεώσεων: «Στο χωριό ερχόταν μια φορά κάθε τέσσερις μήνες για να δει τα παιδιά του».

Ο 37χρονος ηθοποιός είχε πει στους δικούς του ανθρώπους πως ασχολείται με την εξαγωγή και την εισαγωγή αυτοκινήτων από την Αφρική. Κανείς δεν ήξερε την πραγματική του δουλειά, εκτός από τα «λαγωνικά» της αστυνομίας.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής εντόπισαν και συνέλαβαν τον 37χρονο, ο οποίος έφτασε αεροπορικώς στην Ελλάδα από την Ουγκάντα, μέσω Κωνσταντινούπολης.

«Μας έλεγε ότι πούλαγε αυτοκίνητα στην Αφρική και ότι έπρεπε να κάνει ταξίδια. Την οικογένεια του ποτέ δεν την βοήθησε. Εγώ ψωνίζω στα εγγονάκια μου» είπε συγκινημένος, όταν αναφέρθηκε στην 9χρονη κόρη και στον 3χρονο γιο του «Πίου».

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 37χρονος αποτελεί μέλος ευρύτερου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από χώρες της Αφρικής προς τη Δυτική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

«Με τον άνθρωπο αυτόν δεν υπάρχει καμία σχέση πλέον, αν πατήσει τα πόδια του στο χωριό θα του τα κόψω. Εγώ τον βοήθησα και μου έφερε τέτοιο κακό…» υπογράμμισε, έξω φρενών, ο πεθερός του «Πίου».

Πηγή: protothema.gr

Πάτησε Τουρκία ο Ολυμπιακός!! (pic)

Σε τούρκικο έδαφος βρίσκεται απ' το απόγευμα της Κυριακής ο Ολυμπιακός για να δώσει τα δύο νέα δυνατά φιλικά του. Υποδοχή με τον ύμνο της ομάδας και ελληνικές σημαίες.

Πάτησε Τουρκία ο Ολυμπιακός (pic)

inner

Αξίζει να σημειωθεί πως αφότου οι νταμπλούχοι Ελλάδας πάτησαν σε τούρκικο έδαφος, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους ανθρώπους του, με τον ύμνο του συλλόγου να παίζει στα μεγάφωνα, ενώ υπήρχαν και πολλές ελληνικές σημαίες! *Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει ο Μίτροβιτς!

Οι «τζίφρες» έμειναν. Ο Αλεκσάντρ Μίτροβιτς βρίσκεται στην Αγγλία προκειμένου να ολοκληρώσει την μετακίνησή του από την Άντερλεχτ στην Νιούκαστλ.

Υπογράφει ο Μίτροβιτς
Στην Αγγλία βρίσκεται από την Κυριακή ο Αλεκσάντρ Μίτροβιτς για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην Νιούκαστλ. Ο 20χρονος επιθετικός είχε προαναγγείλει την μετακίνησή του στο «Νησί» και πλέον απομένουν μόνο τα τυπικά.

Ο παίκτης αναμένεται να περάσει την Δευτέρα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Όσον αφορά την Άντερλεχτ, θα εισπράξει σχεδόν 16εκατ. ευρώ για την μεταγραφή. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ισοπαλία για Αστέρα Τρίπολης!!


Με δύο πρόσωπα και ισάριθμες ενδεκάδες ανά ημίχρονο, ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε ισόπαλος 1-1 σε φιλικό παιχνίδι με την Μπέβερεν.

Ισοπαλία για Αστέρα Τρίπολης
Με σκόρερ τον Μπαράλες ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε ισόπαλος 1-1 με την Μπέβερεν την οποία αντιμετώπισε σε φιλικό προετοιμασίας.

Οι Αρκάδες σκόραραν στο 32’ σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Στάικος Βεργέτης χρησιμοποίησε διαφορετικές ενδεκάδες και συστήματα ανά ημίχρονο.

Στο πρώτο δοκίμασε το 4-2-3-1 με τους Κοσίτσκι, Ζησόπουλο, Τορμένα, Σανκαρέ, Γιαννούλη (15' Παντελιάδης), Γουάτο, Ιγκλέσιας, Φούντα, Μπερτόλιο, Μάσα, Μπαράλες, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Αστέρας αγωνίστηκε με σύστημα 4-3-3 και τους Μπαντή, Μούκαμ, Γκοϊάν, Αλόκο, Παντελιάδη, Ντουντού, Χαμντανί, Δημούτσο, Λανθαρότε, Γιάννου, Σκούρτη.

Ο Γιαννούλης αποχώρησε τραυματίας μετά από μόλις 15 λεπτά αγώνα, αλλά δεν έχουν γίνει γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αστόχησε με τον Εσιέν, αλλά θα είναι καλύτερος!!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Παναθηναϊκό που ετοιμάζει ενόψει Μπριζ ο Αναστασίου, μια ομάδα που μοιάζει καλύτερη χάρη στις τρεις άλλες μεταγραφές της.
Η αστοχία με τον Μίκαελ Εσιέν είναι προφανής. Δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις ο παρατηρητής για να αντιληφθεί ότι ο Παναθηναϊκός, στην προσπάθειά του να βάλει πολλή προσωπικότητα στο ρόστερ του, που ήταν ένα βασικό ζητούμενο ακριβώς επειδή αυτή ήταν μια έλλειψη που έκανε τη διαφορά στη διάρκεια της προηγούμενης σεζόν, θόλωσε όταν βρήκε έναν παίκτη με τέτοιο πακέτο ποιότητας, εμπειρίας και προσωπικότητας να κυκλοφορεί σε τιμή ευκαιρίας. Σαν να σκέφτηκε ότι “όταν σου χαρίζουν γάιδαρο δεν τον κοιτάς στα δόντια”, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε όλες τις αναστολές και τους ενδοιασμούς που οφείλονταν στο γεγονός ότι είχε να παίξει σε επίσημο παιχνίδι από τον Μάρτιο και ότι έχει περάσει μια διετία από την εποχή που ο 32χρονος Γκανέζος είχε γεμάτες σεζόν και τον απέκτησε. Το σημερινό νέο για την ανάγκη να υποβληθεί σε επέμβαση για να απαλλαγεί από τις ενοχλήσεις στους κοιλιακούς είναι μια εξήγηση για αυτό που παρακολουθούσαν οι παρατηρητές των προπονήσεων από την πρώτη στιγμή του Εσιέν με την πράσινη φόρμα: έναν ποδοσφαιριστή σε κακή κατάσταση, ακατάλληλη για να μπει σε αγώνες.
ADVERTISEMENT
Δεδομένου ότι ο Παναθηναϊκός σχεδιάστηκε βάσει ενός προϋπολογισμού ο οποίος θεωρεί δεδομένα τα έσοδα από την παρουσία τουλάχιστον στην φάση των ομίλων του Europa League, η αστοχία δεν είναι μικρή. Ναι, δεν τον απέκτησε για έναν μήνα αλλά για δύο χρόνια τον Εσιέν ο Παναθηναϊκός. Του προσέφερε όμως το μεγαλύτερο συμβόλαιο που θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα σηκώσει αυτή την εποχή ακριβώς επειδή είχε την προσμονή ή και απαίτηση να τον βοηθήσει με την προσωπικότητα και την εμπειρία του και να τον φτάσει μέχρι τουλάχιστον εκεί, την φάση των ομίλων του Europa League προκειμένου να μην γράψει οικονομική ζημιά η ΠΑΕ. Κάπως έτσι, δηλαδή αν κατάφερνε να τον βοηθήσει στην Ευρώπη θα έκανε, σύμφωνα με το σχέδιο, “απόσβεση” ο Εσιέν.
Οσο έξω έπεσε όμως με τον Εσιέν, τόσο μέσα μοιάζει να έχει πέσει – στη στιγμή – με τους άλλους ποδοσφαιριστές που απέκτησε ποντάροντας πάνω τους για να φτάσει τουλάχιστον μέχρι την φάση των ομίλων του Europa League αλλά και να αναβαθμίσει το παιχνίδι του όσο του ήταν αναγκαίο προκειμένου να έχουν βάση οι φιλοδοξίες για καλύτερη πορεία από την περσινή.
Ο Γενς Βέμερ του έχει ήδη δείξει του Παναθηναϊκού ότι στα παιχνίδια με την Μπριζ θα έχει καλύτερο δεξί μπακ συγκριτικά με πέρσι. Ο Γερμανός, που είχε μια αξιοπρεπή σεζόν πέρσι με την Πάντερμπορν έδωσε στα φιλικά την εντύπωση ότι ο Γιάννης Αναστασίου θα μπορεί να περιμένει από αυτόν τουλάχιστον όσα έπαιρνε από τον καλό Νάνο από την αριστερή πλευρά. Εχει ισορροπία ανάμεσα σε ανασταλτική και δημιουργική συμπεριφορά, έχει τακτική αντίληψη, είναι ένας αξιοπρεπής έως αξιόλογος ακραίος.
Ο Ρόμπιν Λουντ δείχνει πιο έτοιμος από όσο κανείς θα περίμενε από έναν 22χρονο Φιλανδό ποδοσφαιριστή στην πρώτη του φορά στο εξωτερικό. Αρχισε ήδη να βγάζει την ποιότητά του, αλλά και την δεδομένη ικανότητά του να βοηθήσει δημιουργικά και μεσοεπιθετικά τον Παναθηναϊκό όχι μόνο από την αριστερή πλευρά αλλά και από τον άξονα. Στην πρώτη εντύπωση ο Λουντ σε ψήνει ότι μπορεί από την αρχή να δώσει στον Παναθηναϊκό περισσότερα ακόμη και από όσα ο σύλλογος θα περίμενε να πάρει στο πρώτο εξάμηνό του.
Ο Σέρχιο Σάντσεθ έδειξε βαρύς το απόγευμα του Σαββάτου στην Λιβαδειά. Φυσιολογικά βαρύς όμως, δηλαδή όσο κανείς περιμένει ότι θα είναι στη δεδομένη στιγμή ένας 29χρονος ύψους 1.85 κεντρικός αμυντικός που από τις παραλίες, μετά από μια γεμάτη (με εξαίρεση τον καιρό που ήταν απών λόγω τραυματισμού) σεζόν πήγε κατευθείαν για προετοιμασία. Αυτός είναι στην πραγματικότητα το πιο σοβαρό στοίχημα που έχουν μπροστά τους ο Αναστασίου και οι συνεργάτες του ενόψει του πρώτου ματς με την Μπριζ: να προλάβουν να τον “ελαφρύνουν” και να τον φορμάρουν, διότι ο Ισπανός του είναι του Παναθηναϊκού παραπάνω από απαραίτητος, αλλά είναι και απαραίτητο αυτός να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και όχι να παίξει για να παίξει.
Με αυτούς τους τρεις “καινούργιους”, κι αν έχει όλους τους “εντεκαδάτους” της περσινής σεζόν και της προετοιμασίας στην διάθεσή του, ο Αναστασίου φτιάχνει μια ομάδα που, βάσει εικόνας, σε πείθει ότι θα είναι ικανή να πάρει στην πλάτη της την απαίτηση να αποκλείσει την Μπριζ. Κι αν αυτό συμβεί, δηλαδή αν ο Παναθηναϊκός φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα play offs του Champions League θα έχει αγοράσει την άνεση να παίξει χωρίς οικονομικό άγχος και να προκαλέσει την τύχη του για το “σεντόνι”, με τη σιγουριά του Europa League. Και θα έχει συγχρόνως αγοράσει χρόνο αναμονής μέχρι να γιάνει ο Εσιέν και να του κάνει την διαφορά που περιμένει στη διάρκεια της σεζόν. Ισως το πιο ασφαλές όμως σε αυτή την περίπτωση να ήταν να αποκτήσει ακόμη έναν ανασταλτικό μέσο, ώστε να μην αναγκάσει τον Αναστασίου στη διάρκεια της σεζόν να παίζει με αμυντικό χαφ τον Κουτρουμπή αν ο Γκανέζος αργήσει πολύ να ξαναγίνει Εσιέν.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Πάει Ντουμπάι ο Λαριβέι!!

Βρέθηκε κοντά στη Νόριτς, το όνομά του προτάθηκε στον Ολυμπιακό, ωστόσο ο Λαριβέι καταλήγει στο Ντουμπάι!   Ο Λαριβέι πάει Ντουμπάι! Ο Αργεντίνος που δεν τα βρήκε με τη Νόριτς,  θα συνεχίσει την καριέρα του εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στην Ασία. Το όνομά του Λαριβέι προτάθηκε στον Ολυμπιακό, ωστόσο το μέλλον του θα είναι εκτός Ευρώπης, με την Θέλτα να καρπώνεται 2 εκατ. ευρώ. Ο παίκτης είναι ήδη στο Ντουμπάι και τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει και τον σύλλογο στον οποίο θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν!*Πηγή: gazzetta.gr*

Στην Ατλέτικο ο Σάβιτς!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Στέφαν Σάβιτς από την Φιορεντίνα είναι η Ατλέτικο. Ο Μάριο Σουάρεθ στα ανταλλάγματα. Μία ανάσα από την απόκτηση του Στέφαν Σάβιτς είναι η Ατλέτικο. Ο Σέρβος αμυντικός θα περάσει αύριο από ιατρικές εξετάσεις και αν όλα πάνε καλά, θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τους Μαδριλένους. Η Φιορεντίνα θα βάλει στα ταμεία της 7-8 εκατ. ευρώ, ενώ στα ανταλλάγματα περιλαμβάνεται και ο Μάριο Σουάρεθ, που θα ακολουθήσει το αντίστροφο δρομολόγιο.*Πηγή: gazzetta.gr*

Στην Μαρίτιμο ο Γκαζαριάν!

Στην ομάδα της Μαρίτιμο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν, που αγωνίστηκε σε Ολυμπιακό και Κέρκυρα.
Ο διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αρμενίας, υπέγραψε το συμβόλαιό του με την πορτογαλική ομάδα, η οποία και τον ανακοίνωσε. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι, ο Αρμένιος ποδοσφαιριστής θα ενταχθεί άμεσα στην ομάδα και θα ξεκινήσει προπονήσεις τη Δευτέρα κιόλας, υπό τις οδηγίες του Ίβο Βιέιρα. Ο Γκεβόργκ Γκαζαριάν στην Ελλάδα είχε παίξει σε Ολυμπιακό και Κέρκυρα.
*Πηγή: gazzetta.gr*

ΠΑΟΚ: Τα εισιτήρια με Λοκομοτίβα!!

Από αύριο (20/7) θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για τη ρεβάνς με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (23/7). Από 10 ευρώ στα πέταλα μέχρι 50 ευρώ στα VIP της Τούμπας. Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξής: "Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν τη Δευτέρα 20.07.2015  έως και την Τετάρτη 22.07.2015  από τις 09:00 μέχρι τις 17:00,και την Πέμπτη 23.07.2015 από τις 09:00 έως και την έναρξη του αγώνα. Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας του φιλάθλου. Την ημέρα του αγώνα (23.07)  τα εισιτήρια διαρκείας θα διατίθενται ως τις 17:00 και όχι ως τις 19:00Β.
ADVERTISEMENT
Επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ 
 Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας με την επίδειξη της ταυτότητας τους και του αριθμού κράτησης των εισιτηρίων. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου δε μπορεί να προσέλθει στα εκδοτήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς και την εξουσιοδότηση.
Γ. Επίσημη ιστοσελίδα της Tickethour 
 Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω tickethour και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας με την επίδειξη της ταυτότητας τους και του αριθμού κράτησης των εισιτηρίων.Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου δε μπορεί να προσέλθει στα εκδοτήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς και την εξουσιοδότηση.
Δ. Καταστήματα Γερμανός
Ε. Πωλητές Easy Pay της Τράπεζας Πειραιώς

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω των πωλητών Easy Pay της Τράπεζας Πειραιώς, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήρια τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας με την επίδειξη της ταυτότητας τους και του εκτυπωμένου voucher της Τράπεζας Πειραιώς.Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου δε μπορεί να προσέλθει στα εκδοτήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο το voucher της Τράπεζας Πειραιώς  και την εξουσιοδότηση.
Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα    Τιμή
1    €20
2, 3    €20
5, 6    €15
4, 4α    €10
7, 7α    €10
VIP 3ου:    €50
VIP 4ου:    €50
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι : Είναι απαραίτητο κατά την προσέλευσή τους στο γήπεδο να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα (ή στρατιωτική ταυτότητα,ή διαβατήριο,ή δίπλωμα οδήγησης.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο ρεαλισμός σκοτώνει τη φιλοσοφία!!

Ο Gary Hartley γράφει για τον ρεαλισμό στο σημερινό ποδόσφαιρο, που τις περισσότερες φορές σκοτώνει την ιδεολογία και τη φιλοσοφία των προπονητών.
Η Μπαρτσελόνα αλλάζει το tiki-taka, με τον Λουίς Ενρίκε να το χαρακτηρίζει «εξτρίμ», ο Αρσέν Βενγκέρ φαίνεται όλο και περισσότερο να προτιμάει η ομάδα του να ποντάρει κυρίως στα στημένα και στην γρήγορη αντεπίθεση, παρά στο παιχνίδι κατοχής, που εντυπωσίασε τα προηγούμενα χρόνια, έστω και αν πολλές φορές δεν κατέληγε πουθενά.
Ο Κλοπ πολλές φορές πέρυσι βρέθηκε κοντά στα δάκρυα στην καταστροφική σεζόν της Ντόρτμουντ, πριν αποχωρήσει στο τέλος και φαίνεται ότι οι φιλόσοφοι της γραμμής περνάνε δύσκολες στιγμές στο σημερινό ποδόσφαιρο.
Pep Guardiola
Ξαφνικά, δεν δείχνουν και τόσο καλά. Δεν είναι τόσο αποτελεσματικοί όσο στο παρελθόν. Ή δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες ή σιγά-σιγά χάνουν τη λάμψη τους.
Total hoofball
Το θαύμα του Μαρσέλο Μπιέλσα στην Μαρσέιγ κράτησε μόλις για 6 μήνες, πριν έρθει η 4η θέση στο τέλος. Γυρίστε το ανάποδα και κάπως έτσι ήταν η σεζόν για τον Κλοπ. Κάπως έτσι ήρθαν τα πράγματα και για την Επανάσταση του Anfield για τον Μπρένταν Ρότζερς.
Από την άλλη οι «εχθροί» του κάθε ποδοσφαιρόφιλου χίπστερ, όπως ο Πούλις και ο Άλαρνταϊς, τα πήγαν εξαιρετικά για τα δικά τους δεδομένα. Οι πρώτοι είναι οι θιασώτες του Total football και οι δεύτεροι του Total hoofball. Οι πραγματιστές αρχίζουν και κερδίζουν έδαφος σε σχέση με τους ιδεολόγους.

Πλέον, αυτός που κερδίζει είναι αυτός που είναι διατεθειμένος να το κάνει με κάθε κόστος. Πάρτε ως παράδειγμα τον Ζοσέ Μουρίνιο. Πλέον, η φιλοσοφία του Πορτογάλου είναι η ίδια η νίκη και όχι η τακτική. Ο Νίτσε μάλλον θα συμφωνούσε με αυτό...
Jose Mourinho and Tony Pulis
Φυσικά, στο τέλος όλα είναι για τα χρήματα. Αυτοί που έχουν τις τύχες των ομάδων, δεν ενδιαφέρονται τόσο για την τακτική, όσο για τα αποτελέσματα. Ο μοντέρνος οπαδός πάντα ζητάει τα χρήματα που πληρώνει να μεταφράζονται σε νίκες. Στην πρώτη σημαντική αποτυχία, οι οπαδοί ξεσηκώνονται. Ο πλούσιος ιδιοκτήτης αρχίζει να τρώγεται με τα ρούχα του. Και ο προπονητής είναι πιο εύκολο να προσποιείται ότι τον ενδιαφέρει περισσότερο η τακτική...
Λουίς, Λουίς και Πεπ
Ο Λουίς Ενρίκε έκανε ξανά την Μπαρτσελόνα φόβητρο σε ολόκληρη την Ευρώπη με όπλο την άμυνα. Παρότι τα ποσοστά κατοχής παραμένουν εντυπωσιακά υψηλά, η φιλοσοφία ήταν η μπάλα να περνάει στην επιθετική τριπλέτα με οποιονδήποτε τρόπο και όσο πιο συχνά γινόταν. Φυσικά, αυτό δεν είναι απαραίτητα αρνητικό. Άλλωστε, δεν υπήρχε και ο Χουτ στην άμυνα να βγάζει 60άρες μπαλιές στον Μέσι...

Από την άλλη ο κόσμος του ποδοσφαίρου σοκαρίστηκε, όταν είδε τον Πεπ να παρατάσσει την Μπάγερν με τον τρόπο που έκανε στην Μπαρτσελόνα. Ο Φαν Χάαλ στην Γιουνάιτεντ αρχικά δεν ήξερε τι σύστημα θέλει να παίζει. Ακολούθησε στο 3-5-2, με το οποίο η Ολλανδία έκανε πολύ καλές εμφανίσεις στο Μουντιάλ, για να καταλάβει ότι στην Αγγλία τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Arsene Wenger, Brendan Rodgers, Jurgen Klopp and Luis Enrique
Οι προπονητές με μικρότερους στόχους, όμως, παρέμειναν πιστοί στις ιδέες τους. Ο Μονκ στη Σουόνσι, ο Μπιέλσα στην Μαρσέιγ, ο Χιουζ στη Στόουκ, ο Κούμαν στη Σαουθάμπτον, ο Σμιντ στη Λεβερκούζεν έδειξαν ότι υπάρχει χώρος για φρέσκες ιδέες στον σημερινό σκληρό ρεαλισμό. Υπάρχει πολύς χώρος για να τους ακολουθήσουν και άλλοι, με τους Ποκετίνο και Ρότζερς να είναι οι πρώτοι της λίστας. Μένει να δούμε αν έχουν το σθένος να το κάνουν στη σεζόν που ξεκινάει σε λίγες εβδομάδες...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Παικταράδες που... λύγισαν!!

Μεγάλα ονόματα που λύγισαν, παίκτες που δεν άντεξαν την πίεση πολλών εκατομμυρίων! Από τον Οόουεν και τον Τόρες στον Αντι Κάρολ! Ο Στέρλνινγκ θα τα καταφέρει;
Η Σίτι έσπασε τα ταμεία της, έδωσε 50 εκατ. λίρες στη Λίβερπουλ για να κάνει δικό της τον Ραχίμ Στέρλινγκ! Οι προσδοκίες των «πολιτών» μεγάλες, ακόμα όμως μεγαλύτερη είναι και η πίεση στις πλάτες του 20χρονου! Το ταλέντο του τεράστιο, όμως η αγωνία για το αν το ξεδιπλώσει στο χορτάρι στο κόκκινο! Βλέπετε πολλές αγγλικές ομάδες έχουν ρισκάρει αρκετά με πολλά εκατομμύρια και το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό! Η μεταγραφή του Στέρλινγκ κόστισε 4 εκατ. περισσότερα από αυτή του Τέβες και 11 από αυτή του Αγουέρο. Ο πρώτος αποχώρησε από τη Σίτι με 73 γκολ σε 148 ματς, ενώ ο δεύτερος είναι στους επιτυχημένους φορ της ομάδας. Αντίθετα, η Σουόνσι κέρδισε πολλά από τη Μάντσεστερ για την πώληση του Μπονί, αλλά οι «Πολίτες» βλέπουν τον Ιβοριανό να μην αντέχει την πίεση και να μη μπορεί να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Πάμε λοιπόν σε μερικές από τις πιο απογοητευτικές κινήσεις στο Νησί! Η Νόριτς δαπάνησε 8.5 εκατ. λίρες για τον Ρίκι Φαν Φολφσβίνκελ, ο οποίος συνοδευόταν από... 35 γκολ! «Είναι ένας εξαιρετικός γκολτζής, ο οποίος μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος στην Αγγλία» είχε τονίσει ο Κρις Χάτον, αλλά... μάλλον έπεσε έξω! Δεν έκανε τίποτα την πρώτη χρονιά και την επόμενη δόθηκε δανεικός στη Σεντ Ετιέν. Φέτος επέστρεψε, αφού είχε ως... ελαφρυντικό τον μη εγκλιματισμό στην Αγγλία. Αυτός που δεν είχε κανένα όμως ήταν ο Αντι Κάρολ. Για τον πρώην επιθετικό της Νιούκασλ δεν υπάρχει δικαιολογία... Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ δαπάνησαν συνολικά 50 εκατ. λίρες και το αποτέλεσμα; Οι «κόκκινοι» πήραν 11 γκολ σε 58 εμφανίσεις και οι Λονδρέζοι 14 σε 54 ματς!

Απογοητευτικός και ο Φερνάντο Τόρες, για τον οποίο η Τσέλσι έσπασε τα ταμεία της. Οι Μπλε δεν δίστασαν να δώσουν 50 εκατομμύρια, αλλά τα 20 γκολ σε 110 εμφανίσεις έφεραν μοιραία το διαζύγιο!

Οι παίκτες που απογοήτευσαν...
Αρσεναλ Μεσούτ Οζίλ από Ρεάλ 42.5 εκατ. λίρες
Αστον Βίλα: Ντάρεν Μπεντ από Σάντερλαντ 24 εκατ.
Τσέλσι: Φερνάντο Τόρες από Λίβερπουλ 50 εκτ.
Εβερτον: Ρομέλου Λουκάκου 28 εκατ. από Τσέλσι
Λίβερπουλ: Αντι Κάρολ 35 εκατ. από Νιούκασλ
Νιουκάσλ: Μάικλ όουεν 16 εκατ. από Ρεάλ Μαδρίτης
Μαν. Γιουνάιτεντ: Ντι Μαρία 59.7 εκατ. από Ρεάλ
Νόριτς: Ρίκι Φαν Φολφσβίνκελ 8.5 εκατ. από Σπόρτινγκ
Σαουθάμπτον: Οσβάλντο 15 εκατ. από Ρόμα
Γουέστ Χαμ:: Αντι Κάρολ 15 εκατ. από Λίβερπουλ
Τότεναμ: Λαμέλα 26 εκατ. από Ρόμα

*Πηγή: gazzetta.gr*

Τζόκοβιτς: Η δίαιτα που άλλαξε την καριέρα του!!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς βρέθηκε ανάμεσα στους θρύλους του τένις και το Gazzetta Weekend Journal γράφει για την αλλαγή στη διατροφή και τη δίαιτα που άλλαξε την καριέρα του.
Πριν μία εβδομάδα ο Νόλε νίκησε στον τελικό του Wimbledon τον Ρότζερ Φέντερερ, κατέκτησε τον τρίτο τίτλου στο All England Club και έφτασε τις 9 κατακτήσεις Grand Slam τίτλων επίδοση που τον αφήνει πίσω μόνο από τέσσερις παίκτες (Φέντερερ 17, Ναδάλ 14, Σάμπρας 14, Μποργκ 11). Τα τελευταία χρόνια ο Σέρβος είναι αυτός που κυριαρχεί στα κορτ σε όλες τις επιφάνειες και μειώνει την απόσταση από τους δύο εν ενεργεία ζωντανούς θρύλους. Σε τι οφείλεται όμως αυτή η εντυπωσιακή αλλαγή στο επίπεδό του παιχνιδιού του αλλά και της φυσικής του κατάστασης…;
Η ιστορία ξεκινάει το καλοκαίρι του 2010, όταν ο Τζόκερ ήταν στην Κροατία για αγώνα του Davis Cup και επισκέφτηκε τον Δρ. Ιγκόρ Τσετόγιεβιτς, διατροφολόγο και συμπατριώτη του. 
Ο Τσετόγιεβιτς είπε στον Τζόκοβιτς να τεντώσει το δεξί του χέρι και να βάλει το αριστερό στο στομάχι του. Ο γιατρός πίεσε προς τα κάτω το χέρι του τενίστα και του είπε να βάλει κόντρα. Η αντίσταση που έβαλε ο Νόλε, σύμφωνα με τον γιατρό, ήταν ακριβώς αυτή που περίμενε. Στη συνέχεια ο Τσετόγιεβιτς έδωσε στον Τζόκοβιτς μία φέτα ψωμί και του είπε να μην την φάει αλλά να την κρατήσει πάνω στο στομάχι του με το αριστερό χέρι και προσπάθησε πάλι να του κατεβάσει το δεξί. Προς έκπληξη του παίκτη, το αριστερό χέρι ήταν αισθητά πιο αδύναμο.
Ο ειδικός μόλις είχε δει αυτό που περίμενε. Είχε κάνει το τεστ για να καταλάβει αν ο Τζόκοβιτς ήταν ευαίσθητος στην γλουτένη, πρωτεΐνη που βρίσκεται στο σιτάρι και σε άλλα είδη ψωμιού. Ηταν η στιγμή που ο άσος από το Βελιγράδι ανακάλυψε τον λόγο για τον οποίο είχε καταρρεύσει στη μέση τόσον αγώνων στην καριέρα του και αποτέλεσε το turning point που τον οδήγησε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μόλις έναν χρόνο αργότερα.
Από το να είναι επιρρεπής στα προβλήματα φυσικής κατάστασης έγινε ο καλύτερος παίκτης του σήμερα με τρομερή αντοχή, ταχύτητα και ταυτόχρονα ελαστικότητα. Εγινε πρώτος στον κόσμο το 2011 και μέχρι σήμερα την κορυφή του πήραν για μικρά διαστήματα Φέντερερ και Ναδάλ.
Η επαφή του Τζόκοβιτς με τον Τσετόγιεβιτς ξεκίνησε από το Australian Open του 2010. Ο γιατρός, αν και δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τον τένις, ήταν στο σπίτι του στην Κύπρο και έκανε ζάπινγκ, όταν η γυναίκα του του είπε να αφήσει τον προημιτελικό του Σέρβου κόντρα στον Τζο-Βιλφρέντ Τσονγκά. Ο Νόλε ήταν μπροστά με 2-1 σετ όταν όταν παρουσίασε ξανά πρόβλημα φυσικής κατάστασης και αναπνοής. Στο toilet break που πήρε έκανε εμετό και στο υπόλοιπο του αγώνα κατέκτησε μόλις 4 games και έχασε από τον Γάλλο.
Ο Τσετόγιεβιτς είχε υποπτευθεί τι είναι αυτό που δεν πηγαίνει καλά. Υπέθεσε ότι η δυσκολία στο να αναπνεύσει ήταν συνέπεια της ανισορροπίας του πεπτικού συστήματος η οποία προκαλούσε συσσώρευση τοξινών στο έντερό του.
Ο γιατρός και ο πατέρας του Νόλε είχαν κοινούς φίλους και έξι μήνες αργότερα ο γιατρός επιβεβαίωσε αυτά που είχε υποθέσει. Είπε στον Τζόκοβιτς ότι η ευαισθησία του σε κάποια τρόφιμα τον επηρέαζε και πρότεινε να του φτιάξει μία δίαιτα η οποία θα μπορούσε να μεταμορφώσει τη φυσική του κατάσταση και την υγεία του.
Οι εξετάσεις έδειξαν ότι έχει δυσανεξία στο σιτάρι και τα γαλακτοκομικά και μερική στις τομάτες. Τα έκοψε όλα και όταν η διατροφή του σταθεροποιήθηκε, έχασε βάρος, ένιωθε περισσότερο δυνατός και υγιής. Ακόμα και ο ύπνος του ηταν καλύτερος από ποτέ και ο ίδιος πιο ισχυρός ακόμα και πνευματικά. Υστερα από δύο εβδομάδες, ο γιατρός του έδωσε να φάει ένα κουλούρι και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αφού ένιωσε ατονία, ζαλίστηκε και παρουσίασε συμπτώματα hangover.
«Ενιώθα τα πόδια μου σαν να είναι βράχος και δεν μπορούσα να αναπνεύσω» είχε πει για ένα ματς κόντρα στον Γκιγιέρμο Κόρια στο οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει ενώ σε αγώνα με τον Γκαέλ Μομφίς αναγκάστηκε να πάρει τέσσερα medical timeouts εξαιτίας προβλημάτων στην αναπνοή.
Ο Τζόκερ δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει για τη φυσική του κατάσταση και να ψάχνει τη λύση στα προβλήματά του, τα οποια προέρχονταν από το άσθμα. Αλλαξε προπονητές, δοκίμασε νέες αθλητικές συνταγές, έκανε επέμβαση στη μύτη, διαλογισμό και γιόγκα. Αν και βελτιώθηκε, κατέκτησε το πρώτο του Grand Slam το 2008, όμως τα blackout δεν σταμάτησαν να έρχονται. Στα τέλη του 2009 βρέθηκε στο Αμπου Ντάμπι για να συνηθίσει το θερμό κλίμα της Αυστραλίας πριν το Open της Μελβούρνης, όμως κόντρα στον Τσόνγκα, έπεσε ξανά. Για καλή του τύχη, ο Τσετόγιεβιτς παρακολουθούσε…
Το κλειδί στη διατροφή που ακολουθεί μέχρι σήμερα ο Σέρβος είναι η απουσία της γλουτένης -η οποία βρίσκεται στα περισσότερα τρόφιμα και γαλακτοκομικά προϊόντα- και η κατανάλωση όσο το δυνατόν λιγότερης ζάχαρης. Λαχανικά, φασόλια, λευκά κρέατα, ψάρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς, σπόρους, ρεβύθια, φακές είναι μερικά από τα συστατικά με τα οποία τρέφεται ο κορυφαίος -αυτή τη στιγμή- παίκτης στον κόσμο.
Αγοράζει βιολογικά προϊόντα και μαγειρεύει ο ίδιος το φαγητό του. Ακομα και όταν είναι σε τουρνουά επιλέγει ξενοδοχεία που του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει την κουζίνα και όταν τρώει δεν βλέπει τηλεόραση, δεν χρησιμοποιεί το κινητό, ούτε είναι στον υπολογιστή. Η προσύλωσή του στη δίαιτα είναι τεράστια. Μετά τη νίκη κόντρα στον Ναδάλ το 2012 στο Australian Open που κράτησε σχεδόν 6 ώρες, ο Τζόκοβιτς πέθαινε για σοκολάτα. Ο φυσιοθεραπευτής του του έδωσε μία, ο Νόλε έκοψε ένα κομματάκι, το άφησε να λιώσει στο στόμα του και επέστρεψε την υπόλοιπη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η διατροφή τον έχει βοηθήσει να είναι πιο ψύχραιμος, να έχει λιγότερο άγχος και να μην νευριάζει τόσο εύκολα. Προσπαθεί να πηγαίνει πάντα την ίδια ώρα για ύπνο, ανάμεσα στις 11 με 12 το βράδυ για να ξυπνήσει στις 7 το πρωί.  Πέρα από τις τρομερές επιδόσεις του στα κορτ, το γεγονός ότι η διατροφή τον έχει βοηθήσει να ανεβάσει το επίπεδο του παιχνιδιού του έχει αποτελέσει παράδειγμα για αρκετούς παίκτες που έχουν επιχειρήσει να κάνουν το ιδιο.
Ηταν από τις αλλαγές που αλλάζουν μία καριέρα, ο Τζόκοβιτς το έψαξε και για το καλό του τένις και του ανταγωνισμού σήμερα μπορεί να ονειρεύεται μία καριέρα σαν αυτή των δύο ζωντανών θρύλων του αθλήματος. Ajde Nole…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν είναι Μίτσελ, αλλά Βαλβέρδε...!!

Ο Αντώνης Σαούλης προσπαθεί να συγκρίνει τις προηγούμενες προετοιμασίας με αυτή του Σίλβα. Τι θέλει ο Πορτογάλος από τον νέο Ολυμπιακό.
Είναι λίγο άστοχο να προσπαθείς να συγκρίνεις προετοιμασίες. Και άδικο. Κυρίως για τον νέο. Οποιος κι αν είναι αυτός. Πόσω μάλλον για τον Μάρκο Σίλβα ο οποίος γνωρίζει πως η ομάδα που είχε στο Ζέεφελντ θα είναι τελείως διαφορετική από αυτή που θα έχει στο Ερμελο. Εννια μέρες όμως στην Αυστρία και δέκα προπονήσεις μετά μπορείς να βγάλεις κάποια συμπεράσματα. Οχι ασφαλή. Αλλά σίγουρα γνωρίζεις που το πάει ο εκάστοτε προπονητής.
ADVERTISEMENT
Οπως και ο Σίλβα. Που η σύγκριση μπορεί να είναι άδικη αλλά γι' αυτόν αλλά η προετοιμασία του για την ώρα δεν θυμίζει αυτή του Μίτσελ. Ο Μίτσελ είχε την δική του λογική. Πως η προετοιμασία είναι κάτι το «σκληρό» για τους παίκτες που πρέπει να γίνει για να βγάλει η ομάδα την σεζόν. Ο ίδιος την χαρακτήριζε βαρετή. Ωστόσο προγραμμάτιζε τριπλές (!) προπονήσεις σχεδόν καθημερινά στο Ζέεφελντ. Τρέξιμο, στρέτσινγκ και μπάλα.
Αντίθετα ο Πορτογάλος είναι πιο πολύ της σχολής του Βαλβέρδε. Ο Ερνέστο στην προ τετραετίας προετοιμασίας του είχε από την πρώτη μέρα ασκήσεις με μπάλα. Ελάχιστες ήταν οι προπονήσεις που οι παίκτες απλά έτρεχαν. Και δεν είναι μόνο στο κομμάτι της προπόνησης η ίδια μεθοδολογία με τον «Τσινγκούρι». Είναι και στην αγωνιστική φιλοσοφία. Ο Σίλβα θέλει να δημιουργήσει έναν ελκυστικό Ολυμπιακό. Πιο δημιουργικό. Πιο σύγχρονο. Με σχέδιο. Οχι φουλ επίθεση και όπου βγει. Επίθεση με πλάνο. Με σωστό transition. Αμυντικό κι επιθετικό.
Ηδη ο Ολυμπιακός στα δύο του φιλικά στην Αυστρία έδειξε στοιχεία τα οποία τα είχαμε... ξεχάσει.
Οργανωμένο ομαδικό pressing που ξεκινάει από πολύ ψηλά. Δεν είναι τυχαίο ότι και με την Ντούκλα και με την Ρίζεσπορ ο Ολυμπιακός έκανε δεκάδες κλεψίματα που έβγαζαν σε νέες επιθέσεις.
Γρήγορο transition. Οι μπάλες που έκλεβαν οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν νέες και γρήγορες επιθέσεις. Ειδικά με την Ρίζεσπορ ο Ολυμπιακός έβγαλε φάσεις για γκολ από την γρήγορη εναλλαγή που είχε από την άμυνα στην επίθεση.
Σωστή κυκλοφορία. Το παράλληλο ποδόσφαιρο ξεχάστε το. Ο Σίλβα έχει δουλέψει πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Ολυμπιακός θα ψάχνει επιθέσεις από παντού. Και από τα πλάγια και από τον άξονα.
Είναι νωρίς. Πολύ νωρίς να κρίνουμε το οτιδήποτε στην προετοιμασία. Υπάρχουν τα θετικά και υπάρχει και το αρνητικό. Τα θετικά έχουν να κάνουν με το γεγονός πως ότι δουλεύει στις προπονήσεις του βγαίνει και στο γήπεδο. Και είναι σημαντικό ειδικά στο κομμάτι της τακτικής. Υπάρχει κι ένα αρνητικό. Αυτό της φυσικής κατάστασης. Οι παίκτες τρέχουν μέσα από τις ασκήσεις αλλά δεν ήδη έχουν βγει μικρές ενοχλήσεις από κόπωση ή και θλάσεις.
Ισως αυτό είναι το πρόγραμμα του θέλει να περάσει ο Σίλβα. Να φορτσάρει δηλαδή στο τρίτο στάδιο της προετοιμασίας. Αυτό στην Ολλανδία και στο Ερμέλο. Εκεί που ο νέος Ολυμπιακός θα έχει πάρει την τελική του μορφή. Δεδομένα όμως πάμε για restart. Restart μ' έναν πιο ελκυστικό Ολυμπιακό. Αυτό γι' αρχή...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ακόμη πιο σκληρός ο Ολυμπιακός!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το ρόστερ του Ολυμπιακού της επόμενης σεζόν το οποίο φέρει ακόμη περισσότερο τη φιλοσοφία της άμυνας και της... σκληράδας. Βγαίνεις σε άδεια και επιστρέφεις με την ομάδα (σχεδόν) τελειωμένη. Και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Το ρόστερ του Ολυμπιακού για τη σεζόν 2015-16 έχει ολοκληρωθεί κατά 90%, το υπόλοιπο ποσοστό το αφήνω για την περίπτωση που βρεθεί κάτι το εξαιρετικό για παίκτη που θα μπορεί να παίξει στο «3» και στο «4». Αν προκύψει τέτοια περίπτωση οι πρωταθλητές Ελλάδας θα την ερευνήσουν.
ADVERTISEMENT
Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω (όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι με μένα) πως δεν υπάρχουν παίκτες οι οποίοι έρχονται αντί κάποιων άλλων.
Για παράδειγμα, ο Χάκετ δεν είναι αντί Σλούκας. Είναι ο Χάκετ και είναι ο Σλούκας. Ο Γιανγκ δεν είναι αντί Ντάνστον. Ο Στρόμπερι δεν είναι αντί Ντάρντεν και ούτω καθεξής.
Διαφορετικοί παίκτες, διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πέρυσι είχε βάλει τη δική του σφραγίδα στην ομάδα η οποία δεν ήταν άλλη από την αμυντική της φιλοσοφία. Φέτος «έχτισε» πάνω σε αυτή τη σφραγίδα και της έβαλε και βουλοκέρι.
Ο Ολυμπιακός θα είναι πιο σκληρός του χρόνου. Χάκετ, Στρόμπερι και Γιανγκ είναι παίκτες οι οποίοι δίνουν περισσότερα στην άμυνα παρά στην επίθεση. Όχι πως εκεί είναι κακοί ή ατάλαντοι, αλλά το σκορ το βρίσκουν μέσα από την ομαδική διαδικασία. Εκτός ίσως του Χάκετ ο οποίος μπορεί να παίξει 1on1 και να δημιουργήσει για τον εαυτό του.
Στην επίθεση θα τους βοηθάει πάρα πολύ ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ξέρει πολύ καλά να δημιουργεί χώρους και φάσεις για τους συμπαίκτες του. Μόλις του έρχονται δύο αμυντικοί διαθέτει το χάρισμα της γρήγορης πάσας, κάτι στο οποίο οφείλει πολλά ο Λοτζεσκι. Ο Αμερικανός όταν συνυπάρχει με τον Σπανούλη στο παρκέ και δεν έχει τη μπάλα στα χέρια του, τότε ξέρει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί αυτή να του έρθει και με ελεύθερους χώρους (μιας και η άμυνα έχει μετακινηθεί) έχει καλή επιλογή να εκτελέσει.
Ακόμη κι η απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου ήταν πάρα πολύ καλή προσθήκη. Σε κάθε ομάδα αυτού του επιπέδου χρειάζονται παίκτες που θα έχουν αποδεχθεί το ρόλο τους, που θα παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα 15 λεπτά και στην Ευρωλίγκα θα είναι έτοιμοι όποτε τους ζητηθεί. Το πιο σημαντικό είναι όμως πως με την δική τους παρουσία η προπόνηση δε θα χάνει την ποιότητά της. Με τον Αθηναίου μάλιστα που είναι «σκύλος» μάλλον το αντίθετο θα συμβαίνει ως προς την ένταση των προπονήσεων.
ΥΓ: Η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο παίζει πολύ μεγάλο ρόλο πλέον αφού τώρα είναι στο 1,10 περίπου και αναμένεται να έρθει στα ίσα σύντομα. Οι Αμερικανοί των ομάδων πληρώνονται σε δολάρια.
ΥΓ2: Τα εισιτήρια διαρκείας είναι σε όλες τις κατηγορίες πολύ φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι. Πολύ σωστή η κίνηση των «ερυθρολεύκων» να τα μειώσουν ακόμη περισσότερο. Πλέον είναι στο χέρι του κόσμου να σταθεί στο πλευρό της ομάδας. Σημαντική σημείωση: Δε θα βγουν φέτος κάρτες διαρκείας μόνο για την Ευρωλίγκα.
ΥΓ3: Ο ατίθασος χαρακτήρας του Χάκετ είναι κάτι οποίο πρέπει να απασχολεί τον Σφαιρόπουλο και μόνο. Όχι τους υπόλοιπους. Και στο φινάλε δεν τον θέλουν για γαμπρό, αλλά για να παίξει μπάσκετ. Ποτέ δεν βλάπτει λίγη «αλητεία», λίγη σκληράδα...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Με τον Λουντ θα ξεχάσουμε τον Αμπέντ!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης αναφέρεται στον παίκτη-λαχείο των φετινών μεταγραφών του Παναθηναϊκού, τον Λουντ και προβλέπει, ότι ο Φινλανδός θα αναγκάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να ξεχάσει τον Αμπέντ
Σε κάθε φιλικό που περνάει φαίνεται όλο και πιο πολύ αυτό, που είδα από τις πρώτες προπονήσεις του Παναθηναϊκού στην Ολλανδία. Ότι η απόκτηση του Λουντ αποτελεί το φετινό λαχείο στις μεταγραφές του Παναθηναϊκού, τον παίκτη, που δεν περιμένει κανείς , αλλά θα κάνει την διαφορά. Δεν χρειάζονται πολλές προπονήσεις , για να δεις τα στοιχεία ενός παίκτη. Απλά όσο περνάει ο καιρός και αυτός προσαρμόζεται περισσότερο φαίνονται και όλο πιο πολύ αυτά τα στοιχεία στην διάρκεια του αγώνα.
ADVERTISEMENT
Ο Λουντ είναι ένας εξαιρετικός αριστεροπόδαρος μέσος, που έχει δύο βασικά στοιχεία, που θα κάνουν την διαφορά φέτος στην ομάδα. Το ένα είναι τα πολύ καλά στημένα που έχει. Με το αριστερό πόδι στέλνει την μπάλα εκεί που πρέπει. Είτε στην εστία απευθείας σε εκτέλεση φάουλ, είτε σε συμπαίκτες του σε κόρνερ, η φάουλ. Θυμηθείτε την εκτέλεση φάουλ του Φινλανδού στο πρώτο γκολ με τον Λεβαδειακό , την εκτέλεση κόρνερ στο δεύτερο γκολ, αλλά και στις προπονήσεις όποιος τον δει καταλαβαίνει, ότι οι στημένες φάσεις είναι ειδικότητά του. Σε ένα σημείο, όπου ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη.
Το δεύτερο βασικό του στοιχείο είναι η κάθετη πάσα , η απλός τρόπος και η ευκολία με την οποία δίνει την μπάλα στον χώρο, που κινούνται οι συμπαίκτες του και αυτοί βρίσκονται σε θέση βολής. Θυμηθείτε την ωραία πάσα που έβγαλε ο Φινλανδός στον Δώνη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Λεβαδειακό , όπου ο Δώνης σούταρε στο δοκάρι, η την πάσα, που έβγαλε αριστερά στον Μαρινάκη, πριν αυτός σεντράρει στο γκολ του Καρέλη.
Μπορεί να φαίνεται, ότι έχει κιλά ο Λουντ αλλά αυτό δεν ισχύει. Είναι fit όποιος δει το κορμί του. Ισως είναι βαρύ σκαρί, αλλά σίγουρα ακόμα είναι και επηρεασμένος από την δυνατή προπόνηση, που δεν είχε συνηθίσει να κάνει στην Φινλανδία. Πιστεύω, ότι όσο περνάει ο καιρός , τόσο πιο πολύ θα λύνονται τα πόδια του Λουντ, που με τα σημερινά δεδομένα τον βλέπω και στην ενδεκάδα του αγώνα με την Μπριζ. Και είναι καλό, ότι βοηθάει και ανασταλτικά. Βάζει με ωραίο τρόπο το σώμα του και κλέβει χωρίς φάουλ την μπάλα από τον αντίπαλο. Πιστεύω, ότι ο Λουντ θα αναγκάσει με την απόδοσή του να ξεχάσουν όλοι τον Αμπεντ και στο τέλος αυτής της χρονιάς θα λέμε, για έναν παίκτη, που αποδείχθηκε λαχείο , αποτέλεσμα του scouting της ομάδας.
*Ο Εσιέν πάει στην Γερμανία , για να υποβληθεί σε μία μικρή επέμβαση( με μία μικρή τομή για να ξεπεράσει το πρόβλημα στους κοιλιακούς-προσαγωγούς) και σε ένα μήνα  μπαίνει στις  προπονήσεις και θα είναι απόλυτα έτοιμος. Είναι καλύτερο, που κάνει επέμβαση από το να συνέχιζε την συντηρητική θεραπεία , διότι αυτό θα έχει άμεσο αποτέλεσμα και στη συνέχεια θα είναι μια χαρά. Επειδή βλέπω ήδη κάποιους να λένε διάφορα και να απαξιώνουν τον παίκτη και να λένε, ότι δεν πρόκειται να παίξει και άλλα τέτοια ας κάνουν λίγο κράτη. Διότι μέσα στην χρονιά θα αναγκαστούν να κάνουν τούμπα!
*Πηγή: gazzetta.gr*

Κολοβός ή Ντουρμάζ; Γιαννιώτας ή Ντοσεβί;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το blog του στο Gazzetta να απαντήσει σε κάποια από τα ερωτήματα για το ρόστερ του Ολυμπιακού. 
Σιγά σιγά ο Μάρκο Σίλβα κι η διοίκηση του Ολυμπιακού θα πρέπει να απαντήσουν στα ερωτήματα για τη συγκρότηση του ρόστερ, που αναπόφευκτα πέφτουν ένα ένα πάνω στο τραπέζι.
ADVERTISEMENT
Κάποια από αυτά έχουν σίγουρα να κάνουν με την επιθετική γραμμή και δη με τους παίκτες για τα πλάγια, όπου ήδη οι υποψήφιοι είναι μάλλον υπερβολικά πολλοί. Με εισήγηση του Πορτογάλου τεχνικού ήρθε ο Πάρντο, άρα προφανώς υπολογίζεται για βασικός. Ο Φορτούνης είναι ο πιο βασικός ακραίος κυνηγός μέχρι στιγμής στην προετοιμασία. Οι δε Ντοσεβί, Ντουρμάζ μπήκαν κι αυτοί πλέον στο πρόγραμμα, «βρίσκοντας» τους Κολοβό και Γιαννιώτα. Μετράμε ήδη έξι. Και μπορεί να αποκτηθεί κι άλλος εξτρέμ.
Μάξιμουμ θα μείνουν στο ρόστερ τέσσερις από αυτούς. Σίγουρα ο Πάρντο κι ο Φορτούνης, τον οποίο ο Μάρκο έχει δείξει ότι υπολογίζει βασικά για την επίθεση κι όχι για τον άξονα, αφού «πίσω» από τον Τσόρι έχει τον Φουστέρ και φαντάζομαι θα θέλει να δει και τον Μαρτίνες. Από εκεί και  πέρα, τι θα γίνει;
Έχω την αίσθηση ότι ο περισσότερος κόσμος του Ολυμπιακού θα ήθελε να δει στο ρόστερ τους Κολοβό και Γιαννιώτα, παρά τους Ντουρμάζ και Ντοσεβί. Προτιμάει, δηλαδή, δύο Ελληνόπουλα μικρά σε ηλικία, που μπορεί να του «βγουν», παρά δύο ξένους παίκτες που δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι μπορεί να κάνουν τη διαφορά.
Πιθανότατα το ίδιο να θέλουν και στον Ολυμπιακό! Είναι όμως τόσο απλό;
Ο Ντουρμάζ αποκτήθηκε με πάνω από 2 εκ. Ευρώ μόλις πέρσι, ενώ κι ο ίδιος παίρνει κάπου 800 χιλ. Ευρώ τον χρόνο.
Ο δε Ντοσεβί έχει συμβόλαιο με περίπου 600 χιλ. Ευρώ ετησίως.
Πως θα λυθεί το συμβόλαιο του Γαλλοαφρικάνου; Πως θα φύγει ο Σουηδός; Πρέπει να υπάρξουν προτάσεις…
Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πρέπει να παραδεχθούμε ότι άλλες παραστάσεις έχουν ο Ντοσεβί τόσα χρόνια από το γαλλικό πρωτάθλημα κι ο Ντουρμάζ από την εθνική Σουηδίας. Κι αν μη τι άλλο έχουν ήδη παίξει μία σεζόν στον Ολυμπιακό, ενώ ο Κολοβός με το Γιαννιώτα ακόμη δεν έχουν φορέσει τα ερυθρόλευκα σε επίσημο παιχνίδι.
Τώρα, σε σχέση με την προετοιμασία της ομάδας που είναι σε εξέλιξη, χθες έπαιξαν για πρώτη φορά ο Ντοσεβί κι ο Ντουρμάζ, από ένα ημίχρονο. Έχουν βέβαια ελάχιστες προπονήσεις στα πόδια τους, αλλά η παρουσία τους ήταν, ας το πούμε έτσι, πολύ χαμηλών τόνων.
Τον Γιαννιώτα τον είδαμε στο πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού για μισή ώρα. Δεν…έσκισε κιόλας, αλλά πρόλαβε κι είχε τρία πολύ καλά ξεπετάγματα.
Τον Κολοβό ο Μάρκο τον έβαλε ένα ημίχρονο στο πρώτο φιλικό με την Ντούκλα και μισή ώρα στο δεύτερο φιλικό με τη Ρίζεσπορ. Χθες ήταν πιο ουσιαστικός, κέρδισε ένα πέναλτι, ξεκίνησε τη φάση του γκολ κι είχε κι άλλη μία πολύ καλή στιγμή, χωρίς να τελειώσει καλά. Εκεί είναι κι ένα σοβαρό θέμα του-η (αν)ωριμότητα στην τελική επιλογή. Θυμάμαι ότι στο πρώτο φιλικό ο Κολοβός είχε κάνει το ίδιο πράγμα με αυτή τη φάση. Έκανε ωραία προσωπική ενέργεια, πέρασε ένα, δύο, τρεις αλλά αντί για ένα καλό σουτ η, μία καλή πάσα, έχασε εύκολα την μπάλα. Οι παίκτες της Ντούκλα την πήραν, βγήκαν στην αντεπίθεση και 0-1…
Άρα, οι απαντήσεις στα ερωτήματα Ντοσεβί η, Γιαννιώτας και Ντουρμάζ η, Κολοβός, δεν είναι εύκολες. Και γιατί δεν είναι εύκολο ένα διαζύγιο με τους δύο ξένους και γιατί οι δύο Έλληνες δεν μοιάζουν ακόμη να είναι έτοιμοι. Γιατί όταν θα χρειαστεί να παίξει κάποιος στην ενδεκάδα, έστω πίσω από τους δύο βασικούς, ποιοι θα είναι πιο χρήσιμοι; Οι δύο ξένοι η, τα Ελληνόπουλα;
Προσωπικά θα ήθελα να δω περισσότερο στην προετοιμασία τον Κολοβό και το Γιαννιώτα. Να πάρουν κι άλλες ευκαιρίες κι αν «δείξουν», να μείνουν αυτά τα δύο παιδιά… 
Κι αφού πιάσαμε τα ερωτήματα: Σε ποιά ελληνική ομάδα θα υπογράψει ο 23χρονος μέσος Εμιλιάνο Ελακόπουλος της  Ουνιόν, Α' κατηγορίας της Αργεντινής;
*Πηγή: gazzetta.gr*

Αποκάλυψη: Για αυτό ήρθε ο Πάρντο στον Ολυμπιακό!!

Το παλληκάρι με βάση όσα διάβασα πρέπει να ήταν κάποτε μεγάλος ζοχάδας που παραλίγο αυτό να του στοιχίσει μια ευοίωνη καριέρα.Ο Αποδυτηριάκιας γράφει στον SportDog...
Δεν τον ξέρω αυτόν τον Φελίπε Πάρδο που πήρε ο Ολυμπιακός. Θέλω, όμως, να τον δω και να τον μάθω. Από ένστικτο, λέω πως έχει ενδιαφέρον. Γουστάρω τους Νοτιοαμερικάνους της δεύτερης ταχύτητας, έτσι κι αλλοιώς. Ποιοι είναι αυτοί; Ολοι που δεν προέρχονται από Αργεντινή και Βραζιλία.
Το παλληκάρι με βάση όσα διάβασα πρέπει να ήταν κάποτε μεγάλος ζοχάδας που παραλίγο αυτό να του στοιχίσει μια ευοίωνη καριέρα. Στα λόγια του στο επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού διακρίνει κανείς τα κλισέ της περιοχής, αλλά και την αγωνία του: «Να μεγαλώσω ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος». Δηλαδή; Να πάψω να είμαι τσόγλανος, όπως υπήρξα στην πατρίδα μου και κάποιες άλλες στιγμές στην Πορτογαλία.
Δυνατός, γρήγορος και εκτελεστής από τότε που έγινε πλάγιος επιθετικός είναι οι συστάσεις που τον ακολουθούν. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι τον έχει επιλέξει ή έχει δώσει το οκ κάποιος που τον ξέρει περισσότερο από όλους εμάς που διαβάσαμε δέκα πράγματα στο internet. Μιλάω για τον Μάρκο Σίλβα που τον είχε στη δούλεψή του.
Ο Φελίπε Πάρδο δεν παίζει στην εθνική Κολομβίας απ` όσο ξέρω, παρότι οι γάβρικες εφημερίδες και τα σάιτ τον παρουσιάζουν ως διεθνή. Βεβαίως, αυτή είναι η ευκαιρία του να παρουσιάσει τις δυνατότητές του στο Champions League και να ανέβει επίπεδο. Να χρησιμοποιήσει τον Ολυμπιακό σα σκαλί για την εθνική της χώρας του και ένα καλύτερο από το ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι κακό αυτό, ούτε υποτιμητικό. Εφόσον συμβεί μόνο κέρδος θα έχει ο Ολυμπιακός. Επομένως, θα πρέπει να το εύχεται.

ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΕΙ την αλήθεια στις μεταγραφές ο Ολυμπιακός, γράφει ο apodytiriakias.gr

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Γιατί ο Ολυμπιακός κρύβει την αλήθεια στις μεταγραφές του. Δεν έχει κανένα λόγο να το κάνει. Το φέρνω από δω το πάω από κει και νόημα
δεν μπορώ να βγάλω για αυτή την πρακτική. Σε μερικές περιπτώσεις είναι εντελώς παράλογο.
Μιλάω για την οικονομική και ιδιοκτησιακή αλήθεια. Παράδειγμα. Αυτό που λένε οι άνθρωποί του είναι ότι ο Φελίπε Πάρδο αποκτήθηκε αντί 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μιλάμε για
τον Κολομβιανό επιθετικό που ψώνισε από την Μπράγκα. Οι Πορτογάλοι από την άλλη λένε ότι το παλληκάρι ήρθε στο λιμάνι δανεικός με οψιόν αγοράς.
Θα μου πεις πού ξέρεις ότι οι Πορτογάλοι λένε την αλήθεια και ο Ολυμπιακός το παραμύθι. Δεν το ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Ολυμπιακός έχει
«συλληφθεί» να μην έχει δικούς του παίκτες που είχε αφήσει να εννοηθεί ότι έχει αποκτήσει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα 4,5 εκατομμύρια είναι πολλά λεφτά, οπότε θα πουν οι γάβροι: «Ορίστε ο πρόεδρος τα χώνει ακόμα και σε περίοδο κρίσης για τη Θρυλάρα». Από
την άλλη λέω ότι ο σοβαρός φίλος της ομάδας θα ψηνόταν περισσότερο με το δανεισμό. «Να τον δούμε αν είναι όπως το λένε φισέκι και το άλλο καλοκαίρι αν αξίζει να χώσει
τα λεφτά ο Μαρινάκης για να τον αγοράσει».
Ο κόσμος φταίει ή η σκέψη πώς θα χειραγωγηθεί ο κόσμος; Εγώ λέω ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνεται, αν εξακολουθεί να γίνεται...


*Πηγή: sportdog.gr*

Γυμνός μπροστά ο Ολυμπιακός - Πού θέλει παίκτες!!

ΑΛΕΦΑΝΤΟΣ τα πάντα όλα στον SportDog για το πρώτο φιλικό του Ολυμπιακού - Τι λέει για Πάρντο, Καπίνο - Ποιοι δεν μπορούν να σηκώσουν τον Ολυμπιακό, ποιος είναι πρόβλημα! Τρέχει ο Ολυμπιακός, πρεσάρει, κέφι δείχνει ο προπονητής που είναι νέος και φιλόδοξος, μου αρέσει που λέει ότι θέλει να παίξει γρήγορο ποδόσφαιρο. Θα ενισχυθεί ο Ολυμπιακός, αλλά και πάλι έδειξε ότι είναι καλή ομάδα, ήταν πιο γρήγορος και έχασε καλές ευκαιρίες.
Αυτός που πήρανε από την Μπράγκα, ο Πάρντο, είναι καλός παίκτης, τον έχω δει, είναι γρήγορος.
Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι στο γκολ, χρειάζεται μια σεντερφοράρα διότι όλοι αυτοί που έχει μπροστά είναι δύσκολοι στο γκολ. Ο Χάρα είναι πρόβλημα, ο Ντουρμάζ δεν πολυσκοράρει, ο Ντοσεβί τα ίδια, ο Φορτούνης τα ίδια,ο Κολοβός και ο Γιαννιώτας δεν μπορούν να σηκώσουν στις πλάτες τους τον Ολυμπιακό. Είμαστε γυμνοί μπροστά, θέλουμε παικταρά γκολτζή.
Και στόπερ μεγάλο πρέπει να πάρει ο Ολυμπιακός, έχουμε πρόβλημα. Και ένα χάφαρο, γρήγορο όμως παίκτη.
Ο Καπίνο ήταν αδυναμία μου και το έλεγα από τότε που έπαιζε στον Παναθηναϊκό, ότι εγκληματούνε! Τέτοια προσόντα σε τερματοφύλακα σε τέτοια ηλικία είναι εγκληματικό να μην εξελιχτούνε. Ας προσέξει και ο ίδιος τώρα που ήρθε στον Ολυμπιακό να δουλέψει. Αυτός μου θύμιζε Μανταλόζη, μπορεί να αφήσει εποχή και να είναι πολλά χρόνια ο τερματοφύλακας της Εθνικής.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου για Σαμαρά και Ολυμπιακό. Έλα ρε τώρα, μην ασχολείστε, μην γράφεις τίποτα, δεν γουστάρω.
Μου άρεσε ο Μπουχαλάκης, το έχω ξαναπεί εγώ πιστεύω ότι αυτός ο παίκτης πρέπει να προσεχτεί. Ήδη βλέπω βελτίωση στα τρεξίματά του, άμα δουλευτεί καλά μπορεί να αναδειχτεί σε πολύ καλό παίκτη. Έχει προσόντα που δεν βρίσκεις εύκολα, κορμί, σουτάρες, και μπάλα ξέρει.
Σβαινστάιγκερ και Στέρλινγκ τρομερές μεταγραφές. Ο πρώτος είναι σκύλος στα χαφ, μηχανή πάνω κάτω, τώρα έχει μεγάλη ευθύνη ο Φαν Χάαλνα φτιάξει ομάδα για πρωτάθλημα διότι έχει ξοδέψει πάρα πολλά λεφτά στις μεταγραφές.
Ο Στέρλινγκ θα κάνει τη Σίτι πιο γρήγορη, να μην έχει τόσα βαριά κορμιά μέσα, είναι θεαματικός και γρήγορος και βλέπει το γκολ. Θα δώσει έκρηξη και ταχύτητα στη Σίτι.
Συντάκτης: Θέμης Σινάνογλου
*Πηγή: sportdog.gr*

Απολαυστικός Τουρέ για την σχέση του με τα ζώα!! (video)

Στιγμές γέλιου προσέφερε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου στην Αυστραλία ο Κόλο Τουρέ, που μίλησε για την κακή σχέση που έχει με τα ζώα.
Αφορμή για τις δηλώσεις του ήταν ερώτηση δημοσιογράφου για το γεγονός πως δεν ήρθε σε επαφή με κανένα κοάλα στο Μπρίσμπεϊν.
Μάλιστα ο Ιβοριανός αμυντικός είπε γελώντας πως επί επτά χρόνια στο σπίτι του υπήρχε ένας σκύλος τον οποίο δεν ακούμπησε ποτέ.
Απολαύστε τον:







*Πηγή: England365.gr*

Μάτα: «Φέτος πάμε για τίτλο…»

Ο Χουάν Μάτα ήταν ξεκάθαρος. Η περίοδος… χάριτος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τελείωσε και από φέτος υποχρεούται ξανά να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα και τις άλλες διοργανώσεις που συμμετέχει.
Ο Ισπανός μέσος ξεκαθάρισε ότι ο σύλλογος πρέπει και μπορεί να επανέλθει στο δρόμο των επιτυχιών πρώτα από όλα για τους πιστούς οπαδούς του.
«Όλοι ξέρουμε ότι φέτος πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω και να παλέψουμε για τον τίτλο. Για αυτό άλλωστε υπάρχει αυτή η ομάδα, για να μάχεται για τίτλους. Είναι μια πίεση που πάντα θα νιώθει αυτός ο σύλλογος. Ξέρουμε ότι πρέπει να παλέψουμε για τρόπαια», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ισπανός μέσος και συνέχισε απευθυνόμενος στους οπαδούς:
«Νιώθουμε ότι και εκείνοι αξίζουν ένα τρόπαιο. Η στήριξή τους είναι απίστευτη. Θέλουμε να τα καταφέρουμε για εκείνους. Ελπίζω πως αυτή τη σεζόν θα φέρουμε εις πέρας τους στόχους μας».
*Πηγή: England365.gr*

Δεν πωλείται ο Ομπαμεγιάνγκ!

Μπορεί στην Άρσεναλ να ήταν έτοιμοι να πληρώσουν... όσο-όσο για τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ωστόσο ο ποδοσφαιριστής της Μπορούσια Ντόρτμουντ δεν είναι προς πώληση.
Γερμανικές φήμες ήθελαν τους «κανονιέρηδες» να κινούνται άμεσα για τον Γκαμπονέζο επιθετικό, με τον Αρσέν Βενγκέρ να λέγεται μάλιστα ότι τον προτιμάει από τον Καρίμ Μπενζεμά, αλλά όλα δείχνουν πως θα μείνει με την... όρεξη.
«Ο Ομπαμεγιάνγκ θα μείνει μαζί μας αυτή την σεζόν. Δεν είναι προς πώληση» δήλωσε ο Χανς-Γιόακιμ Βάτσκε, γενικός διευθυντής της Ντόρτμουντ.
*Πηγή: England365.gr*

«Έδεσε» Ντόναλτσον η Μπέρμιγχαμ!!

Την επέκταση της συνεργασίας της με τον Κλέιτον Ντόναλτσον ανακοίνωσε η Μπέρμιγχαμ.
Τη φανέλα της Μπέρμιγχαμ θα φορά έως το καλοκαίρι του 2018 ο Κλέιτον Ντόναλτσον.
Ο 31χρονος επιθετικός έβαλε την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο που του πρότειναν οι «μπλε» της Τσάμπιονσιπ και το οποίο προβλέπει την επέκταση της συνεργασίας τους για δύο επιπλέον χρόνια.
Ο έμπειρος φορ αποκτήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι ως ελεύθερος από την Μπρέντφορντ και στην πρώτη του σεζόν στη Μπέρμιγχαμ είχε 15 γκολ σε 46 ματς πρωταθλήματος.
*Πηγή: England365.gr*

Πάει Ρόμα ο Σαλάχ!!

Σε συμφωνία με τη Ρόμα για να αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού από την Τσέλσι ήρθε ο Μοχάμεντ Σαλάχ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Daily Mail».
Ο Αιγύπτιος εξτρέμ δεν υπολογιζόταν για ακόμη μία χρονιά από τον Ζοσέ Μουρίνιο και για το λόγο αυτό αποφάσισε να επιστρέψει δανεικός στη Serie A, αυτή τη φορά για λογαριασμό των Ρωμαίων.
Θυμίζουμε ότι η Φιορεντίνα, ομάδα που τον είχε πέρυσι, επιχείρησε να τον κρατήσει και τη νέα περίοδο, όμως ο διεθνής άσος αρνήθηκε προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έναν ανωτέρου επιπέδου σύλλογο.
*Πηγή: England365.gr*

Επική ατάκα του Τσάμπερλεϊν για Μπέντνερ!! (video)

Ο Άλεξ Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν δείχνει να είναι μεγάλος... χαβαλές. Σε ερώτηση για τον ποιον θρύλο της Άρσεναλ θα ήθελε να έχει συμπαίκτη ο ποδοσφαιριστής των «κανονιέρηδων» κατονόμασε τον Νίκλας Μπέντνερ!
Η περιοδεία της ομάδας του Αρσέν Βενγκέρ τελείωσε και όλοι θα έχουν να θυμούνται την ατάκα του νεαρού Άγγλου, που έκανε τους παρευρισκόμενους στην αίθουσα (συμπεριλαμβανομένων των συμπαικτών του) να ξεσπάσουν σε δυνατά γέλια.
Δείτε το βίντεο:





*Πηγή: England365.gr*

Τζέραρντ: «Μου λείπει η Λίβερπουλ»

Πριν καλά- καλά προλάβει να συνηθίσει τη ζωή και την καθημερινότητα στο Λος Άντζελες, ο Στίβεν Τζέραρντ άρχισε να νιώθει νοσταλγία για την πολυαγαπημένη του Λίβερπουλ…
Ο πρώην αρχηγός των «κόκκινων» παραδέχτηκε ότι οι σκέψεις του… παραμένουν στο «Άνφιλντ» και προέβλεψε ότι σύντομα το αίσθημα της νοσταλγίας θα γίνει μεγαλύτερο!
«Μου λείπει ήδη η Λίβερπουλ. Οι πρώην συμπαίκτες μου και όλοι όσοι είχαν σχέση με την ομάδα. Νομίζω ότι θα έρθουν στιγμές στο μέλλον που θα αρχίσει να μου λείπει περισσότερο το σπίτι μου. Η ομάδα αυτή ήταν μέρος της ζωής μου για 26 ή 27 χρόνια, άρα είναι λογικό να μου λείπει», ήταν το πρώτο σχόλιο του 35χρονου μέσου, ο οποίος έσπευσε να προλάβει… τυχόν παρεξηγήσεις με τις παραπάνω δηλώσεις του:
«Παρόλα αυτά, αγαπώ τη ζωή μου στο Λος Άντζελες. Είναι μια διαφορετική πρόκληση, μια εξαιρετική πόλη να ζήσεις και να δουλέψεις. Η ηλικία μου νομίζω είναι ιδανική για μια τέτοια, διαφορετική εμπειρία».
*Πηγή: England365.gr*

«Μιλάνε» για Αντεμπαγιόρ!!

Η Άστον Βίλα ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Τότεναμ για την μεταγραφή του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.
Με τον Κριστιάν Μπεντεκέ να βρίσκεται μια… ανάσα από την μετακίνησή του στη Λίβερπουλ, οι «χωριάτες» (όπως είναι γνωστό από το βράδυ του Σαββάτου) έχουν ήδη εντοπίσει τον επιθετικό που θα αποτελέσει το διάδοχο του Βέλγου στη γραμμή κρούσης.
Ο λόγος για ένα παλιό γνώριμο του Τιμ Σέργουντ, τον Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, ο οποίος δεν υπολογίζεται στην Τότεναμ και ετοιμάζεται να αναζητήσει αλλού το ποδοσφαιρικό του μέλλον.
Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες της «Mirror», οι δύο ομάδες βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία για τον 31χρονο επιθετικό, ο οποίος είχε σκοράρει 14 φορές σε 25 ματς υπό τις οδηγίες του Σέργουντ, όταν ο νυν προπονητής της Βίλα βρισκόταν στο «τιμόνι» της Τότεναμ!
*Πηγή: England365.gr*

«Χτυπάει» Τζέκο η Άρσεναλ!

Κάθε δυνατή προσπάθεια για να πείσει τη Μάντσεστερ Σίτι να της παραχωρήσει τον Έντιν Τζέκο θα καταβάλλει η Άρσεναλ.
Όπως αποκαλύπτει η «Daily Star», οι διοικούντες τους Λονδρέζους κατέληξαν στην περίπτωση του Βόσνιου φορ για την ενίσχυση της επιθετικής τους γραμμής και σύντομα θα κινηθούν με πράξεις για την αγορά του.
Το έργο του Αρσέν Βενγκέρ, ωστόσο, δεν θα είναι εύκολο, αφού για τον παίκτη παλεύει το τελευταίο διάστημα και η Ρόμα.
*Πηγή: England365.gr*

Ετοιμάζει πρόταση για Πέδρο η Γιουνάιτεντ!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημη πρόταση στην Μπαρτσελόνα για τον Πέδρο μέσα στην επόμενη εβδομάδα!
Η ομάδα του Λουίς Φαν Χάαλ φαίνεται πως μπαίνει αποφασισμένη στην διεκδίκηση του 27χρονου εξτρέμ των «μπλαουγκράνα»!
Τόσο αποφασισμένη, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Marca», έχει στα… σκαριά πρόταση που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα και η οποία θα είναι μεταξύ 25 και 29 εκατομμυρίων ευρώ.
Εκτός της Γιουνάιτεντ, ο Πέδρο αποτελεί μεταγραφικό στόχο και των Τσέλσι, Λίβερπουλ και Παρί Σεν Ζερμέν και μένει να φανεί η… αντίδρασή τους σε περίπτωση που όντως κατατεθεί επίσημη πρόταση από την πλευρά των «κόκκινων διαβόλων».
*Πηγή: England365.gr*

«Σοκ» με Φλάαρ, έξι μήνες εκτός!!

Απίστευτη κακοτυχία για τον Ρον Φλάαρ! Την περίοδο που ως ελεύθερος από την Άστον Βίλα διαπραγματευόταν τη μεταγραφή του σε άλλο σύλλογο, ενημερώθηκε ότι πρέπει να υποβληθεί απαραιτήτως σε νέα επέμβαση στο γόνατο! Τι σημαίνει αυτό; Ότι δύσκολα θα αγωνιστεί ξανά μέσα στο 2015!  
Η… Οδύσσεια του Ολλανδού αμυντικού δεν λέει να σταματήσει! Περίπου ένα εξάμηνο μετά την πρώτη επέμβαση στο γόνατο, οι γιατροί τον ενημέρωσαν ότι πρέπει να περάσει ξανά το κατώφλι του χειρουργείου!
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Mirror», η νέα επέμβαση συνεπάγεται με διάστημα απουσία ενός εξαμήνου, συνεπώς θα πατήσει ξανά αγωνιστικούς χώρους από το νέο έτος!
Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό ότι η καριέρα του 30χρονου άσου βρίσκεται πλέον τον αέρα, μια και δύσκολα θα βρεθεί «δυνατός» σύλλογος που θα θελήσει να συνεργαστεί μαζί του τόσο σοβαρό πρόβλημα και έπειτα από πολύμηνη απουσία από τα γήπεδα.
*Πηγή: England365.gr*

Τα… σκάει για Γουίλιαμς η Πάλας!

Έτοιμη να προσφέρει το ποσό των 10 εκατομμυρίων λιρών στη Σουόνσι, για να κάνει δικό της τον Άσλεϊ Γουίλιαμς, είναι η Κρίσταλ Πάλας.  
Ο αρχηγός των «κύκνων» αποτελεί τον μεγάλο στόχο του Άλαν Πάρντιου για τα μετόπισθεν της Πάλας και δεν αποκλείεται άμεσα να υπάρξει επίσημη κίνηση για την απόκτησή του.
Αυτό ισχυρίζονται σημερινά (19/7) δημοσιεύματα στο Νησί, τα οποία τονίζουν μάλιστα πως οι «αετοί» αναμένεται να τα… σκάσουν χοντρά για τον αρχηγό της Σουόνσι, προσφέροντας το ποσό των 10 εκατομμύριων λιρών στο σύλλογο της Ουαλίας.
*Πηγή: England365.gr*

Νίκη με αυτογκόλ, κόκκινη και Βαϊνάλντουμ!

Η Νιούκαστλ επικράτησε 1-0 του Σακραμέντο, στο ντεμπούτο του Ζεορζίνιο Βαϊνάλντουμ με τη φανέλα της ομάδας του Στιβ ΜακΚλάρεν.  
Στο δεύτερο φιλικό τους επί αμερικανικού εδάφους, οι «καρακάξες» κατάφεραν να πάρουν τη νίκη χάρη στο αυτογκόλ του Τζέιμς Κίφι στο 48ο λεπτό, μετά από σέντρα του Αϊνταρά.
Ο… δημιουργός του γκολ της Νιούκαστλ αποβλήθηκε λόγω ενός πολύ σκληρού μαρκαρίσματος στη συνέχεια (64’), ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Βαϊνάλντουμ πέρασε στη θέση του Παπίς Σισέ, πραγματοποιώντας την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της νέας τους ομάδας.
*Πηγή: England365.gr*

Πρόταση για Μιράλας η Γουέστ Χαμ!!

Πρόταση ύψους έξι εκατομμυρίων λιρών για τον Κέβιν Μιραλάς κατέθεσε η Γουέστ Χαμ στην Έβερτον!  
Με πράξεις απέδειξαν τα «σφυριά» το μέχρι πρότινος φημολογούμενο ενδιαφέρον τους για τον Βέλγο στράικερ.
Οι τελευταίες πληροφορίες του «People» κάνουν λόγο για επίσημη κρούση της ομάδας του Σλάβεν Μπίλιτς στην Έβερτον, με πρόταση ύψους 9εκατ. λίρών!
Υπόθεση… Λονδίνου, λοιπόν, η υπόθεση Μιραλάς, αφού θυμίζουμε ότι εκτός της Γουέστ Χαμ ο ποδοσφαιριστής απασχολεί έντονα και την Τότεναμ.
*Πηγή: England365.gr*

Συμφωνία για Μπεντεκέ!!

Σε συμφωνία με την Άστον Βίλα, για την μεταγραφή του Κριστιάν Μπεντεκέ, ήρθε η Λίβερπουλ!
Όπως μεταδίδει το «Skysports», η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς τα βρήκε σε όλα με τους «χωριάτες» για την απόκτηση του Βέλγου επιθετικού, ο οποίος αναμένεται μέσα στις επόμενες 48 ώρες να περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, ώστε να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στο «Άνφιλντ».
Οι «κόκκινοι» κατέθεσαν τη ρήτρα που προέβλεπε το συμβόλαιο του 25χρονου επιθετικού και η οποία ανέρχεται στα 32,5 εκατομμύρια λίρες, με τις τελευταίες λεπτομέρειες να έχουν πλέον διευθετηθεί….
Με βάση πάντα τις πληροφορίες του «Skysprorts», ο Μπεντεκέ δεν πρόκειται να ταξιδέψει για την Αυστραλία, (όπου βρίσκεται αυτές τις ημέρες η αποστολή της νέας του ομάδας) και αναμένεται να ενσωματωθεί αργότερα στην προετοιμασία των «κόκκινων».
*Πηγή: England365.gr*

Επίσημα στη Σίτι ο Ρόμπερτς!!

Την απόκτηση του Πάτρικ Ρόμπερτς ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής (19/7) η Μάντσεστερ Σίτι, με τη μεταγραφή του 18χρονου μεσοεπιθετικού από τη Φούλαμ να ξεπερνά τα 10 εκατομμύρια λίρες!
Ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι είναι και επίσημα ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο Νησί, ο Πάτρικ Ρόμπερτς.
Από χθες (18/7) το βράδυ είχε γίνει γνωστό πως οι «πολίτες» βρίσκονταν κοντά στην μεταγραφή του 18χρονου μεσοεπιθετικού της Φούλαμ και η υπόθεση ολοκληρώθηκε και τυπικά λίγες ώρες αργότερα.
Ο βραχύσωμος (1,67 μ.) άσος, που είχε καταθέσει αίτημα μεταγραφής, πέρασε με επιτυχία τα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια έβαλε την υπογραφή του στο συμβόλαιο που του προσέφερε η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι.
Λεπτομέρειες του οικονομικού σκέλους της συμφωνίας δεν έγιναν επίσημα γνωστές, ωστόσο, με βάση το «Skysports», η Φούλαμ έβαλε στα ταμεία της ένα ποσό που έφτασε τα 11 εκατομμύρια λίρες από την πώληση του 18χρονου άσου…

*Πηγή: England365.gr*

Δεν «ξεχνάει» Μπέιλ η Γιουνάιτεντ!!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει εγκαταλείψει την περίπτωση του Γκάρεθ Μπέιλ και σύμφωνα με δημοσιεύματα ενδέχεται να κάνει νέα κίνηση για την απόκτησή του μέχρι το φινάλε του φετινού καλοκαιριού.
Το όνομα του Ουαλού εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης έχει συνδεθεί και στο παρελθόν με μια πιθανή μετακίνηση στο «Ολντ Τράφορντ» και αν λάβουμε υπ’ όψιν μας τα σημερινά (19/7) ρεπορτάζ στη Νησί, η περίπτωσή του δεν έχει… ξεχαστεί ή εγκαταλειφθεί από τον Λουίς Φαν Χάαλ και τους συνεργάτες του.
Όπως αναφέρει μάλιστα η «Sunday People», ο Ολλανδός τεχνικός ετοιμάζει μια «μυστική» κίνηση μέχρι το φινάλε της θερινής μεταγραφικής περιόδου, η οποία δεν αποκλείεται να αφορά τον Μπέιλ, που την τελευταία διετία είναι κάτοικος Ισπανίας.
Όλα αυτά, την ώρα που συνεχίζονται τα σενάρια τα οποία κάνουν λόγο για πιθανή αποχώρηση του Άνχελ Ντι Μαρία από το «Ολντ Τράφορντ» για λογαριασμό της Παρί Σεν Ζερμέν, με τις δύο περιπτώσεις να συνδέονται αναπόφευκτα…
*Πηγή: England365.gr*

Στον δρόμο της ΑΕΚ ο Ζάιτσεφ!!

Μεταγραφική ενίσχυση για την Κράσνι Οκτιάμπρ, την οποία θ’ αντιμετωπίσει η ΑΕΚ στην πρώτη φάση του Eurocup της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Οι Ρώσοι προχώρησαν στην απόκτηση του Βιάτσεσλαφ Ζάιτσεφ, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν παίκτης της Ενισέι. Ο νέος γκαρντ της Κράσνι Οκτιάμπρ είναι 26 ετών, έχει ύψος 1.91 μέτρα και πέρυσι μέτρησε 5.5 πόντους στη VTB League, ενώ στο Eurochallenge σημείωνε 4.8 πόντους ανά αγώνα.
*Πηγή: superbasket.gr*

Επιμένουν για Σίμον στο Μιλάνο!!

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα ανέλαβε το δύσκολο έργο να επαναφέρει την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο στο δρόμο των επιτυχιών και στην προσπάθεια του αυτή θέλει μαζί του έναν παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά.
Πρόκειται για τον Κρόνουσλαβ Σίμον. Ο Κροάτης γκαρντ/φόργουορντ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στη Λοκομοτίβ Κούμπαν, ωστόσο δεν είναι απίθανο να συνεχίσει την καριέρα του στο Μιλάνο, με την Εμπόριο Αρμάνι (σ.σ. εκ των αντιπάλων του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα) να επιμένει για την απόκτηση του. Τη σεζόν που μας πέρασε ο Σίμον σημείωνε 12.8 πόντους κατά μέσο όρο, αλλά εκτός από το σκορ, κάνει ακόμα αρκετές δουλειές στο παρκέ γι’ αυτό κι ο Ρέπεσα τον θέλει στην ομάδα. Εξάλλου ήταν μαζί τόσο στη Μάλαγα, όσο και στην Εθνική Κροατίας…
*Πηγή: superbasket.gr*

Αρτέστ και του χρόνου!!

Ο Ρον Αρτέστ (ή Ουόρλντ Πις, αν προτιμάτε) έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο στο ΝΒΑ, έζησε την εμπειρία της Κίνας κι αποφάσισε πέρυσι να παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη.
Η Καντού έκανε το… μεγάλο κόλπο με την απόκτηση του άλλοτε φόργουορντ των Ρόκετς, των Λέικερς και των Νικς, με το Αρτέστ να δείχνει την ποιότητα του στο παρκέ. Πού θα παίξει του χρόνου; Όλα δείχνουν πως ο Αρτέστ θα συνεχίσει στην Ιταλία, με την Καντού να τον διατηρεί στο ρόστερ της και τη νέα αγωνιστική περίοδο.
*Πηγή: superbasket.gr*

Σενάριο για Μπάινουμ και Μπαρτσελόνα!

Την ώρα που ο Στράτος Περπέρογλου είναι πολύ κοντά στη Μπαρτσελόνα, οι “μπλαουγκράνα” συνεχίζουν να ψάχνουν για γκαρντ, μετά το… όχι του Τάιρις Ράις.
Ο παίκτης που φαίνεται πως εξετάζουν οι Καταλανοί είναι ο Ουίλ Μπάινουμ. Ο βραχύσωμος γκαρντ (32 ετών, ύψος 1.83μ.) έχει εμπειρία από την Ευρώπη, καθώς φόρεσε τη φανέλα της Μακάμπι Τελ Αβίβ πριν μερικά χρόνια, ωστόσο τις τελευταίες σεζόν βρίσκεται στο ΝΒΑ. Ο Μπάινουμ αγωνίστηκε γι’ αρκετό καιρό στους Πίστονς, πέρυσι, όμως, βρέθηκε στους Ουίζαρντς, με το σενάριο επιστροφής του στην Ευρώπη να έχει πιθανότητες, αν τελικά επαληθευτεί το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα.



*Πηγή: superbasket.gr*

“Ιταλός” ο Όντομ!!

Από τη Δράμα… στη Μπολόνια ο Ρόντερικ Όντομ, ο οποίος τη νέα αγωνιστική περίοδο θα παίξει στο ιταλικό πρωτάθλημα.
Τη σεζόν που μας πέρασε ο Αμερικανός φόργουορντ (23 ετών, 2.06μ.) έπαιξε στον ΚΑΟΔ κι είχε καλή παρουσία, καθώς σημείωνε 9.2 πόντους ανά αγώνα, ενώ κατέβαζε και 5.7 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Τη χρονιά που ακολουθεί ο Όντομ θα βρίσκεται στην Ιταλία, καθώς η Μπολόνια έκανε επίσημα γνωστή την απόκτηση του.
*Πηγή: superbasket.gr*

Θέλει Σιλμπ η Γαλατά!!

Η Γαλατάσαραϊ ψάχνει παίκτες για να ενισχύσει το ρόστερ της και βρίσκεται κοντά στον πολύπειρο Μπλέικ Σιλμπ, ο οποίος δεν αποκλείεται να γίνει κάτοικος Τουρκίας από τη νέα σεζόν.
Ο 32χρονος φόργουορντ έχει περάσει από τη Σαλόν και τον Ερυθρό Αστέρα και πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Παρί. Οι εμφανίσεις του ήταν άκρως θετικές (14.6 π.) κι η Γαλατάσαραϊ φέρεται να βρίσκεται κοντά στην απόκτηση του, με τον Εργκίν Αταμάν να θέλει τον συγκεκριμένο παίκτη. Αν τελικά η μεταγραφή ολοκληρωθεί, τότε ο Σίλμπ θα παίξει -μεταξύ άλλων- κόντρα στην ΑΕΚ στην πρώτη φάση του Eurocup…
*Πηγή: superbasket.gr*