Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

«Με συμβούλεψε να πω ναι ο Μίτσελ»

Νικητής δηλώνει ο Σέρχιο Σάντσεθ και σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στους στόχους του με τον Παναθηναϊκό. «Μου είπε καλά λόγια ο Μίτσελ…», ανέφερε ο Ισπανός στόπερ.

«Με συμβούλεψε να πω ναι ο Μίτσελ»
Ιστορική ομάδα ο Παναθηναϊκός, νικητής ο ίδιος. Ο Σέρχιο Σάντσεθ, ο οποίος έκανε το Σάββατο (ανεπίσημο) ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα στο φιλικό με τον Λεβαδειακό (3-1) μίλησε για την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στο «τριφύλλι». Όπως είπε μάλιστα του μίλησε με πολύ καλά λόγια τόσο για την ομάδα, όσο και για την χώρα μας πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού, ο Μίτσελ. «Μου συμπεριφέρονται σαν να είναι η οικογένεια μου».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη «Real News»

Γιατί επέλεξες τον Παναθηναϊκό;
«Ο πρώτος λόγος ήταν ότι πρόκειται για μια ιστορική ομάδα, πρωταγωνίστρια στην Ελλάδα, με σημαντικούς στόχους, που συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ο δεύτερος ήταν ο τρόπος με τον οποίο μού μίλησαν και μου συμπεριφέρθηκαν τα στελέχη του κλαμπ, οι κύριοι Βόκολος, Φύσσας, αλλά και ο πρόεδρος της ομάδας».

Δεν έχεις κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα στην καριέρα σου. Είναι αυτός ο βασικός στόχος σου για τη φετινή σεζόν;
«Ήρθα στον Παναθηναϊκό με τη σκέψη να συμμετάσχω στην προσπάθεια για να πάει ψηλότερα από την περυσινή περίοδο».

Ποιες οι πρώτες σου εικόνες για την ομάδα;
«Ως κοινωνία ατόμων, ο Παναθηναϊκός μού συμπεριφέρεται σαν να είναι η οικογένειά μου. Με αγκάλιασαν όλοι και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα καινούργιο μέλος ομάδας. Ως ποδοσφαιρικό σύνολο, έχουμε μια ομάδα με πολλούς ικανότατους παίκτες. Ορισμένους με μεγάλη ποιότητα, πολύ καλούς ξένους παίκτες και αρκετούς νέους με πολύ ταλέντο. Ζητούμενο για εμάς είναι η ισορροπία και η χημεία για να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ποια είναι η φήμη του Παναθηναϊκού στην Ισπανία;
«Αυτό που ήξερα είναι πως πρόκειται για μία από τις καλύτερες ελληνικές ομάδες, που συμμετέχει κάθε χρόνο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διεκδικεί τίτλους και είχε κάποιους σπουδαίους παίκτες. Έμαθα ακόμη ότι τώρα περνά από ένα μεταβατικό στάδιο οικονομικής εξυγίανσης, βαδίζοντας σταδιακά προς το καλύτερο με τον καινούργιο πρόεδρο τα τελευταία χρόνια».

Τι γνωρίζετε για το ελληνικό ποδόσφαιρο ; ήξερες κάποιους ποδοσφαιριστές από το Euro 2004;
«Ναι, βέβαια. Κυρίως τον Καραγκούνη και τον Σεϊταρίδη που είχε παίξει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Πολλές πληροφορίες για το πρωτάθλημα δεν είχα, αλλά συγκέντρωσα αρκετές μιλώντας με Ισπανούς που έχουν εργαστεί στη χώρα σας πρόσφατα».

Νομίζω πως ο πιο επιφανής όλων είναι ο Μίτσελ, με τον οποίο ο Ολυμπιακός κατέκτησε ένα πρωτάθλημα και έκανε ορισμένες πολύ καλές εμφανίσεις στο Champions League…
«Βέβαια. Και να ξέρετε πως συζήτησα με τον Μίτσελ, ήταν ένας από τους προπονητές μου στη Ρεάλ. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που με συμβούλευσαν να απαντήσω καταφατικά στον Παναθηναϊκό. Μου είπε πολύ καλά λόγια για την ομάδα και τη χώρα σας».

Ξέρουμε όλοι πως λόγω της προ ετών σοβαρής περιπέτειας με την υγεία σου είσαι ένας μαχητής της ζωής. Θα σου ταίριαζε αυτός ο χαρακτηρισμός και εντός γηπέδου ή κάποιος άλλος, όπως για παράδειγμα αυτός του ηγέτη;
«Στους φιλάθλους και στους δημοσιογράφους αρέσει πολλές φορές να χαρακτηρίζουν ηγέτες κάποιους παίκτες, αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα, η προσπάθεια είναι όλων. Εγώ είμαι νικητής. Θέλω να νικώ, πικραίνομαι όταν δεν τα καταφέρνω, αλλά πάντα προσπαθώ όσο μπορώ περισσότερο».

Ποιος ήταν ο σπουδαιότερος ηγέτης με τον οποίο υπήρξες συμπαίκτης ή αντίπαλος;
«Ο Ραούλ Ταμούδο, ως αρχηγός της Ρεάλ Σοσιεδάδ».

Ποιους θεωρείς δυσκολότερους αντιπάλους απ’ όσους έχεις αντιμετωπίσει;
«Παίζοντας για περισσότερα από δέκα χρόνια στο ισπανικό πρωτάθλημα που θεωρείται το κορυφαίο στον κόσμο, ήταν πάρα πολλοί... Θα ξεχώριζα τον Μέσι, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ντιέγκο Κόστα. Από τα ματς στην Ευρώπη, καταπληκτικός επιθετικός και πολύ δύσκολος αντίπαλος ήταν ο Λεβαντόφσκι».

Καλύτερος κεντρικός αμυντικός στον κόσμο;
«Τώρα ο Τιάγκο Σίλβα. Παλαιότερα ο Φερνάντο Ιέρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: