Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Τα «θέλω» του Τόμιτς!!


Ο νέος άσος της Ξάνθης, Τόμισλαβ Τόμιτς αναφέρθηκε στις πρώτες του εντυπώσεις απ’ τον ξανθιώτικο σύλλογο, μιλάει για τις σκληρές προπονήσεις της προετοιμασίας και θέτει τους στόχους για τη νέα σεζόν.

Τα «θέλω» του Τόμιτς
Μια θέση στα ψηλά στρώματα της Σούπερ Λίγκας και πορεία στο Κύπελλο ανάλογη με την περσινή –όπου έφτασε στον τελικό, θέλει ο Τόμισλαβ Τόμιτς. Ο 26χρονος χαφ μιλάει για τις πρώτες του εμπειρίες στην Ξάνθη και εστιάζει στις επίπονες, αλλά ευεργετικές προπονήσεις κατά το διάστημα της προετοιμασίας.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο σάιτ της ΠΑΕ

Για πρώτη φορά θα αγωνιστείς σε ένα διαφορετικό πρωτάθλημα από αυτό της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Πώς περιμένεις αυτή τη νέα πρόκληση;

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την SKODA ΞΑΝΘΗ που με επέλεξε για να συνεργαστούμε. Νιώθω ικανοποίηση που άλλαξα βήμα στην καριέρα μου κι ευελπιστώ με τη νέα μου ομάδα να έχουμε μία αξέχαστη χρονιά. Είμαι ανυπόμονος για την έναρξη του νέου πρωταθλήματος στο οποίο μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια από το ξεκίνημα.

Μια και αναφέρθηκες στο πρόγραμμα πρωταθλήματος, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την κλήρωση;

Η αλήθεια είναι πως δεν γνώριζα πολλά πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Προσπαθώ όμως να ενημερώνομαι και να μαθαίνω ειδήσεις για το νέο πρωτάθλημα στο οποίο θα αγωνιστώ, σε ένα τομέα που έχω και την βοήθεια των συμπαικτών μου. Τις πρώτες αγωνιστικές θα αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός που είναι γνωστές, τουλάχιστον σαν ονόματα. Γενικά πάντως, το πρόγραμμα μπορεί να παίξει ρόλο μέχρι ένα σημείο. Αν εμείς είμαστε έτοιμοι όπως θέλουμε, δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο.

Η SKODA ΞΑΝΘΗ διανύει το 2ο στάδιο της προετοιμασίας της στη Βουλγαρία. Πώς είναι όλες αυτές οι ημέρες από τότε που ξεκίνησε η προετοιμασία;

Τόσο στην Ξάνθη τις πρώτες μέρες, όσο και εδώ, στη Βουλγαρία, η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς απρόοπτα. Νιώθω ότι έχουμε ένα πολύ καλό κλίμα και με τη σκληρή δουλειά μέσα από τις προπονήσεις μπορούμε να φτάσουμε στα επιθυμητά σημεία και να είμαστε πανέτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Το αθλητικό κέντρο της SKODA ΞΑΝΘΗ αλλά κι αυτό που βρισκόμαστε τώρα, έχουν όλες τις ανέσεις για να δουλέψει ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να προσφέρει στην ομάδα.

Ήδη η ξανθιώτικη ομάδα έχει δώσει τα πρώτα της φιλικά με την Τέουτα και τη Σλάβια στα οποίο κέρδισε. Ένα σχόλιο γι' αυτά τα φιλικά αλλά και τα επόμενα που ακολουθούν...

Τα φιλικά προετοιμασίας βοηθούν τους ποδοσφαιριστές να αποκτήσουν σταδιακά ρυθμό και τους προπονητές να σχηματίσουν μία σαφή εικόνα για την ομάδα τους και που χρειάζεται βελτιώσεις. Τα αποτελέσματα έχουν μία μικρή μόνο επίδραση στην ψυχολογία αλλά αυτό που προέχει είναι να αποκτήσουμε αγωνιστική ταυτότητα και σωστή νοοτροπία. Τόσο στο πρώτο μας παιχνίδι όσο και στο δεύτερο κερδίσαμε με ανατροπή αποτελέσματος κι αυτό νομίζω ότι κάτι δείχνει. Tην ερχόμενη Πέμπτη θα έχουμε αντιμετωπίσει και τον Πλατανιά και θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για το στάδιο στο οποίο βρισκόμαστε.

Πώς θα περιέγραφες τις προπονήσεις της προετοιμασίας;

Κάθε προετοιμασία έχει απαιτήσεις. Κάτι που είναι απόλυτα λογικό καθώς πρέπει να ετοιμαστείς και ατομικά αλλά και ομαδικά για το νέο ξεκίνημα. Για μένα είναι όλα διαφορετικά καθώς για πρώτη φορά αγωνίζομαι εκτός συνόρων Βοσνίας/Ερζεγοβίνης. Προσπαθώ και δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να ενσωματωθώ πλήρως στις απαιτήσεις της νέας μου ομάδας. Οι προπονήσεις αυτό το διάστημα είναι πολύπλευρες. Οι προπονητές δίνουν βάση σε όλους τους τομείς. Και στην φυσική κατάσταση και στην τακτική και στη δύναμη και στο pressing και στα τελειώματα φάσεων, παντού! Ο προπονητής επιμένει πολύ σε κάθε άσκηση και θέλει να γίνει όπως πρέπει, αυτό είναι κάτι που μου έκανε εντύπωση. Πιστεύω ότι θα δημιουργηθεί κάτι καλό μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία.

Με τι θα ήσουν ευχαριστημένος, προσωπικά και ομαδικά, στο τέλος της σαιζόν;

Με μία υψηλή βαθμολογική θέση στο πρωτάθλημα και μία πορεία ανάλογη της περσινής στο θεσμό του κυπέλλου. Ατομικά να είμαι υγιής και να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο την SKODA ΞΑΝΘΗ για να πετύχει τους στόχους της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: