Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Τα πρώτα πιστοποιητικά συμμετοχής!!

Ίκαρος Καλλιθέας, Α.Γ.Ο.Ρ., Κ.Α.Ο.Δ., Κολοσσός Ρόδου, Πανιώνιος κι Ηλυσιακός έγιναν οι πρώτες ομάδες της Α1, που πήραν την έγκριση απ' την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Κατά τον τελευταίο έλεγχο των δικαιολογητικών, η Ε.Ε.Α. χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στους Ίκαρο Καλλιθέας, Α.Γ.Ο.Ρ., Κ.Α.Ο.Δ., Κολοσσό Ρόδου, Πανιώνιο κι Ηλυσιακό κι ανανέωσε το ραντεβού με τις υπόλοιπες Κ.Α.Ε. για τις 21/8 (12μ.).
Το ποσό των €100.000 της εγγυητικής επιταγής αποτελεί πρόβλημα γι' αρκετές Κ.Α.Ε., αλλά εκφράζεται η πεποίθηση πως θα γίνει το... 14/14.


πηγή: gazzetta.gr

Στην 9η θέση το ανσάμπλ!!

Η νεανική ελληνική ομάδα του ανσάμπλ έκανε την πρεμιέρα της στους Αγώνες του Λονδίνου και στο πρώτο σκέλος των προκριματικών, κατέλαβε την 9η θέση μεταξύ των 12 που συμμετέχουν.
Στο πρώτο αγώνισμα με τις 5 μπάλες, οι Ελένη Δοϊκα, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Βασιλική Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Ευδοκία Λουκάγκου, αθλήτριες που έχουν τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας από όσες λαμβάνουν μέρος συγκέντρωσαν 28.875 βαθμούς. Η ελληνική πλευρά έκανε ένσταση για τη βαθμολογία, ωστόσο απορρίφθηκε από τους κριτές.
Στην πρώτη θέση βρέθηκε η Ρωσία με 28.375 βαθμούς, ενώ ακολούθησαν η Ιταλία με 28.100 και η Λευκορωσία με 27.900 βαθμούς.

Την Παρασκευή (10/8) ολοκληρώνεται ο προκριματικός με το πρόγραμμα στις τρεις κορδέλες και δύο στεφάνια. Την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (12/8) θα πάρουν οι 8 πρώτες ομάδες.


πηγή: gazzetta.gr

Κιριλένκο υπέρ... Ισπανίας!!

Η Ισπανία βρήκε σύμμαχο στις κατηγορίες περί εσκεμμένης ήττας απ' τη Βραζιλία στο πρόσωπο του προσεχούς αντιπάλου της, Αντρέι Κιριλένκο, που τάχθηκε στο πλευρό της.
Ισπανία και Ρωσία θα αναμετρηθούν στην ημιτελική φάση του Τουρνουά μπάσκετ των Ανδρών (10/8), παρόλα αυτά ο φόργουορντ των Τίμπεργουλβς δε δίστασε να πάρει θέση για το θέμα της πρόσφατης ήττας απ' τη Βραζιλία, που στη συνέχεια έστειλε πάνω στην ομάδα τους Ίβηρες.
«Γιατί να πιάνει εμένα πονοκέφαλος για σενάρια συνωμοσίας άλλων; Ηττήθηκαν επίτηδες ή ξέμειναν από τύχη; Γνωρίζοντας τον Γκασόλ και τα υπόλοιπα παιδιά, αμφιβάλω πως έπαιξαν για να ηττηθούν» ήταν τα λόγια του.


πηγή: gazzetta.gr

Στην Θέλτα ο Φερνάντες!!

Στην απόκτηση του 26χρονου μεσοεπιθετικού της Βελέζ, Αουγκούστο Φερνάντες, προχώρησε η νεοφώτιστη στην Primera Division με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει το 1,5 εκατ. ευρώ.
Μία μεταγραφή μικρού κόστους για να ενισχύσει την επίθεσή της ολοκλήρωσε η ομάδα από το Βίγκο καθώς απέκτησε τον πρώην άσο των Ρίβερ Πλέιτ και Σεντ Ετιέν, Αουγκούστο Φερνάντες, ο οποίος από το 2010 έπαιζε στην Βελέζ Σάρσφιλντ και το 2011 κατέκτησε το πρωτάθλημα Clausura. Η Θέλτα έβγαλε από τα ταμεία της 1,5 εκατ. ευρώ για το deal και ο 2 δύο φορές διεθνής Αργεντινός έβαλε υπογραφή σε συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στο «Μπαλαΐδος» για τα επόμενα 4 χρόνια.


πηγή: gazzetta.gr

Μόνο... πυροτέχνημα δεν είναι!!

Ο Παναθηναϊκός δεν «σήκωσε» μόνο για τις εντυπώσεις το θέμα των δανεικών. Eξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, με... φόντο την απόφαση στην Πορτογαλία!
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός βρίσκονται στα χαρακώματα με αφορμή την δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου για τους δανεικούς που παραχωρεί η ομάδα του Πειραιά σε μικρότερους συλλόγους της Λίγκας. Ο ισχυρός άνδρας της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» δεν σήκωσε το θέμα μόνο για τις εντυπώσεις. Αυτό είναι δεδομένο, όπως και η απόφαση της διοίκησης του «τριφυλλιού» να τραβήξει το συγκεκριμένο ζήτημα μέχρι το τέλος και να «κυνηγήσει» ότι μπορεί, ώστε να υπάρχει ο μεγαλύτερος βαθμός αξιοπιστίας στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλαφούζος έχει δώσει εντολή στο νομικό τμήμα της ΠΑΕ για να ψάξει όσο το δυνατόν καλύτερα το θέμα ενώ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η μεταφορά του θέματος στα θεσμικά όργανα, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα θέσει επί τάπητος το ζήτημα με τους δανεικούς και το κατά πόσο θα μπορεί ένα σύλλογος να έχει ποδοσφαιριστές σε 5,6 και 7 ομάδες του ίδιου πρωταθλήματος.
Στο «πράσινο στρατόπεδο» έχουν σαν παράδειγμα τα όσα έγιναν στην Πορτογαλία αυτό το καλοκαίρι. Εκεί η ομοσπονδία αποφάσισε να απαγορεύσει τον δανεισμό ποδοσφαιριστών ανάμεσα σε ομάδες της πρώτης κατηγορίας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προφυλάξει το προϊόν από τις οποιεσδήποτε... σκιές θα μπορούσαν να δημιουργηθούν.


πηγή: gazzetta.gr

Μιλάει με Τότεναμ για Σέζαρ η Ιντερ!!

Οι Νερατζούρι συνεχίζουν τις διαπραγματεύσεις με τους Σπερς για τον Ζούλιο Σέζαρ και είναι πιθανή μία ανταλλαγή με τον Ζιοβάνι Ντος Σάντος αλλά και τους Σάντρο, Γουόκερ.
Τότεναμ και Αρσεναλ δίνουν μάχη για τον τερματοφύλακα της Ιντερ, ο οποίος δεν είναι πλέον βασικός, αφού για τη θέση του αποκτήθηκε ο Σαμίρ Σαντάνοβιτς από την Ουντινέζε. Σύμφωνα με ιταλικά ρεπορτάζ, ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου έχει λάβει την υπόσχεση ότι οι Σπερς θα πληρώσουν τον μισθό του για δύο χρόνια, ενώ σαν αντάλλαγμα θα δώσουν έναν από τους παίκτες τους δανεικό, με πιο πιθανό τον Μεξικάνο μεσοεπιθετικό, Ζιοβάνι Ντος Σάντος. Αλλες επιλογές είναι ο Βραζιλιάνος χαφ, Σάντρο και ο Αγγλος δεξιός μπακ, Κάιλ Γουόκερ, όμως οι περιπτώσεις τους είναι εξαιρετικά δύσκολες αφού είναι πιο ακριβοί.

*Η ομάδα του Αντρέα Στραματσιόνι προτιμούσε σαφώς να πουλήσει τον Σέζαρ, όμως αφού ο μισθός του είναι 4,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο είναι αναγκασμένη να βάλει νερό στο κρασί της και να δεθχεί την τράμπα.

πηγή: gazzetta.gr

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αρκαδία και Ουρανούπολη!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, η οποία άρχισε το μεσημέρι της Τρίτης από το Ανεμοδούρι Μεγαλόπολης, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου.
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αρκαδία και Ουρανούπολη
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε και η τοπική κοινότητα Ουρανούπολης του Δήμου Αριστοτέλη, έπειτα από αίτημα του αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Γιάννη Γιώργου, εξαιτίας της πυρκαγιάς που μαίνεται από χθες στο Άγιο Όρος. 
Συνεχείς αναζωπυρώσεις
Εν τω μεταξύ δε σταματούν οι αναζωπυρώσεις των πυρκαγιών σε Αρκαδία και  Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν τον έλεγχο και την πυρόσβεση. Πιο κρίσιμη είναι η αναζωπύρωση από τα Μαλλωτά προς την Παλαιόχουνη, στην κατάσβεση της οποίας λαμβάνουν μέρος ενισχυμένες επίγειες δυνάμεις, ώστε να την ελέγξουν. Μεταξύ άλλων πραγματοποιείται σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου, υπό τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, προς επίτευξη του συντονισμού της κατάσβεσης, στο πλαίσιο της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, στην οποία έχει κηρυχτεί η περιοχή.

Πύρινος όλεθρος στην Αρκαδία
Στην Αρκαδία το κύριο μέτωπο είναι στην περιοχή Μαλλωτά, Βίγλες και Παλαιόχουνη, μεταξύ παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ενώ σποραδικές αναζωπυρώσεις σημειώνοντας στην περιοχή που κάηκε τις τελευταίες μέρες.

Με το πρώτο φως της ημέρας ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα αεροσκάφη PZL, δύο Canadair και δύο ελικόπτερα Erickson. Στη περιοχή παραμένουν και επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις (πάνω από 200 πυροσβέστες, δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας και εθελοντικές ομάδες) προκειμένου να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά.

Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, σημείωσε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στην παλαιά εθνική οδό και επεκταθεί σε χωριά του δήμου Τρίπολης. Αντίθετα, δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα μέτωπα της Φαλαισίας, τα οποία ελέγχονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Αρκαδία έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου αναβάλλονται, λόγω των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Κορινθία, τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Ουρανούπολη
Σε ύφεση είναι και η φωτιά στο Αγιον Όρος, η οποία το πρωί απείλησε τον οικισμό της Ουρανούπολης. Λόγω των διαστάσεων που πήρε η πυρκαγιά, νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης του χωριού της Ουρανούπολης και γειτονικών οικισμών, ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν και ξενοδοχεία της περιοχής.

Στο έργο της κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος πέντε αεροσκάφη, δύο ελικόπτερα και ισχυρές επίγειες δυνάμεις, τις προσπάθειες των οποίων, όμως, εμποδίζει το δύσβατο της περιοχής.

Εκκληση στους πολίτες να μην κινούνται προς Ουρανούπολη εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής. Για τον ίδιο λόγο διεκόπη η κυκλοφορία στους δρόμους που οδηγούν στους οικισμούς της Ουρανούπολης, της Τρυπητής και των Νέων Ρόδων.

 πηγή: newspost.gr

Άγριο ξύλο στο Σαλερνιτάνα - Λάτσιο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Από άγρια επεισόδια εκτός γηπέδου σημαδεύτηκε η εκτός έδρας φιλική νίκη της Λάτσιο επί της Σαλερνιτάνα με 3-0. Ποιο είναι το παράδοξο; Ότι και οι δύο σύλλογοι ανήκουν στον Κλαούντιο Λοτίτο.
"Είναι ντροπή αυτό που συνέβη. Καταλαβαίνω ότι υπήρχε αντιπαλότητα, αλλά τώρα οι δύο σύλλογοι, που ανήκουν σε μένα, πρέπει να είναι αδελφοποιημένοι", είπε ο Λοτίτο.
Το κακό συνέβη όταν έφτασαν δύο λεωφορεία με οπαδούς της Λάτσιο, που αμέσως δέχτηκαν επίθεση από εκείνους της Σαλερνιτάνα. Επί τόπου έφτασαν δυνάμεις της αστυνομίας και τα επεισόδια γενικεύτηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας υπάλληλος του γηπέδου, ένας αστυνομικός και ένας οπαδός της Λάτσιο.




Πηγή: thesporters.com

"Ψαλιδάκι"... golazo! (BINTEO)

Δείτε την γκολάρα που έβαλε ο Αντριάν Φερνάντεζ της Ιρόνι Ραμάτ στο ματς με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ! Παρακολουθείστε το βίντεο από το 3.00 και μετά.


 πηγή: sportdog.gr  








Θα μας αλλάξουν τα φώτα!!

Αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ μέσω των ΑΠΕ!
Θα μας αλλάξουν τα φώτα!
Αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ) στα 7,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, μεσοσταθμικά, από 5,57 ευρώ που ήταν ως τώρα, από 1ης Αυγούστου, αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.
Για τα νοικοκυριά το τέλος ΑΠΕ που καταβάλλεται μέσω των λογαριασμών ρεύματος διαμορφώνεται στα 8,74 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 5,99 ευρώ που ήταν έως τώρα (αύξηση 45,9%), ενώ η ποσοτική επιβάρυνση σύμφωνα με τις εκτιμήσεις από το ΥΠΕΚΑ υπολογίζεται για ένα μέσο νοικοκυριό σε 1 ευρώ τον μήνα.

Περί Στράτου...!!

Ο Θανάσης Ασπρούλιας και ο Σπύρος Καβαλιεράτος απλώνουν τη δική τους ξεχωριστή ματιά στην απόφαση του Στράτου Περπέρογλου. Εκτός από το αγωνιστικό, υπάρχει και μία ανθρώπινη θεώρηση των πραγμάτων...

Περί Στράτου...
ΣΠΥΡΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ
Αν χρειαστεί, υπάρχει και μια θέση ξένου ελεύθερη...

Η 12αδα του Ολυμπιακού έκλεισε, δίχως να εξαντληθούν οι θέσεις των ξένων! Τρεις Αμερικανούς και δύο Ευρωπαίους θα έχουν οι ερυθρόλευκοι, τους ίδιους που είχαν και την περασμένη σεζόν. Ο μόνος που αποχώρησε είναι ο Μάρκο Κέσελ και στη θέση του δεν αποκτήθηκε παίκτης από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά σμολ φόργουορντ από την άλλη άκρη της Αθήνας. Ο Περπέρογλου μετακόμισε από το Μαρούσι στο Φάληρο και ο Ολυμπιακός κέρδισε άλλη μια μάχη από τον Παναθηναϊκό. Είχε προηγηθεί η απόκτηση του Δημήτρη Μαυροειδή, όμως δεν είναι το ίδιο. Ο Πέρπε έγινε ο τελευταίος που έκλεισε την πόρτα στους πράσινους, που τελικά κράτησαν μόνο δύο παίκτες από το περυσινό ρόστερ... Και ο ένας είχε ούτως ή άλλως συμβόλαιο.
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, πήρε έναν παίκτη καλύτερο του Μάρκο Κέσελ για τη θέση "3", έχει ήδη αποκτήσει και έναν καλύτερο στη θέση "5" σε σχέση με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο. Κράτησε όλους τους υπόλοιπους που ήθελε, συνεπώς το ρόστερ θα είναι μία σκάλα πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι... Συν τοις άλλοις, οι παίκτες που τη σεζόν 2011-12 μπήκαν στα βαθιά και κολύμπησαν με επιτυχία, δεν θα είναι κάτι σαν ρούκι, αλλά θα κουβαλούν την εμπειρία μιας γεμάτης χρονιάς. Και παιδιά σαν τον Παπανικολάου, τον Σλούκα, τον Μάντζαρη και τον Κατσίβελη, εξελίσσονται καθημερινά και βελτιώνουν το παιχνίδι τους.

Στη θεωρία ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, δεν μπορεί να διαφωνεί κανείς με αυτό. Έχει την απαραίτητη χημεία αφού έγιναν μόνο δύο προσθήκες, αλλά μένει να δούμε και την πράξη. Κανείς δεν πήρε το πρωτάθλημα ή την Ευρωλίγκα το καλοκαίρι, μέσα στο γήπεδο κρίνονται όλα. Το ότι έγιναν κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση είναι σαφές, αλλά μέχρι εδώ. Τώρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει στο παρκέ και να παίξει μπάσκετ, έχοντας και μια κίνηση... μπόνους αν φανεί πως κάτι δεν έχει γίνει σωστά στο σχεδιασμό. Υπάρχει ελεύθερη μια θέση ξένου, ώστε να γίνει και διόρθωση, αν και εφόσον χρειαστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι την περασμένη σεζόν, το σκηνικό ανατράπηκε τον Δεκέμβριο... Τώρα ίσως να μην χρειαστεί αλλαγή, να φτάνει και μια προσθήκη.

Την ίδια στιγμή, ο Παναθηναϊκός έχει κινηθεί σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, έχει ανανεώσει το ρόστερ του, δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με πέρυσι. Στη μάχη του καλοκαιριού, οι πράσινοι έχουν χάσει τις εντυπώσεις, διότι οι απώλειες ήταν τεράστιες. Και δεν ήταν μόνο θέμα εντυπώσεων, αλλά και ουσίας, διότι έχουν χαθεί παίκτες υψηλού επιπέδου. Αν το δούμε, λοιπόν, σε θεωρητικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται πίσω από τον Ολυμπιακό τούτο το καλοκαίρι. Ομως κι εδώ ισχύει ότι καθρέφτης είναι το παρκέ, συνεπώς είναι καλό να περιμένουμε. Αλλωστε, οι πράσινοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις κινήσεις τους, δεν έχουν κλείσει το ρόστερ τους ακόμα...


ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑΣ

Καλή τύχη Στράτο


Ομοιος του Εφιάλτη, ένας αμετανόητος προδότης, ένα παλιόπαιδο, φυγόμαχος και φιλοχρήματος... Ναι, αυτός είναι ο Στράτος Περπέρογλου. Στα 28 χρόνια του, όπως ο Μπατίστ στα 35 έδειξε το πραγματικό πρόσωπό του, το οποίο έκρυβε άριστα από τότε που εμφανίστηκε στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Εν τέλει, όλοι αυτοί οι ...εκατομμυριούχοι που μαθαίνουν να ζουν μέσα στη χλιδή, εκτός από τη δεδομένη αθλητική ποιότητα που κουβαλούν, διακατέχονται και από μία υποκριτική ικανότητα την οποία, έχουν καταχωνιασμένη μέσα στο σεντούκι τους και την ξεσκονίζουν, σαν αποκριάτικη στολή, τη μία και μοναδική φορά που θα χρειαστεί να αποκαλύψουν το κανονικό πρόσωπό τους. Αυτός είναι ο Στράτος Περπέρογλου. Και ο Μπατίστ. Στ'ανάθεμα τα χρόνια της προσφοράς του, στ'ανάθεμα ο ιδρώτας τους, το προφίλ και η προσωπικότητα που ξετύλιγαν μέχρι σήμερα.

Μία απόφαση ζωής, είναι ικανή στα μάτια και τη συνείδηση του απλού φιλάθλου να διαγράψει τα πάντα. Τελικά, τα sites κοινωνικής δικτύωσης δεν κάνουν κακό. Καλό κάνουν! Αντιλαμβάνεται κανείς με ευκολία και συμπυκνωμένα τις σκέψεις των ανθρώπων. Λογικών και παράλογων. Για τους περισσότερους φίλους του Παναθηναϊκού, μέσα σε ένα βράδυ, ο Στράτος Περπέρογλου μετετράπη από ένα φιλήσυχο παιδί που κοιτάει τη δουλειά του και μόνο αυτή, σε τσαρλατάνο. Επειδή φρόντισε για το μέλλον του. Επειδή φρόντισε να είναι ευτυχισμένος στο εργασιακό περιβάλλον του και να μην ξεσπάει στην οικογένειά του κάθε φορά που θα επέστρεφε σπίτι. Λυπάμαι αγαπητοί φίλοι... Δε θα συνταχθώ. Αδιάφορο μου είναι αν ο Στράτος Περπέρογλου επέλεξε να παίξει στον Ολυμπιακό. Το μόνο που έχω να του ευχηθώ είναι καλή τύχη. Την καλύτερη τύχη μέσα από την καρδιά με την ευχή να ξαναβρεί τον εαυτό του και να αφήσει κατά μέρους, τις ψυχολογικές συνέπειες του σημαντικού προβλήματος που μπορεί να δημιουργήσει η πολύ σοβαρή περιπέτεια που πέρασε πέρσι. Καλή τύχη Στράτο! Και αρνούμαι να σκεφτώ οτιδήποτε αρνητικό για έναν άνθρωπο, που τόσα χρόνια, είτε με τον Πανιώνιο, είτε με τον Παναθηναϊκό, δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα... Ηταν πάντα ταπεινός, σοβαρός, ήρεμος υπεύθυνος και συνεπής. Δεν προκάλεσε ποτέ, ήθελε να δίνει πάντα το καλύτερο εαυτό του, τίμησε και με το παραπάνω τα χρήματα που εισέπραξε και τη φανέλα που φόρεσε.

Οι άνθρωποι δεν κρίνονται από μία τέτοια απόφαση, αλλά από τη διάρκειά τους και είναι στενάχωρο, για ένα από τα πιο ήσυχα και από τα καλύτερα παιδιά που πέρασαν ποτέ από το ΟΑΚΑ να παράγονται σχόλια σαν κι αυτά που όλοι διαβάζουμε.

Ο Περπέρογλου ήρθε στον Παναθηναϊκό από τον Πανιώνιο ως ένα παιδί ταλαντούχο που έκανε καλές σεζόν και κατάφερε να γίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στην μηχανή του Ομπράντοβιτς,. Ηταν πάντα ο εναλλακτικός πόλος στο παιχνίδι του. Ηταν πάντα ο ...+1! Αυτός δηλαδή που όταν χρειαζόταν, αν χρειαζόταν, θα ήταν εκεί. Μετά τον Διαμαντίδη... Μετά τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ... Μετά τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ και τον Ντρου. Μετά τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ, τον Ντρου και τον Σάρας... Μετά τον Διαμαντίδη, τον Μπατίστ, τον Ντρου, τον Σάρας και τον Πέκοβιτς.. Είτε ως δεύτερος πόλος (αν δε βρισκόταν κάποιος άλλος), είτε ως έκτος πόλος (αν στη διάρκεια του παιχνιδιού, οι προηγούμενοι πέντε, στην κρίσιμη φάση δεν τα κατάφερναν), θα σήκωνε το ανάστημά του. Με αποκορύφωμα το Φάιναλ Φορ του 2009.

Ο Παναθηναϊκός έχασε έναν σημαντικό παίκτη. Ομολογώ ότι ακόμα και τώρα, δεν έχω απάντηση για τους λόγους. Αλλά δε μπορώ να αποδεχτώ και την στάση της ΚΑΕ, που ανέφερε ότι είχε αποσυρθεί από τη διεκδίκησή του αμέσως μετά την πρώτη προσφορά που του κατέθεσε επειδή γνώριζε ότι μιλάει με τον Ολυμπιακό.
Θα μου επιτρέψει ο αξιόλογος Μάνος Παπαδόπουλος (έχω γράψει ότι τον θεωρώ κορυφαίο στην Ευρώπη σε αυτό που κάνει), που ομολογουμένως, διανύει μία από τις επίπονες σεζόν της καριέρας του και προσπαθεί να το κάνει ξεπερνώντας μύριες όσες δυσκολίες, όχι άγνωστες αλλά ανοίκειες μέχρι τώρα για αυτόν... Ξέρει πολύ καλά, καλύτερα από τον καθένα μας, καλύτερα από όλο τον κόσμο, ότι αν θες να κρατήσεις έναν παίκτη, για τον οποίο μάλιστα γνωρίζεις ότι μπορεί να τον διεκδικήσει ο Ολυμπιακός, δεν αποσύρεις την αρχική πρότασή σου αμέσως μετά την κατάθεσή της. Αν φυσικά θες πραγματικά να τον κρατήσεις. Πολύ δε περισσότερο σε μία σεζόν που μία ομάδα-Αυτοκρατορία κάνει restart.
Είμαι όμως περίεργος... Στο διάστημα που εκκρεμούσε η υπόθεση Περπέρογλου, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι από τον Ολυμπιακός επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον Στράτο και να τους εκφράσουν την επιθυμία τους να συνεργαστούν μαζί του. Το έκανε ο Σπανούλης, το έκανε κι ο Μπαρτζώκας... Το έκαναν κι από τον Παναθηναϊκός. Ο Αρτζι! Αλλά μάλλον δεν πέτυχε. Διότι ούτε ο κόουτς μπορούσε να πάει κόντρα στη βασική σκέψη του, κι ούτε ο Στράτος είναι αφελής για να μην καταλαβαίνει...
Οι παίκτες, πάνω απ'όλα, είναι άνθρωποι... Και θέλουν, στο περιβάλλον που εργάζονται, να νιώθουν επιθυμητοί. Αν αυτός ο δεσμός διαρρηχθεί, τότε μπαίνουν δεύτερες σκέψεις. Και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι φέτος, ο Περπέρογλου δεν ένιωσε επιθυμητός από την ομάδα με την οποία κατέκτησε τόσους τίτλους. Ισως να μην ήταν κιόλας... Οχι τόσο, ώστε να πειστεί ότι πρέπει να παραμείνει.
πηγή: gazzetta.gr

Πρόκειται για δούλεμα!!

Η πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου να συναντηθεί με τον Καραγκούνη (φωτό) συνιστά μια χειρονομία καλής θέλησης. Μέχρι και σαν έμπρακτη συγγνώμη θα μπορούσες να τη χαρακτηρίσεις. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Πρόκειται για δούλεμα
Το σχετικό σκηνικό που στήθηκε, όμως, ότι οι δύο άνδρες γευμάτισαν, έδωσαν αμοιβαίες εξηγήσεις και το... διαζύγιο ήταν τελικά βελούδινο, καθώς και οι διάλογοι που διέρρευσαν, δείχνουν ξεκάθαρα ποιο ήταν το ζητούμενο: Να βγουν η ΠΑΕ και ο Αλαφούζος προσωπικά από τη δύσκολη θέση. Κι ότι, δήθεν, τέλος καλά όλα καλά.
Αλλωστε ο κυρ Γιάννης ήταν ρητός και ξεκάθαρος: «Οσο είμαι εγώ στον Παναθηναϊκό, η πόρτα θα είναι ανοιχτή. Ελα να κλείσεις την καριέρα σου». Κάπως έτσι γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους: «Ο Καραγκούνης αποχωρεί σαν φίλος και κάποια στιγμή θα επιστρέψει». Επαναλαμβάνω ότι δεν μηδενίζω την πρωτοβουλία για τη συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή. Σίγουρα κάτι δείχνει. Δεν τα δείχνει όμως όλα. Ούτε αλλάζει τη συμπεριφορά απέναντί του. Ο Φερέιρα από πέρυσι έχει δείξει ξεκάθαρα ότι δεν τον γουστάρει.
Οταν ο Κλέιτον έχει 26 ματς και ο Καραγκούνης ξεκινάει βασικός σε τέσσερα τα λέει όλα. Με δέκα θα έπαιζε ο Πορτογάλος αν δεν είχε άλλον να βάλει στη θέση του. Συμβαίνει στους προπονητές να έχουνε εμμονές και εμπάθειες. Κι αν έμενε ο Καραγκούνης η αντιμετώπιση φέτος θα ήταν ακόμα χειρότερη. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν λεφτά. Οτι ναι μεν έχουμε τον προπονητή κορώνα στο κεφάλι μας, αλλά αν θέλεις εσύ να μείνεις το συμβόλαιό σου, θα είναι σ' αυτά τα αξιοπρεπή επίπεδα. Ούτε ο προπονητής τον ήθελε, λοιπόν, ούτε η διοίκηση είχε τα λεφτά να τον κρατήσει τιμής ένεκεν. Τότε για ποιο λόγο είχανε στείλει τον Ελευθεράκη να μιλήσει μαζί του; Να του πει, τι; Δεν πρόκειται λοιπόν για λάθος χειρισμό.
Πρόκειται για δούλεμα. Και για να μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για τον Καραγκούνη. Οχι μόνο τη σημαία του Παναθηναϊκού (αν και ποτέ δεν γούσταρα αυτήν την έκφραση) αλλά τον σημαντικότερο εν ενεργεία Ελληνα ποδοσφαιριστή. Κι ενώ έχεις πάρει τις αποφάσεις σου, τον έχεις ένα μήνα στο περίμενε. Εναν ποδοσφαιριστή που σου έχει παίξει πέντε χρόνια τσάμπα, με ένα εκατομμύριο δραχμές το χρόνο συμβόλαιο και που δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα και δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Και τελικά στήνεται ένα σκηνικό σαν ελληνική ταινία για να τελειώσει το θέμα με χάπι εντ. Οτι σε ένα δυο χρόνια που ο Καραγκούνης θα έχει σταματήσει την μπάλα η πόρτα του Παναθηναϊκού θα είναι ανοιχτή.
πως ακριβώς στο ανέκδοτο: Χτυπάει κάποιος την πόρτα: «Καλέ κυρία, δώστε μου κάτι να φάω. Πεινάω» «Σούπα χθεσινή τρως;» «Ασφαλώς» «Πέρασε αύριο». Ετσι και ο Καραγκούνης. Σήμερα καίγεται να παίξει ποδόσφαιρο. Αν θα γίνει αύριο «Ελευθεράκης» ή «Ρότσα» ούτε το σκέφτεται ούτε τον απασχολεί. Στη ζυγαριά ανάμεσα σε Φερέιρα-Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό επέλεξαν να πάνε με τον Πορτογάλο. Και χωρίς καν να έχουν το θάρρος να κοιτάξουν στα μάτια τον Καραγκούνη και να του το πούνε. Οσο για την πόρτα που θα είναι πάντα ανοιχτή, σε δυο χρόνια ποιος ζει, ποιος πεθαίνει. Αυτά.
Οσο μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα τόσο μικραίνουν τα μεγέθη
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ στις ομάδες και στο ποδόσφαιρο πάντα υπήρχαν. Τα μεγέθη είναι που αλλάζουν με το χρόνο. Στα σαράντα χιλιάρικα ήταν η διαφορά της ΑΕΚ με την Παναχαϊκή για τον Φουρτάδο. Εκατό ζήταγε ο Κούγιας, εξήντα ήταν διατεθειμένοι να του δώσουνε. Και πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις βρίσκεται η χρυσή τομή. Πέντε απάνω ο ένας πέντε κάτω ο άλλος δίνουνε τα χέρια και τα βρίσκουνε. Αφού όπως λέει το ρεπορτάζ υπάρχει προσωπική εγγύηση συνεργάτη του Μαύρου. Οπως και για τη μεταγραφή του Κουτρουμπή από την Καλλιθέα. Στα τριάντα πέντε χιλιάρικα. Ιδού λοιπόν που φτάσαμε στα μεγέθη που λέγαμε. Πριν από κάποια χρόνια, όταν ακόμα οι συναλλαγές γινόντουσαν με δραχμές, η ΑΕΚ είχε πάλι προβλήματα. Ο Τροχανάς είχε απευθυνθεί στον Κούγια (φωτό) και τον είχε πείσει να αναλάβει πρόεδρος. Και ο Κούγιας, μεταξύ όλων των άλλων, είχε διευκολύνει την ΠΑΕ με κάποια εκατομμύρια δραχμές, για να γίνει η μεταγραφή του Καλιτζάκη, που είχε μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό. Κι αυτή ακριβώς είναι η διαφορά. Στα τότε προβλήματα οι εξυπηρετήσεις γινόντουσαν σε εκατομμύρια δραχμές και για ποδοσφαιριστές επιπέδου Καλιτζάκη. Τώρα ψάχνουμε να βρούμε το χιλιάρικο ευρώ με το ντουφέκι, μπας και καταφέρουμε να κλείσουμε τον Κουτρουμπή από την Καλλιθέα. Οσο μεγαλύτερα είναι τα προβλήματα τόσο μικραίνουν τα μεγέθη.
Γουστάρει τους νέους
ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ και Ιμπαγάσα κλέψανε την παράσταση στο φιλικό με τη Μάλαγα. Ο Μήτρογλου απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ξέρει να τα χώνει και ο Αργεντινός ότι ακόμα και στο περπατηστό (όπως στα φιλικά ή στα ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα) τις ασίστ «πάρε μπάλα, βάλε γκολ» τις έχει. Τα πράματα στον Ολυμπιακό λοιπόν είναι απλά. Στην άμυνα η τριάδα μπροστά από τον Μέγερι θα είναι Τοροσίδης, Σιόβας, Χολέμπας.
Από την προετοιμασία ακόμα ο Ζαρντίμ είχε δείξει ότι μεταξύ Μανωλά-Σιόβα επιλέγει τον δεύτερο με κλειστά τα μάτια. Στην επίθεση, περισσεύουνε πολλοί. Σχεδόν δέκα υπάρχουνε για τρεις θέσεις. Αν δεν πουληθεί Μιραλάς, ο Βέλγος με Τζιμπούρ, Αμπντούν είναι οι πρώτες επιλογές. Με τον Μήτρογλου να έρχεται από πίσω με φόρα. Στα χαφ υπάρχει μπέρδεμα. Μόνο ο Μανιάτης είναι σίγουρος. Ο Φέισα σαν εξάρι δεν πείθει, ενώ είναι ανοιχτό το θέμα της μεταγραφής του «δεκαριού».
Με τον Ιμπαγάσα εναλλακτική λύση και άγνωστο αν θα πιστεύει ο Ζαρντίμ τον Φουστέρ όπως τον πίστευε ο Βαλβέρδε. Κι ένα τελευταίο: Ο Ζαρντίμ γουστάρει τους νέους. Αν είναι ανάμεσα σ' έναν πιτσιρικά και σ' έναν 30+ διαλέγει τον πρώτο. Και με αυτήν την έννοια έχουν τύχη Λυκογιάννης, Τάτος, ενώ δεν γίνεται κουβέντα για Μήτρογλου σε σχέση με Πάντελιτς.
Ερώτηση: Δηλαδή ο Ιωαννίδης έχει λύσει όλα τα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού και θέλει να βγάλει πρόεδρο στην ΕΠΟ;
Είμαι μαχητής. Δεν θέλω να χάνω ποτέ. - Βαγγέλης Βλάχος.
Πηγή: Goal

Το δύσβατο μονοπάτι για τα αστέρια!!

Ο Παναθηναϊκός θα κληρωθεί με μια εκ των Φενέρμπαχτσε, Μάλαγα, Λιλ, Γκλάντμπαχ, Ουντινέζε. Διαβάστε ποιες θέλει αντίπαλους το «τριφύλλι» και ποιες όχι!
Το δύσβατο μονοπάτι για τα αστέρια
Οι πράσινοι προκρίθηκαν άνετα στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάδεργουελ και έχουν πλέον το βλέμμα τους στραμμένο στην αυριανή κλήρωση της Νιόν. Το gazzetta.gr σας βάζει από τώρα στην κλήρωση προσφέροντας σας στο... πιάτο τους πιθανούς αντιπάλους του Παναθηναϊκού.
ΜΑΛΑΓΑ
Η ομάδα που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούταν ίσως η... χειρότερη από τις υποψήφιες αντίπαλους, η αλλαγή δεδομένων την φέρνει πιο κοντά στα μέτρα του Παναθηναϊκού! Οι Ανδαλουσιανοί με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι στον πάγκο τους πέρυσι κατάφεραν να βγουν τέταρτοι στην Πριμέρα Ντιβισιόν και να παρουσιάσουν μία ομάδα με αρκετά ονόματα. Το οποία, όμως, έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το καράβι το ένα μετά το άλλο! Ο λόγος είναι ότι ο Σεΐχης Αλ Τανί, ο οποίος ανέλαβε πριν από περίπου δύο χρόνια για 36 εκατομμύρια ευρώ, αποφάσισε να κόψει τη χρηματοδότηση και ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί την ομάδα. Η Μάλαγα χρωστάει... παντού! Οι Ρόντον, Φαν Νίστελροϊ, Καθόρλα και Ματάισεν είχαν απευθυνθεί στην AFE, καθώς τους οφείλεται το 40% των μισθών της περασμένης σεζόν. Οι τρεις πρώτοι αποτελούν ήδη παρελθόν, ενώ και ο τέταρτος ετοιμάζει... βαλίτσες!
Ο Ολλανδός σταμάτησε το ποδόσφαιρο, ο Βενεζουελάνος πήγε... βόρεια στη Ρούμπιν Καζάν και ο Ισπανός ανακοινώθηκε από την Άρσεναλ. Με τα χρήματά των μεταγραφών τους δεν θα αποκτηθούν άλλοι παίκτες, αλλά θα γίνουν προσπάθειες να καλυφθούν οι μαύρες τρύπες, καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ υπήρχε η απειλή ακόμα και τους ευρωπαϊκού αποκλεισμού, λόγω των οφειλών σε ομάδες. «Ξένο σώμα» θεωρείται και ο Έντσο Μαρέσκα, ο οποίος οδεύει προς Σαμπντόρια, ενώ είναι πιθανό να αποχωρήσουν και ο Τουλαλάν με τον Χοακίν. Αβέβαιο είναι και το μέλλον του Πελεγκρίνι!
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Για... όλους τους παραπάνω λόγους. Τα προβλήματα είναι πολλά, όπως και η δυσαρέσκεια των παικτών και η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να επωφεληθεί από την κατάσταση που επικρατεί στο σύλλογο της Ανδαλουσίας και να τον φέρει σε ακόμα δυσκολότερη θέση.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Γιατί οι πωλήσεις τον Καθόρλα και Ρόντον έφεραν κάποια χρήματα και είναι πιθανόν αν η Μάλαγα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, να έχει στη σύνθεσή της αρκετούς από τους παίκτες της προηγούμενης χρονιάς που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Απογοητευμένοι ή μη, γνωρίζουν ότι η πρόκριση στους ομίλους μπορεί να φέρει χρήματα και φυσικά μιλάμε για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.


ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
Δύσκολο να προβλέψει κανείς σε ποια κατάσταση θα είναι η φετινή Ουντινέζε, κυρίως μετά τις αποχωρήσεις των Μαουρίτσιο Ίσλα και Κουαντούο Ασαμόα, οι οποίοι έλαμψαν στην περσινή Seria Α και έφυγαν για... Τορίνο, αφού τους απέκτησε η Γιουβέντους. Παράλληλα, η Ίντερ απέκτησε τον βασικό της τερματοφύλακα, Σαμίρ Χαντάνοβιτς. Η ομάδα του Γκουιντολίν πέρυσι κατάφερε να κλέψει την παράσταση στο Πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας ένα δυνατό σύνολο, με συγκεκριμένο προσανατολισμό μέσα στον αγωνιστικό χώρο και έμεινε για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κοντά στην κορυφή.
Ο Αντόνιο Ντι Νατάλε, το βαρύ πυροβολικό των Φριουλάνι, που ταξίδεψε και στο Euro 2012 με τη Σκουάντρα Ατζούρα, αποτελεί τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ στο κομμάτι των μεταγραφών προτίμησε λύσεις από τη βραζιλιάνικη αγορά, με τους Γουίλιαν, Άλαν και Μαϊκοσουέλ. Επέστρεψε ο Μουριέλ που είναι έτοιμος για... μεγάλα πράγματα, ενώ η άμυνα έμεινε ίδια. Μένει να δούμε και τους νέους που θα βγουν φέτος, αφού κάθε χρόνο η παραγωγή ταλέντων είναι εντυπωσιακή! Δεν πρέπει να ξεχνάμε το περσινό παράδειγμά της Άρσεναλ. Παρότι ξανά είχαν αποχωρήσει παίκτες-κλειδιά, όπως ο Αλέξις Σάντσες, ο Σαπάτα και ο Ινλέρ, δυσκόλεψε πάρα πολύ τους Λονδρέζους, οι οποίοι «έφτυσαν αίμα» για να περάσουν! Είναι μια ομάδα συνηθισμένη στις αλλαγές και έχει δείξει ότι βρίσκει τον τρόπο να «δένει» γρήγορα.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Είναι μια ομάδα που ως ιταλική είναι αρκετά δυνατή, αλλά άλλαξε αρκετά, παραχώρησε παίκτες και ίσως καθυστερήσει να «βρεθεί» μέσα στο γήπεδο. Αποχώρησαν παίκτες-κλειδιά και ο Παναθηναϊκός μπορεί να «χτυπήσει» εκεί.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Παραδοσιακά οι ιταλικές ομάδες προκαλούν δυσκολίες, με τις αναμνήσεις από την τελευταία επίσκεψη του Παναθηναϊκού στο Ούντινε να μην είναι και οι καλύτερες, αφού η παρέα του Ιακουίντα είχε κερδίσει για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με 3-0. Παράλληλα, διαθέτει έναν «φονικό» επιθετικό, τον Ντι Νατάλε, ο οποίος μπορεί να κάνει τη ζημιά ανά πάσα στιγμή και την ίδια . Οι δυσκολίες που αντιμετώπισε η Άρσεναλ πέρυσι δείχνουν ότι πάντα οι Φριουλάνι είναι επικίνδυνοι.

ΛΙΛ
Έχασε το μεγάλο της αστέρι, τον Εντέν Αζέρ, ο οποίος πήγε στην Τσέλσι, όπως και τον Τζο Κόουλ, ενώ τα σενάρια θέλουν και τον Ματιέ Ντεμπισί να είναι υποψήφιος για αποχώρηση, αφού πιέζει για να φύγει και η Νιούκαστλ περιμένει στη... γωνία. Η σχέση του με τους ανθρώπους της ομάδας δεν είναι και η καλύτερη. Ωστόσο, έκανε ουσιώδεις κινήσεις προκειμένου να συνεχίσει την καλή πορεία των τελευταίων ετών. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για την νταμπλούχο της προπέρσινης χρονιάς και τρίτη της περσινής, πίσω μόνο από την αποκάλυψη της Ligue 1 Μονπελιέ και της... νεόπλουτης Παρί Σεν Ζερμέν. Οι λιλουά πήραν τον Σάλομον Καλού, πρώην άσο της Τσέλσι, καθώς και τον Μαρβό Μαρτέν από τη Σοσό. Λιγότερο δυνατό όνομα, αλλά ικανό να προσφέρει είναι ο Τζιμπρίλ Σιντιμπέ που αποκτήθηκε από την Τρουά και προορίζεται για αντικαταστάτης του Ντεμπισί. Μην ξεχνάμε και τον Βίκτωρα Κλοναρίδη, ο οποίος αποχώρησε από την ΑΕΚ για την γαλλική ομάδα και αποτελεί επένδυση για το μέλλον. Αρκετά τα ονόματα που έχουν ακουστεί για την ομάδα της Λιλ, η οποία έβαλε στα ταμεία της αρκετά χρήματα και αν προκριθεί στους ομίλους, είναι πολύ πιθανόν να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο. Δείχνει πάντως πανέτοιμη να «χτυπήσει» οποιονδήποτε αντίπαλο κληθεί να αντιμετωπίσει στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Η απουσία του περσινού ηγέτη Αζάρ, μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι της, αφού ο Βέλγος αποτελούσε ό,τι καλύτερο είχε στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι μια ομάδα χωρίς το μεγάλο αστέρι στην 11άδα της και δεν είναι όνομα-φόβητρο στα ευρωπαϊκά Κύπελλα.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Σίγουρα οι λόγοι για να μην κληρωθεί ο Παναθηναϊκός με τη Λιλ είναι περισσότεροι από αυτούς του να κληρωθεί! Η Λιλ είναι μια δεμένη ομάδα, η οποία παίζει πολύ γρήγορο ποδόσφαιρο το οποίο οι «πράσινοι» είναι άγνωστο αν θα μπορούν να ακολουθήσουν. Έχει αυτοματισμούς, ταχύτητα και κρύβει πολλούς κινδύνους. Παράλληλα, είναι πανέτοιμη για νέα χρονιά, αφού το πρωτάθλημα Γαλλίας ξεκινάει την Παρασκευή (10/08). Ουσιαστικά δηλαδή, η ομάδα του Φερέιρα, αν βρει μπροστά της τη Λιλ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία ομάδα που έχει βρει αγωνιστικό ρυθμό.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Η Φενέρμπαχτσε μετά από ένα χρόνο απουσίας επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις καθώς πέρσι παρότι είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τελικά αποβλήθηκε λόγω εμπλοκής στο σκάνδαλο με τα στημένα που αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2011. Μάλιστα, αξιοσημείωτο είναι πως πριν από περίπου ένα μήνα ο πρόεδρος της, Αζίζ Γιλντιρίμ αφέθηκε ελεύθερος παρότι ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές.
Η Φενέρ είναι Κυπελλούχος Τουρκίας καθώς έχασε τα σκήπτρα από τη Γαλατασαράι και θέλει να επιστρέψει τόσο στην εγχώρια κορυφή, αλλά και να έχει καλή παρουσία στην Ευρώπη. Για αυτό και ενισχύθηκε σε όλες τις γραμμές. Στην άμυνα απέκτησε τους Κορκμάζ από την Μπεσίκτας και τον Καλντιρίμ από την Καϊσερίσπορ και τον Τζόζεφ Γιόμπο από την Έβερτον . Για «κόφτη» επαναπάτρισε τον Τοπάλ (Βαλένθια), ενώ έκανε τα «μπαμ» με τους εξτρέμ Ντιρκ Κάιτ (Λίβερπουλ) και Μίλος Κράσιτς (Γιουβέντους). Από τον σύλλογο της Κωνσταντινούπολης παρελθόν αποτελούν ο χαφ Εμρέ (Ατλέτικο Μαδρίτης), ο εξτρέμ Ντιά (Λεκβίγια Σπορτς Κλαμπ) και ο στόπερ Μπίλικα (Ελαζίγκ).
Οι Τούρκοι μετρούν τέσσερις συμμετοχές σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ την τελευταία δεκαετία και στον τρίτο προκριματικό γύρο απέκλεισαν τη Βασλούι με 1-1 στην Τουρκία και 4-1 στη Ρουμανία.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Η Φενέρ με τις πολλές προσθήκες δεν έχει «δέσει» ακόμα και αυτό φάνηκε στο πρώτο της ματς στη Τουρκία με τη Βασλούι που παραλίγο να χάσει (1-1) και ο Παναθηναϊκός έχει καλή παράδοση κόντρα στους γείτονες.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Η τουρκική ομάδα έχει μια από τις πιο «καυτές» έδρες στην Ευρώπη, το «Σουκρού Σαράτσογλου» χωρητικότητας 50.000 θεατών και μέσα εκεί είναι πολύ δυνατή. Η Φενέρ έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης σε όλες τις γραμμές και ξεχωρίζει ο Μούσα Σο στην επίθεση και πίσω του ο Ντιρκ Κάιτ και ο Μίλος Κράσιτς. Αν μη τι άλλο, το ρόστερ της είναι πολύ δυνατό.


ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ
Έκανε μια από τις καλύτερες τις χρονιές τα τελευταία χρόνια τερματίζοντας στην τέταρτη θέση της Μπουντεσλίγκα. Ομως, της έφυγε το μεγαλύτερο της αστέρι, ο Μάρκο Ρόις μετακομίζοντας στη Ντόρτμουντ. Ο προπονητής της Λουσιάν Φαβρ θα πρέπει να βρει νέο ηγέτη για να αναμορφώσει την ομάδα του. Παρότι έφυγε ο Ρόις η Γκλάντμπαχ δαπάνησε σε μεταγραφές περίπου 33 εκατομμύρια ευρώ και απέκτησε τους: Λουκ Ντε Γιονγκ, Γκρανίτ Τσάκα, Αλβάρο Ντομίνγκες και Πενιέλ Εμλάπ (τραυματίας). Τελευταία της συμμετοχή σε ευρωπαϊκή διοργάνωση ήταν το μακρινό 1997.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Είναι τελείως άπειρη από την Ευρώπη καθώς τελευταία φορά που βγήκε εκτός συνόρων για παιχνίδι ήταν το 1997, όταν και αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ από τη Μονακό. Οι παίκτες είναι μικρής ηλικίας και σε τέτοια νοκ άουτ ματς μετράει πολύ η εμπειρία και ο Παναθηναϊκός αδιαμφισβήτητα την έχει. Μεγάλο πλήγμα αποτελεί η παραχώρηση του Μάρκο Ρόις αφού όλα στη Μπορούσια ξεκινούσαν και τελείωναν με τον Γερμανό.
ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΗΡΩΘΕΙ: Πάντα οι ομάδες της Μπουντεσλίγκα είναι υπολογίσιμες σε όποια θέση και αν τερμάτισαν. Οι Γερμανοί παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Εκτός από τον Ρόις παρέμεινε ο βασικός της κορμός της και είναι στρωμένη ομάδα.
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως δεν θα βρει μπροστά του καμία ομάδα επιπέδου... Μάδεργουελ. Κι αν η εμφάνιση του δευτέρου μέρους στο ΟΑΚΑ ήταν αρκετή για να φέρει ένα εύκολο 3-0 απέναντι στους Σκωτσέζους, στα πλέι οφ θα χρειαστεί να δείξει περισσότερα στοιχεία, καθώς αναμφίβολα το επίπεδο είναι διαφορετικό.
Ίσως περισσότερο στα μέτρα του είναι η Γκλάντμπαχ και η Μάλαγα. Η πρώτη γιατί δεν έχει εμπειρία, αλλά δεν παύει να είναι μία πολύ δυνατή ομάδα και η δεύτερη λόγω της συγκυρίας και της κατάστασης που επικρατεί στο σύλλογο. Και πάλι όμως, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να φορέσει το καλό ευρωπαϊκό του κοστούμι για να τα καταφέρει και σε κάθε περίπτωση πρέπει να είναι εξαιρετικός και όχι απλά καλός!


πηγή: gazzetta.gr

Μα πόσο... Γάλλοι μπορούν να είναι;

Ο Στέφανος Τριαντάφυλλος βγήκε από τα... ρούχα του με τους Γάλλους που κάθε καλοκαίρι αδικούν το ταλέντο, τις δυνατότητες και την υστεροφημία τους και κατάφεραν κόντρα στην Ισπανία να ξεπεράσουν ακόμη και τους εαυτούς τους!
Μα πόσο... Γάλλοι μπορούν να είναι;
"Πόσο Γάλλοι είναι αυτοί οι... Γάλλοι"; Η (ρητορική) ερώτηση ακούστηκε πάνω από 10 φορές, κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιόδου του προημιτελικού με την Ισπανία. Ένιωσα οργισμένος. Ή καλύτερα, αγανακτισμένος. Το "Γάλλος" στην παγκόσμιο ορολογία του μπάσκετ έχει εξελιχθεί σε συνώνυμο του "underachiever", της ομάδας δηλαδή που έχει δυνατότητες, αλλά δεν τις αξιοποιεί, το "αιώνιο ταλέντο", ο "ναι μεν, αλλά...".
Και να φανταστεί κανείς ότι δεν είμαι από αυτούς που βρίζουν όπου σταθούν κι όπου βρεθούν τους Ισπανούς. Το αντίθετο! Λατρεύω τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, θεωρώ αξεπέραστο τον Πάου Γκασόλ και σέβομαι απεριόριστα παίκτες όπως ο Καλντερόν, ο Σαν Εμετέριο και ο Γκιουλ, Τζουλ, Λιουλ ή όπως διάολο λέγεται. Κι επειδή μας κερδίζουν όπου μας βρουν; Αυτό τους κάνει χειρότερη ομάδα; Ή αυτόματα αντιπαθητικούς; Δεν νομίζω. Θεωρώ ότι είναι μια από τις καλύτερες αν όχι η καλύτερη φουρνιά που έχει εμφανιστεί στο ευρωπαϊκό μπάσκετ τα τελευταία 30 χρόνια (αν δεν διαλυόταν η Γιουγκοσλαβία θα πρόσεχα περισσότερα τις εκφράσεις μου).
Στον προημιτελικό, λοιπόν, αγανάκτησα. Όχι επειδή ήθελα να χάσει η Ισπανία. Απλά επειδή η Γαλλία αδίκησε ακόμη μια φορά τον εαυτό της. Έχει ταλέντο, έχει χημεία, έχει εμπειρία, έχει δυνατότητες κι όμως απέτυχε σε ακόμη μια διοργάνωση. Και δεν είναι τόσο το αποτέλεσμα ή η τελική κατάταξη, αλλά η εικόνα της στο παιχνίδι και συγκεκριμένα στα τελευταία λεπτά.
Στο πρώτο ημίχρονο είχε κυριαρχήσει στο παρκέ και παρόλα αυτά κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με ένα ισχνό προβάδισμα. Στο 15' βρισκόντουσαν μπροστά με 7 πόντους (35-28). Ήταν το σημείο που ο Σέρτζιο Σκαριόλο επέλεξε άμυνα ζώνης κι ο Βινσάν Κολέ αναγκάστηκε να αποσύρει τον Μπορίς Ντιαό (δεν είχε γίνει αλλαγή ως τότε). Ο συνδυασμός αποδείχτηκε καταστροφικός για τους "τρικολόρ" που σκόραραν μόνο με δύο βολές του Φλοράν Πιετρίς, που κέρδισε φάουλ στο αμυντικό ριμπάουντ.
Η ίδια εικόνα και στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Γάλλοι δεν έκαναν απολύτως τίποτα απέναντι στη ζώνη της Ισπανίας (ίσως να έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι προσπαθούσαν αποκλειστικά με 1 1/2 συγκεκριμένο τρόπο να τη διασπάσουν), έχασαν λέι-απ και έφτασαν να σκοράρουν κάτι που έμοιαζε με 20 πόντους στα επόμενα 20 λεπτά που ακολούθησαν το προβάδισμα των 7 πόντων.
Για να φτάσουμε στο αποκορύφωμα! Στα τελευταία πέντε λεπτά. Ένα διάστημα στο οποίο η εθνική Γαλλίας αποφάσισε να μην κάνει ούτε μια καλή επίθεση. Η μπάλα κολλούσε σε ένα σημείο του γηπέδου (συνήθως στα χέρια του Πάρκερ), δεν άλλαζε πλευρά, υπήρχε ελάχιστη κίνηση από τους υπόλοιπους παίκτες και κάπως έτσι έφτασαν να χάσουν ένα δικό τους παιχνίδι.
Το ότι ακολούθησε ήταν μια απόδειξη των παραπάνω. Έκαναν δύο αντιαθλητικά φάουλ (το ένα επίτηδες) στην προσπάθεια τους να σταματήσουν το χρόνο. Ούτε τα βασικά δηλαδή...
Η ομάδα που αδικεί τον εαυτό της
Οι Γάλλοι, δυστυχώς για αυτούς, είναι πολύ καλύτερη ομάδα από αυτό που δείχνουν. Η συγκεκριμένη φουρνιά που πήρε τη σκυτάλη από την "ασημένια" Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ (Ριγκοντό, Φουαρέ, Ζιλιάν, Βείς, Ρισασέ) έκανε την εμφάνιση της το 2005 στο Βελιγράδι, αποτελούμενη από τον κορμό των "82άρηδων", δηλαδή του Τόνι Πάρκερ, του Μπορίς Ντιαό, του Μικαέλ Πιετρούς (ο αδερφός του Φλοράν είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος) και του Ρόνι Τουριάφ. Σε αυτούς προστέθηκε ο Μικαέλ Ζελαμπάλ (ένα χρόνο μικρότερος), ο σκληροτράχηλος Αλί Τραορέ, οι Μποκολό, Ντιαβαρά, Πετρό, ο Ντε Κολό και πλέον ο Σεραφέν. Από τους παραπάνω παίκτες μόνο δύο δεν έχουν παίξει στο ΝΒΑ.
Και τι έχουν καταφέρει; Στο Βελιγράδι έπεσαν θύμα της επικής ελληνικής ανατροπής κι έκτοτε έχουν: 5η θέση στο Μουντομπάσκετ του 2006, 8η θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2007, 5η θέση στο Ευρωμπάσκετ του 2009 (όταν κέρδισαν... κατά λάθος την Εθνική μας και έπεσαν -ξανά- πάνω στην Ισπανία), 13η θέση στο Μουντομπάσκετ του 2010 για να έρθει πέρσι η μοναδική ουσιαστική τους επιτυχία με το ασημένιο μετάλλιο στο Κάουνας, όπου έχασαν βέβαια με κατεβασμένα τα χέρια (και πάλι) από την παρέα του Πάου Γκασόλ.
Κρίμα. Γιατί είναι πραγματικά καλύτεροι από τις κατατάξεις τους. Γιατί έχουν πολλά αθλητικά προσόντα, έναν βιρτουόζο γκαρντ (Τόνι Πάρκερ) και έναν χαρισματικό ηγέτη όπως είναι ο Μπορίς Ντιαό. Μη γελιόμαστε. Ο τελευταίος είναι η ραχοκοκκαλιά της ομάδας, είναι ο "vocal" παίκτης που κάνει τα μικροπράγματα, τις βρώμικες δουλειές, βάζει τον εαυτό του κάτω από την ομάδα και αποτελεί τον παίκτη από τον οποίο ξεκινά η 5άδα. Την Τετάρτη για παράδειγμα μάρκαρε τους Γκασόλ, έβαζε τρίποντα, μοίραζε ασίστ, έβαζε τις φωνές στον Σεραφέν. Έκανε ότι χρειαζόταν.
Ένα αγωνιστικό πρόβλημα που θα μπορούσε να διαπιστώσει κανείς είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν άλλοι δημιουργοί εκτός από το δίδυμο Πάρκερ-Ντιαό (ο ΝτεΚολό είναι περισσότερο εκτελεστής από το πικ-εν-ρολ) και στερούνται σταθερής λύσης στο low-post (ρόλο που έπαιξε φέτος ο Ζελαμπάλ από τη θέση "3"). Είναι, όμως, μια πολύ αθλητική ομάδα και κατά τη γνώμη μου η πιο "δεμένη" στο τουρνουά σε ότι αφορά τις αντιδράσεις τους και τον τρόπο που συμπεριφέρονται στο παρκέ και στον πάγκο.
Τα παιχνίδια κερδίζονται όμως στο λεπτό σημείο που ισορροπεί η "ομάδα" με τον "εγωισμό". Και από αυτόν οι Γάλλοι έχουν... μεσάνυχτα στο Παρίσι. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι στα τελευταία πέντε λεπτά ο ένας την έδινε στον άλλον και αυτός στον Πάρκερ για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Πως το έλεγε ο Παναγιώτης Γιαννάκης; "Δεν πρέπει να φοβάσαι να χάσεις". Οι Γάλλοι, λοιπόν, με το που στραβώσει το παιχνίδι κυριεύονται από αυτόν τον φόβο. Από αυτό το "πάλι;". Και τελικά χάνουν.
Τελικά όλα αυτά τα χρόνια θα έπρεπε να έχουν κερδίσει περισσότερα. Όχι μετάλλια. Κυρίως σεβασμό και αναγνώριση.
Πηγή: Sport24.gr

Νέο ρεκόρ ανεργίας 23,1% τον Μάιο! Και πού είσαι ακόμα...!!

Σε 23,1% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Μάιο του 2012, έναντι 22,6% τον Απρίλιο του 2012 και 16,8% τον Μάιο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Νέο ρεκόρ ανεργίας 23,1% τον Μάιο! Και πού είσαι ακόμα...
Το σύνολο των απασχολουμένων κατά τον Μάιο του 2012 εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.816.912 άτομα. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.147.372 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 3.361.131 άτομα.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 320.540 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (μείωση 7,7%) και κατά 593 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (μείωση 0,02%). Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 311.041 άτομα σε σχέση με τον Μάιο του 2011 (αύξηση 37,2%) και κατά 34.141 άτομα σε σχέση με τον Απρίλιο του 2012 (αύξηση 3,1%).

Ενα πικρό αντίο χωρίς δικαιολογίες!!

Αν ήταν Ούγγρος θα τον είχαν αναγάγει σε εθνικό ήρωα, αφού η χώρα που γέννησε τον Φάραγκο έχει το πόλο ως εθνικό σπορ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Ενα πικρό αντίο χωρίς δικαιολογίες!
Αν ήταν Ισπανός θα τον μνημόνευαν σε κουβέντες μαζί με τον Εστιάρτε. Αν ήταν Ιταλός θα είχε κολυμπήσει με τη «setebello», θα είχε την αναγνώριση που του αρμόζει και θα είχε εξαργυρώσει με πολλά χρήματα την παρουσία του σε αυτό το επίπεδο. Αν ήταν Σέρβος ή Κροάτης θα είχε όλες τις μεγάλες ομάδες του ευρωπαϊκού πόλο στα πόδια του. Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, όμως, γεννήθηκε στην Ελλάδα και εδώ προσπάθησε να αλλάξει τη μοίρα του, μαζί με ενός ολόκληρου αθλήματος.
Πήρε τίτλους, 31 για την ακρίβεια, και δεν υπάρχει άλλος συμπατριώτης μας που να τον ξεπερνά, πήγε σε τέσσερις Ολυμπιάδες που θα ήταν πέντε αν δεν είχε μεσολαβήσει η κόντρα του 2007, ωστόσο για την ποιότητά του και την κλάση του έχω την αίσθηση πως δεν εισέπραξε ποτέ την αναγνώριση που του ταίριαζε. Οχι μόνο αυτός, για να είμαστε ακριβολόγοι, αλλά ούτε όλες οι άλλες τεράστιες φυσιογνωμίες του πόλο στον τόπο μας, από τον Μαυρωτά έως τον Κυριάκο Γιαννόπουλο και η λίστα είναι ατελείωτη και θα χρειαστώ όλες τις σελίδες της εφημερίδας για να μην παραλείψω κάποιον.

Ο Θοδωρής, μαζί με τον Γιώργο Αφρουδάκη και πιθανώς τον Δεληγιάννη, είναι ακόμη τρεις προσθήκες σε αυτόν τον κατάλογο των σπουδαίων πολιστών που φρόντιζαν να πηγαίνει σχεδόν πάντα η Ελλάδα από το Μεξικό το 1968 και ύστερα στους Ολυμπιακούς, αλλά το «αντίο» δεν ήταν αυτό που ίσως να είχαν στο μυαλό. Σπουδαίοι παίκτες, αλλά πρώτα αληθινά μεγάλοι χαρακτήρες, δεν έψαξαν δικαιολογίες και είχαν την τόλμη να ρίξουν το φταίξιμο μόνο στους εαυτούς τους και σε κανέναν άλλο.
Το ελληνικό πόλο είναι πάντα εδώ και παρά το στραπάτσο θα ξανασηκώσει κεφάλι ως το εθνικό Ολυμπιακό μας σπορ ανάμεσα στα ομαδικά αθλήματα. Και έμελλε να είναι πικρό αυτό το κύκνειο άσμα για την παρέα των παιδιών που το 1992 ξεκινούσαν με το πρώτο ταξίδι ως νέοι, τότε, την πορεία προς τη δικαίωση, μέχρι να βοηθήσουν να έρθει επιτέλους ένα μετάλλιο στο επίπονο, αλλά πανέμορφο αυτό σπορ το 2005. Το «αντίο» τους αφήνει παρακαταθήκη τις όμορφες στιγμές, αλλά και τη διδαχή από τις ήττες που είναι μόνιμα ένας χρήσιμος οδηγός για αυτούς που συνεχίζουν!
Πηγή: Sportday

Απώλεια είναι μόνον ο Μέλμπεργκ!!

Ο επαγγελματισμός και η ξεροκεφαλιά του Μέλμπεργκ, η άρνηση του Ολυμπιακού να ξεφύγει από το οικονομικό πλάνο του και το πείσμα που χαρακτήρισε τη στάση των δύο πλευρών όσο κράτησαν οι διαπραγματεύσεις τους, έφεραν αυτές τις «χαμένοι και οι δύο» εξελίξεις. Γράφει ο Άγγελος Μενδρινός.
Απώλεια είναι μόνον ο Μέλμπεργκ
Ο Σουηδός θα παίξει στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας μόνο για τα λεφτά και δίχως καμία φιλοδοξία, πηγαίνοντας προς ένα τέλος όχι αντάξιο για τη μεγάλη καριέρα του.

Κι ο Ολυμπιακός έχει μπει σε μια περιπέτεια, να ψάχνει πια -  καθώς μπαίνουμε στα τελειώματα των μεταγραφών - για μια λύση άμεσης ανάγκης μέχρι να γυρίσει ο Αβραάμ και να δέσουν οι καλοί Έλληνες στόπερ που υπάρχουν στο ρόστερ.

Με τον Κανού ο Ολυμπιακός έχασε χρόνο, έχασε βέβαια κι η Βενετιά βελόνι... Έμπειρο κεντρικό αμυντικό για να μπει άμεσα στην ομάδα και να τη δυναμώσει για το Τσάμπιονς Λιγκ θα βρουν οι κόκκινοι και θα κάνουν τη δουλειά τους, παρότι όσο περνούν οι μέρες οι λύσεις στην αγορά λιγοστεύουν.

Αυτό που τελικά θα μείνει ως ένα βασικό συμπέρασμα της φετινής μεταγραφικής περιόδου είναι ότι η διαχείριση της υπόθεσης Μέλμπεργκ εκ μέρους του Ολυμπιακού και η απογοητευτική σε θέμα συμπεριφοράς στάση του Σουηδού, οδήγησαν σε μπελάδες, τρεχάματα και λανθασμένες επιλογές.

Ο Ολυμπιακός να κόβει στόπερ προτού αυτοί προλάβουν να...κόψουν στο γήπεδο...

Κι ο Μέλμπεργκ να βουλιάζει στα τελειώματα σε βυθισμένα υποβρύχια...
Πηγή: pamesports.gr

Περίεργες αλήθειες για τις γυναίκες στο σεξ!!

Από το φαγητό και το χτύπημα του τηλεφώνου μέχρι τα κομπλιμέντα, το Facebook αλλά και τα διαδικτυακά παιχνίδια, πέντε σπουδαίες αλήθειες φέρνουν τη γυναικεία σεξουαλικότητα στο προσκήνιο, δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ζητήματα!
1. Προτιμώ το παστίτσιο της μαμάς μου…
Μια βρετανική έρευνα σε δείγμα 5.000 ατόμων έδειξε ότι οι γυναίκες σκέφτονται περισσότερο το φαγητό από ό,τι το σεξ. Πιο συγκεκριμένα, το 25% των γυναικών σκέφτονται το φαγητό κάθε 30 λεπτά, ενώ μόνο το 10% δήλωσε ότι σκέφτεται το σεξ με παρόμοια συχνότητα. Και το πιο θλιβερό: «Τέσσερις στις δέκα γυναίκες δηλώνουν ότι είναι πάντα σε δίαιτα / ή ανησυχούν μονίμως για το βάρος τους και πάνω από το 60% ομολογεί ότι δεν αισθάνεται άνετα να τρώει μπροστά στο σύντροφό της. Επιπλέον, το 13% των γυναικών ομολόγησε ότι στην παραγγελία που κάνει επιλέγει πιάτα με λιγότερες θερμίδες από ό,τι πραγματικά ήθελε και θα έκανε εάν ήταν μόνη της!
2. Λέγετε παρακαλώ…
Μια δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρείας MyPhoneDeals.co.uk κατέδειξε ότι το 25% των γυναικών απαντούν στο τηλέφωνο την ώρα που κάνουν σεξ! Μία στις τέσσερις γυναίκες, δηλαδή! Οι απαντήσεις τους, μάλιστα, είναι συνήθως σύντομες ή και μονολεκτικές! Ένα ξερό «ναι» ή «όχι» είναι αρκετό, γιατί αν δεν απαντήσω θα ανησυχήσουν όλοι, άσε που μπορεί να είναι κάτι επείγον! Άραγε απαντάνε και στα μηνύματα;
3. Ένα Like στο Facebook…
Μία στις πέντε γυναίκες προτιμάει περισσότερο το Facebook από το σεξ. Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το περιοδικό «Cosmopolitan» ανάμεσα σε 2.000 γυναίκες, το 20% απάντησε ότι θα προτιμούσε να στερηθεί το σεξ για μία εβδομάδα παρά το Facebook. Και με αποδείξεις, δηλαδή, το Fecebook εξελίσσεται σε δεινό «εραστή» αλλά και στον πρώτο στη σειρά ανταγωνιστή που κάθε άντρας ο οποίος σέβεται τον εαυτό του πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη!
4. «Παιχνιδιάρα» κυριολεκτικά…
Οι γυναίκες που παίζουν παιχνίδια στο Facebook, στο κινητό τηλέφωνο και στον υπολογιστή έχουν καλύτερη σεξουαλική ζωή. Ακόμα καλύτερα, κάνουν συχνότερα σεξ από τις γυναίκες που δεν παίζουν παιχνίδια, επειδή είναι περισσότερο κοινωνικές, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η Harris Interactive για λογαριασμό της GameHouse. Και το πιο σημαντικό; 64% των γυναικών που παίζουν διαδικτυακά και λοιπά παιχνίδια είναι παντρεμένες ή μένουν με το σύντροφό τους, ενώ σε μια κλίμακα από το 1-10 (το 10 είναι το «άριστα»), 71% αυτών των γυναικών βαθμολογεί τη σχέση τους πάνω από 6!
5. Πες μου μια καλή κουβέντα…
Οι νεαρές γυναίκες προτιμούν τα κοπλιμέντα περισσότερο από το σεξ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Journal of Personality, τα οποία ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους και τους δίνουν καλύτερη ώθηση σε ό,τι κάνουν. Οι φιλοφρονήσεις και μόνο αρκούν σε ένα ποσοστό 60% των νεαρών γυναικών, ενώ δίνεται μεγάλη έμφαση στα κοπλιμέντα που αφορούν την προσωπικότητα και όχι την εξωτερική εμφάνιση σε ποσοστό 30%.

 
πηγή: kamarinia.gr

Ξαφνικά λιγόστεψαν τα χρέη;

Ξέρετε τι έφτασε στα αυτιά του σκύλου από τη Θεσσαλονίκη; Πως τις τελευταίες ώρες γίνεται μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης του Ηλιάδη, προκειμένου να ασχοληθεί με την ΠΑΕ Άρης...
Ξαφνικά λιγόστεψαν τα χρέη;
Από τους "κίτρινους", μάλιστα, βγαίνει προς τα έξω πως δεν είναι τόσες πολλές οι άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας, που έκαναν τον επιχειρηματία να σταματήσει τις επαφές για την είσοδό του στην ΠΑΕ, καθώς έχει γίνει κάποιο είδος παρανόησης...
Λέτε να υπάρχει η προοπτική να ασχοληθεί ξανά με την ομάδα ο Δημήτρης Ηλιάδης;

πηγή: sportdog.gr   

Όχι και σήριαλ ο Φουρτάδο!!

Κατανοώ απόλυτα την δεινή οικονομική θέση, στην οποία βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ. Και εκ του γεγονότος, να δυσκολεύεται να κάνει ένα ρόστερ, αξιόμαχο και ανταγωνιστικό. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Όχι και σήριαλ ο Φουρτάδο!
Τα λεφτά είναι συγκεκριμένα, οι ανάγκες πολλές και οι προσφορές, που μπορούν να γίνουν περιορισμένες. Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι να γίνεται σήριαλ η απόκτηση του Φουρτάδο, από την Παναχαϊκή, ξεπερνά και την όποια αντοχή μπορεί να διαθέτουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Να χαλάει για 13 χιλιάδες €, ή για 40 χιλιάδες ή δεν ξέρω και εγώ πόσα χρήματα, η μετεγγραφή, λες και είναι ο Ντρογκμπά (!) και απαγορεύεται να τον χάσεις. Να βγαίνουν ανακοινώσεις και να διασύρεται το όνομα της ομάδας, για έναν παίκτη, που σε άλλες εποχές (και όχι τόσο μακρινές) δεν επρόκειτο ούτε απέξω από το γήπεδο να περνούσε.
Υπάρχει βέβαια η εισήγηση του προπονητή (σύμφωνα με αυτά που διαβάζω), που θεωρεί, ότι μπορεί να του βγει λαβράκι, για αυτό και ξοδεύεται μια μετακίνηση παίκτη άνω των 24 (τώρα, πως στα 29 του χρόνια κανείς άλλος δεν τον ανακάλυψε, καταραμένη Ελλάδα, που εξαφανίζεις τα ταλέντα…). Αλλά και η αξιοπρέπεια ενός συλλόγου, είναι και αυτό σημαντικό μέγεθος. Κάπου μπαίνει και το γόητρο, η περηφάνια. Και με όλο αυτό το στόρι, έστω και μετά την θετική κατάληξη, αυτό το γόητρο της ομάδας έχει πληγεί. Ας το καταλάβουν καλά, και οι νέοι ταγοί της. Το ότι ανέλαβαν να ανέβουν το «βουνό», που λέγεται διάσωση της ομάδας, δεν τους απαλλάσσει από λάθη και παραλείψεις.
ΥΓ1 Στον άλλο δικέφαλο, τον ΠΑΟΚ, η ολοκλήρωση του deal με τον Ιβάν Σαββίδη, είναι ίσως το πιο σημαντικό γεγονός των ημερών, ακόμη και από την πρόκριση επί της Μπνέι Γιεχούντα. Η επιτυχία του εγχειρήματος, θα προσφέρει μια μεγάλη οικονομική ανάσα στον σύλλογο, και ίσως του επιτρέψει να κάνει και δυο-τρεις ποιοτικές προσθήκες, που θα τον φέρουν πιο κοντά στην συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Ληγκ (απαραίτητα τα έσοδα των ομίλων στον σχεδιασμό της νέας σεζόν). Ας το έχουν στο μυαλό τους όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Κατανοητές οι ανάγκες του Ερασιτέχνη, του επενδυτή, της ΠΑΕ. Μπροστά όμως στην κρισιμότητα της στιγμής και τον κόσμο της ομάδας, καλούνται άπαντες να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους. Διότι εάν δεν επέλθει συμφωνία, όλοι θα έχουν μερίδιο ευθύνης (μεγαλύτερο ή μικρότερο) για το ότι θα έχουν πάει τζάμπα οι θυσίες του τελευταίου χρόνου και οι πωλήσεις των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.
ΥΓ2 Και Γιαννούλη, και Σουμπίνιο ο Ατρόμητος. Έτσι και βρει ο Ντούσκο έναν κάπως γρήγορο επιθετικό, με κύριο προσόν να παστελώνει τα δίχτυα, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους στο νέο πρωτάθλημα, να το θυμάστε αυτό…
Πηγή:pamesports.gr

Φεύγει ο Πιλάβιος, έρχεται το χάος;

Η Nova συμφώνησε με τη Σούπερ Λίγκα να υπάρχει στο πρόγραμμα ματς πρωταθλήματος και τη Δευτέρα. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Φεύγει ο Πιλάβιος, έρχεται το χάος;
Αυτό ωστόσο για το οποίο δεν μπορεί να είναι βέβαιη η Λίγκα και η Νova (κι όποιος άλλος έχει απομείνει να ενδιαφέρεται) είναι αν το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου, όπως είναι προγραμματισμένο. Και κυρίως με τι ομάδες θα ξεκινήσει, καθώς τέσσερις-πέντε είναι στον «αέρα». Με την ΑΕΚ και τον Αρη να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, καθώς, αν δεν συμβεί κάτι θεαματικό, δύσκολα θα πάρουν φορολογική ενημερότητα και θα βγάλουν δελτία στους πολλούς καινούργιους παίκτες τους.



Θέλω να μοιραστώ μαζί σας μια σειρά από ειδησούλες που έχουν να κάνουν με την έναρξη του πρωταθλήματος.

Αντίο

Η πρώτη είδηση που έχω να σας δώσω είναι ότι –πλην θεαματικού απροόπτου– αναμένεται τις επόμενες μέρες να ανακοινώσει την απόφασή του να φύγει από την ΕΠΟ και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της Ομοσπονδίας τον Οκτώβριο ο Σοφοκλής Πιλάβιος. Κουρασμένος από τα πολλά που συνέβησαν τα δύο τελευταία καλοκαίρια, ο Πιλάβιος θα μείνει για λίγο στην άκρη (αφού τον περιμένει κάποια θέση στην ΟΥΕΦΑ –ας είναι καλά ο Θόδωρος Θεοδωρίδης) και θα παρακολουθήσει τη μάχη δύο φίλων του, δηλαδή του Βασίλη Γκαγκάτση και του Γιώργου Σαρρή –μάχη που θα κριθεί όχι μόνο από τη στάση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και από το αν τελικά θα είναι ή όχι υποψήφιος ο Διονύσης Ψωμιάδης που υποστηρίζεται από καμιά δεκαριά ενώσεις, απαραίτητες και στους άλλους δύο. Τι σχέση έχει η πρόθεση του Πιλάβιου να μας αποχαιρετήσει με την επικείμενη έναρξη του πρωταθλήματος; Εχει και παραέχει. Από τη στιγμή που ο Πιλάβιος αποφάσισε να φύγει, δεν έχει σκοπό να κάνει τίποτα περισσότερο από το να σεβαστεί τα καταστατικά και τους νόμους. Να τους διευκολύνει και να τρέχει στα δικαστήρια δεν το βρίσκω πιθανό.
Ενημερότητες
Υπάρχουν δύο μεγάλα προβλήματα. Το πρώτο είναι ότι η ΑΕΚ, ο Αρης και ο Πανιώνιος (και πολύ πιθανόν η Κέρκυρα και ο ΟΦΗ, αν όχι και ο ΠΑΣ) δεν μπορούν να εξασφαλίσουν φορολογική ενημερότητα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να σφραγίσουν εισιτήρια και κυρίως δεν μπορούν να βγάλουν δελτία στους ποδοσφαιριστές που απέκτησαν και στους ερασιτέχνες που ανέβασαν από τις ομάδες των Νέων. Με δεδομένο ότι η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου, μπορεί να δοθεί κάποια παράταση –η οποία ωστόσο δεν θα επιτρέπει στις ομάδες να αποκτήσουν ξένους ποδοσφαιριστές, καθώς για αυτούς η προθεσμία τελειώνει στο τέλος του Αυγούστου. Το χειρότερο στην προκείμενη περίπτωση είναι ότι σήμερα δεν είναι ορατό πότε μπορεί να λυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Υπάρχει μια υπόσχεση του Υπουργείου Οικονομικών ότι μόλις ανοίξει η Βουλή (στις 27 Αυγούστου) θα υπάρξει ένα νομοθέτημα (τροποποίηση ή κάτι τέτοιο) που θα επιτρέπει στις Εφορίες ­­­­­­­­–ειδικά για τις αθλητικές εταιρείες– να εκδίδουν προσωρινές ενημερότητες, με βάση τις οποίες το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί. Ποιος, όμως, εγγυάται ότι αυτή η τροποποίηση θα ψηφιστεί σχετικά γρήγορα; Κανείς απολύτως! Θα ήταν άλλωστε εντυπωσιακό, με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει, ο Στουρνάρας και οι συνεργάτες του γυρίζοντας τον Αύγουστο να ασχοληθούν πρώτα απ' όλα με τις ΠΑΕ. Τι θα γίνει, λοιπόν; Θα αρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς να ξέρουν οι ομάδες ποιους παίκτες έχουν; Και πότε θα τους βγάλουν δελτία, αφού για την ψήφιση του νομοθετήματος δεν μπορεί να υπάρξει δέσμευση;
Αδειες
Το δεύτερο πρόβλημα είναι η αδειοδότηση των ομάδων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Για να υπάρξει αυτή χρειάζεται ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα των ΠΑΕ και φυσικά εγγυητική επιστολή ίση με το 10% του προϋπολογισμού τους. Σήμερα οι ομάδες που δεν έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα δεν μπορούν να καταθέσουν και εγγυητική, αφού για την έκδοσή της χρειάζονται χρήματα. Αν υποθέσουμε ότι αύριο η Λίγκα αποφάσιζε ότι δεν χρειάζονται εγγυητικές (η Λίγκα ήταν κατά του πιστοποιητικού από την ΕΕΑ και τις μέρες της ψήφισης του αθλητικού νόμου...), είναι δεδομένο ότι ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η Ξάνθη κ.λπ. θα δυσφορούσαν αφάνταστα, αφού οι ίδιες για να εξασφαλίσουν τις εγγυητικές καλοκαιριάτικα στριμώχτηκαν πολύ. Κι αν ωστόσο συμφωνούσαν όλοι, υπάρχει ο σημαντικός κίνδυνος να βρεθούν κατηγορούμενοι όσοι (θα) αποφασίσουν την αλλαγή του κανονισμού. Ο Αλέξης Κούγιας π.χ., που παρακολουθεί την ιστορία, λέει ότι θα είναι αμείλικτος, αφού μια πιθανή παράβαση του νόμου  προκαλεί άμεση ζημιά στην Παναχαϊκή.
Χάος
Τι θα γίνει; Ο Πιλάβιος λέει να τηρηθεί ο νόμος. Η Λίγκα λέει ότι δεν είναι δική της δικαιοδοσία η ΕΕΑ και οι ενημερότητες, αλλά ευθύνη του κράτους. Ο Γιάννης Ιωαννίδης μπορεί ν' αλλάξει σύνθεση στην ΕΕΑ για να πάει η αξιολόγηση των φακέλων αργότερα. Κι εγώ βλέπω να έρχεται ένα χάος...      

Αντίπαλος
Εχει να φοβηθεί τίποτα ο Παναθηναϊκός από τη Μάδεργουελ; Λογικά όχι. Οπως φάνηκε στο πρώτο ματς οι Σκωτσέζοι έχουν μεγάλα προβλήματα όχι μόνο στη δημιουργία φάσεων, αλλά και στη διαχείριση της μπάλας: όταν ο ΠΑΟ τους την άφησε και κάπως κλείστηκε δεν ήξεραν τι να την κάνουν! Οι όποιες επιθετικές τους δυνατότητες περιορίζονται σε κάποιες σέντρες και κάποιες πλαγιοκοπήσεις: αν η άμυνα του Παναθηναϊκού είναι στοιχειωδώς σοβαρή, ο Καρνέζης δεν θα έχει προβλήματα απόψε. Φυσικά στο μυαλό όλων πρέπει να είναι ότι πέρυσι ο ΠΑΟ στα αντίστοιχα ματς με την Οντένσε και τη Μακάμπι έπαιξε χειρότερα στην Αθήνα, παρά εκτός έδρας –όμως όλοι στην ομάδα λένε πως τα περσινά παθήματα γίνανε μαθήματα.

Τσάμπιονς Νέων
Δύσκολα θα δοθούν δανεικοί από τον Ολυμπιακό ο Καραγκούνης, ο Λυκογιάννης, ο Γιαννιώτης και όποιος άλλος παίκτης έχει δικαίωμα συμμετοχής στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού: το λέω για τους πολλούς που ενδιαφέρονται να πάρουν δανεικούς τους συγκεκριμένους. Ο βασικός λόγος, που οι παίκτες αυτοί δεν θα δοθούν δανεικοί, είναι ότι η ομάδα έχει εξασφαλίσει το δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ των Νέων και τους χρειάζεται για να έχει εκεί μια αξιοπρεπή παρουσία. Οπότε κι αυτοί μέχρι τον Δεκέμβριο είναι απαραίτητοι.
Ποια πρέπει να είναι η αποστολή του ΠΑΟ απόψε; Νομίζω να διασκεδάσει λίγο το κοινό του και να του υποσχεθεί ότι φέτος θα είναι ως ομάδα περισσότερο θεαματική, περισσότερο αξιόμαχη και περισσότερο σοβαρή από πέρυσι. Ο ΠΑΟ χρωστάει στο κοινό του ένα καλό ευρωπαϊκό ματς: το τελευταίο του τέτοιο εντός έδρας χάνεται στον χρόνο! Θυμίζω ότι η τελευταία του νίκη στο ΟΑΚΑ για το Τσάμπιονς Λιγκ ήταν προ τριετίας (!) με την Ανόρθωση (με 1-0), ενώ το τελευταία του καλό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ ήταν προ διετίας με τη Ρόμα. Η ομάδα του Φερέιρα με αντίπαλο την αδύναμη και τακτικά υπερφίαλη Μάδεργουελ πρέπει να δείξει πρόοδο και σοβαρότητα: ο μεγάλος αντίπαλος είναι ο εαυτός του.
Πιστεύω ότι το ΟΑΚΑ με δεδομένη και τη στιγμή και την τρομερή ζέστη θα έχει πολύ κόσμο. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού κάθε καλοκαίρι συμπαραστέκεται στην ομάδα και σχεδόν ποτέ δεν την έχει αφήσει μόνη της. Προσωπικά δεν θα μου κάνει εντύπωση να βρεθούν στο ΟΑΚΑ πάνω από 25-30 χιλιάδες θεατές. Αλίμονο στην ομάδα αν τους απογοητεύσει...
Πηγή: Sportday

Αποβλήθηκε ο... μερακλής Βέλγος!!

Η βελγική Ολυμπιακή Επιτροπή έστειλε πρόωρα στο σπίτι του τον ποδηλάτη Γκάις βαν Χόεκε, καθώς ο φωτογραφικός φακός τον συνέλαβε να βρίσκεται σε κατάσταση βαριάς μέθης.
Αποβλήθηκε ο... μερακλής Βέλγος!
Ο νεαρός ποδηλάτης, που κατετάγη 15ος στο omnium την Κυριακή, εθεάθη να μεταφέρεται από τον συναθλητή του Ζόναθαν Ντουφράσν και ακόμη ένα άτομο, αφού προηγουμένως είχε καταναλώσει μπόλικο αλκοόλ σε νυχτερινό μαγαζί του Λονδίνου.
Όπως φαίνεται από τη φωτογραφία, τα μάτια του κάτωχρου Βαν Χόεκε είναι κλειστά, προφανώς από τη ζάλη, ενώ τα ρούχα του είναι βρώμικα και ποτισμένα με αλκοόλ.
Μέλη της βελγικής Ολυμπιακής Επιτροπής χαρακτήρισαν "αξιοθρήνητο" το περιστατικό, ενώ προσέθεσαν πως "ευτυχώς αυτό το συμβάν δεν επηρέασε την καθημερινότητα των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό".
Από την πλευρά του ο 20χρονος ποδηλάτης, εμφανίστηκε μετανιωμένος για τη συμπεριφορά του, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκανε στη βελγική εφημερίδα "Het Laatste Nieuws".
"Έκανα ένα μεγάλο λάθος και ζητάω συγγνώμη. Παρόλα αυτά δεν απογοήτευσα τους γονείς μου, αφού κατανόησαν ότι χρειαζόμουν ένα ξέσπασμα", ήταν το σχόλιο του Βαν Χόεκε.
Πηγή: contra.gr
 

Χρόνια Πολλά, χερ Ότο!!

Στις 9 Αυγούστου του 1938 γεννιέται στο Έσεν της Γερμανίας ο Ότο Ρεχάγκελ. Ο προπονητής που το όνομά του γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Εθνικής Ελλάδας.
Χρόνια Πολλά, χερ Ότο!
Ο Γερμανός τεχνικός πριν αρχίσει να μεγαλουργεί στους πάγκους είχε μια πλούσια ποδοσφαιρική καριέρα. Ξεκίνησε από την Έσεν το 1952 και έμεινε εκεί ως το 1960. Στη συνέχεια μετακόμισε στην Ροτ Βάις Έσεν, όπου αγωνίστηκε ως το 1963. Έπειτα σειρά είχε η Χέρτα Βερολίνου στην οποία έμεινε για τρία χρόνια (1963-1966). Τελευταίος σταθμός στην καριέρα Καϊζερσλάουτερν (1966-1972), με την φανέλα της οποίας αγωνίστηκε 148 φορές κα πέτυχε 17 γκολ. Συνολικά στη Μπουντεσλίγκα αγωνίστηκε 821 φορές και σημείωσε 22 τέρματα. Επίσης κατέκτησε 2 διεθνή Κύπελλα με τη γερμανική εθνική ομάδα Ερασιτεχνών
Ως προπονητής ξεκίνησε την καριέρα του το 1974 στην Κίκερς Όφενμπαχ. Στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της Βέρντερ Βρέμης το 1976, στην Μπορούσια Ντόρτμουντ (1976-1978), στην Αρμίνια Μπίλεφελντ (1978-1979) και στην Φορτούνα Ντύσσελντορφ (1979-1980), προτού επιστρέψει στη Βέρντερ για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια (1981–1995). Με την ομάδα της Βρέμης κατέκτησε δύο γερμανικά πρωταθλήματα (1988 και 1993) και δύο κύπελλα Γερμανίας, καθώς και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.
Στη συνέχεια διετέλεσε προπονητής της Μπάγερν Μονάχου για λιγότερο από ένα χρόνο, κατά την περίοδο 1995-1996. Στην συνέχεια βρέθηκε στην Καϊζερσλάουτερν (1996-2000) κερδίζοντας με συγκλονιστικό τρόπο το γερμανικό πρωτάθλημα του 1998, καθώς η ομάδα μόλις είχε ανεβεί από την 2η κατηγορία. Αυτή ήταν και η τελευταία ομάδα που προσέφερε τις προπονητικές του οδηγίες, πριν έρθει στην Ελλάδα για να γράψει ιστορία.
Το ντεμπούτο του έγινε στο ματς με τη Φινλανδία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002, με τους Σκανδιναβούς να παίρνουν τη νίκη με το ευρύ 5-1. Αναμφισβήτητα κορυφαία στιγμή στον πάγκο της «γαλανόλευκης» ήταν η κατάκτηση του Euro το 2004. Όμως εκτός από τον θρίαμβο ο «Όθων» ως προπονητής της Εθνικής πέτυχε κι αλλά σημαντικά πράγματα: Πρόκριση σε EURO 2008 και Παγκόσμιο Κύπελλο 2010. Συμμετοχή στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2005. Αήττητο σερί για 15 αγώνες (12-3-0) από 16/10/2002 έως 31/3/2004. Αήττητο εντός έδρας για 10 αγώνες (9-1-0) από 16/10/2002 έως 30/3/2005.
Συνολικά κατά την παρουσία του μέτρησε 53 νίκες, 23 ισοπαλίες και 30 ήττες, ενώ το εθνικό συγκρότημα είχε και θετικό συντελεστή τερμάτων (138-111).
Το καλοκαίρι του 2010 μετά την συμμετοχή της Ελλάδας στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, αποφάσισε πως ο κύκλος του στην Εθνική έκλεισε και είπε «αντίο».
ΠΗΓΗ: Sportday

Ανακοίνωσε Καραποστόλου ο Άρης!!

Στην ανακοίνωση της απόκτησης του Σωτήρη Καραποστόλου προχώρησε η ομάδα του Άρη ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει…
«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Σωτήρη Καραποστόλου, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας».
Μετά από την υπογραφή του συμβολαίου του, ο έμπειρος γκαρντ έκανε την ακόλουθη δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας: «Ήρθα σε μια μεταβατική  περίοδο για τον ΑΡΗ, αλλά βλέπω μία διάθεση για δουλειά και βελτίωση από όλους τους ανθρώπους που περιστοιχίζουν την ομάδα κι αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί. Το μόνο που μπορώ από την πλευρά μου να υποσχεθώ είναι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά μέσα στο γήπεδο, για να φτάσει η ομάδα εκεί όπου της αξίζει».

Βήτας: «Κανένα πρόβλημα αν περάσει από τη ΓΣ»

Ο νομικός Γιώργος Βήτας αναφέρθηκε στο κώλυμα που επικαλείται η πλευρά Σαββίδη στον ΠΑΟΚ.
Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103 fm» ο Βήτας τοποθετήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν τα μέλη του ΔΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ να κινδυνεύουν με αγωγές αν υπογράψουν άμεσα συμφωνία με τον Σαββίδη: ««Αν περάσει από την γενική συνέλευση του Α.Σ. τότε δε θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν είναι κανένας δέσμιος του δικαιώματος του 10% ή του 15% που δικαιούται ο Ερασιτέχνης από τα έσοδα της ΠΑΕ. Είναι δικαίωμα του Ερασιτέχνη να το διεκδικήσει.
Πάντως αν δεν είναι επαχθής η συμφωνία, τότε ο Ερασιτέχνης δε θα έχει πρόβλημα ακόμη κι αν αποφασίσει κάτι στο Δ.Σ. κι όχι μέσω γενικής συνέλευσης ή αργότερα διενεργηθεί η γενική συνέλευση. Πάντως κι ο κ. Σαββίδης θα μπορεί να περιμένει λίγες μέρες για να βάλει τα χρήματα. Αν οι δύο μέρες γίνουν πέντε δε θα γίνει κάτι...».
Πηγή φωτό: www.paok24.com

ΟΦΗ: Κατέθεσε τον φάκελο και περιμένει!!

Το πρωί της Πέμπτης (09/08) κατατέθηκε από την ΠΑΕ ΟΦΗ στην ΕΕΑ ο φάκελος για την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα και πλέον αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής.
Αυτή θα γίνει γνωστή στις 21 του μήνα. Μοναδική, πλην όμως βασική, εκκρεμότητα για την ομάδα του Ηρακλείου είναι η εξασφάλιση φορολογικής ενημερότητας. Το πώς θα κινηθούν σε αυτό το θέμα οι παράγοντες του κρητικού συλλόγου εξαρτάται από την απόφαση της ΕΕΑ. Αν δηλαδή ζητηθούν άμεσα οι φορολογικές ενημερότητες όλων των ομάδων, τότε κι ο ΟΦΗ θα απευθυνθεί στη ΔΟΥ Ηρακλείου, έχοντας (όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι διοικούντες) συγκεντρώσει ήδη το απαραίτητο ποσό.


πηγή: onsports.gr

Ζουν και αναπνέουν για την κλήρωση στον Ατρόμητο!!

Τι κοινό έχουν οι ποδοσφαιριστές, τα μέλη του τεχνικού τιμ, οι διοικούντες και οι οπαδοί του Ατρομήτου; Ότι το μυαλό όλων βρίσκεται στην κλήρωση της Παρασκευής...
Αύριο το μεσημέρι, οι Περιστεριώτες θα μάθουν τον αντίπαλο τους στη φάση των play offs του Europa League και κατ' επέκταση το πόσες ελπίδες τους αναλογούν για να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη φάση των ομίλων, με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Διότι και το οικονομικό όφελος θα είναι τεράστιο και η φανέλα θα βαρύνει και οι παίκτες θα αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες, αλλά και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να δει διά ζώσης τουλάχιστον τρία εντός έδρας παιχνίδια με ξένους ευρωπαϊκούς συλλόγους.
Παρότι άπαντες στον σύλλογο θα ήθελαν να επισκεφθούν κάποια στιγμή γήπεδα σαν το «Άνφιλντ», αυτό που τονίζεται από διοικητικούς κύκλους είναι «ας μας τύχει τώρα προσιτός αντίπαλος και ας βρούμε στους ομίλους τρία μεγαθήρια»...


πηγή: onsports.gr

Απάντηση Παναθηναϊκής Συμμαχίας σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα!!

Με μια λακωνική ανακοίνωση επέλεξε να απαντήσει η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννινα, θέτοντας επί της ουσίας θέμα τιμιότητας των δύο ομάδων...
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Σε σχέση με τις αντιδράσεις του Ατρόμητου και του ΠΑΣ Γιάννινα, για το (μέγα) θέμα της αλλοίωσης του πρωταθλήματος με τους δανεικούς, από την Παναθηναϊκή Συμμαχία διευκρινίζεται στους δύο «θιγμένους» ότι: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια...».
Είναι σαφέστατο το μήνυμα που επιχειρούν να στείλουν οι πράσινοι προς τις δύο ΠΑΕ, αφού εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν μέγα το θέμα και να υπεραμύνονται της άποψής τους, ότι υπάρχει θέμα αλλοίωσης του πρωταθλήματος με τους δανεισμούς παικτών.
Και πλέον, μένει να διαπιστωθεί αν και πότε θα εκδηλωθεί κάποια άλλου είδους αντίδραση, ίσως με πιο επίσημη μορφή από την ίδια την ΠΑΕ Παναθηναϊκός που στην παρούσα φάση διακριτικά παρακολουθεί τις εξελίξεις...

«Όλες οι προϋποθέσεις για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα, Ηρακλή»

Το πλήρες κείμενο που έστειλε η ΕΠΟ στη Football League και ζητά την επιστροφή των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, Ηρακλή στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Στο φως της δημοσιότητας βγήκε το έγγραφο της 7ης Αυγούστου με το οποίο η ΕΠΟ ζητά από τη Football League και το υφυπουργείο Αθλητισμού να τοποθετηθούν οι Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Αναλυτικά αυτό αναφέρει:
«Το Δ.Σ. Της ΕΠΟ στις 25/7 (Νο52), έπειτα από διεξοδική συζήτηση κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:
1. Όσον αφορά εκκρεμότητα με τις ομάδες Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής οι οποίες έπειτα από τις αποφάσεις τις Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού σχετικώς με την αδειοδότηση, ή μη και ενώ η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη είχε αποφασίσει διαφορετικά, αποβλήθηκαν από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, πρέπει να ληφθεί μία απόφαση που να αποκαθιστά την κυριαρχία και την αυτονομία του οργανωμένου ποδοσφαίρου.
2. Στο πλαίσιο αυτό ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα με βάση το νόμο 4049/12, έχουν αδειοδοτηθεί από την Eπιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και πληρούν όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Football League.
3. Η διαδικασία τοποθέτησης στα επαγγελματικά πρωταθλήματα πρέπει να γίνει με τη συνεργασία της Ενωσης Football League - Football League 2 και της Πολιτείας. Η ΕΠΟ θα συνδράμει και θα επικυρώσει σε δεύτερο βαθμό τις αποφάσεις για τον Ολυμπιακό Βόλου, την Καβάλα και τον Ηρακλή. Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».

Μια ανάσα από τον Πλατανιά ο Ποτουρίδης!!

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιάννη Ποτουρίδη με τη μορφή του δανεισμού από τον Ολυμπιακό φέρεται να βρίσκεται ο Πλατανιάς!
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα του cretesports.gr ο νεαρός αμυντικός του Ολυμπιακού αναμένεται μέσα στην ημέρα να αφιχθεί στα Χανιά προκειμένου να υπογράψει στους νεοφώτιστους με τη μορφή του μονοετούς δανεισμού από τον Ολυμπιακό. Αν η μεταγραφή αυτή υλοποιηθεί, ο Πλατανιάς γίνεται ακόμα πιο δυνατός στα μετόπισθεν όπου ο Γιάννης Χατζηνικολάου ήθελε έναν ακόμα παίκτη.


πηγή: onsports.gr

Βέροια: Αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο!!

Έργα βελτίωσης και συγκεκριμένα αντικατάσταση του χλοοτάπητα στα σημεία που εντοπίστηκε πρόβλημα, γίνονται αυτές τις μέρες στο Δημοτικό Βέροιας.
Η ΠΑΕ έκρινε σκόπιμο να προχωρήσει σε αλλαγή του χλοοτάπητα σε μέρος του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου που εντοπίστηκαν προβλήματα. Οπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου, το γήπεδο θα είναι καθόλα έτοιμοι για το μεγάλο ματς της πρεμιέρας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: www.kerkidasport.gr