Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Όχι και σήριαλ ο Φουρτάδο!!

Κατανοώ απόλυτα την δεινή οικονομική θέση, στην οποία βρίσκεται η ΠΑΕ ΑΕΚ. Και εκ του γεγονότος, να δυσκολεύεται να κάνει ένα ρόστερ, αξιόμαχο και ανταγωνιστικό. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Όχι και σήριαλ ο Φουρτάδο!
Τα λεφτά είναι συγκεκριμένα, οι ανάγκες πολλές και οι προσφορές, που μπορούν να γίνουν περιορισμένες. Αλλά από το σημείο αυτό, μέχρι να γίνεται σήριαλ η απόκτηση του Φουρτάδο, από την Παναχαϊκή, ξεπερνά και την όποια αντοχή μπορεί να διαθέτουν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Να χαλάει για 13 χιλιάδες €, ή για 40 χιλιάδες ή δεν ξέρω και εγώ πόσα χρήματα, η μετεγγραφή, λες και είναι ο Ντρογκμπά (!) και απαγορεύεται να τον χάσεις. Να βγαίνουν ανακοινώσεις και να διασύρεται το όνομα της ομάδας, για έναν παίκτη, που σε άλλες εποχές (και όχι τόσο μακρινές) δεν επρόκειτο ούτε απέξω από το γήπεδο να περνούσε.
Υπάρχει βέβαια η εισήγηση του προπονητή (σύμφωνα με αυτά που διαβάζω), που θεωρεί, ότι μπορεί να του βγει λαβράκι, για αυτό και ξοδεύεται μια μετακίνηση παίκτη άνω των 24 (τώρα, πως στα 29 του χρόνια κανείς άλλος δεν τον ανακάλυψε, καταραμένη Ελλάδα, που εξαφανίζεις τα ταλέντα…). Αλλά και η αξιοπρέπεια ενός συλλόγου, είναι και αυτό σημαντικό μέγεθος. Κάπου μπαίνει και το γόητρο, η περηφάνια. Και με όλο αυτό το στόρι, έστω και μετά την θετική κατάληξη, αυτό το γόητρο της ομάδας έχει πληγεί. Ας το καταλάβουν καλά, και οι νέοι ταγοί της. Το ότι ανέλαβαν να ανέβουν το «βουνό», που λέγεται διάσωση της ομάδας, δεν τους απαλλάσσει από λάθη και παραλείψεις.
ΥΓ1 Στον άλλο δικέφαλο, τον ΠΑΟΚ, η ολοκλήρωση του deal με τον Ιβάν Σαββίδη, είναι ίσως το πιο σημαντικό γεγονός των ημερών, ακόμη και από την πρόκριση επί της Μπνέι Γιεχούντα. Η επιτυχία του εγχειρήματος, θα προσφέρει μια μεγάλη οικονομική ανάσα στον σύλλογο, και ίσως του επιτρέψει να κάνει και δυο-τρεις ποιοτικές προσθήκες, που θα τον φέρουν πιο κοντά στην συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Ληγκ (απαραίτητα τα έσοδα των ομίλων στον σχεδιασμό της νέας σεζόν). Ας το έχουν στο μυαλό τους όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές. Κατανοητές οι ανάγκες του Ερασιτέχνη, του επενδυτή, της ΠΑΕ. Μπροστά όμως στην κρισιμότητα της στιγμής και τον κόσμο της ομάδας, καλούνται άπαντες να βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους. Διότι εάν δεν επέλθει συμφωνία, όλοι θα έχουν μερίδιο ευθύνης (μεγαλύτερο ή μικρότερο) για το ότι θα έχουν πάει τζάμπα οι θυσίες του τελευταίου χρόνου και οι πωλήσεις των πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών.
ΥΓ2 Και Γιαννούλη, και Σουμπίνιο ο Ατρόμητος. Έτσι και βρει ο Ντούσκο έναν κάπως γρήγορο επιθετικό, με κύριο προσόν να παστελώνει τα δίχτυα, πολλοί θα χάσουν τον ύπνο τους στο νέο πρωτάθλημα, να το θυμάστε αυτό…
Πηγή:pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: