Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Του έκαναν και τη χάρη!!

Του έκαναν και τη χάρη!
Έχοντας βάλει τις βάσεις από το πρώτο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να σφραγίσει το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μάδεργουελ.

Με νίκη 3-0 στο ΟΑΚΑ οι πράσινοι, πέτυχαν τον στόχο τους, αλλά έκαναν και τη… χάρη στον Ζεσουάλδο Φερέιρα, να δώσουν χαρά στους οπαδούς τους με μια καλή εμφάνιση στο β' μέρος. Χριστοδουλόπουλος (51'), Μαυρίας (74’) και Σισοκό (83’) οι σκόρερ.

Λιλ, Γκλάντμπαχ, Ουντινέζε, Μάλαγα και Φενέρ οι υποψήφιοι αντίπαλοι.



Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με την 11άδα του αγώνα της Σκωτίας. Ο Φερέιρα αποφάσισε να κρατήσει στον πάγκο τον Μαυρία και να έχει και πάλι βασικό τον Μαρίνο δίπλα στον Βιτόλο, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Από την άλλη πλευρά, ο Μακ Κολ έκανε την έκπληξη… Άλλαξε το 4-4-2 σε ένα σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, έναν φουνταριστό επιθετικό, δύο περιφερειακούς φορ και με αρκετούς παίκτες στη μεσαία γραμμή.

Η επιλογή αυτή του τεχνικού της Μάδεργουελ του βγήκε… Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι καλά. Ο Τοτσέ βρέθηκε τρεις φορές σε καλή θέση (στη μία από αυτές έπρεπε να είχε σκοράρει) αλλά σε καμία δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στο… πλεκτό.

Όσο περνούσε ο χρόνος οι αμυντικοί της Μάδεργουελ άρχισαν να βρίσκουν καλύτερα τα πατήματά τους στο γήπεδο με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουν πρόβλημα απέναντι στον αργό Τοτσέ και στους δύο περιφερειακούς επιθετικούς που δεν μπορούσαν να πατήσουν μεγάλη περιοχή.

Ο Παναθηναϊκός είχε την μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή του αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την άμυνα της σκοτσέζικης ομάδας. Καλύτερος παίκτης της ομάδας του Φερέιρα ο Σισοκό. Αυτός ήταν ο παίκτης που ζητούσε και έπαιρνε την μπάλα σε κάθε επίθεση και προσπαθούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό.

Το πρώτο 45λεπτό ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ότι… θέλει να πετύχει γκολ. Να πείθει όμως και να μην μπορεί να πιέσει και να απειλήσει του Σκωτσέζους.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινοι παρατάχθηκαν χωρίς αλλαγή. Στο 51ο λεπτό άνοιξαν το σκορ χάρη στην καλή εκτέλεση φάουλ του Χριστοδουλόπουλου ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον τερματοφύλακα της Μάδεργουελ να μην προλαβαίνει να αντιδράσει.

Στη συνέχεια του αγώνα ο Παναθηναϊκός είχε διάθεση και έβρισκε χώρους εκμεταλλευόμενος και την πρόθεση της Μάδεργουελ να βγει στην επίθεση και να ισοφαρίσει. Αμυντικά οι πράσινοι δεν απειλήθηκαν από τις προσπάθειες των παικτών του Μακ Κολ.

Αντίθετα ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε τους χώρους που άφηνε η Μάδεργουελ και ο Μαυρίας έκανε το 2-0 για τους πράσινους σε μια αντεπίθεση στο 74ο λεπτό. Λίγα λεπτά αργότερα σε άλλη μια αντεπίθεση που άρχισε με ωραία πάσα του Κατσουράνη ο Σισοκό έκανε το 3-0.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (71' Κατσουράνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (78' Πετρόπουλος), Σισοκό, Τοτσέ (71' Μαυρίας)

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ: Ράντολφ, Χάμελ, Λο, Χάτσισον, Χέιτλι, Ογιάμα, Μέρφι, Λάσλεϊ, Ράμσντεν, Ντέιλι (76' Χίνγκντον), Κάμινς (76' Ανγκόλ).


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: