Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Πρωτοχρονιά στην κορυφή

Με ιδανικό τρόπο τελείωσε το 2010 για τη Σέλτικ, που νίκησε 1-0 τη Μάδεργουελ στη Γλασκόβη και πέρασε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ με 42 βαθμούς. Με τη βοήθεια της... κακοκαιρίας οι Καθολικοί πέρασαν έναν πόντο τους Ρέιντζερς, το παιχνίδι των οποίων με τη Σεντ Τζόνστον αναβλήθηκε και πολλά θα κριθούν στο μεταξύ τους μεγάλο ντέρμπι την Κυριακή 2 Ιανουαρίου. Οι Ρέιντζερς, πάντως, έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα.
Στο ματς του "Σέλτικ Παρκ", ο ΜακΚαρτ στο 27' έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους και αυτοί κράτησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Η Σέλτικ τελείωσε τον αγώνα με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπράουν και σε αρκετές περιπτώσεις κινδύνεψε να ισοφαριστεί και να χάσει την ευκαιρία που της παρουσιάστηκε.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής:

Σέλτικ-Μάδεργουελ 1-0
(27' ΜακΚαρτ)

Ινβερνές-Κιλμάρνοκ 1-3
(71' Φόραν - 26' Μπράισον, 68' Κέλι, 77' Αμίλ)

Σεντ Μίρεν-Χαρτς 0-2
(63' Τέμπλτον, 82' πεν. Κάιλ)

Χιμπέρνιαν-Νταντί 2-2
(44' Μπάμπα, 89' Χάνλον - 2', 35' Γκούντγουιλι)

Χάμιλτον-Αμπερντίν 0-1
(90' Βέρνον)

Στραβοπάτησε η Άρσεναλ, έσπασε το αρνητικό σερί η Τσέλσι

Η Άρσεναλ έχασε την ευκαιρία να πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τους δύο αιώνιους του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ και Σίτι), μετά την εκτός έδρας ισοπαλία της με τη Γουίγκαν (2-2). Επιστροφή στις νίκες για την Τσέλσι (1-0 την Μπόλτον).Ο Μάριο Μπαλοτέλι έκανε τη διαφορά και χάρη στα τρία γκολ που έβαλε, χάρισε μία εύκολη νίκη στην ομάδα του. Ο Ιταλός επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 8' με πέναλτι, ενώ στο 27' καθάρισε ουσιαστικά το ματς, κάνοντας το 3-0 (είχε προηγηθεί το γκολ του ΛεΣκότ στο 13'). Από το σημείο που άνοιξε ο χορός των γκολ, δηλαδή τα έντεκα βήματα, έκλεισε κιόλας και μάλιστα με τον ίδιο παίκτη (στο 55').

Λίγες ώρες αργότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στραβοπάτησε στο Μπέρμιγχαμ, φέρνοντας ισοπαλία με την ομώνυμη ομάδα. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ άνοιξε το σκορ στο 58', όμως αυτός που είπε την τελευταία λέξη ήταν ο Μπόιερ που βρήκε δίχτυα στο 89', χαρίζοντας έναν πολύτιμο όσο και ανέλπιστο βαθμό στην ομάδα του.
Εύκολο απόγευμα πέρασε η Τότεναμ με αντίπαλο τη Νιούκαστλ, την οποία νίκησε με 2-0. Οι Λονδρέζοι άνοιξαν το σκορ με το Λένον στο 57', ενώ ο Μπέιλ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 81'. Η απευθείας κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Καμπούλ στο 65' (κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του Τιοτέ) δεν επηρέασε τους γηπεδούχους.
Τα πάει περίφημα εκτός έδρας και το απέδειξε για ακόμη μία φορά. Ο λόγος για την Μπλάκπουλ που επικράτησε 2-0 της Σάντερλαντ, χάρη σε δύο γκολ του Ντάντλεϊ Τζούνιορ Κάμπελ (στο 50' και το 90'). Αυτή ήταν η πρώτη φετινή ήττα της ομάδας του Στιβ Μπρους στο "Στάντιουμ οφ Λάιτ".
Με το ίδιο σκορ πέρασε από το Στάφορντσαϊρ και η Φούλαμ, η οποία καθάρισε το ματς από νωρίς απέναντι στη Στόουκ. Ο Κρις Μπέιρντ είχε κάνει το 2-0 από το 10' (στο 4' το πρώτο γκολ) και από 'κει και πέρα, το παιχνίδι ήταν μια τυπική διαδικασία.

Ισόπαλοι με 1-1 αναδείχθηκαν Γουέστ Χαμ και Έβερτον σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι πήραν νωρίς το προβάδισμα (16') χάρη στο αυτογκόλ του Γκίμπερτ, όμως η ισοφάριση για τα "ζαχαρωτά" ήρθε τρία λεπτά πριν από την ανάπαυλα, με τον Κόουλμαν. Έτσι, τα πράγματα αρχίζουν και δυσκολεύουν αφάνταστα για τα "σφυριά", τα οποία παρέμειναν στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 17 βαθμούς (σε 20 ματς), την ώρα που η ουραγός Γουλβς έχει 15 βαθμούς, με δύο αγώνες λιγότερους όμως.
Τέλος, η εκτός έδρας νίκη της Μπλάκμπερν επί της Γούεστ Μπρομ, έφερε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος σκόραρε δις (στο 3' και το 53'), πριν αποβληθεί στο 64' για σκληρό μαρκάρισμα στο Σάρνερ. Είχε προηγηθεί η προσωρινή ισοφάριση του Τόμας στο 17' και η διαμόρφωση του τελικού 3-1 από τον Ντιούφ στο 62'. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν κι αυτοί το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τάμας στο 87'. Να σημειωθεί πως η Μπλάκμπερν είχε να βάλει τρία γκολ μακριά από το σπίτι της, από τον Αύγουστο του 2008 και τη νίκη της επί της Έβερτον με 3-2.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Μάντσεστερ Σίτι – Άστον Βίλα 4-0(8' πεν, 27', 55' πεν. Μπαλοτέλι, 13' ΛεΣκότ)

Στόουκ – Φούλαμ 0-2(4', 10' Μπέιρντ)

Σάντερλαντ – Μπλάκπουλ 0-2(50', 90' Κάμπελ)

Τότεναμ – Νιούκαστλ 2-0(57' Λένον, 81' Μπέιλ)

Γουέστ Μπρομ – Μπλάκμπερν 1-3(17' Τόμας / 3', 53' Κάλινιτς, 62' Μ. Ντιούφ)

Γουέστ Χαμ - Έβερτον 1-1(16' αυτ. Χίμπερτ / 42' Κόουλμαν)

Μπέρμιγχαμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1(89' Μπόιερ / 58' Μπερμπάτοφ)

Τετάρτη (29/12)
Τσέλσι - Μπόλτον 1-0(61' Μαλουντά)

Γουίγκαν - Άρσεναλ 2-2(18' πεν. Γουότσον, 81' αυτ. Σκιλασί / 39' Αρσάβιν, 44' Μπέντνερ)

Αναφορά του Sports Illustrated στον κόσμο του Άρη!

Με τα κολακευτικότερα σχόλια αναφέρεται στην ατμόσφαιρα του «Κλ.Βικελίδης» το φημισμένο αμερικανικό περιοδικό «Sports Illustrated».
Ο αρθρογράφος Γκραντ Γουόλ έγραψε ένα κομμάτι για τις αναμνήσεις του από τα ταξίδια που έκανε μέσα στο 2010 σε γήπεδα από όλο τον κόσμο, αναφέροντας για τον κόσμο του Άρη:
«Έχω δει όλα αυτά τα χρόνια πολλούς φανατικούς φιλάθλους, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τα πυροτεχνήματα που είδα πριν την έναρξη του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ», έγραψε χαρακτηριστικά ο Γουόλ.

Καρέ από τον Πέρισιτς, πεντάρα η Μπριζ

Με τον Ιβάν Πέρισιτς να πετυχαίνει τέσσερα τέρματα η Κλαμπ Μπιζ επικράτησε 5-0 της Σαρλερουά και ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Παράλληλα η Λιρς επικράτησε 2-1 της Βέστερλο με τον γνωστό μας από την θητεία του στην Ξάνθη, Τόμας Ρατζίνσκι να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του. Ακόμα αναβλήθηκε η αναμέτρησης της Σταντάρ Λιέγης με την Μαλίν.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 29/12/10

Κορτράικ – Άντερλεχτ 0-2
(13’ Ζιλέ, 68’ Γκέρσον αυτ.)

Κλαμπ Μπριζ – Σαρλερουά 5-0
(1’,24’,53’,89’ Πέρισιτς, 86’ Ντιράρ)

Γκέρμιναλ – Ούπεν 0-0

Λιρς – Βέστερλο 2-1
(59’ Κόβατς, 77’ Ρατζίνσκι – 72’ Ντεκέλβερ)

Σταντάρ Λιέγης – Μαλίν αναβλήθηκε

Πέμπτη 30/12

Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γάνδη (19:00)
Λόκερεν – Γκενκ (21:30)
Σεντ Τρούιντεν – Σερκλ Μπριζ

Το παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ διήρκησε 4 ώρες και κάτι…

Τον ατελείωτο έχουν οι αγώνες στο ελληνικό μπάσκετ. Δεν πέρασαν ούτε έξι μήνες από τον επεισοδιακό, 4ωρο 4ο τελικό της περσινής Α1 και ένα άλλο ματς (ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός αυτή τη φορά) έγινε ...υπερπαραγωγή και διήρκησε 4 ώρες και δέκα λεπτά!
Ο πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας διακόπηκε στο 27΄ μετά από αρκετές μικροδιακοπές και ενώ το σκορ ήταν 37-47 υπέρ των φιλοξενούμενων, επειδή αντικείμενο που έπεσε από την εξέδρα πέτυχε τον διαιτητή Χριστοδούλου στο πρόσωπο. Ο διαιτητής, αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ζήτησε την εκκένωση του γηπέδου, ωστόσο περίπου 200 από τους 5000 οπαδούς που ήταν στις εξέδρες αρνήθηκαν να αποχωρήσουν. Οι διαβουλεύσεις κράτησαν περισσότερο από δύο ώρες, ενώ επιστρατεύτηκαν για να τους μεταπείσουν κατά σειρά ο προπονητής Σούλης Μαρκόπουλος, οι παίκτες του ΠΑΟΚ και όλοι οι διοικητικοί παράγοντες.
Τα… παρακάλια όμως δεν έπιασαν τόπο και έτσι στις 22.15 ανέλαβε δράση η Αστυνομία, η οποία τελικά και κατάφερε να βγάλει εκτός γηπέδου την πλειοψηφία των οπαδών. Στις 22.45 το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι, 2.5 ώρες δηλαδή μετά την προσωρινή διακοπή (20.15) με την παρουσία 40 οπαδών, οι οποίοι είχαν υποσχεθεί να είναι φρόνιμοι.

Για την ιστορία νικητής του ημιτελικού ήταν ο Ολυμπιακός, οποίος ήταν καλύτερος και στα δύο μέρη της αναμέτρησης και δίκαια επικράτησε με 60-79. Οι «ερυθρόλευκοι» ουσιαστικά εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό και απλά περιμένουν τη ρεβάνς εντός έδρας για τα τυπικά.

Ακολουθουν  όλα oσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της διακοπής:
Το σκορ ήταν 37-47 στο 27', ωστόσο ο «Δικέφαλος» είχε αρχίσει να… ροκανίζει την διαφορά.

Από τα αντικείμενα τραυματίστηκε στο κεφάλι ο διαιτητής Χριστοδούλου, ο οποίος δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του γηπέδου.

Οι διαιτητές ζήτησαν την εκκένωση του σταδίου και στις 20:45 ανακοινώθηκε και επίσημα από τα μεγάφωνα η απόφαση, η οποία όμως δεν άρεσε καθόλου στον κόσμο.

Οι φίλαθλοι του «Δικεφάλου» δεν είναι διατεθειμένοι να αποχωρήσουν και αυτό το δηλώνουν και από τα συνθήματά τους. Η ομάδα του Ολυμπιακού πάντως, βρίσκεται ήδη στα αποδυτήρια.

Στις 21.00 ο Νίκος Σταυρόπουλος ζήτησε από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν για να μην τιμωρηθεί η ομάδα και φαέινεται πως εισακούστηκε...

Στις 21.15 το γήπεδο έχει αδειάσει περίπου στο 90%, ωστόσο ακόμα υπάρχουν κάποιοι φίλοι των γηπεδούχων στις εξέδρες, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έχουν μπει μέσα στο παρκέ και δεν φεύγουν με τίποτα!

Στις 21.30 παραμένουν στο κλειστό περίπου 300 οπαδοί, οι οποίοι φωνάζουν συνθήματα και δεν φεύγουν. Πιθανή πλέον η οριστική διακοπή.

Περίπου ένα τέταρτο πριν τις 22.00, η Αστυνομία και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουν... οδηγήσει τους περίπου 200 οπαδούς στα πάνω διαζώματα και προσπαθούν να πείσουν τους διαιτητές να βγουν από τα αποδυτήρια. Παράλληλα, ο Νίκος Σταυρόπουλος δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό: "Από τη μία παρακαλάμε τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο κι από την άλλη τον διώχνουμε"

Οι διαιτητές θέλουν να αποχωρήσουν όλοι οι φίλαθλοι για να μπουν και πάλι στο γήπεδο, όμως τα περίπου 100-150 άτομα δεν φεύγουν!

Ο Σούλης Μαρκόπουλος πάει στην κερκίδα να μιλήσει προσωπικά στους φιλάθλους. Σκαρφαλώνει τα κάγκελα και αποθεώνεται. Είναι η τελευταία προσπάθεια...

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε με τους οπαδούς, αυτοί τον χειροκρότησαν, ομως δεν θέλουν να φύγουν!

Στις 22.00 βγήκαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ και πήγαν και αυτοί στην εξέδρα. Παρακαλάνε τον κόσμο να τους αφήσει να παίξουν...

Παρά τις συζητήσεις οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ δεν αποχώρησαν. Έτσι λοιπόν, η Αστυνομία αναλαμβάνει δράση για να τους βγάλει από το γήπεδο!

Στις 22.30 η πλειονότητα των φιλάθλων έφυγε από το γήπεδο, οι διαιτητές και οι δύο ομάδες επέστρεψαν και το ματς θα ξαναρχίσει. Στις κερκίδες θα βρίσκονται πλέον 40 οπαδοί, οι οποίοι όμως υποσχέθηκαν πως θα είναι ήσυχοι...

Προβάρει τα «ερυθρόλευκα» ο Φιλομένο

Πολύ κοντά και στον δανεισμό του Λούσιο Φιλομένο από τον ΠΑΟΚ είναι ο Πανσερραϊκός. Ο Αργεντινός επιθετικός φαίνεται να έχει πει το πολυπόθητο «ναι» και σύντομα θα δρομολογηθούν εξελίξεις. Σε καλό δρόμο και η περίπτωση Μπαλάφα.

Μάλιστα οι διοικήσεις των δύο ομάδων έχουν έρθει σε πλήρη συμφωνία για τον δανεισμό του παίκτη για τους επόμενους έξι μήνες και το μόνο που απέμενε ήταν η θετική απάντηση του Αργεντινού. Πλέον όπως όλα δείχνουν και ο παίκτης απάντησε καταφατικά και έτσι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και επίσημα από τους Σερραίους

Πήρε το ντέρμπι ο Ηρακλής 3-0 τον ΠΑΟΚ

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης για την 10η αγωνιστική της Α1 ανδρών στο βόλεϊ. Ο Γηραιός στη κατάμεστη Μίκρα, νίκησε 3-0 τον ΠΑΟΚ και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Τα σετ: 25-21, 25-21, 25-21
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπρουκς): Όουενς 11 (10/16 επ., 1 μπλοκ, 33% υπ. – 17% άριστες) , Κράβαρικ 16 (12/18 επ., 1 μπλοκ, 3 άσοι), Προύσαλης 1, Κιρόγκα 9 (9/15 επ., 85% υπ. – 75% άριστες), Μπίλινγκς 6 (5/13 επ., 1 μπλοκ), Κανέλλος 7 (7/8 επ.), Μπαμπαλιούτας -λ 50% υπ. – 37% άριστες) / Χαραλαμπίδης 1Στάνκου, Εφραιμίδης Δ. 3 (3/3 επ.).
ΠΑΟΚ (Μέλκας): Παντακίδης 7 (4/9 επ., 3 άσοι), Γουίντερ 4 (2 μπλοκ), Μπόγιτς 7 (5/14 επ., 67% υπ. – 52% άριστες), Καραγιάννης 6 (4/7 επ., 2 μπλοκ), Στέινμπεργκ 10 (6/16 επ., 3 μπλοκ), Λινς 10 (8/18 επ., 2 μπλοκ, 71% υπ. – 64% άριστες), Δημητρακόπουλος -λ 50% υπ. – 42% άριστες / Παπαδημητρίου, Ωρολογάς

Ένα εκατομμύριο ευρώ για Φορτούνη!

Πολύς ντόρος έχει γίνει για τον Κώστα Φορτούνη του Αστέρα Τρίπολης. Τα δημοσιεύματα που θέλουν την Γιουβέντους και τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του δίνουν και παίρνουν και μάλιστα ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Αστέρας ζήτησε ένα εκατομμύριο από την ιταλική ομάδα για να τον παραχωρήσει.

Η ιστοσελίδα www.insidefutbol.com αναφέρει πως η «Γιούβε» ζήτησε τον νεαρό άσο με την μορφή δανεισμού για ένα εξάμηνο και αν ο παίκτη πείσει να αποκτηθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό και μάλιστα ο Αστέρας απάντησε πως τον παραχωρεί μόνο με ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτά αναφέρει το δημοσίευμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Φορτούνης παραμένει παίκτης του Αστέρα και γίνεται προσπάθεια από τους ανθρώπους της ομάδας να μείνει προσηλωμένος στους στόχους της. Μάλιστα είναι βέβαιο πως οι άνθρωποι του συλλόγου δεν πρόκειται να σταθούν εμπόδιο σε ενδεχόμενη μεταγραφή του παίκτη.

Ρήτρα στον «Ρόνι»

Το σίριαλ Ροναλντίνιο έχει πολλά επεισόδια και το τελευταίο συμπεριλαμβάνει ρήτρα. Η συνεργασία του με την Μίλαν τελειώνει το καλοκαίρι, η Γκρέμιο, όπως διατυμπανίζει ο πρόεδρος της έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Βραζιλιάνο αλλά υπολόγιζαν χωρίς τα 8.000.000 ευρώ.

Αυτή είναι η τιμή που έχει βάλει ο Αντριάνο Γκαλιάνι στον «Ρόνι». «Όποιος θέλει να αποκτήσει τον Ροναντίνιο, θα πρέπει να καταβάλει 8 εκ.ευρώ», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Μίλαν, μετά την συνάντησή του με τον μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Ρομπέρτο ντε Ασίς. Οι «ροσονέρι» δεν θέλουν να τον αφήσουν ελεύθερο τον Ιανουάριο παρόλο που ο Μάσιμο Αλέγκρι δεν τον υπολογίζει.

Αυτή η εξέλιξη ευνοεί Φλαμένγκο και Παλμέιρας που έχουν χρήματα στα ταμεία και χορηγούς να βοηθήσουν στην μεταγραφή.

«Πόρτα» από Σάντα Κρουζ σε Λάτσιο

Αρνητικά φέρεται να απάντησε σε πρόταση δανεισμού από τη Λάτσιο ως το τέλος της σεζόν ο Ρόκε Σάντα Κρουζ. Ο λόγος είναι ότι ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι δεν επιθυμεί να μετακινηθεί με τη μορφή του δανεισμού παρά μόνο με κανονική μεταγραφή.

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι έχει ενημερώσει τον Παραγουανό φορ ότι δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του και εκείνος σύμφωνα με τον πρόεδρο της Λάτσιο, Κλαούντιο Λοτίτο, ψάχνει τον επόμενο «μόνιμο» σταθμό στην καριέρα του:

«Κατανοούμε την επιθυμία του Σάντα Κρουζ για κανονική μεταγραφή και όχι δανεισμό. Πιστεύουμε ότι είναι μία σοφή απόφαση για εκείνον».

Απολύθηκε ο Φέργκιουσον

Την πόρτα της εξόδου από την Πρέστον είδε ο προπονητής της ομάδας και γιος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Ντάρεν.
Η διοίκηση του συλλόγου αποφάσισε να προχωρήσει σε μία κίνηση που έμοιαζε αναμενόμενη μετά τα συνεχή ανεπιτυχή αποτελέσματα φέτος που κρατάνε τη Πρέστον ουραγό στην Τσάμπιονσιπ.

Ο Σκωτσέζος προπονητής ανέλαβε τον Ιανουάριο τις τύχες της ομάδας. Η περσινή 17η θέση δεν άρεσε και πολύ στους διοικούντες όμως η φετινή πορεία ήταν αυτή που τους ανάγκασε να προχωρήσουν σε λύση του συμβολαίου.

Ο 38χρονος τεχνικός που είχε εντυπωσιάσει στην Πιτέρμπορο δεν κατάφερε να αφήσει έργο στην Πρέστον και αναζητεί πλέον νέο προορισμό με αρκετές ομάδες να τον έχουν ήδη στα υπόψιν τους.

Στην Κολωνία ο Άιχνερ

Μετά από 1,5 σεζόν στη Χόφενχαϊμ, ο Κρίστιαν Άιχνερ δεν κατάφερε να κερδίσει φανέλα βασικού και βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας. Η Κολωνία εμπιστεύτηκε τον 28χρονο αριστερό μπακ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, χωρίς να γίνουν γνωστές οι οικονομικές λεπτομέρειες. Ο Άιχνερ ήταν στις επιλογές της Κολωνίας για το αριστερό άκρο της άμυνας και πιθανότατα η περαιτέρω παραμονή του στην ομάδα θα εξαρτηθεί από το αν αυτή θα καταφέρει να εξασφαλίσει την παραμονή της στην Μπουντεσλίγκα.

Φωτο ημερας2

Διακοπές εσύ, μάτι εμείς!

Τα είπαν, τα συμφώνησαν, να δούμε

Σύμπνοια απόψεων υπήρξε στη συνάντηση Ζαγοράκη, Κωνσταντινίδη και Χάβου σχετικά με το πώς θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

Πρόεδρος, τεχνικός διευθυντής και προπονητής συμφώνησαν πως δεν πρέπει να γίνουν συγκλονιστικές αλλαγές στο ρόστερ του «δικεφάλου» για να μην διαταραχθεί η χημεία και ότι θα γίνουν κινήσεις για την ενίσχυση ανάλογα με τις αποχωρήσεις.

Από την συζήτηση των τριών ανδρών που κράτησε περίπου μια ώρα, επιβεβαιώθηκε ότι θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα οι 17χρονοι Κώστας Σταφυλλίδης και Έργκις Κάτσε, οι οποίοι συμμετείχαν στις προπονήσεις του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα και έπεισαν τον Χάβο πως αξίζουν να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο και μόνιμη θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Επιπλέον, ο 41 ετών τεχνικός ζήτησε να πλαισιωθεί από τον Μπάμπη Μιχαηλίδη, που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τον «δικέφαλο» από το πόστο του γυμναστή.

Κεσσόπουλος: «Ο Ηρακλής γλιτώνει 900.000 ευρώ»!

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός ήταν ο υπεύθυνος οικονομικών της ΠΑΕ Ηρακλής, Αλέξης Κεσόπουλος μιλώντας στο «Αθλητικό Μετρόπολις» για τις μεταγραφές, τις αποδεσμεύσεις και το όφελος της ΠΑΕ από τις ρυθμίσεις της εφορίας.
Είπε χαρακτηριστικά:
- «Έχουν φύγει ήδη τρεις παίκτες, με τον Σαρακατσάνο που έφυγε σήμερα και θα φύγουν άλλοι δυο το πολύ, σύμφωνα με τις εισηγήσεις του προπονητή μας. Ο ένας από αυτούς θα είναι ο Βέλλιος, αφού υπάρχει συμφωνία με ομάδα του εξωτερικού για να δοθεί εκεί και φυσικά να πάρει χρήματα ο Ηρακλής για τη μεταγραφή. Το πιο πιθανό είναι να κλείσει άμεσα αυτή η μετακίνηση, αλλά εάν δεν πέσουν οι υπογραφές δεν μπορώ να μιλήσω με σιγουριά».
- «Μεταγραφές θα κάνουμε. Είναι μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή να φτάσει στον τελικό και πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα μας προκειμένου να περάσει τους αντιπάλους. Πρώτα πρέπει να αποκλείσουμε την Κέρκυρα και μετά βλέπουμε. Υπάρχει θέμα και Κεϊτά, που περιμένει τον Ηρακλή, αλλά και Πίτι, που μας έχει προταθεί, ενώ συζητάμε 24 συνολικά ονόματα παικτών»!
- «Τα χρήματα που μπήκαν στην εφορία από τον κ. Μυτιληναίο αφορούσαν δική του χρήση και έπρεπε να πληρωθούν από αυτόν. Κερδίζουμε περίπου 900.000 ευρώ, τα γλιτώνουμε δηλαδή με αυτές τις καταβολές, αφού διατηρούνται οι ρυθμίσεις και δεν πληρώνονται προσαυξήσεις»

Βαριά ήττα για Άρη 87-58 από τον Παναθηναϊκό

Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός μόνο για ένα ημίχρονο απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα, χάνοντας τελικά με 87-58 στο πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων για το κύπελλο Ελλάδας. Οι «κίτρινοι» με μπροστάρη τον Τάκερ, βρέθηκαν μόλις 6 πόντους πίσω στο πρώτο μέρος. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, αφού τίποτα δεν πήγε καλά σε άμυνα κι επίθεση. Η υπόθεση – ρεβάνς στο «Αλεξάνδρειο» πλέον είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, αφού πολύ δύσκολα ανατρέπεται μια τόσο μεγάλη διαφορά.
Τα δεκάλεπτα: 24-16, 43-37, 70-49, 87-58

«Έτοιμοι την ώρα που πρέπει»

Τα… τερτίπια της κληρωτίδας φέρνουν τον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό αντιμέτωπους στους «8» του Κυπέλλου, με τον προπονητή του «δικεφάλου», Μάκη Χάβο να μην… τρομοκρατείται.

«Κάλλιστα θα μπορούσε να είναι το ζευγάρι του τελικού, όμως, η κληρωτίδα είχε διαφορετική άποψη. Εμείς έχουμε στόχο το Κύπελλο και θέλουμε να το κατακτήσουμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να αντεπεξέλθουμε στις συνθήκες και των δύο παιχνιδιών την ώρα που πρέπει», ήταν το σχόλιο που έκανε πριν ξεκινήσει η προπόνηση.

Το ίδιο… ψύχραιμα «υποδέχθηκε» το αποτέλεσμα της κλήρωσης και ο σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Σπύρος Μηλιωρίδης, που ποντάρει στη μαχητικότητα της ομάδας στα δύσκολα.

«Είναι κλήρωση που φέρνει αντιμέτωπες δύο μεγάλες ομάδες. Ο φετινός ΠΑΟΚ ανταποκρίνεται στα μεγάλα παιχνίδια», τόνισε στον «Sport 103 fm» κάτι που ελπίζει να συνεχιστεί: «Πιστεύω το ίδιο να γίνει και τώρα και να προκριθούμε απέναντι στον Ολυμπιακό, για να δούμε στη συνέχεια αν θα έχουμε απέναντί μας τον Παναθηναϊκό ή την ΑΕΚ».

«Ίσως είναι καλό για την ομάδα το αποτέλεσμα (σ.σ. της κλήρωσης), θα έχουμε μεγαλύτερη συσπείρωση, πάθος. Έχει αποδείξει φέτος ο ΠΑΟΚ ότι στα δύσκολα ανταποκρίνεται. Μακάρι όταν τελειώσει το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και η Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει και να έχει ανταποκριθεί καλά σε όλα», πρόσθεσε.

Ικανοποιημένος ο Κοκότοβιτς

Ευχαριστημένος από την απόκτηση του Χρήστου Μελίσση εμφανίστηκε ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός του Πανσερραϊκού μίλησε για τον μετεγγραφικό σχεδιασμό των «λιονταριών», καθώς επίσης και για τους στόχους στο υπόλοιπο της σεζόν. Ο Κοκότοβιτς μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την επιστροφή του Χρήστου Μελίσση: «Αληθεύει και μπορεί σήμερα να έχουμε νέα. Είναι ένας έμπειρος παίκτης με προσωπικότητα. Τέτοιους παίκτες θέλουμε, στην ομάδα. Μας λείπουν παίκτες με εμπειρία και παίκτες προσωπικότητας».
Για το πως πιστεύει ότι θα εξελιχθεί η ομάδα στον δεύτερο γύρο: «Εξαρτάται. Τώρα κάνουμε προσπάθειες να πάρουμε κάποιους παίκτες. Είχαμε πολλά προβλήματα γιατί κάποιοι βασικοί παίκτες, όπως είναι ο Βρούτσινα και ο Ντιόγο, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, δεν τους είχα στο ρόστερ. Η ομάδα όμως έδειξε ότι είναι στο σωστό δρόμο και προσπαθούμε να παίξουμε σωστό και ορθόδοξο ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».
Για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει συναντήσει μέχρι τώρα στην ομάδα του: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα από την αρχή είναι ότι αργήσαμε να κάνουμε μεταγραφές. Πολλοί παίκτες ήρθαν τις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής περιόδου και ήταν λογικό ότι η ομάδα ήθελε κάποια παιχνίδια για να δέσει. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που χάναμε στα πρώτα παιχνίδια. Αυτή την στιγμή όμως, πιστεύω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο σκοράρισμα. Δημιουργούμε ευκαιρίες αλλά δυστυχώς δεν βάζουμε γκολ».
Για το αν ισχύει ότι ένας από τους μεταγραφικούς στόχους της ομάδας είναι ο Βιγιαλόμπος: «Τον θέλουμε. Είναι πολλά τα ονόματα, αλλά έχω επιλέξει κάποιους παίκτες. Μιλάω με τον πρόεδρο και πιστεύω ότι αυτές τις μέρες θα έχουμε νεότερα».
Για το αν τον προβληματίζει το φετινό πρωτάθλημα: «Δεν με προβληματίζει. Αντιθέτως αν δείτε την βαθμολογία, η διαφορά στις ομάδες που παλεύουν για Ευρώπη με αυτές που παλεύουν για να σωθούν είναι πολύ μικρή. Για παράδειγμα με δύο νίκες μπορεί να πας ψηλά και το αντίθετο με δύο ήττες. Δεν με φοβίζει καθόλου η βαθμολογία. Πιστεύω ότι όποια ομάδα κάνει σωστά επιλογές τον Ιανουάριο, δεν θα έχει πρόβλημα και θα φτάσει στον στόχο της».
Για το αν πιστεύει ότι ο δεύτερος γύρος θα ευνοήσει την ομάδα: «Πιστεύω ότι ο δεύτερος γύρος ευνοεί την ομάδα γιατί έχουμε οκτώ παιχνίδια στην έδρα μας. Αν κάνουμε τρεις μεταγραφές - σίγουρες λύσεις - και με τους παίκτες που ήδη έχουμε, η ομάδα έχει μεγάλες ελπίδες να φτάσει τον στόχο και να μείνει στην κατηγορία. Σε ορισμένα παιχνίδια ήμασταν πολύ άτυχοι. Η ομάδα θέλει ένα σκόρερ γιατί δημιουργεί ευκαιρίες αλλά δύσκολα σκοράρει».
Για το αν θεωρεί ότι ο Πάντελιτς είναι «τεμπέλης»: «Δεν θα έλεγα ότι είναι τεμπέλης. Είναι σκόρερ, είναι γκολτζής αλλά πιστεύω ότι και αυτός ήρθε αργά και είναι ένας από τους λόγους που που δεν είναι ακόμα έτοιμος. Θέλει χρόνο και υπομονή. Είναι πολύ καλός παίκτης και μυρίζει το γκολ. Μακάρι να είχα έναν παίκτη σαν τον Πάντελιτς στην ομάδα μου».
Για το φετινό πρωτάθλημα: «Είναι πιο ενδιαφέρον από πέρσι. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις ομάδες. Είναι πολύ μικρές οι διαφορές που παλεύουν να μείνουν στην κατηγορία με αυτές που κυνηγούν την έξοδο στην Ευρώπη. Όποια ομάδα κάνει κατάλληλες και σωστές μεταγραφές θα έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να φτάσει στον στόχο της. Όπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο φαβορί να πάρει τίτλο. Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν, πιστεύω ότι έχουν έναν αξιόλογο προπονητή, έχουν το καλύτερο ρόστερ από τις ομάδες που θα παλέψουν για το πρωτάθλημα. Για μένα ο Ολυμπιακός είναι το μεγαλύτερο φαβορί να πάρει το πρωτάθλημα».
Για το πως κρίνει το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια: «Εγώ πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια. Είμαι ένας από τους προπονητές ο οποίος προτιμάει Έλληνες παίκτες, γιατί έχουν ταλέντο και θα έλεγα ότι είναι γεννημένοι για τον αθλητισμό. Δουλεύω πάντα με ταλέντα και προωθώ τα νέα παιδιά. Πιστεύω ότι αυτά τα παιδιά πρέπει να προχωρήσουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Για το ότι έχει βγάλει παίκτες που τους θέλουν μεγάλες ομάδες: «Έχουμε πολλά ταλέντα, εκτός από αυτά που ακούγονται για τις μεγάλες ομάδες. Όπως είναι ο Ασλανίδης και ο Ανάκογλου που είναι 17 και 18 ετών αντίστοιχα. Στο μέλλον σίγουρα θα τους δώσω ευκαιρίες γιατί το αξίζουν. Πιστεύω ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταλέντα αλλά θέλουν δουλειά. Δεν ξέρω για ποιον λόγο αλλά κάποιοι προπονητές μπορεί να φοβούνται να δώσουν ευκαιρίες σε αυτά τα παιδιά και να προτιμούν τους έμπειρους παίκτες. Εγώ όμως έτσι έμαθα να δουλεύω και έτσι θα συνεχίσω να δουλεύω».

Η Βέρντερ για Μήτρογλου; (Γράφουν οι Γερμανοί)

«Η Βέρντερ θέλει μετά τους Χαριστέα και Τζιόλη να εντάξει και τρίτο Έλληνα στο δυναμικό της, με δανεισμό ως το καλοκαίρι και οψιόν αγοράς του», αναφέρεται στο ολοσέλιδο άρθρο της Weserreport, τοπικής εφημερίδας της Βρέμης. Γίνεται και εκτενής αναφορά τόσο στο γερμανικό παρελθόν του παίκτη, όσο και στο Πανευρωπαϊκό των Νέων του 2007, όπου διακρίθηκε με την Εθνική μας.
Θυμίζουμε ότι πρόσφατα ο μάνατζερ του Μήτρογλου δήλωσε ότι ο πελάτης του θέλει να παίξει στον Άρη!

«Χρυσή» ευκαιρία για τον Ηρακλή η κλήρωση!

Ο Γρηγόρης Φανάρας μίλησε  στο «Αθλητικό Μετρόπολις» και επειδή ήταν ο άνθρωπος που σήκωσε πρώτος το κύπελλο του 1976, δεν έκρυψε τη μεγάλη του επιθυμία: «Είναι ευκαιρία για τον Ηρακλή να φτάσει φέτος μέχρι τον τελικό. Η κλήρωση μάς έφερε πολύ κοντά, γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι βατός αντίπαλος, αλλά πρώτα πρέπει να περάσουμε την Κέρκυρα. Είναι υποχρέωσή μας να περάσουμε από την έδρα της Κέρκυρας και να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας».
Ο Γρηγόρης Φανάρας μετέφερε την αισιοδοξία του, ενώ είναι γεγονός ότι ήδη έχει σημάνει «συναγερμός» στις τάξεις των φιλάθλων του «γηραιού», με χαρακτηριστικότερη ατάκα των BLUE BOYS που αναφέρουμε: «Ενισχύστε την ομάδα να πάμε τελικό»!

Αποκάλυψη: Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ υπάγεται στο «άρθρο 99″

Μετά απο συντονισμένες ενέργειες της διοίκησης Κανώτα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Metrosport, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ πέτυχε να μπει στο «άρθρο 99″, κάτι που σημαίνει ότι «παγώνουν» όλες οι οφειλές της προς πάσα κατεύθυνση και από δω και πέρα «τρέχει» μόνο με βάση τη χρήση της χρονιάς. Θα μπει διαμεσολαβητής, ο οποίος θα ρυθμίσει και θα συμφωνήσει με τους πιστωτές για τα παλαιότερα χρέη, τα οποία πρέπει να αποπληρωθούν σε διάστημα τεσσάρων χρόνων! Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία της διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, που θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα στην αυριανή γενική συνέλευση της ΚΑΕ από το προεδρείο.

«Κάλπικα» πέναλτι…

Μπορεί να μην το εννοούν ακριβώς όπως το έχουμε καθιερώσει εμείς, αλλά «τζέρτζελο», αν μη τι άλλο, προκαλούν!

Καθηγητές του περίφημου «London School of Economics» δίνουν επιχειρήματα σε όσους χαρακτηρίζουν άδικη τη διαδικασία των πέναλτι.

Σύμφωνα με έρευνά τους, λοιπόν, το κέρμα (που η… τραγική ειρωνεία θα χαρακτήριζε κάλπικο) -και με το στρίψιμο του οποίου αποφασίζεται ο πρώτος εκτελεστής- επηρεάζει σε ποσοστό 60-40 την εξέλιξη της!

Όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές Ιγκνάσιο Παλάσιος-Ουέρτα και Ζοσέ Απεστεγκούια (βάσει μελέτης 2.820 χτυπημάτων σε διαδικασίες πέναλτι από εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις στο διάστημα 1970-2008), η ομάδα που σουτάρει πρώτη, έχει 20% περισσότερες πιθανότητες να αναδειχθεί στο τέλος νικήτρια!

«Τα περισσότερα κανάλια κάνουν διάλειμμα για διαφημίσεις όταν γίνεται το στρίψιμο του νομίσματος για το ποια ομάδα θα αναλάβει την πρώτη εκτέλεση. Σύμφωνα με τα ευρήματά μας, όμως, αυτή ίσως είναι η πιο αποφασιστική στιγμή μετά από ένα παιχνίδι που έληξε ισόπαλο», λέει ο Παλάσιος-Ουέρτα. Και εξηγεί:

«Το κέρμα δίνει πλεονέκτημα περίπου 20% στην ομάδα που εκτελεί πρώτη. Η ψυχολογική πίεση του ενδεχομένου να μείνει πίσω στο σκορ επηρεάζει ξεκάθαρα την απόδοση της ομάδας που σουτάρει δεύτερη».

Είναι χαρακτηριστικό, δε, αυτό που ανακάλυψαν οι ερευνητές έπειτα από αναλυτική μελέτη 20 περιπτώσεων στριψίματος νομίσματος, πριν από πέναλτι. Κι αυτό διότι στις 19 (!) από αυτές, στο τέλος νίκησε η ομάδα που πήρε το «κορώνα-γράμματα»! Στη μοναδική εξαίρεση, δε, (στο ματς Ιταλία-Ισπανία του Euro 2008), η Ιταλία πήρε το στρίψιμο και έχασε στα πέναλτι -πρώτα, όμως, είχε… παραχωρήσει στην Ισπανία το δικαίωμα να σουτάρει εκείνη πρώτη!

Στην έρευνα, εξάλλου, συμπεριλαμβάνονται επίσης συνεντεύξεις με 240 ποδοσφαιριστές (επαγγελματίες και μη). Σχεδόν όλοι τους τόνισαν ότι προτιμούν η ομάδα τους να εκτελεί πρώτη πέναλτι, ενώ σε ποσοστό 96% παραδέχθηκαν ότι θα το ήθελαν αυτό, για να προστεθεί πίεση στην ομάδα που εκτελεί δεύτερη.

Οι δύο καθηγητές, πάντως, δεν περιορίζονται στις «καταγγελίες» για τη διαδικασία των πέναλτι. Προτείνουν και τη λύση που, κατά τη γνώμη τους, θα μπορούσε να την κάνει δικαιότερη -και η οποία ήδη χρησιμοποιείται σε περίπτωση ισοπαλίας στο τένις. Τότε ο πρώτος παίκτης σερβίρει, ο δεύτερος παίκτης σερβίρει έπειτα δύο φορές και στη συνέχεια το ίδιο (σέρβις εις διπλούν) συνεχίζεται εναλλάξ.

«Αυτό το μοντέλο στα πέναλτι θα μείωνε δραστικά το άδικο προβάδισμα του πρώτου εκτελεστή, αφού η δεύτερη ομάδα δεν θα μπαίνει συνέχεια στη διαδικασία να κυνηγάει το σκορ», εξηγεί ο Παλάσιος-Ουέρτα, πριν καταλήξει… με νόημα:

«Υποψιάζομαι πως στους επικεφαλής της FIFA και της UEFA δεν θα αρέσει ιδιαίτερα το γεγονός πως οι νικητές των Παγκοσμίων Κυπέλλων, των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων ή του Champions League μπορεί να καθοριστεί, εν μέρει, σε ποσοστό 60-40 από το στρίψιμο ενός νομίσματος».

Φανταστικό... Κονέ!

Η Χριστίνα Στεφανίδη ζει τον έρωτα της ζωής της στην αγκαλιά του Παναγιώτη Κονέ. Η χυμώδης πρώην Miss Young έχει κάνει και την Ιταλία να... αναστενάξει με την πάρτη της.Η Στεφανίδη έχει μετακομίσει στην Μπρέσια και θα κυνηγήσει την τύχη της στο μόντελινγκ στη γείτονα χώρα, ενώ θα ξεκινήσει και σπουδές.

Τηλεόραση Οι αθλητικές μεταδόσεις της Τετάρτης (29/12)

Φουτούρο - Τρεφλ, βόλεϊ (διεθνές τουρνουά γυναικών), 16.30, nova 3
Παναθηναϊκός - Αρης, μπάσκετ (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών), 17.00, ΕΤ1
Ολ Σταρ Ολλανδίας - Μπολερό, βόλεϊ (διεθνές τουρνουά γυναικών), 18.30, nova 3
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, μπάσκετ (ημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδας ανδρών), 19.00, ΕΤ1
Ηρακλής - ΠΑΟΚ, βόλεϊ (Α1 ανδρών), 19.00, nova 7
Τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα του 2010, 19.00, ΝΕΤ
Γουίγκαν - Αρσεναλ, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 21.45, nova 1
Τσέλσι - Μπόλτον, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 21.45, nova 2
Λίβερπουλ - Γουλβς, ποδόσφαιρο (πρωτάθλημα Αγγλίας), 22.00, nova 7

H απάντηση του Μπαλοτέλι

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δήλωσε χαρούμενος παρότι δεν το... έδειξε μετά το χατ-τρικ που πέτυχε κατά της Αστον Βίλα.«Είμαι πάντα χαρούμενος, ακόμη κι όταν δεν χαμογελάω. Πιστεύω πως ένας επιθετικός πρέπει πάντα να κάνει τη δουλειά του και εμένα η δουλειά μου είναι να σκοράρω. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν χαμογελάω. Είμαι πάντοτε όμως χαρούμενος" τόνισε καθώς ακόμη και γι αυτό βρέθηκε στο στόχαστρο των αγγλικών εφημερίδων.

Με την ευκαιρία ο Μπαλοτέλι ξεκαθάρισε ότι δεν τον απασχολούν τα σενάρια που θέλουν να φεύγει από τη Μάντσεστερ Σίτι. "Είμαι πολύ χαρούμενος, ακόμη κι αν οι δημοσιογράφοι στην Ιταλία γράφουν κάθε μέρα πως εγώ θέλω να πάω στη Μίλαν. Είμαι εδώ, στο Μάντσεστερ και δουλεύω σκληρά στις προπονήσεις. Θέλω να είμαι σημαντικός για τη Σίτι και με την προσπάθεια να παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα» είπε.

Κόντης: Θα μείνει ο Κούπερ

Σίγουρη θεωρεί την παραμονή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ στον Άρη, ο Γιάννης Κόντης. Ο εκτελεστικός διευθυντής των «κίτρινων» αναφέρθηκε στις επαφές με τον Αργεντινό τεχνικό, καθώς επίσης και στην συνεργασία με τον Μανέλ Φερέρ. Ο Κόντης αναφέρθηκε και στην αποχώρηση του Νικόλα Πατέρα. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:
Για τον Κούπερ και το συμβόλαιο του: «Και οι δύο πλευρές έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να συνεργαστούν. Αυτό που μένει είναι το οικονομικό, να τα βρουν και εκεί. Ο προπονητής μας, μας ζήτησε να περιμένουμε λίγες ημέρες. Θέλω να πιστεύω ότι θα παραμείνει στον πάγκο του Άρη. Υπήρξε μια συνάντηση χθες με τον κ. Αθανασιάδη. Σε αυτή συζητήσαμε διάφορα θέματα, για τον προγραμματισμό του νέου έτους, παίκτες που θα έρθουν, παίκτες που θα φύγουν».
Για τα μεταγραφικά: «Έχω αρχή να μην λέω κάτι για έναν παίκτη που θα έρθει ή θα φύγει, πριν ανακοινωθεί. Πρώτα θα συζητήσουμε με τους ενδιαφερόμενους και μετά θα το συζητήσω δημόσια. Ο Μήτρογλου είναι από τους ποδοσφαιριστές που μας αρέσουν. Θεωρώ ότι έχει πολύ μεγάλο ταλέντο. Ομάδα που έχει αγωνιστικές βλέψεις θα ήθελε να τον εντάξει στο δυναμικό της. Αν πάρω και την δήλωση του, ότι θέλει να έρθει στον Άρη, χαιρόμαστε από τέτοιους ποδοσφαιριστές να κάνουν τέτοιες δηλώσεις».
Για τη συνεργασία με τον Μανέλ Φερέρ: «Στην Ελλάδα κάνουμε την τρίχα τριχιά. Ο Φερέρ ήταν πάντα φίλος, και δικός μου προσωπικός. Μπορεί να είχε πρόβλημα με κάποιον που πλέον δεν υπάρχει στην ομάδα. Έχουν φύγει πλέον τα σύννεφα. Βοήθησε τον Κάλβο που τον πήγε στην Πάρμα. Για εμάς ήταν μια πολύ καλή κίνηση, καθώς μπορεί να αγοραστεί από τους Ιταλούς, ενώ δεν πέφτει η αξία του ποδοσφαιριστή. Έχει καλές επαφές και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Δεν ενδιαφέρεται να ενεργοποιηθεί διοικητικά. Θα ενισχυθούμε. Προσπαθούμε να συνδυάσουμε το value for money. Έχουμε δει καλούς παίκτες, να παίζουν σε μια ομάδα και σε μια άλλη να μην παίζουν. Θα κάνουμε επιλογές που θα μας σταθεροποιήσουν και θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε στην Ελλάδα και γιατί όχι και κόντρα στην Μάντσεστερ Σίτι. Έχουμε το δικαίωμα να ονειρευόμαστε».
Για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκας: «Για εμένα η βαθμολογία είναι περίπου σύμφωνα με το τι έχουν παίξει οι ομάδες. Δεν με έχουν καλύψει Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Περίμενα να είναι καλύτεροι. Ο Ολυμπιακός έχει παίξει κάτι παραπάνω, αλλά μόνο 30λεπτα και 40λεπτα και αυτά στο Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μυστήριο, γιατί έχει καλούς παίκτες, αλλά παίζει πολύ άσχημο ποδόσφαιρο, σε σχέση με αυτό που μπορεί να παίξει».
Για τον Νικόλα Πατέρα: «Είναι στιγμές περισυλλογής για τον ίδιο. Δεν παίρνει μια απόφαση στο πόδι. Η προσφορά του στον Παναθηναϊκό ίσως έχει υποβαθμιστεί. Ξεχνάμε στην Ελλάδα πολύ γρήγορα. Μια πικρία πιστεύω ότι την έχει».

Περιζήτητος Τόνι

Στο στόχαστρο των δυο ομάδων του Μιλάνο είναι ο Λούκα Τόνι. Η Μίλαν θέλει τον υψηλόσωμο φορ για παρτενέρ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ενώ η Ίντερ τον θέλει για να ενισχύσει την επιθετική της γραμμή μετά τους πολλούς τραυματισμούς, που έχει τη φετινή σεζόν.
Ο Τόνι, ο οποίος επέστρεψε στο Καμπιονάτο μετά τη θητεία του στη Μπάγερν Μονάχου, κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με την Τζένοα στην οποία κατέληξε το καλοκαίρι από την Ρόμα.

Ηρακλής: Κοιτάζει και Πίτι

Την περίπτωση του Φρανσίσκο Μεντίνα Λούα «Πίτι» εξετάζει ο Ηρακλής. Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός έχει προταθεί στον «γηραιό» και ο Μαρίνος Ουζουνίδης εξετάζει την περίπτωσή του. Ο Καταλανός παίκτης αγωνίζεται στη Ράγιο Βαγεκάνο και αναζητεί τον τελευταίο καιρό τον νέο σταθμό της καριέρα του, καθώς δεν υπολογίζεται από την τεχνική ηγεσία της ομάδας του. Ο Πίτι αγωνίζεται στην συγκεκριμένη ομάδα από το 2007 και έχει σημειώσει 22 γκολ σε 93 συμμετοχές.
Παράλληλα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να τελειώσει και τυπικά το θέμα του Σάνι Καϊτά, ο οποίος θα αγωνιστεί στους «κυανόλευκους» ως δανεικός. Ο Ουζουνίδης μελετάει και άλλες περιπτώσεις παικτών, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μετεγγραφές το συντομότερο δυνατόν. Επίσης, η διοίκηση του Ηρακλή περιμένει τις εισηγήσεις του Έλληνα τεχνικού για τους παίκτες που δεν υπολογίζονται για το υπόλοιπο της σεζόν.

Ρόμπεν: «Δεν θα είναι τόσο εύκολο»

«Μικρό καλάθι» συνέστησε ο Αριέν Ρόμπεν να κρατάνε οι οπαδοί της Μπάγερν Μονάχου, οι οποίοι κάνουν όνειρα τίτλου με την επιστροφή του Ολλανδού, ύστερα από την εξάμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού.

«Ξέρω πως όλοι περιμένουν να πιέσει η Μπάγερν Μονάχου για το πρωτάθλημα Γερμανίας μόλις επιστρέψω, αλλά εγώ δεν θέλω να παίξω πρωταγωνιστικό ρόλο αμέσως. Ας σκεφτεί ο κόσμος ότι δεν έχω αγωνιστεί για έξι μήνες. Δεν είναι όλα εντάξει, απλά και μόνο επειδή επέστρεψα. Δεν θα είναι τόσο εύκολο» τόνισε σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα των Βαυαρών ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός.

«Δεν ξέρω πόσο θα χρειαστεί για να πιάσω καλή απόδοση. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Από την άλλη πρέπει να είμαστε και ρεαλιστές και να σεβόμαστε τους αντιπάλους μας. Η Ντόρτμουντ έκανε ένα εξαιρετικό πρώτο γύρο και οι 14 βαθμοί της διαφοράς το αποδεικνύουν» πρόσθε

Κυπελλο Ελλαδος..Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ.

Δυο ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα για την προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό τον ΠΑΟΚ. Ο κάτοχος του τίτλου Παναθηναϊκός θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ σε διπλές αναμετρήσεις στο ΟΑΚΑ, από την οποία γνώρισε την ήττα 1-0 φέτος για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, τον οποίο νίκησε 3-0 για το πρωτάθλημα. Στις άλλες αναμετρήσεις, ο Ατρόμητος θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον νικητή της αναμέτρησης Διαγόρας-Εθνικός Αστέρας, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον νικητή του αγώνα μεταξύ της Κέρκυρας και του Ηρακλή. Οι αναμετρήσεις είναι διπλές και οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 19 Ιανουαρίου, ενώ οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 2 Φεβρουαρίου.

Καστίγιο: Δε με θέλουν

Αρνητική είναι η στάση του Ολυμπιακού στο ενδεχόμενο επιστροφής του Νέρι Καστίγιο. Αυτό υπογράμμισε ο ίδιος ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής, ο οποίος μίλησε στην εφημερίδα «Πρωταθλητής». Ο Καστίγιο τόνισε πως θέλει να επιστρέψει στο λιμάνι, όμως από την στιγμή που δεν υπάρχει η ίδια πρόθεση από την πλευρά των «ερυθρολεύκων», τότε θα στρέψει την προσοχή του σε άλλες προτάσεις. Αναλυτικά, ο Καστίγιο δήλωσε:
Για το πώς νιώθει όταν γυρίζει στην Ελλάδα: «Δεν είναι ανάγκη να έρθω στην Ελλάδα για να το καταλάβω αυτό, αλλά η αλήθεια είναι ότι μόλις φτάσω εδώ το αισθάνομαι καλύτερα. Εδώ είναι η οικογένειά μου, ο αδελφός μου, οι φίλοι μου. Πέρασα πολλά στην Ελλάδα από τη στιγμή που ήρθα σε μικρή ηλικία».
Για την αγάπη που τρέφει για τον Ολυμπιακό: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα το αντίθετο! Έμεινα επτά χρόνια σε αυτήν την ομάδα και από μικρό παιδί που ήρθα πέρασα πολλά. Ο Ολυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω μπάλα και να κάνω καριέρα. Σε όλες μου τις συζητήσεις μιλάω με αγάπη για τον Ολυμπιακό και αυτό θα κάνω πάντα».
Για τα σενάρια επιστροφής του στο «Λιμάνι»: «Μακάρι να γινόταν αυτό και εγώ το ξέρεις ότι έχω κάνει τα πάντα για να επιστρέψω, αλλά έβρισκα την πόρτα κλειστή και αξεπέραστα προβλήματα. Η καρδιά μου είναι ανοιχτή γι' αυτήν την ομάδα. Θα ήταν ψέματα να έλεγα ότι δε με ενδιαφέρει, αλλά δεν θέλω να παρακαλάω κιόλας. Και τι δεν έκανα πέρυσι για να γυρίσω, όχι για τα λεφτά, αλλά για να παίξω μπάλα. Αισθάνομαι ότι δεν έφυγα ποτέ από τον Ολυμπιακό, αλλά πρέπει να συνεχίσω τη ζωή μου, να δω τι θα κάνω. Τον τελευταίο καιρό έγιναν πολλά και ποτέ δεν κατάλαβα ποιο ήταν το εμπόδιο. Έτρεχα με τον αδερφό μου κάθε μέρα στα γραφεία και περιμέναμε να τελειώσει το θέμα, αλλά όλο συναντούσαμε εμπόδια και κάποιο πρόβλημα. Κάποια στιγμή απογοητεύτηκα και το πήρα απόφαση ότι δεν θα γίνει τίποτα».
Για το μεγάλο λάθος της μεταγραφής του στη Σαχτάρ: «Έγιναν πολλά πράγματα και μια μεταγραφή που δεν ήθελα ποτέ. Όσο περνάει ο καιρός το καταλαβαίνω καλύτερα. Έζησα περίεργες καταστάσεις. Στην αρχή και εγώ είπα ότι μπορεί να είναι και καλά στη Σαχτάρ, αλλά πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι ήταν ένα λάθος. Μου ήρθαν και πολλά πράγματα στραβά, έχασα τους γονείς μου και δεν ήμουν καλά. Ήταν μια περίοδος όλο εμπόδια και προβλήματα. Τα είχα χάσει και δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν ήθελα ποτέ να γίνει αυτό, αλλά ξέρουν όλοι ότι πιέστηκα για να πάω, γιατί ο Ολυμπιακός θα έπαιρνε πολλά χρήματα. Μου είπαν ότι πρέπει να πάω και αναγκάστηκα να το κάνω, χωρίς να το θέλω. Στην αρχή έλεγα ότι θα είναι μια εμπειρία, αλλά μετά το σκέφτηκα καλύτερα και δεν ήθελα. Όμως το είχαν πάρει απόφαση. Έλεγα ότι μετά τον «Τζόλε» θα ήμουν εγώ και θα έμενα για πάντα στον Ολυμπιακό. Και ξαφνικά ήρθαν τα πάνω-κάτω».
Για την κατάσταση που επικρατούσε στη Σαχτάρ και την Ουκρανία: «Άσ' τα να πάνε. Ξέρεις πού τρελάθηκα; Πήγα στην πρώτη προπόνηση της Σαχτάρ και έρχεται ο Λουτσέσκου και μου λέει: «Δεν είσαι δική μου επιλογή, αλλά του προέδρου. Αυτός σε έφερε, όχι εγώ. Δεν μου κάνεις, εγώ ζήτησα τον Λουκαρέλι». Τρελάθηκα και δεν ήξερα τι να κάνω. Απογοητεύτηκα και από τις συνθήκες, γιατί η Ουκρανία είναι δύσκολη χώρα. Είχα άγχος και τίποτα δεν μου άρεσε. Αλλά έπρεπε να κάνω υπομονή, δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Ούτε καλή ψυχολογία είχα, ούτε τίποτα. Η γυναίκα μου ήταν να γεννήσει και δεν είχα γιατρό! Έτρεχα από εδώ και από εκεί. Κάποια στιγμή τρελάθηκα και είχα έρθει σε απόγνωση. Από όλη αυτή την ιστορία χαμένος είμαι εγώ, γιατί έμπλεξα σε κάτι που δεν ήθελα. Εντάξει, καταλαβαίνω ότι ο Ολυμπιακός είναι μία εταιρία και ήθελαν να πάρουν τα χρήματα από μια τόσο μεγάλη πρόταση, αλλά εγώ τι να κάνω που ήθελα να μείνω».
Για τα λάθη που έχει κάνει στη ζωή του: «Φυσικά και έχω κάνει λάθη και μάλιστα πολλά. Όμως ήμουν μικρός και δεν είχα το μυαλό που έπρεπε. Με έπιανε τρέλα μερικές φορές και έκανα πράγματα που τα μετάνιωσα. Τα σκέφτομαι τώρα και λέω τι βλακείες έχω κάνει, αλλά δεν υπάρχει υπάρχει άνθρωπος που δεν κάνει λάθη. Τώρα φυσικά τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Υπάρχει οικογένεια, υπάρχουν άνθρωποι γύρω μου που με αγαπάνε και τα βλέπω πολύ διαφορετικά. Ζητάω συγγνώμη αν πείραξα κάποιους ανθρώπους με λόγια της στιγμής. Ξέρουν και στη διοίκηση ότι δεν έχω παράπονο και θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά μου».
Για το τι τον έχει πειράξει από την πλευρά του Ολυμπιακού: «Κάποια στιγμή είδα την πόρτα κλειστή, ενώ εγώ ήθελα σα τρελός να επιστρέψω και να παίξω μπάλα. Ακόμα και δικά μου χρήματα ήθελα να βάλω για να γυρίσω. Πίστευα ότι κάποια στιγμή, όταν δεν ήμουν καλά, θα μου άνοιγαν την πόρτα, όπως γίνεται και σε άλλες ομάδες. Ο Ρονάλντο, ο Ρικέλμε γύρισαν στην πατρίδα τους και έπαιξαν στις ομάδες που ήθελαν. Και έλεγα γιατί εγώ δεν μπορώ; Εντάξει, δεν κρατάω κακία σε κανέναν,γ γιατί όσο περνούν τα χρόνια καταλαβαίνω πώς είναι η ζωή αλλά και ο χώρος του ποδόσφαίρου. Δεν μου αρέσει να κλαίγομαι και θέλω να τα βλέπω όλα καλά, έστω και δύσκολα, γιατί για μένα ήταν μια μεγάλη περιπέτεια, που όμως πλησιάζει προς το τέλος της».
Για το συμβολαιό του με τη Σαχτάρ: «Εντάξει, πέρασε ο καιρός, όχι όπως θα ήθελα, αλλά πλησιάζουμε προς το τέλος. Άντεξα πολλά και τώρα χρειάζεται λίγο ακόμα υπομονή. Θα παίξω από τον Φεβρουάριο στην Αμερική και μετά θα αποφασίσω τι θα κάνω. Θέλω να πάω σε μια ομάδα που θα είμαι καλά, αλλά και ήρεμος να παίξω την μπάλα μου και να είμαι ο Καστίγιο που θέλουν όλοι. Τώρα αν θα είναι ο Ολυμπιακός, μακάρι να γίνει αυτό, γιατί θα είναι το καλύτερο. Αν όχι, θα κοιτάξω να πάω κάπου καλά και να συνεχίσω την καριέρα μου, γιατί έχω να κάνω πολλά και κυρίως έχω όρεξη για ποδόσφαιρο.»
Για το αν κρατάει επαφές με τον Ζιοβάνι: «Έχουμε καιρό να μιλήσουμε, κάτι μήνες. Περίμενα να τον δω να παίζει στο φιλικό με τον Ζιντάν, αλλά δεν ήρθε. Χάρηκα πολύ γιατί είδα το παιχνίδι, όλα τα παιδιά που περάσαμε πολλά μαζί τα προηγούμενα χρόνια και ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Μακάρι να είχα παίξει και εγώ, γιατί η εμπειρία θα ήταν μεγάλη και η χαρά μου ακόμα μεγαλύτερη να παίξω μπροστά σε αυτόν τον κόσμο».
Για την αγάπη του «ερυθρόλευκου» κόσμου προς το πρόσωπό του: «Αυτό είναι το σίγουρο και το ξέρω καλά. Μου κάνει εντύπωση όταν βγαίνω έξω και συναντάω κόσμο ο τρόπος που μου μιλάνε και μου δείχνουν ότι δεν με έχουν ξεχάσει. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για εμένα, αφού έζησα πολλά. Αυτό με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο. Είναι από αυτά που μου έχουν λείψει πολύ αυτό το διάστημα, αλλά τι να κάνουμε, είπαμε, έτσι είναι η ζωή. Μερικές φορές δεν σου έρχονται τα πράγματα όπως τα θέλεις. Δεν μου αρέσει να μοιρολατρώ, απλώς να βλέπω τη συνέχεια και τη ζωή που έχω μπροστά μου.»
Για το αν υπάρχει περίπτωση να γυρίσει τον Ιανουάριο στον Ολυμπιακό: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα και ούτε έχω μιλήσει με κάποιον, γιατί και εγώ διάβασα κάποια πράγματα. Το τι θέλω το γνωρίζουν καλά στην ομάδα και ποια είναι η μεγάλη μου επιθυμία. Θα είναι ό, τι καλύτερο για μένα και θα αλλάξουν πολλά πράγματα, γιατί όπως είπα έχω αλλάξει και εγώ.»
Για τον φετινό Ολυμπιακό: «Έχω δει αρκετά παιχνίδια και μου αρέσει ο Ολυμπιακός που είναι μια νέα ομάδα και με πολλούς καλούς παίκτες. Νομίζω ότι δύσκολα θα χάσει το πρωτάθλημα έτσι όπως είναι τα πράγματα, γιατί και καλύτερος είναι, αλλά και οι άλλες ομάδες δεν δείχνουν κάτι ιδιαίτερο. Χάνουν εύκολα βαθμούς, ενώ ο Ολυμπιακός κερδίζει τα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη που είναι το πιο βασικό. Δεν μπορεί να το χάσει αυτό το πρωτάθλημα η ομάδα και ας απομένει ακόμα ένας γύρος.»

Απογοητευμένος με Καμπούλ ο Ρέντναπ

Αρκετά δυσαρεστημένος φάνηκε ο Χάρι Ρέντναπ με την αποβολή του Γιουνές Καμπούλ, στην αναμέτρηση της Τότεναμ με τη Νιούκαστλ. Ο αμυντικός των «σπιρουνιών», χτύπησε τον Ισμαέλ Τιοτέ, ύστερα από ένα δυνατό μαρκάρισμα του τελευταίου, με αποτέλεσμα να αντικρίσει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 65ο λεπτό και να αφήσει την ομάδα του με δέκα παίκτες.

«Ήταν μία ανόητη κίνηση. Τον είχα προειδοποιήσει νωρίτερα ότι δεν θέλω να τελειώσουμε με δέκα παίκτες το ματς. Ξέρω ότι δεν είναι χαρούμενος γι’ αυτό που έκανε, αλλά δεν παύει να δείχνει με αυτό έλλειψη πειθαρχίας», ήταν τα λόγια του Ρέντναπ για την ενέργεια του ποδοσφαιριστή του.

Ωστόσο, ο 63χρονος τεχνικός είχε να πει και καλά λόγια για τον Γάλλο αμυντικό: «Ήταν πολύ καλός τη φετινή χρονιά για εμάς. Έκανε ότι του ζητούσα αλλά και αυτά που περίμενα ότι θα κάνει, όταν τον είχα δει πρώτη φορά στην Οσέρ. Πρόκειται για έναν αμυντικό υψηλού επιπέδου και γι’ αυτό η τιμωρία των τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε, με απογοήτευσε αρκετά».

Α-μέτοχοι με τα όλα τους

Κάλεσμα Χατζηχρήστου στους Νοτιά, Παππά και Μελισσανίδη για να βοηθήσουν οικονομικά την ΚΑΕ. Σχέδον έχουν παρατήσει την ΠΑΕ, για ποιον λόγο υπάρχουν ακόμα απαιτήσεις από αυτούς;
«Κάνω έκκληση στον Μελισσανίδη, στον Παππά, στον Νοτιά και σε όποιον άλλον μπορεί, να σώσει το μπάσκετ. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί φέτος το μπάσκετ, είναι να βάλει κάποιος 40-50 χιλιάρικα, αφού δεν έχει μείνει όρθιο πια τίποτα, ούτως ώστε να πληρωθούν οι παίκτες και να παραμείνει η ΑΕΚ στην Α1.
Μόνο έτσι, μήπως και τυχόν και στην πορεία ευαισθητοποιηθεί κανείς για το ιστορικό αυτό τμήμα του συλλόγου μας», είπε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής στο "SCORE".

Δεν σκαμπάζει από ονόματα!

Ποιοι διεθνείς και έμπειροι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού είναι στη μαύρη λίστα του Ζεσουάλντο Φερέιρα;Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», ο Γιώργος Καραγκούνης είναι μέσα στους παίκτες που δεν θέλει στο ρόστερ του ο Πορτογάλος τεχνικός. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι τον έχει χρησιμοποιήσει ελάχιστα όσο καιρό είναι στον πάγκο του «τριφυλλιού».

Ωστόσο, το θέμα του «Κάρα» είναι λεπτό, μια και είναι στα 34, αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της ομάδας και έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τους «πράσινους».

Είναι, δηλαδή, πολύ δύσκολο να αποδεσμεύσεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή που προφανώς θέλει να παίξει έναν ακόμα χρόνο και να κλείσει την καριέρα του στην αγαπημένη του ομάδα.

Ωστόσο, η είδηση που έρχεται στο προσκήνιο μέσω της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» είναι ξεκάθαρη και λέει ότι ο «τυπάρας» δεν υπολογίζεται από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα και μένει να δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα.

Επίσης, ένας ακόμα παίκτης που είναι στη μαύρη λίστα του Φερέιρα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ είναι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα. Το συμβόλαιο του Βραζιλιάνου λήγει το καλοκαίρι και στον Παναθηναϊκό δεν προτίθενται έτσι κι αλλιώς να το ανανεώσουν.
 

«Παντελονάτος» ο Έκτορας

Ο μάνατζερ του Κούπερ σχολίασε ότι ο πελάτης του τιμάει τον λόγο του και το συμβόλαιό του. Άντρας με τα όλα του ο Αργεντινός…«Ο Κούπερ είναι ένας προπονητής με τεράστια καριέρα σε μεγάλες ομάδες. Πάντα υπάρχει ενδιαφέρον γι' αυτόν από άλλους συλλόγους. Να ξέρετε, όμως, ότι ο Εκτορ είναι ένας άντρας με λόγο. Δεν πρόκειται ποτέ να αθετήσει μια συμφωνία και να πουλήσει τον Αρη», είπε μεταξύ άλλων στο «Goal» ο Καμάνιο για τον πελάτη του…

Φωτο ημερας

Καλή χρονιά!

Ταξίδι για Λούκμαν άνθρωπος του ΟΣΦΠ

Απ' ότι φαίνεται η γαλλική αγορά αρέσει πολύ στον Ολυμπιακό, αφού οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν ρίξει τα δίχτυα τους στην συγκεκριμένη αγορά.

Το γεγονός επιβεβαιώνει και δημοσίευμα από την Αφρική, που θέλει την ομάδα του Πειραιά να ενδιαφέρεται έντονα για τον Αρούνα Λούκμαν.
Ο Νιγηριανός μέσος της Μονακό θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ομάδας και από το 2009 που βρίσκεται στην Γαλλία παίζει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια.

Αν και 20 ετών, ο Λούκμαν έχει περάσει από όλες τις Εθνικές της Νιγηρίας, ενώ πλέον αποτελεί μέρος και της πρώτης ομάδας με την οποία πήγε στο Μουντιάλ του καλοκαιριού.

Ο Λούκμαν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Δηλαδή ένας πολύ γρήγορος μέσος που μπορεί να βοηθήσει τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Look... Man!

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πρόσφατα άνθρωπος του Ολυμπιακού ταξίδεψε στην Γαλλία για να δει από κοντά τον... Λούκμαν. Συγκεκριμένα ήταν το ματς Μονακό - Σοσό, στο οποίο ο νεαρός μέσος έπαιξε και ξετρέλανε τον σκάουτερ του Ολυμπιακού!

Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο Νιγηριανός άσος είναι ακριβός για τα δικά μας γούστα, όμως αν στον Πειραιά αποφασίσουν να κάνουν μία επένδυση στον Λούκμαν, τότε ίσως βγουν δικαιωμένοι. 

Η αναβολή θα φέρει… παράταση

Η ένωση παικτών της Ισπανίας επιμένει στο αίτημά της για αναβολή της προγραμματισμένης για την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα αγωνιστικής. Η ισπανική λίγκα με τη σειρά της απαντά πως αν τελικά δεν διεξαχθούν οι αγώνες στις συγκεκριμένες ημερομηνίες (2 και 3 Ιανουαρίου), τότε το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί με καθυστέρηση τριών εβδομάδων.

Συγκεκριμένη, αντί στις 22 Μαΐου, η αυλαία θα πέσει στις 12 Ιουνίου. Κι αυτό γιατί δεν μπορούν να γίνουν άλλα ματς πριν τον τελικό του Champions League στις 28 Μαΐου, ενώ στις αρχές Ιουνίου υπάρχουν αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Euro 2012.

«Θύμα» του καιρού η Ρέιντζερς

Ο πάγος που έχει καλύψει τον αγωνιστικό χώρο στο «ΜακΝτιάρμιντ Παρκ» ήταν η αιτία για να αναβληθεί η αναμέτρηση της 20ης αγωνιστικής του σκωτσέζικου πρωταθλήματος ανάμεσα στη Ρέιντζερς και την Σεντ Τζόνστον, η οποία ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη.

Νέα ημερομηνία διεξαγωγής για τον συγκεκριμένο αγώνα θα οριστεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας.

Σπάει όλα τα ρεκόρ για Τζέκο η Σίτι

Την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Bundesliga θέλει να κάνει τον Έντιν Τζέκο η Μάντσεστερ Σίτι, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα.

Όπως αναφέρει η “Bild”, η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι προσφέρει στους «λύκους» το ποσό των 35 εκατομμυρίων ευρώ για τον Βόσνιο στράικερ, του οποίου θέλει να έχει εξασφαλίσει την υπογραφή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου.

Οι «πολίτες» δίνουν 30 εκατομμύρια ευρώ τώρα και άλλα 5 εκατ. ευρώ, αν εξασφαλίσουν μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις του αγγλικού πρωταθλήματος που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου.

«Δεν μας απασχολεί ο Ζιλμπέρτο»

Τέλος στη φημολογία πως ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα από τον Παναθηναϊκό έβαλε η Γκρέμιο.

«Πριν λίγους μήνες, τον Αύγουστο αν θυμάμαι καλά, υπήρχε ενδιαφέρον για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Είναι σπουδαίος παίκτης, αλλά δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα μας. Έχουμε πολλούς καλούς παίκτες στη συγκεκριμένη θέση και θα θέλαμε έναν ακόμη, όχι όμως με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Ζιλμπέρτο Σίλβα», ξεκαθάρισε ο αθλητικός διευθυντής της Γκρέμιο, Σέζαρ Σιντάντε Ντίας.

Ο οπαδός του Άρη, Άκης Πετρετζίκης «master chef»!

O τίτλος του «Master Chef» του επιτυχημένου μαγειρικού ριάλιτι του Mega, ήρθε στη Θεσσαλονίκη και τον οπαδό του Άρη, Άκη Πετρετζίκη, που κατάγεται από τον Άγιο Βασίλειο και το Βερτίσκο (από τους γονείς του), ενώ κατοικεί στην περιοχή της Νεάπολης και δεν ήταν λίγες οι φορές που τον έβλεπαν στο Χαριλάου.
Με ένα σκορ που θυμίζει περισσότερο τα καυτά ντέρμπι του παρελθόντος, στο Παλέ ντε Σπορ, ο Άκης Πετρετζίκης, γέννημα θρέμμα της Θεσσαλονίκης και φανατικός οπαδός του Άρη, κέρδισε στο νήμα τον ΠΑΟΚτσή αντίπαλό του Μιχάλη Καλαβρυνό, κατακτώντας τον τίτλο του πρώτου έλληνα «Master Chef».
Ο ταλαντούχος 26χρονος, που τα δύο τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στο Λονδίνο τελικά κατέκτησε την πρωτιά κερδίζοντας με έναν μόλις πόντο διαφορά, και συγκεκριμένα με 64-63, τον Μιχάλη από την Πτολεμαΐδα, φορώντας αρκετές φορές τη φανέλα του Άρη (κυρίως της μπασκετικής ομάδας). Ο μεγάλος τελικός του «Master Chef», που μεταδόθηκε χτες Τρίτη κρίθηκε στο νήμα και το πάρτι άρχισε στο facebook από ιδέες, σχόλια και φωτογραφικές συνθέσεις για τον Άκη από τους φαν του.
Τον πρώτο έλληνα «Master Chef», εκτός από τον τίτλο -που σίγουρα θα του ανοίξει τις πόρτες στα καλύτερα εστιατόρια-, περιμένουν και 50.000 ευρώ.

"Δένει" Αβραάμ και "Τόρο"

Ο Ολυμπιακός σκέφτεται να ανανεώσει πρόωρα τα συμβόλαια των Βασίλη Τοροσίδη και Αβράαμ Παπαδόπουλου καθώς πάνω στους δυο Έλληνες διεθνείς θέλει να βασίσει το ελληνικής κατασκευής οικοδόμημα που σκέφτεται να "σηκώσει" τα επόμενα χρόνια.

Μέσα στις αρχές του νέου χρόνου οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αναμένεται να καλέσουν τους δύο ποδοσφαιριστές και να τους προσφέρουν  πολυετή συμβόλαια. Η περίπτωση του Αβράαμ επείγει, αφού στο υπάρχον συμβόλαιο δεν υπάρχει ρήτρα με αποτέλεσμα να γίνεται πιο εύκολη η μετακίνησή του σε άλλη ομάδα.

Ο Ολυμπιακός προτίθεται να του κάνει αύξηση στις αποδοχές αλλά και να προσθέσει ένα συγκεκριμένο ποσό αποδέσμευσης στο συμβόλαιο. Αντίθετα το συμβόλαιο του Τοροσίδη που λήγει το 2013 είναι πιο "ισχυρό" καθώς πέρσι συμπεριλήφθηκε σε αυτό ρήτρα αποδέσμευσης 7 εκ. ευρώ. 

Κανένα ενδιαφέρον για Βούκτσεβιτς

Η εφημερίδα «O Jogo» υποστηρίζει ότι δεν υφίσταται ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Σίμον Βούκτσεβιτς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η Σπόρτινγκ δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει δανεικό τον ποδοσφαιριστή και συζητά μόνο για πώλησή του κάνοντας μάλιστα απόσβεση των δύο εκατ. ευρώ που δαπάνησε για να τον αγοράσει από τη ρωσική Σατούρν.

Επιμένει η Ουρακάν για Μπλάνκο

Λεφτά δεν έχει αλλά η Ουρακάν εξακολουθεί να θέλει τον Ισμαέλ Μπλάνκο. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει πάραγοντας της σε δηλώσεις στην εφημερίδα «Ole» . Ο εκπρόσωπος της διοίκησης της Ουρακάν ο οποίος κράτησε την ανωνυμία του, τόνισε: «Τα χρήματα αυτή τη στιγμή δεν είναι κοντά σε αυτά που μπορούμε να δώσουμε, αλλά ενδιαφερόμαστε πολύ για τον παίκτη και θέλουμε να διαπραγματευτούμε. Θα περιμένουμε να δούμε μήπως μειωθούν οι απαιτήσεις. Θέλουμε να τον αποκτήσουμε πριν την έναρξη της προετοιμασίας». Η Ουρακάν θέλει να πάρει τον Μπλάνκο με την μορφή δανεισμού.

"Φωνάζει" ο σερ Άλεξ

Παράπονα για την διαιτησία εξέφρασε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά το 1-1 με την Μπέρμιγχαμ. Η ομάδα του ισοφαρίστηκε στο 90ο λεπτό και ο Σκωτσέζος τεχνικός "επιτέθηκε" στον διαιτητή, Λι Μέισον ισχυριζόμενος ότι αγνόησε το χέρι του Ζιγκιτς πριν το γκολ.

«Είναι χέρι, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του, αν ο διαιτητής δεν μπορεί να το δει αυτό, τότε τι πιθανότητες να έχουμε; Σε ένα παιχνίδι με τέτοια σημασία χρειάζεται ο διαιτητής να τα βλέπει αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες στην ομάδα μου. Οι παίκτες δούλεψαν σκληρά και είναι σκληρό για αυτούς, πραγματικά σκληρό» είπε.

Ο Φέργκιουσον χαρακτήρισε δύσκολη έδρα το "Σεντ Άντριους". "Το αποτέλεσμα είναι κακό, πιστεύω πως κυριαρχήσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Αλλά το ποδόσφαιρο είναι ένα περίεργο παιχνίδι, το πρωτάθλημα είναι... σφιχτό, αυτή είναι δύσκολη έδρα και κάθε ομάδα που έρχεται εδώ συναντά δυσκολίες.
Ο σερ Άλεξ, αναφερόμενος στη μάχη του τίτλου, τόνισε: "Πιστεύω πως έχουμε πιθανότητες για τον τίτλο καθώς πέντε με έξι ομάδες αυτή την στιγμή ανταγωνίζονται για την κορυφή του πρωταθλήματος. Πάντα έλεγα πως αν με το Νέο Έτος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στην κορυφή τότε έχει μεγάλες πιθανότητες».

Γκραντ...αντιρρήσεις

Ο Άβραμ Γκραντ "επιτέθηκε" στην αγγλική ομοσπονδία για το εορταστικό πρόγραμμα στην Πρέμιερ Λιγκ το οποιο υποχρεώνει τις ομάδες να δίνουν τρία ματς σε μια βδομάδα. Το ξέσπασμα του Ισραηλινού τεχνικού ήρθε μετά το 1-1 της Γουέστ Χαμ με την Έβερτον, ενώ δυο μέρες πριν είχε νικήσει 3-1 την Φούλαμ.
«Δεν είναι εύκολο να παίζεις δύο ματς σε 48 ώρες . Αυτή είναι η μόνη χώρα που γίνεται αυτό παγκοσμίως» δήλωσε και πρόσθεσε: «Πρέπει να δίνουν ίσες ευκαιρίες σε όλες τις ομάδες, γιατί όποιος ασχολείται με τον κόσμο του αθλητισμού, είτε με ποδόσφαιρο, είτε με μπάσκετ,  ξέρει πόσο δύσκολο είναι τα δύο ματς σε 48 ώρες. Ειδικά για ομάδες όπως εμείς που δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα».

Περάστε... Κόσμι

Την έκπληξη με την πρόσληψη του Σέρζε Κόσμι πάει να κάνει η Καβάλα.Το όνομα του Ιταλού τεχνικού ακούγεται όλο και πιο έντονα στην ομάδα. Είναι μάλιστα πολύ πιθανό ο Κόσμι να βρεθεί στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παρακολουθήσει την Καβάλα στον αγώνα με τον Άρη.

Ο Κόσμι έχει πολύ καλό όνομα στην Ιταλία έχοντας δουλέψει σε πολλές ομάδες της της Serie A. Παραμένει δίχως δουλειά  από τον Ιανουάριο του 2010 όταν και αποχώρησε από το Λιβόρνο.

Κίνηση-ματ για Μανιάτη

Η ΑΕΚ πρόσφερε στον Πανιώνιο 400.000 ευρώ και την ελευθέρας του Λεονάρντο  προκειμένου να πείσει την διοίκηση των "κυανέρυθρων"να πουν "ναι" στην παραχώρηση του Γιάννη Μανιάτη. Πρόταση η οποία εξετάζεται από τον Γεράσιμο Βεντούρη.

Η κίνηση της "Ενωσης" να ανεβάσει την αρχική προσφορά, που ήταν 200.000 ευρώ, συν τον Πατσατζόγλου και δύο ακόμη παικτών ως δανεικούς (προσφορά που είχε απορριφθεί από τον Πανιώνιο) δείχνει πόσο η ΑΕΚ θέλει τον διεθνή μπακ.

Ο Πανιώνιος ωστόσο θέλει ακόμη κάτι παραπάνω. Περισσότερα μετρητά και τον Νέιθαν Μπερνς αντί του Λεονάρντο.  Αφού τα βρει με τον Πανιώνιο, η ΑΕΚ θα προσεγγίσει και τον Μανιάτη αλλά εκεί πιστεύεται ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Ο Μανιάτης  δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2012 και εισπράττει περίπου 330.000 ευρώ το χρόνο.
Στο μεταξύ η απόφαση για απόκτηση κεντρικού αμυντικού είναι ειλημμένη. Ο Μανόλο Χιμένεθ θα ήθελε τον Χουάν Κάλα, αλλά ο παίκτης είναι δύσκολο να έρθει τώρα από τη Σεβίλλη, όπου και ανήκει (αγωνίζεται δανεικός στην Καρταχένα).

Γι αυτό ο Ισπανός τεχνικός εξετάζει την περίπτωση του Ιβάν Γκονθάλεθ Λόπεθ, του 22χρονου κεντρικού αμυντικού της Μάλαγα, τον οποίο η ισπανική ομάδα μπορεί να δώσει δανεικό αφού εκείνη απέκτησε τον Μάρτιν Ντεμικέλις. Ο Ιβάν  έχει συμβόλαιό μέχρι το 2013 και φέτος μετρά 6 συμμετοχές στην Primera Division.
«Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επαφή, αλλά μία ομάδα ξεκινά με προβάδισμα να αποκτήσει έναν παίκτη, αν στον πάγκο της βρίσκεται προπονητής που τον γνωρίζει», δήλωσε στην «SportDay» ο μάνατζερ του παίκτη, Ενρίκε Φονσέκα.

Ίβιτς: Στόχος το κύπελλο

Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος είναι ο στόχος του ΠΑΟΚ για τη νέα χρονιά, σύμφωνα με τον Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος μέσος του ΠΑΟΚ τόνισε πως θέλει η ομάδα του να προχωρήσει στην Ευρώπη, ενώ μίλησε και για τις αλλαγές προπονητών κατά τη διάρκεια της εφετινής σεζόν. Επίσης, μίλησε και για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο Ίβιτς μίλησε στην εφημερίδα «Goal News». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την παρουσία του τη φετινή σεζόν: «Η αλήθεια είναι ότι δεν θέλω να μιλάω για τον εαυτό μου, ούτε είναι σωστό, αλλά για εμένα να μιλήσουν οι άλλοι. Νομίζω όμως ότι μέσα από τις επιτυχίες που είχε η ομάδα και την καλή της πορεία φαίνεται και η προσπάθεια που κάναμε όλοι μέσα στην ομάδα. Πιστεύω πάντως ότι προσπάθησα για το καλύτερο και βοήθησα όσο μπορούσα».
Για τους στόχους του 2011: «Θέλω πρώτα από όλα να είμαι υγιής και εγώ και οι άνθρωποι μου και όλοι οι συμπαίκτες μου, όλοι οι αθλητές γενικά, γιατί είναι πολύ άσχημο στο δικό μας επάγγελμα όταν έρχεται ένας σοβαρός τραυματισμός. Μας περιμένει μία σημαντική χρονιά από το ξεκίνημα κι ελπίζω να πάμε ακόμη καλύτερα. Να προχωρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στο Κύπελλο και στην Ευρώπη, να προσπαθήσουμε να κατακτήσουμε το Κύπελλο και στο πρωτάθλημα να αντιμετωπίσουμε το κάθε ματς ξεχωριστά».
Για τις αλλαγές προπονητών: «Είναι κάτι που συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και έπειτα από πολύ καιρό έγινε και στη δική μας ομάδας. Και φυσικά όταν αλλάζεις τέσσερις προπονητές από τον περασμένο Μάιο μέχρι τώρα, είναι λογικό η ομάδα να επηρεάζεται. Διαφορετικοί προπονητές, διαφορετική φιλοσοφία και στυλ και όλα αυτά είναι δύσκολο να τα αφομοιώσουν οι παίκτες και να τα εφαρμόσουν. Αυτό όμως είναι κάτι που έχουμε ξεπεράσει πλέον».
Για την ΤΣΣΚΑ: «Πιστεύω ότι είναι μία δύσκολη κλήρωση. Σίγουρα θα μπορούσαμε να είχαμε μία πιο εύκολη, βέβαια θα μπορούσε να είχαμε πέσει και με πιο δύσκολο αντίπαλο. Το ρωσικό πρωτάθλημα έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια και η ΤΣΣΚΑ είναι μία ομάδα πολύ δυνατή, με πολύ καλούς παίκτες και είναι το φαβορί μπορώ να πω. Εμείς όμως έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν και ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ότι ξέρουμε πως να σταθούμε και θα κάν