Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

«Γλυκοκοιτάζει» Σάντα Κρουζ η Μάλαγα!!

«Γλυκοκοιτάζει» Σάντα Κρουζ η Μάλαγα
Έτοιμη να «κλέψει» τον Ρόκε Σάντα Κρουζ από τη συμπολίτισσα Μπέτις παρουσιάζεται η Μάλαγα.

Ο Χιλιανός στράικερ αγωνίστηκε στην ομάδα του Πέπε Μελ με τη μορφή δανεισμού από τη Μάντσεστερ Σίτι και τους είχε ενημερώσει ότι αν η αγγλική ομάδα τον παραχωρεί για ένα προσιτό ποσό θα επέστρεφε στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν».

Παρόλα αυτά, ο Μανουέλ Πελεγκρίνι ελπίζει να πάρει τον διεθνή φορ από τους «Μπέτικος», προσφέροντάς του την προοπτική της συμμετοχής της Μάλαγα στους ομίλους του Champions League.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού είχε επικρατήσει με σκορ 2-0 στην Ισπανία και αύριο είναι ο επαναληπτικός των δύο ομάδων.

Ο σύλλογος από τον Κόστα ντελ Σολ ενδιαφέρεται, επίσης, για τον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ο οποίος την περσινή σεζόν έπαιξε με τη μορφή δανεισμού στη Ράγιο Βαγεκάνο.


πηγή: sport-fm.gr

Ελαφρύς ο τραυματισμός του Τότι!!

Ελαφρύς ο τραυματισμός του Τότι
Δεν εμπνέει ανησυχία ο τραυματισμός του Φραντσέσκο Τότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιατρικού τιμ της Ρόμα. Ο αρχηγός των «τζαλορόσι» αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στις προπονήσεις και να θέσει εαυτόν στην υπηρεσία του Ζντένεκ Ζέμαν ενόψει του αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής στην έδρα της Ίντερ.

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος για τη Ρόμα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Παρά τον ενθουσιασμό των οπαδών της, η ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει την Κατάνια. Οι νησιώτες παίζοντας ψυχωμένα και έξυπνα υποχρέωσαν τους πρωτευουσιάνους σε ισοπαλία 2-2.

Οι δύο χαμένοι βαθμοί, όμως, δεν ήταν το μόνο πρόβλημα της Ρόμα. Ο αρχηγός της ομάδας, Φραντσέσκο Τότι, τραυματίστηκε στον αστράγαλο μετά από δυνατό μαρκάρισμα και ανησύχησε τους οπαδούς του, αποχωρώντας από το γήπεδο στο 85ο λεπτό.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Τότι δεν έδειξαν κάποια ζημιά στο πόδι του. Οι γιατροί της ομάδας καθησύχασαν τον ίδιο και τον προπονητή του πως ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς. Έτσι ο αρχηγός αναμένεται να επανέλθει γρήγορα στις προπονήσεις και να τεθεί στη διάθεση του προπονητή του ενόψει του επόμενου αγώνα της Ρόμα, εναντίον της Ίντερ στο Μιλάνο. Ματς σημαντικό στο οποίο η παρουσία του Τότι θεωρείται απαραίτητη για τους «τζαλορόσι».


πηγή: sport-fm.gr

Προς δανεισμό ο Αφελάι!!

Προς δανεισμό ο Αφελάι
Σε αναζήτηση ομάδας προκειμένου να παραχωρηθεί δανεικός, βρίσκεται ο Ιμπραήμ Αφελάι. Ο Ολλανδός μέσος δε φαίνεται να υπολογίζεται από τον Τίτο Βιλανόβα για τα φετινά αγωνιστικά πλάνα της Μπαρτσελόνα και ο ποδοσφαιριστής επιθυμεί να μετακινηθεί κάπου όπου θα έχει χρόνο συμμετοχής.

Όπως επιβεβαίωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Ρομπ Γιάνσεν, ο 26χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους συλλόγους έτσι ώστε να καταφέρει να δώσει καινούργια ώθηση στην καριέρα του: «Έχει την ποιότητα για να επιτύχει στην Μπαρτσελόνα, αλλά έμεινε πίσω λόγω του τραυματισμού του. Ίσως είναι καλύτερο λοιπόν να προσπαθήσει να παίξει αλλού όπου θα παίρνει συμμετοχές. Όλα πάντως εξαρτώνται από την Μπαρτσελόνα».

Ο Αφελάι μεταγράφηκε στους «μπλαουγκράνα» από την Αϊντχόφεν τον Ιανουάριο του 2011, όμως ένας σοβαρός τραυματισμός στο γόνατο δεν του επέτρεψε να καθιερωθεί στους Καταλανούς.


πηγή: sport-fm.gr

Χαροπαλεύει προπονητής μετά από πυροβολισμό!!

Χαροπαλεύει προπονητής μετά από πυροβολισμό
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο Γκόραν Τούφετζιτς, προπονητής της εθνικής Κουβέιτ, ύστερα από πυροβολισμό που δέχτηκε στο στήθος.

Ο 41χρονος Σέρβος, βρισκόταν σε διακοπές στη γενέτειρά του, την πόλη Ποζάρεβατς, όταν είχε λογομαχία με 86χρονο γείτονά του. Ο τελευταίος δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον του τραυματίζοντας σοβαρά τον Τούφετζιτς.

Ο άτυχος άντρας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας του Κουβέιτ το 2009, με την οποία έχει κερδίσει το κύπελλο εθνών του περσικού κόλπου και το πρωτάθλημα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας δυτικής


πηγή: sport-fm.gr

Αρνήθηκε την εθνική ομάδα ο Ετό!!

Αρνήθηκε την εθνική ομάδα ο Ετό
Ένα… μεγαλοπρεπέστατο «όχι», για να συμμετάσχει στα προκριματικά του Κόπα Άφρικα του 2013, είπε ο Σαμουέλ Ετό στην εθνική ομάδα του Καμερούν, μέσω επιστολής προς την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας.

Την περσινή χρονιά, ο 31χρονος επιθετικός είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό 15 αγώνων, καθώς πρωτοστάτησε στην απεργία των διεθνών, οι οποίοι ζητούσαν κάποιο πριμ ύστερα από τουρνουά στο Μαρόκο.

«Η εθνική ομάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που τη χαρακτηρίζει ο ερασιτεχνισμός και η φτωχή οργάνωση», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Σαμουέλ Ετό.


πηγή: sport-fm.gr

«Στη σωστή κατεύθυνση ο ΠΑΟΚ»

«Στη σωστή κατεύθυνση ο ΠΑΟΚ»
Την ικανοποίησή του για την πολιτική του ΠΑΟΚ να επενδύσει στα ταλέντα των ακαδημιών του, αλλά και παράλληλα από την αγωνιστική φιλοσοφία του Γιώργου Δώνη εμφανίστηκε ο Γιώργος Κωστικός.

Ο παλαίμαχος άσος (και τεχνικός) του «Δικέφαλου του Βορρά» μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την εμπιστοσύνη της ομάδας στα δικά της παιδιά, όπως επίσης και στην προσπάθεια του νέου τεχνικού, να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα αποδίδει επιθετικό ποδόσφαιρο.


Αναλυτικά, όσα είπε:

Για το νέο ξεκίνημα στον ΠΑΟΚ: «Κλείνει ένας κύκλος και αρχίζει ένας καινούργιος. Ο Δώνης χτίζει μια νέα ομάδα με ορίζοντα το μέλλον. Θεωρώ ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο, υιοθετώ αυτή τη φιλοσοφία της ομάδας, έχει αποτελέσματα. Θα πρέπει βέβαια να περιμένουμε όλοι μας. Αυτό δεν θα έρθει από τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει σχεδιασμό, πλάνο και υπομονή».

Για την επένδυση στις ακαδημίες: «Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο έτοιμος από οποιαδήποτε άλλη ομάδα με τη δημιουργία τμημάτων υποδομής. Να μπορέσει έτσι να βγάλει νέα παιδιά. Γι’ αυτό βλέπουμε ότι προωθεί νέα παιδιά, έστω και από ανάγκη. Η έλλειψη χρημάτων οδηγεί σε αυτό το πλάνο. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να ακολουθηθεί από όλες τις ομάδες.

Δεν νομίζω ότι ο ΠΑΟΚ βάζει νέα παιδιά μαζικά. Είναι στη σωστή κατεύθυνση γιατί έχει ένα κορμό 6-7 έμπειρων παικτών και γύρω από αυτούς προσθέτει και τα ταλέντα. Αυτή η διαδικασία θέλει σωστή διαχείριση. Είναι επικίνδυνο να τα χάσεις. Πρέπει επίσης να τα ετοιμάσεις και ψυχολογικά. Έχω εμπιστοσύνη στον Γιώργο Δώνη, οποίος πέρα από τις προπονητικές του, με ικανοποιεί σαν χαρακτήρας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Για τα ταλέντα που ξεχωρίζει: «Πιστεύω ότι είναι πρόωρο. Ασφαλώς όμως υπάρχουν παιδιά που έχουν τα χαρακτηριστικά να κάνουν καριέρα: Ποιότητα και θέληση. Ο Σταφυλίδης πέρυσι και φέτος οι Κάτσε, Πέλκας και ο Κωνσταντινίδης που είναι ο μικρότερος και πρόκειται για υψηλών προδιαγραφών μπακ».

Για την απουσία του κόσμου: «Ο πιο κρίσιμος παράγοντας είναι το οικονομικό. Είναι δύσκολο να πας πια έστω στο γήπεδο. Αυτό πάντως με το οικονομικό πρέπει να το αποδεχτούμε. Σιγά-σιγά και η εικόνα της ομάδας και η παρουσία θα φέρει πάλι τον κόσμο πίσω».

Για την κρίση που έπληξε τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας: «Θα περάσει μια κάμψη το ποδόσφαιρό μας, μοιραία θα πέσει και το επίπεδο. Γιατί αυτή η διαδικασία μας βρήκε ανέτοιμους. Ομάδες που δεν είχαν δυνατότητα και πήραν μικρούς παίκτες, τους πήραν στα τυφλά. Δεν ήταν προετοιμασμένες να επιλέξουν τέτοιους παίκτες. Ο χρόνος θα δουλέψει υπέρ του ποδοσφαίρου μας, εφόσον έχουμε υπομονή φυσικά».

Για το νέο πρωτάθλημα: «Το προβάδισμα το έχει ο Ολυμπιακός. Η μοναδική ομάδα η οποία δεν έχει προβλήματα. Έχει μεγάλο μπάτζετ, μπορεί να κάνει μεταγραφές. Του δίνεται το έτσι το πλεονέκτημα. Από εκεί και πέρα με ενδιαφέρει να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο. Ο Δώνης έχει δώσει στον ΠΑΟΚ επιθετικό και δημιουργικό ποδόσφαιρο. Αυτό αρέσει σε εμένα και σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα να λανσάρει και πολύ καλά ο Δώνης. Επίσης μου άρεσε η Βέροια στην πρεμιέρα, καθώς δεν προσπάθησε να παίξει και όχι να καταστρέψει στο ματς με τον Ολυμπιακό».