Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Χαρά μου να βλέπω αυτόν τον Κλάους!

Στις πρεμιέρες πάντα υπάρχει ο κίνδυνος γκέλας, πόσο μάλλον όταν η ομάδα σου προέρχεται από έναν αγώνα που ξόδεψε πολύ ενέργεια για να τον γυρίσει. Κακά τα ψέματα, ο ΠΑΟΚ σήμερα οφείλει τη νίκη του στον Στέφανο Αθανασιάδη.Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.
Ο Κλάους, έχει ξεκινήσει τη σεζόν δαιμονισμένα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως θα έρθουν και στιγμές που δεν θα αρκεί η παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο. Το γκολ που πέτυχε σήμερα είναι – πάλι – παγκόσμιας κλάσης, στη μοναδική μάλιστα φορά που ένας συμπαίκτης του τον τροφοδότησε σωστά.
Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση ή αν οι δυο τους έχουν χημεία, αλλά και πάλι ο Λόρενς του ετοίμασε το γκολ όπως και την περασμένη Πέμπτη. Ο ανέτοιμος Λόρενς για την ακρίβεια.
Η ουσία του Κλάους έδωσε το τρίποντο σε έναν πολύ κακό ΠΑΟΚ που είχε πολλούς παίκτες κάτω του μετρίου. Αυτό που με προβληματίζει ως εικόνα, είναι το κέντρο της άμυνας που αντί να βελτιώνεται όσο περνάνε τα παιχνίδια, μάλλον χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του. Ο Κατσικάς συνέχισε τα αβίαστα λάθη, όμως αυτή τη φορά ο κακός της παρέας ήταν ο Κουμαλό ο οποίος πήγαινε στη μπάλα μονίμως σε λάθος χρόνο. Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ μία ο Ρομπέρ πάνω στη γραμμή και μία ο Γλύκος που αντέδρασε σωστά, απέτρεψαν το γκολ που θα έφερνε τούμπα το παιχνίδι.
Αυτό που με ικανοποιεί πολύ, είναι πως στη κακή μέρα της ομάδας, ξεχωρίζουν θετικά παιδιά που μέχρι πρότινος δεν λογίζονταν ως παίκτες πρώτης ομάδας.
Για παράδειγμα ο Εργκούς Κάτσε, ήταν ο καλύτερος χαφ του ΠΑΟΚ, με τρεξίματα που κάνουν τον Βιτόλο να δείχνει στατικός, αλλά και τεχνική που του δίνει την ευχέρεια να παίξει σε σωστό χρόνο και να μη καθυστερεί καθόλου.
Ο Κάτσε, είναι πλέον παίκτης πρώτης ομάδας και ο Δώνης με την επιλογή του Κωνσταντινίδη, μας έδειξε πως τον ετοιμάζει και αυτόν για την … μετά – Έτο εποχή. Του χρόνου τέτοιο καιρό, ο Κωνσταντινίδης θα πρέπει να είναι βασικός δεξιός αμυντικός του ΠΑΟΚ ή να μάχεται με τον Αποστολόπουλο για τη θέση.
Ο 19χρονός Κατερινιώτης, στάθηκε άψογα και δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Παρότι σχετικά ψαρωμένος, την έκανε τη δουλειά και μάλιστα σωστά. Χρειάζεται βελτίωση στην άμυνα, κάτι που δουλεύεται, αλλά η τεχνική του είναι τέτοια που δημιουργικά δεν μπορεί παρά να βοηθά από τώρα την ομάδα του.
Ο τραυματισμός του Σαλπιγγίδη είναι πλήγμα ενόψει Βιέννης, όμως αύριο θα είμαστε σίγουροι για το αν θα παίξει ή όχι, ενώ αγωνία υπάρχει και για τον Γκαρσία. Αν ο ΠΑΟΚ πάει να πάρει πρόκριση χωρίς Σάλπι, Γκαρσία και Λάζαρ, σίγουρα η ζωή του Δώνη μόνο εύκολη δεν θα είναι.
Αύριο επίσης είναι και η απολογία του ΠΑΟΚ στην ΟΥΕΦΑ, ενώ την Παρασκευή θα περάσει και από την επιτροπή αδειοδοτήσεων. Είναι αλήθεια πως η ΟΥΕΦΑ σφίγγει τον κλοιό της γύρω από τον ΠΑΟΚ και αυτό το έχουν κατανοήσει στη ΠΑΕ.
Η ουσία είναι πως ο ΠΑΟΚ σε μία εποχή που θα έπρεπε να είναι χαλαρός και να αντιμετωπίζει μόνο αγωνιστικά διλλήματα, έχει πολλά στο μυαλό του.
Η τιμωρία θα πέσει, αλλά δεν μπορεί να είναι αυτή που προτείνει ο επιθεωρητής. Η τιμωρία θα πρέπει να είναι τόση, όση θα συνετίσει αυτούς που δεν έχουν μυαλό, αλλά κυρίως μία ΠΑΕ που πρέπει να οργανωθεί πλέον σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που λόγω έλλειψης χρημάτων δεν μπορούσε να πιάσει.


πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: