Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Χριστοφορίδης: «Ίσως και σήμερα η απόφαση»

Ο νομικός εκπρόσωπος της Ανόρθωσης, Γιώργος Χριστοφίδης, έχοντας εμπειρία από ανάλογη κατάσταση στην οποία περιήλθε η κυπριακή ομάδα, μίλησε για την ποινή με την οποία κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ μετά τα επεισόδια στον αγώνα με τη Ραπίντ Βιέννης στη Τούμπα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:

Αρχικά αναφέρθηκε για τον τρόπο που λειτουργούν τα όργανα της UEFA: «Όπως έχουμε διαπιστώσει οι διαδικασίες αυτές συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές έχουν διαφορετικό χαρακτήρα. Γίνονται όλα πιο γρήγορα. Γίνεται καταγραφή από τους παρατηρητές και σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη διαμορφώνεται το κατηγορητήριο για σκοπούς απολογίας. Οι αποφάσεις βασίζονται στις εκθέσεις των παρατηρητών. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει απόφαση σήμερα».

Για το τι συνέβη μετά τη διακοπή του αγώνα της Ανόρθωσης με τη Ντίλα Γκόρι: «Ο αγώνας έγινε Πέμπτη βράδυ και την Παρασκευή το πρωί απεστάλει το κατηγορητήριο για τη διακοπή. Τέσσερις μέρες μετά επιβλήθηκε η ποινή μετά από ακροαματική διαδικασία. Ήταν ποινή για τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και 50.000 ευρώ το χρηματικό πρόστιμο. Είναι μια σημαντικά σοβαρή ποινή για τα ευρωπαϊκά δεδομένα».

Για το αν μπορεί να κάνει μια εκτίμηση για την απόφαση εις βάρος του ΠΑΟΚ: «Είναι μια πολύ σοβαρή κατηγορία. Θα χρειαστεί μεγάλος αγώνας για να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να πέσει στα μαλακά. Θα έκανα μια εκτίμηση παρακινδυνευμένη για 2-3 αγώνες κεκλεισμένων των θυρών και 50.000-100.000 ευρώ πρόστιμο».

Για την εισήγηση που υπάρχει από τον εισαγγελέα της UEFA: «Δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα. Είναι όμως ενδεικτική γιατί βασίζεται πάνω στο πλαίσιο της πειθαρχικής επιτροπής. Είναι μια ένδειξη σημαντική ως προς τις προθέσεις. Δείχνει το εύρος με το οποίο θα επιβληθούν οι ποινές».

Για το αν μπορεί να γίνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης: «Υπάρχει προθεσμία από την επιτροπή 3 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης, αλλά συνήθως μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις αναμένεται αλλαγή της απόφασης. Δεν αναμένεται δραματική αλλαγή σε περίπτωση έφεσης. Είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που ανατράπηκε πρωτόδική απόφαση. Τη λαμβάνει τριμελής πειθαρχική επιτροπή».

Για το αν έχει σχέση με την απολογία η κλήση της ΠΑΕ την Παρασκευή στην UEFA για οικονομικούς σκοπούς: «Θα έλεγα ότι είναι συμπτωματικό διότι για τα οικονομικά κριτήρια υπάρχουν συγκεκριμένες περιόδους που γίνεται ο έλεγχος. Προφανώς ο λόγος για τον οποίο εγκαλείται νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είναι πόροι που θα ήθελε να εξετάσει η επιτροπή. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει συνάρτηση μεταξύ των δύο».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: