Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Eυτυχώς που έβαλαν… αυτογκόλ οι τερματοφύλακες!!

Eυτυχώς που έβαλαν… αυτογκόλ οι τερματοφύλακες
Θα διακόψω τη ροή των ανακοινώσεων Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και Παναθηναϊκής συμμαχίας για να ασχοληθώ λίγο με το… υποτιθέμενο ποδόσφαιρο που παίχτηκε στα επτά από τα οκτώ παιχνίδια της πρεμιέρας της Σούπερ Λίγκας.
Και γράφω υποτιθέμενο ποδόσφαιρο γιατί σε συνολικά επτά αγώνες, είδαμε οκτώ γκολ και αν δεν είχαν κάνει τέσσερα… δώρα οι τερματοφύλακες θα είχαμε δει τέσσερα.

Του Μιχάλη Τσόχου

Ναι, προφανώς υπάρχουν δικαιολογίες όπως ο καύσωνας για τον οποίο δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, ή ότι οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες και είναι σφιγμένες από την προετοιμασία. Αν και σε κανά μήνα θα λέμε ότι είναι κουρασμένες από τα συνεχόμενα ματς…

Κατά τα άλλα δεν είδαμε κάτι που δεν το περιμέναμε, συμπεριλαμβανομένης και της διαιτησίας που στο ματς του Ολυμπιακού υπέδειξαν καμιά δεκαριά οφσάιντ και ζήτημα είναι να πέτυχαν δύο τρία από δαύτα, με αποκορύφωμα το κανονικό γκολ που ακυρώθηκε στην Βέροια.

Είδαμε κακό ποδόσφαιρο, αρκετά χωράφια στο οποίο παίζονταν ποδόσφαιρο (Βέροια, Γιάννενα, Κρήτη) και ότι άλλο μας απογοητεύει εδώ και χρόνια.

Από εκεί και πέρα ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έδειξε ότι είναι μία ομάδα με άθλια ανασταλτική λειτουργία η οποία δέχτηκε… δύο γκολ, ενώ η Βέροια σε τουλάχιστον τέσσερις-πέντε περιπτώσεις ακόμη, θα μπορούσε να σκοράρει και άλλα τέρματα. Από την άλλη έδειξε βέβαια ότι για το ελληνικό πρωτάθλημα από την μέση και μπρος έχει πολύ ποιότητα και μπορεί να φτιάχνει καλό ποδόσφαιρο ανά διαστήματα ακόμη και σε χωράφι.

Ο Παναθηναϊκός Β’ που κατέβασε ο Φερέιρα στη Λειβαδιά δεν μάσησε κόντρα σε μία από τις καλές ομάδες του πρωταθλήματος. Και αυτός βέβαια με αμυντικά προβλήματα, αλλά δικαιολογούνται από την έλλειψη σχεδόν όλων των βασικών παικτών του και από το γεγονός ότι εν τέλει γκολ δεν δέχτηκε.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν πολύ καλός, αλλά ήταν αποτελεσματικός και πήρε μία ακόμη νίκη (την τέταρτη συνεχόμενη σε επίσημα φετινά ματς) χρησιμοποιώντας για μία ακόμη φορά 4-5 νεαρούς στην αρχική ενδεκάδα.

Γεμάτη από νεαρούς και η ΑΕΚ που τα πήγαν μία χαρά όχι όμως και όλη η ομάδα χάρη σε ένα λάθος του… παλιού τερματοφύλακά της. Κρίμα για την προσπάθεια, αλλά αυτά συμβαίνουν. Η ΑΕΚ αν συνεχίσει έτσι θα καταφέρει να σώσει τη χρονιά ειδικά τώρα που πήρε και τους Κατίδη, Κατσικοκέρη και παίρνει και τον Κορδέρο.

Για τους υπόλοιπους, είναι φανερό ότι ο Ατρόμητος, ζει αναπνέει και πλέον συμπεριφέρεται σαν μεγάλη ομάδα του πρωταθλήματος και έκανε βόλτα στην Κέρκυρα. Ο Αστέρας είναι καλή ομάδα, αλλά ακόμη δεν έχει τον αέρα του Ατρομήτου να συμπεριφερθεί και ως μεγάλη. Λογικά θα το αποκτήσει και αυτή στην πορεία του πρωταθλήματος. Η Βέροια, ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός επιβεβαίωσαν ότι είναι ανταγωνιστικές ομάδες με βάση τις μεταγραφές που έκαναν, ενώ ο ΟΦΗ δείχνει ότι χάρη στον «Αναστό» έστω και με τα ψέματα θα είναι σκληρό καρύδι.


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: