Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τρεις γενιές, μία παρέα, ένας πόθος!!

O Οδυσσέας είναι 70 ετών. Κι έχει χάσει μονάχα την... ίδρυση της ΑΕΚ! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Τρεις γενιές, μία παρέα, ένας πόθος
Ενας «ενωσίτης», ο οποίος έχει ζήσει τα «μωρά» του Μπίμπι, τον «ξανθό αετό» Κλεάνθη Μαρόπουλο και την ομάδα του Γιένε Τσάκναντι με τον Μίμη Παπαϊωάννου.

Ο Βασiλης είναι πενηντάρης. Πρόλαβε, δηλαδή, την ΑΕΚ του Στάνκοβιτς, πανηγύρισε με τον «Δικέφαλο» του Μπάρλου τον διαδοχικό αποκλεισμό της Ντέρμπι και της ΚΠΡ, εκστασιάστηκε με τον Θ(ε)ωμά Μαύρο και τον «πρίγκιπα του Νερέτβα», Ντούσαν Μπάγεβιτς. Και ο Βενιαμίν της «κιτρινόμαυρης» παρέας, ο Γιώργος, είναι τριαντάρης. Βίωσε, δηλαδή, τις επιτυχίες του προπονητή Ντούσκο, του Σαβέβσκι, του Δημητριάδη, του Αλεξανδρή, του Τσιάρτα.

Στο ΟΑΚΑ κοιτούσαν οι τρεις τους τον... Κατίδη! Ναι, η προσμονή τους ότι η τρέχουσα ΑΕΚ δεν θα καταστεί σάκος του μποξ για τον κάθε πικραμένο περνάει μέσα από την έλευση του αρχηγού της Εθνικής Νέων. Δεν έχουν, άλλωστε, από πού αλλού να πιαστούν. Το συγκρότημα που είδαν χθες θα ήθελε να έχει κλώνους του προέδρου της ΠΑΕ και πρώτου σκόρερ όλων των εποχών και του προπονητή Βαγγέλη Βλάχου, που ήταν ο νεότερος «κάπτεν» που σήκωσε Κύπελλο Ελλάδος (το 1983, με τον ΠΑΟΚ, στον πρώτο τελικό που έγινε ποτέ στο ΟΑΚΑ). Ομως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη. Οι «ρούκι» του Βλάχου έχουν πλεόνασμα ενθουσιασμού και τεράστιο έλλειμμα εμπειρίας. Αυτή είναι η αλήθεια. Αλλά εφόσον ο κόσμος συνεχίσει τη στήριξή του δίχως παράλογες αξιώσεις, κι εξακολουθήσει να πηγαίνει κόντρα στο γενικότερο mood της εποχής, θα μπορεί η ΑΕΚ να ελπίζει σε αξιοπρεπείς εμφανίσεις και όσο το δυνατόν καλύτερη συγκομιδή βαθμών. Και με τον... Κατίδη, ασφαλώς, στο δυναμολόγιο.

Απo την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης βρέθηκε λόγω της φετινής ιδιαιτερότητας με τον τίτλο του φαβορί μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Δεν ήξερε, για ώρα, πώς να σηκώσει το σχετικό βάρος και τα «πιπίνια» ζόρισαν... Πιπίνη και σία. Βρήκε τελικά το... αντικλείδι σ' ένα ματς με λίγες -εκατέρωθεν- αξιόλογες φάσεις. Τα... βάσανα των Αρκάδων, πάντως, δεν τελείωσαν στο συγκεκριμένο ματς. Χρειάζεται... εθισμός στις επιτυχίες για να επιτευχθεί ο στόχος των πλέι οφ. Ενας στόχος που με τα φετινά δεδομένα είναι αυτονόητος για την ομάδα του Τσιώλη.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: