Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Τρέμουν τους ...Παναθηναϊκούς στην Αυστρία!!

Η παρουσία σκληροπυρηνικών οπαδών του Παναθηναϊκού στον αγώνα Ραπίντ-ΠΑΟΚ. απασχολεί έντονα τον αυστριακό Τύπο. Ποιος είναι ο διαβόητος "Hass-Grieche" που πιθανόν θα βρεθεί στις κερκίδες του σταδίου "Χάναπι".
Τρέμουν τους ...Παναθηναϊκούς στην Αυστρία!
Έντονη ανησυχία για τον αγώνα ρεβάνς της Ραπίντ με τον ΠΑΟΚ καταγράφεται στα ρεπορτάζ του αυστριακού Τύπου τις τελευταίες μέρες. Κι αυτή δεν προέρχεται μόνο από την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά το ματς της Τούμπας, αλλά και από την παρουσία σκληροπυρηνικών οπαδών του Παναθηναϊκού στην κερκίδα των οργανωμένων των γηπεδούχων (σ.σ. είναι γνωστή η σχέση αδελφοποίησης συνδέσμων της Ραπίντ και του Παναθηναϊκού).
Ειδικότερα, το σοβαρό ενδεχόμενο να δώσει το παρών στην εξέδρα ο διαβόητος "Hass-Grieche" (σ.σ. "ελληνικό μίσος" θα μπορούσε να μεταφραστεί το παρατσούκλι που του έδωσε ο Τύπος της Αυστρίας) προκαλεί αναστάτωση.
Ο συγκεκριμένος είχε πρωταγωνιστήσει στα επεισόδια που είχαν συμβεί σε αγώνα της Ραπίντ με την Αούστρια Βιέννης το Μάιο του 2011 και ο αυστριακός Τύπου έκανε λόγο για τον Έλληνα άνεργο ευτραφή οπαδό που αναστάτωσε τη Βιέννη.
Συμφωνα με τις πληροφοριες που μεταφέρονται σε διάφορα ρεπορτάζ, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ο "Hass-Grieche" (μαζί με άλλους ομοϊδεάτες του) να βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με οπαδούς της Ραπίντ. "Είναι 100% βέβαιο ότι δεν ήταν παρών στο γήπεδο", δήλωσε ο υπεύθυνος για θέματα οπαδών της Ραπίντ, Άντι Μάρεκ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες για χρήση των φονικών-στυλό είναι μέλη του σκληροπυρηνικού συνδέσμου οπαδών της Ραπίντ "Vatos Locos", σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν τα ρεπορτάζ των Αυστριακών ΜΜΕ.
Όλα αυτά τα δεδομένα -και με την υποσημείωση ότι αναμένεται η απόφαση της UEFA- δημιουργούν ειδικές συνθήκες για τον αγώνα της Πέμπτης. Η διοίκηση θα πρέπει να εξετάσει πολύ σοβαρά το θέμα της μετακίνησης οπαδών στη Βιέννη και αν διαπιστωθεί ότι δεν μπορεί να έχει τα εχέγγυα ότι όλα θα πάνε καλά, πρέπει να σκεφτεί το ενδεχόμενο ακύρωσης της εκδρομής, προκειμένου να μην τεθούν σε αμφιβολία τα εκατομμύρια ευρώ που φέρνει στα ταμεία η πρόκριση στους ομίλους του Europa League, αλλά και το μέλλον της ευρωπαϊκής πορείας του ΠΑΟΚ
* Στη φωτογραφία είναι ο "Hass-Grieche" από τον επεισοδιακό αγώνα Ραπίντ-Αούστρια.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: