Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Βελτιώνεται μεσοεπιθετικά, μπάζει αμυντικά!!

Η λαϊκή ρήση "κάθε αρχή και δύσκολη" ταιριάζει ταμάμ και για την πρεμιέρα που έκανε ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα κόντρα στη Βέροια. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Βελτιώνεται μεσοεπιθετικά, μπάζει αμυντικά!
Οι νταμπλούχοι πέρασαν νικηφόρα μεν, δύσκολα δε, από την Βέροια και κρατούν το τρίποντο, το όμορφο γκολ του Τζιμπούρ με το τακουνάκι και την καλή μεσοεπιθετική λειτουργία της ομάδας, βασικό κλειδί της οποίας ήταν ο Αριέλ Ιμπαγάσα.

Αν βρουν τρόπο να τον… βαλσαμώσουν, τότε δεν θα προσφέρουν υπηρεσία μόνο στην ομάδα τους, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, που γίνεται χρόνο με το χρόνο φτωχότερο.

Το τι πρέπει να αφήσουν πίσω τους και να προσπαθήσουν να το βελτιώσουν γιατί θα το βρουν μπροστά τους, είναι μια μεγάλη συζήτηση.

Κατ΄ αρχήν τον βασικό τους τερματοφύλακα. Στα μάτια του Βαλβέρδε ο Μέγερι ήταν βασικός και ο Κάρολ αναπληρωματικός. Στα μάτια του Ζαρντίμ συμβαίνει το αντίθετο. Η εμφάνιση του ασταθή Κάρολ στη Βέροια δικαιώνει ως τώρα τα… μάτια του Βαλβέρδε.

Στη συνέχεια τον βασικό αμυντικό χαφ που ΔΕΝ υπάρχει. Όταν σε ΟΛΑ τα ματς της προετοιμασίας στη θέση αυτή παίζει ο Φέισα και στο πρώτο επίσημο παιχνίδι ο Σέρβος μένει εκτός 18άδας για να παίξει εκεί ο Μοντέστο, τότε ο μεταγραφικός σχεδιασμός δείχνει ότι πάσχει.

Μετά είναι η τετράδα της άμυνας. Όσο το θέμα Τοροσίδη είναι σε εκκρεμότητα, τόσο βλέπω τον αρχηγό του Ολυμπιακού να αναζητά εναγωνίως μια καλή απόδοση.

Αριστερά ο Χολέβας χρειάζεται οπωσδήποτε ντουμπλάρισμα, ενώ στα στόπερ θα χαθεί χρόνος και πολλές φάσεις μέχρι να «δέσουν» οι Κοντρέρας και Σιόβας.

Το γιατί ο Αμπντούν και ο Μανιάτης δεν είναι ακόμα στο περσινό τους επίπεδο είναι θέμα του τεχνικού τημ να το ανακαλύψει κι αν δεν μπορεί, θα πρέπει να συνδράμει και η διοίκηση.

Πώς; Μα με το να τοποθετήσει στα αποδυτήρια έναν άνθρωπο, αντίστοιχο με τον περσινό Τάσο Μητρόπουλο, ο οποίος όταν βλέπει κάτι στραβό θα μπορεί να το μεταφέρει σε προπονητή και διοίκηση για να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις.

Ο Ολυμπιακός έχει μόνο 5 μέρες για να κάνει τουλάχιστον μία μεταγραφή ενδεκάδας και άλλες 15 για να δουλέψει τα αμυντικά του κενά ενόψει της συμμετοχής του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γιατί στην Ελλάδα οι αντίπαλοί του δύσκολα θα τον υπερκεράσουν. Στην Ευρώπη όμως, οι βραδιές έχουν άλλο ειδικό βάρος.

Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: