Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Ίντερ Μπαρτσελόνα 3-1 !!!

Το «ηφαίστειο» της Ίντερ εξερράγη, παρέσυρε την... ταλαιπωρημένη Μπαρτσελόνα και οι «νερατζούρι» με το 3-1 έκαναν ένα τεράστιο βήμα για την Μαδρίτη!
Οι 13 ώρες σε ένα λεωφορείο μπορεί να αποτελέσουν δικαιολογία για την άσχημη εμφάνιση της Μπαρτσελόνα και την βαριά ήττα στο Μιλάνο; Σίγουρα, η ταλαιπωρία των Καταλανών έπαιξε το δικό της ρόλο, ωστόσο η επιτυχία πιστώνεται στον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός... παρεξηγήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου όταν χαρακτήρισαν τη Μπαρτσελόνα φαβορί και φρόντισε να το δείξει στον αγωνιστικό χώρο. Εξαιρετική η Ίντερ και με την βοήθεια της... διαιτησίας -έντονες διαμαρτυρίες- για το τρίτο γκολ του Μιλίτο- πήρε ένα μεγάλο προβάδισμα, αφού το 3-1 ακόμα και στο Καμπ Νου δύσκολα ανατρέπεται.
Στον αντίποδα, δεν βγήκε τίποτα στον Πεπ Γκουαρντιόλα, το στήσιμο δεν ήταν το ιδανικό, αν και ο Ισπανός πρέπει να αισθάνεται... λίγο προδομένος όταν παίκτες – κλειδιά δεν μπόρεσαν να επιβληθούν.

Άψογο παιχνίδι!

Σίγουρα, ο Ζοσέ Μουρίνιο θα θυμάται για πολλά χρόνια το συγκεκριμένο ματς, αφού βγήκαν τα πάντα στην Ίντερ και με την ανατροπή της βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό. Άψογες αλληλοκαλύψεις, πίεση αρκετά ψηλά, αλλά και διαρκής κίνηση έφεραν από το πρώτο λεπτό τους γηπεδούχους σε ρόλο πρωταγωνιστή. Οι «νερατζούρι» πίεσαν, όμως οι Ετό και Μιλίτο δεν βρήκαν στόχο, κάτι που έκανε η Μπαρτσελόνα στο 19'. Η δεξιά πλευρά των Ιταλών κοιμήθηκε, ο Μάξουελ έκανε το σωστό γύρισμα και ο Πέδρο με σουτ πάγωσε το Σαν Σίρο.
Η απάντηση ήταν άμεση, και για πολλούς ο βασικότερος λόγος της ανατροπής. Η πίεση απέφερε καρπούς και στο 30' Ετό-Μιλίτο- Σνάιντερ συνεργάστηκαν άψογα και ο Ολλανδός κέρδισε τον Βαλντές. Ο Γκουαρντιόλα έβλεπε τον Άλβες να κάνει ένα από τα χειρότερα ματς, τον Ιμπραΐμοβιτς να είναι... εκτός γηπέδου, αλλά και τους Τσάβι, Μέσι να μην είναι σε θέση να διασπάσουν την καλοστημένη αμυντικά γραμμή των Ιταλών.

Όταν μάλιστα, ο Γκουαρντιόλα πριν προλάβει να διορθώσει πράγματα δέχεται και δεύτερο γκολ, τότε όλοι καταλαβαίνουν πως το «ηφαίστειο» της Ίντερ... εξερράγη. Στο 48' ο Μιλίτο έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Μαϊκόν και ο Βραζιλιάνος πέτυχε το 2-1. Στο 61' ήρθε το τελευταίο χτύπημα με τον Σνάιντερ να κάνει τη σέντρα, και τον Μιλίτο – από θέση οφσάιντ – να διαμορφώνει με κεφαλιά το 3-1. Ο τεχνικός της Μπαρτσελόνα έβγαλε τον Σουηδό φορ που δεν θύμισε σε τίποτα τον παίκτη που ξέρει να «σκοτώνει» και προσπάθησε με την είσοδο του Αμπιντάλ να καλύψει τα κενά και παράλληλα να δώσει δύναμη στην ομάδα. Αν πάντως έχει να θυμάται κάτι καλό η Μπάρτσα, ήταν το τελευταίο δεκάλεπτο. Η πίεση ήταν ασφυκτική και στο τέλος θα μπορούσε να πάρει κάτι καλό, όμως στο σουτ του Πικέ, ο Λούσιο έδιωξε στη γραμμή.

Σε οχτώ βράδια το «Καμπ Νου» θα φιλοξενήσεις με άγριες διαθέσεις την Ίντερ, και εκεί η καλύτερη ομάδα του κόσμου θα πρέπει να αποδείξει πως για την εμφάνιση στο Μιλάνο υπεύθυνη ήταν η... ηφαιστειακή τέφρα!

Συνθέσεις:
Ίντερ (Ζοσέ Μουρίνιο): Σέζαρ, Μαϊκόν (74' Κίβου), Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Μότα, Καμπιάσο, Πάντεφ (56' Στάνκοβιτς), Σνάιντερ, Ετό, Μιλίτο (75' Μπαλοτέλι)

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Πικέ, Πουγιόλ, Μάξγουελ, Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Μέσι, Πέδρο, Ιμπραΐμοβιτς (62' Αμπιντάλ)

HPAKΛΗΣ:ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΕ ΠΑΕ ΚΑΙ ΚΑΤΣΑΝΕΙΟ!















Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΘΥΡΑ 10

Σήμερα 20 Απριλίου 2010, καταλάβαμε από κοινού τα γραφεία της ΠΑΕ Ηρακλής και του Γυμναστικού Συλλόγου. Αποφασίσαμε να προβούμε σε αυτή την ενέργεια έχοντας πλέον εξαντλήσει κάθε απόθεμα υπομονής και ανοχής τόσο προς τη διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ηρακλή όσο και του Γ.Σ.

Απαιτούμε από τη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου να προκηρύξει μέχρι την επόμενη Τρίτη 27 Απριλίου έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία οι άνθρωποι του διοικητικού συμβουλίου θα καταθέσουν ενώπιων του σώματος τις παραιτήσεις τους, καθώς επίσης και να ορίσουν άμεσα ημερομηνία εκλογών.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα απαιτούμε μέχρι αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου να δημοσιοποιηθεί το πόρισμα των ορκωτών λογιστών. Ακολούθως ο φερόμενος ως μεγαλομέτοχος Αντώνης Πασχαλίδης να δεσμευτεί για την αποπληρωμή των χρεών που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του και να παραδώσει τις μετοχές, απαλλαγμένες από τα χρέη του, στη διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου.

Όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί η κατάσταση στον Ηρακλή έχει φτάσει σε ένα τέλμα. Οι μοναδικοί που μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι αυτοί που πονούν πραγματικά την ομάδα, δηλαδή οι οπαδοί και οι φίλαθλοι της. Γι’ αυτό καλούμε ολόκληρο τον κόσμο του Ηρακλή να πλαισιώσει με την παρουσία του, τις δυο καταλήψεις. Από αύριο θα ανακοινωθούν οι ώρες των γενικών συνελεύσεων οι οποίες θα είναι ανοικτές για ολόκληρο το λαό του Ηρακλή.

Γενική συνέλευση Γ.Σ. και Π.Α.Ε. ΗΡΑΚΛΗΣ


ΣΥΝΕΤΕΥΞΗ ΞΕΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΠΟΡΤ SENTER

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Γιώργος Ξενίδης, μίλησε στον sport103 FM και στην εκπομπή «Sport Center» όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και πώς βλέπει το παρόν και το μέλλον της.

Για την εικόνα του Ηρακλή στην φετινή χρονιά
είπε: «Ήταν μία χαμένη χρονιά για τον Ηρακλή. Μία ακόμη χαμένη χρονιά για τον Ηρακλή που ίσως να εμφανίστηκε κατώτερος από τα προηγούμενα χρόνια παρά τις δηλώσεις του καλοκαιριού. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μία γενικότερη απογοήτευση όλων όσων ασχολούνται και υποστηρίζουν την ομάδα. Ελπίζω ότι κάτι θα πάει να αλλάξει στον Ηρακλή από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να αλλάξει κάτι. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Ηρακλής σε αυτήν την μετριότητα και να αποφεύγει τον υποβιβασμό στις τελευταίες αγωνιστικές γιατί κάποια στιγμή δεν θα τον αποφύγει και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Ελπίζω πως θα μπούνε οι βάσεις για μια καλύτερη χρονιά και πρέπει να γίνει μία καλύτερη διαχείριση της ομάδας».

Για τον ερχομό του Ανδρέα Παντελή που γνωρίζει από την κοινή τους παρουσία στην Ανόρθωση
σημείωσε: «Νομίζω ότι είναι μία αλλαγή που έχει ήδη γίνει και θα γίνουν αλλαγές και προσώπων γιατί έχει απαξιωθεί ο Ηρακλής και κανένας φίλαθλος δεν θα περίμενε ο Ηρακλής να φθάσει σε αυτό το σημείο. Για μένα αυτή η χρονιά ήταν η χειρότερη ειδικά μετά τις δηλώσεις του καλοκαιριού και τον κόσμο της ομάδας να περιμένει ένα όραμα».

Για δική του εμπλοκή ξεκαθάρισε
πως: «Από μακριά ναι και από κοντά όχι. Δεν θέλω να εμπλακώ στον Ηρακλή. Με τον Ανδρέα Παντελή είχαμε μία συνεργασία δύο χρόνων και τον εκτιμώ. Ευχαρίστως να πω τις σκέψεις μου αν μου ζητηθεί αλλά όχι κάτι παραπάνω. Την ξέρω καλά την ομάδα και καλύτερα από πολλούς. Πέρασα κάποιες άσχημες στιγμές αν και είναι η ομάδα της καρδιάς μου και δεν θα το κρύψω ποτέ γιατί μπαίνοντας σε μία θέση οι ευθύνες θα είναι μεγάλες και για μένα ακόμα μεγαλύτερες».

Για το θέμα της παραμονής του Γιόζεφ Μπουμπένκο στην άκρη του πάγκου της ομάδας υπογράμμισε: «Νομίζω ότι στην εποχή που ζούμε όλα έχουνε να κάνουνε με το οικονομικό. Δεν ξέρω αν είναι καλός ή κακός προπονητής αλλά στον Ηρακλή είναι πετυχημένός. Η παραμονή του θα έχει να κάνει με τις οικονομικές απαιτήσεις του. Ο Ηρακλής θα πρέπει να χαμηλώσει το μπάτζετ του και να επενδύσει πάνω σε παίκτες που θα του βγούνε μιας και δεν σηκώνει μεγάλα ανοίγματα».

Για τον δικό του ρόλο σε περίπτωση που ζητηθεί η βοήθειά του
δήλωσε: «Εγώ την στιγμή αυτή έχω μία εταιρεία στην Κύπρο με τον συνέταιρό μου που ασχολούμαστε με το μάνατζμεντ και μπορώ ενδεχομένως να πω κάποιες προτάσεις ή να έχω μία άποψη και να πω την γνώμη μου. Δεν αποσκοπώ να κάνω δουλειά με τον Ηρακλή. Δεν θέλω να έχω οικονομικές συναλλαγές γιατί είναι η ομάδα της καρδιάς μου και με ένα λάθος θα πονέσω πολύ περισσότερο. Με τον κ. Παντελή έχω φιλική σχέση, του έχω εμπιστοσύνη, γνωρίζει το ποδόσφαιρο αλλά δεν υπάρχει κάτι άλλο ούτε μου έγινε κάποια πρόταση».

Για το αν θεωρεί ότι Αντώνης Ρέμος μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κόσμου του Ηρακλή υποστήριξε: «Το ποδόσφαιρο παντού είναι το ίδιο. Μπορεί να πετύχει ο Αντώνης Ρέμος αλλά υπάρχουνε πολλά ανοίγματα με πρώτο από όλα το οικονομικό. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει να συνυπάρξει με τον Ανδρέα Παντελή με κοινό σκοπό αφού δεν υπάρχει άλλη επιλογή και θα πρέπει να του βγει. Κι αν έγιναν πολλά λάθη είμαι σίγουρος ότι δεν έγινε κανένα με πρόθεση αφού ο Αντώνης Ρέμος δεν το ήξερε το ποδόσφαιρο με την αγάπη όμως για ένα πράγμα να μην φθάνει. Όπως και να έχει όμως θα πρέπει όλοι να σταθούνε σε αυτήν την προσπάθεια και να αλλάξει σελίδα ο Ηρακλής ώστε να φθάσει εκεί που πραγματικά αξίζει γιατί αν δεν γίνει ο Ηρακλής θα έρθει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι την στιγμή αυτή».


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ 95,5

«Δεν έχει τελειώσει ακόμα, η διαδικασία προχωράει και πιστεύω ότι μέχρι αύριο θα κλείσει το ζήτημα. Μας έχει ταλαιπωρήσει όλους, έπρεπε να προχωρήσουμε σε κάποια ζητήματα για να ήμαστε νομότυποι. Η διαδικασία τώρα προχωράει, δεν έγινε κάτι πριν. Δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν, τώρα μπαίνουν τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση για να μπορέσει να αλλάξει σελίδα ο Ηρακλής», ανέφερε αρχικά ο Κύπριος, ενώ σε ερώτηση για το αν ήδη έχει βάλει χρήματα στη ομάδα, είπε: «Έχω βάλει, υπάρχουν αποδειχτικά γι’ αυτό, πρέπει ο κόσμος να αξιολογήσει την ηρεμία που υπάρχει στην ΠΑΕ. Συμβαίνουν βέβαια και ορισμένα τραγελαφικά, μιας και μόλις έμαθαν κάποιοι ότι υπάρχει κάποιος άνθρωπος στα γραφεία της ΠΑΕ που δίνει λύσεις, όλοι έρχονται γιατί υπάρχουν αρκετά θέματα. Είχα συμφωνήσει με τον κ. Ρέμο κάποια πράγματα και θέλω να είμαι σωστός για να μην κατηγορηθώ. Το ποδόσφαιρο είναι ζωντανός οργανισμός, από την στιγμή που εμπλακείς πρέπει να τηρείς αυτά τα οποία λες για να είσαι σωστός. Αν ασχολούμουν μόνο με υποσχέσεις, και προγραμματισμό δεν θα υπήρχε η ηρεμία. Δεν θα περνούσε αυτός ο… αέρας ηρεμίας στους ποδοσφαιριστές ότι κάτι πάει να αλλάξει. Υπάρχει ένας άνθρωπος που έχει αναλάβει τις τύχες του Ηρακλή, πρέπει να τον εμπιστευτούν αυτοί που ήθελαν αν συνεργαστούν μαζί του. Δεν είναι πρακτικό να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, το σωματείο ήταν ακέφαλο» ενώ συμπλήρωσε ότι: «Η διαδικασία έχει προχωρήσει σε τέτοιο βαθμό που δεν χωράει άλλη καθυστέρηση. Δεν το σκέφτομαι καν, γιατί τότε θα σημαίνει ότι εμείς οι ίδιοι δεν θέλουμε να πετύχουμε».

Για το θέμα του Μπουμπένκο και την ομάδα της νέας χρονιάς, ανέφερε: «Με τον κ. Μπουμπένκο θα επιδιώξω να συναντηθώ αύριο για να ξεκαθαρίσει την θέση του και αυτός κι εμείς. Εναλλακτικές λύσεις πάντα υπάρχουν, αλλά εμείς θέλουμε να μιλήσουμε πρώτα με τον κ. Μπουμπένκο. Θέλουμε να παραμείνει ο προπονητής. Έχουμε όμως βάλει κάποια όρια, με σκοπό να δημιουργήσουμε μία καλή ομάδα. Ο προγραμματισμός ξεκινάει από όλους και τελειώνει σε όλους. Το πάπλωμα πρέπει να είναι όσο είναι το κρεβάτι. Θα τεθούν στόχοι στον Ηρακλή, πρέπει η ομάδα να αλλάξει σελίδα. Αλλά με υπερβολές δεν θα πετύχουμε τίποτα. Οι υπερβολές πληρώνονται ακριβά. Στον Ηρακλή δεν υπήρχε προγραμματισμός, γίνονταν σπασμωδικές ενέργειες. Η οικονομική διαχείριση δεν έγινε από έμπειρους ανθρώπους, μιλάω για τις μεταγραφές αλλά και την λειτουργία της ΠΑΕ ποδοσφαιρικά. Το αγωνιστικό συμμάζεμα σημαίνει και επιτυχία για μένα. Το οξύμωρο είναι ότι μία ομάδα με 102 χρόνια ιστορίας, δεν έχει μία διάρκεια χρόνων που να έχει ευχαριστημένους τους οπαδούς. Ο όγκος του Ηρακλή είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που βλέπω. Ο κόσμος είναι το Α της ομάδας, τα υπόλοιπα συμπληρώνονται από την διοίκηση, τον προπονητή, τους ποδοσφαιριστές. Θέλω να έρθω σε επαφή με τον κόσμο, να μιλήσω μαζί με τους φιλάθλους. Αλλά όποιος έρχεται στον Ηρακλή, τον βλέπουν με δυσπιστία. Ας περιμένουν 2-3 μήνες, να δουν το έργο μου και μετάνα μιλήσουμε. Αν κάποιος μιλήσει με τους ποδοσφαιριστές, το προσωπικό, θα διαπιστώσει ότι κάποια πράγματα έχουν αλλάξει. Δεν μπορούν να αλλάξουν τα πάντα, τα μέτωπα που ήταν ανοιχτά ήταν αρκετά. Υπάρχει ένα μεγάλο άνοιγμα. Η ομάδα πρέπει να λειτουργήσει με δύο τρόπους. Να γίνει ένας προγραμματισμός που να καλύπτει όλες τις οφειλές και να μην υπάρχει αυτή η αναταραχή. Πρέπει να το θέσουμε σε εφαρμογή. Το άλλο κομμάτι είναι οι ποδοσφαιριστές, η λειτουργία της ομάδας. Από αυτό το κομμάτι εξαρτιούνται τα πάντα».

Για τον Κατσαμπή είπε: «Με τον Κατσαμπή έχουμε συμφωνήσει, έχουμε ετοιμάσει και το συμβόλαιο, είναι ποδοσφαιριστής του Ηρακλή και την επόμενη χρονιά».

Για το θέμα Επστάιν τόνισε: «Περιμέναμε να έρθει σήμερα ο ατζέντης του για να συναντηθούμε, αλλά λόγω της ματαίωσης πτήσεων από την Γερμανία δεν μπόρεσε να έρθει. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία. Είναι ένας ελπιδοφόρος ποδοσφαιριστής, του έγινε ανανέωση πριν μερικούς μήνες. Πρέπει να δούμε τις προθέσεις του προπονητή αλλά και του ποδοσφαιριστή. Μετά θα μπορούμε να πούμε το οτιδήποτε για την τύχη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή αλλά και των υπολοίπων».

Για τη συνεργασία με τεχνικό διευθυντή, ξεκαθάρισε: «Όταν είμαι πρόεδρος σε μία ομάδα, δεν υπάρχει τεχνικός σύμβουλος. Ο προπονητής πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες των παικτών που αγοράζει και ο πρόεδρος των πληρωμών τους».

Για τον Κετσπάγια: «Θα ήταν ευχής έργον να μπορούσε να έρθει ο Κετσπάγια, αλλά αυτό είναι κάτι που ίσως δούμε στο μέλλον».

Για τους λόγους που τον έφεραν στον Ηρακλή: «Για να αποφασίσω να επενδύσω λεφτά στον Ηρακλή, έπαιξε ρόλο το μέγεθος και η ιστορία της ομάδας αλλά και το περιθώριο που δίνεται σε έναν άνθρωπο για να μπορέσει να πετύχει. Ο Ηρακλής έχει τις βάσεις να πάει ψηλά, δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Με σωστό προγραμματισμό υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και επιτυχίας. Ο κόσμος θα πρέπει να στηρίξει την προσπάθεια. Ούτε καν περνάει από το μυαλό μου ότι ο Ηρακλής μπορεί να κινδυνεύσει. Δεν μπορείς να είσαι ο τρίτος στην πόλη. Έχεις ιστορία και κόσμο, μπορείς να γίνεις και καλύτερος από τους υπόλοιπους. Εμείς με τις δικές μας ενέργειες επιτρέψαμε τους άλλους να ξεφύγουν. Θέλω να μου δώσουν την εμπιστοσύνη που μπορούν σε αυτό το συγκεκριμένο σημείο και να δουν αν μπορώ να τα καταφέρω».

Κεχαγιάς: «Θα κάνουμε κινήσεις βλέποντας τα λάθη μας»

Τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά θα αρχίσουν να κάνουν στην Ξάνθη μετά την αποφυγή του υποβιβασμού στην Β’ εθνική.Όπως ανακοινώθηκε, ο Νίκος Κεχαγιάς θα παραμείνει στον πάγκο του συλλόγου της Θράκης και τη νέα χρονιά. Μάλιστα ο Έλληνας τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις στο «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» ,όπου μίλησε για την επόμενη μέρα, η οποία απαιτεί σωστές αποφάσεις για να μην βρεθούν οι ακρίτες ξανά στην ίδια θέση.

«Αυτό που με ενδιέφερε σαν προπονητής ήταν πώς θα σωνόταν η ομάδα. Είχαμε βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση, αλλά καταφέραμε έστω και την τελευταία στιγμή να μείνουμε στην κατηγορία», τόνισε αρχικά ο τεχνικός της ακριτικής ομάδας και συνέχισε:

Η Ξάνθη δεν έπαιξε μπάλα

«Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. Η Ξάνθη στο μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Έγιναν πολλά λάθη από την αρχή της χρονιάς. Τώρα που τελείωσε η σεζόν θα καθίσουμε κάτω με τον μεγαλομέτοχο, να δούμε τα λάθη που έγιναν και με τις κατάλληλες κινήσεις να παίξει και πάλι η Ξάνθη καλό ποδόσφαιρο»,
πρόσθεσε.

Όσο αφορά για τις αιτίες που έφεραν την Ξάνθη σε αυτή την θέση, είπε: «Μία ομάδα για να είναι ανταγωνιστική θα πρέπει να έχει έναν βασικό κορμό 7-8 παικτών, κάτι που δεν είχε φέτος η Ξάνθη. Το καλοκαίρι ήρθαν 18 παίκτες και έφυγαν 13 το Δεκέμβριο. Αυτό φέρνει πολλά προβλήματα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε επιλεγμένες κινήσεις και να βάλουμε όσο το δυνατό περισσότερο ελληνικό στοιχείο στην ομάδα. Δεν είναι όμως εύκολο, αφού θα πρέπει να δούμε ποιους παίκτες μπορούμε να πάρουμε».

Όλο σενάρια...

Για την παραφιλολογία των αγώνων της ομάδας του, αλλά και του Λεβαδειακού δήλωσε: «Από σενάρια άλλο τίποτα στην Ελλάδα. Όχι μόνο στα παιχνίδια της Κυριακής, αλλά εδώ και χρόνια. Εμείς σαν επαγγελματίες οφείλουμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας κι εγώ ήθελα να κρατήσω τους παίκτες μου μακριά από όλα αυτά τα σενάρια και συγκεντρωμένους στο στόχο μας».
Καταλήγοντας έκανε έναν απολογισμό του πρωταθλήματος: «Το καλό ήταν πως υπήρχε σασπένς μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα και το ποιες ομάδες θα υποβιβαστούν. Με εξαίρεση 2-3 ομάδες που έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο, όπως η Καβάλα ή ο Άρης, δεν είδαμε κάτι το ξεχωριστό. Ήταν επίσης θετικό που ο ΠΑΟΚ μπήκε σφήνα και διεκδίκησε τον τίτλο από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό».

Η σκοτεινή περίοδος του 1994

Η πρώτη συμμετοχή της εθνικής Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1994 στις ΗΠΑ, ήταν απογοητευτική. Το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν ήταν μακράς διάρκειας και η αγωνιστική παρουσία της Εθνικής μας δε διεκδικούσε καμία δάφνη ποιότητας ή, έστω, καλής προσπάθειας. Μία εμπειρία που πολλοί, ιδιαίτερα οι ποδοσφαιριστές που την έζησαν από κοντά, θα ήθελαν να ξεχάσουν, αλλά αφιερώματα σαν αυτά της goal.com, φροντίζουν να μας τα θυμίζουν.

«Κάθε χώρα έχει μία σκοτεινή περίοδο σε παγκόσμιο κύπελλο. Το 1994 η Ελλάδα έζησε τις χειρότερες στιγμές. Η ομάδα του Αλκέτα Παναγούλια όχι απέτυχε να κερδίσει ένα παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και σε ολόκληρη τη διοργάνωση.

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Το ξεκίνημα απέναντι στην Αργεντινή δεν ήταν το καλύτερο. Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε ούτε στον δεύτερο αγώνα απέναντι στην Βουλγαρία, που είχε την συμπαράσταση πολλών οπαδών της. Στα δύο πρώτα ματς είχε δεχτεί ήδη οκτώ γκολ. Στο τρίτο ματς οι παίκτες του Παναγούλια συσπειρώθηκαν, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι εμπειρίες τους δεν είναι και οι καλύτερες. Γ' αυτό και παρά την μεγάλη νίκη στο Euro του 2004 ο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του θέλουν να δοξαστούν και στη Νότια Αφρική», ανέφερε χαρακτηριστικά η αγγλική ιστοσελίδα.

Έφυγαν 3.800 μίνι διαρκείας την πρώτη μέρα

Έφυγαν 3.800 μίνι διαρκείας την πρώτη μέρα

Δυναμική αναμένεται να είναι η συμπαράσταση των οπαδών του ΠΑΟΚ και στα play-off. Τις… διαθέσεις τους άλλωστε να εξαφανίσουν τα μίνι διαρκείας που έχουν κυκλοφορήσει, την έδειξαν απότην πρώτη κιόλας ημέρας. Σήμερα λοιπόν έφυγαν 3.800 διαρκείας, που αφορούν αποκλειστικά τα play-off. Ένας αριθμός αρκετά ικανοποιητικός, αν λάβουμε υπόψη ότι υπάρχει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμη μέχρι την έναρξη της διαδικασίας.

Απάντησε η Σκόντα Ξάνθη σε Πανιώνιο


O ισχυρός άνδρας της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος Οπως ήταν αναμενόμενο, η διοίκηση της Σκόντα Ξάνθης δεν άφησε αναπάντητη την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η αντίστοιχη του Πανιωνίου την Δευτέρα. Μάλιστα οι Ακρίτες, χαρακτηρίζουν λάθος τον τίτλο της ανακοίνωσης των Νεοσμυρνιών και παράλληλα τους ζητούν διευκρινήσεις για ότι τους αφορά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η ΠΑΕ Πανιώνιος εξέδωσε ανακοίνωση, της οποίας ο τίτλος δεν συνάδει με το περιεχόμενο. Ο σωστός τίτλος, κατά την άποψή μας, έπρεπε να ήταν :

"AΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΑΘΛΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ"

Μας αφορά όμως το τελευταίο σκέλος που αναγράφεται επί λέξη: "HΣΑΣΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΣ? ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ "ΔΟΥΛΕΙΑ" ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΛΛΟΙ? ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ".

Αξιότιμοι κύριοι της ΠΑΕ Πανιώνιος,

Επειδή όμως εμάς και όλο το φίλαθλο κοινό της Ελλάδας, μας ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα, παρακαλείστε όπως διευκρινίσετε σε ποια δουλειά αναφέρεστε.

Με ταπεινότητα

ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ".

Μπαίνει κανονικά από αύριο ο Κάλβο

Μπαίνει κανονικά από αύριο ο Κάλβο

Το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει ο Τόνι Κάλβο δεν φαίνεται ότι ανησυχεί τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ ενόψει του μεγάλου τελικού με τον Παναθηναϊκό. ο Ισπανός δείχνει να ξεπερνάει το πρόβλημα του και από αύριο θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων. Απών βεβαίως θα είναι ο τιμωρημένος Αράνο ενώ σε ότι αφορά τα εισιτήρια, εξακολουθούν να φεύγουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Τη γλίτωσε ο Τότι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με πρόστιμο 20.000 ευρώ τιμωρήθηκε από την ιταλική λίγκα ο Φραντσέσκο Τότι για τη χειρονομία που έκανε προς τους οπαδούς της Λάτσιο μετά τη νίκη της Ρόμα στο «Ολίμπικο» με 2-1. Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» έκανε… νόημα προς την εξέδρα των τυπικά γηπεδούχων πως μετά το αποτέλεσμα αυτό θα υποβιβαστούν από τη Serie A και διέτρεχε τον κίνδυνο να τιμωρηθεί με τουλάχιστον μία αγωνιστική επειδή προκάλεσε αντίπαλους οπαδούς.

Οι δύο σύλλογοι τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 40.000 ευρώ έκαστη για τα επεισόδια και την ένταση που παρατηρήθηκε στις κερκίδες.

Παπουτσάκης: «Άξιζε κάτι καλύτερο ο ΠΑΟΚ»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης μίλησε σήμερα στην εκπομπή Revolution για την φετινή σεζόν. Αρχικά για την φιλοσοφία της ομάδας και του ίδιου είπε: «Προσπαθούμε να είμαστε σωστοί με τους ανθρώπους και να τους αντιμετωπίζουμε όπως πρέπει. Μας δίνει θάρρος και προοπτικές αυτή η αντιμετώπιση που έχουμε και από τις υπόλοιπες ομάδες. Μας δίνει δύναμη ο Θεός και μας βοηθάει για να συνεχίσουμε».

Για την φετινή χρονιά του Εργοτέλη είπε: «Είχαμε ετοιμαστεί για μία καλή χρονιά. Κάναμε καλές μεταγραφές, είχαμε μία σωστή προετοιμασία, ξεκινήσαμε καλά το πρωτάθλημα όμως κάπου στα μέσα της σεζόν χάσαμε τη μπάλα. Όμως και το πρωτάθλημα γενικά ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Είδατε ότι με 34 βαθμούς ο Λεβαδειακός έπεσε. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα φέτος ήταν πολύ καλύτερο γενικότερα. Εμείς σωθήκαμε μεν όμως σκεφτόμαστε ότι με μία νίκη, για παράδειγμα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, θα μπορούσαμε να έχουμε κατακτήσει την έκτη θέση. Εγώ για ένα πράγμα στεναχωρέθηκα περισσότερο πάντως. Για το γεγονός πως χάσαμε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε παιδιά που θέλαμε να προωθήσουμε του χρόνου στην πρώτη ομάδα. Έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές στις ακαδημίες και θέλαμε να τους προωθήσουμε στην μεγάλη ομάδα. Αυτό ήταν το μεγάλο χάσιμο της φετινής σεζόν. Θέλουμε να δώσουμε βήμα στον Εργοτέλη στα νεά παιδιά».

Για το γεγονός πως απουσιάζει ο κόσμος από το «Παγκρήτιο» στα παιχνίδια του Εργοτέλη τόνισε: «Είναι ένα στοίχημα για εμάς αν θα μπορέσουμε να μαζέψουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσα από το καλό ποδοσφαιρο. Οι φίλαθλοι δεν γίνονται όμως από την μία στιγμή στην άλλη. Εμείς δεν θέλουμε να βγάλουμε φιλάθλους από το αγωνιστικό καθώς μέσα από εκεί βλέπουμε κατά 90% να προκύπτουν χούλιγκαν. Θέλουμε να έρχονται στο γήπεδο άνθρωποι με τις οικογένειες τους και να παρακολουθούν μία γιορτή του ποδοσφαίρου».

Γενικότερα για το πρωτάθλημα υπογράμμισε: «Όλες οι ομάδες πλην του Πανθρακικού πάλεψαν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Οι περισσότερες ομάδες είχαν δημιουργήσει από την αρχή ένα καλό σύνολο, ενώ με τον Ιανουάριο και κάποιες πιο αδύναμες φάνηκε πως έκαναν σωστές επιλογές. Νομίζω ήταν πολύ καλό το πρωτάθλημα».

Για την παραμονή του Νίκου Καραγεωργίου ξεκαθάρισε: «Τα έχουμε πει. Δεν τίθεται θέμα. Ο προπονητής μας θα παραμείνει κανονικά».

Για το κατά πόσο το ελληνικό ποδόσφαιρο παίζεται στο… παρασκήνιο ο Απόστολος Παπουτσάκης τόνισε: «Υπάρχουν σίγουρα ακόμη κάποια πράγματα που δεν μας επιτρέπουν να μιλάμε για ένα ποδόσφαιρο που θα είναι όπως ακριβώς το θέλουμε. Αυτό που μπορώ να πω όμως είναι ότι από την ημέρα που ανέλαβα τον Εργοτέλη και μπήκα στο ποδόσφαιρο, η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ. Άλλα έβλεπα τότε και άλλα βλέπω τώρα. Πιστεύω ότι κάοπια μέρα θα γίνουμε και εμείς Αγγλία και Γερμανία όμως θεωρώ ότι πρέπει να συμβάλλει και το κράτος για να φθάσουμε σε αυτό το επίπεδο».

Για τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του Παναγιώτη Μπιτσαξή σε ότι έχει να κάνει με την χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ που θα σταματήσει μέχρι να παταχθεί η βία στα γήπεδα, ο κ. Παπουτσάκης επισήμανε: «Ο κ. Μπιτσαξής είπε κάποια πράγματα σε ότι έχει να κάνει με τη βία και είμαστε πλάι του σε όλα αυτά. Για την επιχορήγηση των ομάδων όμως διαφώνησα. Το έγραψα και σε ανακοίνωση γιατί πιστεύω ότι είναι άδικο να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εγώ τελειώνω σαν Εργοτέλης αν μου κόψεις τα χρήματα από τον ΟΠΑΠ. Φταίω σε τίποτα; Εδώ ο κόσμος είναι φιλόξενος, προάγει το ποδόσφαιρο και φυσικά εγώ δεν φταίω σε τίποτα. Αυτό γίνεται για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, τις οποίες στο φινάλε δεν τις καίγεται και καρφί αν θα χάσουν και ένα ή δύο εκατομμύρια Ευρώ. Είναι σε λάθος γραμμή αυτή η απόφαση».

Για την σεζόν που έκανε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης στον ΠΑΟΚ επισήμανε: «Ο Βασίλης είναι ένα πολύ μεγάλο ταλέντο. Πιστευώ προσωπικά πολύ στην διοίκηση του ΠΑΟΚ και νομίζω ότι θα στηριχθεί πολύ το παιδί αφού και η διοίκηση αποτελείται από πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές. Όπως πρέπει κιόλας. Ο Βασίλης νομίζω ότι την επόμενη χρονιά θα μπορέσει να προσφέρει τα μέγιστα. Υπάρχει μία ιδιομορφία. Ο Βασίλης ήταν σε μία ομάδα οικογενειακή, σε μία πόλη μικρότερη και με όχι τόσο μεγάλη πίεση. Τώρα μπήκε σε μία πολύ διαφορετική κατάσταση και είναι λογικό να έχει επηρεαστεί. Είνα παιδί ακόμη όμως είμαι σίγουρος ότι θα δείξει καλό πρόσωπο γιατί είναι πραγματικά καλός ποδοσφαιριστής».

Για την φετινή σεζόν του ΠΑΟΚ, ο κ. Παπουτσάκης σχολίασε: «Ο ΠΑΟΚ έχει μία πολύ καλή ομάδα και άξιζε κάτι καλύτερο την φετινή χεονιά. Στα play-off πλέον πιστεύω ότι θα παέι πολύ καλά. Για μένα αντίπαλος του είναι ο Ολυμπιακός που επίσης δεν θέλει να χάσει με τίποτα την δεύτερη θέση. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά από την διοίκηση και πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να εμφανιστεί ακόμη καλύτερος».

Για την διαδικασία των play-off ο μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη τόνισε: «Πρέπει να υπάρχουν γιατί έτσι ξεκαθαρίζονται κάποια πράγματα».

Λάρισσα: Ανακοίνωση κατά Πανόπουλου και Κασναφέρη

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Καυστική ανακοίνωση, η οποία περιλαμβάνει σαφείς αιχμές κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ξάνθη, Χρήστου Πανόπουλου, αλλά και του γενικού διευθυντή της ίδιας ομάδας, Γιώργου Κασναφέρη, εξέδωσε η Λάρισα.

Ετσι, η θεσσαλική ΠΑΕ «απαντά» στη χθεσινή ανακοίνωση των «ακριτών», όπου διατυπώνονται υπόνοιες για τον αγώνα της προτελευταίας αγωνιστικής μεταξύ Πανιωνίου και Λάρισας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λάρισας:

«Διαπιστώσαμε ότι η ΑΕΛ αποτελεί, τελευταία, δημοφιλέστατη αναφορά σε δηλώσεις και σχόλια διαφόρων παραγόντων και «παραγόντων» του ποδοσφαίρου μας. Δικαιολογούμε εκείνους που η πίκρα της αποτυχίας τους οδηγεί σε ολισθήματα, αλλά όχι κι όσους συστηματικά και προκλητικά επιχειρούν να αμαυρώσουν τις αγωνιστικές επενδύσεις και την τιτάνια προσπάθεια που κάναμε ομάδα και κόσμος για να εξασφαλίσουμε τη δίκαιη σωτηρία της. Γι’ αυτό και θεωρούμε πως είναι πλέον η ώρα, απευθυνόμενοι στην ποδοσφαιρική κοινή γνώμη, να πούμε τα εξής:

Α) Ως εδώ και μη παρέκει, με τους «περίεργους» παράγοντες και τις? περίεργες συνήθειές τους. Όσο και να φωνάζει ο «κλέφτης» δεν είναι δυνατόν να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Δυστυχώς γι’ αυτόν, εκτός από παρόν και μέλλον, υπάρχει κι ένα παρελθόν που συνιστά πλέον ακραίας μορφής θράσος κάθε προσπάθειά του να στρέψει την προσοχή μακριά από τον βίο και την πολιτεία του. Παρακαλούμε, λοιπόν, να ‘ναι αυτή η τελευταία φορά που έπιασε την ΑΕΛ στο στόμα του.

Β) Το προηγούμενο μήνυμα ισχύει εξίσου και για τον έμμισθο γενικό διευθυντή της ομάδας του, ο οποίος με την προηγούμενη ιδιότητά του και κατά δήλωσή του, είχε «μεταφυσικές ανησυχίες» κάθε φορά που καλούνταν να απονείμει δικαιοσύνη έναντι της ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να την αδικεί. Πόσο μάλλον όταν «μεταφυσικά φαινόμενα» τον καταλάμβαναν ακόμη και σε αγώνες της ομάδας μας με την ομάδα που σήμερα υπηρετεί!

Γ) Η ευρεία νίκη στη Ν. Σμύρνη - όπου μας αρκούσε η ισοπαλία χωρίς να μας καταδικάζει η ήττα ? θα μπορούσε να ‘ναι και ευρύτερη, δημιουργώντας στον αντίπαλο ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα απ’ όσα δεδομένα του δημιούργησε. Αποτέλεσε, δε, τη συνέχεια των εμφανίσεων κόντρα σε ΑΕΚ, Εργοτέλη, Καβάλα και ΠΑΟΚ, όπου επίσης είχαμε τα ανάλογα αποτελέσματα, χειροκροτούμενοι από το σύνολο του κόσμου για το επίπεδο της απόδοσής μας. Δεν επιτρέπουμε, λοιπόν, σε κανέναν να θέτει υπό αμφισβήτηση την άξια προσπάθεια της τεχνικής ηγεσίας και των ποδοσφαιριστών μας.

Δ) Όσο για την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής, μας λύπησε γιατί μας στέρησε τη χαρά της διεύρυνσης ενός επιτυχημένου σερί και της κατάκτησης της προσοδοφόρου 6ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα. Η εξέλιξη ωστόσο του αγώνα δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας των έντιμων προθέσεών μας, έναντι της ιστορίας της ΑΕΛ και των ίδιων των συνειδήσεών μας.

Οι φίλαθλοί μας να ‘ναι βέβαιοι πως δεν θα πάψουμε ούτε στιγμή να υπηρετούμε με συνέπεια και ήθος το μεγαλείο της ομάδας μας, η οποία είναι καταδικασμένη να γράψει μαζί τους νέες σελίδες δόξας, μπαίνοντας με το καλό, το συντομότερο δυνατό, στο νέο υπερσύγχρονο γήπεδό της»

Ο ΠΣΑΠ τιμά τον Παπούλια


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα βρεθεί αύριο (14:00) αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ, προκειμένου να τιμήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο λόγος είναι η πλούσια δράση του κ. Παπούλια προς όφελος της κοινωνίας, την αγάπη του στον αθλητισμό και την ευαισθησία του για τους νέους ανθρώπους.

Τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένω Ποδοσφαιριστών θα εκπροσωπήσουν ο Αντώνης Νικοπολίδης (πρόεδρος), ο Αντώνης Αντωνιάδης (επίτιμος πρόεδρος), ο Χρήστος Κοτζακιαουρίδης (διευθυντής), ο Ζαχαρίας Λυκουρίνος (υπεύθυνος της ομάδας του ΠΣΑΠ) και οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Αμανατίδης, Γιώργος Ανατολάκης, Στράτος Αποστολάκης, Ηλίας Ατματζίδης, Κριστόφ Βαζέχα, Νίκος Βαμβακούλας, Ζήσης Βρύζας, Μίμης Δομάζος, Θοδωρής Ζαγοράκης, Άνθινος Καψής, Μιχάλης Καψής, Κώστας Λαγωνίδης, Στέλιος Μανωλάς, Σπύρος Μαραγκός, Ντανιέλ Μπατίστα, Στέφανος Μπορμπόκης, Γιάννης Ξανθόπουλος, Κώστας Ορφανός, Ηλίας Πουρσανίδης, Χουάν Ρότσα, Δημήτρης Σαραβάκος, Νίκος Σαργκάνης, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Βασίλης Τσιάρτας, Κώστας Φρατζέσκος και Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Τσιρίλο: «Δεν φοβόμαστε κανέναν»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Ο ΠΑΟΚ έχει μία ομάδα που θέλει και μπορεί να νικήσει όλους τους αντιπάλους του στα πλέι οφ», τόνισε χαρακτηριστικά ο αμυντικός του ΠΑΟΚ, Μπρούνο Τσιρίλο στον «sport103 FM», μιλώντας για τη συμμετοχή του «Δικεφάλου» του βορρά στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.

«Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν οι εντός έδρας αγώνες. Όλοι οι αγώνες είναι τελικοί και πρέπει να δώσουμε όλη μας τη δύναμη για να τα καταφέρουμε. Ήταν πολύ σημαντική η νίκη με τον Εργοτέλη για όλους μας και στείλαμε ένα μήνυμα στους αντιπάλους μας», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Ξέρουν ότι όταν αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ, αντιμετωπίζουν μία μεγάλη ομάδα. Δεν φοβόμαστε κανέναν και πηγαίνουμε σε κάθε αγώνα για να τους κερδίσουμε. Ο ΠΑΟΚ έχει μία ομάδα που θέλει και μπορεί να νικήσει όλους τους αντιπάλους του στα πλέι οφ.

Κάθε αγώνας στα πλέι οφ θα είναι μία μάχη για εμάς. Θα πρέπει να δώσουμε την καρδιά και την ψυχή μας σε κάθε ματς. Αυτός που θα βγει πρώτος στα πλέι οφ δε θα είναι αυτός που θα κερδίσει μόνο τα δύο πρώτα ματς. Πρέπει να κοιτάξουμε να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο αυτήν την στιγμή είναι ότι και εγώ και οι συμπαίκτες μου θα δώσουμε τα πάντα, ακόμα και τη ζωή μας για να τα πάμε καλά.

Ωστόσο το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα και υπάρχει αυτός που κερδίζει και αυτός που χάνει. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά τις ευθύνες που έχουμε φορώντας αυτήν τη φανέλα. Ωστόσο πρέπει να γνωρίζουμε ότι στο ποδόσφαιρο όπως και στη ζωή κάποιος κερδίζει, κάποιος χάνει. Στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε όλοι καθαροί και να ξέρουμε ότι δώσαμε τα πάντα για να καταφέρουμε τους στόχους μας».

Γκέκας: "Ανοίγω την πόρτα στους ελληνικούς συλλόγους"

http://www.contra.gr/images/m/gekas_m.jpgΟρθάνοιχτη αφήνει την πόρτα στους ελληνικούς συλλόγους που θα θελήσουν να «σπάσουν» τη ρήτρα του συμβολαίου του και να τον αποκτήσουν, ο Φάνης Γκέκας, σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στον «ΑΘΗΝΑ 9.84». Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα διεθνή:

Ποια είναι τα στοιχεία που σε γοητεύουν στο γερμανικό πρωτάθλημα;

«Με γοητεύει το καθετί. Τα γήπεδα, ο κόσμος, οι ομάδες. Πιστεύω ότι για έναν ποδοσφαιριστή είναι ό,τι καλύτερο να είναι ελεύθερος και να μην έχει άγχος για τίποτα».

Είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες που διαθέτει αυτή τη στιγμή η εθνική Ελλάδας. Πόσο δύσκολο είναι για σένα να σκοράρεις για μία ομάδα σαν τη Χέρτα, που κινδυνεύει με υποβιβασμό;

«Είναι για μένα οπωσδήποτε σημαντικό, γιατί χρειαζόμαστε τους βαθμούς. Προσωπικά χαίρομαι με το κάθε γκολ που βάζω γιατί βοηθάω να σωθεί μία μεγάλη και ιστορική ομάδα».

Παρόλα αυτά έχεις σκεφτεί ότι σε κάποιον άλλο σύλλογο το σκοράρισμά σου θα συνοδευόταν με δάφνες και γιατί όχι με διακρίσεις πρωταθλητισμού;

«Δεν το πιστεύω. Για μένα αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή στην καριέρα μου. Δεν σκέφτηκα κάτι τέτοιο γιατί θα μπορούσα να είχα μείνει στη Λεβερκούζεν και να μην έκανα καθόλου παιχνίδια».

Μιας και ανέφερες τη Λεβερκούζεν, εξήγησέ μας σε παρακαλώ, γιατί σε αυτή την ομάδα δεν σου δόθηκε η ευκαιρία να εξαργυρώσεις τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος;

«Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στους υπεύθυνους της Λεβερκούζεν και όχι σε εμένα, πιστεύω».

Αλήθεια γιατί -κατά τη γνώμη σου- οι Έλληνες παίκτες που αγωνίζεστε στο γερμανικό πρωτάθλημα δεν έχετε αντιμετώπιση πρωταθλητών Ευρώπης από προπονητές και διοικούντες;

«Δεν ξέρω τι να πω. Δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους τους ποδοσφαιριστές. Δεν ξέρω τι φταίει. Είναι αδιανόητο αυτό που γίνεται με κάποιους ποδοσφαιριστές -ειδικά στο εξωτερικό- και νομίζω ότι αυτό πρέπει να αλλάξει, γιατί έχουμε δείξει ότι αν μας δοθεί η ευκαιρία την αρπάζουμε για τα καλά».

Σε πρόσφατη συνέντευξή σου ομολόγησες ότι θα επέστρεφες στον Παναθηναϊκό, γιατί ο άνθρωπος με τον οποίο δεν τα πήγαινες καλά έχει φύγει. Αυτό σημαίνει ότι έχει σπάσει ο πάγος με τον Παναθηναϊκό; Υπάρχει πιθανότητα να σε δούμε το καλοκαίρι πίσω στα πάτρια εδάφη, θα επιδιώξεις κάτι τέτοιο;

«Δεν επιδιώκω τίποτα. Δεν θα παρακαλέσω καμία ομάδα να με κυνηγήσει. Είμαι ελεύθερος ποδοσφαιριστής. Όχι ελεύθερος -για να ακριβολογούμε-, υπάρχει μία ρήτρα στο συμβόλαιό μου που λέει ότι δεν είμαι καθόλου ακριβός σε σχέση με τα λεφτά που δίνονται για την αγορά ξένων ποδοσφαιριστών. Εκτός αν θεωρούν ότι επειδή είμαι Έλληνας, είμαι ακριβός. Δεν πιστεύω, λοιπόν, ότι δύο εκατομμύρια είναι πολλά για να με αγοράσει μία ομάδα. Απλά ανοίγω την πόρτα για να έρθει όποια ομάδα θέλει και να με αγοράσει».

Ποιος είναι ο άνθρωπος που έγινε η αιτία να φύγεις από τον Παναθηναϊκό;

«Αυτό δεν μπορώ να το πω. Το ξέρετε όλοι, δεν χρειάζεται να λέμε ονόματα. Ξέρετε ποιος είναι, ξέρετε σε ποιον αναφέρομαι. Ένας έφυγε από τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να πω ονόματα».

Ήταν στο προπονητικό τιμ ή στη διοίκηση;

«Στη διοίκηση».

Πριν δύο χρόνια είχες δηλώσει ότι αν είχες πρόταση θα πήγαινες και στον Ολυμπιακό. Εξακολουθείς να το λες;

«Ισχύει για οποιαδήποτε ομάδα, αρκεί να γίνει μία επίσημη και σοβαρή πρόταση που να καλύπτει όλες τις παραμέτρους που έχω θέσει για να επιστρέψω στην Ελλάδα».

Με βάση και αυτά που έχεις προσφέρει, νομίζω ότι δικαιούσαι να ζητάς κάτι τέτοιο. Είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να αλλάξει και η νοοτροπία, έτσι δεν είναι;

«Αυτό πρέπει να το πούμε στους διοικούντες -και δεν το λέω μόνο για μένα, αλλά και για όλους τους Ελληνες ποδοσφαιριστές-, που σκέφτονται να αγοράσουν Βραζιλιάνους και Αργεντινούς παρά να δώσουν τα λεφτά για έναν Ελληνα, που ξέρουν ότι θα παίξει για τη φανέλα και θα ματώσει γι΄ αυτήν».

Τι μπορούμε να πετύχουμε στο Μουντιάλ μετά την φυγή των Δέλλα και Μπασινά; Μπορεί -κατά τη γνώμη σου- η νέα γενιά να σηκώσει το βάρος μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης;

«Για μένα αυτά τα δύο ονόματα που ανέφερες είναι πολύ σημαντικά. Πιστεύω ότι έφυγαν άδικα από την εθνική αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή και όχι μόνο παικτικά, γιατί η ομάδα χρειαζόταν δύο ηγέτες που να ανεβάζουν την ψυχολογία. Σε μια εθνική χρειάζεται μεγάλη εμπειρία, χρειάζονται παίκτες που στις δύσκολες στιγμές να μπορούν να σηκώσουν ψηλά το κεφάλι και να πουν “όπα παιδιά, εδώ είμαστε” και ειδικά το βάρος αυτής της φανέλας που έχει πάρει το ευρωπαϊκό, έτσι; Όσον αφορά στη νέα γενιά, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που μπορούν να προσφέρουν στην εθνική και μπορούν να αποδώσουν τα μέγιστα. Αναφορικά με το τι μπορούμε να πετύχουμε, πιστεύω ότι αν είμαστε όπως στα προκριματικά, θα μπορέσουμε να καταφέρουμε πάρα πολλά. Εμένα με ενδιαφέρει να είμαστε καλά, να παίξουμε ποδόσφαιρο και να χαρούμε τη συμμετοχή μας σε μια τέτοια διοργάνωση. Ο στόχος που θέλαμε, επετεύχθη».

Είναι όντως αναντικατάστατος ο Οτο Ρεχάγκελ;

«Για μένα, ναι. Το έχω δηλώσει πολλές φορές. Ο προπονητής που θα βρεθεί θα πρέπει να κάνει πολλά χρόνια για να αναπληρώσει το κενό, αν κάποια στιγμή φύγει ο Ρεχάγκελ».

Ποια είναι -κατά τη γνώμη σου- τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο αντικαταστάτης του;

«Πιστεύω ότι ο αντικαταστάτης του θα πρέπει να είναι σοβαρός, να επιβάλει την πειθαρχία μέσα στα αποδυτήρια και ταυτόχρονα είναι πολύ σημαντικό να μας έχει ενωμένους σαν μία γροθιά».

Ειπε........

http://www.novasports.gr/media/60310.jpg«Το καλύτερο δυνατό φινάλε για τη φετινή χρονιά θα ήταν η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ ή μία θέση στην πρώτη τετράδα της Πρέμιερ Λιγκ. Αν δεν καταφέρουμε, θα πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι μία κακή σεζόν είναι πάντα μέρος του παιχνιδιού. Δεν είχα πολλές κακές χρονιές στην καριέρα μου, οπότε αυτό είναι πρόβλημα για μένα», σχολίασε ο Ισπανός τεχνικός, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα των «κόκκινων».

Ο αποτυχημένος πανηγυρισμός της χρονιάς

http://www.sport24.gr/ast/cov/bo/bosec_b.jpgΟ σκόρερ του μοναδικού τέρματος του αγώνα και νικητήριο για την Inter, αμέσως μετά την επίτευξή του αισθάνθηκε την ανάγκη να το... γιορτάσει μαζί με τους οπαδούς.

Αφού πήδηξε λοιπόν τις διαφημιστικές πινακίδες, ανέβηκε στα κάγκελα προκειμένου να έρθει τετ α τετ μαζί τους.

Μόνο που έκανε ένα... μικρό λάθος! Οι φίλαθλοι με τους οποίους αποφάσισε να πανηγυρίσει το τέρμα που πέτυχε ήταν της αντίπαλης ομάδας (NK Zadar). Η αντίδραση του κοινού; Καθόλου ευγενική!
Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο άσος της κροατικής Inter Zapresic, Τόμισλαβ Μπόσετς, στην αναμέτρηση του Σαββάτου κόντρα στην NK Zadar.

Ειπε........

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_IuflThgg58.jpgΣταύρο, θέλω να σε δω γιατί έχω και πρέπει να σου πω πολλά. Εχεις κάνει αρκετά λάθη», φέρεται να είπε ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ στον νυν πρόεδρο, με τις πληροφορίες από το περιβάλλον του 'τίγρη' να αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να πάρει σύντομα επίσημα θέση για τη στάση που θα κρατήσει από εδώ και στο εξής.

Αρχίζει η προετοιμασία ενόψει των πλέι-οφ…

Αρχίζει η προετοιμασία ενόψει των πλέι-οφ…

Μετά από το χθεσινό ρεπό, σήμερα (10:30, Σουρωτή) οι παίκτες του ΠΑΟΚ επιστρέφουν στις προπονήσεις ξεκινώντας ουσιαστικά και την προετοιμασία τους για τα πλέι-οφ, που θα αρχίσουν την επόμενη Τεράρτη 28 Απριλίου.
Οι επιτελείς του Δικεφάλου βρίσκονται σε επαφές με τους ανθρώπους του Πανθρακικού για να γίνει ένα φιλικό προπονητικού χαρακτήρα με την ομάδα της Κομοτηνής στην Τούμπα την προσεχή Παρασκευή.
Στη σημερινή προπόνηση αναμένεται να δοκιμάσει να μπει σε φουλ ρυθμούς ο Σνάουτσνερ, ο τελευταίος από τους τραυματίες του ΠΑΟΚ (εκτός βέβαια από τον Κριστιάνο, ο οποίος βρίσκεται στην Πορτογαλία και θα είναι νοκ-άουτ με ρήξη χιαστών μέχρι το Σεπτέμβριο).
Ο Φερνάντο Σάντος ξέρει ότι δε θα έχει τιμωρημένους στην πρεμιέρα των πλέι-οφ (σ.σ.: βέβαια υπάρχει και η απολογία του Γκαρσία όπου κανένας δεν ξέρει τι μπορεί να προκύψει…) καθώς οι Κοντρέρας, Ίβιτς και Μαλεζάς εξέτισαν τις ποινές τους.
* Χθες ο Πάμπλο Γκαρσία βρέθηκε στην Πτολεμαϊδα σε κατάστημα ένδυσης, χορηγού εταιρείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου έγινε πραγματικά χαμός, καθώς περισσότεροι από 600 φίλοι του Δικεφάλου τον αποθέωσαν.

Έστειλε εξώδικο στην ΠΑΕ ο Επστάιν

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_NAD1vkPrNi.jpgΕξώδικο στην ΠΑΕ Ηρακλής έστειλε χθες το απόγευμα ο Ντένις Επστάιν, προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματα που του χρωστάει ο σύλλογος.Ο Γερμανός άσος έχει στα χέρια του μία επιταγή 25 χιλ. ευρώ που έπρεπε να είχε πληρωθεί στις αρχές Απριλίου, παρόλα αυτά δεν έχει λάβει τα χρήματα. Όπως ενημέρωσε με το εξώδικο που απέστειλε, αν μέχρι το τέλος του μήνα δεν έχει εξοφληθεί,θα σφραγίσει τη συγκεκριμένη επιταγή

«Φτερά» περισσότερα από 20 χιλ. εισιτήρια

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_mypShaDxXI.jpgΠερισσότερα από 20 χιλ. εισιτήρια έχουν πουλήσει ήδη οι άνθρωποι του Άρη, ενόψει του τελικού Κυπέλλου εναντίον του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ!Είναι προφανές ότι το sold out πλησιάζει για τους 'κίτρινους', οι άνθρωποι των οποίων αναφέρουν ότι η ζήτηση είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τον αντίστοιχο τελικό Κυπέλλου εναντίον του Ολυμπιακού, στο Καυταντζόγλειο το 2008.

Οι Τζαζ πέρασαν νικηφόρα από το Ντένβερ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/374a4088e750bff4d7c9dc6beb00667d_L.jpg?1271735428?1271735428?1271735428Οι Τζαζ πέρασαν νικηφόρα από το Ντένβερ με 114-111, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την σειρά του πρώτου γύρου των playoffs κόντρα στους Νάγκετς.

Οι «Μορμόνοι» επιβλήθηκαν εκτός έδρας των Νάγκετς, κάνοντας το «μπρέικ» στην σειρά με τους «Σβόλους», έχοντας ως κορυφαίο τον Ντερόν Ουίλιαμς (33π., 14ασ., 2ρ.), ενώ ο Κάρλος Μπούζερ πρόσθεσε 20 πόντους και 14 ριμπάουντ στη νίκη των φιλοξενούμενων.

Ο Κώστας Κουφός αγωνίστηκε για 1'37'' έχοντας 2 πόντους και 1 ριμπάουντ, ενώ από τους οικοδεσπότες προσπάθησε ο Καρμέλο Άντονι (32π, 6ρ., 4ασ.), με τον Τσόνσεϊ Μπίλαπς να αποδεικνύεται.. μοιραίος, καθώς έχασε την ευκαιρία να οδηγήσει την αναμέτρηση στην παράταση, με το άστοχό του τρίποντο στην τελευταία επίθεση του αγώνα.

Οι δύο επόμενες αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην έδρα των Τζαζ (σ.σ «Delta Center»), με τον τρίτο αγώνα της σειράς να είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ντένβερ Νάγκετς - Γιούτα Τζαζ 111-114
(Άντονι 32, Ιλάριο 18, Μπίλαπς 17, Μάρτιν 15, Αφλάλο 9, Σμιθ 9, Άντερσεν 4 - Ουίλιαμς 33, Μπούζερ 20, Μίλσαπ 18, Μάιλς 17, Κόρβερ 13, Μάθιους 7, Φεσένκο 4, Κουφός 2)

Ξεκινά στο στήσιμο

Ξεκινά στο στήσιμο

Από σήμερα ουσιαστικά, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα αρχίσει το στήσιμο της ομάδας του για το μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ο Αργεντινός τεχνικός έχει μελετήσει διεξοδικά μαζί με τους συνεργάτες του τον Παναθηναϊκό και έχει καταστρώσει τα πλάνα του για την «μάχη» της 24ης Απριλίου. Το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει μέχρι στιγμής και ελπίζει να είναι και το μοναδικό, είναι η απουσία του τιμωρημένου Αράνο. Το κενό του έμπειρου αριστερού μπακ θα το καλύψει ο Χρήστος Βαγγέλη, ενώ όσο αφορά τους υπόλοιπους της ενδεκάδας ακόμη είναι νωρίς, αν και οι περισσότεροι είναι γνωστοί. Σηφάκης, Νέτο, Νασούτι, Ρονάλντο, Ναφτί, Πρίττας, Κάλβο, Κάμπορα και Κόκε -εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου -θα θα βγουν λίγο πριν τις 20:30 από την φισουνα του ΟΑΚΑ , με την θέση του δεξιού χαφ να παραμένει σε ακόμη ένα παιχνίδι ανοιχτή.

Ατομικό
ο Τόνι Κάλβο

Μόνος του προπονήθηκε την χθεσινή μέρα ο Τόνι Κάλβο. Ο Ισπανός άσος ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και προτιμήθηκε από το ιατρικό τιμ να προφυλαχθεί για καθαρά προληπτικούς λόγους. Αν όχι σήμερα, σίγουρα αύριο θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς και θα βρίσκεται κανονικά στη διάθεση του προπονητή του για το μεγάλο παιχνίδι του Σαββάτου. Από εκεί και πέρα, η χθεσινή προπόνηση έγινε υπό της οδηγίες του Χοσέ Φανταγκούσι, μιας και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν πρόλαβε τελικά να επιστρέψει έγκαιρα από την Αθήνα. Τέλος, όσον αφορά το «μενού», οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο «Γ. Καραισκάκης» έκαναν χαλάρωμα, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Σήμερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου.Πηγη Μετροσπορ

ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Πρόβλημα με Μονρό

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κρις Μονρό ενόψει του πολύ κρίσιμου αγώνα με τον Κολοσσό Ρόδου. Ο Αμερικανός δέχθηκε μία γονατιά στο ματς με την ΑΕΚ και πονάει αρκετά. Ο Ταπούτος έμεινε κλινήρης λόγω ίωσης, ενώ ο Ντρόμπνιακ ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας, λόγω τενοντίτιδας.

ΗΡΑΚΛΗΣ-Υπάρχει διαφορά…

Υπάρχει διαφορά…

Το θέμα της παραμονής του Γιόζεφ Μπουμπένκο αναμένεται να συνεχιστεί και ενδεχομένως να ξεκαθαρίσει οριστικά σήμερα, όπου αναμένεται να υπάρξει συνάντηση από κοντά του Σλοβάκου με τον Παντελή για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων του νέου μονοετούς συμβολαίου. Ο Μπουμπένκο θέλει να μείνει με προϋποθέσεις, ωστόσο πρώτα θα πρέπει να γίνει η συνάντηση για να υπάρξουν εξελίξεις. Την ίδια στιγμή για τη σεζόν που ολοκληρώνεται, υπάρχει ανοικτή οφειλή προς τον Μπουμπένκο από πλευράς Ηρακλή, θέμα το οποίο επίσης αναμένεται να «πέσει στο τραπέζι».

Απόσταση στο οικονομικό

Το οικονομικό θέμα της ενδεχόμενης συμφωνίας των δύο ανδρών είναι αυτό που απασχολεί. Βέβαια, σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση του Παντελή, που έγινε τηλεφωνικά χθες το βράδυ προς τον Σλοβάκο τεχνικό για ένα χρόνο, δεν τον ικανοποιεί, με δεδομένο ότι θεωρεί πώς η παρουσία του είναι επιτυχημένη στην ομάδα. Ο Μπουμπένκο θέλει από την πλευρά του να μείνει ο Νεντίδης, ο Πάβλικ και θέλει να πάρει η ομάδα γυμναστή δικής του επιλογής. Σε περίπτωση, πάντως, που δεν βρεθεί η φόρμουλα επικοινωνίας και η χρυσή τομή στα λεφτά (ο Σλοβάκος θέλει σχεδόν τα διπλάσια), τότε ο Παντελή θα στραφεί σε άλλες δυο περιπτώσεις προπονητών, εκ των οποίων η μία είναι από την Ιβηρική χερσόνησο.Πηγη Μετροσπορ

Φιασκο-Στην ημερίδα της ΑΕΚ

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_pytCFfNKPr.jpgΑποτυχημένη χαρακτηρίσθηκε η χθεσινη ημερίδα που η διοργάνωσε η «Ένωση 1924», στα πλαίσια της οποίας συζητήθηκε το σχέδιο της εταιρίας λαϊκής βάσης για την ΑΕΚ.Στην ημερίδα συμμετείχαν μόλις 30 άτομα, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως απουσίαζε μέχρι και ο Τάκης Κανελλόπουλος, ο οποίος είχε δηλώσει ότι θα στηρίξει την προσπάθεια και ότι έχει συγκεκριμένο πλάνο.

Ο πρόεδρος πάντως της «Ένωσης 1924» Κυριάκος Χήνας, στις δηλώσεις ανέφερε σχετικά: «Η προσέλευση του κόσμου είναι πενιχρή, αλλά μας γεμίζει δύναμη. Υπάρχει απογοήτευση, γιατί και στο συλλαλητήριο ο κόσμος δεν ξεπερνούσε τα 800 άτομα. Ο φίλαθλος δικαιούται να έχει λόγο στην ομάδα.

Ο κόσμος της ΑΕΚ πρέπει να ξυπνήσει. Η προσπάθεια θα μεθοδευτεί τις επόμενες ημέρες. Ηρθε η ώρα να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε αμέτοχοι ή να διαμορφώσουμε τη λύση».

Υπέγραψε ο Ταχτσίδης στην Τζένοα για πέντε χρόνια

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_q4Mi9niJej.jpgΤην υπογραφή του σε συμβόλαιο πέντε χρόνων με τη Τζένοα έβαλε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.Ο νεαρός μέσος θα αγωνίζεται από τη νέα χρονιά στο Καμπιονάτο και σύμφωνα με καλές πληροφορίες θα αμείβεται με 400.000 ευρώ ετησίως (μεικτά)!

Ο Ταχτσίδης δεν χρειάστηκε να μεταβεί ο ίδιος στην Ιταλία, μια και ήρθαν οι άνθρωποι του ιταλικού συλλόγου στην Αθήνα για να υπογράψει το συμβόλαιο.

Ο Σταύρος Αδαμίδης, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ είχε πρόθεση να καλέσει τον παίκτη για να τον πείσει να μείνει στην ομάδα, ενημερώθηκε για την παραπάνω εξέλιξη, ενώ η ΑΕΚ αναμένεται να λάβει 200.000 ευρώ για τα «τροφεία» του νεαρού μέσου.

ΒΓΕΝOΠΟΥΛΟΣ-«Κάποιοι ενεργούν διχαστικά»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_HwuEjGHNpd.jpgΕΓΚΛΗΜΑ Η ΔΙΧΟΝΟΙΑ», ΛΕΕΙ Ο ΒΓΕΝOΠΟΥΛΟΣ. «ΔΕΝ ΞEΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ». «Ο ΤΖΙΓΓΕΡ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΠΑΤΕΡΑ». «ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΕ Ο ΠΑΥΛΟΣ». ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΚΟΚΚΑΛΗ!Προβληματισμένος για το μέλλον του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού παρουσιάζεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος.Ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν περίμενε σε καμία περίπτωση ότι θα έβγαιναν στον Τύπο όσα ειπώθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο νέες αναταράξεις στο εσωτερικό του μετοχικού συστήματος.

«Είναι μεγάλος λάθος να οποιαδήποτε διαρροή, πόσω μάλλον του Δ.Σ. της ΠΑΕ», έλεγε χθες στους συνεργάτες του ο «Βγενό» και απαντούσε για το αν είναι αισιόδοξος για την επόμενη μέρα:

«Μ’ αυτά που γίνονται…»

«Μ’ αυτά που γίνονται πώς να είμαι αισιόδοξος; Εδώ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Είναι έγκλημα αυτή η διχόνοια που επικρατεί και πέφτει λάδι στη φωτιά την ώρα που η κατάσταση είναι τόσο κρίσιμη, όσον αφορά την επόμενη μέρα.

Πώς να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα και κάποιοι ενεργούν διχαστικά;»,
ήταν οι αιχμηρή αντίληψη των πραγμάτων στον Παναθηναϊκό από τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

«Τον άδειασε…»

Ο «Βγενό» μίλησε στους συνεργάτες του και για την πρόσφατη δήλωση του Παύλου Γιαννακόπουλου για αλλαγή προέδρου.

«Αν ήθελε να στηρίξει τον πρόεδρο, δεν θα έλεγε αυτά που είπε. Μ’ αυτά που είπε τον άδειασε. Ο Πατέρας δεν είναι κανένα παιδάκι για να του λένε τι θα κάνει».

«Να πει κάτι για την παραμονή»

Όσο για τη δήλωση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με αφορμή τις διαρροές («με ενότητα οι υπερβάσεις»), είπε: «Για να τελειώνει μια και καλή το θέμα του προέδρου και να δώσει τέλος στα σενάρια που θέλουν τον Βαρδινογιάννη να είναι κατά της παραμονής του Πατέρα, θα έπρεπε στην ανακοίνωση να πει για τον πρόεδρο και την παραμονή του».

Στο τέλος ο Βγενόπουλος ευχήθηκε όλα να πάνε καλά, λέγοντας: «Ελπίζω στο τέλος, για το καλό του Παναθηναϊκού, να βρεθεί λύση».

Επίθεση σε Κόκκαλη

Εν τω μεταξύ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Σωκράτη Κόκκαλη μέσω της συνέντευξής του στην εκπομπή «Οι νέοι Φάκελοι» του ΣΚΑΪ.

Η επίθεση του «Βγενό» εναντίον του προέδρου του Ολυμπιακού δεν είχε αφορμή το ποδοσφαιρικό κομμάτι, αλλά το επιχειρηματικό κομμάτι αντιπαράθεσής τους.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Βγενόπουλος υπαινίχθηκε κατ’ επανάληψη ότι οι συμβάσεις του ΟΠΑΠ με εταιρίες συμφερόντων Κόκκαλη παρουσιάζουν έλλειμμα διαφάνειας.

Παράλληλα, ο «Βγενό» αναρωτήθηκε γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης δεν έχει κληθεί να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το πολύκροτο σκάνδαλο Siemens και έκανε λόγο για «κουμπαριές» και για «κρουαζιέρες πολιτικών με κότερα».

Η Φρανσέσκα Λόντο παίζει μπάλα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_vlaojXrFv.jpghttp://www.sportdog.gr/Articles/Images/media_4286.jpgΗ Φρανσέσκα βαδίζει στα 28 της χρόνια, γεννημένη την 1η Αυγούστου του 1982 και είναι ηθοποιός, φωτομοντέλο και τηλεπαρουσιάστρια.

Η καριέρα της ξεκίνησε από τα ιταλικά καλλιστεία και μάλιστα το 1999 πήρε μέρος στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος! Ιστορική έχει μείνει η γυμνή φωτογράφησή της για το ετήσιο ημερολόγιο του περιοδικού "Men" το 2006.

Από εκεί και πέρα, αποτελεί αγαπημένο πρόσωπο των ιταλικών κουτσομπολίστικων περιοδικών, τα οποία τής έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής ...δεκάδες σχέσεις με διάσημα πρόσωπα της γειτονικής χώρας, μεταξύ των οποίων και με αρκετούς ποδοσφαιριστές.

Μεταξύ τους και με ανεξακρίβωτη σειρά (πιθανότατα αυτή είναι η σωστή), ο Κριστιάνο Ζανέτι της Φιορεντίνα, ο Στέφανο Μάουρι της Λάτσιο, ο Φρανσέσκο Κόκο (έχει πλέον εγκαταλείψει το ποδόσφαιρο αν και μόλις 33 ετών - λέτε να φταίει ο χωρισμός τους;), ο Χαβιέρ Ζανέτι της Ίντερ (τα ιταλικά lifestyle περιοδικά μιλούσαν μέχρι και για αρραβώνα ή και ...μυστικό γάμο!), ως και ο Ματέο Φεράρι της Μπεσίκτας.

Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης: Στη λίστα Κύπριος αμυντικός

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_B3eEV4wcn6.jpgΟ Λιΐζος Κακογιάννης βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα του Ηρακλή, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου στην Κύπρο («shootandgoal.com»).Ο 29χρονος αμυντικός ανήκει στην ΑΕ Λεμεσού και το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2011. Πλην του Ηρακλή, τα ρεπορτάζ από την Μεγαλόνησο αναφέρουν ότι και ο Αστέρας Τρίπολης έχει ενδιαφερθεί για τον 29χρονο άσο, χωρίς ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες να έχει καταθέσει πρόταση στον σύλλογο που αγωνίζεται ο παίκτης.

Ειπε........

http://www.contra.gr/images/m/niopliassyn1904_m.jpg "Σημασία δεν έχει αν θέλω τον Σκόκο. Σημασία έχει τι θέλουμε τώρα. Και τώρα θέλουμε το νταμπλ. Όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους. Αν είμαι μετά στον Παναθηναϊκό θα δούμε τότε τι θέλω. Το συμβόλαιό μου τελειώνει στις 30 Μάη. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και η ζωή συνεχίζεται. Μπορεί να πάρεις το νταμπλ και να μη μείνεις ενώ μπορείς να χάσεις το κύπελλο και να παραμείνεις άλλα 5 χρόνια".

Με 12 μίνι βαν στο Μόναχο η Λιόν

http://www.contra.gr/images/m/lyon_ph190410_m.jpgΟδικώς ταξιδεύει στο Μόναχο η αποστολή της Λιόν για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στην Μπάγερν.Εξαιτίας του ηφαιστειακού νέφους από την έκρηξη στην Ισλανδία, η αεροπορική πτήση από τη γαλλική πόλη για την πρωτεύουσα της Βαυαρίας δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί και η διοίκηση των "γκονς" βρήκε μια εναλλακτική λύση. Προχώρησε στην ενοικίαση μιας ντουζίνας ολιγοθέσιων λεωφορείων προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ομάδα.

Το... κομβόι των βαν ξεκίνησε το ταξίδι των 736 χιλιομέτρων το απόγευμα της Δευτέρας και θα διανυκτερεύσει το βράδυ στη Στουτγκάρδη. Το πρωί θα συνεχίσει το... τουρ επί γερμανικού εδάφους προκειμένου λίγο αργότερα να φτάσει στο Μόναχο. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τρόπος με τον οποίο η αποστολή της Λιόν θα επιστρέψει στη βάση της.

Την... ταλαιπωρία απέφυγαν οι τραυματίες Μπουμσόν, Μποντμέρ και Κλερ, οι οποίοι δεν βρίσκονται στη διάθεση του Κλοντ Πιέλ. Μετά από καιρό στην 20άδα βρίσκεται και ο Ζαν Μακούν, ο οποίος δεν είναι βέβαιο πως είναι έτοιμος να παίξει.

Όλα τα φώτα στο Μιλάνο

http://www.contra.gr/images/inter-barca.jpgΌλα τα φώτα της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ πέφτουν στο “Τζουζέπε Μεάτσα”. Εκεί που η Ίντερ για δεύτερη φορά εφέτος φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα.Φυσικά, ο στόχος είναι κοινός: Να καταφέρουν να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης και του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Οι μεν “νερατζούρι” με μία “καθαρή νίκη”, οι δε “μπλαουγκράνα” με τουλάχιστον με ένα εκτός έδρας γκολ. Υπόθεση εύκολη; Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε αυτό δείχνει και η προϊστορία των δύο ομάδων. Κάθε μία απο τις δύο αντιπάλους έχει τα δικά της στοιχεία για να στηρίζει πάνω τους, τις ελπίδες πρόκρισης.

Η Ίντερ θέλει να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά, μετά το 1972. Για να το καταφέρει αυτό όμως θα πρέπει να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που δεν έχει καταφέρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της με τους Καταλανούς. Το πρώτο εφετινό στο Μιλάνο έληξε χωρίς γκολ, ενώ αυτό στο “Καμπ Νου” βρήκε νικητές τους Ισπανούς με 2-0, χάρη στα γκολ του Πικέ και του Πέδρο. Οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει ξανά τα ξίφη τους, τη σεζόν 2002-2003. Ανάλογα και τότε τα αποτελέσματα. Νίκη με 3-0 για την Μπαρτσελόνα εντός έδρας, με τους Σαβιόλα, Κοκού και Κλάιφερτ να σκοράρουν και 0-0 εκτός.

Απο τις τότε ομάδες, οι μοναδικοί που έχουν επιβιώσει και βρίσκονται ακόμη και σήμερα, 7 χρόνια μετά στο ρόστερ των Καταλανών και των “νερατζούρι” είναι ο Ζανέτι, ο Πουγιόλ και Τσάβι. Μιας και η κουβέντα περιστρέφεται γύρω απο πρόσωπα, αξίζει να σημειωθεί πως ουκ ολίγη εμπλεκόμενοι στο ματς, την Τρίτη το βράδυ θα συναντήσουν γνωστούς και φίλους. Για παράδειγμα οι Μάξουελ και Ιμπραΐμοβιτς θα επιστρέψουν στο “Τζουζέπε Μεάτσα”, αυτή την φορά ως αντίπαλοι, όπως και οι Ετό, Κουαρέσμα και Μότα που καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα τους, την Μπαρτσελόνα.

Στους παραπάνω φυσικά κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του '90 διατέλεσε βοηθός προπονητή στην Μπαρτσελόνα και η τύχη τη φέρνει για ακόμη μία φορά μπροστά του ως αντίπαλο. Το κίνητρο όμως εφέτος είναι μεγάλο, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να σηκώσει το τρόπαιο και να βάλει το όνομα του στη “χρυσή λίστα” των προπονητών που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες. Όπως έχουν κάνει δηλαδή ο Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο) και Ότμαρ Χίτσβελντ (Μπορούσια Ντόρντμουντ, Μπάγερν Μονάχου).

Φάκελος Μάσεϊ: Τι ισχύει για τον Άρη και τον Ντέιβιντ Μπλατ

http://www.contra.gr/images/m/blatt_m.jpgΗ φημολογία θέλει τον Τζέρεμι Μάσεϊ και τον Άρη να ενώνουν και πάλι το δρόμο τους, το contra.gr όμως, εξηγεί τι ακριβώς συμβαίνει στην υπόθεση. Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί για να επιστρέψει ο Αμερικανός (με σκοπιανό διαβατήριο) στη Θεσσαλονίκη.

Ο Μάσεϊ συγκρούστηκε με τον προπονητή της Ομπραντόιρο, Κούρο Σεγκούρα, και πλέον, εδώ και τρεις αγώνες δεν χρησιμοποιείται. Η ομάδα βρίσκεται άλλωστε αγκαλιά με τη δεύτερη ισπανική κατηγορία, καθώς δεν κατάφερε να κάνει νίκες στα κρίσιμα τελευταία παιχνίδια, και ο Αμερικανός μένει απλήρωτος για τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αν περάσουν μερικές μέρες ακόμη και δεν πληρωθεί, τότε θα προσφύγει στη FIBA για να εξασφαλίσει τα χρήματά του, αλλά και να μείνει ελεύθερος. Σε αυτήν την περίπτωση, θα μιλήσει με τον Άρη και ο λόγος είναι απλός.

Οι «κίτρινοι» δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να πληρώσουν buy out, επομένως, διαμήνυσαν στον παίκτη πως τον θέλουν ελεύθερο. Πέφτοντας πάνω στον Ολυμπιακό, όμως, δεν πρόκειται να δώσουν σοβαρά χρήματα, μιας και θα είναι το μεγάλο αουτσάιντερ στα play offs. Άλλο είναι το κίνητρο που του δίνουν: να επιστρέψει έπειτα από ένα χρόνο ουσιαστικής απραξίας σε ένα γνώριμο κλίμα και μια ομάδα με την οποία δημιούργησε το καλό του όνομα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Άλλο κίνητρο σημαίνει η παρουσία του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο της ομάδας. Ο Μάσεϊ εκτιμά ιδιαίτερα τον κόουτς του Άρη και γνωρίζει πως τα χνώτα τους ταιριάζουν. Για τους λόγους αυτούς, είναι έτοιμος να μιλήσει με τον Άρη, μόλις είναι ελεύθερος. Αυτή η συζήτηση, όμως, δεν μπορεί να αργήσει, καθώς ο Μπλατ πρέπει να στρώσει την ομάδα του για την post season και να αποκτήσει επιτέλους αυτόν τον ψηλό που θέλει διακαώς από το ξεκίνημα της χρονιάς, για να αποκατασταθούν και οι ισορροπίες στο αγωνιστικό κομμάτι. Συνεπώς, το επόμενο τριήμερο είναι το διάστημα στο οποίο πρέπει να υπάρξει εξέλιξη.

Σ' ότι αφορά τη χρονική διάρκεια της ενδεχόμενης συμφωνίας, κανείς δεν γνωρίζει αν μπορεί να επεκταθεί και για τον επόμενο χρόνο. Άλλωστε, το κίνητρο της παρουσίας του Ντέιβιντ Μπλατ στον πάγκο των Θεσσαλονικέων, επίσης κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρχει. Ο κόουτς του Άρη, αν μείνει εκτός Ευρώπης η ομάδα, θα κοιτάξει πρώτα τους πάγκους άλλων μεγάλων και φημισμένων ευρωπαϊκών ομάδων, και στη συνέχεια θα μιλήσει με τους «κίτρινους». Εκτός κι αν κάνει κανένα θαύμα από αυτά που έχει πετύχει καθήμενος στον πάγκο της εθνικής Ρωσίας.

Διαφορετικά, η προτεραιότητά του δεν είναι να μείνει στη Θεσσαλονίκη...

Παραλίγο τραγωδία στην Κυπαρισσία!

Παραλίγο τραγωδία προχθες στην Κυπαρισσία στον αγώνα της τοπικής ομάδας με τον Αστέρα Βαλύρας για την Α’ τοπική. Περίπου στο 25’ ο παίκτης των φιλοξενούμενων Θοδωρής Γιαννόπουλος έπεσε άτσαλα στο έδαφος μετά από διεκδίκηση από τον τερματοφύλακα Μανδέλο με συνέπεια να του γυρίσει η γλώσσα. Ο 17χρονος ποδοσφαιριστής κρατήθηκε στη ζωή χάρις στις ενέργειες του παίκτη της Κυπαρισσίας Δημήτρη Μικελάτου και του φυσικοθεραπευτή Μάρκου Έλληνα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας για τις πρώτες βοήθειες και έπειτα πήγε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο της Τρίπολης όπου υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία και πριν λίγες ώρες επέστρεψε απόλυτα υγιής στο σπίτι του.

Θετικός ο Ντε Καμάργκο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/63948456b1af073b9943dc8bb5c05140_L.jpg?1271731903?1271731903Έτοιμος να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού είναι ο Ιγκόρ Ντε Καμάργκο. Ο Βραζιλιάνος αρχηγός της Σταντάρ Λιέγης, εξήγησε τους λόγους που θα ερχόταν στους «ερυθρόλευκους». Ο μέσος της βελγικής ομάδας με δηλώσεις του στον «Πρωταθλητή», τόνισε αρχικά: «Φυσικά και θέλω να έρθω. Μου αρέσει το κόκκινο χρώμα. Όταν υπάρχει η προοπτική να πας σε μία ομάδα που παίζει σχεδόν κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν το σκέφτεσαι και πολύ. Ο Ολυμπιακός είναι σε πιο ψηλό επίπεδο από το σύλλογο στον οποίο αγωνίζομαι τώρα, ενώ το ίδιο ισχύει και για το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με το βελγικό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Παίξαμε φέτος με δύο ομάδες από τη χώρα σας και διαπίστωσα και από κοντά πως έχετε κάνει πολλά βήματα προόδου. Ξέρω πως ο Ολυμπιακός δεν πήρε το πρωτάθλημα, αλλά είναι καλό να βγει πρώτος στα πλέι οφ και έτσι να παίξει στα προκριματικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί πάντα κίνητρο».

Ο Ντε Καμάργκο μίλησε και για τις αναμετρήσεις απέναντι στον Ολυμπιακό για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. «Έζησα την ατμόσφαιρα και στο «Γ. Καραϊσκάκης», όταν αγωνιστήκαμε με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ και νομίζω ότι αυτή η ομάδα είναι του στυλ μου. Μου ταιριάζει αυτό το επιθετικό πνεύμα που έχει ο Ολυμπιακός».

Όσο για το ενδιαφέρον ο 27χρονος Βέλγος με βραζιλιάνικη καταγωγή απάντησε: «Με έχουν ενημερώσει και μένα οι μάνατζέρ μου για κάποιες επαφές. Υπάρχει βέβαια και η ομάδα μου με την οποία έχω συμβόλαιο».

Τι ετοιμάζει ο Alpha για τελικό...

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/da2f0190f5b7a99b2232d0df8627567c_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο Alpha ετοιμάζεται για την μετάδοση του σαββατιάτικου τελικού Κυπέλλου Ελλάδας (Παναθηναϊκός-Άρης) και ελπίζει να του τύχει μία αναμέτρηση σαν την περυσινή (Ολυμπιακός-ΑΕΚ) που «έσπασε καρδιές»…

Πάντως, στον Alpha έχουν καθορίσει όλες τις λεπτομέρειες. Έτσι: Η pre game εκπομπή θα αρχίσει απ’ τις 20.00. Θα την παρουσιάσουν οι Νίκος Κατσαρός, Κώστας Χαλβατσιώτης, οι οποίοι θα βγουν απ’ την σέντρα του ΟΑΚΑ και ένα παιδάκι θα τους πηγαίνει μία μπάλα. Προφανές το μήνυμα κατά της βίας.

Ο τελικός, ως γνωστόν, θα αρχίσει στις 20.30 σε περιγραφή-σχολιασμό των δύο συναδέλφων, ενώ στο ρεπορτάζ θα βρίσκονται οι Ανδρέας Σερεβέτας, Κώστας Ψάρρας. Συντονιστής παραγωγής θα είναι ο Λάμπρος Μπαλάφας απ’ το ΟΑΚΑ και ο Τάκης Πουρναράκης απ’ τις εγκαταστάσεις του Alpha στη Κάντζα.

Καλεσμένοι για να σχολιάσουν τον τελικό θα είναι οι Χουάν Ρότσα, Γιάννης Μιχαλίτσιος και η post game εκπομπή (με απονομές και όλα τα σχετικά) θα κρατήσει ως τις 23.30, πάντα σε περίπτωση που δεν υπάρξουν παράταση ή πέναλτι.

«Ο Σκόκο τιμάει τη φανέλα της ΑΕΚ»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9e4fcc260a3074f85af568b71c111d65_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ο μάνατζερ του Σκόκο διέψευσε κατηγορηματικά τα περί υπόσχεσης του Αργεντινού στον Παναθηναϊκό, σχολίασε την δήλωση Μελισσανίδη, ενώ έστειλε και μήνυμα σε όσους πολεμούν τον πελάτη του. ναλυτικά η συνέντευξή του Παύλου Διαννή στην Εξέδρα

Πως σχολιάζετε τη νυχτερινή έξοδο του Σκόκο;


Είναι θέμα του παίκτη και της διοίκησης.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε ότι αν δεν θέλει να μείνει ο Σκόκο στην ΑΕΚ, τότε να σταλεί για ένα χρόνο στην εξέδρα. Έχετε να πείτε κάτι επ' αυτού;

Δε νομίζω ότι ένας άνθρωπος του οικονομικού μεγέθους του κ. Μελισσανίδη θα έκανε αυτή την ατυχή δήλωση, που θυμίζει άλλες εποχές. Θα πρόκειται προφανώς για παρερμηνεία των δηλώσεών του...

Γράφτηκε ότι ο Σκόκο είπε σε οπαδούς του Παναθηναϊκού, κατά τη νυχτερινή έξοδο της Παρασκευής, ότι θα πάει μόνο στον Παναθηναϊκό. Είναι αλήθεια;

Το να γίνεται είδηση η γραφικότητα ενός οπαδού, είναι κάτι που μόνο στην Ελλάδα συμβαίνει. Ο Νάτσο ανήκει στην ΑΕΚ και θα συνεχίσει να τιμάει τη φανέλα της όσο τη φοράει.

Είναι αλήθεια ότι η δική σας πλευρά έχει πει ότι ο κ.Αδαμίδης σας έταξε συμβόλαιο 1 εκατ. ευρώ και την απόλυση του Μπάγεβιτς για να μείνει ο παίκτης, όπως γράφτηκε σε μερίδα του Τύπου;

Ούτε ο Σκόκο ούτε εγώ έχουμε πει τέτοια πράγματα. Για τον απλούστατο λόγο ότι σεβόμαστε την ιστορία της ΑΕΚ. Τέτοιου είδους μυθεύματα δυσκολεύουν και βάζουν σε κίνδυνο την καθημερινότητα του ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα να επαναλάβω κάτι που είχα επισημάνει και παλιότερα: οποιοδήποτε δημοσίευμα εξεγείρει το κόσμο εναντίον του παίκτη, σε περίπτωση που συμβεί το παραμικρό κατά του ποδοσφαιριστή και της οικογένειάς του, όσοι τα γράφουν αυτά σε καθημερινή βάση θα είναι ηθικοί αυτουργοί και οι πράξεις τους ποινικά κολάσιμες. Αυτό που είναι πραγματικά τραγελαφικό, πάντως, είναι ότι όλοι αυτοί που στο παρελθόν αναφέρονταν στον Νάτσο με απαξιωτικά σχόλια και αμφισβητούσαν την αξία του, τώρα έχουν γίνει οι θερμότεροι... υποστηρικτές του και απαιτούν να μην φύγει ο παίκτης από την ΑΕΚ. Επαναλαμβάνουμε ότι ο Νάτσο ανήκει στην ΑΕΚ και θα τιμήσει τη φανέλα της όσο καιρό τη φοράει.

Θεωρείτε ότι ο Σκόκο έφτασε πλέον να διχάζει τον κόσμο της ΑΕΚ έπιετα από όσα συνέβησαν στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης;


Ένας άνθρωπος ο οποίος τον Δεκέμβριο του 2009 θα μπορούσε να είχε κάνει προσφυγή και να είχε μείνει ελεύθερος χωρίς η ΑΕΚ να είχε την παραμικρή οικονομική απολαβή, ένας άνθρωπος που από τις προηγούμενες διοικήσεις της ΑΕΚ δεν είχε ποτέ καμία υποστήριξη, ένας άνθρωπος που το μέγεθος του επαγγελματισμού του είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο, κάθε άλλο παρά θα έπρεπε να διχάζει τους φιλάθλους. Αυτή η ιδιότητα ανήκει σε άλλους... Και καλό θα είναι, χωρίς να θέλω να συμβουλεύσω κανέναν, να αφεθούν στην ηρεμία τους ο παίκτης και η ΑΕΚ για να μπορέσουν να πετύχουν τους στόχους τους στα πλέι-οφ.

«Στόχος μας η πρώτη θέση»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/59ba7b98c9c730395b020f3b881ff1b9_L.jpg?1271729772?1271729772?1271729772Στο σινεμά «Αττικόν» για την προβολή της της ταινίας «Lascars» στο πλαίσιο του 11ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, βρέθηκε ο Ντιντιέ Ντομί με τον Σεντρίκ Καντέ και τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού τόνισε αναφορικά με τους στόχους της ομάδας του τα εξής: «Στόχος μας η πρώτη θέση και θα προσπαθήσουμε για να τα καταφέρουμε», είπε αρχικά ενώ στη συνέχεια δεν παρέλειψε να απαντήσεις στα πειράγματα και τις προκλήσεις του Σισέ.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού του είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ κατάφερα να πάρω με την ομάδα μου το πρωτάθλημα και θα πάρω και το κύπελλο», για να εκλάβει την εξής απάντηση: «Εγώ έχω κατακτήσει τρία πρωταθλήματα και δύο κύπελλα όσα χρόνια είμαι στην Ελλάδα».

Οι τρεις Γάλλοι συνέχισαν τα πειράγματα σε ευχάριστο κλίμα. Μάλιστα, μόλις έκαναν την εμφάνισή τους στο «Αττικόν» για να προλογίσουν την ταινία, γνώρισαν την αποθέωση από τον κόσμο που βρισκόταν εκεί για να παρακολουθήσει την ταινία κινουμένων σχεδίων.

Τα βραβεία σε Τούμπα και Περιστέρι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d5b64abb618b3cff2dbd4c1eb2e44869_L.jpg?1271730011?1271730011?1271730011Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς ήταν ο MVP της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ ενώ το καλύτερο γκολ σημείωσε ο νεαρός Γιάννης Καραλής του Ατρόμητου.

Ο Βόσνιος επιθετικός του ΠΑΟΚ ψηφίστηκε με διαφορά καλύτερος παίκτης της τελευταίας αγωνιστικής με ποσοστό που αγγίζει το 70% ενώ το «Best Goal» πήγε στο Περιστέρι χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Καραλής επί του Πανθρακικού.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:

-Ζλάταν Μουσλίμοβιτς (ΠΑΟΚ) 69,7 %

-Μάουρο Πόι (Ξάνθη) 20,1 %

-Μίχαλ Ζεβλάκοφ (Ολυμπιακός) 10,1 %

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:

- Γιάννης Καραλής (Ατρόμητος) 75,2 %

- Φανούρης Γουνδουλάκης (Πανιώνιος) 13,1 %

- Μάουρο Πόι (Ξάνθη) 11,7 %

Βιτόλο: «Θέλουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ»

Βιτόλο: «Θέλουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ»

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Βίκτορ Βιτόλο μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τα πλέι οφ και το πρόγραμμα του «Δικεφάλου» με την ΑΕΚ εκτός έδρας να είναι ο πρώτος αντίπαλος.
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής υπογράμμισε ότι: «Όλοι θα παίξουν με όλους, η σειρά των αγώνων δεν θα είναι το καθοριστικό στοιχείο για την τελική έκβαση των πλέι οφ. Πρέπει να έχουμε την νοοτροπία του νικητή για να μπορέσουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, μαζί με το απαραίτητο πάθος. Θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσουμε με ένα παιχνίδι εντός έδρας, αλλά τώρα θα πάμε στην Αθήνα για να διεκδικήσουμε την νίκη.» ενώ συμπλήρωσε για τον αγώνα με τον Εργοτέλη και την νίκη με 4-1: «Είχαμε ξεκάθαρο στο μυαλό μας ότι έπρεπε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα απέναντι στον Εργοτέλη γιατί θέλαμε τους βαθμούς αλλά και για ψυχολογικούς λόγους. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας».
Για τον εαυτό του είπε: «Δεν είχε καμία σημασία για μένα που είχε κριθεί ο αγώνας με τον Εργοτέλη στο 30ο λεπτό, πάντα θέλω ως το τέλος να προσπαθώ. Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση μου σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, θέλω να φτάσω σε μεγαλύτερο επίπεδο στα πλέι οφ».
Ο Βίκτορ Βιτόλο τόνισε για τον στόχο του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ: «Αυτό που θα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ πρέπει να μείνει πιστός στην δουλειά που γίνεται σε όλη την χρονιά. Ο ΠΑΟΚ είναι μία αξιοσέβαστη ομάδα, το λιγότερο που θέλουμε να πετύχουμε είναι να κατακτήσουμε την πρώτη θέση στα πλέι οφ» ενώ σχολίασε για την ανανέωση της συνεργασίας του Λίνο με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Ο Λίνο έχει δουλέψει πάρα πολύ σε όλη την σεζόν, έχει καλά στοιχεία στην επίθεση και την άμυνα. Χαίρομαι που θα τον έχω και για τα επόμενα χρόνια μαζί μου».

Γκόλ από τη σέντρα ο Γκρασιάν!

http://www.sport24.gr/ast/cov/gr/gracian_2010_4_19_13_11_14_b.jpgΣτον Άρη δεν έμελλε να μακροημερεύσει. Ο Λεάντρο Γκρασιάν, επέστρεψε στην Αργεντινή και τη Μπόκα Τζούνιορς για να παραχωρηθεί εν συνεχεία με την μορφή δανεισμού στην Ιντεπεντιέντε. Ο Αργεντίνος μέσος έδειξε τη μεγάλη κλάση του στο παιχνίδι των "Diablos Rojos" απέναντι στη Μπάνφιλντ (1-3) πετυχαίνοντας ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ.

Συγκεκριμένα στο 36΄ και ενώ οι πρωταθλητές είχαν μόλις ισοφαρίσει ο πρώην άσος των "κιτρίνων" δίχως χρονοτριβή επιχείρησε σουτ από απόσταση 50 μέτρων.

Είναι χαρακτηριστικό πως αιφνιδιάστηκε ακόμη και ο τηλεσκηνοθέτης με συνέπεια να μην μεταδοθεί σε ζωντανή μετάδοση το θεαματικό τέρμα.

Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση βρήκε δίχτυα και ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Λιονέλ Νούνιες.

Βήμα παραμονής η Αναγέννηση

http://www.sport24.gr/ast/cov/ka/karditsa0712_b.jpgΣημαντικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία έκανε η Αναγέννηση Καρδίτσας. Η ομάδα του Περικλή Αμανατίδη νίκησε εύκολα με 3-0 τον Εθνικό Αστέρα και βγήκε από την ζώνη των πλέι άουτ. Η Αναγέννηση έφτασε στους 36 βαθμούς, όσους έχει και ο Εθνικός Αστέρας, ωστόσο οι "κιτρινόμαυροι" υπερτερούν στην ισοβαθμία, καθώς στο πρώτο γύρο είχαν ηττηθεί με 2-0 στην Καισαριανή.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο ποιοτικά, ωστόσο στο δεύτερο μέρος με αντεπίθεση διαρκείας, η Αναγέννηση πήρε τη νίκη, χάρη σε γκολ των Γκογκα (57'), Αγγελόπουλου (70') και Ουέλινγκτον (74' πέναλτι).

Ο διαιτητής του αγώνα Κομίνης (Θεσπρωτίας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φέρστερ, Τσάγγαρημ Φαμπίνιο, Χωριανόπουλο και Τζημόπουλο.

Αναγέννηση Καρδίτσας: Κουτσόπουλος, Σάββας, Μελαμπιανάκης, Δούκας, Φέρστερ, Βούκοβιτς, Μόντζο, Τσάγγαρης (83' Κουρτεσιώτης), Χατζηρίζος, Μπουντούρης (39' λ.τρ. Ουέλινγκτον), Γκόγκας (62' Αγγελόπουλος).

Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντίρης, Χωριανόπουλος, Μπενίσκος (26' λ.τρ. Σικαλόπουλος), Διαμάντης, Τζημόπουλος, Τζωρμπατζάκης, Πασάς (75' Καγκιούζης), Φαμπίνιο (57' Λουάμο).

Σε τροχιά πλέι οφ ο Διαγόρας

http://www.sport24.gr/ast/cov/64/642100_b.jpgΜε τη νίκη της αυτή η ομάδα του Γιώργου Φοιρού, έφτασε στους 41 βαθμούς και είναι μόλις έναν μακριά από την εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ. Από την άλλη ο Ιωνικός παρέμεινε στους 33 βαθμούς και δύσκολα θα ξεφύγει την διαδικασία των πλέι άουτ.

Ο Διαγόρας μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ, όταν σε μια αντεπίθεση ο Ταραχούλσκι βγήκε απέναντι από τον Πούρη και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 86' είχε δοκάρι από κεφαλιά του Φουρτάδο, ενώ στο 89' ο ίδιος πάικτης δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά την πάσα του Μακράκη και έτσι έμεινε το 0-1 για τον Διαγόρα μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο διαιτητής του αγώνα Θάνος (Γρεβενών), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φουρτάδο, Χαλαουάνι, Χρήστου, Σαλαμαστράκη, Μπακομήτρο, Ταραχούλσκι, Τσιάτσιο και Ακόστα.

Ιωνικός: Πουρής, Α. Παπαζούδης, Ρουσάκης (67' Ευαγγελάτος), Μωραίτης (68' Μπέριος), Μακράκης, Λανγκλέ, Φουρτάδο, Σάλτο, Κεφαλούκος, Κριστόρι, Σ. Παπαζούδης (46' Χαλαουάνι).

Διαγόρας: Βελλίδης, Μπριλάκης, Σαλαμαστράκης, Σπάρταλης (84' Γεωργιάδης), Ρούσεφ (88' Δήμου), Χρήστου, Μπακομήτρος, Ακόστα (81' Μπελεγρίνης), Ταραχούλσκι, Τσιάτσιος, Πουλόπουλος.
Σε τροχιά πλέι οφ μπήκε από την Δευτέρα ο Διαγόρας. Η ομάδα του "σμαραγδένιου" νησιού έφυγε με το "τρίποντο" από τη Νεάπολη, καθώς επικράτησε με 1-0 του Ιωνικού, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 30η αγωνιστική.

"Εφιάλτης" για Καπετάνο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/rapid_2010_4_19_20_59_9_b.jpgΟ Παντελής Καπετάνος σκόραρε ξανά, αλλά η Στεάουα έζησε τον εφιάλτη χάνοντας με 1-5 από την Ραπίντ στο ντέρμπι του Βουκουρεστίου.Ο Έλληνας άσος στο 15' ισοφάρισε με πέναλτι σε 1-1, φτάνοντας τα 14 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά η συνέχεια ήταν πολύ κακή για την ομάδα του.

Στην Κροατία η Ντιναμό Ζάγκρεμπ θέλει μόνο έναν βαθμό για να εξασφαλίσει το πρωτάθλημα Κροατίας. Με 4 αγωνιστικές να απομένουν έχει 12 βαθμούς περισσότερους από Χάιντουκ Σπλιτ και Σιμπάλια, έχει πολύ καλύτερη διαφορά τερμάτων, αλλά τυπικά θέλει έναν ακόμη βαθμό.


Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Ρουμανία - 28η αγωνιστική

Άπουλουμ Ουνιρέα Άλμπα Τζούλια - Καελάουλ Πιάτρα 3-2
Άστρα Πλοϊέστι - Ιντερνασιονάλ Κουρτέα ντε Άργκες 1-1
Ουνιρέα Ουρζιτσένι - Παντουρίι Τάργκου Τζίου 3-0
Γκλόρια Μπίστριτσα - Ντιναμό Βουκουρεστίου 3-2
Πολίτεκνικα Ιάσι - Ότελουτ Γκαλάτι 1-1
Μπράσοβ - Γκαζ Μετάν Μίντιας 3-2
Ραπίντ Βουκουρεστίου - Στεάουα Βουκουρεστίου 5-1
Βασλούι - Ουνιβερσιτάρια Κραϊόβα (Δευτέρα)
Τιμισοάρα - Κλουζ

Η βαθμολογία

1. Κλουζ 55
2. Στεάουα Βουκουρεστίου 52
3. Ουνιρέα Ουρζιτσένι 50
4. Βασλούι 49
5. Τιμισοάρα 47
6. Ντιναμό Βουκουρεστίου 47
7. Ραπίντ Βουκουρεστίου 45
8. Ότελουτ Γκαλάτι 40
9. Μπράσοβ 38
10. Γκλόρια Μπίστριτσα 33
11. Γκαζ Μετάν Μίντιας 32
12. Ουνιβερσιτάρια Κραϊόβα 30
13. Άστρα Πιοέστι 30
14. Ιντερνασιονάλ Κουρτέα ντε Άργκες 30
15. Πολίτεκνικα Ιάσι 27
16. Παντουρίι Τάργκου Τζίου 26
17. Καελάουλ Πιάτρα 24
18. Άπουλουμ Ουνιρέα Άλμπα Τζούλια 23

Φωτο Ημέρας

Είναι κρίμα να ξεχνάμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό...

Ψιθυροι

  • Μετά το γεύμα τους σε ταβέρνα της Κηφισιάς, Σταύρος Αδαμίδης και Βασίλης Δημητριάδης συνέχισαν το βράδυ τους απολαμβάνοντας το ποτό τους σε γνωστό club του κέντρου.
  • Μετά την επιλεκτική διαρροή των πρακτικών του Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα απαιτήσει να... πέσουν κεφάλια στελεχών της διοίκησης. Και αυτή τη φορά δεν θα κάνει πίσω, όπως τότε στη γιορτή των 100 χρόνων του συλλόγου που έγινε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και με την ευθύνη της ΠΑΕ είχαν κατεβεί τα λάβαρα με τους ευρωπαϊκού τίτλους της ομάδας μπάσκετ.
  • Aγνωστος έχει φτιάξει σελίδα στο Facebook με το όνομα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου και παριστάνει τον μπασκετμπολίστα του Ολυμπιακού. Ο φόργουορντ των ερυθρόλευκων έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες ώστε να εντοπιστεί ο δράστης και να κλείσει η σελίδα.
  • Αν υπήρχαν και πλέι άουτ στην Σούπερ Λίγκα, θα... έλειπαν από το κουπόνι του ΟΠΑΠ τα παιχνίδια Λάρισα - Λεβαδειακός και Ηρακλής - Ξάνθη;

"Καμπάνα" 5 αγωνιστικών στον Ερυθρό Αστέρα


Φίλαθλος του Ερυθρού Αστέρα στο Μαρακανά Χωρίς τους φιλάθλους του θα υποχρεωθεί ο Ερυθρός Αστέρας να δώσει τα επόμενα 5 εντός έδρας παιχνίδια του, για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του στον ημιτελικό του κυπέλλου με την OFK Βελιγραδίου και τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό με πυροβόλο όπλο ενός νεαρού οπαδού.

Οι πρωτοπόροι του σερβικού πρωταθλήματος θεωρούν πολύ σκληρή την ποινή και, όπως δήλωσαν στελέχη της διοίκησης, θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, την οποία εξέδωσε η πειθαρχική επιτροπή της ομοσπονδίας.

Τα τελευταία δέκα χρόνια το σερβικό ποδόσφαιρο έχει πληγεί από τη βία των χούλιγκαν με τελευταίο άσχημο περιστατικό το θάνατο ενός Γάλλου φιλάθλου της Τουλούζ τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν χτυπήθηκε βάναυσα από οπαδούς της Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Τέλος ο Γκέραρντ από την Παναχαϊκή!


Ο Γκέραρντ διαψεύδει... Παρελθόν αποτελεί από την Παναχαϊκό, ο Εγκε Γκέραρντ μετά από απόφαση του Αλέξη Κούγια! Ο πρόεδρος της πελοποννησιακής ΠΑΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε... ηλεκτροσόκ παραμονές του αγώνα με την Κεραυνό Κερατέας και έχρισε διάδοχο του Ολλανδούμ τον Γιώργο Μαραντά.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναχαϊκή αναφέρει: "Η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι ελύθη η συνεργασία με τον προπονητή Ευγένιο Γκέραρντ και από αύριο προπονητής αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος βοηθός του κ. Γκέραρντ, Γιώργος Μαραντάς».

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κ. Κούγιας καταλογίζει ευθύνες στον έμπειρο προπονητή όσον αφορά τις επιλογές του στο χθεσινό παιχνίδι με τη Ζάκυνθο και δρομολόγησε τις εξελίξεις για το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών. Φαίνεται, πως θέλησε να κάνει μισ τελευταία κίνηση να αλλάξει η Παναχαϊκή ψυχολογία και να κάνει 3 νίκες στα τελευταία παιχνίδια του Πρωταθλήματος".

Μάρτυρας ή κατηγορούμενος ο Ριμπερί;



Κοιτάζει προς Λονδίνο ο Ριμπερί Η πλευρά του Ριμπερί αναφέρει ότι ο Γάλλος άσος παρουσιάστηκε ενώπιον του ανακριτή ως μάρτυρας, ωστόσο ο επικεφαλής της αστυνομίας που ερευνά την υπόθεση άφησε ανοικτό να απαγγελθούν κατηγορίες στον άσο της Μπάγερν Μονάχου, ο οποίος είχε ερωτική επαφή με ανήλικη.

Ο Ριμπερί που είναι παντρεμένος και έχει και δύο κόρες, δεν αρνήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με την κοπέλα, αλλά τόνισε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν ανήλικη. Ο δικαστής, Αντρε Ντάντο θα αποφασίσει αν τελικά ο Γάλλος καθίσει στο ειδώλιο του κατηγορουμένου. Αν τελικά αυτό συμβεί, τότε αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης μέχρι τρία χρόνια και πρόστιμο 45.000 ευρώ.

Αγαπήθηκε κιόλας ο Κιν από τη Σέλτικ


Ο Ρόμπι Κιν πανηγυρίζει ένα από τα δύο γκολ εις βάρος της Φόλκερκ Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις για δύο μήνες στη Σέλτικ και αυτό με τη μορφή δανεισμού, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τους φιλάθλους της ομάδας να τον ψηφίσουν ως τον καλύτερο παίκτη του συλλόγου για τη σεζόν που διανύουμε. Ο λόγος γίνεται για τον Ρόμπι Κιν, ο οποίος πρόλαβε να σκοράρει 13 φορές σε 15 συμμετοχές.

Ο Ιρλανδός δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ρέντκναπ και αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την Τότεναμ με τη Σέλτικ να είναι το φαβορί για να αποκτήσει μόνιμα τα δικαιώματα του. Ο Τζος Τόμπσον ψηφίστηκε ως ο καλύτερος νεαρός ποδοσφαιριστής του συλλόγου. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός αγωνίστηκε σε 15 παιχνίδια σκοράροντας μάλιστα τρεις φορές.

Ξαφνική παραίτηση του Σμιθ...


Ο Γκόρντον Σμιθ Ο Γκόρντον Σμιθ παραιτήθηκε από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Σκωτίας, ωστόσο δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα οι λόγοι που τον ανάγκασαν να πάρει αυτή την απόφαση. Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη θα βγει ανακοίνωση από τη SFA για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο παλαίμαχος επιθετικός της Ρέιντζερς βρισκόταν στη συγκεκριμένη θέση από το 2007, ωστόσο μετά από τρία χρόνια πήρε την απόφαση να αφήσει το πόστο του στην ομοσπονδία της χώρας.

"Να μην νιώσουμε την απουσία του Αγουέρο"


Αντόνιο Ρέγες.... Ολος ο κόσμος περίμενε με ενδιαφέρον τη μάχη ανάμεσα στον Αγουέρο και τον Τόρες, ωστόσο οι δύο ποδοσφαιριστές δεν θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού. Ο Ρέγες θεωρεί πως η απουσία του συμπαίκτη του είναι μεγαλύτερη από αυτή του Ισπανού, καθώς η Ατλέτικο στηρίζει πολλά στο παιχνίδια του Αργεντινού.

Επίσης, τόνισε ότι δεν έχει κάποιον να τον αντικαταστήσει επάξια. "Θα νοιώσουμε την απουσία του Αγουέρο πάρα πολύ, αν και εύχομαι να μην συμβεί αυτό. Για εμάς είναι καλό νέο ότι δεν αγωνιστεί ο Τόρες, αλλά έχουμε και εμείς σημαντική απουσία. Θα θέλαμε να δούμε τον Τόρες στον αγωνιστικό χώρο, γιατί θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τους καλύτερους. Του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση", τόνισε ο Ρέγες.

Φίγκο: "Να προκριθούμε στον τελικό"


Κορυφαίος... Ο Λουίς Φίγκο προσπαθεί να γίνει ακόμα πιο μισητός στους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε πριν πάρει μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Πορτογάλος άσος που φόρεσε και τη φανέλα της Ιντερ, ευχήθηκε να είναι οι Ιταλοί αυτοί που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στον τελικό.

"Η Μπαρτσελόνα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και μπορεί να συγκριθεί με την ομάδα του Κρόιφ. Διαθέτει τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον Μέσι, αλλά ελπίζω ότι εμείς θα περάσουμε στον τελικό. Θα είναι ωραίο να δω τους παίκτες με τους οποίους αγωνίστηκα μαζί στην Ιντερ να παίζουν στο Μπερναμπέου διεκδικώντας το τρόπαιο", τόνισε ο Φίγκο.