Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Νιόπλιας: "Αισθάνομαι υπέροχα ως πρωταθλητής"


Ο Νίκος Νιόπλιας σε πελάγη ευτυχίας Ο Νίκος Νιόπλιας ήταν καλεσμένος της εκπομπής "SUPERLEAGUE EXPERTS" το βράδυ της Δευτέρας. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε πως αισθάνεται υπέροχα ως πρωταθλητής και τόνισε ότι θα νιώσει πολύ καλύτερα αν το Σάββατο είναι νταμπλούχος. Διαβάστε τί είπε για το μέλλον του, τον Νάτσο Σκόκο, το Hummer, τον Κώστα Αντωνίου και πολλά ακόμα.

Αναλυτικά:
"Αισθάνομαι υπέροχα ως πρωταθλητής. Θα νιώσω βέβαια πολύ καλύτερα αν το Σάββατο είμαι νταμπλούχος", τόνισε αρχικά ο τεχνικός του "τριφυλλιού" για να απαντήσει στη συνέχεια στην ερώτηση γιατί δεν πήγε στα μπουζούκια για να γιορτάσει την κατάκτηση του τίτλου: "Δεν πήγα στο κέντρο γιατί ήταν γλέντι των παικτών. Είμαι... περίεργος σε αυτά! Αν πάρουμε το Κύπελλο ίσως ανοίξει ο "κύκλος" και πάμε περισσότεροι στα μπουζούκια"!

- Ερωτούμενος για το πόσο δύσκολο είναι να αναλαμβάνεις μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός είπε: "Εγώ ένιωθα και νιώθω έτοιμος. Η δυσκολία όταν αναλαμβάνεις μία μεγάλη ομάδα είναι στη διαχείριση και στην καθημερινότητα. Γίνονται πράγματα της... πλάκας και μπορεί να βγούνε προς τα έξω και να νομίζεις ότι όλα τελείωσαν! Το να κοουτσάρεις είναι εύκολο. Προπονείς, βλέπεις, έχεις ένα πλάνο. Όλοι όμως κρινόμαστε από το αποτέλεσμα".

- Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ένιωσε ότι κάποιος τον πυροβολούσε πισώπλατα και για το αν έκανε λάθη είπε: "Όχι, δεν ένιωσα κάτι τέτοιο. Έκανα λάθος στο ματς με την Καβάλα. Αδίκησα για παράδειγμα τον Λέτο αλλά και την ομάδα. Το καλύτερο κοουτσάρισμα το έκανα στο ματς με την ΑΕΚ. Ο Μπάγεβιτς έβαλε φρέσκα πόδια και εμείς τρώγαμε κόντρες... είδα ότι θα χάναμε και για αυτό έβαλα τον Σιμάο. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήμασταν καλοί και στα δύο ημίχρονα. Απλά άνοιξε το σκορ και άλλαξε η εικόνα του αγώνα".

- Για το πως διαχειρίστηκε τα ματς με τη Σταντάρ, απάντησε: "Δώσαμε προτεραιότητες. Αν είχαμε 25 βαθμούς διαφορά θα ήταν αλλιώς. Όμως είχαμε μόλις 2 και παίζαμε στην Τρίπολη. Δεν είχαμε κερδίσει ποτέ εκεί και ακολουθούσε και το ντέρμπι. Η νίκη και η πρόκριση επί της Ρόμα ανέβασε τον πήχη των απαιτήσεων. Όμως ο πρωταρχικός στόχος ήταν το νταμπλ".

- Για τις αρχικές αντιρρήσεις των αδελφών Γιαννακόπουλων είπε: "Εγώ υπέγραψα Τρίτη 8/12. Έμαθα για τις δηλώσεις, το Σάββατο το βράδυ. Μπορεί να το έλεγα και εγώ. Δεν είναι κακό. Έχει μία άποψη σεβαστή. Το ότι ανασκεύασαν, είναι επίσης φυσιολογικό. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να πάρει όποιον θέλει για προπονητή. Δεν είναι κακό. Δεν με μείωσε σαν άνθρωπο ή προπονητή".

- Για τη σύγκριση με τον Τεν Κάτε: "Μου έκανε καλό το ότι έμενα στην Παιανία. Μακριά από τηλεοράσεις και εφημερίδες. Έβλεπα κάποια πράγματα στο internet. Τα όσα ειπώθηκαν τότε για μένα και τον Τεν Κάτε τα έμαθα στη Ρώμη, αλλά όχι δεν με ενόχλησε. Αν πρέπει πάντως να αμυνθώ θα το κάνω".

- Για τον Ντε Μος: "Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να με προσβάλλει. Δεν είναι ωραίο. Πήγα στη συνέντευξη Τύπου και έδωσα συγχαρητήρια. Αν θέλω μπορώ να στοχοποιήσω κάποιον ακόμα και αν κερδίσει 5-0. Στο Παναθηναϊκός - Καβάλα γίνανε πράγματα που με πειράξανε. Τα κρατάω όμως για μένα".

- Αναφερόμενος στη συνέχεια στον τελικό του Κυπέλλου με τον Αρη, τόνισε: "Νιώθω ότι αν νικήσει ο Παναθηναϊκός θα πούνε ότι νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Αρη. Αν κερδίσει ο Αρης θα πούνε ότι κέρδισε ο Κούπερ εμένα... Το βλέπω. Θεμιτό είναι. Δεν στέκομαι σε αυτό. Προχωράω. Πιστεύω ότι θα είναι μία γιορτή. Ένα ματς που θα υπάρχουν και από τις δύο πλευρές φίλαθλοι. Ο Αρης και εμείς έχουμε καλή ομάδα. Θα υπάρχει αντιπαράθεση...

Είναι απώλεια η απουσία του Αράνο. Νομίζω όμως ότι όποιος και να παίξει θα τα δώσει όλα. Είναι ξεχωριστά ματς. Δεν υπάρχει ξεχωριστό κίνητρο. Είμαστε πρωταθλητές, παίζουμε σχεδόν στην έδρα μας. Υπάρχει πίεση αλλά και αυτοπεποίθηση. Τα ματς του Κυπέλλου είναι διαφορετικά. Είναι μία και έξω. Δεν έχεις άλλη ευκαιρία. Δεν υπάρχει αύριο".

- Ερωτούμενος για το πιο είναι το πιο δυνατό σημείο του Αρη, είπε: "Είναι πιο συγκρατημένη ομάδα από ότι στην αρχή. Δεν έχει διαφορές στην ισορροπία άμυνας και επίθεσης. Εμείς όμως είμαστε οι πρωταθλητές...".

- Σχολιάζοντας τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ -με αφορμή τα σχόλια που είχε κάνει εις βάρος του ο Ντε Μος- δήλωσε: "Πρέπει να κοιτάς τη δουλειά σου. Από ανθρώπους όπως ο Κούπερ πρέπει να παίρνεις πράγματα. Έχει πάει σε δύο τελικούς Champions League με τη Βαλένθια, σε ένα τελικό Κυπελλούχων με τη Μαγιόρκα και τώρα είναι στον τελικό με τον Αρη. Αυτό κάτι λέει".

- Απαντώντας στο ποιός είναι ο ρόλος του στην προετοιμασία ενός αγώνα είπε: "Είμαι σε ένα τεράστιο σύλλογο. Πρέπει να κάνεις τους παίκτες να νιώσουν ότι είναι οι καλύτεροι. Δεν μπορείς να μιλάς πολύ. Η δική μου ομιλία είναι 10'. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να προετοιμάζεται μόνος του. Έχει εμπειρίες. Από εμένα πρέπει να παίρνει πληροφορίες. Αυτός ξέρει τι πρέπει να κάνει.

Οι παίκτες πρέπει να παίζουν και τον ρόλο του τεχνικού μέσα στο γήπεδο. Για παράδειγμα το έκαναν ο Κατσουράνης και ο Ζιλμπέρτο στα Γιάννινα. Είμαι σε μία ομάδα που είμαστε συνεχώς το φαβορί. Μαθαίνεις ένα τρόπο για να παίζεις για τη νίκη. Ο προπονητής δείχνει στον παίκτη ένα πλάνο αλλά από εκεί και πέρα πρέπει και ο ίδιος ο παίκτης να αυτοσχεδιάσει. Αν δεν αυτοσχεδιάζεις είναι χαμένο το ποδόσφαιρο".

- Απαντώντας στην κατηγορία, ότι ο Νίνης δεν έχει χρόνο συμμετοχής τόνισε: "Που δεν παίζει ο Νίνης; Είναι λάθος αυτό, το έχω ακούσει. Πείτε μου ένα παιχνίδι που δεν παίζει, πείτε μου ένα. Δεν έχω φέρει μαζί μου σημειώσεις αλλά θυμάμαι τα πάντα απ' έξω. Με τον Ηρακλή, έπαιξε 90' και σκόραρε. Με τη Ντιναμό Βουκουρεστίου έπαιξε σε βρεγμένο γήπεδο και μετά παίζαμε στην Ξάνθη... Δείτε τα παιχνίδια του. πρέπει όμως να παίρνει και ανάσες. Όταν έπαθε τράβηγμα χρειάστηκε 20 μέρες για να επιστρέψει και άλλες 20 για να επανέλθει. Αυτά δεν τα ξέρει ο κόσμος...".

- Για το αν κάνει διαχείριση ισορροπιών, είπε: "Όχι δεν κάνω. Κάνω διαχείριση αγώνα. Με Ηρακλή που έπαιζε 4-6-0 έβγαλα τον Σαλπιγγίδη και έβαλα χαφ. Στο Περιστέρι δεν έπαιξε ο Σιμάο γιατί παίζαμε για τη νίκη. Γιατί να παίξω με χαφ που δεν σκοράρει; Από τα λάθη σου μαθαίνεις. Στο πρώτο μου ματς ως τεχνικός στην Εθνική, κοιτούσα μόνο την ομάδα μου...".

- Για το αν θέλει τον Νάτσο Σκόκο στον Παναθηναϊκό, είπε: "Σημασία έχει τι θέλουμε τώρα. Και τώρα θέλουμε το νταμπλ. Όλα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους. Αν παραμείνω στον Παναθηναϊκό θα δούμε τότε τι θέλω. Οποιονδήποτε καλό παίκτη τον θέλω. Θέλω κάθε καλύτερο από αυτούς που έχω. Όσα φέρνει το δευτερόλεπτο, δεν τα φέρνει ο χρόνος. Τώρα είναι παίκτης της ΑΕΚ...".

- Για την αναγκαιότητα απόκτησης κεντρικού αμυντικού: "Εκ του αποτελέσματος δεν αποδεικνύεται η αναγκαιότητα. Δεχθήκαμε τα λιγότερα γκολ άρα είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Όπως προείπα αν είναι να έχω έναν καλύτερο από αυτούς που έχω τον θέλω. Κάθε ομάδα πρέπει να ανεβάζει κάθε χρόνο τον πήχη. Στην Ελλάδα για μένα δεν υπάρχει κάποιος".

- Για το "σφιχτό" ρόστερ που επέλεξε να προχωρήσει και για το μέλλον του είπε: "Είχαμε και προβλήματα τραυματισμού και για αυτό, ήταν περιορισμένες οι επιλογές. Αν θα έρθει η στιγμή και είμαι ο προπονητής του Παναθηναϊκού το ξανασυζητάμε. Έχω συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και η ζωή συνεχίζεται. Μπορεί να πάρεις το νταμπλ και να μη μείνεις ενώ μπορείς να χάσεις το κύπελλο και να παραμείνεις άλλα 5 χρόνια. Πρέπει να είσαι έτοιμος για όλα. Η ζωή συνεχίζεται".

- Για τη σχέση του με τον Κώστα Αντωνίου: "Είναι άριστη. Έτσι πρέπει να είναι οι σχέσεις με τον τεχνικό διευθυντή γιατί αυτόν βλέπεις καθημερινά και όχι τους μετόχους".

- Για τις εξελίξεις στα διοικητικά του Παναθηναϊκού: "Τους 4 μήνες που είμαι εδώ δεν υπήρχαν προβλήματα. Ο πρόεδρος, ο κόσμος ήταν μαζί μας. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν υπάρχει αν στο ποδόσφαιρο..."

-Κλείνοντας αναφέρθηκε και στο Μιχάλη Σηφάκη: "Έχω την καλύτερη άποψη και θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έκανε μέγα λάθος που δεν τον κράτησε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: