Όλα τα φώτα της ημιτελικής φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ πέφτουν στο “Τζουζέπε Μεάτσα”. Εκεί που η Ίντερ για δεύτερη φορά εφέτος φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα.Φυσικά, ο στόχος είναι κοινός: Να καταφέρουν να βάλουν τις βάσεις για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης και του “Σαντιάγκο Μπερναμπέου”. Οι μεν “νερατζούρι” με μία “καθαρή νίκη”, οι δε “μπλαουγκράνα” με τουλάχιστον με ένα εκτός έδρας γκολ. Υπόθεση εύκολη; Σε καμία περίπτωση. Άλλωστε αυτό δείχνει και η προϊστορία των δύο ομάδων. Κάθε μία απο τις δύο αντιπάλους έχει τα δικά της στοιχεία για να στηρίζει πάνω τους, τις ελπίδες πρόκρισης.
Η Ίντερ θέλει να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά, μετά το 1972. Για να το καταφέρει αυτό όμως θα πρέπει να βρει το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα, κάτι που δεν έχει καταφέρει στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της με τους Καταλανούς. Το πρώτο εφετινό στο Μιλάνο έληξε χωρίς γκολ, ενώ αυτό στο “Καμπ Νου” βρήκε νικητές τους Ισπανούς με 2-0, χάρη στα γκολ του Πικέ και του Πέδρο. Οι δύο ομάδες είχαν διασταυρώσει ξανά τα ξίφη τους, τη σεζόν 2002-2003. Ανάλογα και τότε τα αποτελέσματα. Νίκη με 3-0 για την Μπαρτσελόνα εντός έδρας, με τους Σαβιόλα, Κοκού και Κλάιφερτ να σκοράρουν και 0-0 εκτός.
Απο τις τότε ομάδες, οι μοναδικοί που έχουν επιβιώσει και βρίσκονται ακόμη και σήμερα, 7 χρόνια μετά στο ρόστερ των Καταλανών και των “νερατζούρι” είναι ο Ζανέτι, ο Πουγιόλ και Τσάβι. Μιας και η κουβέντα περιστρέφεται γύρω απο πρόσωπα, αξίζει να σημειωθεί πως ουκ ολίγη εμπλεκόμενοι στο ματς, την Τρίτη το βράδυ θα συναντήσουν γνωστούς και φίλους. Για παράδειγμα οι Μάξουελ και Ιμπραΐμοβιτς θα επιστρέψουν στο “Τζουζέπε Μεάτσα”, αυτή την φορά ως αντίπαλοι, όπως και οι Ετό, Κουαρέσμα και Μότα που καλούνται να αντιμετωπίσουν την πρώην ομάδα τους, την Μπαρτσελόνα.
Στους παραπάνω φυσικά κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του '90 διατέλεσε βοηθός προπονητή στην Μπαρτσελόνα και η τύχη τη φέρνει για ακόμη μία φορά μπροστά του ως αντίπαλο. Το κίνητρο όμως εφέτος είναι μεγάλο, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να σηκώσει το τρόπαιο και να βάλει το όνομα του στη “χρυσή λίστα” των προπονητών που έχουν κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ με δύο διαφορετικές ομάδες. Όπως έχουν κάνει δηλαδή ο Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο) και Ότμαρ Χίτσβελντ (Μπορούσια Ντόρντμουντ, Μπάγερν Μονάχου).
Τρίτη 20 Απριλίου 2010
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου