Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Η σκοτεινή περίοδος του 1994

Η πρώτη συμμετοχή της εθνικής Ελλάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το 1994 στις ΗΠΑ, ήταν απογοητευτική. Το ταξίδι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού δεν ήταν μακράς διάρκειας και η αγωνιστική παρουσία της Εθνικής μας δε διεκδικούσε καμία δάφνη ποιότητας ή, έστω, καλής προσπάθειας. Μία εμπειρία που πολλοί, ιδιαίτερα οι ποδοσφαιριστές που την έζησαν από κοντά, θα ήθελαν να ξεχάσουν, αλλά αφιερώματα σαν αυτά της goal.com, φροντίζουν να μας τα θυμίζουν.

«Κάθε χώρα έχει μία σκοτεινή περίοδο σε παγκόσμιο κύπελλο. Το 1994 η Ελλάδα έζησε τις χειρότερες στιγμές. Η ομάδα του Αλκέτα Παναγούλια όχι απέτυχε να κερδίσει ένα παιχνίδι, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει και σε ολόκληρη τη διοργάνωση.

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Το ξεκίνημα απέναντι στην Αργεντινή δεν ήταν το καλύτερο. Η Ελλάδα δεν τα κατάφερε ούτε στον δεύτερο αγώνα απέναντι στην Βουλγαρία, που είχε την συμπαράσταση πολλών οπαδών της. Στα δύο πρώτα ματς είχε δεχτεί ήδη οκτώ γκολ. Στο τρίτο ματς οι παίκτες του Παναγούλια συσπειρώθηκαν, αλλά και πάλι αυτό δεν ήταν αρκετό. Οι εμπειρίες τους δεν είναι και οι καλύτερες. Γ' αυτό και παρά την μεγάλη νίκη στο Euro του 2004 ο Ρεχάγκελ και οι παίκτες του θέλουν να δοξαστούν και στη Νότια Αφρική», ανέφερε χαρακτηριστικά η αγγλική ιστοσελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: