Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Άρης και… επιτέλους είμαι καλά!!


Μέσα σε μια σεζόν με πολλές περιπέτειες, με πολύ άγχος, ο Άρης τα κατάφερε! Οι Θεσσαλονικείς ήρθαν ισόπαλοι 0-0 με την Ξάνθη και σε συνδυασμό με τα άλλα αποτελέσματα, κέρδισαν την παραμονή τους!

Άρης και… επιτέλους είμαι καλά!
Το άγχος και ο... εφιάλτης τέλος!

Ο Άρης -μέσα από μια... τρελή σεζόν- πέτυχε το στόχο της παραμονής! Οι Θεσσαλονικείς έφυγαν με το 0-0 από τα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη και σε συνδυασμό με την ήττα της ΑΕΚ από τον Ατρόμητο, θα αγωνίζονται και του χρόνου στην Σούπερ Λίγκα.

Ένα κουβάρι παίκτες και τεχνικό τιμ, πανηγύρισαν έξαλλα την παραμονή στο φινάλε της αναμέτρησης. Στην έκτη θέση, ισόβαθμοι με τον Παναθηναϊκό οι ακρίτες...

Το ματς


Όταν έχεις άγχος για την νίκη, φαίνεται. Ο Άρης ξεκίνησε τον αγώνα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως όλα σταματούσαν εκεί. Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα με τον Γιαννιώτα από τα αριστερά, αφού ο Τάτος ήταν καλά κλεισμένος. Όσο περνούσε η ώρα, η Ξάνθη ισορροπούσε το ματς κι αποκτούσε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Χαρακτηριστικό το γεγονός πως η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα έγινε στο 24’, όμως το σουτ του Γιαννιώτα έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Ζαρόπουλου.

Κι αν τα πρώτα λεπτά θεωρούνται πάντα αναγνωριστικά και δικαιολογείται μια… άνευρη κυκλοφορία της μπάλας, η συνέχεια ήταν ακόμη χειρότερη. Οι παίκτες του Ουζουνίδη έπαιζαν πολύ σωστά τακτικά, ενώ αυτοί του Παπαδόπουλου ήταν εκτός ρυθμού. Αποτέλεσμα όλων αυτών; Να μην υπάρχουν ουσιαστικά φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, το παιχνίδι να μην διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας και «μοιραία» οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Οι ακρίτες επέστρεψαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και κρατούσαν στα πόδια τους την μπάλα. Αφού πέρασε το πρώτο «μουδιασμένο» δεκάλεπτο, ο Άρης… φόρτσαρε. Ξεκίνησε την πίεση, με τον Τάτο να παίρνει περισσότερες… μπάλες και από τα πόδια του να προσπαθούν οι «κίτρινοι» να απειλήσουν. Μάταια, όμως, διότι αμφότερες οι ομάδες έδειχναν πως δεν μπορούσαν. Τα λεπτά… έφευγαν, φάσεις και γκολ δεν έρχονταν, με το θέαμα να είναι πολύ χειρότερο σε σχέση με το πρώτο μέρος. Τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει, το 0-0 έμεινε ως το τέλος, με τους παίκτες του Άρη να πανηγυρίζουν… σαν κουβάρι και να αποθεώνονται από τον κόσμο στις εξέδρες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Ξάνθη (Ουζουνίδης):Ζαρόπουλος, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Γούτας, Μάνταλος (83’ Ντάνι), Βάλλας, Μαρσελίνιο, Σμιθ (67’ Πλατέλλας), Φλίσκας, Ντιέ, Ράνος (58’ Σολτάνι)

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Βασιλακάκης, Παΐτο, Μπέρτος

Άρης (Παπαδόπουλος): Διούδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Τριανταφυλλάκος, Τάτος (90’ Μαργαρίτης), Αγγελούδης (46’ Διαμαντάκος), Παπαστεριανός, Πουλίδο, Γιαννιώτας (85’ Οικονομόπουλος), Ζαραδούκας, Κοέλιο

Στον πάγκο: Βελλίδης, Καραγιάννης, Νταμαρλής, Σουνάς Πηγή: sport-fm.gr

Αποστολή εξετελέσθη για ΠΑΟΚ!!

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές στο β’ ημίχρονο και με τέρματα των Γεωργιάδη, Κατσουράνη, επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα. Με τέσσερις βαθμούς στα πλέι οφ οι Θεσσαλονικείς.

Αποστολή εξετελέσθη για ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ ήθελε τη νίκη κόντρα στον ΠΑΣ για να μπει με τέσσερις πόντους στα πλέι οφ και τα κατάφερε. Έστω και πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το υπέρ του 2-0. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι, ωστόσο στο δεύτερο οι Θεσσαλονικείς ανέλαβαν τα ηνία (με τον Κατσουράνη στη φυσική του θέση) και έφτασαν στη νίκη. Ο Γεωργιάδης πέρασε αλλαγή και με κοντινό σουτ άνοιξε το σκορ στο 65’, για να έρθει ο Κατσουράνης με εξαιρετική προσωπική ενέργεια και πλασέ μέσα από την περιοχή να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 80’.

Το ματς:


Οι δυο ομάδες μπήκαν «μουδιασμένα» στον αγωνιστικό χώρο. Παιχνίδι κέντρου, χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό και αξιόλογες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες. Το πρώτο εικοσάλεπτο, κύλησε με τις δυο ομάδες να ψάχνουν τα πατήματά τους και τον ΠΑΣ να έχει τις δυο πρώτες τελικές προσπάθειες με τον Ντε Βινσέντι, δίχως όμως να απειλείται η εστία του Γλύκου.

Με εξαίρεση ένα μακρινό σουτ του Κάτσε, οι Ηπειρώτες συνέχισαν να ‘ναι πιο δραστήριοι επιθετικά. Στην πιο μεγάλη ευκαιρία τους, ο Ίλιτς εκμεταλλεύτηκε τη λάθος αντίδραση του Κωνσταντινίδη, γύρισε στην περιοχή για τον Λίλα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ.

Στην προσπάθειά του ν’ αλλάξει την εικόνα της ομάδας του, ο Δώνης πέρασε τον Ιντζίδη στη θέση του Λόρενς, για ν’ ανέβει στη μεσαία γραμμή ο Κατσουράνης, εσωτερική αλλαγή που βοήθησε τον «Δικέφαλο του Βορρά» να έχει καλύτερη κυκλοφορία και σταδιακά να γίνεται πιο επικίνδυνος.

Η δεύτερη αλλαγή του ήταν ο Γεωργιάδης (αντί του Λάζαρ) με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να επωφελείται από το λάθος του Πάντου (στο γύρισμα του Κατσουράνη) και με κοντινό σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Η εμφάνιση του Κατσουράνη ήταν καταλυτική, παίζοντας στο δεύτερο μέρος στη φυσική του θέση και ολοκληρώθηκε με μια εξαιρετική προσωπική ενέργεια και γκολ από τον Έλληνα άσο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσουράνης, Λίνο, Κάτσε, Λάζαρ (65’ Γεωργιάδης), Φωτάκης, Καμαρά, Λόρενς (46’ Ιντζίδης), Σαλπιγγίδης (77’ Κίτσιου).

Στον πάγκο: Ιτάνζ, Πέλκας, Παπαδόπουλος, Ετο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος (78’ Ντάσιος), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς (85’ Κεϊτά), Λίλα, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου, Κοροβέσης, Ιλιτς (85’ Βίλα).

Στον πάγκο: Μπαμπανιώτης, Οικονόμου, Γιάκος, Νικλητσιώτης.

Διαιτητής: Μαντάκης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Γεωργαράκος (Αθηνών)
Γήπεδο Τούμπας  Πηγή: sport-fm.gr

Τετέλεσται…!!

Η Μεγάλη Παρασκευή ήρθε πρόωρα φέτος για την ΑΕΚ… Η «Ένωση» πάλεψε με τον Ατρόμητο, αλλά δεν τα κατάφερε και το γκολ του Γιαννούλη στις καθυστερήσεις (1-0) υπέγραψε οριστικά τον υποβιβασμό της.

Τετέλεσται…
Η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ ήταν αναπόφευκτο τελικά να μη γραφτεί.

Η «Ένωση» τα έδωσε όλα με τον Ατρόμητο, πάλεψε για 90 λεπτά, αλλά δεν μπόρεσε ν’ αποφύγει ούτε την ήττα (1-0) που την στέλνει οριστικά πλέον στη Football League.

Το γκολ του Γιαννούλη στις καθυστερήσεις έσπρωξε τους «κιτρινόμαυρους» στον γκρεμό και τους οδήγησε ν’ αποχωρήσουν με λυγμούς από τον αγωνιστικό χώρο.


Πώς έπαιξε

Την ενδεκάδα που αναμενόταν βάσει των απουσιών (Κορδέρο, Τσουμάγκας, Ανάκογλου, Κωνσταντόπουλος, Φέτσης) και όσων είχε δείξει στις προπονήσεις παρέταξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, επιλέγοντας τον Τσουκαλά στο αριστερό άκρο της άμυνας και τους Φούντα και Καραλή να πλαισιώνουν τον Πετρόπουλο.

Έτσι, το σχήμα της ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Βλάχος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Μητρόπουλος-Ρίκκα, στην τριάδα μπροστά τους οι Φούντας (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Καραλής (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Πετρόπουλος.

Το ματς


Το ότι ήθελαν οι παίκτες της ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγα λεπτά για να το καταλάβει κανείς. Το κακό όμως για την «Ένωση» ήταν πως έδειχναν -ταυτόχρονα- να μην μπορούν. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» έμπαιναν στις μονομαχίες με μάτι που γυάλιζε. Κρατούσαν τον Ατρόμητο σχετικά ακίνδυνο. Και οι ίδιοι όμως… έφτυναν αίμα για να φτάσουν στην περιοχή του.

Τι κι αν είχαν λοιπόν για αρκετή ώρα την μπάλα. Το άγχος κι οι κακές επιλογές δεν τους επέτρεπαν να την περάσουν στον Πετρόπουλο. Κι όταν εκείνος την έπαιρνε -είτε αστοχούσε απελπιστικά (όπως σε μπαλιά του Ρίκκα), είτε πιεζόταν τόσο, ώστε οι προσπάθειές του (όπως η κεφαλιά σε σέντρα του Γκερέιρο) να φεύγουν έξω. Έτσι, ο Ατρόμητος έκανε άνετος το παιχνίδι του. Χωρίς άγχος -και με την καλύτερη ευκαιρία όταν ο Αραμπατζής σταμάτησε τον επικίνδυνο Μπρίτο.

Επιστρέφοντας από τ’ αποδυτήρια, η ΑΕΚ έπρεπε να παίξει «τα ρέστα της». Κι όμως, πριν περάσουν λίγα λεπτά έφτασε μια ανάσα από τη «χρεωκοπία». Ευτυχώς για ‘κείνη όμως, ο Αραμπατζής νίκησε και τον Ναπολεόνι στο τετ-α-τετ. Της επέτρεψε, έτσι, να μείνει όρθια. Να κερδίσει μέτρα. Και να ζητήσει (έστω και ανορθόδοξα) το γκολ. Και πάλι όμως ο Ατρόμητος ήταν αυτός που το πλησίασε. Όταν το σουτ του Μπρίτο κόντραρε και στο χέρι του Μπουγαΐδη πριν καταλήξει στον Αραμπατζή.

Ε, κάπου εκεί είχε έρθει η ώρα η ΑΕΚ να τα παίξει όλα για όλα. Με πάθος. Ένταση. Τον Δέλλα να κάνει ό,τι μπορεί απ’ τον πάγκο (περνώντας τους Τσίτα και Αναστασόπουλο αντί των αρνητικών Πετρόπουλου και Γκερέιρο). Και όλους τους «κιτρινόμαυρους» να δίνουν πραγματικά παραπάνω απ’ αυτά που -αποδείχθηκε όλη τη χρονιά ότι- μπορούν. Ήταν γραφτό όμως η «Ένωση» να μην αποφύγει το δράμα. Αυτό που υπέγραψε στις καθυστερήσεις ο Γιαννούλης και μπορεί να περιγραφεί πραγματικά μονάχα απ’ τα πρόσωπα παικτών, οπαδών και όσων άλλων την αγαπούν μετά τη λήξη.

Οι συνθέσεις των ομάδων


ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Νάστος, Σκόνδρας, Δημούτσος, Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο, Σουμπίνιο, Ουντότζι (86’ Μπάλλας), Ναπολεόνι (69’ Καραμάνος)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μανόλο, Καλλέργης, Κούτσι, Παπουτσογιαννόπουλος, Καραγκούνης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Αραμπατζής, Τσουκαλάς, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής, Βλάχος, Μητρόπουλος, Ρίκκα (80’ Κατσικοκέρης), Φούντας, Γκερέιρο (73’ Αναστασόπουλος), Καραλής, Πετρόπουλος (64’ Τσίτας)

Στον πάγκο έμειναν οι: Μοσχονάς, Σταματής, Αγκιριμπά, Κουρέλλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Ακρίβος (Αθήνων), Καρατζίκας (Αθηνών)

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου  Πηγή: sport-fm.gr

Πώς να τον σταματήσεις…!!

Το… τρένο του Παναιτωλικού δεν σταματάει πουθενά. Πέρασε νικηφόρα, 3-1 και από την έδρα του Θρασύβουλου και ανέβηκε στην τρίτη θέση του πίνακα.

Πώς να τον σταματήσεις…
Ο κερδισμένος της 35ης αγωνιστικής της Football League είναι ο Παναιτωλικός. Η ομάδα του Αγρινίου νίκησε 3-1 τον Θρασύβουλο εκτός έδρας, έμεινε για 13ο ματς αήττητη και έτσι ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μειώνοντας την απόστασή του από Απόλλων Σμύρνης και Ολυμπιακό Βόλου που χθες είχαν απώλειες.

Δύο τέρματα πέτυχε ο Μπόγιοβις που έφτασε τα 8 στα 10 τελευταία παιχνίδια της ομάδας του…

Από εκεί και πέρα, ξεχώρισε η νίκη της Λάρισας με σκορ 4-2 επί του Πιερικού που την διατήρησε σε απόσταση… βολής από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ ανόδου και τον Ηρακλή ο οποίος επικράτησε 1-0 του Φωκικού εκτός.

Η (35η) αγωνιστική

Σάββατο (20/4):

Εργοτέλης-Αναγέννηση Επανομής 2-0

(16' Xρυσοφάκης, 59' Δωματάς)

Καλλιθέα-Απόλλων Σμύρνης 2-1
(17' Φαγιέ, 87' Ντακόλ- 48'Κατσίκης)

Νίκη Βόλου-Ολυμπιακός Βόλου 1-1
(13' πεν Πουρτουλίδης - 58' Μπρέσκα)

Κυριακή (21/4):

Δόξα Δράμας-Καβάλα 2-0
(54΄Ταραλίδης, 66΄Καμινιώτης)
Παναχαϊκή-Εθνικός Γαζώρου 2-0
(65΄Εντζιοντό, 67΄Παμπόε)
Βύζας Μεγάρων-Καλλονή 0-0
Θρασύβουλος-Παναιτωλικός 1-3
(30΄Βασιλείου - 6΄, 64΄Μπόγιοβιτς, 38΄Κούσας)
Φωκικός-Ηρακλής 0-1
(48΄Σιατραβάνης)
Λάρισα-Πιερικός 4-2
(36΄, 63΄Πόντσε, 48΄, 66΄Χασομέρης-44΄Γιατζιτζόγλου, 73΄Καραγκούνης)
Πανσερραϊκός-Ηρακλής Ψαχνών 1-0
(90+3΄Σίμιτς)

Ρεπό: Αναγέννηση Γιαννιτσών

Η επόμενη (36η ) αγωνιστική:

Παναχαϊκή- Δόξα Δράμας
Καβάλα- Βύζας Μεγάρων
Εθνικός Γαζώρου- Θρασύβουλος
Καλλονή- Φωκικός
Παναιτωλικός- Νίκη Βόλου
Ηρακλής- Λάρισα
Πιερικός- Καλλιθέα
Αναγέννηση Γιαννιτσών- Εργοτέλης
Απόλλων Σμύρνης- Πανσερραϊκός
Ηρακλής Ψαχνών- Αναγέννηση Επανομής
Ρεπό: Ολυμπιακός ΒόλουΠηγή: sport-fm.gr

Στο τέλος θα κριθεί η κορυφή!!

Το ντέρμπι κορυφής της Football League 2 ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και την Αναγέννηση Καρδίτσας ήρθε 0-0 με τους Θεσσαλονικείς να παραμένουν πρωτοπόροι.

Στο τέλος θα κριθεί η κορυφή
Χωρίς νικητή, αλλά και χωρίς γκολ έληξε το ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Football League 2 ανάμεσα στον Απόλλωνα Καλαμαρίας και την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Ωστόσο, αυτοί που μπορούν να χαίρονται ακόμη και αν δεν νίκησαν είναι οι Θεσσαλονικείς, αφού παραμένουν στην κορυφή, αφού έχουν έναν βαθμό παραπάνω από τους Καρδιτσιώτες μία «στροφή» πριν το φινάλε.

Στα άλλα παιχνίδια του Βορείου ομίλου η Κασσιόπη επικράτησε εντός έδρας με σκορ 3-0 του Τηλυκράτη. Εύκολο «διπλό» στο γήπεδο του Εθνικού Σιδηροκάστρου με σκορ 3-0 πήρε ο Οδυσσέας Κορδελιού. Σπουδαίο «τρίποντο» πήρε ο Τύρναβος επικρατώντας 1-0 του Αιγινιακού, ενώ στο 1-1 «κόλλησαν» Δόξα Κρανούλας και Ζάκυνθος.

Τώρα όσον αφορά στα ματς του Νοτίου ομίλου σημαντική νίκη με σκορ 2-1 κόντρα στον Φωστήρα πήραν στην Κρήτη τα Χανιά. Με το ίδιο σκορ (2-1) επικράτησε και η Προοδευτική του Παναιγιάλειου. Στο 1-1 «κόλλησαν» Κόρινθος και Αχαρναϊκός. Χορταστικό παιχνίδι έγινε ανάμεσα στον Αστέρα Μαγούλας και το Ρούβα με την αναμέτρηση να λήγει 2-2, ενώ χωρίς νικητή έληξε το ματς ανάμεσα στην Επισκοπή και τον Πανηλειακό με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1.

Η 21η αγωνιστική (Βόρειος όμιλος):

Απόλλων Καλαμαριάς- Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0
Δόξα Κρανούλας- Ζάκυνθος 1-1
Κασσιόπη- Τηλυκράτης 3-0
Εθνικός Σιδηροκάστρου- Οδυσσέας Κορδελιού 0-3
Τύρναβος- Αιγινιακός 1-0

*Ο Βατανιακός παίρνει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς, καθώς το παιχνίδι με τον Οικονόμο Τσαριτσάνης δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ομάδας της Τσαριτσάνης από το πρωτάθλημα.

Η 22η αγωνιστική (Νότιος όμιλος):
Κόρινθος- Αχαρναϊκός 1-1
Χανιά- Φωστήρας 2-1
Προοδευτική- Παναιγιάλειος 2-1
Αστέρας Μαγούλας- Ρούβας 2-2
Επισκοπή- Πανηλειακός 1-1
Ρεπό: Γλυφάδα

** Η Καλαμάτα παίρνει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς, καθώς το παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα δεν θα διεξαχθεί λόγω παραίτησης της ομάδας της Καισαριανής από το πρωτάθλημα. Πηγή: sport-fm.gr

Επιτέλους νίκη!!

Τέλος στο σερί των τριών ηττών στις τελευταίες της αναμετρήσεις έβαλε η Ίντερ κόντρα στην Πάρμα! Για την 33η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ του Ρόκι στο 81ο λεπτό.

Επιτέλους νίκη (video)
Τέλος στο σερί των τριών ηττών στις τελευταίες της αναμετρήσεις έβαλε σήμερα η Ίντερ κόντρα στην Πάρμα! Για την 33η αγωνιστική του Ιταλικού πρωταθλήματος επικράτησε 1-0 χάρη στο τέρμα του Ρόκι στο 81ο λεπτό.

Μεγάλο ρόλο στη νίκη των γηπεδούχων έπαιξε ο τερματοφύλακας τους. Ο Χαντάνοβιτς με μια σειρά από σημαντικές επεμβάσεις διατήρησε ανέπαφη την εστία του και έτσι έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πάνε στα αποδυτήρια με την ελπίδα πως θα σκοράρουν στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο 87ο λεπτό ο Τζόναθαν έβγαλε σε καλή θέση τον Ρόκι ο οποίος νίκησε τον τερματοφύλακα της Πάρμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Μόνος και… έρημος ο Φέτελ!!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε τη δεύτερη νίκη στο τέταρτο γκραν πρι της σεζόν στην έρημο του Μπαχρέιν, φτάνοντας τις 28 νίκες στην καριέρα του. Το δύο-τρία η Lotus.

Μόνος και… έρημος ο Φέτελ!
Σε μία άνετη νίκη -την 28η- στην καριέρα του έφτασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στο τέταρτο γκραν πρι της σεζόν που φιλοξενήθηκε στην πίστα Sakhir International του Μπαχρέιν.

Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull εκκίνησε καλά και στον τρίτο γύρο με τη βοήθεια του DRS κατάφερε να προσπεράσει τον Νίκο Ρόσμπεργκ.

Από τον τέταρτο γύρο ο Παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκονταν στην κορυφή, χωρίς να αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα μέχρι το τέλος του αγώνα.



Iceman… on Fire

Εντυπωσιακή ήταν η στρατηγική της Lotus. Ο Κίμι Ραϊκόνεν μπορεί να εκκίνησε από την ένατη θέση, ωστόσο τα μόλις δύο πιτ στοπ έδωσαν το δικαίωμα στον Φινλανδό πιλότο να πλασαριστεί στη δεύτερη θέση και να ανέβει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο δεύτερο σκαλί του βάθρου μετά τον αγώνα της Κίνας και να μένει κοντά στον Φέτελ στο κυνήγι του τίτλου.

Πολύ καλά εξελίχθηκε ο αγώνας και για τον έτερο πιλότο της Lotus, Ρομάν Γκροσάν ο οποίος εκκίνησε από την 11η θέση.

Ο Γαλλοελβετός έκανε τρία πιτ στοπ, όμως με υπομονή και σταθερή απόδοση είδε την καρό σημαία από την τρίτη θέση, κάνοντας το δύο-τρία για τη Lotus.

Πολ Ντι Ρέστα από άλλο πλανήτη!

Τον καλύτερό του αγώνα έκανε ο Πολ ντι Ρέστα στο γκραν πρι του Μπαχρέιν. Ο Βρετανός πιλότος έκανε καλή εκκίνηση και με την κατάλληλη στρατηγική της Force India (δύο πιτ στοπ) τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ισοφαρίζοντας την καλύτερή του επίδοση στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης το 2012.

Ξεκίνησαν καλά… αλλά

Μπορεί ο Νίκο Ρόσμπεργκ να εκκίνησε από την πρώτη θέση, ωστόσο η Mercedes δεν είχε τον ρυθμό για να διατηρήσει τη θέση του.

Τα τέσσερα πιτ στοπ που έκανε ο Γερμανός τον έριξαν στην ένατη θέση…

Από την άλλη, καλύτερη εξέλιξη είχε ο αγώνας στο Μπαχρέιν για τον Λιούις Χάμιλτον.

Ο Βρετανός μετά την ποινή του εκκίνησε από την ένατη θέση, ωστόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα και εν μέσω αρκετών μονομαχιών – ιδιαίτερα αυτή με τον Μαρκ Γουέμπερ- είδε την καρό σημαία από την πέμπτη θέση.

Ενδοοικογενειακές –αληθινές- ιστορίες

Στο γκραν πρι του Μπαχρέιν ήταν η σειρά της McLaren να ζήσει τη δική της οικογενειακή ιστορία με τους Τζένσον Μπάτον και Σέρχιο Πέρες να δίνουν τις μάχες του και να πληγώνουν τα μονοθέσια τους, κάτι που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Βρετανό πιλότο.



Ο Πέρες έκανε ότι του ζήτησε η ομάδα του και δείχνοντας τσαγανό είδε την καρό σημαία από την έκτη θέση, ενώ ένατος τερμάτισε ο Τζένσον Μπάτον.

Άτυχος, αλλά μαχητής!

Οι ατυχίες δεν σταματούν για τον Φερνάντο Αλόνσο… Ο Ισπανός στον τέταρτο γύρο είδε την πίσω αεροτομή του να μένει ανοιχτή με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει το σύστημα ενεργοποίησης των κινούμενων αεροτομών, DRS,ενώ οδηγήθηκε σε δύο υποχρεωτικά πιτ στοπ.

Ωστόσο, ο Ισπανός ύστερα από πολλές μάχες και προσπεράσεις πλασαρίστηκε στην όγδοη θέση.

Άτυχος ήταν και ο Φελίπε Μάσα, ο οποίος με δύο κλαταρισμένα ελαστικά είδε την καρό σημαία από την 15η θέση.

Η κατάταξη στο Grand Prix του Μπαχρέιν:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ Red Bull
2. Κίμι Ραϊκόνεν Lotus +9.1
3. Ρομέιν Γκροσάν Lotus +19.5
4. Πολ Ντι Ρέστα Force India +21.7
5. Λιούις Χάμιλτον Mercedes +35.2
6. Σέρχιο Πέρες McLaren +35.9
7. Μαρκ Γουέμπερ Red Bull +37.2
8. Φερνάντο Αλόνσο Ferrari +37.5
9. Νίκο Ρόσμπεργκ Mercedes +41.1
10. Τζένσον Μπάτον McLaren +46.6
1. Παστόρ Μαλδονάδο Williams +66.4
12. Νίκο Χούλκενμπεργκ Sauber +72.9
13. Άντριαν Σούτιλ Force India +76.7
14. Βαλτέρι Μπότας Williams +81.5
15. Φελίπε Μάσα Ferrari +86.3
16. Ντανιέλ Ρικιάρντο Toro Rosso +1 γύρο
17. Σαρλ Πικ Caterham +1 γύρο
18. Εστέμπαν Γκουτιέρες Sauber +1 γύρο
19. Ζιλ Μπιάνκο Marussia +1 γύρο
20. Μαξ Τσίλτον Marussia +1 γύρο
21. Γκιέντο Φαν Ντερ Γκάρντε Caterham +2 γύρους

Εγκατέλειψε: Ζαν Ερίκ Βερνιέ Toro Rosso (39ο γύρο)

Βαθμολογία πιλότων:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 77
2. Κίμι Ραϊκόνεν 67
3. Λιούις Χάμιλτον 50
4. Φερνάντο Αλόνσο 47
5. Μαρκ Γουέμπερ 32
6. Φελίπε Μάσα 30
7. Ρομέιν Γκροσάν 26
8. Πολ Ντι Ρέστα 20
9. Νίκο Ρόσμπεργκ 14
10. Τζένσον Μπάτον 13
11. Σέρχιο Πέρες 10
12. Άντριαν Σούτιλ 9
13. Ντανιέλ Ρικιάρντο 6
14. Νίκο Χούλκενμπεργκ 5
15. Ζαν Ερίκ Βερνιέ 1
16. Βαλτέρι Μπότας 0

Βαθμολογία κατασκευαστών :

1. Red Bull 109
2. Lotus 93
3. Ferrari 77
4. Mercedes 64
5. Force India 26
6. McLaren 23
7. Toro Rosso 7
8. Sauber 5 Πηγή: sport-fm.gr

Η φιέστα… ξεκίνησε από το Λονδίνο!

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άντεξε άλλο να τρέχει πίσω από τη Γιουνάιτεντ. Προηγήθηκε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά κατέρρευσε και ηττήθηκε 3-1 από την Τότεναμ.

Η φιέστα… ξεκίνησε από το Λονδίνο (video)
Η... φιέστα των «κόκκινων διαβόλων» ξεκίνησε από το Λονδίνο, αφού, αν κερδίσουν την Άστον Βίλα, τη Δευτέρα, θα στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές.

Τα «σπιρούνια», κόντρα στη ροή του αγώνα, αντιλήφθηκαν ότι οι «πολίτες» ξέμειναν από δυνάμεις. Έτσι, μέσα σε έξι λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα, πέτυχαν τρία γκολ με τους Ντέμπσεϊ, Ντεφό και Μπέιλ, πήραν τη νίκη και μαζί, διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για συμμετοχή ακόμα και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της πρώτης τετράδας!

Αντίθετα, η Σίτι «λιποθύμησε», έμεινε στο -13 από τη Γιουνάιτεντ και αν το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικρατήσει της Άστον Βίλα, το βράδυ της Δευτέρας στο «Ολντ Τράφορντ», τότε θα κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο που ουσιαστικά έχει κριθεί αρκετό καιρό πριν…

Το ματς:

Με γκολ… σχεδόν απ’ τα αποδυτήρια ξεκίνησε στο παιχνίδι με την Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι. Παραδίδοντας… μάθημα αντεπίθεσης, με τον επιθετικό (Τέβεζ) να κρατάει τη μπάλα, να βγαίνει πλάγια, να περιμένει τον μέσο (Μίλνερ) για βοήθεια και αυτός να γεμίζει στην περιοχή για τον Νασρί, οι «πολίτες» προηγήθηκαν 1-0 με τον Γάλλο άσο. Όσο συμπαγής ήταν η μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων με τους Μπάρι και Γ. Τουρέ, άλλο τόσο.. χαμένοι έμοιαζαν οι Ντέμπσεϊ και Πάρκερ για την Τότεναμ. Ο Χαρτ χρειάστηκε να παρέμβει στο 22’ για να απομακρύνει την κάθετη του Ντέμπσεϊ προλαβαίνοντας τον Γουόκερ, ενώ στο 28ο λεπτό, ο Σαμίρ Νασρί έχασε καλή ευκαιρία από μεταβίβαση του Τέβεζ. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Τζέκο αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Γιορίς, για να παραμείνει το 1-0.

Οι παίκτες του Μπενίτεθ συνέχισαν να κυνηγούν κάθε χαμένη μπαλιά, να μπαίνουν δυνατά στις διεκδικήσεις της μπάλας και να παρουσιάζουν το ίδιο πάθος, όπως αυτό που τους οδήγησε στο γρήγορο γκολ με την έναρξη της αναμέτρησης στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Ο Γιορίς μπλόκαρε τη μπάλα εύκολα σε σουτ που δοκίμασε ο Γιάγια Τουρέ από απόσταση στο 62ο λεπτό. Λίγο αργότερα, ο Ντέμπσεϊ έπεσε στην περιοχή της Σίτι από μαρκάρισμα του Νάστασιτς, αλλά ο Λι Μέισον δεν επηρεάστηκε από τις φωνές των οπαδών και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι… Η απόφαση αυτή, πείσμωσε τον Αμερικανό άσο των «σπιρουνιών» που στο 74’, από συρτή σέντρα του Μπέιλ ισοφάρισε σε 1-1! Στο 79’, ο Ζερμέιν Ντεφό που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα, έβαλε μπροστά την Τότεναμ και την ώρα που γινόταν… σεισμός στις εξέδρες του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» από τον ενθουσιασμό των οπαδών, ο Γκάρεθ Μπέιλ συνδύασε την επιστροφή του με γκολ για το τελικό 3-1!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Ντόουσον, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Ντέμπσεϊ, Πάρκερ (61’ Χάντλστοουν), Μπέιλ, Σίγκουρντσον (60’ Χόλτμπι), Αντεμπαγιόρ (70’ Ντεφό), Ντεμπελέ

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κλισί (90' Λέσκοτ), Νάστασιτς, Μίλνερ (46’ Κολάροφ), Νασρί, Μπάρι, Γ. Τουρέ, Τζέκο (83' Σινκλέρ), Τέβεζ Πηγή: sport-fm.gr

Καμμένος: «Ποιος πήρε τηλέφωνο τον διαιτητή;»

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και τάχθηκε υπέρ της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του διαιτητή Τριτσώνη.

Καμμένος: «Ποιος πήρε τηλέφωνο τον διαιτητή;»
Ο Πάνος Καμμένος μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι η ΑΕΚ περνά μία ταλαιπωρία, για την οποία ευθύνονται πολλοί, ευθύνονται οι διοικήσεις της και εκείνοι που μετέτρεψαν σε στοιχηματζίδικο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Βλέπαμε απίθανες ομάδες να κερδίζουν μεγάλες ομάδες, διότι οι μεγάλες ομάδες σταμάτησαν να παίζουν γιατί κάποιοι είχαν στοιχηματίσει», είπε.

Μάλιστα, τόνισε ότι «από τότε που μπήκε το στοίχημα, γίνονται όλα αυτά τα όργια. Σκοπός τους είναι να κερδίζουν. Έχουν διώξει τα νέα παιδιά από τα γήπεδα. Δεν μπορούνε να πάνε οι οικογένειες».

Ο κ. Καμμένος τάχθηκε υπέρ της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του διαιτητή Σταύρου Τριτσώνη από τον εισαγγελέα, στην έφεση που έχει ασκήσει η ΑΕΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία προβλέπει τον μηδενισμό για τον αγώνα με τον Πανθρακικό και την αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα.

«Ποιος πήρε τηλέφωνο τον διαιτητή;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει διαφάνεια για όλες τις ομάδες.Πηγή: sport-fm.gr

Ψαριανός: «Έχουμε ένα στημένο πρωτάθλημα»!

«Έχουμε ένα στημένο πρωτάθλημα με εκατοντάδες στημένα παιχνίδια που διάφορες εκπομπές εδώ και χρόνια προσπαθούν να βρουν την άκρη», σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός.

Ψαριανός: «Έχουμε ένα στημένο πρωτάθλημα»!
Ο γνωστός φίλος της ΑΕΚ, σημείωσε ότι έχουν αποδειχθεί τα στοιχήματα παιχνιδιών και ο ρόλος της διαιτησίας και της ΕΠΟ και κανείς δεν μιλά. Έκανε λόγο για «ομερτά», προσθέτοντας ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σαν τους φραουλοπαραγωγούς της Ηλείας.

«Χαίρομαι που εφαρμόζεται ο νόμος με θύμα της ΑΕΚ αλλά θα περιμένω να δω από εδώ και πέρα την εφαρμογή του νόμου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ είπε ακόμη ότι η ΑΕΚ έχει λεηλατηθεί και από μέσα αλλά και από την αθλιότητα των παραγόντων του ποδοσφαίρου.

Υποστήριξε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο το λυμαίνονται άνθρωποι της νύχτας, μπράβοι και εγκληματίες και γίνεται πλυντήριο χρήματος.

«Ξέρουμε τι είναι η ελληνική διαιτησία, τι υπηρετεί η ΕΠΟ και η διοίκηση της Σούπερ Λίγκας. Μας έχει πνίξει η αηδία», σχολίασε.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός διερωτήθηκε τέλος, αν ο διαιτητής Τριτσώνης που εφάρμοσε το νόμο στο παιχνίδι της ΑΕΚ θα είχε τα κότσια να το κάνεις αν απέναντι έπαιζε ο Ολυμπιακός. Πηγή: sport-fm.gr

Αποθέωση για Ζιοβάνι- Καρεμπέ στο Καραϊσκάκη!!

Την ευκαιρία να αποθεώσουν τον Ζιοβάνι και τον Καρεμπέ είχαν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο.

Αποθέωση για Ζιοβάνι- Καρεμπέ στο Καραϊσκάκη
Στο Καραϊσκάκη βρέθηκαν, ώστε να παρακολουθήσουν το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας οι Ζιοβάνι και Κριστιάν Καρεμπέ.

Μάλιστα, οι δύο άσοι, οι οποίοι φόρεσαν τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» στο παρελθόν, γνώρισαν τη αποθέωση από τους φιλάθλους της ομάδας που δεν σταμάτησαν να φωνάζουν ρυθμικά τα ονόματά τους.
Πηγή: sport-fm.gr

Κάλεσμα σε Πατέρα-Βγενόπουλο!!

Τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα καλούν με το δικό τους τρόπο οι οργανωμένοι να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό.

Κάλεσμα σε Πατέρα-Βγενόπουλο
Ουσιαστικό ενδιαφέρον στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βέροια δεν υπάρχει για τους «πράσινους» κάτι που φάνηκε και από την περιορισμένη προσέλευση του κόσμου.

Κάποιοι από τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ βρήκαν την ευκαιρία να καλέσουν τους Ανδρέα Βγενόπουλο και Νικόλα Πατέρα να ενεργοποιηθούν και να συνδράμουν οικονομικά μέσω της επικείμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, οργανωμένοι οπαδοί σήκωσαν πανό το οποίο έγραφε: «Ανδρέα Βγενόπουλε, Νικόλα Πατέρα, η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα. ΑΜΚ 22/4/2013».Πηγή: sport-fm.gr

Στην Αθήνα ο Αναστασίου!!

Ο Γιάννης Αναστασίου, αφίχθη το μεσημέρι της Κυριακής στο «Ελ. Βενιζέλος» καθώς επίκειται συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Στην Αθήνα ο Αναστασίου
Στην Αθήνα έφτασε το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιάννης Αναστασίου καθώς αναμένεται να συναντηθεί είτε μέσα στη μέρα, είτε τη Δευτέρα με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο. Οι δύο άνδρες φέρεται να έχουν έρθει ήδη σε συμφωνία για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των «πράσινων» από τον 40χρονο τεχνικό και στο μεταξύ τους ραντεβού που θα γίνει το επόμενο 24ωρο, θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες.

Ο Έλληνας κόουτς, μάλιστα, είναι πιθανό να βρεθεί στο ΟΑΚΑ το απόγευμα για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Βέροια για την τελευταία αγωνιστική της Super League. Πηγή: sport-fm.gr

Πέρασε από την Μαδρίτη!!

Η Εσπανιόλ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Χετάφε στο πρώτο χρονικά παιχνίδι από το κυριακάτικο πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Πέρασε από την Μαδρίτη
Η Εσπανιόλ επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Χετάφε στο πρώτο χρονικά παιχνίδι από το κυριακάτικο πρόγραμμα της 32ης αγωνιστικής της Πριμέρα Ντιβισιόν.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 37ο λεπτό με τον Βερντού.

Τα πράγματα έγιναν περισσότερο εύκολα στη συνέχεια για τους καταλανούς… Στο 52ο λεπτό ο Μπόρχα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Στο 73ο λεπτό οι γηπεδούχοι έμειναν εννιά παίκτες καθώς ο Φερνάντες δέχθηκε την κόκκινη κάρτα αφού πρώτα πήρε την δεύτερη κίτρινη. Στο επόμενο λεπτό ο Στουάνι διπλασίασε τα τέρματα για την Χετάφε, σκορ το οποίο ήταν και το τελικό της αναμέτρησης.

Η 32η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβισιόν

Παρασκευή, 19 Απριλίου
Μαγιόρκα - Βαγιεκάνο 1-1
(12’ Αλφάρο- 7’ Πίτι)

Σαββάτο, 20 Απριλίου
Γρανάδα - Βαγιαδολίδ 1-1
(73’ Ελ Αραμπί – 59’ Έμπερτ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπέτις 3-1
(45', 90' Εζίλ, 57' Μπενζεμά - 72' Μολίνα)

Μπαρτσελόνα - Λεβάντε 1-0
(84' Φάμπρεγας)

Βαλένθια - Μάλαγα 5-1
(25' Παρέχο, 28', 30' Σολδάδο, 31' Κανάλες, 56' Μπανέγα - 45' Μπαπτίστα)

Κυριακή, 21 Απριλίου
Χετάφε - Εσπανιόλ 0-2
(36 Βερντού, 72 Στουάνι)

Λα Κορούνια - Αθλέτικ Μπιλμπάο (18:00)
Οσασούνα - Σοσιεδάδ (20:00)
Σεβίλλη - Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

Δευτέρα, 22 Απριλίου
Θέλτα - Σαραγόσα (23:00)

Η επόμενη αγωνιστική (33η)
Βαγιεκάνο - Οσασούνα
Λεβάντε - Θέλτα
Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης - Ρεάλ Μαδρίτης
Σαραγόσα - Μαγιόρκα
Εσπανιόλ - Γρανάδα
Μάλαγα - Χετάφε
Βαγιαδολίδ - Σεβίλλη
Σοσιεδάδ - Βαλένθια
Μπέτις - Λα Κορούνια

Πηγή: sport-fm.gr

Ανέβηκε Παιανία ο Αλαφούζος!!

Στην Παιανία βρέθηκε για ακόμη μία φορά το τελευταίο διάστημα ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος έδωσε το παρών κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού των «πρασίνων».

Ανέβηκε Παιανία ο Αλαφούζος
Στο πλευρό των ποδοσφαιριστών και το τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού δείχνει ότι βρίσκεται ο Γιάννης Αλαφούζος.

Για ακόμη μία φορά το τελευταίο διάστημα ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ βρέθηκε στην Παιανία, λίγες ώρες πριν από την τελευταία αναμέτρηση της ομάδας για το φετινό πρωτάθλημα κόντρα στη Βέροια.

Μάλιστα, ο γνωστός επιχειρηματίας αποδείχθηκε... γουρλής και για την ομάδα Νέων του «τριφυλλιού», η οποία εκείνη την ώρα αντιμετώπιζε την αντίστοιχη της «βασίλισσας του Βορρά» και κατά την είσοδό του κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.

Ο Αλαφούζος έδωσε το «παρών» στο γεύμα των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τους δείξει ότι είναι στο πλευρό τους και να στείλει ένα μήνυμα εν όψει της νέας σεζόν.

Άλλωστε, σε λίγες μέρες ξεκινάει ο σχεδιασμός για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με τον Γιάννη Αναστασίου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.Πηγή: sport-fm.gr

Κουμάλο: «Ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα της Τούμπας»

Στην ατμόσφαιρα της Τούμπας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε ο Μπονγκάνι Κουμάλο, μιλώντας στη Nova.

Κουμάλο: «Ιδιαίτερη η ατμόσφαιρα της Τούμπας»
Στην ατμόσφαιρα της Τούμπας στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης αναφέρθηκε ο Μπονγκάνι Κουμάλο, μιλώντας στη Nova.

«Ηταν εκπληκτική ατμόσφαιρα, πολύ ιδιαίτερη. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλάθλους και να τους δώσουμε τα εύσημα που ήρθαν στο γήπεδο», τόνισε ο 25χρονος Νοτιοαφρικανός

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μπονγκάνι Κουμάλο στην κάμερα του Nova

- Περίμενες κάτι διαφορετικό σε σχέση με αυτό που παρουσίασε ο Αστέρας Τρίπολης και πως κρίνεις την αντίδραση της ομάδας σου μετά το γκολ της ισοφάρισης;

«Γνωρίζαμε πως δε θα είναι ένας εύκολος αγώνας, κάθε άλλο. Εννοώ πως οφείλεις να είσαι προετοιμασμένος, έτοιμος για οτιδήποτε μπορεί να παρουσιάσει ο εκάστοτε αντίπαλος αλλά όποιος κι αν βρεις απέναντί σου στα ημιτελικά θα είναι δύσκολα. Κατά συνέπεια ξέραμε την πρόκληση που ανοίγεται μπροστά μας, σκοράραμε πρώτοι κάτι που ήταν πολύ καλό, μετά ο ρυθμός έπεσε, ισοφαριστήκαμε αλλά δείξαμε χαρακτήρα προσπαθώντας μέχρι το τέλος για ένα ακόμη γκολ, όπως και το καταφέραμε».

- Σύμφωνα με όλα όσα έχουμε δει ως τώρα, οι δυο ομάδες προβάλλουν ως φαβορί για την πρώτη θέση στα πλέι οφ. Ηταν αυτή η αναμέτρηση ένα ασφαλές δείγμα του τι αναμένεται να δούμε από αυτές και στα πλέι οφ;

«Ναι μεν ... αλλά επειδή μιλάμε για διαφορετικές διοργανώσεις. Τώρα μιλάμε για έναν ημιτελικό Κυπέλλου και που κρίνεται από ένα παιχνίδι η συμμετοχή μας εκεί κι η επίτευξη ενός μεγάλου στόχου. Θα δούμε όταν ξεκινήσουν τα πλέι οφ πως θα είναι οι ομάδες, είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' ότι είναι τώρα».

- Μένοντας στο Κύπελλο, μπορούμε να κάνουμε λόγο για ποσοστά πρόκρισης ανάμεσα στις δυο ομάδες γνωρίζοντας πλέον το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού;

«Νομίζω πως δεν έχει να κάνει με αριθμούς ή άλλα στοιχεία ή γνώμες. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ν' αποδώσουμε όπως πρέπει από το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή στον επαναληπτικό και να διαβεβαιώσουμε πως το αντίστοιχο τελευταίο θα μας βρει νικητές και θα σημάνει τη δική μας παρουσία στον τελικό. Αυτό μόνον πρέπει να σκεφτόμαστε και γι' αυτό δουλεύουμε».

- Η τελευταία αγωνιστική παράσταση της φετινής κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα σας βρίσκει στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ποια η σημασία αυτής της αναμέτρησης για τον ΠΑΟΚ;

«Ένα - ακόμη - μεγάλο παιχνίδι μεγάλης σημασίας. Πρώτα απ' όλα είναι το ... επόμενο παιχνίδι, στοιχείο που από μόνο του καταδεικνύει τη σημασία του. Θέλουμε να διατηρήσουμε τη νοοτροπία νικητή, ανεξαρτήτως αντιπάλου. Είναι πολύ σημαντικό να τη διατηρήσουμε και να την προεκτείνουμε αυτήν την ... καλή συνήθεια. Προφανώς και προσεγγίζουμε τη συγκεκριμένη συνάντηση με σεβασμό, θέλουμε να τελειώσουμε δυνατά και με όσους περισσότερους βαθμούς το δυνατό».

- Την Πέμπτη ήταν η πρώτη φορά από τότε που ήρθες στην ομάδα, που είδες στην Τούμπα τόσο κόσμο. Οι εντυπώσεις σου;

«Ηταν εκπληκτική ατμόσφαιρα, πολύ ιδιαίτερη. Πρέπει να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλάθλους και να τους δώσουμε τα εύσημα που ήρθαν στο γήπεδο. Για μένα ήταν ένα πάρα πολύ ιδιαίτερο συναίσθημα κι είναι ιδιαίτερο συναίσθημα ν' αποτελώ κομμάτι αυτού του συλλόγου μ' αυτήν τη δυναμική και σαφώς θέλω να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα κι οι ευκαιρίες είναι ακόμη μπροστά μας. Και πάλι τους ευχαριστούμε».

Βονόρτας: «Χρειάζεται ηρεμία και σταθερότητα»

Ηρεμία και σταθερότητα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να ανακάμψει αγωνιστικά από την νέα σεζόν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Βονόρτας στο match programme του αγώνα με τη Βέροια.

Βονόρτας: «Χρειάζεται ηρεμία και σταθερότητα»
Ηρεμία και σταθερότητα χρειάζεται ο Παναθηναϊκός για να μπορέσει να ανακάμψει αγωνιστικά από την νέα σεζόν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Βονόρτας στο match programme του αγώνα με τη Βέροια.

«Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα σταθερό περιβάλλον προκειμένου να προσηλωθούν στη δουλειά τους», επεσήμανε ο προπονητής των πράσινων.

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε στο match programme του αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Βέροια:

-Βάσει επιδόσεων η φετινή ομάδα έχει αποτύχει αγωνιστικά, από πλευράς βαθμολογικής συγκομιδής και στόχων. Αυτό σημαίνει ότι είναι για «πέταμα» ή μπορούμε να κρατήσουμε κάτι;
«Όχι, δεν είναι για πέταμα κι αυτό το απέδειξε στα μεγάλα παιχνίδια όπου φάνηκαν οι δυνατότητες και των ποδοσφαιριστών μεμονωμένα και της ομάδας συνολικά. Βέβαια, η εικόνα δεν ήταν αντίστοιχη στα υπόλοιπα παιχνίδια. Η ομάδα αντιμετώπισε πολλά θέματα μικρά και μεγάλα και φάνηκε από την αρχή της σεζόν ότι της έλειπε η σταθερότητα κάτι που σημαίνει ότι τα προβλήματα υπήρχαν από την προετοιμασία ακόμα. Έχουμε όλοι μας ευθύνη γι' αυτή την εικόνα».

-Αν σας ρωτούσαν τι χρειάζεται η ομάδα για να μπορέσει να ανακάμψει ξεκινώντας την προσπάθειά της από την αρχή, ποιο θα ήταν ιεραρχικά το πρώτο στοιχείο που θα επιλέγατε;
«Η ηρεμία. Η ηρεμία και η σταθερότητα. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να αισθανθούν ότι βρίσκονται σε ένα σταθερό περιβάλλον προκειμένου να προσηλωθούν στη δουλειά τους. Πολλά άλλα πράγματα πρέπει να γίνουν, αλλά όλα έπονται. Το πρώτο και βασικό είναι η ηρεμία. Έτσι μόνο οι ποδοσφαιριστές θα αφομοιώνουν τις κατευθύνσεις που θα τους δίνονται και έτσι μόνο θα έχουν την αντοχή στα δύσκολα που πάντα υπάρχουν στον αθλητισμό ώστε να επανέλθουν»

-Όλοι λένε ότι ο Παναθηναϊκός θα βασίσει το μέλλον του στην Ακαδημία. Όντας μέλος του προπονητικού επιτελείου των υποδομών του Παναθηναϊκού συμμερίζεστε την άποψη ότι η Ακαδημία μπορεί να υποστηρίξει την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού;
«Ναι, η Ακαδημία μπορεί να υποστηρίξει την πρώτη ομάδα αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει αύριο. Χρειάζεται χρόνος, δουλειά και σταδιακή ένταξη. Αυτή τη στιγμή λόγου χάρη υπάρχουν 5 παιδιά από τις υποδομές που είναι στην πρώτη ομάδα. Τρεις από αυτούς έχουν και αρκετές συμμετοχές. Αυτό είναι ένα πολύ ικανοποιητικό ποσοστό, χρειάστηκε όμως δουλειά δυο χρόνων για να φτάσουμε εδώ. Έτσι θα πρέπει να γίνει και με τους επόμενους. Χρειάζεται προσοχή κι εμπιστοσύνη. Υπάρχει όμως το υλικό που μέσα στα επόμενα χρόνια μπορεί να δώσει πολλούς ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα, έτι ώστε να προκύψει το κατάλληλο μίγμα παλιών και νεότερων ποδοσφαιριστών με την απαιτούμενη ομοιογένεια. Αυτό είναι το μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός κι αυτή είναι η κατεύθυνση στην οποία οδηγεί τις ομάδες ούτως ή άλλως και η UEFA».

-Με βάση την εμπειρία σας τόσο σαν ποδοσφαιριστής όσο και σαν προπονητής, θεωρείτε ότι η επιστροφή της ομάδας στη φυσική της έδρα, στη «Λεωφόρο» θα τη βοηθήσει;
«Θεωρώ πως ναι γιατί η συναισθηματική παράμετρος στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική. Η επιστροφή στη Λεωφόρο θα φέρει το φίλαθλο πιο κοντά στην ομάδα. Το γήπεδο είναι πιο ποδοσφαιρικό και γίνεται πολύ εύκολα έδρα κάτι που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα. Θα αισθανόμαστε πιο καλά στο σπίτι μας και η δυναμική θα είναι διαφορετική τόσο για μας όσο και για τον αντίπαλο γιατί η αλήθεια είναι ότι η εικόνα του ΟΑΚΑ σαν έδρα ήταν απογοητευτική».

-Με δεδομένο ότι η κατάσταση στην ουρά της βαθμολογίας δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι δεδομένο ότι το κίνητρο της Βέροιας σήμερα θα είναι πολύ αυξημένο. Αυτό είναι κάτι που λαμβάνει υπόψη της η ομάδα εν όψει του αγώνα;
«Βέβαια και είναι κάτι που συζητήσαμε και με τους παίκτες ήδη. Ανεξαρτήτως αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός παίζει πάντα για να κερδίζει. Η εμπειρία λέει ότι μια ομάδα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού όπως η Βέροια έχει υψηλότερο κίνητρο από ό,τι αν έπαιζε σε τελικό Κυπέλλου. Δεν πρέπει λοιπόν κατά κανέναν τρόπο να την υποτιμήσουμε, καθώς πέρα από το κίνητρο είναι και μια καλή ομάδα. Εμείς από τη μεριά μας θα πρέπει να προσέξουμε έχοντας πάντα υπόψη την ιστορία του Παναθηναϊκού που μας επιβάλλει να παίξουμε για τη νίκη».

Δημητρέλος: «Αναγκάστηκα να φύγω»

«Αναγκάστηκα να φύγω γιατί ήμουν μαζί με το παιδί μου. Δεν έχω μπράβους όπως άλλοι», τόνισε ο Ανδρέας Δημητρέλος στη Real News για την απουσία του μετά το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Πανθρακικό.

Δημητρέλος: «Αναγκάστηκα να φύγω»
Ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στη Real News για την είσοδο των οπαδών της ΑΕΚ που προκάλεσε και τη διακοπή του αγώνα με τον Πανθρακικό.

«Πώς είναι δυνατόν να λέγονται οπαδοί της ΑΕΚ όσοι την Κυριακή άρχισαν μπαίνουν στο γήπεδο από το 70', χωρίς να προκληθούν από κανέναν; Αναγκάστηκα να φύγω νωρίτερα, γιατί προπηλακίστηκα και ήμουν μαζί με το παιδί μου. Δεν έχω μπράβους όπως άλλοι, για να έμενα εκεί», τόνισε και συνέχισε:

«Επί ενάμιση χρόνο δεν μας βοήθησε κανείς, η διοίκηση αυτή δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο. Δεν μιλάω για υποβιβασμό, ελπίζω να δικαιωθούμε. Δύσκολα θα ασχοληθεί ο Βιντιάδης αν η ομάδα δεν μείνει στην κατηγορία».
Πηγή: sport-fm.gr

Original: «Καμιά χάρη από τους “άρχοντες” της παράγκας»!

Νίκη και μόνο νίκη ζητάει η Original για το σημερινό ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει καμία χάρη από τους "άρχοντες" της παράγκας για να μείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Original: «Καμιά χάρη από τους “άρχοντες” της παράγκας»!
Την υπόσχεση πως θα σταθούν στο πλευρό της ΑΕΚ, ακόμα και αν αυτή αγωνίζεται από την επόμενη σεζόν στη Football League, δίνουν οι οργανωμένοι οπαδοί της Ένωσης, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσαν.

Μεταξύ άλλων, εκφράζουν την επιθυμία ο Ατρόμητος να δώσει το μάξιμουμ των ικανοτήτων του, αφού θέλουν η ΑΕΚ να υποβιβαστεί σε κάθε περίπτωση με αξιοπρέπεια σε χαμηλότερη κατηγορία.

Η ανακοίνωση της Original

«Σήμερα η ΑΕΚΑΡΑ μας, δίνει ένα από τα σημαντικότερα ματς της ιστορίας της κι όπως αρμόζει σε μια ομάδα με τα ιδανικά και την ιστορία της Α.Ε.Κ, ευχόμαστε ο Ατρόμητος να παίξει το ΜΑΞΙΜΟΥΜ των δυνατοτήτων του και μακάρι η ΑΕΚΑΡΑ μας να βγει νικήτρια...

Ακόμα κι αν δεν καταφέρουμε να κερδίσουμε θέλουμε να αποχωρήσουμε με αξιοπρέπεια από το πιο βρώμικο και σάπιο πρωτάθλημα του πλανήτη..

Καμιά χάρη από τους "άρχοντες" της παράγκας που αγχώνονται επειδή με υποβιβασμό της ΑΕΚ μειώνονται κατά το ήμισυ οι απολαβές απ'τα τηλεοπτικά των άλλων "μεγάλων" της σουπερ-λίγδας (ας το σκέφτονταν αυτό όταν κατακρεουργούσαν την ομάδα μας με τις ελεεινές διαιτησίες του α' γύρου).

Υποσχόμαστε ένα πράγμα, πως την επόμενη μέρα, είτε μας βρει στην Α' είτε στην Β' είτε σε όλη την ΑΛΦΑΒΗΤΑ, θα υπάρξει κάθαρση παντού!

ORIGINAL 21

Υ.Γ. Η πιο ORIGINAL συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο δωματιάκι και ήρθε η ώρα για τη πιο ΓΝΗΣΙΑ οπαδική οργάνωση να αλλάξει σελίδα!

Υ.Γ.2 Είναι τουλάχιστον μικροπρεπές να καταλογίζουν την θέση που ήρθε η ΑΕΚ σε όσους ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ μπήκαν στο γήπεδο, και έπεσαν στην καλοστημένη παγίδα που είχαν στήσει στην πλάτη όλων μας, και που τελικά αυτό ήταν και ότι πραγματικά θέλανε! Καταδικαστέο σίγουρα άλλα καταδικαστέα και η αποσιώπηση των ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΧΩΝ που έχουν οδηγήσει την ομάδα στο γκρεμό και που εκείνη την ώρα κάθονταν άλλοι στα επίσημα και άλλοι στα σπίτια τους με τα τηλέφωνα στο χέρι!

Υ.Γ.3 Οι παραπάνω είναι οι δίκες μας και ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΚΕΣ μας ταπεινές απόψεις μιας και δε μπορούμε αυτές τις σκληρές στιγμές για την ομάδα να τοποθετηθούμε για κανέναν άλλον εκτός από μας... Απλά πιστεύουμε πως η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ είναι ό,τι πιο σημαντικό και το μόνο που μας αναλογεί... γελοιότητες όπως η αλλαγή ΑΦΜ ή η αλλαγή ονόματος σε περίπτωση υποβιβασμού, πρέπει να πάψουν και είναι βλάσφημο και μόνο να ακούγονται (αυτό μόνο πάνω απ'το πτώμα μας!)... Ραντεβού αδέρφια το μεσημεράκι 12.00 στα Ν.Φιλαδέλφεια σαν το παλιό καλό καιρό... εκεί που ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ τα όνειρα μας θα σταματήσουν να είναι μπάζα!».

«Θέλουμε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ»

Στόχο τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ θα έχουν οι παίκτες του Ατρομήτου στο σημερινό παιχνίδι στο Περιστέρι όπως επεσήμανε ο Παύλος Κατώνης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Θέλουμε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ»
Στόχο τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ θα έχουν οι παίκτες του Ατρομήτου στο σημερινό παιχνίδι στο Περιστέρι όπως επεσήμανε ο Παύλος Κατώνης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

«Σεβόμαστε κάθε ομάδα και την ΑΕΚ αλλά ο Ατρόμητος θέλει να βγαίνει νικητής σε κάθε ματς», τόνισε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου της ΠΑΕ Ατρόμητος, Παύλου Κατώνη στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

-για το παιχνίδι με την ΑΕΚ:
«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αρχίσει και να τελειώσει το παιχνίδι χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Αγωνιστικά –φυσικά- να πάρει η ομάδα τη νίκη. Θέλουμε όλα να πάνε καλά και οι παίκτες να κάνουν αυτό που πρέπει και να πάρουν τη νίκη.

Σεβόμαστε κάθε ομάδα και την ΑΕΚ, αλλά ο Ατρόμητος θέλει να βγαίνει νικητής σε κάθε παιχνίδι που συμμετέχει. Αυτό μας ενδιαφέρει».

-για τα εισιτήρια:
«Η διάθεση των εισιτηρίων είναι αυστηρά μέχρι τις 15:00 το μεσημέρι. Έχει καλή ροή».

«Υποχρέωση της ΑΕΚ να νικήσει»

Η ΑΕΚ δίνει το πιο κρίσιμο ματς του πρωταθλήματος κόντρα στον Ατρόμητο και το σύνθημα που δίνει ο Παύλος Μητρόπουλος είναι νίκη και μόνο νίκη.

«Υποχρέωση της ΑΕΚ να νικήσει»
Ο Παύλος Μητρόπουλος γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται αυτή την στιγμή η ΑΕΚ, η οποία θέλει μόνο νίκη στο ματς κόντρα στον Ατρόμητο για να ελπίζει σε παραμονή στην Σουπερλίγκα.

Διαβάστε όσα είπε ο Παύλος Μητρόπουλος στη Nova:

«Πάνω απ' όλα ως επαγγελματίες είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην ομάδα να κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε αύριο. Το γεγονός ότι ακόμα έχουμε ελπίδες, μας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο. Μπορεί να είμαστε απογοητευμένοι όλοι απ' τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας, μπορεί να αισθανόμαστε κάπως περίεργα, αφού αυτό δε συμβαίνει σε οποιαδήποτε ομάδα αλλά στην ΑΕΚ, είναι όμως υποχρέωσή μας αύριο να νικήσουμε γιατί έχουμε ακόμα ελπίδες για τη σωτηρία».

Ο κορυφαίος μέσος της ΑΕΚ φέτος στο πρωτάθλημα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι οι παίκτες σκέφτονται από τώρα και την απόφαση της επιτροπής εφέσεων.

«Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε τη νίκη που πιστεύω ότι μπορεί να μας κρατήσει στην κατηγορία. Αν κερδίσουμε την έφεση θα είναι σίγουρο ότι θα παραμείνουμε. Τώρα το μυαλό μας είναι στο αυριανό παιχνίδι και πως θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Σε ό,τι αφορά στο σημερινό παιχνίδι και στην κατάσταση που πρέπει να βρεθεί αυτός και οι συμπαίκτες του, ήταν ξεκάθαρος:

«Τώρα ο καθένας μας πρέπει να βγάλει την προσωπικότητά του σ' αυτό το ματς και τον χαρακτήρα του. Αυτά τα ματς είναι για επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και πρέπει να δείξει ο καθένας μας τι πάθος και δύναμη έχουμε μέσα μας».

Ενδιαφέρον από Ιταλία και Ρωσία για Μασάντο!!

Γνώστες του ενδιαφέροντος για την απόκτηση του Μασάντο από δύο ομάδες του εξωτερικού είναι στον Ολυμπιακό σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Ενδιαφέρον από Ιταλία και Ρωσία για Μασάντο
Γνώστες του ενδιαφέροντος για την απόκτηση του Μασάντο από δύο ομάδες του εξωτερικού είναι στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News ο ερυθρόλευκος άσος βρίσκεται στο στόχαστρο μιας ιταλικής και μιας ρωσικής ομάδας.

Οι δύο τους φέρονται έτοιμες να καταθέσουν προτάσεις για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί εφόσον κάποια από αυτή ικανοποιεί οικονομικά τους Πειραιώτες.

Εκπρόσωποι των ομάδων έχουν έρθει σε επαφή με τον μάνατζερ του Μασάντο και τους έχει γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε ότι τον Ιανουάριο οι ερυθρόλευκοι είχαν πει «όχι» σε πρόταση που τους είχε καταθέσει η Λοκομοτίβ Μόσχας για την παραχώρηση του πορτογάλου τεχνικού. Πηγή: sport-fm.gr

Νικολάου: «Δεν υπάρχει φάρμακο για την ΑΕΚ»

Δεν μπορεί ο Λάκης Νικολάου να βρει την γιατρειά της ΑΕΚ, την οποία υπηρέτησε ως παίκτης, γιατρός και πρόεδρος.

Νικολάου: «Δεν υπάρχει φάρμακο για την ΑΕΚ»
Αν και γιατρός ο Λάκης Νικολάου δεν βλέπει αυτή τη στιγμή κάποιο φάρμακο για την γιατρειά της ταλαιπωρημένης ΑΕΚ.

«Ως ομάδα, δεν θα πεθάνει. Απλώς, έπαψε ο κόσμος να πιστεύει τα ψέματα. Θέλει να βλέπει κάτι υγιές», τόνισε ο τέως ποδοσφαιριστής και πρόεδρος της Ένωσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Νικολαόυ ανέφερε: «Τρεις λόγοι έφτασαν την ΑΕΚ στον γκρεμό: αδυναμία προκειμένου να αξιοποιηθεί η ENIC, η έλλειψη γηπέδου και πλάνο Νικολαΐδη».

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Λάκης Νικολάου στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Γιατί έφτασε στο σημείο η ΑΕΚ να είναι μια κλινικά νεκρή ομάδα;

«Εγώ θα έβαζα αυτή την κατάντια της ΑΕΚ σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Η πρώτη είναι η αδυναμία μας να εκμεταλλευτούμε την ENIC, μια μεγάλη χρηματοοικονομική εταιρεία, η οποία θέλησε να αναβαθμίσει μία ομάδα που είχε όλες τις δυνατότητες. Γήπεδο, πολύ κόσμο και κατά κάποιον τρόπο όχι μεγάλες επιρροές, είτε πολιτικές είτε οποιεσδήποτε άλλες».

Για ποιο λόγο αυτή η αδυναμία, ποια ήταν τα λάθη;

«Δεν μπόρεσε να δεχθεί κατ’ αρχάς ο κόσμος της ΑΕΚ το γεγονός ότι μπορούν να γίνονται καθαρά πράγματα μες στο ποδόσφαιρο. Και εννοώ να μην πηγαίνουν μαύρα χρήματα σε κάποια άτομα, να μην χρησιμοποιούνται μέσα που δεν ήταν στη λογική μιας αθλητικής ομάδας. Πάνω από το τραπέζι και σωστά. Και όποιος δεν επιβιώνει δεν επιβιώνει. Αυτό δεν άρεσε στον κύκλο της ΑΕΚ, δεν άρεσε στους δημοσιογράφους, δεν άρεσε στους παράγοντες».

Κι εσείς, πάντως, είχατε δεχθεί σκληρή κριτική προ 15ετίας, στην προεδρική σας θητεία…

«Θα σου δείξω την τελευταία συνέντευξη του Μπάρλου. Εγώ τον έζησα τα τελευταία δέκα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή, ερχόταν εδώ μια-δυο φορές την εβδομάδα. Τι γράφει; “Ανησυχώ πολύ για την ΑΕΚ”. Μιλάει για πολλά, αναφέρεται στον Νικολάου. “Είναι κακουργήματα όλα αυτά που έχουν γράφτεί για τον Νικολάου, έπρεπε να τους βάλει μέχρι να φτύσουν αίμα, ο Λάκης είναι παιδί μου, έθιξαν την αξιοπρέπειά του και την επαγγελματική του υπόληψη, πήγαν ακόμα και να τον βγάλουν καταχραστή”.

Επίσης, κρατάω και τούτο δω το απόκομμα της εφημερίδας… “Πόσα έπιασες από τον Σωκράτη, φτου σου, ανθρωπάκι, σκίσε το δίπλωμά σου και τις μπλούζες σου, πουλημένε, αλήτη κλπ”. Αυτό με αφορμή τη συνεργασία του Ιατρικού με τον Ολυμπιακό και τη δυνατότητά μου να νοσηλεύω, εκτός από ΑΕΚτζήδες, και άλλους ανθρώπους. Δεν έγινα υπάλληλος του Ολυμπιακού, αλλά για τον κόσμο είμαι υπάλληλος του Σωκράτη. Τι να πεις; Ο καθέανς τα βλέπει τα πράγματα το δοκούν, όπως είναι και η ελληνική κοινωνία. Και το ποδόσφαιρο δεν δέχεται ειλικρίνεια, μόνο φανατισμό
».

Το δεύτερο σημείο για αυτό τον ξεπεσμό;

«Το γήπεδο. Η “Ελευθεροτυπία” είχε γράψει τότε (1998) ένα δισέλιδο που αναφερόταν στα σχέδια της ΓΓΑ και τα σχέδια της ENIC να πληρώσει το 25: και να φτιάξει ένα μεγάλο ολυμπιακό έργο. Μέσα σε μία νύχτα άλλαξε το πλάνο της Κυβέρνησης, κατόπιν εντολής».

Υπάρχουν ευθύνες από ην ΑΕΚ;

«Ναι, δεν το κυνηγήσαμε όπως έπρεπε, πιστεύω, μέσα από την απαξίωση του Νικολάου και της ENIC, από αυτούς που κινούσαν τα νήματα ήταν και αυτό. Υπάρχουν άνθρωποι που αυτή τη στιγμή, όταν τους δω, θα τους φτύσω. Και ξέρουν ποιοι είναι αυτοί».

Μπορείτε να τους κατονομάσετε;

«Γιατί; Είναι θέμα δικό μου. Όπως με γράφανε αυτοί, εγώ τους έχω γράψει στα κατάστιχα».

Το τρίτο μεγάλο θέμα στον κατήφορο;

«Το πλάνο του Ντέμη, το οποίο μας παρέσυρε όλους και δεν δούλεψε. Και μέσα στην προσπάθεια του Ντέμη, η οποία στην αρχή ήταν καλοπροαίρετη, δημιουργήθηκαν πολλά παρατράγουδα. Κάποιοι επιχειρηματία, λίγο αφελείς, έβαλαν τα λεφτάκια τους, διακινήθηκαν πολλά λεφτά. Υπήρξε η μονομανία του Ντέμη – τα κάνω όλα μόνος μου – και εγώ εκεί αποσχίστηκα, γιατί δεν μπορούσα να δώσω τα χρήματά μου για πέντε χρόνια σε κάποιον να τα διαχειρίζεται χωρίς τουλάχιστον γνώμη.

Ήταν ένας άνθρωπος που νόμιζε ότι τα ήξερε όλα. Είχε μια τάση αλαζονείας. Εκεί εγώ σηκώθηκα και έφυγα, στην αρχή σιωπηρά, και κατόπιν άρχισε η απαξίωση του ονόματός μου και της επαγγελματικής μου δραστηριότητας και η σπίλωση πραγμάτων που έπρεπε να σεβαστούν.

Όχι ο Ντέμης, αλλά οι παρατρεχάμενοί του. Έγραφαν ότι το Ιατρικό Κέντρο είναι ακριβό, ο Νικολάου είναι ακριβός. Εγώ δεν έχω πάρει χρήματα σε όποιον έχει έρθει εδώ για ιατρική πράξη και φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ σε οποιαδήποτε κατηγορία και άθλημα. Είναι ντροπή να λες τέτοια πράγματα
».

Υπάρχει φάρμακο για την ΑΕΚ τούτη τη στιγμή;

«Όχι, δεν υπάρχει».

Είναι κλινικά νεκρή;

«Ως ομάδα, δεν θα πεθάνει. Απλώς, έπαψε ο κόσμος να πιστεύει τα ψέματα. Θέλει να βλέπει κάτι υγιές. Βαρέθηκε πια και το έδειξε σε κάθε προσπάθεια».

Αυτοί που οδήγησαν την ΑΕΚ στη σημερινή κατάντια μπορούν να ηγηθούν την επόμενη μέρα;

«Δεν είναι όλοι ίδιοι. Υπάρχουν οι κακόβολοι, τα λαμόγια, και υπάρχουν και υγιείς, που μπορούν να δουλέψουν».

Σημαντική μερίδα οπαδών, πάντως, ζητεί εκ νέου να αποδοθούν ευθύνες…

«Πρέπει να ψαχτεί το πού πήγαν τα λεφτά. Ζητούν να μπει ο Μελισσανίδης και να σβήσει από την τσέπη του τα χρέη των άλλων. Ε, όχι, δεν θα το έκανε ο οποιοσδήποτε».

Θα αντέξετε να δείτε την ΑΕΚ σε χαμηλότερη κατηγορία;

«Ναι, θα αντέξω και θα είμαι κοντά της, όπως θα είμαι και την Κυριακή. Δεν θέλω το ποδοσφαιρικό τμήμα να έχει τη συνέχεια του μπάσκετ».

Χριστόπουλος: «Θέλω να μείνω, αλλά…»

Τον πρώτο λόγο έχει ο ΠΑΣ Γιάννινα για την παραμονή του Γιάννη Χριστόπουλου στον πάγκο της ομάδας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο 42χρονος προπονητής.

Χριστόπουλος: «Θέλω να μείνω, αλλά…»
Την επιθυμία να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του ΠΑΣ Γιάννινα και την επόμενη σεζόν εξέφρασε (για ακόμη μία φορά) ο Γιάννης Χριστόπουλος.

Ωστόσο, ο Έλληνας προπονητής τόνισε ότι περιμένει τον Γιώργο Χριστοβασίλη να προχωρήσει κάποια θέματα που χρειάζονται λύση εν όψει της επόμενης σεζόν, στην οποία οι Ηπειρώτες θα παίξουν στην Ευρώπη.

«Ο πρόεδρός μας γνωρίζει ποια είναι αυτά και ήδη προσπαθεί να δώσει λύσεις, και εγώ πρέπει να περιμένω τι αποτελέσματα θα έχουν όλα αυτά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 42χρονος τεχνικός.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Γιάννης Χριστόπουλος στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»

Πώς κυλά, αλήθεια, η χρονιά για έναν προπονητή που μπήκε για τα καλά στα βαθιά;

«Η χρονιά κυλά μέσα από προσπάθεια και πολλές δυσκολίες, ιδίως στο ξεκίνημα. Είχαμε πολλά θέματα να λύσουμε, δημιουργήσαμε μία εντελώς νέα ομάδα, αλλά ήταν μια χρονιά που είχε συγκινήσεις, και ευτυχώς τώρα φτάνουμε σε ένα σημείο να χαμογελάμε».

Είχε, σίγουρα, δυνατές στιγμές, περιμένατε όμως ένα τέτοιο happy end;

«Είχαμε ζητήματα να λύσουμε, έπρεπε να φτιάξω τιμ, να φτιάξουμε ρόστερ με περιορισμό στις μεταγραφές και χαμηλό μπάτζετ, να αντεπεξέλθουμε σε δύσκολες γηπεδικές και καιρικές συνθήκες, αλλά σίγουρα δεν περίμενα να μπούμε στα πλέι οφ. Είμαστε, όμως, τώρα όλοι πολύ χαρούμενοι κι αυτό είναι μία καλή ανταμοιβή για όλους».

Θα μείνετε στον ΠΑΣ και την νέα σεζόν; Τι χρειάζεται να κάνει ο κ. Χριστοβασίλης για να σας πείσεις; Ήδη οι μετοχές σας έχουν «ανέβει» σημαντικά και οι Γιαννιώτες σας αγαπούν.

«Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΣ έχει τον πρώτο λόγο. Δεν θα μιλήσω με καμία άλλη ομάδα, άλλο ένα σίγουρο. Ας τελειώσει η χρονιά και θα δούμε. Θέλουμε και οι δύο, είμαι βέβαιος, να βελτιωθούν κάποια πράγματα στην ομάδα, στο σύλλογο, ο πρόεδρός μας γνωρίζει ποια είναι αυτά και ήδη προσπαθεί να δώσει λύσεις, και εγώ πρέπει να περιμένω τι αποτελέσματα θα έχουν όλα αυτά.

Έτσι ώστε να δω τι έχω να δώσω κι εγώ ώστε να πάμε ένα βήμα πιο μπροστά, να δώσω κίνητρο στους παίκτες μου, να τους βλέπω χαρούμενους στην προπόνηση και να βάλουμε νέους στόχους. Η αγάπη του κόσμου είναι κάτι το συγκλονιστικό, δεν μπορώ να κρύψω ότι έχω δεθεί συναισθηματικά με την ομάδα, αλλά έχω όνειρα για αυτήν και για μένα, οπότε μακάρι να συμβαδίσουν, να προχωρήσουμε μαζί
».

Αν είχατε τη δύναμη με μονοκονδυλιά να σβήσετε κάτι από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τι θα ήταν αυτό;

«Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ήταν η αξιοκρατία και η τήρηση των νόμων. Η ισονομία για όλους είναι κάτι που μας λείπει. Λείπει και στην κοινωνία, στο λαό μας, λείπει και στο ποδόσφαιρο».

Βλέπει Ελ Γκανασί ο ΠΑΟ!!

Τον δανεισμό του Ελ Γκανασί από την Γκεντ φέρεται να εξετάζει ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Βλέπει Ελ Γκανασί ο ΠΑΟ
Στην ποδοσφαιρική αγορά των… κάτω χωρών αναμένεται να στρέψει το βλέμμα του ο Παναθηναϊκός με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο του. Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού γνωρίζει πολύ καλά τα πρωταθλήματα αυτά και ήδη έχουν αρχίσει τα δημοσιεύματα που θέλουν τους πράσινους να έχουν ξεχωρίσει παίκτες.

Πρώτος, από αυτούς που –προφανώς θα ακολουθήσουν- είναι ο Γιασίν Ελ Γκανασί ο οποίος παίζει στην Χέρενφέιν ως δανεικός από την Γκεντ. Είναι 23 ετών, με μαροκινή καταγωγή αλλά με βελγικό διαβατήριο. Αγωνίζεται ως ακραίος χαφ και στην εφετινή σεζόν έχει τρία γκολ και τρεις ασίστ σε οκτώ αγωνιστικές.

Τα προηγούμενα χρόνια είχε ένα πέρασμα από την Γουέστ Χαμ αλλά χωρίς επιτυχία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι πράσινοι φέρονται να έχουν ασχοληθεί με το ζήτημα του Βέλγου αναζητώντας τρόπους να τον ντύσουν στα χρώματα της ομάδας της νέα αγωνιστική σεζόν.



Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη για να μην μπλέξει!!

Το άγχος της απόφασης για την ΑΕΚ θέλει να αποφύγει ο Άρης, ο οποίος θα παλέψει για το «τρίποντο» στην έδρα της Skoda Ξάνθης.

Νίκη για να μην μπλέξει
Τη νίκη με την οποία θα απαλλαγεί από τα σενάρια υποβιβασμού ψάχνει σήμερα ο Άρης, ο οποίος αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Skoda Ξάνθη (19:00, Novasports 4).

Οι Θεσσαλονικείς θέλουν το «τρίποντο» με το οποίο θα παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα και θα βάλουν τέλος στη φετινή-αγχωτική για εκείνους σεζόν.

Οι νίκες που προηγήθηκαν με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης έχουν αλλάξει άρδην το κλίμα στις τάξεις της ομάδας και η κατάσταση βρίσκεται στα χέρια του όσον αφορά το τελευταίο ενενηντάλεπτο της χρονιάς.

Αν οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου πάρουν τη νίκη, τότε φτάνουν τους 35 βαθμούς και δεν έχουν κανένα πρόβλημα και στην διοίκηση θα κάνουν τα σχέδιά τους για την επόμενη σεζόν.

Ο έμπειρος προπονητής θα παρατάξει με διαφορετικό σύστημα την ομάδα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και αυτό σημαίνει ότι οι «κίτρινοι» θα παραταχθούν με ορισμένες αλλαγές στα Πηγάδια.

Συγκεκριμένα, ο Άρης θα παίξει με σύστημα 4-3-3 με τρεις περιφερειακούς παίκτες στη γραμμή κρούσης. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ένας εκ των Διούδη και Βελλίδης. Μπροστά από τον τερματοφύλακα θα είναι – από δεξιά προς αριστερά - οι Κοέλιο, Παπαζαχαρίας, Πουλίδο και Ζαραδούκας.

Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Οικονομόπουλος, ο οποίος πιο μπροστά θα έχει τους Τριανταφυλλάκος και Παπαστεριανό. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Γιαννιώτας, Καζναφέρης και Τάτος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Αγγελούδης, Διαμαντάκος, Ηρακλής, Καραγιάννης, Μαργαρίτης, Νταμαρλής, Σούνας και Τσουκάνης. Εκτός έμειναν ο τιμωρημένος Αγκάνθο και οι οι Αντωνιάδης, Ψυχογιός, Κοτσαρίδης, Γιαννίτσης και Ρένια.

Προϊστορία

Δύο σερί νίκες μετράει στην Ξάνθη ο Αρης και μάλιστα η προπέρσινη ήταν πάλι για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Πάντως, συνολικά η παράδοση είναι με το μέρος της ομάδας Θράκης. Σε 21 αγώνες, η Ξάνθη έχει 11 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

05/02/12 Ξάνθη-Άρης 0-2 (58' Ούμπιντες, 67' Καστίγιο)
17/04/11 Ξάνθη-Άρης 1-2 (39' Ακόστα - 25' Νέτο, 47' Ντανίλο)
31/01/10 Ξάνθη-Άρης 2-1 (15΄ Μαρτσελίνιο, 35΄ Ελινγκτον - 90΄+ Τζόνσον)
23/11/08 Ξάνθη-Άρης 1-1 (54' Αγκάλι - 22' Κάλβο)
30/03/08 Ξάνθη-Άρης 0-2 (76' Σιστόν, 88' Νάτσο Γκαρσία) Πηγή: sport-fm.gr

Μόνο αδιάφορος δεν είναι…!!

Με τη μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά θέλει να μπει ο ΠΑΟΚ στη διαδικασία των πλέι οφ. Για αυτό τον λόγο το σημερινό ματς με τον ΠΑΣ δεν είναι καθόλου αδιάφορο για τους Θεσσαλονικείς.

Μόνο αδιάφορος δεν είναι…
Τη νίκη με την οποία θα μπει με καλύτερο προβάδισμα στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας θα κυνηγήσει σήμερα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα στην Τούμπα (19:00, Novasports highlights).

«Είναι σημαντικό ματς βαθμολογικά για εμάς, διότι υπάρχει η πιθανότητα να έχουν έναν παραπάνω βαθμό στα πλέι οφ και θα πρέπει να τον διεκδικήσουμε», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Γιώργος Δώνης στη Nova και αυτό έχει μεταφέρει και στους ποδοσφαιριστές του.

Τα δεδομένα είναι απλά για τον «Δικέφαλο του Βορρά», ο οποίος αν νικήσει τους Ηπειρώτες ξεκινάει σίγουρα με τέσσερις βαθμούς στους αγώνες κατάταξης του πρωταθλήματος. Αν δεν κερδίσει, όμως, τότε θα ξεκινήσει με τρεις βαθμούς.

Επίσης, αν οι Θεσσαλονικείς πάρουν τη νίκη και ταυτόχρονα ο Ατρόμητος δεν χάσει από την ΑΕΚ, τότε θα ξεκινήσουν με τέσσερις βαθμούς στα πλέι οφ.

Μιλάμε για έναν πόντο που μπορεί να κρίνει πολλά όσον αφορά τη συμμετοχή του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League και στον ΠΑΟΚ έχουν αντιληφθεί τη σημασία του σημερινού ματς.

Στο καθαρά αγωνιστικό, ο Δώνης σκοπεύει να παρατάξει με αρκετές αλλαγές τον «Δικέφαλο του Βορρά» κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι περισσότερες, μάλιστα, αφορούν την μεσαία γραμμή και την επίθεση.

Συγκεκριμένα, την «ασπρόμαυρη» εστία θα υπερασπιστει ο Γλύκος. Μπροστά του θα είναι – από δεξιά προς αριστερά – οι Κωνσταντινίδης, Κουμάλο, Κατσουράνης και Λίνο. Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν οι Κάτσε και Λάζαρ, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Φωτάκης και ο Καμαρά. Ελεύθερο ρόλο θα έχει ο Λόρενς και μοναδικός προωθημένος θα είναι ο Σαλπιγγίδης.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Ιτάντζ, Αποστολόπουλος, Κίτσιου, Έτο, Ιντζίδης, Πέλκας και Γεωργιάδης. Εκτός έμειναν οι τραυματίες Σταφυλίδης, Βούκιτς, Κατσικάς, Ρομπέρ και Αθανασιάδης.

Προϊστορία

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε πέρυσι τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (2-1, σε ματς που διεξήχθη πάλι Απρίλιο), αλλά η παράδοση είναι σαφώς υπέρ του «Δικεφάλου», με δώδεκα νίκες, τρεις ισοπαλίες και μόλις δύο ήττες.

Η πρώτη εκτός έδρας νίκη του ΠΑΣ επί του ΠΑΟΚ είχε σημειωθεί το 2002-03, με σκορ 3-2.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

01/04/12 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (71' Παπάζογλου - 7' Βίλα, 70' Γεωργίου)
17/10/09 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 (43΄ Λίνο, 45΄+1΄ Αραμπατζής)Πηγή: sport-fm.gr

Τα σενάρια για την… ουρά!!

Διαβάστε τι θέλουν οι: Άρης, ΟΦΗ, Βέροια, Πλατανιάς και Πανθρακικός για την παραμονή τους στην Σούπερ Λίγκα!

Τα σενάρια για την… ουρά
Ας υποθέσουμε: Η ΑΕΚ νικά εκτός έδρας τον Ατρόμητο και με την έφεση της κατά της πρωτόδικής απόφασης για την αφαίρεση τριών βαθμών να εκκρεμεί, αφήνει πολλά ανοικτά… μέτωπα σχετικά με την παραμονή των άλλων ομάδων στην κατηγορία.

Άρης, ΟΦΗ, Βέροια, Πλατανιάς και Πανθρακικός θέλουν θετικά αποτελέσματα σήμερα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους και στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τι χρειάζεται κάθε ομάδα για να παραμείνει…

Πανθρακικός (33 β.): Σώζεται σε όλες τις ισοβαθμίες, λόγω των δύο νικών επί της ΑΕΚ (ακόμα και στην τριπλή με τη Βέροια, κάθε ομάδα έχει από 6 β. στην ειδική βαθμολογία και πέφτουν οι Ημαθιώτες στη διαφορά τερμάτων). Θεωρητικά, όμως, υπάρχει η πιθανότητα να αποφασιστεί η συνέχιση του αγώνα με την «Ενωση», οπότε η νίκη στο ΟΑΚΑ δεν είναι σίγουρη! Αρα θέλει νίκη επί της Κέρκυρας απόψε.

Βέροια (33 β.): Ενας βαθμός κόντρα στον Παναθηναϊκό θα είναι αρκετός. Διαφορετικά, θα έχει μεγάλο πρόβλημα λόγω των δύο ηττών από την ΑΕΚ, που τη «ρίχνουν» ακόμα κι αν μπλέξει στην ισοβαθμία κάποιος εκ των Αρη, ΟΦΗ ή και οι δύο μαζί. Αντίθετα, αν μπει στην ισοβαθμία ο Πλατανιάς, ευνοείται τόσο στην πενταπλή (πέφτει ο Αρης) όσο και στην τριπλή με ΑΕΚ, Πλατανιά (πέφτουν οι Χανιώτες). Στην τετραπλή ισοβαθμία με ΑΕΚ, Πλατανιά, ΟΦΗ, πέφτει η Βέροια!

Πλατανιάς (33 β.): Και γι' αυτόν θα είναι αρκετός ένας βαθμός κόντρα στον Λεβαδειακό. Αν ισοβαθμήσει μόνο με την ΑΕΚ, θα παίξει μπαράζ, αλλά αν μπει στην ισοβαθμία και η Βέροια, υποβιβάζεται. Σώζεται, αντίθετα, αν μπλέξει στην ισοβαθμία ο Αρης ή ο ΟΦΗ ή και οι δύο μαζί.

ΟΦΗ (32 β.): Μόνο με νίκη στην Τρίπολη σώζεται οριστικά. Με ισοπαλία, στη χειρότερη περίπτωση θα παίξει μπαράζ με την ΑΕΚ, αν ισοβαθμήσουν μόνο οι δυο τους. Αν μπλέξει στην ισοβαθμία και κάποιος από τους Βέροια, Πανθρακικό, Αρη ή Πλατανιά (ή κάποιοι από αυτούς ή όλοι μαζί), τότε σώζεται.

Αρης (32 β.): Κι αυτός θέλει μόνο νίκη στην Ξάνθη. Με ισοπαλία, πέφτει σε όλες τις πολλαπλές ισοβαθμίες, εκτός από την τριπλή με ΑΕΚ, Βέροια (πέφτει η Βέροια). Αν ισοβαθμήσει μόνο με την ΑΕΚ, θα παίξει μπαράζ.Πηγή: sport-fm.gr

Πάρτι στο «Καραϊσκάκη»

Ημέρα στέψης η σημερινή για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται τον Πανιώνιο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και τα 40 τρόπαια στην απονομή του φετινού πρωταθλήματος. Τι έχει ετοιμάσει η ΠΑΕ για τη φιέστα.

Πάρτι στο «Καραϊσκάκη»
Ιστορική είναι η αποψινή βραδιά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος σήμερα υποδέχεται τον Πανιώνιο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (19:00, Novasports 2).

Οι Πειραιώτες γιορτάζουν την κατάκτηση του 40ου πρωταθλήματος στην ιστορίας τους, κάτι που έχουν πετύχει ελάχιστοι σύλλογοι σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Για αυτό τον λόγο εδώ και αρκετό καιρό η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ έχει ετοιμάσει την σημερινή φιέστα, η οποία θα είναι εξίσου εντυπωσιακή με την περσινή.

Άλλωστε, και την περσινή σεζόν υπήρχε η λογική της οικονομικής κρίσης και να μην ξεφύγουν οι οικονομικά οι εορτασμοί για την κατάκτηση του νταμπλ.

Οι διοικούντες δεν ήθελαν να αποκαλύψουν αρκετά πράγματα για τις σημερινές ετοιμασίες, αφού τα περισσότερα από αυτά αποτελούν έκπληξη. Σίγουρα, όμως, πρόκειται για μία δουλειά που δούλευαν για αρκετές εβδομάδες.

Σύμφωνα με την SportDay, μετά το τέλος της σημερινής αναμέτρησης οι φίλαθλοι που θα είναι στο γήπεδο θα δουν από τα μάτριξ του γηπέδου φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις δεκαετίες που ο Ολυμπιακός ήταν πρωταθλητής, από τα οποία πολλά από αυτά θα βγουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα.

Ταυτόχρονα, όπως έλεγαν οι άνθρωποι της ομάδας, θα γίνεται και μια κοινωνική και ιστορική αναφορά στις δεκαετίες που οι «ερυθρόλευκοι» σήκωναν πρωταθλήματα για να διαπιστωθεί στο τέλος ότι όλα μπορούν ν' αλλάζουν, αλλά πάντα πρωταθλητής ήταν ο Ολυμπιακός!

Σε αυτό θα παίξει σημαντικό ρόλο και η παρουσίαση για πρώτη φορά και των 40 τροπαίων! Δηλαδή σήμερα το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα είναι ταυτόχρονα στον αγωνιστικό χώρο και οι 40 «κούπες»! Και αν πιστεύετε ότι όλες ήταν στο μουσείο της ομάδας, κάνετε λάθος.

Οι άνθρωποι της ομάδας πήγαν μέχρι και σε ορφανοτροφεία για να βρουν τρόπαια που είχαν δωρίσει στο παρελθόν παράγοντες ή αθλητές. Οπως και να 'χει και οι 40 βρέθηκαν. Για την ακρίβεια και οι 39. Γιατί η 40ή θα δοθεί στα χέρια του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του για το σημερινό ματς. Για αυτό τον λόγο πήρε μαζί του 21 ποδοσφαιριστές στην αποστολή, οι οποίοι θα μαζευτούν σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της ομάδας και κανείς δεν είναι σίγουρος για το πλάνο που έχει στο μυαλό του.

Ο Ισπανός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγερι, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Παπάζογλου, Παπαδόπουλο, Σιόβα και Χολέμπας. Ως αμυντικός χαφ θα αγωνιστεί ο Φέισα, ο οποίος θα έχει εσωτερικούς μέσους τους Μασάντο και Ιμπαγάσα. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Βλαχοδήμος, Φετφατζίδης και Μήτρογλου.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κάρολ, Γιαννιώτης, Κοντρέρας, Φουστέρ, Γκρέκο, Τζεμπούρ, Μανιάτης, Μανωλάς, Μοντέστο και Ντιακιτέ. Εκτός έμεινε ο Αμπντούν, ο οποίος στη χθεσινή προπόνηση έκανε θεραπεία.

Προϊστορία

Κυρίαρχος είναι ο Ολυμπιακός στην εντός έδρας προϊστορία με τον Πανιώνιο, μια και έχει 44 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες!

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 17 σερί εντός έδρας νίκες επί των «κυανερύθρων», μια και η τελευταία ισοπαλία σημειώθηκε στις 30/10/1993 (1-1, με το ιστορικό, πια, γκολ του Φαμέλη).

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

19/02/12 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 2-0 (41' Μακούν, 51' Ντιόγο)
06/11/10 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 5-0 (34', 68' Μιραλάς, 51' Τοροσίδης, 78' Πάντελιτς, 93' Ριέρα)
28/09/09 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0 (18΄ Ζαϊρί)
30/11/08 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-1 (31' Μπελούτσι, 52' Ντιόγο, 77', 80' Μήτρογλου - 87' Γουνδουλάκης)
21/10/07 Ολυμπιακός-Πανιώνιος 4-1 (6' Λούα Λούα, 64' Κοβάσεβιτς, 74' Στολτίδης, 81' (πεν) Γκαλέτι - 54' (πεν) Τζιμπούρ) Πηγή: sport-fm.gr

Στο «αντίο» του ΟΑΚΑ μετράει αντιδράσεις!!

Κριτήριο για την επιλογή του Νίκου Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή αποτελεί η στάση που θα τηρήσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βέροια. Αποχαιρετάει το ΟΑΚΑ σήμερα το «τριφύλλι».

Στο «αντίο» του ΟΑΚΑ μετράει αντιδράσεις
Τη στάση των οπαδών του Παναθηναϊκού για την επιλογή του Νίκου Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή θα «ζυγίζει» ο Γιάννη Αλαφούζος στο σημερινό παιχνίδι με την Βέροια (19:00, Novasports 3).

Η φετινή σεζόν τελειώνει σήμερα για το «τριφύλλι» και από αύριο ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του ξεκινούν τυπικά τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αλαφούζος έχει καταλήξει στην πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού, ενώ για το θέμα του τεχνικού διευθυντή και του τεχνικού συμβούλου υπάρχει ξεκάθαρος προσανατολισμός. Συνύπαρξη Δημήτρη Σαραβάκου - Νίκου Νταμπίζα.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εξακολουθεί να συναντά αντιδράσεις για τν επιλογή του δεύτερου, με τον οποίο ο «Μητσάρας» διατηρεί πολύ καλές φιλικές σχέσεις.

Στο αποψινό ματς, όμως, ο γνωστός επιχειρηματίας θέλει να αφουγκραστεί τον κόσμο, αν και δεν αναμένεται να βρεθούν αρκετοί οπαδοί της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Άλλωστε, ο Αλαφούζος δεν θέλει σε καμία περίπτωση ν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν με εσωστρέφεια, την οποία μπορεί να μετριάσει ή ακόμα και να εξαλείψει η παρουσία του Σαραβάκου.

Στα επίσημα του ΟΑΚΑ ενδέχεται να βρίσκεται σήμερα ο Αναστασίου, ο οποίος θα φτάσει σήμερα το πρωί στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον Σαραβάκο και τον Νταμπίζα.

Εν τω μεταξύ, το σημερινό ματς θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο και η ομάδα από την επόμενη χρονιά θα παίζει στη Λεωφόρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Βονόρτας σκοπεύει να παρατάξει το «τριφύλλι» με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του κόντρα στη Βέροια.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη για την ιστορία και τον κόσμο τους. Επίσης, η κατάληψη της έκτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα θεωρείται σημαντική, εφόσον ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την αδειοδότηση και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη σεζόν.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο. Μπροστά του θα βρίσκονται – από δεξιά προς αριστερά – οι Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ και Χουχούμης. Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Βιτόλο, με τους Λαγό και Σο να είναι εσωτερικό χαφ.

Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σισοκό, Μπαρμπαρούσης (ή Ντίνας) και Τοτσέ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Φιγκερόα, Μπαρμπαρούσης, Καζιγιάμα, Βελάσκες, Κάιπερ, Γιοκίν και Αποστολόπουλος.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Σεϊταρίδης (ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα), Μαρίνος (έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς), Μαυρίας (θεραπεία), Φουρλάνος (ενοχλήσεις στον αχίλλειο του δεξιού ποδιού), Κουίνσι, Φορναρόλι (δεν προπονήθηκαν διότι ένιωσαν πόνους στον δεξιό δικέφαλο) και οι τιμωρημένοι Πίντο, Ζέκα (ο δεύτερος είναι παράλληλα τραυματίας κι έκανε θεραπεία).

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει από τη Βέροια στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου 1967 (0-1 με σκόρερ τον Κεφαλίδη).

Στα 11 ματς που ακολούθησαν, όμως, το «τριφύλλι» έχει ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στις πέντε τελευταίες! Ο τελευταίος σκόρερ της Βέροιας ήταν ο Δάρας, στο παιχνίδι της 7ης Φεβρουαρίου 1987.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

16/12/12 Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0 (14', 44' Ιωάννου, 55' Μπαργκάν)
10/02/08 Παναθηναϊκός-Βέροια 1-0 (71' Ίβανσιτς)
21/10/07 Βέροια-Παναθηναϊκός 0-2 (49' Ίβανσιτς, 91' Σαλπιγγίδης)Πηγή: sport-fm.gr

Εκείνοι το καθήκον τους…!!

Το μέλλον και η ιστορία της ΑΕΚ παίζεται στο Περιστέρι, όπου σήμερα αντιμετωπίζει τον Ατρόμητο. Μονόδρομο αποτελεί για την Ένωση το «τρίποντο», ώστε να έχει ελπίδες στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Εκείνοι το καθήκον τους…
Το σημαντικότερο παιχνίδι στην ιστορία της δίνει απόψε η ΑΕΚ στο Περιστέρι (19:00, Novasports 1).

Πρώτο μέλημα της Ένωσης αποτελεί η νίκη μέσα στους αγωνιστικούς χώρους κόντρα στον Ατρόμητο και στη συνέχεια θα ασχοληθεί με την ανατροπή των δεδομένων στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την αφαίρεση των τριών βαθμών που ίσως σημάνει την παραμονή της ομάδας στη Σούπερ Λίγκας.

Εφόσον οι «κιτρινόμαυροι» πάρουν τους τρεις βαθμούς απέναντι στους Περιστεριώτες φτάνουν τους 30 βαθμούς και στην περίπτωση που επιστραφούν οι βαθμοί, τότε θα της αρκεί να μην κερδίσουν σήμερα ο Άρης, ο ΟΦΗ ή η Βέροια για να βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στην πρώτη κατηγορία.

Εξάλλου, στις περισσότερες των ισοβαθμιών η ΑΕΚ ευνοείται. Σε κάθε περίπτωση, όμως, οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα καλούνται να κάνουν το καθήκον τους μέσα στο γήπεδο και να κερδίσουν τον Ατρόμητο, δίνοντας και την τελευταία ικμάδα της ψυχής τους.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας τεχνικός - μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό επιτελείο - έχει εξηγήσει στους παίκτες τη σημασία που έχει για όλους αυτό το ματς, πόσω μάλλον για τον σύλλογο. Δηλαδή, ενδεχόμενη νίκη στο Περιστέρι μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την ομάδα στις διαδικασίες εν όψει ΕΠΟ.

Στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο θεωρούν ότι αν η ΑΕΚ πάρει τους τρεις βαθμούς καμία δύναμη δεν θα μπορέσει να τη ρίξει κατηγορία στα χαρτιά και δεν θα βρεθεί κανείς που θα υπογράψει τον υποβιβασμό της.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Δέλλας σκοπεύει να παρατάξει με σύστημα 4-3-3 την Ένωση. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Αραμπατζής, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Βλάχο, Κουτρουμπή, Μπουγαΐδη και Τσουκαλά (ή Νικολόπουλο).

Ως αμυντικό χαφ θα αγωνιστεί ο Μητρόπουλος, ο οποίος θα έχει ως εσωτερικούς χαφ τους Γκερέιρο και Ρίκκα. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Καραλής, Φούντας και Πετρόπουλος.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μοσχονάς, Κατσικοκέρης, Τσίτας, Σταμάτης, Αγκρίμπα, Αναστασόπουλος και Κουρέλλας. Εκτός έμειναν οι τιμωρημένοι Φέτσης, Κορδέρο και Φουρτάδο, όπως και οι τραυματίες Τσουμάγκας, Ανάκογλου, Τσούπρος και Κωνσταντόπουλος.

Προϊστορία

Δύο φορές νίκησε πέρυσι ο Ατρόμητος την ΑΕΚ στο Περιστέρι, μία για την κανονική διάρκεια και μία για τα πλέι οφ (αμφότερες με 1-0).

Στα προηγούμενα δέκα ματς οι «κυανόλευκοι» είχαν μόλις μία νίκη (το 1972-73, πάλι με 1-0), έναντι τεσσάρων της ΑΕΚ και πέντε ισοπαλιών.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

18/12/11 Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-0 (57' Σφακιανάκης)
05/12/10 Ατρόμητος-ΑΕΚ 1-1 (89' Αναστασάκος - 86' Μπλάνκο)
30/08/09 Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 (58΄ Μπλάνκο)
20/01/08 Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-1 (18' Λυμπερόπουλος)Πηγή: sport-fm.gr

Μαργαρίτης: «Το πιστέψαμε έστω και την τελευταία στιγμή»

Το θετικό αποτέλεσμα που θα χαρίσει οριστικά την σωτηρία στον Άρη θα επιδιώξει ο Άρης, σύμφωνα με τον Γιώργο Μαργαρίτη

Μαργαρίτης: «Το πιστέψαμε έστω και την τελευταία στιγμή»
Μιλώντας στη NOVA, o νεαρός αμυντικός του Άρη μίλησε για το ματς στα Πηγάδια, αλλά και για την θετική εικόνα του Άρη στα τελευταία ματς, κάτι που ήρθε μέσα από την πίστη για την παραμονή.« Ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι για εμάς. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι στη Ξάνθη, κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα η οποία είναι φορμαρισμένη αυτή την περίοδο. Παρ΄ όλα αυτά, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για εμάς. Πάμε για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και να κλείσουμε όμορφα τη χρονιά» είπε ο νεαρός αμυντικός του Άρη και πρόσθεσε αναφορικά με την θετική μεταμόρφωση του Άρη στα τελευταία ματς: « Απλά πιστέψαμε στους εαυτούς μας! Δεν εγκαταλείψαμε ούτε εμείς, ούτε ο προπονητής μας, ούτε η καινούρια διοίκηση που ήρθε. Πιστέψαμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή μπορούμε να σώσουμε την κατηγορία και το πετύχαμε με δυο πολύ σημαντικές νίκες. Βέβαια, ακόμα δεν έχει τελειώσει κάτι, διότι περιμένουμε το παιχνίδι με τη Ξάνθη».

Μανιάτης: «Να κλείσουμε την χρονιά με το Κύπελλο»

Ο μέσος του Ολυμπιακού, έκανε έκκληση στον κόσμο να γεμίσει το «Γ. Καραϊσκάκης» για την φιέστα με τον Πανιώνιο, ενώ τόνισε πως του χρόνου ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός

Μανιάτης: «Να κλείσουμε την χρονιά με το Κύπελλο»
Μιλώντας στη NOVA, o Γιάννης Μανιάτης έκανε μια αποτίμηση της σεζόν που φεύγει, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να τελειώσει αυτή η χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Αρχικά μίλησε για την εβδομάδα που μεσολάβησε μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα, ήταν πολύ δύσκολα για την ομάδα όλη αυτή την εβδομάδα. Η ψυχολογία των παικτών ήταν σε χαμηλό επίπεδο. Συζητούσαμε όλοι για το προηγούμενο παιχνίδι. Θέλαμε να αντιστρέψουμε λίγο το κλίμα. Ευτυχώς, στο κύπελλο η ομάδα έκανε στο δεύτερο ημίχρονο μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Θύμισε λίγο Ολυμπιακό της περσινής σεζόν. Πετύχαμε πολλά γκολ και παίξαμε, πιστεύω, καλό ποδόσφαιρο. Προσπαθήσαμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο. Αυτό, όμως, πρέπει να το συνεχίσουμε. Να έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Προσωπικά θέλω να κλείσει η χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα, με την κατάκτηση του κυπέλλου. Του χρόνου να μπουν άλλες βάσεις και να ξεκινήσουμε πιο δυνατά. Να δώσουμε θέαμα στον κόσμο».

Αναφερόμενος στον κόσμο του Ολυμπιακού και στην προσέλευση του στο ματς με τον Πανιώνιο, είπε: «Σίγουρα, θέλουμε τον κόσμο στη φιέστα. Είναι πολύ σημαντικό να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Το μόνο που κάναμε εμείς είναι ότι βάλαμε το κερασάκι στην τούρτα. Υπάρχουν και άλλοι ποδοσφαιριστές που πήραν τα προηγούμενα πρωταθλήματα. Αξίζουν συγχαρητήρια και εκείνοι. Όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πρέπει να έρθουν και να πανηγυρίσουν αυτό το πρωτάθλημα».

Όσο για την παλιά του ομάδα, ευχήθηκε να βρει τον δρόμο της: «Ο Πανιώνιος είναι απ' τις ομάδες που έχουν διοικητικά προβλήματα. Βέβαια, αυτή τη χρονιά προσπάθησαν όλοι μαζί και η διοίκηση και οι ποδοσφαιριστές που έμειναν. Ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος, προσπάθησαν και έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο. Έμειναν στην κατηγορία, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Και εύχομαι στην προηγούμενη ομάδα μου να βρει το δρόμο της, γιατί είναι μία ομάδα η οποία πιο παλιά κατόρθωνε και έβγαινε στην Ευρώπη. Έπαιζε καλό ποδόσφαιρο. Έχουν βγει πάρα πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές. Και ακόμη υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι μπορούν να κάνουν το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, μετά τον Πανιώνιο».

Κλείνοντας την συνέντευξη του ο Μανιάτης υποστήριξε πως του χρόνου ο Ολυμπιακός θα δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο: «Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι του χρόνου ο Ολυμπιακός θα είναι εντελώς διαφορετικός. Όπως είπες, θα έχουμε καινούργιες προσθήκες. Ο προπονητής ήδη προσπαθεί να μας μάθει τον τρόπο παιχνιδιού που θέλει. Προσπαθούμε και εμείς να το βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα, η δουλειά που θα γίνει το καλοκαίρι θα είναι πολύ σημαντική. Και νομίζω πως του χρόνου θα δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο».

Ρίκκα: «Για τον κόσμο και την ιστορία της ΑΕΚ»

Ο Αντώνης Ρίκκα τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση στο Περιστέρι, σα να έχουν 30 πόντους και να πρέπει να φτάσουν στους 33.

Ρίκκα: «Για τον κόσμο και την ιστορία της ΑΕΚ»
Ο 27χρονος μέσος της «Ένωσης» μίλησε στη ΝOVA για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, αναφέροντας πως πρόκειται για ένα ματς ζωής και θανάτου, ενώ στάθηκε και στη λάθος εντύπωση που ίσως είχαν όλοι στην ΑΕΚ μετά το θετικό σερί λίγο μετά την εκκίνηση του δεύτερου γύρου.«Πάνω απ’ όλα πρέπει να παίξουμε για την ιστορία και τον κόσμο της ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να σκεφτούμε πολύ καλά τι γίνεται. Φυσικά πρέπει να σκεφτούμε ότι πρόκειται για ποδόσφαιρο, άρα πρέπει να σκεφτόμαστε ποδοσφαιρικά για να νικήσουμε σ’ αυτό το ματς που είναι ζωής και θανάτου».

Όσο για το πώς πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί το ματς με τον Ατρόμητο, ως προς το κομμάτι του τι υπάρχει στο μυαλό των παικτών της ΑΕΚ: «Το έχουμε πει και μεταξύ μας ότι εμείς πρέπει να παίξουμε σαν να έχουμε 30 βαθμούς. Είναι η μόνη μας επιλογή για να ελπίζουμε. Πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι έχουμε 30 βαθμούς και πρέπει να φτάσουμε στους 33. Πάνω απ’ όλα εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Από τον Γενάρη και μετά τα πήγαμε καλά, αλλά στη συνέχεια κάναμε μια κοιλιά που ήταν ό, τι χειρότερο. Έχουμε όμως άλλο ένα παιχνίδι και στο ποδόσφαιρο όσο μένουν αγωνιστικά λεπτά υπάρχει ελπίδα».

Για την «κοιλιά» που παρουσίασε η ΑΕΚ μετά τις συνεχόμενες νίκες ο Ρίκκα τόνισε: «Όλα είναι ψυχολογικά. Μπορεί σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος, όταν είχαμε δύσκολους αγώνες, να πιστέψαμε ότι τα είχαμε καταφέρει. Έμεναν όμως κι άλλα παιχνίδια και σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν ...ήμασταν εκεί».

Φαρμακερές δηλώσεις μετά το ντέρμπι του Βόλου!!

Αιχμές για την διαιτησία άφησε ο τεχνικός της Νίκης, Απόστολος Χαραλαμπίδης. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί» τόνισε ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Σάββας Παντελίδης

Φαρμακερές δηλώσεις μετά το ντέρμπι του Βόλου
Η τρομακτική ένταση που υπήρχε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και στις εξέδρες στο ντέρμπι της Μαγνησίας, αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις των προπονητών του Ολυμπιακού Βόλου και της Νίκης. Αμφότεροι άφησαν «αιχμές» για διαιτησία, αλλά και για τον αντίπαλο, ενώ υπήρχαν και διάλογοι με δημοσιογράφους.

Ο Σάββας Παντελίδης, από την πλευρά του Ολυμπιακού Βόλου επισήμανε: «Χάσαμε την ηρεμία μας, δεν είχαμε καλό πάσινγκ γκέιμ και πηγαίναμε εκβιαστικά να κάνουμε γκολ για αυτό δεν κάναμε ευκαιρίες. Παίζαμε και με δέκα παίκτες από το 10 και βγήκε και η κόπωση. Παίξαμε ουσιαστικά με ένα χαφ, με αποτέλεσμα να κουραστεί η μεσαία μας γραμμή και να μην είναι παραγωγική», ενώ στη συνέχεια όταν ρωτήθηκε για την διαιτησία απάντησε: «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ο νοών νοείτω». Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου μάλιστα, μετά από σχόλιο δημοσιογράφου πως το ματς ήταν κωμωδία, απάντησε: «Εγώ είμαι προπονητής και όχι θεατρικός κριτικός για να καταλαβαίνω τις κωμωδίες. Εγώ από την ομάδα μου για 70 λεπτά είμαι ευχαριστημένος. Ο καλύτερος παίκτης της αντίπαλης ομάδας ήταν ο τερματοφύλακας της, κάναμε ευκαιρίες και είμαι ευχαριστημένος. Αν είδατε εσείς κωμωδία τι να σας πω».

Με την σειρά του ο Απόστολος Χαραλαμπίδης της Νίκης Βόλου, ξεκίνησε με «σπόντα» για τον προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου: «Αν ο συνάδελφος έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του, τότε εγώ δεν βρίσκω λέξη για τους δικούς μου. Αισθάνομαι ότι είναι πρωταθλητές. Έδωσαν και τον εαυτό τους σήμερα στο παιχνίδι. Απ’ ότι καταλάβαμε κάποιοι δεν μας θέλουν, για ακόμη μια φορά εξευτελίστηκε το ποδόσφαιρο. Ηταν πραγματικά τραγωδία αυτό που είδαμε. Όταν έχουμε μείνει με οκτώ παίκτες και έχουμε φάση στο 90’ για να κερδίσουμε το παιχνίδι, αυτό τα λέει όλα».

Ακόμα, ο Έλληνας κόουτς, σχολίασε: «Οσο κι αν δεν μας θέλουν, εμείς θα προσπαθήσουμε. Λυπάμαι για τον κόσμο, αλλά κάποιοι δεν μας αφήσανε. Από αυτά που είδαμε σιχαίνομαι που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Απ’ ότι φαίνεται μελετημένο ήταν το έργο. Ολοι οι παίκτες μου έχουν κίτρινες κάρτες. Δεν θα συμπληρώσουμε δεκαοχτάδα στο επόμενο παιχνίδι… Εγώ σήμερα δεν το είδα τυχαίο». Πηγή: sport-fm.gr