Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Τουλάχιστον να πέσει στα χαρτιά…!!

Η ΑΕΚ έχει χρέος απέναντι στην ιστορία της στο ματς με τον Ατρόμητο. Και στόχο! Να σωθεί στο γήπεδο κι ας πέσει λόγω τιμωρίας. «Ντου στα Αποδυτήρια» πριν το ματς στο Περιστέρι.
Γράφει ο γνωστός – άγνωστος του sportdog…
Εγώ ένα πράγμα ξέρω. Ότι είναι άλλο πράγμα να πέφτεις στο γήπεδο κι άλλο στα χαρτιά. Το ίδιο κι όταν κάποιος παίρνει πρωτάθλημα ή όταν βγαίνει Ευρώπη. Το έχουμε ξαναζήσει χίλιες φορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τις περισσότερες ομάδες.
Να περάσει το μήνυμα
Τι θέλω να πω; Ότι η ΑΕΚ έχει μια μεγάλη ευκαιρία την τελευταία αγωνιστική. Να αποδείξει ότι δεν πέφτει. Όχι στο γήπεδο τουλάχιστον. Αν, δηλαδή, κάνει διπλό και δεν μείνει στη 15η θέση, τότε ανεξάρτητα τι θα γίνει στην έφεση, θα περάσει το μήνυμα ότι «μέσα στο χορτάρι κατάφερα να σωθώ».

Στα «χαρτιά»
Και, βέβαια, αν στην έφεση διατηρηθεί η αρχική απόφαση για αφαίρεση βαθμών, τότε αυτό θα είναι κάτι που συνέβη εκτός αγωνιστικών χώρων. Στα γραφεία των πειθαρχικών οργάνων, δηλαδή. Κι αν η ΑΕΚ πέσει θα είναι «στα χαρτιά», όπως λέμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις.
Απ’ όλες τις απόψεις
Η ΑΕΚ, λοιπόν, οφείλει απέναντι στην ιστορία της να δείξει ότι μπορεί. Ότι τελικά άξιζε να μείνει στην κατηγορία βάσει αγωνιστικής εικόνας κι αποτελεσμάτων.
Γι’ αυτό γράφω στην αρχή ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό το παιχνίδι. Συν, βέβαια, ότι αν πάρει το διπλό, έχει ακόμα ελπίδες να σωθεί, με την έννοια ότι σε β’ βαθμό η ποινή μπορεί να πέσει κι έτσι να μείνει τελικά στην κατηγορία η ΑΕΚ.
Απ’ όλες τις απόψεις, λοιπόν, χρειάζεται το διπλό. Και για λόγους βαθμολογικούς, αλλά και για το πρεστίζ της και την ιστορία της.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: