Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Ρίκκα: «Για τον κόσμο και την ιστορία της ΑΕΚ»

Ο Αντώνης Ρίκκα τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν την αναμέτρηση στο Περιστέρι, σα να έχουν 30 πόντους και να πρέπει να φτάσουν στους 33.

Ρίκκα: «Για τον κόσμο και την ιστορία της ΑΕΚ»
Ο 27χρονος μέσος της «Ένωσης» μίλησε στη ΝOVA για την κρίσιμη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, αναφέροντας πως πρόκειται για ένα ματς ζωής και θανάτου, ενώ στάθηκε και στη λάθος εντύπωση που ίσως είχαν όλοι στην ΑΕΚ μετά το θετικό σερί λίγο μετά την εκκίνηση του δεύτερου γύρου.«Πάνω απ’ όλα πρέπει να παίξουμε για την ιστορία και τον κόσμο της ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να σκεφτούμε πολύ καλά τι γίνεται. Φυσικά πρέπει να σκεφτούμε ότι πρόκειται για ποδόσφαιρο, άρα πρέπει να σκεφτόμαστε ποδοσφαιρικά για να νικήσουμε σ’ αυτό το ματς που είναι ζωής και θανάτου».

Όσο για το πώς πρέπει ν’ αντιμετωπιστεί το ματς με τον Ατρόμητο, ως προς το κομμάτι του τι υπάρχει στο μυαλό των παικτών της ΑΕΚ: «Το έχουμε πει και μεταξύ μας ότι εμείς πρέπει να παίξουμε σαν να έχουμε 30 βαθμούς. Είναι η μόνη μας επιλογή για να ελπίζουμε. Πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας ότι έχουμε 30 βαθμούς και πρέπει να φτάσουμε στους 33. Πάνω απ’ όλα εμείς πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας. Από τον Γενάρη και μετά τα πήγαμε καλά, αλλά στη συνέχεια κάναμε μια κοιλιά που ήταν ό, τι χειρότερο. Έχουμε όμως άλλο ένα παιχνίδι και στο ποδόσφαιρο όσο μένουν αγωνιστικά λεπτά υπάρχει ελπίδα».

Για την «κοιλιά» που παρουσίασε η ΑΕΚ μετά τις συνεχόμενες νίκες ο Ρίκκα τόνισε: «Όλα είναι ψυχολογικά. Μπορεί σε κάποιο σημείο του πρωταθλήματος, όταν είχαμε δύσκολους αγώνες, να πιστέψαμε ότι τα είχαμε καταφέρει. Έμεναν όμως κι άλλα παιχνίδια και σ’ αυτά τα παιχνίδια δεν ...ήμασταν εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: