Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Είδαμε και τους έμπειρους τι έκαναν…!!

O Tάσος Νικολογιάννης γράφει για τον Γιάννη Αναστασίου αλλά και τους έμπειρους προπονητές που πέρασαν από τον Παναθηναϊκό και δεν... ακούμπησαν.
Από την αρχή που γινόταν συζήτηση για τον επόμενο προπονητή του Παναθηναϊκού είχα πάρει θέση και είχα πει, ότι ο Παναθηναϊκός θέλει έναν προπονητή, που να ξέρει τι σημαίνει Παναθηναϊκός να ξέρει την ελληνική πραγματικότητα, να γνωρίζει την δύσκολη θέση στην οποία είναι η ομάδα, στο που βρισκόταν μέχρι πριν λίγα χρόνια και που βρίσκεται σήμερα. Με αυτά τα δεδομένα η επιλογή Αναστασίου μου φαίνεται να εμπεριέχει ρίσκο μεν, αλλά λογική δε. Και εδώ που τα λέμε και ποια επιλογή προπονητή δεν εμπεριέχει ρίσκο;
Εδώ έχουν έρθει καταξιωμένοι προπονητές στο παρελθόν και έχουν φύγει κακήν –κακώς. Και στον Παναθηναϊκό έχουν πετύχει προπονητές, που κανείς δεν το περίμενε , όταν ανέλαβαν την ομάδα. Θυμηθείτε τον θόρυβο, που είχε γίνει με τον Γιάννη Κυράστα, όταν τον ανακοίνωσε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Κανένας δεν πίστευε, πλην ελαχίστων, ότι ο συγχωρεμένος Κυράστας θα έφτιαχνε μία ομάδα, που χαιρόσουν να την βλέπεις.

Επίσης ποιος περίμενε, την μεγάλη επιτυχία, που θα είχε ο Ρότσα στον πάγκο της ομάδας, που παραλίγο να την οδηγήσει στον τελικό του τσάμπιονς λιγκ το 1996. Μέχρι τα ημιτελικά έφθασε η ομάδα και πέτυχε το ιστορικό διπλό στο Αμστερνταμ με τον Αγιαξ. Επίσης πριν λίγα χρόνια ήρθε με πολλές φιλοδοξίες ο Τεν Κάτε , αλλά τελικά έφυγε κακήν-κακώς και η ομάδα πήρε πρωτάθλημα με τον πρωτόπειρο(από ομάδες )Νιόπλια και έκανε και την μεγάλη πρόκριση σε βάρος της Ρόμα την ίδια χρονιά.
Την επόμενη χρονιά τα πράγματα δεν πήγαν καλά και αποχώρησε, αλλά νταμπλ πήρε ο Νιόπλιας και αυτό δεν μπορεί να το παραβλέψει κανείς. Ο Παναθηναϊκός στο παρελθόν είχε τίτλους, η καλές ομάδες με προπονητές που ξέρουν την ελληνική πραγματικότητα , ξέρουν τι σημαίνει Παναθηναϊκός , ξέρουν την ελληνική νοοτροπία. Στην δύσκολη κατάσταση που είναι τώρα ο Παναθηναϊκός θέλει έναν νέο έλληνα προπονητή με φιλοδοξίες και κάψα για δουλειά και για να πετύχει. Ετσι και αλλιώς με τόσο περιορισμένο μπάτζετ σε ξένο προπονητή δεν μπορεί να πάει ο Αλαφούζος και αν πήγαινε θα έφερνε κανέναν Φάμπρι, η κάτι τέτοιο τέλος πάντων.
Ναι ο Αναστασίου είναι ρίσκο, ναι δεν έχει δουλέψει πουθενά στο παρελθόν, αλλά…. Υπάρχει ένα αλλά. Ο Αναστασίου βλέπει τον Παναθηναϊκό σαν την μεγάλη του ευκαιρία. Διψάει για να πετύχει. Θα δουλέψει πολύ . Είναι φιλόδοξος. Είδαμε και τους έμπειρους τι έκαναν τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό. Από σφαλιάρα σε αποτυχία ήμασταν με τελευταίο παράδειγμα τον Φερέιρα, που όχι μόνο τα έκανε θάλασσα στο τέλος, αλλά έδιωξε και παίκτες-προσωπικότητες για την ομάδα με κορυφαίο παράδειγμα τον Καραγκούνη. Ο Αναστασίου και ο κάθε Αναστασίου , όμως, για να πετύχει θέλει στήριξη. Και εκεί υποφέρει ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή. Από την στιγμή που τον πιστεύει ο Αλαφούζος θα πρέπει να είναι έτοιμος και μετά τις αναποδιές, που θα έρθουν σίγουρα(κάποια στιγμή), να τον στηρίξει. Θα το κάνει;
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: