Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Έχουν καταλάβει τι σημαίνει Γ΄ Εθνική;

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει στον sportdog γι΄ αυτούς που θέλουν την ΑΕΚ στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ο Ψωμιάδης, οι άφαντοι ΑΕΚτζήδες και ο γίγαντας Δέλλας. Πλησιάζει η ώρα της προτελευταίας ελπίδας, πριν την έφεση, που μπορεί να είναι και η τελευταία, χαμένη, αν η ΑΕΚ δεν καταφέρει να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Εφτασε Κυριακή και τις πιθανότητες τις βλέπω λίγες. Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Και τις βλέπω λίγες γιατί ακόμη και σε αυτές τις ιστορικές στιγμές που θα μνημονεύονται για πάντα όσο υπάρχει ΑΕΚ δεν κατάφερε αυτό το τεράστιο μέγεθος που λέγεται ΑΕΚ να έχει μια ενιαία γραμμή και κυρίως να την περάσει προς τα έξω.
Αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο κομμάτι οπαδών της ΑΕΚ θεωρεί πως ο υποβιβασμός, όχι στη Β΄ Εθνική αλλά στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για την ΑΕΚ. Ετσι ακριβώς. Επειδή μέσα στην εβδομάδα είχα γράψει ένα άρθρο για τον Μακεδονικό ο οποίος εδώ και δύο χρόνια δεν παίζει πουθενά τιμωρημένος από τη ΦΙΦΑ, παρότι ήταν ερασιτεχνικό σωματείο για χρέη σε παίκτη, να αναφέρω κάπου εδώ πως του έφερα γούρι γιατί χθες ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ πως η ΦΙΦΑ μετά από δύο χρόνια του επέτρεψε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα 2013-2014.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το καθεστώς των χρεών προς παίκτες και κυρίως ξένους που προστατεύονται από την παγκόσμια ομοσπονδία είναι μπερδεμένο και δεν μπορεί να θεωρηθεί σίγουρο πως η ΑΕΚ ξεμπερδεύει από ένα μέρος των χρεών της που φτάνει σχεδόν τα 10.000.000 ευρώ αν πάει στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Επίσης δύο έγκριτοι δικηγόροι δήλωσαν μέσα στην εβδομάδα που πέρασε πως πρέπει το σωματείο να μείνει ερασιτεχνικό για 30 μήνες για να σβηστούν τα χρέη του προς το δημόσιο και να αποκτήσει νέο καθαρό ΑΦΜ. Τρία χρόνια δηλαδή στην Γ΄ Εθνική και βλέπουμε...
Ολα αυτά δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και έτσι πάρα πολλοί θεωρούν σωτηρία να πάει η ΑΕΚ στη Γ΄ Εθνική των έξι ομίλων και να αναλλάβει και το ποδόσφαιρο η Ερασιτεχνική. Η Ερασιτεχνική που χωρίς ΠΑΕ οδεύει φουλ για διάλυση. Πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι που όλη τη χρονιά μίλαγαν για οργανωμένο σχέδιο κάποιων να ρίξουν την ΑΕΚ, άλλο ένα δείγμα της παράνοιας που επικρατεί. Αλλοι λένε πως την ΑΕΚ την έριξε ο Ψωμιάδης για να γλυτώσει το χρέος. Το ότι το χρέος του Ψωμιάδη προς την ΑΕΚ θα πάει όπως είναι στο δημόσιο που αν μπορεί να του πάρει κάτι θα του το πάρει πολύ πιο εύκολα, είναι μια λεπτομέρεια που πολλοί αγνοούν. Η ΑΕΚ χάνει ΟΡΙΣΤΙΚΑ το δικαίωμα να ελπίζει πως έστω μετά από 10 χρόνια θα μπορούσε να πάρει πίσω χρήματα που ακόμη και σε ποσοστό 50% των όσων δικαιούται με ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ απόφαση αν επιλέξει τη λύση του υποβιβασμού στο Ερασιτεχνικό και της πτώχευσης.
Με τέτοιες και άλλες πολλές συζητήσεις πέρασε η εβδομάδα όπου η ΑΕΚ πάλαιψε μόνη της για να αντιμετωπιστεί με τα ίδια κριτήρια με τον βασικό της ανταγωνιστή και φυσικά σε πρώτο βαθμό έχασε. Ο Δέλλας και ο δικηγόρος Γρηγορίου ήταν όλη η ΑΕΚ την εβδομάδα που πέρασε. Η ούτως ή άλλως ανύπαρκτη διοίκηση άφησε ακόμη και τον ...Αλαφούζο να την προλάβει στην υπεράσπιση της ...ΑΕΚ αλλά το πιο πικρό είναι πως άλλοι ΑΕΚτζήδες που θα μπορούσαν να ασκήσουν πολύ μεγαλύτερη επιρροή δεν εμφανίστηκαν πουθενά. To ίδιο κι οι μέτοχοι που οδήγησαν την ΑΕΚ στην μεγαλύτερη καταστροφή της ιστορίας της. ΚΑΝΕΙΣ. ΠΟΥΘΕΝΑ.
Πώς, λοιπόν, να αισιοδοξείς πως η ΑΕΚ θα καταφέρει να νικήσει σήμερα στο Περιστέρι και να τους αναγκάσει να τη ρίξουν στα χαρτιά; Ο γίγαντας Δέλλας και οι παίκτες, που κι αυτοί βέβαια έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης γιατί δεν κατάλαβαν ποτέ τι έπρεπε να κάνουν φέτος, κόντρα σε ένα ολόκληρο σύστημα και κυρίως κόντρα στην αδιαφορία αυτών που μπορούσαν να βοηθήσουν αυτές τις κρίσιμες ώρες αλλά και στην απελπισία ενός ολόκληρου λαού που δεν ξέρει από που μπορεί να πιαστεί και δεν ασχολείται με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ σενάριο σωτηρίας. Τη νίκη στο Περιστέρι και τη νίκη την Τετάρτη στην έφεση. Ποιος θα την οδηγήσει σε αυτές τις δύο νίκες; Ο Θεός είναι μεγάλος...Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: