Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Η φιέστα… ξεκίνησε από το Λονδίνο!

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άντεξε άλλο να τρέχει πίσω από τη Γιουνάιτεντ. Προηγήθηκε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για την 34η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά κατέρρευσε και ηττήθηκε 3-1 από την Τότεναμ.

Η φιέστα… ξεκίνησε από το Λονδίνο (video)
Η... φιέστα των «κόκκινων διαβόλων» ξεκίνησε από το Λονδίνο, αφού, αν κερδίσουν την Άστον Βίλα, τη Δευτέρα, θα στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές.

Τα «σπιρούνια», κόντρα στη ροή του αγώνα, αντιλήφθηκαν ότι οι «πολίτες» ξέμειναν από δυνάμεις. Έτσι, μέσα σε έξι λεπτά και είκοσι δευτερόλεπτα, πέτυχαν τρία γκολ με τους Ντέμπσεϊ, Ντεφό και Μπέιλ, πήραν τη νίκη και μαζί, διατήρησαν ακέραιες τις ελπίδες τους για συμμετοχή ακόμα και στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ μέσω της πρώτης τετράδας!

Αντίθετα, η Σίτι «λιποθύμησε», έμεινε στο -13 από τη Γιουνάιτεντ και αν το σύνολο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικρατήσει της Άστον Βίλα, το βράδυ της Δευτέρας στο «Ολντ Τράφορντ», τότε θα κατακτήσει και μαθηματικά τον φετινό τίτλο που ουσιαστικά έχει κριθεί αρκετό καιρό πριν…

Το ματς:

Με γκολ… σχεδόν απ’ τα αποδυτήρια ξεκίνησε στο παιχνίδι με την Τότεναμ, η Μάντσεστερ Σίτι. Παραδίδοντας… μάθημα αντεπίθεσης, με τον επιθετικό (Τέβεζ) να κρατάει τη μπάλα, να βγαίνει πλάγια, να περιμένει τον μέσο (Μίλνερ) για βοήθεια και αυτός να γεμίζει στην περιοχή για τον Νασρί, οι «πολίτες» προηγήθηκαν 1-0 με τον Γάλλο άσο. Όσο συμπαγής ήταν η μεσαία γραμμή των φιλοξενούμενων με τους Μπάρι και Γ. Τουρέ, άλλο τόσο.. χαμένοι έμοιαζαν οι Ντέμπσεϊ και Πάρκερ για την Τότεναμ. Ο Χαρτ χρειάστηκε να παρέμβει στο 22’ για να απομακρύνει την κάθετη του Ντέμπσεϊ προλαβαίνοντας τον Γουόκερ, ενώ στο 28ο λεπτό, ο Σαμίρ Νασρί έχασε καλή ευκαιρία από μεταβίβαση του Τέβεζ. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Τζέκο αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Γιορίς, για να παραμείνει το 1-0.

Οι παίκτες του Μπενίτεθ συνέχισαν να κυνηγούν κάθε χαμένη μπαλιά, να μπαίνουν δυνατά στις διεκδικήσεις της μπάλας και να παρουσιάζουν το ίδιο πάθος, όπως αυτό που τους οδήγησε στο γρήγορο γκολ με την έναρξη της αναμέτρησης στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Ο Γιορίς μπλόκαρε τη μπάλα εύκολα σε σουτ που δοκίμασε ο Γιάγια Τουρέ από απόσταση στο 62ο λεπτό. Λίγο αργότερα, ο Ντέμπσεϊ έπεσε στην περιοχή της Σίτι από μαρκάρισμα του Νάστασιτς, αλλά ο Λι Μέισον δεν επηρεάστηκε από τις φωνές των οπαδών και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι… Η απόφαση αυτή, πείσμωσε τον Αμερικανό άσο των «σπιρουνιών» που στο 74’, από συρτή σέντρα του Μπέιλ ισοφάρισε σε 1-1! Στο 79’, ο Ζερμέιν Ντεφό που είχε περάσει στο ματς λίγο νωρίτερα, έβαλε μπροστά την Τότεναμ και την ώρα που γινόταν… σεισμός στις εξέδρες του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» από τον ενθουσιασμό των οπαδών, ο Γκάρεθ Μπέιλ συνδύασε την επιστροφή του με γκολ για το τελικό 3-1!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Γιορίς, Βερτόνχεν, Ντόουσον, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Ντέμπσεϊ, Πάρκερ (61’ Χάντλστοουν), Μπέιλ, Σίγκουρντσον (60’ Χόλτμπι), Αντεμπαγιόρ (70’ Ντεφό), Ντεμπελέ

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κλισί (90' Λέσκοτ), Νάστασιτς, Μίλνερ (46’ Κολάροφ), Νασρί, Μπάρι, Γ. Τουρέ, Τζέκο (83' Σινκλέρ), Τέβεζ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: