Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Μόνο μια Χούντα θα σώσει την ΑΕΚ!!

Ο Δημοσθένης Καρμοίρης γράφει για τον ρεαλιστικό υποβιβασμό της ΑΕΚ, εκτός κι αν πετύχει "κιτρινόμαυρη Χούντα" στην ΕΠΟ γιορτάζοντας την επέτειο της 21ης Απριλίου!Από ιερά τέρατα της ιστορίας της, όπως ο θρυλικός "Νέστορας", ο αμίμητος "βλάχος" Μίμης Παπαϊωάννου, ο Σεραφείδης, ο Σταματιάδης, ο Θωμάς ο Μαύρος, ο Ντέμης Νικολαίδης, ο "γιατρός" Λάκης Νικολάου κι ένα σωρό ακόμα "πρεσβευτές" των ποδοσφαιρικών δεκαετιών πρώτης γραμμής στα ελληνικά γήπεδα, δεν θα περίμενα να συνθηκολογήσουν με το "θάνατό" της. Τι σχέση έχουν όλες αυτές οι γιγαντιαίες μορφές που δόξασαν την κιτρινόμαυρη φανέλα, με τούτο το συρφετό των ρεμπεσκέδων που ύστερα από παρατεταμένη ασέλγεια στο κορμί της, της έκοβαν σαδιστικά το νήμα της ζωής; Άφαντοι οι μέτοχοι-αμέτοχοι της μεγαλύτερης συμφοράς της, ήταν από χρόνια, είναι και τώρα. Αδιάφοροι, αυτοί και οι διοικητικοί "κολοσσοί" που παρέλασαν κατά καιρούς από την ΠΑΕ, την κοιτούν να αργοσβήνει και παραμένουν μεγάλοι απόντες. Σαν τότε που υποτίθεται ότι τη διοικούσαν, αλλά επί της ουσίας συμμετείχαν σε ένα από τα κορυφαία ποδοσφαιρικά εγκλήματα της Ελλάδας.
Ναι, όλο τον προηγούμενο καιρό "μαχαιρωνόταν" η ΑΕΚ. Αιμορραγούσε ακατάσχετα και είτε εξακολουθούσαν να την εκτελούν, είτε σφύριζαν αδιάφορα ζώντας άμεσα ή έμμεσα το πολυετές μαρτύριο της.
Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η αλήθεια για το ...δάκρυ της Αγιά Σοφιάς από την κάθετη, ελεύθερη πτώση του κραταιού εμβλήματος του "Δικέφαλου Αετού".
Κάτι απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου σαν τον Ψωμιάδη και ένας "στρατός" ακόμα από διάφορους άλλους ανίκανους και τυχάρπαστους που το ΄παιζαν πρόεδροι, μέτοχοι, αφεντικά της ΠΑΕ, γκρέμισαν το ποδοσφαιρικό είδωλο-έκφραση ενός πολύ μεγάλου κομματιού του ελληνισμού, της παράδοσης των χαμένων πατρίδων που διαιωνίζονται μέσω της Ένωσης.
Κανένας Τριτσώνης, κανένας Άρης -εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες στον επεισοδιακό αγώνα των "κίτρινων" στη Βέροια…- κανένα κατεστημένο, κανένα παρασκήνιο, κανένας άλλος, ξένος προς την οικογένεια της ΑΕΚ, δεν έχει ευθύνη για το προσωρινό τέλος. Για την άνω τελεία, αν προτιμάτε, μιας ένδοξης διαδρομής από το 1924 ως τα τώρα.
Ακόμα και τούτοι εδώ οι "θερμοκέφαλοι παλικαράδες", που μπούκαραν στο ΟΑΚΑ και διέκοψαν το ματς με τον Πανθρακικό, δεν είναι οι βασικοί υπαίτιοι της τραγωδίας. Τα "χουλιγκάνια" - που δεν βρίσκονται εύκολα …χαϊβάνια να πιστέψουν ότι δεν ήταν "κιτρινόμαυρη αληταρία", από αυτή που υπάρχει στους σκληροπυρηνικούς όλων των ομάδων σε άλλα χρώματα, αλλά ήταν αναρχό-αυτόνομοι" όπως υποστηρίζει η υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ - απλά της έδωσαν μια και την έσπρωξαν μια ώρα αρχύτερα προς τα τάρταρα.
Ο επιθανάτιος ρόγχος ακούγεται εδώ και πάρα πολύ καιρό. Από δεκαετίες που η ΑΕΚ βάλλεται εκ των έσω. Και δεν της φταίει κανείς, μα κανείς άλλος! Ούτε ο διαιτητής που έγραψε όσα συνέβησαν στο φύλλο αγώνα. Ούτε οι δικαστές που εφάρμοσαν το γράμμα του νόμου.
Είναι πολύ κρίμα, θλίβομαι όπως κάθε υγιής φίλαθλος, που το άμεσο μέλλον της Λίγκας δεν θα περιλαμβάνει ΑΕΚ. Όμως αυτό είναι μόνο ρομαντισμός. Άντε και αφαιρούμενο στοιχείο εμπορικότητας του πρωταθλήματος, με τόσο κόσμο που κουβαλάει ο Δικέφαλος.
Ούτε και περιμένω από τον αγνό, πιστό οπαδό της, τους βετεράνους της και εκείνους που αγαπούν πραγματικά την ΑΕΚ, να μην επιζητούν – έστω κι έτσι – την απαλλαγή της στην έφεση. Για τον συγγενή σου, το αγαπημένο σου πρόσωπο, η ευθανασία εν είναι εύκολη απόφαση. Διασωληνωμένο, "φυτό" να τον βλέπεις τον άλλο, τον θέλεις να συντηρείται στη ζωή. Όπως να ΄ναι! Ακόμα κι αν χρειάζεται να πας κόντρα στα δεδομένα και τη φύση.
Σωτηρία η …Football League 2!
Γι' αυτό και με μια απλή ανάγνωση, στη Γ' Εθνική, δεν υπάρχει ΑΕΚτζής που να θέλει να τη δει. Ωστόσο, αυτή θα είναι η πανάκεια. Μια ψυχή που ήταν να βγει, έπρεπε να έχει βγει. Ε, τώρα φαίνεται πως θα βγει, για να λυτρωθεί. Να "καθαρίσει" η ΠΑΕ από χρέη και να αγοραστεί από έναν υγιή επιχειρηματία. Καλό θα ήταν μάλιστα, κατά τη γνώμη μου, να έβγαινε τώρα μπροστά ο Μελισσανίδης και να δεσμευθεί ότι θα την πάρει από τη Football League 2 για να την ξαναφέρει μετά από δύο χρόνια στο περιβάλλον που ανήκει αυτός ο μεγάλος, λαοφιλής σύλλογος. Και η Μίλαν και η Γιουβέντους έπεσαν κατηγορία, αλλά ξανάγιναν πρωταγωνίστριες.
Σε άλλη περίπτωση θα έχουμε να κάνουμε σούπερ σκάνδαλο. Θα πείτε ίσως κάποιοι: Η αθώωση της ΑΕΚ θα είναι το τελευταίο δηλαδή στην Ελλάδα;
Ασφαλώς και όχι. Είναι όμως τόσο εις βάρος της η κατάσταση, που θα μοιάζει με …πραξικόπημα. Εκτός κι αν μια που είναι 21η Απριλίου σήμερα, δεχτούμε την αναβίωση μιας …Χούντας στην ΕΠΟ, για την πάρτη της ΑΕΚ!
Και για να προσαρμόσουμε το καυτό θέμα της Ένωσης, με όλα τα κακά, στραβά και ανάποδα που την κατατρέχουν στη βδομαδιάτικη στήλη μας, του "Καλού, Κακού κι …Άσχετου", πλην των υπαίτιων της "αρένας" που στήθηκε την περασμένη Κυριακή στην Καλογρέζα, εστιάζουμε στους υπόλοιπους νικητές του εφταημέρου...
Ο ΚΑΛΟΣ
ΒΟΛΕΪ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τα πήρε όλα κι έφυγε. Σάρωσε τα τρόπαια. Ό,τι κινήθηκε …χτυπήθηκε φέτος. Νταμπλ και Σούπερ Καπ. Τρία τρόπαια σε μια σεζόν! Ολυμπιακός: Ο απόλυτος κυρίαρχος στο χώρο του βόλεϊ!
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: Κόντρα στις κακές γλώσσες και τη θρυλούμενη, σκληρή ανταγωνιστικότητά τους στα παρκέ, όταν αγωνιζόντουσαν, τεράστιο fair play από έναν "ημίθεο" στο "θεό" του ελληνικού μπάσκετ. "Ο Νικ ήταν αυτός που τους κέρδιζε όλους. Τεράστια τιμή να βρεθώ στο γήπεδο για τον Γκάλη", δήλωσε ο "δράκος" για το φιλικό της 7ης Μαΐου προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό "ARENA 89.4".
ΤΡΑΪΑΝΟΣ ΔΕΛΛΑΣ: Ένας μπροστάρης, μα τι μπροστάρης! Έμεινε μοναχός του να παλεύει με ότι μέσο διαθέτει για την ΑΕΚ. Προπονητής, πρόεδρος δικηγόρος ως και …χρηματοδότης έγινε ο "Κολοσσός" (με τα όλα του), αφού μαζί με τους αρχηγούς βάζουν και πριμ για νίκη της ομάδας στο Περιστέρι! Δεν …ματάγινε!
Ο ΚΑΚΟΣ
ΤΟΥΜΠΑ-ΟΠΑΔΟΙ: Η συμπεριφορά μιας μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, στον ημιτελικό της περασμένης Τετάρτης, έβγαλαν από τα ρούχα του τον Σάκη Τσιώλη. "Ζω έναν εφιάλτη, ειδικά όταν έβρισαν τους αείμνηστους γονείς μου, τρελάθηκα", είπε μέσα σε απόγνωση αυτός ο πραγματικός gentleman των γηπέδων. Γιατί όλα αυτά; Γιατί κάποια αρρωστημένα μυαλά θεωρούν ότι "βοήθησε" τον Άρη να "ρίξει" 5 στον Αστέρα! Βρήκαν άνθρωπο…
ΕΒΑΛΝΤ ΛΙΝΕΝ: Κακός ο Γερμανός με …την καλή έννοια. Πολλές φορές τον κακολογήσαμε μέσα από αυτή τη στήλη το προηγούμενο διάστημα, όμως τώρα, είπε μεγάλες αλήθειες, μιλώντας έξω από τα δόντια. Για κάτι απατεώνες "ΑΕΚ-άρες" που πλούτισαν από την ΑΕΚ και που ήθελαν να τη "ρίξουν" κατηγορία!
ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ & ΠΑΟ: Ας ευχηθούμε να μην τους κοστίσουν οι "αυτοχειρίες" της εβδομάδας και δουν το Λονδίνο με …τηλεσκόπιο. Για διαφορετικούς λόγους, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός "αυτοκτόνησαν" στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας. Με "καβάτζα" δύο νίκες και το ΟΑΚΑ να πλημμυρίζει από το πάθος 20 χιλιάδων ανθρώπων, "κύριε ΠΑΟ" δεν το χάνεις το 4ο ματς με την Μπάρτσα. Κι εσείς, "ερυθρόλευκοι", δεύτερη ήττα – ειδικά έτσι όπως ήρθε – από μια σαφώς κατώτερη ομάδα, δεν …γίνεται!
Κι …Ο ΑΣΧΕΤΟΣ
ORIGINAL & SUPER 3: Των παθών τους τον τάραχο έχουν περάσει ο Άρης και η ΑΕΚ, με το ένα πόδι στη Β΄ Εθνική βρέθηκαν τόσες φορές φέτος, αλλά οι οργανωμένοι οπαδοί τους, εκεί! Το βιολί τους. "Κοκορομαχίες" με …χαρτοπόλεμο. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων, επίθεση στην επίθεση! Με τις ομάδες τους να τους έχουν ανάγκη, συγκεντρωμένους στο καλό τους…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ: Επιμένει ο προπονητής του ΠΑΟΚ ότι …δεν τρέχει τίποτα μαζί του στην Τούμπα; Ότι ο Γκαρσία …ξεχάστηκε; Ας όψεται ο Σαλπιγγίδης τις προάλλες που έκανε το 2-1 στο Κύπελλο με τον Αστέρα και κόπηκαν οι αποδοκιμασίες των οργανωμένων εν τη γενέσει τους. Βέβαια, κάποιοι λιγοστοί του την "έπεσαν" μετά (πάλι) στο πάρκινγκ, αλλά δεν βαριέστε!..
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΟ: "Ο Νταμπίζας δεν θα πατήσει στη Λεωφόρο", διεμήνυσαν επίμονα τις τελευταίες ημέρες οι οργανωμένοι και η διοίκηση Αλαφούζου φυσικά και …εκάμφθη. "Πέρασε" του κόσμου. Και αυτός που είχε επιλεχθεί για τεχνικός διευθυντής δεν πρόκειται – λέει τώρα – να προσληφθεί ποτέ.
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: