Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Στο «αντίο» του ΟΑΚΑ μετράει αντιδράσεις!!

Κριτήριο για την επιλογή του Νίκου Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή αποτελεί η στάση που θα τηρήσουν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού κόντρα στη Βέροια. Αποχαιρετάει το ΟΑΚΑ σήμερα το «τριφύλλι».

Στο «αντίο» του ΟΑΚΑ μετράει αντιδράσεις
Τη στάση των οπαδών του Παναθηναϊκού για την επιλογή του Νίκου Νταμπίζα στη θέση του τεχνικού διευθυντή θα «ζυγίζει» ο Γιάννη Αλαφούζος στο σημερινό παιχνίδι με την Βέροια (19:00, Novasports 3).

Η φετινή σεζόν τελειώνει σήμερα για το «τριφύλλι» και από αύριο ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του ξεκινούν τυπικά τον σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Αλαφούζος έχει καταλήξει στην πρόσληψη του Έλληνα τεχνικού, ενώ για το θέμα του τεχνικού διευθυντή και του τεχνικού συμβούλου υπάρχει ξεκάθαρος προσανατολισμός. Συνύπαρξη Δημήτρη Σαραβάκου - Νίκου Νταμπίζα.

Ο πρόεδρος της «πράσινης» ΠΑΕ εξακολουθεί να συναντά αντιδράσεις για τν επιλογή του δεύτερου, με τον οποίο ο «Μητσάρας» διατηρεί πολύ καλές φιλικές σχέσεις.

Στο αποψινό ματς, όμως, ο γνωστός επιχειρηματίας θέλει να αφουγκραστεί τον κόσμο, αν και δεν αναμένεται να βρεθούν αρκετοί οπαδοί της ομάδας στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Άλλωστε, ο Αλαφούζος δεν θέλει σε καμία περίπτωση ν ξεκινήσει η επόμενη σεζόν με εσωστρέφεια, την οποία μπορεί να μετριάσει ή ακόμα και να εξαλείψει η παρουσία του Σαραβάκου.

Στα επίσημα του ΟΑΚΑ ενδέχεται να βρίσκεται σήμερα ο Αναστασίου, ο οποίος θα φτάσει σήμερα το πρωί στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, τον Σαραβάκο και τον Νταμπίζα.

Εν τω μεταξύ, το σημερινό ματς θα είναι το τελευταίο παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο και η ομάδα από την επόμενη χρονιά θα παίζει στη Λεωφόρο.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Βονόρτας σκοπεύει να παρατάξει το «τριφύλλι» με αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές στη σύνθεσή του κόντρα στη Βέροια.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» θέλουν τη νίκη για την ιστορία και τον κόσμο τους. Επίσης, η κατάληψη της έκτης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα θεωρείται σημαντική, εφόσον ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν καταφέρει να εξασφαλίσει την αδειοδότηση και ταυτόχρονα το «εισιτήριο» που οδηγεί στα Κύπελλα Ευρώπης την επόμενη σεζόν.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καπίνο. Μπροστά του θα βρίσκονται – από δεξιά προς αριστερά – οι Σπυρόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ και Χουχούμης. Ως «κόφτης» θα αγωνιστεί ο Βιτόλο, με τους Λαγό και Σο να είναι εσωτερικό χαφ.

Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Σισοκό, Μπαρμπαρούσης (ή Ντίνας) και Τοτσέ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Φιγκερόα, Μπαρμπαρούσης, Καζιγιάμα, Βελάσκες, Κάιπερ, Γιοκίν και Αποστολόπουλος.

Εκτός έμειναν οι τραυματίες Σεϊταρίδης (ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα), Μαρίνος (έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς), Μαυρίας (θεραπεία), Φουρλάνος (ενοχλήσεις στον αχίλλειο του δεξιού ποδιού), Κουίνσι, Φορναρόλι (δεν προπονήθηκαν διότι ένιωσαν πόνους στον δεξιό δικέφαλο) και οι τιμωρημένοι Πίντο, Ζέκα (ο δεύτερος είναι παράλληλα τραυματίας κι έκανε θεραπεία).

Προϊστορία

Ο Παναθηναϊκός είχε χάσει από τη Βέροια στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Αθήνα στις 19 Μαρτίου 1967 (0-1 με σκόρερ τον Κεφαλίδη).

Στα 11 ματς που ακολούθησαν, όμως, το «τριφύλλι» έχει ισάριθμες νίκες και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ στις πέντε τελευταίες! Ο τελευταίος σκόρερ της Βέροιας ήταν ο Δάρας, στο παιχνίδι της 7ης Φεβρουαρίου 1987.

Ημερομηνία Αγώνας Αποτέλεσμα (Σκόρερ)

16/12/12 Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0 (14', 44' Ιωάννου, 55' Μπαργκάν)
10/02/08 Παναθηναϊκός-Βέροια 1-0 (71' Ίβανσιτς)
21/10/07 Βέροια-Παναθηναϊκός 0-2 (49' Ίβανσιτς, 91' Σαλπιγγίδης)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: