Κυριακή 12 Ιουλίου 2009

Ψιθυροι..........................


  • Υπό τους ήχους της Πέγκυς Ζήνα προπονήθηκαν την Κυριακή (12/7) στο Ζέεφελντ οι γκολκίπερ της ΑΕΚ. Ο γυμναστής τερματοφυλάκων της ομάδας, Σλόμπονταν Σούιτσα, βρήκε ένα τρόπο για να χαλαρώσει τους τέσσερις πορτιέρο της ομάδας και να κάνει πιο ευχάριστη την προπόνηση. Ετσι, πήρε από το ξενοδοχείο ένα κασετοφωνάκι και τους έβαλε να ακούσουν τα άσματα της δημοφιλούς αοιδούς!
  • Η τελευταία προπόνηση του Αρη στο Καρπενήσι έγινε με την παρουσία φιλάθλων του. Περίπου 50 οπαδοί μέλη του Super 3 Περαίας βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου και έδωσαν άλλο χρώμα στο πρωινό της Κυριακής (12/7). Μετά το τέλος της προπόνησης φωτογραφήθηκαν με τους παίκτες και προμηθεύτηκαν αυτόγραφα.
  • H μισή… υφήλιος έχει πάρει μεταγραφή –στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων- στην Καβάλα, ωστόσο ο πρόεδρος Σταύρος Ψωμιάδης συνεχίζει αμέριμνος να περνάει τα Σαββατοκύριακα του μεταξύ Σαρωνίδας και Λαγονησίου κάνοντας τα μπανάκια του και πίνοντας τα ποτάκια του, με... εκλεκτή πάντοτε παρέα!

Στο βάθρο η Μιχαλάκα!

mixalaka.jpgΤην εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα επιβεβαίωσε η Μαρία Μιχαλάκα στην Πράγα, στην αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης. Η νεαρή πρωταθλήτρια φρόντισε να μη διαψεύσει όσους την θεωρούσαν ως μια από τις ελπίδες της Ελλάδας για μετάλλιο, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 100μ πρόσθιο.

Με χρόνο 1:09:19 η Ελληνίδα κολυμβήτρια χάρισε το τρίτο χάλκινο μετάλλιο στα γαλανόλευκα χρώματα, ενώ μοιράστηκε την 3η θέση μαζί με την Πολωνή Παουλίνα Ζάχοζ, που είχε τον ίδιο χρόνο. Το χρυσό πήγε στην Ιταλίδα, Ιλάρια Σκαρσέλα με 1:07.49, ενώ δεύτερη ήταν η Ισπανίδα Μαρίνα Γκαρσία με 1:07.63.

Ρεκόρ ο Καρπουζλής

Λίγο νωρίτερα και στον τελικό των 100μ πρόσθιο, ο Γιάννης Καρπουζλής έκανε μια ακόμη εξαιρετική κούρσα, καταλαμβάνοντας την 7η θέση με 1:02.70, και βελτιώνοντας εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Ο πρωταθλητής μας μια μέρα πριν είχε χρόνο 1:02.79 στα ημιτελικά. Τέλος, η Δήμητρα Χαρίση κατετάγη έκτη στα 100μ. ύπτιο με 1:03.59.

Επιστρέφουν οι «κίτρινοι» από Καρπενήσι

aris_proponisi.jpgΤον δρόμο της επιστροφής έχουν πάρει στον Άρη μετά από μια εβδομάδα παραμονής στο Καρπενήσι. Από την Τετάρτη οι «κίτρινοι» θα αναχωρήσουν για το Σαν Βιρτζίλιο στην Ιταλία. Χτύπησε ο Λεάντρο Γκρατσιάν στον καρπό του δεξιού χεριού του. Έβαλε νάρθηκα ο Αργεντινός μέσος. Για την απόκτηση του Αμέρ Μπουαζά ενδιαφέρεται ο Άρης.

Το βράδυ της Κυριακής (12/7) αναμένεται στην Θεσσαλονίκη η αποστολή του Άρη μετά από μία εβδομάδα παραμονής στο Καρπενήσι. Στην τελευταία προπόνηση πριν την αναχώρηση ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν ο Μιχάλης Σηφάκης ( τράβηγμα), Λεάντρο Γκρατσιάν ( χτύπησε στον καρπό του δεξιού του χεριού στο οποίο τοποθετήθηκε νάρθηκας και την Τρίτη θα επανεξεταστεί) και ο Αλεχάντρο Λέμπο (ενοχλήσεις στους προσαγωγούς).

Οι υπόλοιποι παίκτες έπαιξαν στο οικογενειακό διπλό όπου οι «μπλε» επικράτησαν των «κίτρινων» με 2-0 με τέρματα που σημείωσαν ο Σέρχιο Κόκε με απευθείας χτύπημα φάουλ και ο Χαβιέ Κάμπορα με κεφαλιά. Οι μπλε είχαν και τρία δοκάρια με τους Κάμπορα, Κάλβο, Μπατιόν.

Πλέον την Δευτέρα και την Τρίτη οι ποδοσφαιριστές του Ιομάρ Μαζίνιο έχουν ρεπό, ενώ το πρωί της Τετάρτης η αποστολή που θα καταρτιστεί από τον Βραζιλιάνο τεχνικό θα αναχωρήσει (μέσω Μονάχου) για την Ιταλία, όπου θα πραγματοποιηθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Ένα από τα ονόματα που προτάθηκαν για να καλύψουν το κενό στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής είναι ο Αμέρ Μπουαζά. Ο Αλγερινός μεσοεπιθετικός της Φούλαμ είναι ένας από τους παίκτες που βρίσκεται στα υπ’ όψιν των «κίτρινων». Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής δεν υπολογίζεται από τον προπονητή της Φούλαμ (Ρόι Χόντγκσον), ενώ η αγγλική ομάδα εμφανίζεται θετική σε μια πρόταση της τάξεως του 1,5 εκατ. ευρώ.

Μέχρι στιγμή το κεφάλαια αποχωρήσεις δεν απασχόλησε έντονα τους υπεύθυνους των μεταγραφών. Από την Δευτέρα όμως έρχεται πρώτο στην ατζέντα των συζητήσεων. Μετά τη λύση του συμβολαίου του Μάριο Ρεγκέιρο, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους διοικούντες θα καθίσουν οι Πιότρ Βλοντάρτσικ και Αλεχάντρο Λέμπο. Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και με τον Ντιόγο Σιστόν θα δοθεί σε κάποια ομάδα δανεικός.

Αύριο (13/7) στις 13:30, στην αίθουσα Τύπου του «Κλεάνθης Βικελίδης», θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των δύο νέων μεταγραφικών αποκτημάτων, Κάρλος Αράνο και Φλάβιο Πίντο.

Πρόταση σε Ντουκρόκ η Καβάλα


Ο Πιερ Ντουκρόκ Οι προσπάθειες των ανθρώπων της Καβάλας για την μεταγραφική ενίσχυση με παίκτες που θα προκαλέσουν αίσθηση στο πανελλήνιο και ίσως και στην Ευρώπη συνεχίζονται. Μετά τον Ρινκόν, που αναμένεται να απαντήσει στην πρόταση που του έγινε, ενδιαφέρον υπάρχει και για τον Γάλλο Ντουκρόκ.

Ο τελευταίος αγωνίστηκε φέτος στην Στρασμπούρ και σε δηλώσεις του σε γαλλικά ΜΜΕ, τόνισε: "Η Καβάλα μου έχει κάνει πρόταση για διετές συμβόλαιο με αποδοχές που ξεπερνούν αυτές που εισπράττω τώρα στο Στρασβούργο. Φυσικά και με ενδιαφέρει η προοπτική να αγωνιστώ στην Καβάλα, όμως έχω άλλη μια πρόταση από την Ελλάδα και περιμένω να δω τι θα γίνει".

Παράλληλα κάποια δημοσιεύματα από την Τουρκία, θέλουν το Ερκάν Οζμπέι της Γκέντσλερμπιλιγκί να ενδιαφέρει την ελληνική ομάδα. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι εξελίξεις.

Βαρύ το... πάπλωμα για τον Παυλή


Ο Παυλής από την προετοιμασία της ΑΕΚ Στο όνομα του Μιχάλη Παυλή ακούει το πρώτο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ΑΕΚ, στην Αυστρία. Ο νεαρός μέσος καταβεβλημένος από την κούραση, δεν έδωσε το παρόν στη πρωινή προπόνηση, καθώς τον πήρε ο ύπνος. Εν μέρει μπορεί να είναι δικαιολογημένος, καθώς δεν κατάφερε να ξεκουραστεί καθόλου μετά τη λήξη του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεών του με την Μεσογειακή ομάδα. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τον τρόπο, με τον οποίο υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα.

Ξύπνησε κανονικά για το πρωινό όπως προβλέπει το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Κατέβηκε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου, έφαγε μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, όμως την υπόλοιπη μία ώρα και κάτι που απέμενε, προτίμησε να μην την περάσει μαζί με τους υπόλοιπους, αλλά να πάει στο δωμάτιό του για να κοιμηθεί. Αυτό ήταν και το... λάθος. Η κούραση ήταν τόσο μεγάλη που δεν κατάφερε να ξυπνήσει στην ώρα του, με αποτέλεσμα να μην πάει μαζί με τους «κιτρινόμαυρους» στο προπονητικό κέντρο.

Στον Ντούσαν Μπάγεβιτς φυσικά και δεν άρεσε το όλο περιστατικό, αλλά καταλαβαίνει την κατάσταση του νεαρού επιθετικού. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα γλιτώσει την τιμωρία. ’λλωστε ο τεχνικός της Ένωσης δεν θέλει να επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα απειθαρχίας και έχει αποφασίσει να είναι αυστηρός από την αρχή της σεζόν, προκειμένου να κοπεί ο� αέρας σε όλους.

Από εκεί και πέρα, το πρόγραμμα της πρωινής προπόνησης περιελάμβανε ασκήσεις με βάρη για την ενδυνάμωση των παικτών. Ο Κώστας Μανωλάς ήταν ο παίκτης που μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου στην Αυστρία και τόνισε το πόσο σημαντικό είναι για αυτόν να δουλεύει δίπλα σε έμπειρους παίκτες όπως είναι ο Σωτήρης Κυργιάκος και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς. Παράλληλα αποκάλυψε τη συμβουλή που του έδωσε ο θείος του, Στέλιος Μανωλάς, η οποία ήταν να δουλεύει πολύ και να μην μιλάει καθόλου.

Πρώτη νίκη του Ουέμπερ, ένα-δύο η Ρεντ Μπουλ


Το ένα δύο έκανε η Ρεντ Μπουλ Την πρώτη νίκη της καριέρας του πανηγύρισε ο Μαρκ Ουέμπερ, ο οποίος αν και έχασε την πρώτη θέση στην εκκίνηση και είχε ποινή διέλευσης από τα πιτ, κατάφερε να αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού στο γερμανικό γκραν πρι. Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Φέτελ και στο τρίτο ο Μάσα.

Ο Μπαρικέλο και ο Χάμιλτον ξεκίνησαν εντυπωσιακά με τον Βραζιλιάνο και τον Βρετανό να προσπερνούν τον Ουέμπερ, ο οποίος προσπαθώντας να διατηρηθεί στην πρώτη θέση χτύπησε τη μία Μπρον, ενέργεια που του στοίχισε αργότερα. Ο Χάμιλτον στην πρώτη στροφή από την εξωτερική μεριά, ύστερα από ένα δυνατό φρενάρισμα, αντιμετώπισε πρόβλημα στον πίσω αριστερό τροχό και εκεί που διεκδικούσε την πρώτη θέση, βρέθηκε στην τελευταία μένοντας ουσιαστικά εκτός αγώνα. Ο Μάσα από την όγδοη θέση βρέθηκε στην τέταρτη, ενώ πριν τελειώσει ο πρώτο γύρος έμεινε πέμπτος μετά από το προσπέρασμα του Μπάτον. Ο Βρετανός έχανε χρόνο πίσω από τον Κοβαλάινεν, ο οποίος ήταν η αιτία να αποσπαστούν οι Μπαρικέλο, Ουέμπερ.

Οι δύο Μπρον μπήκαν πρώτες στα πιτ στοπ με τον Μπαρικέλο να βγαίνει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Μάσα, καθώς ο Ουέμπερ γα την ενέργεια του στην εκκίνηση τιμωρήθηκε με διέλευση από τα πιτ στοπ και έχασε κάποιες θέσεις. Ο Μπάτον πολύ πιο πίσω είχε κολλήσει πίσω από αργά μονοθεσία και είχε χάσει αρκετό έδαφος. Ο Ραϊκόνεν που νωρίτερα είχε συγκρουστεί με τον Σούτιλ, κατά την έξοδο του τελευταίου από τα πιτ στοπ, εγκατέλειψε τον αγώνα.

Η στρατηγική των Μπρον για τρία πιτ στοπ φάνηκε από την αρχή ότι ήταν καταστροφική, ενώ όταν προσπάθησε να το διορθώσει με τον Μπαρικέλο, ένα πρόβλημα κατά την διάρκεια του ανεφοδιασμού, ανάγκασαν τον Βραζιλιάνο να μπει και Τρίτη φορά από τα πιτ.

Ο Ουέμπερ ήταν εντυπωσιακός και παρά την ποινή διέλευσης κατάφερε να οδηγεί την κούρσα. Ο ομόσταυλος του, Σεμπάστιαν Φέτελ τον ακολουθούσε, ενώ ο Μάσα μόνο ευχαριστημένος μπορούσε να είναι με την τρίτη θέση, καθώς ξεκίνησε από την όγδοη. Το ενδιαφέρον είχε μεταφερθεί στις Μπρον που μονομαχούσαν μεταξύ τους, με νικητή στο τέλος να βγαίνει -όπως ήταν φυσικό- ο Τζένσον Μπάτον. Ο Ρόσμπεργκ τερμάτισε τέταρτος κερδίζοντας 11 θέσεις, ενώ πέμπτος ήταν Ο Μπάτον και έκτος ο Μπαρικέλο. Στην έβδομη θέση έμεινε ο Αλόνσο, αν και πίεζε στο τέλος τις δύο Μπρον. Τη βαθμολογούμενη οκτάδα συμπλήρωσε ο Κοβαλάινεν.

...TENORIO ! Στοίχημα....

Επιμέλεια-TENORIO !

Την Καλησπέρα μου στη παρέα.

Πάμε να δούμε τη υπάρχει στα σημερινά.

Μια αναφορά σε μερικά σημεία μετά απο την ανάγνωση των ρεπορτάζ.

Την περασμένη εβδομάδα μεσοβδόμαδα είχα επιλέξει νίκες για ΜΠΡΙΝΕ
και ΣΟΝΓΚΤΑΛ αλλά και οι δύο ομάδες δέν μας έκαναν την χάρη να
κερδίσουν και μας πήγαν στο κουβά.

Σήμερα θα είναι και πάλι στης επιλογές μου για πιθανές τους νίκες μιας
και η αντίπαλος της ΜΠΡΙΝΕ η Ναιμπερσγκουντ έχει μερικές καλές
απουσίες, την ΣΟΝΓΚΤΑΛ την επιλέγω λόγο το ότι είναι το τρένο
της κατηγορίας, με την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Εντάξει καλή χρυσή η γηπεδούχος με καλή φόρμα, ιδίως στήν έδρα της
με συνεχώμενες νίκες, αλλά παίζει με μια πιό έμπειρη ομάδα που έχει
στόχο την άνοδο, και πιστεύω πώς η ΣΟΝΓΤΑΛ μπορεί να μας χαρίσει
το διπλο.

Ετσι λοιπόν τα δύο βασικά μου σημεία για σήμερα θα είναι η ΜΠΡΙΝΕ και η ΣΟΝΓΚΤΑΛ.

Τώρα μερικά άλλα σημεία που θα είναι επίσης επιλογές μου,
είναι τα διπλά των ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΙΡΟ μιάς και τα ρεπορτάζ
των αγώνων αναφέρουν οτι η Κρουζέιρο θα παραταχθεί με αναπληρωματικούς, μιάς και αγωνίζεται μεσοβδόμαδα στο δεύτερο τελικό
του λιμπερταδόρες με την Εστουδιάντες, και όπως είναι φυσικό το μυαλό
όλων στην ομάδα είναι στον αγώνα αυτό.

Επίσης λόγω φόρμας και αγωνιστηκών νέων παρουσιάζει ενδιαφέρων
το διπλό της ΤΡΟΛΧΑΤΑΝ απο το πρωτάθλημα της 2ής Σουηδίας.

Επίσης λόγω νέων ενδιαφέρων παρουσιάζει και ο ασσος της Βάασα απο
το πρωτάθλημα Φινλανδίας μιάς και η φιλοξενούμενη Τάμπερε θά έχει
πάρα πολλές απουσίες στο σημερινό αγώνα.

Αυτές λοιπόν πάνω κάτω θά είναι οι επιλογές-σκέψεις μου γιά τούς
σημερινούς αγώνες, καλή τύχη να έχετε σε ότι και αν επιλέξετε εσείς
με μοναδικό στόχο τον δρόμο πρός το ταμείο.

Καλά να περνάτε, καλο απόγευμα τα σεβη μου TENORIO !

Δεν υπήρχε τιμή για Τόρες

benitez.jpgΗ Λίβερπουλ θέλει τη νέα χρονιά να φτάσει ένα σκαλί ψηλότερα από πέρσι και για αυτό το λόγο δεν θέλει να παραχωρήσει τους καλύτερους της παίκτες. Ο Ράφα Μπενίτεθ αποκάλυψε ότι υπήρχαν προτάσεις για τον Φερνάντο Τόρες αλλά δεν ο Ισπανός επιθετικός δεν πωλείται.

Ο προπονητής των «κόκκινων» ήταν αρκετά σαφής «Είχαμε ορισμένες μεγάλες προτάσεις για ορισμένους από τους παίκτες μας αυτό το καλοκαίρι και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και ο Φερνάντο Τόρες. Όμως ξέραμε ότι αν ερχόταν προσφορά, θα λέγαμε όχι. Το βασικό είναι πως ο Τόρες ήθελε να μείνει εδώ».

Γιαννακόπουλος: "Δεν μας αρέσει η μετριότητα"



Γιαννακόπουλος και Γεωργέας διεκδικούν τη μπάλα Λίγες μέρες απομένουν πριν η ΑΕΛ δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της στη σεζόν, κόντρα στη Ριέκαβικ για το δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του μίλησε για το συγκεκριμένο παιχνίδι, την προετοιμασία, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι φέτος η ομάδα της Λάρισας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από πέρσι.

Είναι αρκετά νωρίς αυτός ο αγώνας. Θα έχουμε συμπληρώσει τρεις γεμάτες εβδομάδες προετοιμασίας. Σίγουρα το επίπεδο ετοιμότητας μπορεί να μην είναι στο 100%. Αυτό είναι λίγο-πολύ λογικό να μας συμβεί. Οφείλουμε, όμως, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας επιτρέψει στον επαναληπτικό της Λάρισας να πάρουμε την πολυπόθητη πρόκριση και να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο Γιουρόπα Λιγκ

Σίγουρα ο κόσμος έχει δει αυτή την ομάδα στο παρελθόν πρωταθλήτρια, την έχει δει να παίρνει δύο Κύπελλα και ο πήχης έχει ανέβει πολύ. Είναι καλό να υπάρχουν σε μια ομάδα απαιτήσεις. Σε εμένα αλλά και στα υπόλοιπα παιδιά δεν μας αρέσει η μετριότητα! Εχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και από την ίδια την ομάδα.

Θεωρώ ότι αυτό το κράμα εμπειρίας, ωριμότητας, νεαρής ηλικίας και ενθουσιασμού μπορεί να "παντρευτεί" καλά, ούτως ώστε να παρουσιάσουμε ένα σύνολο αξιόλογο. Να χαίρεται ο κόσμος να το βλέπει στον αγωνιστικό χώρο. Να είναι μια ομάδα που θα παίρνει τα αποτελέσματα που θέλει. Διότι στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν φτάνει μόνο το θέαμα, πρέπει να έχεις και ουσία.

Είμαστε μια ομάδα που της αρέσει να παίζει ποδόσφαιρο, που έχει ποιότητα. Αν μπορέσει αυτό να μετουσιωθεί σε ουσία και να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ακόμα καλύτερα. Πιστεύω ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα από τα περσινά. Η φετινή χρονιά θα είναι εξίσου επιτυχημένη. Οπως είπα και στην αρχή, πρέπει τα νέα παιδιά πολύ γρήγορα να βρουν τους κώδικες επικοινωνίας και συνεργασίες με τους παλιούς, ώστε να παρουσιάσουμε ένα αξιόμαχο και δεμένο σύνολο".

Πρόταση μαμούθ της Τσέλσι για Ιμπραϊμοβιτς



Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς... Κόλπο γκρόσο ετοιμάζει ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, όπως αναφέρει η "News of the World", είναι έτοιμος να καταθέσει πρόταση στην Ιντερ για τον Ζλάταν Αμπράμοβιτς, ρίχνοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τους Ντέκο, Καρβάλιο, οι οποίοι ενδιαφέρουν τους Ιταλούς.

Συγκεκριμένα η πρόταση των "μπλε" για την απόκτηση του Σουηδού άσου θα είναι 58 εκατομμύρια ευρώ συν τους δύο ποδοσφαιριστές. Ο Ιμπραϊμοβιτς με δηλώσεις του δηλώνει θετικός να συνεχίσει την καριέρα του στον αγγλικό σύλλογο. "Η Τσέλσι είναι μια από τις πιο μεγάλες ομάδες της Ευρώπης, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και στην πρέμιερ λιγκ, που είναι ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο".

Νασούτι: Εχω μείνει έκπληκτος

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για την ομάδα του Αρη. Ξεκινήσαμε μια πάρα πολύ δυνατή και σκληρή δουλειά. Η προετοιμασία είναι ιδιαίτερα απαιτητική και χρειάζεται πολύ επιμονή και δουλειά απ' όλους μας για να φτάσουμε με την καλύτερη δυνατή φόρμα στο φετινό πρωτάθλημα", ο Κριστιάν Νασούτι σύμφωνα και με τις δηλώσεις του, εμφανίζεται εντυπωσιασμένος από τα νέα δεδομένα. Ο Αργεντινός αμυντικός είπε ακόμη:

"Αν και ακόμα είμαι στην αρχή, αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το ρόστερ της ομάδας. Υπάρχουν πολύ ποιοτικοί παίκτες. Αυτό δείχνει ότι είμαστε ομάδα υψηλού επιπέδου και μας κάνει να έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας για να εκπληρώσουμε τους στόχους της νέας χρονιάς. Σίγουρα ο ανταγωνισμός μέσα στην ομάδα θα είναι πολύ μεγάλος. Τόσο εγώ, όσο και οι συμπαίκτες μου πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Αυτό που μ' έχει εντυπωσιάσει επίσης, είναι το εξαιρετικό κλίμα που υπάρχει στον Αρη. Όλοι είμαστε μια παρέα".

Ο Κριστιάν Νασούτι μίλησε με τα καλύτερα λόγια και για τον κόσμο του Αρη: "Έχω μείνει έκπληκτος από την λατρεία του κόσμου και την αγάπη που δείχνει σε όλη την ομάδα. Είναι πραγματικά εκπληκτικός και ανυπομονώ να ζήσω την ατμόσφαιρα ενός αγώνα. Γνωρίζω ότι είναι πολύ απαιτητικός από εμάς τους ποδοσφαιριστές. Αυτό σίγουρα μας γεμίζει ευθύνες. Γι' αυτό όμως δουλεύουμε εδώ σκληρά, για να είμαστε έτοιμοι και να τους προσφέρουμε πολλές χαρές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο".

Για τον ίδιο και τις προσδοκίες που έχει με την φανέλα του Αρη, τόνισε: "Αυτό που θέλω είναι να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις του προπονητή μου, αλλά και του κόσμου μας. Θέλω να τους προσφέρω όσα πιστεύουν και περιμένουν από μένα. Προσπαθώ καθημερινά για το καλύτερο και νομίζω μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος θα είμαι πανέτοιμος".

Ξεκίνησε προπονήσεις ο Σαβινί


Από προπόνηση του ΠΑΟΚ Στο Ντούρβερτ βρίσκεται και ο Μίρκο Σαβίνι. Ο Ιταλός αμυντικός αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη για Ντίσελντορφ και από εκεί μετέβη οδικώς στο αρνεμ και το κοντινό Ντούρβερτ. Ενσωματώθηκε με την υπόλοιπη αποστολή του Δικέφαλου και από την Κυριακή μπήκε στις προπονήσεις. Το απόγευμα του Σαββάτου παρακολούθησε το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη β' ομάδα της Ντε Γκράαφτσαπ. Το βράδυ, μετά το δείπνο της ομάδας, ο νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ είχε τετ α τετ με τον Φερνάντο Σάντος. Η συζήτηση μεταξύ τους έγινε με τη βοήθεια του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, σε ρόλο μεταφραστή, ως γνώστης της ιταλικής γλώσσας.

Μαζί με τους Κοντρέρας και Ίβιτς, οι οποίοι δεν αγωνίστηκαν σε κανένα από τα δύο παιχνίδια προετοιμασίας που έγιναν το Σαββάτο, ο Σαβίνι χαιρέτησε όλους τους νέους του συμπαίκτες.

Αν όλα πάνε καλά, μέχρι τη Δευτέρα και ίσως από την Κυριακή το βράδυ, στην αποστολή του ΠΑΟΚ θα ενσωματωθεί ο Αντελίνο Βιερίνια. Ο Πορτογάλος θα έχει αποδεσμευτεί από την Πόρτο που έχει συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ να εισπράξει 300 χιλιάδες ευρώ. Ο Βιερίνια θα βρεθεί κοντά στους συμπαίκτες του και θα πιάζει άμεσα δουλειά. Ήδη έχει χάσει ένα μεγάλο μέρος της προετοιμασίας.

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα για ορισμένους από τους νέους ποδοσφαιριστές. Ο Σάντος είδε με ικανοποίηση τον Αμπουμπακάρι να αλλάζει τη ροή του δεύτερου φιλικού και εξίσου καλός ήταν ο Φωτάκης. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έχει στη διάθεσή του ακόμη τον Κοντρέρας που ξεκουράζεται μετά τις υποχρεώσεις του στους αγώνες με τη Χιλή και τον Ίβιτς που είναι τραυματίας.

Λέκι: "Ο Ηρακλής πρέπει να βρίσκεται ψηλά"


Ο Προτάσοφ στην προπόνηση του Ηρακλή "Είχα έναν χρόνο ολόκληρο γεμάτο προπονήσεις κάθε μέρα. Είμαι σε καλή κατάσταση, αισθάνομαι καλά. Θα το δείξω όμως αυτό μέσα στο γήπεδο. Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι κάτι συγκεκριμένο. Είναι βέβαιο ότι θα δουλέψω σκληρά και μέσα από αυτή την προσπάθεια θα επιδιώξω να βοηθήσω την ομάδα πνευματικά και αγωνιστικά", είπε ο Ματίας Λέκι που από το Σαββάτο ανήκει και τυπικά στο δυναμικό του Ηρακλή. Τη Δευτέρα θα ταξιδέψει με την ομάδα στην Αυστρία, όπου θα πάρει μέρος στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Και πρόσθεσε: "Ξέρω ότι ο Ηρακλής φτιάχνει μια καλή ομάδα και το βλέπω. Είδα να γίνονται κινήσεις μεταγραφικές και να έρχονται παίκτες αναγνωρίσιμοι παγκόσμια. Ήξερα μέσα από το διαδίκτυο και για τις εγκαταστάσεις. Τις είδα τώρα και εντυπωσιάστηκα. Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να έχω πολλές συμμετοχές, όσες πιο πολλές μπορώ. Να βοηθήσω την ομάδα. Ο Ηρακλής πρέπει να βρίσκεται ψηλά και αυτό θα επιδιώξουμε όλοι μαζί".

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας θα περάσει από το "μικροσκόπιο" των ανθρώπων της Μπρίστολ Σίτι, τόσο μέσα από τις προπονήσεις, όσο και από φιλικό παιχνίδι, που είναι να γίνει τις επόμενες μέρες. Ο Ελληνας άσος θα μείνει στο Μπρίστολ ως την Παρασκευή και αναμένεται να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, εφόσον υπογράψει για να πάρει τα πράγματα του και θα φύγει εκ νέου για την Αγγλία.

Ο Παπαζαχαρίας μίλησε τις τελευταίες ημέρες και με τον Όλεγκ Προτάσοφ με τον τελευταίο να του εύχεται καλή επιτυχία, από τη στιγμή που είχε παρθεί η απόφαση για να δοκιμαστεί και κατ' επέκταση να παραχωρηθεί. Ο Παπαζαχαρίας θα αγωνιστεί τελικά τη Δευτέρα στο φιλικό της Σίτι κόντρα στη Χέρεφορντ, ομάδα Δ' εθνικής στην Αγγλία.

Με 28 ποδοσφαιριστές στην αποστολή θα αναχωρήσουν οι κυανόλευκοι το πρωί της Δευτέρας (13/7) για το αθλητικό κέντρο του Fuschlsee, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρώτο μέρος του βασικού σταδίου της προετοιμασίας.

Στην αποστολή δεν συμπεριλήφθηκε ο Αλεξάνταρ Βούκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, ενώ δεν συνέβη το ίδιο με τον άλλο ποδοσφαιριστή που είναι σε ανάλογη θέση. Ο Χρήστος Μπούρμπος θα ταξιδέψει στην Αυστρία, λόγω και της απουσίας του Μπάμπη Περπερίδη, που μένει πίσω λόγω τραυματισμού. Στην αποστολή δεν συμμετέχει φυσικά και ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας.

Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που θα αναχωρήσουν στις 8:05π.μ. από το αεροδρόμιο "Μακεδονία" με προορισμό το Μόναχο: Κοβαλέφσκι, Μπαντής, Μέλκας, Μακρής, Κατσαμπής, Λέκι, Κατσικάς, Μπούρμπος, Σαρακατσάνος, Γιαννούλης, Μάρτος, Τουμά, Μιλάνο, Πιλότο, Ντιέ, Φούφουλας, Ιωαννίδης, Παπαστεριανός, Κονέ, Καρλόπουλος, Βουτσιάς, Επστάιν, Ντίκα, Μπόσνιακ, Γιάκομπ, Αγρίτης, Γιάντσης και Βέλλιος.

Μαλεζάς: Στόχος μου να καθιερωθώ

Μαλεζάς: Στόχος μου να καθιερωθώ

Δηλώσεις, στην Ολλανδία όπου προετοιμάζεται ο ΠΑΟΚ έκανε ο Στέλιος Μαλεζάς και τόνισε ότι στόχος του είναι να καθιερωθεί στην ενδεκάδα της ομάδας.


«Να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ να κάνω όσα περισσότερα παιχνίδια μπορώ, αν και είναι πολύ δύσκολο, καθώς υπάρχουν στην θέση μου τρεις παίκτες», τόνισε ο παίκτης.

Αναφερόμενος στο τι μπορεί να πετύχει ο «Δικέφαλος» στη νέα περίοδο, ο Μαλεζάς είπε: «Τα περιθώρια βελτίωσης είναι μικρότερα, αφού από πέρσι ο πήχης ήταν πολύ ψηλά. Θέλουμε να κρατηθούμε σε υψηλό επίπεδο και να γίνουμε πιο γρήγορα ομάδα σε σχέση την προηγούμενη χρονιά. Πιστεύω ότι η χημεία θα βρεθεί πιο εύκολα, γιατί έχουμε διατηρήσει τον βασικό κορμό. Έχουν γίνει τεράστια βήματα προόδου, έχουν έρθει σπουδαίοι παίκτες αλλά πρέπει να βελτιωθούμε σε μερικές λεπτομέρειες. Δεν θεωρούμε ότι είμαστε φαβορί. Έχουμε χρόνο μπροστά μας».

Μίλησε και για τις άλλες ομάδες που αναμένεται να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα: «O Παναθηναϊκος έχει κάνει μεγάλες μεταγραφές και είναι βελτιωμένος. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα υπολογίσιμος και η ΑΕΚ μας έδειξε πόσο καλή είναι στα πλέι οφ. Νομίζω ότι για όλους τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα φέτος».

Μπεκενμπάουερ: «Είναι τρελός ο Πέρεθ»

beckenbauer_picnik.jpgΗ στάση του Φλορεντίνο Πέρεθ σε ότι αφορά τα υπέρογκα ποσά που ξοδεύει για την απόκτηση παικτών δεν αρέσει σε πολλούς. Ένας από αυτούς είναι και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση στον Ισπανό πρόεδρο της «βασίλισσας» χαρακτηρίζοντάς τον «τρελό» που ξοδεύει τόσα χρήματα.

«Αυτά τα χρηματικά ποσά που διατίθενται για μεταγραφές είναι γελοία. Πάντα υπάρχει ένας τρελός που σκορπίζει λεφτά. Προσωπικά θα είχα ενοχές αν ήμουν στη θέση του. Αυτά που κάνει είναι αδιανόητο ειδικά σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης».

Περιμένει πρόταση η Σαμπντόρια

cassano.jpgΤην Ιντερ περιμένει να της χτυπήσει η Σαμπντόρια για να ζητήσει και επίσημα τον Αντόνιο Κασάνο. Ο τεχνικός διευθυντής των Γενοβέζων, Πέπε Μαρότα σέβεται τους πρωταθλητές και αναμένει το κάλεσμα.

Ο άνθρωπος της «Σαμπ» γνωρίζω ότι μπορεί να πάρει ανταλλάγματα από τους «νερατζούρι»: «Γνωρίζουμε ότι ενδιαφέρονται για τον Αντόνιο Κασάνο κι αν μας καλέσουν θα πάμε να διαπραγματευτούμε μαζί τους. Ο Κασάνο είναι ο μεγάλος μας σταρ, αλλά γνωρίζουμε ότι η Ίντερ εκτός του ότι πληρώνει καλά, είναι διατεθειμένη να μας δώσει και παίκτες της ως έμψυχα ανταλλάγματα».

Εκκληση Σολομωνίδη για ενότητα


Φάση από τον αγώνα Καλλιθέα - Απόλλων Καλαμαριάς Για το παναπολλωνίστικο κάλεσμα της προσεχούς Τετάρτης αλλά και τις ενέργειες που γίνονται προκειμένου να βγει από το τέλμα ο Απόλλων Καλαμαριάς μίλησε στο "Αθλητικό Metropolis", ο Παναγιώτης Σολομωνίδης.

Ο εκ των ιδιοκτητών της ΠΑΕ, αναφέρθηκε καταρχάς στη συγκέντρωση της Τετάρτης σο "Θεατράκι": "Θα είναι μια καινούργια αρχή, θα ανάψει η σπίθα. Καταλαβαίνω τους δύσπιστους, έχουν δει τα τελευταία χρόνια όλα τα έργα... ανάποδα. Ο κόσμος αρχίζει και συνειδητοποιεί ότι πραγματικά μπήκαμε για να βοηθήσουμε. Η κατάσταση όμως έφτασε στα όριά της.

Ελεγαν ότι άλλοι είναι από πίσω μας. Τώρα καταλαβαίνουν ότι το κάναμε καθαρά από την αγάπη μας και για να σωθεί η ομάδα. Αν ενωθούμε πιστεύω ότι όλα θα λυθούν. Από τις συναντήσεις των τελευταίων ημερών πήραμε ελπίδες και από την Πολιτεία και από τον δήμο. Τώρα συνειδητοποιούν ότι οι μετοχές είναι σε μας και πιστεύω ότι θα έρθουν κι άλλοι κοντά μας. Μπορούμε να κάνουμε την ομάδα τεράστια. Δεν είμαστε χωριό. Είμαστε ο πλουσιότερος δήμος της Θεσσαλονίκης με τεράστια παράδοση στο ποδόσφαιρο, έχουμε βγάλει παικταράδες. Από την Τετάρτη πρέπει να ανάψει η σπίθα για να σωθεί η ομάδα και να την φτάσουμε ψηλά. Είμαι αισιόδοξος από τη φύση μου".

Ο Σολομωνίδης συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος, με ενωτικό τόνο: «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι δύσπιστος, θέλουν τον χρόνο τους συνειδητοποιούν ότι μπήκαμε από αγάπη στο σύλλογο και είμαστε μόνοι μας. Θέλουμε να έρθουν κι άλλοι και γιατί όχι να συνδιοικήσουμε. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το καλό του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Θέλουμε να ενώσουμε τον κόσμο. Μπορούμε αν ενωθούμε να πετύχουμε πολλά, να φέρουμε πολύ ψηλά την ομάδα, όχι μόνο στην Α' Εθνική, αλλά και πολύ ψηλότερα και να γεμίζουμε το γήπεδο. Δεν είναι η δύναμη του Απόλλωνα αυτά τα εισιτήρια που κόβει τώρα.

Πριν από ένα μήνα βοηθήσαμε την ομάδα χωρίς να σκεφτούμε τίποτα. Φέραμε και τις μετοχές στην Καλαμαριά. Οι μετοχές είναι όλων των Απολλωνιστών δεν ανήκουν σε ένα πρόσωπο. Αυτό θέλουμε, να διοικούμε όλοι μαζί την ομάδα. Ας έρθουν άλλοι 50 ή και 100 επιχειρηματίες μαζί μας. Ας έρθουν να κάνουμε σχήμα πολυμετοχικό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι τα καρκινώματα έφυγαν απ' την ομάδα.

Εμείς θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα που να αποτελείται και από δικά μας παιδιά, από την Καλαμαριά, να κάνουμε ακαδημίες. Ο Απόλλων έβγαζε πάντα παικταράδες. Ξεκαθαρίσαμε όμως ότι δεν μπορούμε μόνοι μας, πρέπει να έχουμε τη στήριξη όλων".

Εν συνεχεία, ο Παναγιώτης Σολομωνίδης μίλησε για τις επαφές των τελευταίων ημερών: "Πήρα τηλέφωνο τον Χάρρυ Κλυνν για να βοηθήσει, όπως κι άλλους πρώην παράγοντες. Εχει την καλή διάθεση. Δεν μας ενδιαφέρουν οι διαφορές του παρελθόντος, τους θέλουμε όλους κοντά μας. Μόνο ενωμένοι θα προχωρήσουμε.
Στη συνάντηση με τον δήμαρχο επίσης κατάλαβα ότι θέλει να βοηθήσει. Το ίδιο και με τον κ. Καλαφάτη.

Οι άλλες ομάδες βοηθήθηκαν στο παρελθόν, ήρθε και η σειρά του Απόλλωνα. Δεν είναι κομματικό το θέμα, ούτε που μας ενδιαφέρουν αυτά. Εμείς είμαστε με το κόκκινο και το μαύρο. Ο κ. Καλαφάτης μας είπε ότι στις 15 Μαΐου έδωσε 20.000 ευρώ και τον ευχαριστήσαμε για αυτό. Θέλουμε όμως στήριξη από την Πολιτεία, περιμένουμε από τους φορείς να έρθουν την Τετάρτη και να βρεθούν λύσεις".

Τέλος, μίλησε και για το ποντιακό στοιχείο: "Θέλουμε όλους τους Πόντιους στο πλευρό μας. Το ποντιακό στοιχείο είναι μέσα στον Απόλλωνα. Για αυτό και αποφασίσαμε να μη βάλουμε κανένα χορηγό στο πίσω μέρος των διαρκείας, αλλά το Μονοκέφαλο Αετό και τους ποντιακούς στίχους".

Στην εκπομπή παρενέβη και ο Αρης Κανελλόπουλος, πρώην διοικητικός παράγοντας της ομάδας, που εξέφρασε κι αυτός τη στήριξή του προς τους αδελφούς Σολομωνίδη, ενώ κάλεσε τον Χάρρυ Κλυνν να βοηθήσει: "Οι αδελφοί Σολομωνίδη είναι τα καλύτερα παιδιά. Έχουν τις μετοχές στα χέρια τους, έβαλαν το κεφάλι τους στον ντορβά και είναι υποχρέωση όλων να τους βοηθήσουμε.

Περιμένω την Τετάρτη να έρθει ο Χάρρυ Κλυνν και να βοηθήσει οικονομικά και ηθικά. Συμφωνώ με μια κουβέντα του Αβραάμ Περσίδη πριν από λίγες μέρες, ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται ενότητα", είπε και εν συνεχεία αναφέρθηκε στ μια προσπάθεια που ξεκίνησε για να βρεθούν οικονομικοί πόροι: "Τη Δευτέρα θα έχω ραντεβού με μεγαλοπαράγοντα της ομάδας, ενώ έχω μεσολαβήσει σε άνθρωπο μεγάλης ομάδας της Αθήνας για να βρεθούν Πόντιοι που θα βοηθήσουν. Ο,τι μπορεί πρέπει να κάνει ο καθένας μας", ολοκλήρωσε

Πέρασαν ΗΠΑ, Ονδούρες και Αϊτή


Η μπάλα στα δίχτυα... Με την ισοπαλία που κατέκτησε η Αϊτή κόντρα στις ΗΠΑ (2-2), κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά Γκολντ Καπ, ως μια από τις δύο καλύτερες τρίτες των ομίλων. Η Ονδούρα δεν συνάντησε δυσκολία κόντρα στη Γρενάδα, την οποία και συνέτριψε με 4-0, παίρνοντας και αυτή το εισιτήριο για τους "8".

ΗΠΑ-Αϊτή 2-2
(6', 90'+ Χόλντεν - 46' Σιρίν, 49' Σέρι)

Ονδούρα-Γρενάδα 4-0
(2' Μαρτίνεζ, 25' Εσπινόζα, 56' Βαλαδάρες, 67' Κόστλι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
1. ΗΠΑ 7
2. Ονδούρα 6
3. Αϊτή 4
------------------------------------------
4. Γρενάδα 0

Σενάρια για Ολυμπιακό και Σισκάουσκας


O Ραμούνας Σισκάουσκας Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας As αναφέρει πως ο Ραμούνας Σισκάουσκας βρίσκεται στο στόχαστρο τόσο του Ολυμπιακού όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Λιθουανός φόργουορντ έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και το θέμα είναι πως ο ίδιος έχει δηλώσει πως δεν θέλει να φύγει από τη Ρωσία.

Τι σημαίνει αυτό; Πως σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να αποκτήσει τον παίκτη θα πρέπει να πληρώσει ένα τεράστιο μπάι άουτ. Παρ' όλα αυτά, ο Σισκάουσκας έφυγε από την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό αφενός για τα τρελά λεφτά της ΤΣΣΚΑ και αφετέρου διότι η Αθήνα δεν άρεσε στη γυναίκα του, κάτι που δεν γίνεται να αλλάξει τώρα. Στον Ολυμπιακός διαψεύδουν το ενδιαφέρον, αλλά σε περίπτωση που ο Τζος Τσίλντρες αποφασίσει να φύγει τότε τα πράγματα ενδέχεται να αλλάξουν. Ο �Τσίλι� έχει λαμβάνειν για την επόμενη αγωνιστική περίοδο περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια και με αυτά τα χρήματα πολλά μπορεί να κάνει ο Ολυμπιακός...

Ο Ραμούνας Σισκάουσκας έχει συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ όπως ο ίδιος έχει τονίσει, θέλει να παραμείνει στη ρωσική ομάδα. Ωστόσο, η ισπανική εφημερίδα As αναφέρει σε δημοσίευμά της, ότι ο Λιθουανος παίκτης είναι στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης και του Ολυμπιακού! Λέτε;

Το αν ο Σισκάουσκας είναι ένας παίκτης που ενδιαφέρει τον Ολυμπιακό (και κάθε ομάδα, ακόμη και τον... Παναθηναϊκό) είναι δεδομένο, όπως φυσιολογικό είναι να τον θέλει και η Ρεάλ Μαδρίτης του Ετόρε Μεσίνα. Όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να φύγει από τη Μόσχα. Ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ και από τη στιγμή που προς το παρόν δεν συντρέχει οικονομικός ή αγωνιστικός λόγος, γιατί να φύγει και πώς;

Τα χρήματα που απαιτούνται για τη δική του μετακίνηση είναι πολλά. Η Ρεάλ τα έχει, όπως δείχνει φέτος το καλοκαίρι, αλλά όπως τονίζει η As δεν είναι μόνο της στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τους Ισπανούς, θέλει τον Σισκάουσκας (έναν εκ των κορυφαίων παικτών σε όλη την Ευρώπη), αλλά περιμένει μέχρι τις 15 Ιουλίου να δει τι θα γίνει με τον Τζος Τσίλντρες.

Αν ο Αμερικανός αποφασίσει να παραμείνει στην Ελλάδα, τότε δεν υπάρχει αγωνιστικό κενό στη θέση του και ο Σισκάουσκας θα είναι... πολυτέλεια και μάλιστα πολύ ακριβή. Αν όμως, σύμφωνα πάντα με τους Ισπανούς, ο Τσίλντρες αποφασίσει να επιστρέψει στο ΝΒΑ, ο Ολυμπιακός θα έχει ένα μεγάλο χρηματικό απόθεμα για να το διαθέσει. Και ο Σισκάουσκας θα είναι η ιδανική επιλογή...

Ειπε..........................

"Ο Σωτήρης Κυργιάκος είναι ο άνθρωπος που θα μας καθοδηγεί"

Δημήτρης Κουτρομάνος

(...υπόκλιση ενός αμυντικού της ΑΕΚ στον άλλο)

Έφυγε για Αγγλία ο Παπαζαχαρίας

Έφυγε για Αγγλία ο Παπαζαχαρίας

Ο Γρηγόρης Παπαζαχαρίας βρίσκεται από χθες το βράδυ στην Αγγλία. Ο 25χρονος κεντρικός αμυντικός έφυγε λίγο μετά από τις 8 μ.μ. από το αεροδρόμιο “Μακεδονία”, με στόχο να ολοκληρώσει τη συμφωνία με την Μπρίστολ Σίτι, όπου και αρχικά θα περάσει από το “μικροσκόπιο” των ανθρώπων της αγγλικής ομάδας. Τόσο μέσα από τις προπονήσεις, όσο και από φιλικό παιχνίδι, που είναι να γίνει τις επόμενες μέρες.
Ο Παπαζαχαρίας θα μείνει εκεί ως και την Πέμπτη ή το αργότερο ως και την Παρασκευή. Θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη, εφόσον υπογράψει για να πάρει τα πράγματα του και θα φύγει εκ νέου για την Αγγλία. Ο ίδιος δεν θέλησε να δηλώσει το παραμικρό κατά την αποχώρηση του. “Όταν τελειώσει το θέμα…”, ήταν οι μόνες κουβέντες, που βγήκαν από το στόμα του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Παπαζαχαρίας μίλησε τις τελευταίες ημέρες και με τον Όλεγκ Προτάσοφ πριν από την αναχώρηση του. Ο Ουκρανός τεχνικός εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον ποδοσφαιριστή και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, από τη στιγμή που είχε παρθεί η απόφαση για να δοκιμαστεί και κατ’ επέκταση να παραχωρηθεί.

Το αγγλικό δημοσίευμα

Πάντως, κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας υπήρχε αγγλική ιστοσελίδα, που αναφέρεται στο θέμα της παρουσίας του Παπαζαχαρία στην Αγγλία. Υπήρχε όντως εκτενής αναφορά σε ιστοσελίδα του Μπρίστολ. Στο δημοσίευμα γίνεται καταγραφή για την πορεία του Παπαζαχαρία. Επισημαίνεται, ότι ήταν διεθνής με την ελπίδων, αλλά και το ότι η φυσική του θέση είναι στο κέντρο της άμυνας, όπως επίσης για το γεγονός πώς έχει αγωνιστεί και στη δεξιά πλευρά της άμυνας. Στο ίδιο δημοσίευμα επίσης λέγεται ότι ίσως ο Παπαζαχαρίας αγωνιστεί τελικά στο αυριανό φιλικό της Σίτι κόντρα στη Χέρεφορντ, ομάδα Δ’ εθνικής στην Αγγλία.Πηγη Μετροσπορ

Αμούρ Μπουαζά…ο αντί-Ρεγκέιρο

Αμούρ Μπουαζά…ο αντί-Ρεγκέιρο

Προχθές το απόγευμα το η Βρετανική ιστοσελίδα “Skysports.com”, ανέφερε σε δημοσίευμα της, ότι ο Άρης ενδιαφέρεται για τον Αμούρ Μπουαζά. Τον 24χρονο Γαλλοαλγερινό αριστερό μέσο, που ανήκει στη Φούλαμ και πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός σε Τσάρλτον και Μπέρμιγχαμ.
Αρχικά η στάση των “κίτρινων” αναφορικά με το θέμα ήταν ουδέτερη, ωστόσο και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσσαλονικείς επιβεβαιώνουν εμέσως το ρεπορτάζ του “Skysports.com”, μιας και εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Μπουαζά. Άλλωστε οι συνθήκες που υπάρχουν για να τον αποκτήσουν, είναι θετικές, μιας και η Φούλαμ δεν τον υπολογίζει την νέα χρονιά και ψάχνει είτε να τον δώσει δανεικό, είτε να τον αφήσει ο ελεύθερο.
Μοναδικό εμπόδιο αυτή την στιγμή, φαντάζει το φερόμενο ενδιαφέρον της Σέλτικ και των Ρέιντζερς. Δείγμα, ότι ο Μπουαζά κάθε άλλο παρά αδιάφορος ποδοσφαιριστής είναι, μιας και έχει κινήσει την προσοχή των δύο μεγάλων Σκοτσέζικων ομάδων. Εξάλλου, η παρουσία του από το 2003 στα Αγγλικά πρωταθλήματα, δηλώνει ότι πρόκειται για έναν αξιόλογο παίκτη, με γεμάτες χρονιές. Ο σωματότυπος του και κυρίως το γεγονός ότι είναι λεπτοκαμωμένος τον βοηθάει να αναπτύσσει μεγάλη ταχύτητα, τόσο με την μπάλα, όσο και χωρίς αυτήν. Τα στοιχεία που τον συνοδεύουν γενικά, ταιριάζουν στο στιλ παιχνιδιού, που θέλει να παίξει ο Μαζίνιο την νέα χρονιά.
Έτσι λοιπόν ο Μπουαζά, φαίνεται να αποτελεί τον πρώτο “στόχο” για την θέση του αριστερού χαφ, με τον Γιάννη Κόντη, να έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τις συζητήσεις με την Φούλαμ, αλλά και με τον εκπρόσωπο του ποδοσφαιριστή. Το αν καρποφορήσουν ή όχι, οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών, θα φανεί εντός των ημερών. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι ο Μαζίνιο επιθυμεί να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεση του κατά την παραμονή της ομάδας στην Ιταλία. Πηγη Μετροσπορ

Στο 1-1 ο ΠΑΟΚ με Ντε Γκράαφτσαπ Β

Στο 1-1 ο ΠΑΟΚ με Ντε Γκράαφτσαπ Β

Ισόπαλο 1-1 έληξε το δεύτερο φιλικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, με αντίπαλο τη Β’ ομάδα της Ντε Γκράαφτσαπ. Το μοναδικό γκολ του Δικεφάλου, που αγωνίστηκε και με νεαρούς στη σύνθεσή του, σημείωσε με μακρινό σουτ ο Μπαλάφας. Το μεσημέρι, ο Δικέφαλος είχε νικήσει με 4-0 την Πούτεν, με τελείως διαφορετική ενδεκάδα.
Στο 18’ σέντρα από δεξιά, ο Αποστολόπουλος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κρέσιτς, 1-0. Στο 20′ προωθημένη μπαλιά του Βερόν στον Παπάζογλου, ο οποίος επιχείρησε το σουτ, πάνω στον αντίπαλο γκολκίπερ. Στο 30′ ο Αμπουμπακάρι, πάσαρε στον Κουτσιανικούλη, ο οποίος έστρωσε στον Μπαλάφα και αυτός με πολύ δυνατό σουτ από μακριά ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 44′ ο Αμπουμπακάρι έβγαλε τον Παπάζογλου τετ α τετ με τον αντίπαλο πορτιέρο, αλλά το σουτ του Έλληνα φορ πέρασε άουτ. Στο 54′ σουτ του Αποστολόπουλου, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Στο 62′ εκτέλεση φάουλ του Κουτσιανικούλη, κεφαλιά του Αναστασάκου, άουτ. Στο 64′ μετά από λάθος της ολλανδικής άμυνας, ο Κουτσιανικούλης βρέθηκε μόνος στην περιοχή, σούταρε, αλλά απομάκρυνε ο αντίπαλος γκολκίπερ. Στο 86′ σέντρα του Βερόν από αριστερά, μονοκόμματο σουτ του Αμπουμπακάρι από το σημείο του πέναλτι, άουτ.
ΝΤΕ ΓΚΡΑΑΦΤΣΑΠ Β: Αμεζρίν, Σπέκινγκ, Γιάνσεν, Βαντερτάβερ, Έβερς, Τέρσεγκετ, Σίερς, Όβεργκοορ, Βανίγκεν, Φέντενς, Κέουρντζες.
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Αποστολόπουλος (72’ Μωυσιάδης), Αραμπατζής, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Βερόν, Μπαλάφας, Αμπουμπακάρι, Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου (60’ Αναστασάκος), Αναστασάκος (26’ Σνάουτσνερ).

Ο Καφές νέος αρχηγός στην ΑΕΚ


Ο Παντελής Καφές σκόραρε για την ΑΕΚ Στον Παντελή Καφε πέρασε το χρίσμα του αρχηγού της ΑΕΚ τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο έμπειρος μέσος που πρόσφατα επέκτεινε τη συνεργασία του με την Ένωση κέρδισε 27 ψήφους και διαδέχεται ουσιαστικά τον Σωτήρη Κυργιάκο, ο οποίος λίγες ώρες πριν είχε θέσει τον εαυτό του εκτός μάχης. Δεύτερος βγήκε ο Νίκος Γεωργέας με 19, ενώ τον ακολούθησαν οι Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς με 14 και Ταμαντανί Ενσαλίβα με 9.

Bίγια και Ριμπερί ο Τσάβι

xavi.jpgΑν πρόεδρος της Μπαρτσελόνα ήταν ο Τσάβι θα αποκτούσε με κλειστά μάτια τους Φρανκ Ριμπερί και Νταβίντ Βίγια. Ο μέσος των Καταλανών έπλεξε το εγκώμιο τόσο του συμπατριώτη του επιθετικού όσο και του Γάλλου μέσου.

Ο αρχηγός των «μπλαουγκράνα» ανέφερε χαρακτηριστικά «Θα αποκτούσα τον Ριμπερί. Το να έχεις έναν τέτοιο παίκτη στα άκρα είναι εξαιρετικό. Το διαπιστώσαμε όταν παίξαμε κόντρα στην Μπάγερν και παρατηρούσαμε ότι πάντα από την πλευρά του όταν είχε την μπάλα δημιουργούνταν φάσεις. Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσει αλλά αν χρειαζόταν μία προσπάθεια για τον Ριμπερί θα την έκανα. Θα ήθελα να έρθει και ο Βίγια. Είναι σπουδαίος άνθρωπος, σπουδαίος συμπαίκτης, δουλεύει σκληρά και έχει ένα προφίλ που ταιριάζει στην Μπάρτσα».

Ξεπερνιέται και το εμπόδιο του ποσοστού!

bjrsmyr_mattias.jpgΘέμα λίγων ημερών είναι η απόκτηση του Ματίας Μπιέρσμιρ, αφού οι... αντιστάσεις των Σουηδών αναμένεται να καμφθούν. Μάλιστα, είναι πιθανό στις αρχές της εβδομάδας ο παίκτης να έρθει στην Αθήνα προκειμένου να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει. Το ποσοστό μεταπώλησης είναι το μοναδικό εμπόδιο, το οποίος όμως θα ξεπεραστεί.


Αίσιο τέλος αναμένεται να έχει το σήριαλ της απόκτησης του Ματίας Μπιέρσμιρ, αφού το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού μάλλον «ταρακούνησε» τους Σουηδούς. Αν και στο οικονομικό δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο, εντούτοις το ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη είναι ένα μικρό... «αγκάθι», αφού οι Σουηδοί αναφέρουν πως η Γκέτεμποργκ ζητά το 15%. Αυτό πάντως θα ξεπεραστεί, και δεν αποκλείεται ακόμα και τη Δευτέρα ο Μπιέρσμιρ να έρθει στην Αθήνα για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει.

Χάνει πρεμιέρα ο «Κατσούρ»

Χωρίς τον Κώστα Κατσουράνη θα παρουσιαστεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Εργοτέλη ο Παναθηναϊκός. Σύμφωνα με έγγραφο που έστειλε η πορτογαλική Ομοσπονδία, ο διεθνής μέσος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, αφού συμπλήρωσε 10 κίτρινες κάρτες την τελευταία αγωνιστική του πορτογαλικού πρωταθλήματος (με Μπελενένσες). Θυμίζουμε πως εκτός πλάνων είναι και ο Μαρσέλο Μάτος λόγω τιμωρίας

Και η Γιουνάιτεντ για Ετό

eto-betis.jpgΜετά την Σίτι και άλλη ομάδα του Μάντσεστερ κινείται για την απόκτηση του Σαμουέλ Ετό. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα η Γιουνάιτεντ που βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού έχει μπει δυνατά στην διεκδίκηση του Καμερουνέζου άσου της Μπαρτσελόνα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν στον ισπανικό σύλλογο 29 εκατομμύρια ευρώ για τον Ετό, ενώ στον ίδιο τον παίκτη προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με εβδομαδιαίες αποδοχές της τάξεως των 150 χιλιάδων λιρών.

«Στα 28 του επιθυμεί να μεταγραφεί σε ένα σύλλογο, που θα του δώσει την ευκαιρία να κερδίσει και άλλα τρόπαια. Δεν είναι τα χρήματα το παν», ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του Καμερουνέζου επιθετικού. Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ περιμένει την απάντηση της Μπαρτσελόνα και δεν δείχνει πρόθυμη να ανεβάσει την προσφορά της.

Και η Γιουνάιτεντ για Ετό

eto-betis.jpgΜετά την Σίτι και άλλη ομάδα του Μάντσεστερ κινείται για την απόκτηση του Σαμουέλ Ετό. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα η Γιουνάιτεντ που βρίσκεται σε αναζήτηση επιθετικού έχει μπει δυνατά στην διεκδίκηση του Καμερουνέζου άσου της Μπαρτσελόνα.

Οι «κόκκινοι διάβολοι» φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν στον ισπανικό σύλλογο 29 εκατομμύρια ευρώ για τον Ετό, ενώ στον ίδιο τον παίκτη προσφέρουν τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με εβδομαδιαίες αποδοχές της τάξεως των 150 χιλιάδων λιρών.

«Στα 28 του επιθυμεί να μεταγραφεί σε ένα σύλλογο, που θα του δώσει την ευκαιρία να κερδίσει και άλλα τρόπαια. Δεν είναι τα χρήματα το παν», ξεκαθάρισε ο μάνατζερ του Καμερουνέζου επιθετικού. Την ίδια ώρα η Μάντσεστερ περιμένει την απάντηση της Μπαρτσελόνα και δεν δείχνει πρόθυμη να ανεβάσει την προσφορά της.

Νέντβεντ: «Συγγνώμη, αλλά δεν θα πάρω»

juventus-nedved.jpgΤους λόγους για τους οποίους δεν σκοπεύει να συνεχίσει την καριέρα του ούτε στην Ίντερ, αλλά ούτε και στη Γιουβέντους εξήγησε ο Πάβελ Νέντβεντ. Παράλληλα, ο Τσέχος μέσος άνοιξε το παράθυρο για μια πιθανή μετακίνησή του στο αμερικανικό πρωτάθλημα.

«Έχω αποφασίσει να σταματήσω, τουλάχιστον από την Ιταλία. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους και τις ομάδες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, έδειξαν πίστη σε μένα και ήταν έτοιμοι να μου προσφέρουν συμβόλαιο για έναν ακόμα χρόνο», δήλωσε αρχικά ο Νέντβεντ.

Παρόλα αυτά τα λόγια του Τσέχου άσου αφήνουν να εννοηθεί ότι μπορεί η καριέρα στην Ιταλία να έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν αποκλείεται να συνεχίσει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα μικρότερης εμβέλειας. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι μια επιλογή, όμως το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στην Αμερική ακολουθώντας το παράδειγμα του Ντέιβιντ Μπέκαμ.

Συμφωνία με Κάστρο, παίρνει και Ριμόλντι


Ο Σέζαρ Αλμπέρτο Κάστρο Στον Πανσερραϊκό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σέζαρ Αλμπέρτο Πέρεζ Κάστρο. Ο 26χρονος αμυντικός από τη Βενεζουέλα συμφώνησε με τη διοίκηση της μακεδονικής ομάδας και αποτελεί προσωπική επιλογή του Γκιγιέρμο Ογιος. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν συνεργαστεί τόσο στον Ατρόμητο όσο και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο παίκτης αναμένεται να υπογράψει τη Δευτέρα.

Παράλληλα, οι Σερραίοι βρίσκονται κοντά στην απόκτηση και του Λούκας Ριμόλντι, τον οποίο επίσης ο Ογιος είχε και πέρυσι στον ΠΑΣ, όπως και ο Αργεντινός μέσος. Ενσάγκλια

Κυνηγάει Ρινκόν η Καβάλα


Ο Ρινκόν μαρκάρει τον Αντερσον Ο Μάκης Ψωμιάδης έχει βαλθεί να φέρει στην Καβάλα ένα "μεγάλο" όνομα. Ο ισχυρός άνδρας των "κυανόλευκων" κυνηγάει τον Ντιόγκο Ρινκόν, ο οποίος έχει φορέσει τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου. Ο Βραζιλιάνος που έχει μείνει ελεύθερος, έχει προτάσεις από ομάδες τις Ευρώπης και της Ασίας. Η πρόταση που έχει καταθέσει η Καβάλα είναι για διετές συμβόλαιο με τις ετήσιες απολαβές του ποδοσφαιριστή να φτάνουν τις 250.000 ευρώ.

Ο Ρινκόν από το 2000 έως το 2002 φόρεσε τη φανέλα της Ιντερνασιονάλ, έχοντας 29 συμμετοχές και δύο γκολ. Ο Βραζιλιάνος μέσος από το 2002 και για πετά χρόνια αγωνίστηκε σε 129 παιχνίδια της Ντιναμό Κιέβου έχοντας σκοράρει 46 γκολ. Πέρσι δόθηκε ως δανεικός στην Κορίνθιανς.

Ηττήθηκε στον τελικό η Εθνική


Ο Παππάς σε προσπάθεια του Η Εθνική ομάδα των Εφήβων δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή του κόσμου, καθώς ηττήθηκε στον τελικό του μουντομπάσκετ από την Αμερική με 88-80, ωστόσο η πορεία της κρίνεται άκρως επιτυχημένη δείχνοντας ότι το ελληνικό μπάσκετ έχει μέλλον, αρκεί κάποιοι να εμπιστευθούν αυτά τα παιδιά. Η Αμερική έφτασε αήττητη μέχρι το χρυσό νικώντας στον τελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης και όπως αποδείχθηκε την κορυφαία δύναμη στην Ευρώπη.

Ενα μπλακ άουτ στη δέυτερη περίοδο ήταν αυτό που στοίχισε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα το χρυσό μετάλλιο. Η Αμερική με σερί 16-1 ξέφυγε στο σκορ και μετά άφησε τους παίκτες του Γιώργου Βλασσόπουλου να κυνηγάνε στο σκορ. Στην Τρίτη περίοδο η Εθνική μας ομάδα έδειξε ότι μπορούσε να "γυρίσει" το παιχνίδι, αλλά οι δυνάμεις από τα διαδοχικά παιχνίδια, στέρευαν και στο τέλος κάποια αβίαστα λάθη και κάποια χαμένα ριμπάουντ δεν επέτρεψε στους διεθνείς μας να φτάσουν στην ανατροπή.

Η Αμερική έδειξε πιο έτοιμη με παίκτες που έχουν πολλά παιχνίδια στα πόδια τους και οι οποίοι γνωρίζουν πώς να διαχειρισθούν μία... κρίση την ώρα της αναμέτρησης.

Ο Νίκος Παππάς συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης.

19, 30-46, 51-60, 80-88