Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Σέβα: «Σαν ντέρμπι του Μιλάνο»


Μεγάλη προσμονή έχει ο Αντρέι Σεφτσένκο, για το αυριανό μεγάλο παιχνίδι της Δυναμό με την Ίντερ για το τσάμπιονς λιγκ, καθότι θυμάται όταν αγωνιζόταν εναντίον της με τη φανέλα της Μίλαν.

«Για μένα είναι πάντα ένα ντέρμπι όταν συναντώ την Ίντερ. Είναι ο ιστορικός μου αντίπαλος, είναι χαρά να τους αντιμετωπίζω και θα ήταν ωραία ικανοποίηση για μένα να τους νικήσω», δήλωσε ο "Σέβα" στην αποψινή συνέντευξη Τύπου, παραμονή του κρίσιμου ματς στο "Βαλερί Λομπανόφσκι", για να προσθέσει:

«Η Ίντερ έχει προσαρμοστεί καλύτερα στο ιταλικό πρωτάθλημα απ' ότι στο Τσάμπιονς Λιγκ επειδή έχει ένα μεγάλο ρόστερ που το βάθος χρόνου του επιτρέπει να παίρνει μεγάλα αποτελέσματα στη Serie A.

Περισσότερες ελπίδες στον όμιλο έχει η Μπαρτσελόνα, καθώς εντός έδρας παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο. Για οποιαδήποτε ομάδα είναι πολύ δύσκολο να επισκεφτεί το Καμπ Νόου".

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου, Βαλερί Γκαζάεφ, ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου ενώ αποκάλυψε ποιο είναι το μειονέκτημα της ομάδας του έναντι των Μιλανέζων.

"Ποντάρουμε στη συμπαράσταση των οπαδών μας, είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Είναι πάντα πλεονέκτημα να παίζεις εντός έδρας, όμως δεν είναι πάντα καθοριστικό. Αρκεί να δει κανείς αυτό που συνέβη στη Μπαρτσελόνα με την Καζάν στο Καμπ Νόου.

Ο Σέβα είναι παγκόσμιος παίκτης. Και χάρη στις ικανότητές του και στην κινητικότητά του μπορεί να παίξει σε περισσότερες από μία θέσεις κατά τη διάρκεια του ματς", τόνισε ο έμπειρος τεχνικός και συμπλήρωσε:

«Η ισοπαλία στο πρώτο ματς έχει περάσει τώρα στην ιστορία. Αυτή τη φορά θα είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, με άλλους παίκτες στην Ίντερ θα είναι μία άλλη πραγματικότητα.

Για μένα οι παίκτες μου είναι πιο δυνατοί από αυτούς της Ίντερ. Είμαστε νεότεροι από αυτούς με εξαίρεση τον Σέβα που είναι πιο ισορροπημένος χάρη στην εμπειρία του. Αυτό είναι το μοναδικό μειονέκτημά μας, η εμπειρία».

«Μπαμ» με Κοκλώνη η ΑΕΚ!

Την απόκτηση της Γεωργίας Κοκλώνη από τον Πανελλήνιο ανακοίνωσε σήμερα το τμήμα Στίβου της ΑΕΚ, μαζί και με άλλες μεταγραφές. Αναλυτικά:
«Μετά την ολοκλήρωση της Μεταγραφικής περιόδου που αφορούσε το Στίβο, το Σωματείο μας ενισχύθηκε σημαντικά με τις παρακάτω αθλήτριες:

1. ΚΟΚΛΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑ- ΕΤΩΝ: 28 – ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ:60μ,100μ,200μ,4Χ100μ
2. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ-ΕΤΩΝ:18-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: Γ.ΠΑΛΑΣΚΑΣ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ:400μ,800μ,4Χ400μ
3. ΘΕΟΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΕΤΩΝ:22-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: ΦΙΛΑΘΛ. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ:200μ,400μ Εμπ., 4Χ100μ,4Χ400μ.
4. ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΟΥΣΩ-ΕΤΩΝ:12-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: Γ.Σ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΣΦΑΙΡΑ, ΣΦΥΡΑ, ΔΙΣΚΟΣ
5. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΤΩΝ:18-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: ΕΡΜΗΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ:400μ,800μ,4Χ400μ.
6. ΚΕΦΑΛΑ ΚΩΝ/ΝΑ-ΕΤΩΝ:32-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΜΕΣΑΙΕΣ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΩΜΑΛΟΣ.
7. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΕΤΩΝ:19-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: Γ.Σ ΝΕΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ/ΙΛΙΟΥ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ:600μ,800μ,4Χ400μ.
8. ΖΙΩΓΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ-ΕΤΩΝ:20-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: Γ.Σ ΝΕΩΝ ΛΙΟΣΙΩΝ/ΙΛΙΟΥ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΜΕΣΑΙΕΣ & ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ, ΑΝΩΜΑΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑ-ΕΤΩΝ:23-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: Γ.Σ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ:1500μ,5000μ,ΑΝΩΜΑΛΟΣ.
10. ΠΑΠΑΚΩΤΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΕΤΩΝ:17-ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΟΜΑΔΑ: Α.Ο ΦΙΛΟΘΕΗΣ-ΑΓΩΝΙΣΜΑ: ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ».

Μπερλουσκόνι: «Αν βρεθεί καλύτερος...»


Δύσκολα θα παραχωρήσει την ιδιοκτησία της Μίλαν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι , παρά τις φήμες στην Ιταλία που ολοένα και φουντώνουν. Το αφεντικό των «ροσονέρι» και πρωθυπουργός της Ιταλίας υποστήριξε στο πλαίσιο παρουσίασης βιβλίου όπου έδωσε το «παρών» ότι η μοναδική περίπτωση να έφευγε από τους Μιλανέζους είναι αν βρεθεί κάποιος με καλύτερες προϋποθέσεις για να πετύχει από εκείνον, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί.

«Θα έκανα τη θυσία να πουλούσα τη Μίλαν μόνο αν ερχόταν κάποιος καλύτερος από εμένα. Μέχρι τώρα όμως δεν έχει έρθει κανένας που να ικανοποιεί αυτές τις προδιαγραφές», τόνισε ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κατέθεσε την άποψή του αναφορικά με το αν ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ενδέχεται να επενδύσει στο μέλλον στην ιταλική ποδοσφαιρική αγορά.

«Όχι, ειλικρινά πιστεύω ότι η Τσέλσι είναι αρκετή για αυτόν και θα παραμείνει εκεί».

Ζίκο: «Ευκαιρία για νίκη-πρόκριση»


Ως την πιο μεγάλη ευκαιρία να πάρει το εισιτήριο για τους «16» τους Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπουν στον Ολυμπιακό τον αγώνα με την Σταντάρ, όπως δήλωσε σχετικά ο προπονητής Ζίκο.

«Είναι χρυσή ευκαιρία να πάρουμε καλό αποτέλεσμα και να βρεθούμε κοντά στην πρόκριση. Εκτός έδρας γνωρίζω ότι υπάρχουν δυσκολίες, αλλά ξέρουμε καλά την αντίπαλο μας. Αν εφαρμόσουμε τις οδηγίες μου, μπορούμε να πάρουμε την νίκη. Με νίκη 100% περνάμε, αλλά και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Η ομάδα είναι καλά προετοιμασμένη και περιμένω να παίξουμε καλά για το θετικό αποτέλεσμα», το πρώτο σχόλιο του τεχνικού του Ολυμπιακού, ο οποίος πρόσθεσε δεν αρνήθηκε να μιλήσει και για τα σενάρια:

«Ακόμη και να χάσουμε και τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια έχουμε τη δυνατότητα όταν θα έρθει η Άρσεναλ στην έδρα μας να κερδίσουμε και να περάσουμε. Λογικό είναι ότι η ομάδα θα κάνει ότι μπορεί για να πάρει το παιχνίδι αύριο και να προκριθούμε. Ακόμη και με την ισοπαλία αύριο εμείς θα είμαστε ικανοποιημένοι. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα αποκτήσουμε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση. Βέβαια θα παίξουμε για τη νίκη.».

Κληθείς να αποκαλύψει τα πλάνα του, υποστήριξε πως δεν αποκλείεται να δούμε τριάδα Ντουντού, Μαρέσκα και Λεντέσμα στα χαφ, αλλά: «Θα αποφασίσω μετά την προπόνηση γιατί υπάρχουν κάποιοι που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα και θέλω να δω πως θα πάνε».

Στη συνέχεια, ο Βραζιλιάνος τεχνικός ρωτήθηκε για το τι οδηγίες θα δώσει στους παίκτες του, αφού είναι γνωστό ότι η Σταντάρ θα ανοιχτεί στην επίθεση: «Πρέπει η ομάδα να ξέρει αμύνεται και να επιτίθεται εξίσου καλά. Για παράδειγμα αν μία ομάδα μπει επιθετικά, εμείς πρέπει να είμαστε σε θέση να αμυνθούμε για να κοιτάξουμε να βγούμε στην αντεπίθεση».

Μπορεί, όμως, ο Ολυμπιακός να στοχεύει ακόμη στην πρώτη θέση του ομίλου; Η απάντησή του ήταν: «Τίποτα δεν είναι απίθανο στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει ένα αβαντάζ για εκείνον που θα βγει πρώτος, απ’ ότι δεύτερος. Σημαντικό είναι προκριθούμε. Το ποδόσφαιρο παίζεται μέσα στο γήπεδο».

Τους ποδοσφαιριστές εκπροσώπησε ο Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος αρχικά τόνισε για τον αγώνα: «Κανένα παιχνίδι στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν είναι εύκολο. Αυτό αν το κερδίσουμε θα πάρουμε κατά πάσα πιθανότητα την πρόκριση. Παίζουμε στην έδρα του αντιπάλου και τίποτα δεν είναι εύκολο. Ο καιρός δεν είναι ο ιδανικός. Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα ξεχνάμε όλα. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε ούτε τη βροχή, ούτε το κρύο. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ο καιρός δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα τραυματισμών, και αν αυτά μπορούν να επηρεάσουν τους «ερυθρόλευκους», απάντησε: «Υπάρχει κάποιο θέμα, το οποίο πρέπει να περάσουμε. Έχουμε μείνει και παίζουμε με έναν επιθετικό, αλλά έχουμε προσπαθήσει και μάθει μέσα από τις απώλειες να βρούμε τρόπο να δεθούμε. Έχουμε συνηθίσει και μπορούμε να ανταπεξέλθουμε».

Κλείνοντας, ξεκαθάρισε πως την Τετάρτη η ομάδα του μπορεί να θέσει τις βάσεις για πρόκριση: «Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσουμε στην επόμενη φάση από αύριο. Ξέρουμε ότι πρέπει να παίξουμε σωστά, έξυπνα με πάθος. Είμαστε έτοιμοι για αυτό. Αν προσπαθήσουμε όλοι μαζί πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Μουρίνιο: «Ε όχι και το παιχνίδι της ζωής μας»!


Δεν θεωρεί ως καθοριστικό το παιχνίδι με τη Δυναμό, ο προπονητής της Ίντερ Ζοζέ Μουρίνιο και είναι βέβαιος ότι η ομάδα του θα πάρει τη νίκη.

«Με τη Ντιναμό το παιχνίδι της ζωής μας; Για μένα το παιχνίδι της ζωής μας είναι πάντα το επόμενο. Και αυτό είναι το επόμενο. Δεν είναι ούτε αυτό με τη Ρόμα ούτε αυτό με τη Μπαρτσελόνα.

Δεν είναι καθοριστικό επειδή καμία από τις τέσσερις ομάδες δεν θα προκριθεί την Τετάρτη, αλλά θα είναι ένα σημαντικό ματς.

Τι δεν θα πρέπει να κάνει η ομάδα μου σε σχέση με το πρώτο ματς; Θέλω να πετύχουμε ένα γκολ περισσότερο από τη Ντιναμό. Τίποτα παραπάνω.

Είμαι πεπεισμένος ωστόσο ότι θα κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι και θα προκριθούμε», τόνισε χαρακτηριστικά για την αναμέτρηση ο «special one».

Ρίχνονται στη μάχη μόνο οι (παν)έτοιμοι

Αναφορικά δε με τους παίκτες των οποίων η συμμετοχή είναι αμφίβολή, δηλαδή τους Σνάιντερ, Μότα, Μουντάρι, Κίβου (μυικά προβλήματα) και Μπαλοτέλι (προέρχεται από ίωση), ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν κατηγορηματικός.

«Η τελευταία προπόνηση στο στάδιο Λομπανόφσκι θα είναι καθοριστική: θέλω αυτοί οι παίκτες να έρθουν και να πουν μπροστά σε εμένα και στους γιατρούς πως είναι έτοιμοι 100%.

Εάν κάποιος είναι έτοιμος μόνο 99%, τον αφήνω εκτός. Είναι ένα παιχνίδι πάρα πολύ σημαντικό για να αφήσουμε πίσω μας αμφιβολίες».

«Δεν είναι πρόβλημά μου ο ιός της γρίπης»

Ο συναγερμός που έχει σημάνει στην Ουκρανία με την γρίπη Α έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα και να διεξαχθεί η αναμέτρηση Ντιναμό Κιέβου-Ίντερ με κλειστές τις πόρτες, αλλά ο Ζοσέ Μουρίνιο δεν έδειξε να ανησυχεί διόλου για αυτό το γεγονός.

«Δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Είμαι προπονητής, δεν είμαι ούτε γιατρός ούτε πολιτικός. Εάν αποφασιστεί να γίνει το ματς με κόσμο, αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα.

Η Ίντερ δεν με πληρώνει για να ανησυχώ, αλλά για να συγκεντρωθώ στο παιχνιδί, όχι στο αν θα γίνει με ανοιχτές ή κλειστές πόρτες, με ή χωρίς μάσκες.

Αύριο δεν θα έχω χρόνο να κάνω βόλτες και να σκέφτομαι ποιος στην εξέδρα πίσω από μένα θα έχει κλειστό ή ανοιχτό το στόμα», κατέληξε ο Μουρίνιο.

Αφιέωμα kicker για Ίβανσιτς

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Αντρέας Ίβανσιτς με τη φανέλα της Μάιντς και η Βόλφσμπουργκ ήταν το τελευταίο... θύμα του Αυστριακού μέσου. Οι Γερμανοί έχουν εντυπωσιαστεί και το «Kicker» τον χαρακτηρίζει ως τον «Μπάλακ της Αυστρίας». Όσο για τα περί.... Ολυμπιακού, ο ίδιος επιθυμεί να παραμείνει στη Γερμανία, κάτι άλλωστε που τόνιζε στο περιβάλλον του.

«Ο Ίβανσιτς είναι το κλειδί της επιτυχίας της Μάιντς. Κάθε ματς γίνεται όλο και καλύτερος, αλλά και πολυτιμότερος για την ομάδα του. Ο Ίβανσιτς παίρνει μέρος σε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις του παιχνιδιού της Μάιντς, δουλεύει στην άμυνα και είναι ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του πως αγωνίζεται η ομάδα.

Αν συνεχίσει να παίζει όπως τώρα τότε μία μεταγραφή σε ομάδα του υψηλότερου επιπέδου της Μπουντεσλίγκα είναι σίγουρη. Είναι απορία γιατί δεν παίζει στην Εθνική Αυστρίας, μάλλον θα πρόκειται για ένα προσωπικό ζήτημα. Ο Ίβανσιτς θα μπορούσε να είναι ο Μπάλακ της Αυστρίας. Γιατί πήγε ο κόουτς, Κονσταντίνι στο Μάιντς για να δει τον Ίβανσιτς και δεν τον κάλεσε σε ματς της Εθνικής; Δεν είναι αρκετά για την Εθνική ομάδα της Αυστρίας τουλάχιστον 20 λεπτά ποδοσφαίρου παγκόσμιας κλάσης;» γράφουν οι Γερμανοί. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο «Ιβ» συμπεριλήφθηκε για τέταρτη φορά φέτος στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος.

Όσο για τα περί... Ολυμπιακού, ο Αντρέας Ίβανσιτς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιστροφή του στην Ελλάδα, αλλά στον Παναθηναϊκό. Βέβαια, όταν υπήρξαν τα σενάρια με τους «ερυθρόλευκους» ο ίδιος τόνιζε στο περιβάλλον του «Μόλις ήρθα στη Γερμανία και ήδη τα πάω πολύ καλά γιατί να φύγω ξανά και μάλιστα τον Ιανουάριο...».

ΕΠΟ: "Προκαλεί την οργή όλων μας"


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΣΑ Παναγιώτης Δημητρίου το πρωί της Τρίτης εξέδωσε η ΕΠΟ.

Αναλυτική η ανακοίνωση:

"Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας, για την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους, σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών.

Ευχόμαστε στον Παναγιώτη Δημητρίου ταχεία ανάρρωση και σύντομα να βρίσκεται και πάλι δίπλα στους δικούς του και κοντά στην αθλητική οικογένεια.

Η επίθεση εναντίον ενός αθλητικού παράγοντα «σημαδεύει» τον ίδιο τον αθλητισμό, το ίδιο το ποδόσφαιρο.

Αυτή η άνανδρη πράξη προκαλεί την οργή και την καταδίκη όλων μας. Εδώ και τώρα πολιτεία, ΕΠΟ, ΕΠΣ, ΠΑΕ, πρέπει να οικοδομήσουμε τη μεγάλη συμμαχία κατά της βίας".

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Ικανοποίηση για Τσεσνάουσκις


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Καλά ήταν τα νέα αναφορικά με τον τραυματισμό του Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις. Όπως έδειξαν την Τρίτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο Λιθουανός υπέστη τελικά μυϊκή σύσπαση και όχι θλάση και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιστρέψει σε φουλ ρυθμούς προπονήσεων.

Οι Κρητικοί είχαν ρεπό σήμερα (3/11) και θα επιστρέψουν την Τετάρτη με διπλό πρόγραμμα, με το οποίο θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για την κυριακάτικη αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Άρης: Συμφωνία με Κούπερ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ είναι νέος προπονητής του Άρη, αφού οι "κίτρινοι" συμφώνησαν μαζί του και το ανακοίνωσαν επίσημα.

Ο Αργεντινός τεχνικός αναμένεται την Τετάρτη στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές και να τελειώσει οριστικά η συμφωνία με τον Άρη.

Όπως έκανε γνωστό η ΠΑΕ μέσα από την ανακοίνωσή της, το συμβόλαιο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προπόνηση της Τετάρτης θα την κάνει ο Άνχελ Πουέμπλα

Αναλυτικά η ανακοίνωση: "H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την πρόσληψη του Hector Raul Cuper στην θέση του προπονητή της ομάδας για ένα χρόνο".

Το who is who του Έκτορ Ραούλ Κούπερ

Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου 1955 στην περιοχή Τσαμπάς της επαρχίας Σάντα Φε στην Αργεντινή.

Ο Κούπερ στην ποδοσφαιρική του καριέρα αγωνιζόταν ως κεντρικός αμυντικός με δωδεκαετή καριέρα στη Φέρο, ενώ πέρασε και από τις Ιντεπεντιέντε και Ουρακάν, στην οποία έκλεισε την καριέρα του το 1992. Την τριετία 1984-86 είχε πέντε συμμετοχές και με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Η πρώτη ομάδα που ανέλαβε ως προπονητής ο Κούπερ ήταν η Ουρακάν το 1993, στην οποία έμεινε μέχρι το 1995. Εκείνη τη χρονιά μετακόμισε στη Λανούς, στην οποία επίσης έμεινε για δύο σεζόν, προτού μεταπηδήσει στην Ευρώπη.

Η πρώτη του ομάδα στη "γηραιά ήπειρο" ήταν η Μαγιόρκα, την οποία στην πρώτη του χρονιά (1997) στον πάγκο οδήγησε μέχρι τον τελικό του "Copa del Rey". όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα. Την αμέσως επόμενη χρονιά η νησιωτική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Αργεντινού, έφτασε μέχρι τον τελικό του τελευταίο Κυπέλλου Κυπελλούχων, όπου γνώρισε την ήττα από την ιταλική Λάτσιο.

Επίσης εκείνη τη χρονιά κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας επικρατώντας της Μπαρτσελόνα, ενώ η Μαγιόρκα κατέλαβε την υψηλότερη θέση της ιστορίας της στην Πριμέρα Ντιβισιόν, καθώς τερμάτισε τρίτη και κέρδισε μία θέση για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.

Ωστόσο δεν έμεινε στη Μαγιόρκα, αλλά ανέλαβε άλλη μία ισπανική ομάδα που συμμετείχε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, τη Βαλένθια. Μάλιστα κατάφερε να την οδηγήσει σε δύο διαδοχικούς τελικούς, το 2000 όταν ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 3-0, αλλά και το 2001 όταν έχασε τον τίτλο στα πέναλτι από την Μπάγερν Μονάχου.

Το 2001 ο Κούπερ άλλαξε πρωτάθλημα, καθώς η φιλόδοξη Ίντερ ήθελε τον Αργεντινό να κουμαντάρει το πανάκριβο ρόστερ της. Ο Κούπερ δεν χάρισε κανένα τίτλο στους "νερατσούρι", καθώς έχασε το σκουντέτο του 2002 την τελευταία αγωνιστική, ενώ αποκλείστηκε και στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ 2002-03 από τη... μισητή Μίλαν, με συνέπεια να απολυθεί το 2003.

Ένα χρόνο αργότερα κι αφού είχε μείνει άνεργος, επέστρεψε στην αγαπημένη του Μαγιόρκα και τη γλίτωσε από τον υποβιβασμό. Τη σεζόν 2005-06, παρά τις καλές μεταγραφές της ομάδας, η Μαγιόρκα βρισκόταν στον "πάτο" της βαθμολογίας, με αποτέλεσμα ο Κούπερ να παραιτηθεί.

Το 2007 ανέλαβε την Μπέτις, από την οποία απολύθηκε το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ τρεις μήνες αργότερα αντικατέστησε τον Ντομένικο Ντι Κάρλο στον πάγκο της Πάρμα. Στους "τζαλομπλού" έμεινε μόλις δύο μήνες, καθώς είχε μόλις δύο νίκες σε 10 αγώνες, με συνέπεια η Πάρμα να υποβιβαστεί στη Serie B.

Τον Αύγουστο του 2008 ανέλαβε τα ηνία της εθνικής ομάδας της Γεωργίας, αλλά επειδή δεν σημείωσε ούτε μία νίκη στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2010, το συμβόλαιό του δεν ανανεώθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης.

Καμάνιο: "Να σπάσουμε την τριάδα"

Ο Αργεντινός μάνατζερ του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Αλεχάντρο Καμάνιο, σε δηλώσεις του στον ARIS FM 92,8 δήλωσε: "Νιώθει με πάρα πολύ μεγάλη φιλοδοξία να έρθει και να δουλέψει στην ομάδα. Να έρθει στην Θεσσαλονίκη και να ξεκινήσει άμεσα την δουλειά του. Οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε πάρει είναι από τον κ. Καλσάντο και επαναλαμβάνω ότι ανυπομονεί να έρθει στην Θεσσαλονίκη για να πιάσει δουλειά".

Για το αν επιβιώνει μέσα από την πίεση που υπάρχει και στον Άρη τόνισε: "Και μόνο να κοιτάξετε το βιογραφικό του θα δείτε πόσο του αρέσει να δουλεύει όπως το τι έχει πετύχει βρισκόμενος στην Βαλένθια και στην Μαγιόρκα. Του αρέσει να δουλεύει σε ομάδες με πίεση και να πρωταγωνιστούνε οι ομάδες του. Ξέρει τι κατάσταση θα αντιμετωπίσει στον Άρη. Θέλω να ζητήσω ην απαιτούμενη υπομονή. Έχουμε μιλήσει με τον κ. Καλσάντο και να ξέρουνε ότι θα υπάρχει πολύ δουλειά".

Για το αν γνωρίζει το υλικό του Άρη είπε: "Δεν είμαστε μέντιουμ για να ξέρουμε μέχρι που θα φθάσει ο φετινός του Άρη. Ο Κούπερ γνωρίζει πολύ καλά το ρόστερ του Άρη και ότι είναι δυνατό γνωρίζει πάρα πολλούς και ότι το ρόστερ έχει πολλές δυνατότητες. Ανυπομονεί να πατήσει το γήπεδο και να ξεκινήσουν κοινή δουλειά θέτοντας κοινούς στόχους. Ο Κούπερ θέλει οι ομάδες του να είναι στις ψηλές θέσεις και όλοι μαζί να πετύχουμε πολύ ψηλούς στόχους".

Για την συμβολή των φιλάθλων του Άρη με έδρα του το "Μπομπονέρα" της Ευρώπης το "Κλεάνθης Βικελίδης" στο έργο που θα κληθεί να βγάλει σε πέρας ο Κούπερ για την επίτευξη των στόχων στην φετινή χρονιά επισήμανε: "Αυτό που θα πω καταρχάς είναι ότι είμαι από την Αργεντινή και είμαι φανατικός οπαδός των Μπόκα Τζούνιος είμαι πολύ χαρούμενος ότι θεωρούμε τον Άρη αδερφό μας στην Ευρώπη.

Όπως είπα αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα μπορέσουμε να πετύχουμε υψηλούς στόχους. Τους οπαδούς του Άρη τους θυμάμαι και από το παιχνίδι με την Θέλτα και να είναι βέβαιοι ότι ερχόμαστε για να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να σπάσουμε την τριάδα της Αθήνας και παίζουμε στην Ευρώπη".

Σεϊταρίδης: "Νταμπλ όπως το 2004"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης πέντε χρόνια μετά την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό επέστρεψε στο "τριφύλλι" με στόχο να φτάσει ξανά στην κατάκτηση του νταμπλ, όπως το 2004!

Ο άσος των "πράσινων" μίλησε στο "Παναθηναϊκό Τριφύλλι" όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις του με την ομάδα, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο "Παναθηναϊκό Τριφύλλι":

Γράφτηκαν και ακούστηκαν πάρα πολλά όλο το καλοκαίρι για σένα και τη σχέση σου με την ομάδα, χωρίς ποτέ να πάρεις θέση.

"Τι να πω εγώ; Ο καθένας έχει την άποψή του και είναι ελεύθερος να την εκφράζει με όποιον τρόπο επιθυμεί. Δεν πρόκειται να αναλώσω όλο το χρόνο μου να απαντά σε κάθε τι που γράφεται για μένα. Δεν θα μου έφτανε όλο το 24ωρο".

Κατηγορήθηκες ότι πήγες στο ξενοδοχείο που γινόταν η γενική συνέλευση των μετόχων και έκανες επίδειξη κοιλιακών.

"Ο καθένας λέει ό,τι θέλει όπως σου είπα ήδη. Δεν μπορώ να καταλάβω μεν για ποιο λόγο τα λένε αυτοί που τα λένε, δεν πρόκειται όμως να χάσω το χρόνο μου για τέτοια πράγματα. Έχω πολύ πιο σημαντικά πράγματα να κάνω και αυτοί που με ξέρουν και αυτοί που πρέπει να ξέρουν γνωρίζουν καλά τι είμαι και ποιος είμαι. Για τους υπόλοιπους δεν με ενδιαφέρει".

Κατηγορήθηκες ότι έκανες βουτιές στη Μύκονο αντί να συμφωνήσεις και να πας για προετοιμασία... Σκέφτηκες κάποια στιγμή "παραέκανα διακοπές";

"Όχι, καθόλου. Παράλληλα με τις διακοπές έκανα καθημερινή προπόνηση. Από τη στιγμή που δεν είχα βρει ομάδα, μπορούσα να κάνω όσες διακοπές ήθελα. Έκανα καθημερινά εντατικό πρόγραμμα και από τη στιγμή που δεν είχα κάποιες υποχρεώσεις, μπορούσα να κάνω όσα μπάνια ήθελα χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανένα".

Κατηγορήθηκες έντονα ότι ρωτήθηκες πριν τα ματς με την Ατλέτικο ποια ομάδα θα υποστηρίζεις και δεν απάντησες.

"Δεν με ενδιαφέρει τι λένε κάποιοι που προφανώς έχουν ένα στόχο. Δεν μου καίγεται καρφί γι’ αυτούς. Από την άλλη δεν είπα κάτι κακό. Ρωτήθηκα ποιoν θεωρώ φαβορί και απάντησα ότι στα χαρτιά είναι η Ατλέτικο".

Άλλο ένα που σου καταλογίστηκε είναι ότι μίλησες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

"Με τον Ολυμπιακό ποτέ. Με την ΑΕΚ μίλησα μία φορά με τον κ. Θανόπουλο, περισσότερο μάλιστα λόγω του Κυργιάκου. Με τον Σωτήρη είμαστε πολύ καλοί φίλοι και μου το ζήτησε μετά από παραίνεση του κ. Θανόπουλου. Ήπιαμε έναν καφέ και μιλήσαμε γενικά, ποδοσφαιρικά. Και ως συνήθως η τρίχα έγινε τριχιά όσον αφορά το πρόσωπο μου".

Πως νιώθεις που γύρισες;

"Πολύ ωραία. Γύρισα σε ένα μέρος που το γνωρίζω, σε μια ομάδα με την οποία είμαι δεμένος. Στις εγκαταστάσεις εδώ ήμουν και πιτσιρικάς και ειλικρινά νιώθω σα να μην πέρασε μια μέρα. Όσον αφορά τα συναισθήματά μου βέβαια γιατί στο προπονητικό κέντρο έχουν γίνει πολλές βελτιώσεις και είναι ακόμη καλύτερο. Γενικά είμαι πολύ χαρούμενος που γύρισα στον Παναθηναϊκό".

Η απραξία του τελευταίου καιρού σου στοίχισε;

"Κοίταξε, αυτό με την απραξία έχει γίνει καραμέλα. Μπορεί όποιος θέλει να κάνει το απλό και να δει ότι ήμουν στην Ατλέτικο μέχρι τα τέλη Μαΐου. Άρα η μόνη απραξία που μιλάμε είναι το γεγονός ότι δεν έκανα προετοιμασία. Και οι συνάδελφοί μου που είχαν ομάδα, μέχρι τις αρχές ή τα μέσα Ιουλίου έκαναν διακοπές. Δεν μπορώ λοιπόν να καταλάβω που έχουν δει αυτό το εξάμηνο απραξίας που λένε κάποιοι. Ορισμένοι δημοσιογράφοι οφείλουν να διασταυρώνουν τις πληροφορίες καλύτερα και να μη γράφουν ότι τους κατέβει ή ότι τους συμφέρει".

Ποιες διαφορές βλέπεις στον Παναθηναϊκό που άφησες και σε αυτόν που βρήκες;

"Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα, είδα πολλά νέα πρόσωπα. Βέβαια τους περισσότερους τους ήξερα από τις Εθνικές ομάδες. Το καινούριο γυμναστήριο είναι εξαιρετικό ενώ φυσικά είναι όλα νέα πρόσωπα στο τεχνικό και το ιατρικό τιμ".

Τα αισθήματά σου για τον Παναθηναϊκό ποια είναι;

"Ο Παναθηναϊκός είναι η ομάδα που ανδρώθηκα και αποτέλεσε το εφαλτήριο ώστε να γίνω γνωστός στην Ευρώπη. Τα συναισθήματα μου για τον σύλλογο μόνο θετικά είναι".

Οι στόχοι σου, με την επιστροφή σου, ποιοι είναι;

"Οι στόχοι συμβαδίζουν με της ομάδας και αφορούν την κατάκτηση τίτλων. Θα ήταν ευχής έργον, το ιδανικό θα έλεγα, να συνεχίσω από εκεί που έφυγα. Από το νταμπλ. Έχουμε την ποιότητα να το πετύχουμε αυτό αλλά ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα".

Έζησες μεγάλες στιγμές και στην Ευρώπη. Φαντάζομαι ότι οι παλιότεροι βάζετε στο κλίμα τους νέους για το όνομα του συλλόγου εκτός συνόρων.

"Ναι, τους βάζουμε στο κλίμα και νομίζω ότι το καταλαβαίνουν και από τις αντιδράσεις των οπαδών μας αλλά και από τα ΜΜΕ. Πλέον νομίζω ότι άπαντες καταλαβαίνουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει καλό όνομα στην Ευρώπη και οφείλουμε να το διατηρήσουμε".

Ακούστηκαν πολλές ξένες ομάδες το καλοκαίρι και μάλιστα γράφτηκε ότι είχες κλείσει στην Κολωνία.

"Κοίταξα να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό αλλά πιο κοντά βρέθηκα με τη Τζένοα. Γράφτηκε ότι "έκλεισα" στην Κολωνία, την επομένη «πήγα» στη Σάλκε και την μεθεπόμενη ήμουν κοντά στην Βόλφσμπουργκ. Αν συμπεριλάβουμε και τις τρεις της Αθήνας, το καλοκαίρι είχα υπογράψει σε 7 ομάδες... Πιο κοντά από όλες βρέθηκα με τη Τζένοα. Υπάρχει τεράστια διαφορά να λες μιλάω και συμφώνησα".

Πως ήταν στο Οπόρτο;

"Τον ένα μήνα που έμεινα εκεί διαπίστωσα ότι πρόκειται για μία από τις τοπ ομάδες του κόσμου στην οργάνωση. Όλοι όσοι δουλεύουν για την ομάδα την υπεραγαπάνε και θέλουν πρώτα απ’ όλα το καλό της. Οι φίλαθλοι είναι πάντα κοντά και ως σύλλογος η Πόρτο δουλεύει στην εντέλεια".

Θα μπορούσες να τα πας καλύτερα με τη φανέλα της;

"Δεν θεωρώ ότι έκανα κακή πορεία. Πιστεύω ότι πήγα από αρκετά έως πολύ καλά. Έπαιξα σε 23 παιχνίδια, πήραμε το Διηπειρωτικό, το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας και στο πρωτάθλημα μείναμε μόλις ένα βαθμό πίσω από την Μπενφίκα. Η Πόρτο είναι βέβαια σαν τον Παναθηναϊκό, πάει κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα, αλλά δεν πιστεύω ότι έκανα καθόλου κακή χρονιά".

Έφυγες όμως πολύ ξαφνικά.

"Ναι γιατί ήρθε μια εξωπραγματική πρόταση της Ντιναμό Μόσχας για εμένα, τον Μανίς και τον Κοστίνια και ο πρόεδρος μας πούλησε αμέσως, χωρίς ούτε να σκεφτεί να μας ρωτήσει".

Πως ήταν στη Μόσχα;

"Είχε πάρα πολύ κρύο. Υπερβολικό. Αυτό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό. Τον χειμώνα έφτανε -20 και ενίοτε -30. Το ποδόσφαιρο στο μεταξύ δεν είναι το δημοφιλέστερο σπορ, προηγούνται το χόκεϊ και το μπάσκετ. Η Ντιναμό είναι ομάδα με μεγάλη ιστορία αλλά δεν έχει τον κόσμο της Σπαρτάκ ή της ΤΣΣΚΑ. Είναι οι ομάδες άλλωστε με τθις περισσότερες διακρίσεις".

Στο Κρεμλίνο πήγες;

"Ναι, βέβαια. Το ξενοδοχείο που έμενα αρχικά άλλωστε ήταν ακριβώς απέναντι. Γενικά η Μόσχα έχει απίστευτες ομορφιές, είναι ίσως η ωραιότερη πόλη που έχω δει".

Με ποιους έκανες παρέα εκεί;

"Με τους Πορτογάλους και τους Βραζιλιάνους λόγω γλώσσας. Τον ένα χρόνο στην Πόρτο έμαθα τη γλώσσα και μπορούσα να μιλάω μαζί τους".

Στη συνέχεια είχες άλλη μια πρωτεύουσα και άλλη μια ιστορική ομάδα.

"Άλλος τρόπος ζωής στη Μαδρίτη. Ωραία πόλη και ευρωπαϊκή".

Η Ατλέτικο έχει κόμπλεξ απέναντι στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα;

"Δεν θα έλεγα ότι έχει κόμπλεξ. Υπάρχει η κόντρα, ειδικά με τη Ρεάλ που δίνει άλλο βάρος στην αναμέτρηση. Υπάρχει ζήλια πιστεύω για τα επιτεύγματα της Ρεάλ αλλά κόμπλεξ όχι. Ίσως μόνο στο γεγονός ότι η ομάδα είναι πολλά χρόνια εκτός τίτλων".

Απόλαυσες την παραμονή σε ένα από τα δύο κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης;

"Πέρασα τρία πολύ ωραία χρόνια στη Μαδρίτη. Έπαιζα σε μια ιστορική και μεγάλη ομάδα και στην παραμονή μου εκεί πετύχαμε τους αρχικούς μας στόχους, την έξοδο στο ΟΥΕΦΑ αρχικά και στο Τσάμπιονς Λιγκ στη συνέχεια. Ήταν ωραία η παραμονή μου και όσον αφορά τον τρόπο ζωής και ποδοσφαιρικά".

Ανεξαρτήτως συμβολαίων, απολαβών και λοιπών συμφωνιών, αν είχες τη δυνατότητα να παίξεις σε όποια ομάδα ήθελες, ποια θα διάλεγες;

"Οι αγαπημένες μου ομάδες από παιδί ήταν η Μίλαν και η Ρεάλ".

Από όλες αυτές τις εμπειρίες που είχες στο ανώτερο επίπεδο, ποιους παίκτες ζήλεψες, με την καλή έννοια;

"Να ζηλέψω όχι, να θαυμάσω ναι. Αρκετούς. Θαυμάζω να βλέπω να παίζουν τον Μέσι, τον Ιμπραίμοβιτς, τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Ροναλντίνιο".

Πως είναι να παίζεις αντίπαλος με τον Μέσι;

"Εγώ ήμουν, εντός εισαγωγικών, τυχερός γιατί σε όλα τα μεταξύ μας ματς έπαιζε στην απέναντι πλευρά, οπότε δεν είχαμε τετ α τετ. Είχα περισσότερο χρόνο να τον θαυμάζω παρά να τον αντιμετωπίζω. Γιατί δεν είναι και το καλύτερο να παίζει από την πλευρά σου... Είναι ένας παίκτης μοναδικός. Τον Ρονάλντο ας πούμε αν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και σε καλή μέρα μπορείς να τον σταματήσεις. Ο Μέσι και λόγω σωματοδομής, γιατί από μπάλα ξέρει πολλά καντάρια, είναι αδύνατον να τον σταματήσεις".

Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισες ποτέ;

"Αυτός που πάντα με κούραζε και πάντα μου άρεσε πολύ ως παίκτης ήταν ο Βιθέντε της Βαλένθια. Αν δεν είχε τους τραυματισμούς θα έκανε ακόμη πιο μεγάλη καριέρα".

Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχες;

"Είναι πολλοί. Είχα την τύχη να παίξω με μεγάλους παίκτες. Τον Φορλάν, τον Αγουέρο, τον Σιμάο, τους παίκτες της Πόρτο εκείνη τη σεζόν, τον Ουιφαλούσι. Αλλά και στον Παναθηναϊκό δεν υστερούσαν οι συμπαίκτες μου. Ειδικά οι Έλληνες. Όλη η ομάδα του νταμπλ και η προηγούμενη. Ο Καραγκούνης, ο Λυμπερόπουλος, ο Μπασινάς, ο Φύσσας. Έχω παίξει με τον Χένρικσεν, ένα εκπληκτικό αμυντικό. Τον Κυργιάκο, έναν από τους καλύτερους στόπερ στην Ευρώπη. Τον μεγάλο Βαζέχα επίσης".

Ποιος είναι ο καλύτερος φίλος που έκανες από το ποδόσφαιρο;

"Από ξένους ο Κοστίνια και ο Μανίς με τους οποίους πήγα και στη Ρωσία. Από Έλληνες ο Μπασινάς είναι πολύ καλός μου φίλος, ο Φύσσας, ο Κυργιάκος".

Για τις εντάσεις στην Εθνική ομάδα;

Οι καυγάδες σε μια ομάδα όντως δεν είναι συνηθισμένοι. Αλλά οι εντάσεις είναι και μάλιστα πάρα πολύ. Είναι λογικό με 25 διαφορετικές προσωπικότητες να μην συμφωνούν όλοι. Πάνω στην ένταση μπορεί να ειπωθούν κάποιες κουβέντες, ίσως και σε έντονο ύφος. Μετά βέβαια ξεχνιούνται όλα. Το κακό στην Ελλάδα είναι ότι όλα όσα γίνονται στα αποδυτήρια διαρρέουν στον τύπο. Όταν είμαστε μόνο οι παίκτες και οι προπονητές πρέπει να βρούμε ποιοι τα "ρουφιανεύουν". Έτσι έγινε και η τρίχα τριχιά μετά το ματς με τη Λετονία όπου απλώς έγινε μια έντονη συζήτηση".

Το Μουντιάλ είναι όνειρο;

"Είναι, για όλους μας. Ειδικά για μια φουρνιά που ηλικιακά δεν προλαβαίνει άλλο. Για πολλά παιδιά είναι η τελευταία ευκαιρία αυτά τα μπαράζ. Αλλά μια τέτοια διοργάνωση είναι όνειρο είτε είσαι 19 είτε είσαι 30. θα τα δώσουμε όλα και ελπίζω ότι θα τα καταφέρω".

Το δεύτερο αγαπημένο σου σπορ είναι η Φόρμουλα 1. Εκεί η ομάδα σου δεν πήγε καλά...

"Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν η χρονιά της Φεράρι. Κάτι οι αλλαγές στον κανονισμό, κάτι η ατυχία μας στοίχισαν φέτος. Τώρα η ομάδα πήρε τον Αλόνσο τον οποίο δεν συμπαθώ, αλλά μιας και αγωνίζεται για τη Φεράρι θα τον υποστηρίξω".

Ο γάμος είναι στα προσεχή σχέδια σου;

"Στα άμεσα όχι. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή..."

Βόρεια η νότια προάστια;

"Έχω ζήσει και στα δύο. Προτιμώ τα βόρεια για τον κόσμο και τα νότια για τη θάλασσα".

Μπάγεβιτς και παίκτες χείρα βοηθείας στην ΚΑΕ!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία προχώρησε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ!Ο «Ντούσκο» και οι παίκτες της ποδοσφαιρικής ομάδας αντιλαμβανόμενοι τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στο τμήμα μπάσκετ συγκέντρωσαν το ποσό των 20.000 ευρώ και το έδωσαν στην ΚΑΕ.

Αναμφίβολα είναι μια κίνηση που προκαλεί συγκίνηση, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα, ότι μπορεί αγωνιστικά η ομάδα του Μπάγεβιτς να μην έχει βρει ακόμη τον βηματισμό της, αλλά μπορεί να ρίχνει ένα βλέμμα συμπάθειας και να δίνει μια χείρα βοηθείας στην ΚΑΕ.

Ειδικά, αυτή την περίοδο η οικονομική αρωγή προς την ομάδα μπάσκετ είναι επιβεβλημένη, όσο δεν λύνεται το θέμα του Σμίλιαν Πάβιτς, προκειμένου οι ξένοι παίκτες να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα.

F1: "Τσουχτερός" ο Ράικονεν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η περίπτωση να συνεχίσει την καριέρα του ο Κίμι Ράικονεν στη Brawn GP μάλλον θα πρέπει να θεωρείται απίθανη, μιας και ο Φιλανδός έχει απαγορευμένο κασέ για τη νεοσύστατη ομάδα.

Αρκετά δημοσιεύματα ήθελαν τον Φιλανδό να συνεχίζει την καριέρα του στη νεοσύστατη ομάδα. Όμως, ο Ρος Μπρον με δηλώσεις του βάζει τα πράγματα στη θέση τους εξηγώντας ότι:

"Είναι πολύ ακριβός. Τόσο ο μάνατζερ που χειρίζεται την κατάσταση όσο και η αποζημίωση της Ferrari δεν υπάρχουν".

Η McLaren, επίσης, έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της τόσο για τον Κίμι Ράικονεν, όσο και για τον Τζένσον Μπάτον.

Τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Φιλανδό να μελετά το συμβόλαιο που του έχει προτείνει η βρετανική ομάδα με το ίδιο να δηλώνει κατά την παραμονή στο Άμπου Ντάμπι:

"Έχω επιλογές και ακόμα θέλω να μείνω εδώ (Formula 1), αλλά όλα πρέπει να είναι τέλεια. Δεν έχω λόγο να υπογράψω ένα συμβόλαιο αν δεν είμαι 100% ευτυχισμένος με αυτό".

Την ίδια στιγμή ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Σερ Τζάκι Στιούαρτ, συμβουλεύει τον Τζένσον Μπάτον να συζητήσει με την Brawn και να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

"Πρόκειται να βγάλει πολλά λεφτά τα επόμενα χρόνια. Τα 2.000.000 ευρώ ή τα 3.000.000 ευρώ δεν υπάρχουν ούτε εδώ, ούτε κάπου αλλού".

Μουσλίμοβιτς: «Αισθάνομαι υπέροχα, όλα πάνε καλά»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς το τελευταίο διάστημα δέχεται έντονη κριτική για την αγωνιστική του κατάσταση. Ο διεθνής Βόσνιος επιθετικός μιλώντας στην ιστοσελίδα της πατρίδας του «reprezentacija.net» παρουσιάζεται πάντως αισιόδοξος για τις από εδώ και πέρα εμφανίσεις του.

«Ήθελα να επιστρέψω στους αγωνιστικούς χώρους χωρίς ρίσκο και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ξεκίνησα στο παιχνίδι με την Ξάνθη από το πρώτο λεπτό. Προσπαθώ να βρω τη φόρμα μου και όλα πηγαίνουν καλά», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Τελείωσα το παιχνίδι, βάλαμε και ένα γκολ στο τέλος και όλα πήγαν καλά. Αισθάνομαι υπέροχα και την επόμενη εβδομάδα ελπίζω να παίξω από το πρώτο λεπτό και έτσι στο παιχνίδι με την Πορτογαλία θα είμαι σε πολύ καλή κατάσταση».

Στα αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε από χθες την προετοιμασία για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Πανθρακικό. Στην προπόνηση συμμετείχε ο Τσιρίλο, όπως και οι Βιτόλο, Μουσλίμοβιτς και Αμπουμπακάρι, που έβγαλαν όλο το πρόγραμμα χωρίς ίχνος ενόχλησης.

***Ο Μάκης Γκαγκάτσης θα εκπροσωπήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στη σημερινή σύσκεψη που θα γίνει στην Κομοτηνή για τα μέτρα ασφαλείας του σαββατιάτικου αγώνα του Δικεφάλου με τον Πανθρακικό. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε ζητήσει από τους Θρακιώτες το μέγιστο δυνατό αριθμό εισιτηρίων που μπορούσαν να διαθέσουν σε φιλοξενούμενη ομάδα. Η απάντηση ήταν 1.900 εισιτήρια από τα οποία η αστυνομία έκοψε άλλα 100 για λόγους ασφαλείας.

SUPERLEAGUE: Πολυτιμότερος παίκτης ο Σισέ, καλύτερο γκολ ο Σιόντης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, που σημείωσε και τα δύο γκολ στη νίκη του ΠαναθηναΙκού επί του Πανιωνίου, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκ. Καλύτερο γκολ ψηφίστηκε αυτό του Στέφανου Σιόντη της Καβάλας, στο ματς με τον Πανθρακικό (3-0).

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP:

-Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός) 56,5 %
-Λουτσιάνο Γκαλέτι (Ολυμπιακός) 36,8 %
-Βλάνταν Ιβιτς (ΠΑΟΚ) 6,7 %

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal:

- Στέφανος Σιόντης (Καβάλα) 86,6 %
- Αλεξάνταρ Σίμιτς (Λάρισα) 9,7 %
- Σέρχιο Λεάλ (Εργοτέλης) 3,7 %

Στην εθνική Αλγερίας ο Τζιμπούρ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ράφικ Τζιμπούρ αποτελεί «ξένο σώμα» για την ΑΕΚ, ωστόσο παραμένει αναντικατάστατο στέλεχος της εθνικής Αλγερίας, που προετοιμάζεται για τον αγώνα με την Αίγυπτο, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Mundial 2010.

Ο επιθετικός της Ενωσης είναι στις επιλογές του Ραμπάχ Σαααντάνε, εν όψει της κρίσιμης αναμέτρησης που θα διεξαχθεί στις 14 Νοεμβρίου. Στην αποστολή της Αλγερίας, που θα προκριθεί στα τελικά ακόμη και με ήττα (με διαφορά ενός γκολ), βρίσκονται μεταξύ άλλων, ο Ματζίντ Μπουγκέρα της Ρέιντζερς, ο Αντερ Γιαχία της Μπόχουμ, ο Ναντίρ Μπελχατζ της Πόρτσμουθ και ο Καρίμ Ματμούρ της Γκλάντμπαχ.

ΟΦΗ: Παρελθόν Παπαβασιλείου-Σηφάκης


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το κλίμα είχε βαρύνει πολύ για την τεχνική ηγεσία του ΟΦΗ μετά τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα. Χθές αργά τo βράδυ μετά από μαραθώνιο διοικητικό συμβούλιο αποφασίστηκε ότι η συνεργασία με τους Παπαβασιλείου-Σηφάκη θα πρέπει να διακοπεί ώστε να υπάρξει ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα και να πάρει τα πάνω της.

Μέλη της διοίκησης εξέφρασαν την άποψη ότι ίσως θα έπρεπε να συνεχίσει το δίδυμο για τα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε τελικά δεκτό. Προσωρινά στον πάγκο της ομάδας θα καθίσει ο Παύλος Αδάμος, μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης.

Ροναλντίνιο: «Μπορούμε το Τσάμπιονς Λιγκ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Δύο εβδομάδες μετά την ταπεινωτική ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου» από τη Μίλαν, η «βασίλισσα» πηγαίνει απόψε στο «Σαν Σίρο» με σκοπό να πάρει τη ρεβάνς. Όμως κάποιος έχει διαφορετική άποψη. Ο Ροναλντίνιο είναι αναγεννημένος και πιστεύει πως οι «ροσονέρι» μπορούν να περάσουν το εμπόδιο των Ισπανών και να φτάσουν ως την κορυφή της Ευρώπης.

«Περιμένω να είναι μια μεγάλη νύχτα Τσάμπιονς Λιγκ για όλη την ομάδα. Θα βάλω τα δυνατά μου. Νομίζω ότι η Μίλαν μπορεί να κατακτήσει το τρόπαιο. Η Μίλαν είναι μια σπουδαία ομάδα με μεγάλη ιστορία στο θεσμό. Είναι δύσκολο να πετύχουμε κάτι τέτοιο, αλλά δεν είναι αδύνατο», τόνισε ο 29χρονος Βραζιλιάνος.

Στη συνέχεια ο μεσοεπιθετικός του ιταλικού συλλόγου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην εθνική ομάδα εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου. «Αυτή τη στιγμή δε μπορώ να σκεφτώ τίποτα άλλο εκτός από τη Μίλαν. Προτεραιότητά μου είναι να κάνω εδώ ό,τι καλύτερο μπορώ στην ομάδα μου και κατόπιν θα έρθει και η επιστροφή μου στην εθνική».

Μπασινάς: «Ο Κούπερ είναι πολυτέλεια για την Ελλάδα»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πιο κατάλληλος άνθρωπος που θα μπορούσε να πει τη γνώμη του για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ, είναι ο Άγγελος Μπασινάς και αυτό γιατί είναι γνώριμοι από το 2006. Ο Αργεντίνος τεχνικός είχε ζητήσει από τον τότε εκπρόσωπο του νυν παίκτη της Πόρτσμουθ, Ζόρζε Μέντες να πάει τον Μπασινά στη Μαγιόρκα, όπως και έγινε. Η συνεργασία των δύο ανδρών στην Πριμέρα Ντιβιζιόν κράτησε μόνο ενάμιση μήνα, όμως ο 33χρονος μέσος θυμάται καλά αυτή τη συνύπαρξη και μίλησε για τον νέο, όπως όλα δείχνουν, προπονητή του Άρη.

«Από το βλέμμα του και μόνο απέπνεε σεβασμό. Εν συνεχεία, σε κέρδιζε με τη δουλειά του. Ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ είναι ένας προπονητής γεννημένος ώστε οι ομάδες του να παίζουν μόνο για το αποτέλεσμα. Γι' αυτό ως απαρέγκλιτη προπονητική του αρχή είναι η σωστή αμυντική και κατ' επέκταση ανασταλτική λειτουργία των παικτών του στο γήπεδο. Από τον φορ κορυφής μέχρι και τα στόπερ όλοι πρεσάρουν, τρέχουν. Οι τεμπέληδες δεν έχουν θέση στα πλάνα του. Σε λιώνει στη δουλειά. Καθημερινά. Από θέματα πειθαρχίας δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Μόλις είδα την είδηση περί αναμενόμενης πρόσληψής του από τον Αρη, πραγματικά εντυπωσιάστηκα (ευχάριστα). Για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ αποτελεί κάτι παραπάνω από πολυτέλεια».

Στο μεταξύ, εντός της ημέρας αναμένεται να επισημοποιηθεί η συμφωνία του Άρη με τον Αργεντινό προπονητή, ο οποίος τη Δευτέρα έλυσε τη συνεργασία του με την ομοσπονδία της Γεωργίας. Οι δύο πλευρές τα έχουν βρει στη διάρκεια του συμβολαίου (ως το τέλος της σεζόν με προοπτική επέκτασης για έναν ακόμη χρόνο) και στα χρήματα (πάνω από 600.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των αποδοχών του βοηθού κα του γυμναστή που θα φέρει μαζί του).

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, ο Κούπερ αναμένεται πιθανότατα την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη για να παρουσιαστεί επίσημα, αλλά θεωρείται δύσκολο να κάνει ντεμπούτο στο ματς του Σαββάτου με την Καβάλα. Έτσι η πρώτη παρουσία του στον πάγκο οδεύει προς... αναβολή μέχρι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα στις 22 Νοεμβρίου.

Α1: Μένει ο Έιβερι στον ΠΑΟΚ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Εγκαταλείφθηκε από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ η σκέψη για αντικατάσταση του Ουίλιαμ Έιβερι. Η μικρή προσφορά του Αμερικανού γκαρντ σε συνδυασμό με το βεβαρημένο από τραυματισμούς ιστορικό του είχαν οδηγήσει στη σκέψη να λυθεί το συμβόλαιό του και να αποκτηθεί στη θέση του ο Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς. Τελικώς όμως αποφασίστηκε να μείνει ως έχει το ρόστερ και διακόπηκαν οι επαφές με τον Σέρβο γκαρντ, καθώς κρίθηκε πως δεν θα υπήρχε σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της ομάδας, ενώ ο ήδη βεβαρημένος προϋπολογισμός θα επιβαρυνόταν κι άλλο. Ο Έιβερι έχει πλέον τη στήριξη της διοίκησης και του τεχνικού τιμ για να δείξει την αναμφισβήτητη αξία του.

Στο μεταξύ, με ένα πρόβλημα άρχισε η προετοιμασία για τον αγώνα με το Μαρούσι για την Τρίτη αγωνιστική. Ο Γιώργος Τσιάρας έχει έναν ερεθισμό στο γόνατο και για προληπτικούς λόγους υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, τα αποτελέσματα της οποίας θα γίνουν γνωστά εντός της ημέρας (3/11).

ΜΠΑΡΑΖ: Χωρίς θεατές σκέφεται η FIFA στο Ντόνετσκ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το ενδεχόμενο να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας μπαράζ της Ουκρανίας με την Ελλάδα, εξετάζει η FIFA. Με
δεδομένο τον απολογισμό του υπουργείου υγείας της, που αναφέρει το θάνατο 64 ανθρώπων, ο αγώνας της 18ης Νοεμβρίου, είναι σύμφωνα με την παγκόσμια ομοσπονδία υψηλού κινδύνου κι έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Από την πλευρά τους οι Ουκρανοί, προκειμένου να έχουν κόσμο στο πλευρό της Εθνικής, εξετάζουν την περίπτωση να μοιράσουν μάσκες στους φιλάθλους για την προστασία τους από τον ιό Η1Ν1.

Στο Ντόνετσκ, βρίσκεται από χθες, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής Τάκης Φύσσας για να εντοπίσει το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η αποστολή, αλλά και να βρει τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που θα προετοιμαστεί πριν τον αγώνα.

Ο Κώστας Μήτρογλου αναμένεται να είναι το νέο προσωπο της Εθνικής, καθώς ο Έλληνας επιθετικός του Ολυμπιακού σκοράρει ανελλιπώς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο για την περίπτωση του τραυματία Κώστα Χαλκιά.

Μάρτος:"Ζω κωμικοτραγικές στιγμές στην ομάδα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Χαβιέρ Μάρτος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικά Μέσα, μίλησε για τα φοβερά γεγονότα που έχει ζήσει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή, δίνοντας έμφαση στα επεισόδια των οπαδών του Γηραιού μετά τις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό.

Μπορεί ο Χαβίερ Μάρτος βρίσκεται στην χώρα μας από το καλοκαίρι του 2008, όμως όπως φαίνεται έχει προλάβει να τα ζήσει όλα!

Με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Γρανάδας, ο 25χρονος άσος μίλησε για τα τραγελαφικά επεισόδια που έχει βιώσει στο διάστημα που αγωνίζεται στον Ηρακλή, με αποκορύφωμα το ματς με τον ΠΑΟΚ όπου οπαδοί του ζήτησαν να κάψει την φανέλα των αντιπάλων για να μπορέσει να φύγει!

"Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πήγαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε. Εκεί μας περίμεναν οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι μας είπαν πως είδαν δυο από εμάς να ανταλλάσσουμε φανέλες με τους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά την λήξη του αγώνα.

Εκεί μας απείλησαν πως αν δεν τις κάψουμε, θα μας βάλουν φωτιά και πως δεν θα φύγουμε! Μάλιστα μερικοί από εμάς ήταν έξω από το ξενοδοχείο και έφυγαν, αφήνοντας μας μόνους". Λίγες μέρες αργότερα όπως δήλωσε, πήρε το τρένο με κάποιους συμπαίκτες του και χρειάστηκε να τους ακολουθήσει ειδική φρουρά.

"Οπαδοί σταμάτησαν το λεωφορείο και άρχισαν να το χτυπούν"!

Μετά την επιστροφή του Ηρακλή από το ματς με τον Λεβαδειακό, όπου ο Γηραιός ηττήθηκε με 1-0, οπαδοί της ομάδας σταμάτησαν το λεωφορείο προκαλώντας επεισόδια. Ο Μάρτος μίλησε για το γεγονός, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο τα όσα συνέβησαν.

"Ήμασταν έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο και περνώντας από τα τελευταία διόδια, περίπου 100 οπαδοί μας περίμεναν το λεωφορείο. Μας σταμάτησαν και άρχισαν να το χτυπάνε. Υπήρχε σχέδιο από την αστυνομία και από ιδιωτικούς σεκιούριτι, αλλά ήταν αρκετός ο κόσμος και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Στη συνέχεια οι οπαδοί ζήτησαν από τον προπονητή να κατέβει κάτω, αλλιώς δεν θα έφευγαν από μπροστά μας. Τελικά αποφασίστηκε να κατέβουν κάτω μόνο οι αρχηγοί της ομάδας, αφού αν κατεβαίναμε όλοι υπήρχε κίνδυνος να γίνουν σοβαρά επεισόδια.

Δόξα τον θεό μου συμπεριφέρθηκαν καλά

Ήμουν ο πρώτος που κατέβηκε κάτω και δόξα τον θεό μου συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό. Μας μιλούσαν στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και λίγο στα Ισπανικά σε ήρεμο κλίμα. Στη συνέχέια όμως ένας από αυτούς νευρίασε χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε εκείνη την φάση πως είχε τόσο κόσμο που έσπρωχνε και φώναζε, που δεν πατούσα στο έδαφος!

Τελικά, αφού μιλήσαμε μαζί τους και ηρέμησαν, μας άφησαν να μπούμε μέσα στο λεωφορείο και να φύγουμε".

"Με τέτοια γεγονότα σκέφτομαι να φύγω"

Τέλος ο Μάρτος μιλώντας για το μέλλον του, είπε πως έχει κουραστεί με όλα αυτά που έχει ζήσει στην Ελλάδα και πως θέλει να αγωνιστεί στην Ισπανία.

"Είμαι κουρασμένος που βρίσκομαι τόσο καιρό μακριά από την Ισπανία. Γεγονότα όπως αυτά με κάνουν να αισθάνομαι ακόμα πιο άβολα. Πλέον σκέφτομαι πως το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά και να περνάω όμορφα στα παιχνίδια. Όσο αφορά το μέλλον μου θα δω στη συνέχεια τι θα κάνω. Θέλω πολύ όμως να παίξω στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία."

Λίβερπουλ: Χάνει Τόρες για δυο μήνες!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μεγάλη είναι πλέον η πιθανότητα να κάνει εγχείρηση ο Φερνάντο Τόρες, κάτι που σημαίνει πως θα μείνει εκτός για δυο μήνες. Πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο Στίβεν Τζέραρντ.

Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό για την Λίβερπουλ, καθώς εκτός από την άσχημη οικονομική κατάσταση που βιώνει, έχει να αντιμετωπίσει και μια σειρά τραυματισμών.

Στίβεν Τζέραρντ και Φερνάντο Τόρες πονάνε στην βουβωνική χώρα και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι έτοιμοι για την αναμέτρηση με την Λιόν, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Άγγλος μέσος θα υποβληθεί σε εξετάσεις την Πέμπτη με σκοπό να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, τότε θα οδηγηθεί στο χειρουργικό τραπέζι και ο χρόνος επιστροφής του υπολογίζεται στους δυο μήνες.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τόρες, που έχει ενοχλήσεις στο ίδιο σημείο, όμως ο Ράφα Μπενίτεθ σκέφτεται να τον πάρει μαζί του στην Γαλλία.

"Προσπαθούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, καθώς είναι πιθανό το ενδεχόμενο να χρειαστεί εγχείριση. Δυο ημέρες μετά το ματς με την Φούλαμ και ο Τόρες αισθάνεται ενοχλήσεις. Αν τον πιέσουμε δεν ξέρω αν θα μπορέσει να αποδώσει όπως πρέπει, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός χειρότερου τραυματισμού".

Από το ματς με την Λιόν θα λείψουν σίγουρα οι Τζέραρντ, Ριέρα, Κέλι και Σκρτελ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Τζόνσον, Αουρέλιο και Ντάνιελ Άγκερ.

Α1 Ολύμπια Λ.: Συμφωνία με Καλαφατάκη


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η διοίκηση των "πορτοκαλί" αφού έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Κουτσοκέρα κινήθηκε γρήγορα και κατάφερε να έρθει σε συμφωνία με τον "Καλάφα" που αναμένεται άμεσα να πιάσει δουλειά.

Ο Έλληνας κόουτς βρέθηκε στη Λάρισα όπου συζήτησε με τους ανθρώπους της διοίκησης, πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε και δέχθηκε την πρότασή τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καλαφατάκης είχε μιλήσει με τους "πορτοκαλί" πριν την έναρξη της προετοιμασίας, αλλά τελικά η συμφωνία είχε χαλάσει την τελευταία στιγμή.

Η ΓΣ Ολύμπια μετράει προς το παρόν δύο ήττες στο Πρωτάθλημα (48-83 από τον Παναθηναϊκό και 108-61 από τον Ηλυσιακό) και πλέον καλείται να πάρει την πρώτη της νίκη το Σάββατο εναντίον των Τρικάλων.