Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Μάρτος:"Ζω κωμικοτραγικές στιγμές στην ομάδα"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Χαβιέρ Μάρτος σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ισπανικά Μέσα, μίλησε για τα φοβερά γεγονότα που έχει ζήσει στην Ελλάδα και τον Ηρακλή, δίνοντας έμφαση στα επεισόδια των οπαδών του Γηραιού μετά τις αναμετρήσεις με ΠΑΟΚ και Λεβαδειακό.

Μπορεί ο Χαβίερ Μάρτος βρίσκεται στην χώρα μας από το καλοκαίρι του 2008, όμως όπως φαίνεται έχει προλάβει να τα ζήσει όλα!

Με δηλώσεις του σε ιστοσελίδα της Γρανάδας, ο 25χρονος άσος μίλησε για τα τραγελαφικά επεισόδια που έχει βιώσει στο διάστημα που αγωνίζεται στον Ηρακλή, με αποκορύφωμα το ματς με τον ΠΑΟΚ όπου οπαδοί του ζήτησαν να κάψει την φανέλα των αντιπάλων για να μπορέσει να φύγει!

"Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα πήγαμε στο ξενοδοχείο για να ξεκουραστούμε. Εκεί μας περίμεναν οπαδοί της ομάδας, οι οποίοι μας είπαν πως είδαν δυο από εμάς να ανταλλάσσουμε φανέλες με τους παίκτες του ΠΑΟΚ μετά την λήξη του αγώνα.

Εκεί μας απείλησαν πως αν δεν τις κάψουμε, θα μας βάλουν φωτιά και πως δεν θα φύγουμε! Μάλιστα μερικοί από εμάς ήταν έξω από το ξενοδοχείο και έφυγαν, αφήνοντας μας μόνους". Λίγες μέρες αργότερα όπως δήλωσε, πήρε το τρένο με κάποιους συμπαίκτες του και χρειάστηκε να τους ακολουθήσει ειδική φρουρά.

"Οπαδοί σταμάτησαν το λεωφορείο και άρχισαν να το χτυπούν"!

Μετά την επιστροφή του Ηρακλή από το ματς με τον Λεβαδειακό, όπου ο Γηραιός ηττήθηκε με 1-0, οπαδοί της ομάδας σταμάτησαν το λεωφορείο προκαλώντας επεισόδια. Ο Μάρτος μίλησε για το γεγονός, περιγράφοντας με γλαφυρό τρόπο τα όσα συνέβησαν.

"Ήμασταν έξι ώρες μέσα στο λεωφορείο και περνώντας από τα τελευταία διόδια, περίπου 100 οπαδοί μας περίμεναν το λεωφορείο. Μας σταμάτησαν και άρχισαν να το χτυπάνε. Υπήρχε σχέδιο από την αστυνομία και από ιδιωτικούς σεκιούριτι, αλλά ήταν αρκετός ο κόσμος και δεν μπόρεσαν να κάνουν κάτι.

Στη συνέχεια οι οπαδοί ζήτησαν από τον προπονητή να κατέβει κάτω, αλλιώς δεν θα έφευγαν από μπροστά μας. Τελικά αποφασίστηκε να κατέβουν κάτω μόνο οι αρχηγοί της ομάδας, αφού αν κατεβαίναμε όλοι υπήρχε κίνδυνος να γίνουν σοβαρά επεισόδια.

Δόξα τον θεό μου συμπεριφέρθηκαν καλά

Ήμουν ο πρώτος που κατέβηκε κάτω και δόξα τον θεό μου συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό. Μας μιλούσαν στα Ελληνικά, στα Αγγλικά και λίγο στα Ισπανικά σε ήρεμο κλίμα. Στη συνέχέια όμως ένας από αυτούς νευρίασε χωρίς λόγο, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά σε εκείνη την φάση πως είχε τόσο κόσμο που έσπρωχνε και φώναζε, που δεν πατούσα στο έδαφος!

Τελικά, αφού μιλήσαμε μαζί τους και ηρέμησαν, μας άφησαν να μπούμε μέσα στο λεωφορείο και να φύγουμε".

"Με τέτοια γεγονότα σκέφτομαι να φύγω"

Τέλος ο Μάρτος μιλώντας για το μέλλον του, είπε πως έχει κουραστεί με όλα αυτά που έχει ζήσει στην Ελλάδα και πως θέλει να αγωνιστεί στην Ισπανία.

"Είμαι κουρασμένος που βρίσκομαι τόσο καιρό μακριά από την Ισπανία. Γεγονότα όπως αυτά με κάνουν να αισθάνομαι ακόμα πιο άβολα. Πλέον σκέφτομαι πως το καλύτερο που έχω να κάνω είναι να δουλέψω σκληρά και να περνάω όμορφα στα παιχνίδια. Όσο αφορά το μέλλον μου θα δω στη συνέχεια τι θα κάνω. Θέλω πολύ όμως να παίξω στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην Ανδαλουσία."

Δεν υπάρχουν σχόλια: