Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Σκούλερουντ: «Σεβασμό στον ΠΑΟΚ»

Ο προπονητής της Βαλερένγκα, Τορ Όλε Σκούλερουντ, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis για την κλήρωση που έφερε την ομάδα του αντίπαλο του ΠΑΟΚ στο γ’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. «Για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω πολλά για την ομάδα του ΠΑΟΚ. Γνωρίζω όμως ότι τερμάτισε δεύτερος πέρσι στη βαθμολογία του ελληνικού πρωταθλήματος» δήλωσε αρχικά ο Νορβηγός τεχνικός και συνέχισε: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή. Θα δείξουμε σεβασμό στον ΠΑΟΚ, θα αντιμετωπίσουμε δύο δύσκολα παιχνίδια. Γνωρίζω ότι βρίσκεται στο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ, ενώ εμείς έχουμε δώσει 18 αγώνες πρωταθλήματος».

«Θα προσπαθήσουμε για την πρόκριση»

Όσο για τις φιλοδοξίες της Βαλερένγκα στην Ευρώπη, ανέφερε: «Έχουμε βλέψεις να περάσουμε στον επόμενο γύρο και στη συνέχεια να παλέψουμε για την είσοδό μας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Τα δύο ματς με τον ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολα, αλλά θα προσπαθήσουμε. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε. Μετά από μια καλή αρχή, κάναμε μια κοιλιά. Θα προσπαθήσουμε για να είμαστε έτοιμοι στα ματς με τον ΠΑΟΚ. Ένα ματς θα δώσουμε για το πρωτάθλημα πριν από την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Οντ Γκρένλαντ. Ο Αμπντελαουέ είναι ο καλός μας επιθετικός».

«Γνωρίζω τον Γκαρσία»

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει κάποιον ποδοσφαιριστή του Δικεφάλου, στάθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία: «Γνωρίζω τον Πάμπλο Γκαρσία, που έπαιξε στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά δεν ήξερα ότι τώρα ανήκει στον ΠΑΟΚ. Όταν πληροφορήθηκα ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα, περνώντας τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, κατάλαβα ότι πρόκειται για πολύ καλή ομάδα».
Τέλος, ευχήθηκε η ομάδα του να έχει καλύτερη τύχη από τη Λιν: «Θυμάμαι ότι ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει τη Λιν πριν από 5 χρόνια, την είχε κερδίσει 3-0 μέσα στο Όσλο. Ελπίζω εμείς να τα πάμε καλύτερα!».

Αραβίδης: "Θέλω να φτάσω ακόμη ψηλότερα"

Ο Αραβίδης ποζάρει με τη φανέλα του Αρη Ο Αρης βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες στην Ιταλία και ο Μαζίνιο μαζί με τους συνεργάτες του συνεχίζουν την σκληρή δουλειά με στόχο να είναι έτοιμη η ομάδα όταν αρχίσουν οι επίσημες υποχρεώσεις.

Σήμερα ήταν η σειρά του Χρήστου Αραβίδη να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου και αρχικά αναφέρθηκε στην σκληρή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις :
"Αυτή την στιγμή στην Ιταλία βρισκόμαστε στο 2ο και βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που είναι το πιο σημαντικό ενώ θα δώσουμε και μερικά πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια που θα βοηθήσουν την ομάδα. Δουλεύουμε πολύ καλά και σκληρά, όπως και στο Καρπενήσι αλλά έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας"

Συνεχίζοντας ο νεαρός επιθετικός τόνισε επίσης :
"Ο προπονητής ξέρει τις ικανότητες μου και πόσο μπορώ να προσφέρω στην ομάδα, εγώ είμαι σε θέση να αγωνιστώ είτε αριστερά είτε δεξιά και θα τα δίνω όλα για να κερδίσω μια θέση στην ομάδα. Φυσικά είναι στο χέρι του προπονητή μου, πως και που θα με χρησιμοποιήσει. Είναι τιμή μου που ανταγωνίζομαι τόσο καλούς παίκτες για μια θέση στην ενδεκάδα, αυτό όμως δεν με φοβίζει καθόλου αντίθετα είμαι αποφασισμένος να δουλέψω σκληρά για να καθιερωθώ στον Αρη"

Ερωτηθείς για τις πρώτες του εντυπώσεις από την ομάδα, ο Χρήστος Αραβίδης ανέφερε :
"Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πάρα πολύ καλές και νοιώθω ήδη ικανοποιημένος που ήρθα στον Αρη. Έχω άριστες εντυπώσεις και από τον κόσμο και την διοίκηση αλλά και από το οικογενειακό κλίμα που βρήκα στην ομάδα και στον προπονητή. Ξέρω φυσικά ότι έχω έρθει σε μια μεγάλη ομάδα και είμαι χαρούμενος για αυτό"

Στην παρατήρηση ότι πάντοτε με αντίπαλο τον Αρη έκανε πολύ καλά παιχνίδια, ο διεθνής επιθετικός είπε :
"Απέναντι στον Αρη πάντα έκανα καλά παιχνίδια, μου αρέσει να αγωνίζομαι στα πλάγια, να βγάζω ασίστ στους συμπαίκτες μου αλλά και να σκοράρω. Τα παιχνίδια όμως αυτά είναι παρελθόν, αυτό που θέλω τώρα είναι να κάνω ακόμη περισσότερα στην συνέχεια"

Για τον κόσμο της ομάδας, ο Χρήστος Αραβίδης σχολίασε :
"Στην 1η συγκέντρωση της ομάδας δεν είχε ανακοινωθεί ακόμη η μεταγραφή μου και δεν ήμουν στον αγωνιστικό χώρο, καθόμουν στον πάγκο και ζήλεψα τους συμπαίκτες μου για αυτό που έζησαν μέσα στο γήπεδο. Περιμένω τώρα να αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο του ’ρη σε επίσημο παιχνίδι, είμαι σίγουρος ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο"

Κλείνοντας ο Χρήστος Αραβίδης είπε :
"Ο Αρης είναι ένα βήμα παραπάνω για μένα, νοιώθω πως έχω ανέβει ένα σκαλοπάτι και θέλω να φτάσω ακόμη ψηλότερα με τον Αρη"

Μιλάνο: «Έτοιμος να προσφέρω»

Ο Μάουρο Μιλάνο μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας του Ηρακλή και υπογράμμισε ότι: «Γίνεται πολύ δουλειά, οι προσδοκίες είναι υψηλές για την φετινή χρονιά. Είναι ένα πλεονέκτημα για μένα ότι βρίσκομαι δύο χρόνια στην Ελλάδα, γνωρίζω την γλώσσα και είναι θετικό για να προσαρμοστώ άμεσα» ενώ για τους τραυματισμούς του είπε: «Σαν χαρακτηριστικό των ποδοσφαιριστών της Αργεντινής είναι ότι ξεχνάμε κάποιο τραυματισμό που έχουμε και συγκεντρωνόμαστε στο ποδόσφαιρο. Οι συνθήκες είναι ίδιες, απλά στον Αστέρα δεν μπόρεσα να παίξω λόγω τραυματισμού και τώρα εδώ θέλω να πάρω παιχνίδια και να βοηθήσω την ομάδα».
Για την παρουσία του κόσμου είπε: «Είναι πολύ θετικό και σημαντικό η παρουσία του κόσμου. Προέρχομαι από την Αργεντινή, μου αρέσει αυτό και μου δίνει έξτρα κίνητρο»
Συνεχίζοντας ο Μιλάνο τόνισε: «Ακόμα δεν έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις στο θέμα τακτικής, αλλά μέχρι τώρα όσα έχω δει μου αρέσουν, ο ευρωπαικός τρόπος παιχνιδιού μου ταιριάζει και θα ταιριάξει στην ομάδα» και συνέχισε: «Από μικρός μου άρεσε να παίζω σε υψηλό επίπεδο, οι δύο τραυματισμοί με κράτησαν πίσω αλλά είμαι έτοιμος να προσφέρω άμεσα. Ο μάνατζερ μου πρότεινε κάποιες ομάδες, αλλά ξέραμε πολύ καλά τι ομάδα είναι ο Ηρακλής, και αμέσως αποφασίσαμε να έρθουμε γιατί θέλω να παίξω σε υψηλό επίπεδο». Πηγη Μετροσπορ

Ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης για την ΑΝΑ-ΓΕΝΙΣΙΣ

Ανακοίνωση για την χθεσινή σύσκεψη εξέδωσε η ΚΑΕ Άρης στην οποία αναφέρει: “Ιδιαίτερα ενθαρρυντική υπήρξε η ανταπόκριση στην πρόσκληση της διοίκησης στην πρώτη συνάντηση επιχειρηματιών, επιφανών Αρειανών, το βράδυ της Πέμπτης στα γραφεία της Κ.Α.Ε. Άρης. Οι άνθρωποι που παραβρέθηκαν εκτίμησαν τη διοικητική και οικονομική σταθερότητα της ομάδας, η οποία παρέχει εγγυήσεις για οποιαδήποτε μελλοντική κίνηση. Καθορίστηκε αμέσως το πλαίσιο στο οποίο θα λειτουργήσει η συσπείρωση αυτή, με αυστηρή νομική συγκρότηση και οργανωτική συνέπεια.

Έτσι ως πρώτο βήμα κρίθηκε αναγκαίο να συσταθεί μια τετραμελής επιτροπή που αποτελείται από τους κυρίους Θανάση Τζεβελέκη, Θανάση Κουιμτζή, Πέτρο Ράσογλου και Γιάννη Σωσσίδη. Σκοπός της Επιτροπής αυτής είναι αρχικά να δρομολογήσει το συντονισμό των επιχειρηματιών που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στην ομάδα σύμβολο της πόλης, συνεισφέροντας και αυξάνοντας το μπάτζετ της φετινής χρονιάς, με μακροπρόθεσμο στόχο το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ να περάσει στα χέρια της νεοσύστατης αυτής Εταιρίας Αστικής Ευθύνης. Οι συγκεντρωμένοι διαπίστωσαν ότι είναι τιμή γι’ αυτούς να συνεισφέρουν στην πορεία ενός ιστορικού συλλόγου που συμμετέχει σε κορυφαίες διασυλλογικές διοργανώσεις και αποτελεί μια άκρως ελκυστική πρόταση για τους ανθρώπους που τον αγαπούν και θέλουν να τον στηρίξουν οικονομικά. Την κίνηση αυτή χαιρέτησε τηλεφωνικά και ο πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Άρη κύριος Γιάννης Γρανούζης, (απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκτός Θεσσαλονίκης), επιβεβαιώνοντας την οικονομική στήριξη της προσπάθειας. Σε συνδυασμό με την αγορά πεντακοσίων εισιτηρίων διαρκείας από τον πιο δυναμικό σύνδεσμο οπαδών, τον SUPER 3, κατανοεί εύκολα κάποιος ότι έχει τεθεί ο θεμέλιος λίθος για το ισχυρό οικοδόμημα ενός ενιαίου Άρη.
Οι άνθρωποι αυτοί, που αποτελούν τον πυρήνα στήριξης του Άρη, συνεχίζουν την ανιδιοτελή προσφορά τους, με τον τρόπο που το έπραττε ως τώρα η «ΓΕΝΕΣΙΣ» και ο Θανάσης Τζεβελέκης, γι’ αυτό και δεν επιθυμούν τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους. Κάθε αντίθετη κίνηση μόνον ως βλαπτική για το μπάσκετ του Άρη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί”.

Άρχισαν τα... δυσάρεστα

Τη… δυσάρεστη όψη της προετοιμασίας γνώρισαν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές του Άρη. Ο Ιομάρ Μαζίνιο τους επιφύλαξε, ένα σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα, βελτίωσης φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Η προπόνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 και μετά το καθιερωμένο ζέσταμα οι παίχτες πέρασαν στο γυμναστήριο.

Για μια ώρα έκαναν ασκήσεις με βάρη και στη συνέχεια επέστρεψαν στο γήπεδο. Για τα επόμενα 90 λεπτά εκτελούσαν ασκήσεις νευρομυικής προσαρμογής. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι απαραίτητες, καθώς έτσι η ενέργεια που αποκόμισαν από τα βάρη, μετατρέπεται σε εκρηκτικότητα και ταχύτητα και όχι σε σωματικό όγκο. Η προπόνηση μπορεί να ήταν αρκετά επίπονη και κοπιαστική, όμως οι ποδοσφαιριστές του Άρη, όχι μόνο δεν έδειξαν να δυσανασχετούν, αλλά μετείχαν στις ασκήσεις με ιδιαίτερο κέφι.

Οι Φλάβιο, Αμπρέου και Κάμπορα έτρεξαν έξτρα κύκλους γύρω από το γήπεδο, επειδή δεν εκτέλεσαν σωστά, μια από τις ασκήσεις. Οι τρεις τερματοφύλακες ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα, με τον Ριμπέιρο Ουέλερσον, που περιελάμβανε αρκετό τρέξιμο και ασκήσεις με τη μπάλα. Για πρώτη φόρα πήρε μέρος στην προπόνηση ο Χαβιέ Κάμπορα που έφτασε χθες το βράδυ στην Ιταλία, οπότε το τεχνικό τιμ των «κιτρίνων», έχει στη διάθεση του, όλους τους ποδοσφαιριστές.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με ένα πρόγραμμα κρυοθεραπείας σε ένα ποταμάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γήπεδο. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Λεάντρο Γκρασιάν αναμένεται να βγάλει το νάρθηκα, που του έχει τοποθετηθεί στο δεξιό καρπό, τις επόμενες μέρες. Και σήμερα οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές στη Βόρεια Ιταλία, αν και η μετεωρολογική πρόβλεψη κάνει λόγο για βροχές από το απόγευμα και μετά.

"Στέλνουν" τον "Ιμπρα" στην Μπάρτσα

Ο Ιμπραΐμοβιτς σε προσπάθεια του Η Μπαρτσελόνα θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, καθώς όπως επιμένουν σε δημοσιεύματα τους οι ισπανικές εφημερίδες "AS" και "Marca", η Ιντερ θα παραχωρήσει τον Σουηδό επιθετικό αντί 40 εκατ. ευρώ και με ανταλλάγματα τους Ετό και Χλεμπ (δανεικός).

Ο ισπανικός ραδιοφωνικός σταθμός "Cadena SER" μετέδωσε ότι η συμφωνία ενδέχεται να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες 72 ώρες, ύστερα από τις διαπραγματεύσεις που είχε το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος των πρωταθλητών Ευρώπης Ζοάν Λαπόρτα, με τους "νερατζούρι" στο Μιλάνο.

Ενισχύεται με Ντιούφ η Μάντσεστερ

Ο Μαμέ Μπιράμ Ντιούφ Την απόκτηση του Σενεγαλέζου Μαμέ Μπιράμ Ντιούφ ανακοίνωσε την Παρασκευή η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο 21χρονος στράικερ, που έρχεται από τη νορβηγική Μόλντε, αναμένεται να υποβληθεί την ερχόμενη εβδομάδα στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Αν περάσει αυτές τις εξετάσεις με επιτυχία, ο Ντιούφ αναμένεται να ενταχθεί στο δυναμικό των πρωταθλητών Αγγλίας από τον προσεχή Ιανουάριο. Μέχρι τότε θα παραμείνει στη νορβηγική ομάδα με τη μορφή δανεισμού από τους «κόκκινους διαβόλους».

Γκάλαχερ: «Έχει κλάμα μωρού ο Τέρι»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Mπορεί η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι να προσφέρει γη και ύδωρ στον
Τζον Τέρι (340.000 ευρώ την εβδομάδα!) για να τον δελεάσει να αφήσει την Τσέλσι, ωστόσο υπάρχουν και μερικοί οπαδοί των «πολιτών» που δεν επιθυμούν να δουν τον «JT» να φοράει τη φανέλα της αγαπημένης τους ομάδας.

Στην «μειονότητα» αυτή ανήκει και ο κιθαρίστας του βρετανικού ροκ συγκροτήματος «Oasis», Νόελ Γκάλαχερ, ο οποίος δήλωσε στην αγγλική εφημερίδα «Mirror» ότι έχει τρομοκρατηθεί με την ιδέα να δει τον «κάπτεν» της Εθνικής Αγγλίας στο Μάντσεστερ.

«Δεν μου αρέσει ο Τζον Τέρι και ποτέ δεν μου άρεσε. Έχει αστεία μάτια και έχει κλάμα μωρού. Είναι επίσης cockney (αγγλικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την τάξη των προλετάριων του Ανατολικού Λονδίνου)», τόνισε ο Γκάλαχερ, ο οποίος εξέφρασε επίσης την αντιπάθειά του και για τον έτερο στόχο της Σίτι, Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

«Είχα πάντα αντιπάθεια για τον Αντεμπαγιόρ. Δεν μου αρέσει αυτός ο ηλίθιος χορευτικός πανηγυρισμός του στο σημαιάκι του κόρνερ».

Χαλκιάς: «Στο χέρι μας»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Κώστας Χαλκιάς σχολίασε τον αντίπαλο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Europa League, που δεν είναι άλλος από την Βαλερένγκα και ξεκαθάρισε ότι με καλό αποτέλεσμα εκτός έδρας, ο «δικέφαλος του βορρά» θα πάρει την πρόκριση στην Τούμπα.

«'Εχουν αρκετά παιχνίδια στα πόδια τους. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες σε αυτά τα ματς. Θεωρώ πως από εμάς εξαρτάται η πρόκριση. Πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και να πάρουμε αποτέλεσμα και από το πρώτο ματς να κάνουμε βήμα πρόκρισης. Στο δεύτερο παιχνίδι, αν έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς, τότε θα πάρουμε την πρόκριση στην Τούμπα».

Όσο για το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο διεθνής γκολκίπερ τόνισε: «Είναι μια ομάδα για την οποία δεν ξέρουμε πολλά πράγματα. Έχει παιχνίδια στα «πόδια» της και το γεγονός πως βρίσκεται στο Europa League, σημαίνει πολλά. Το νορβηγικό ποδόσφαιρο στηρίζεται πολύ στη δύναμη και πρέπει να το προσέξουμε αυτό.

Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια είναι τελείως διαφορετικά και είμαι σίγουρος πως θα παρουσιαστούμε έτοιμοι. Δυστυχώς ή ευτυχώς, το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι θα είναι ευρωπαϊκό και για αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι σε αυτές τις αναμετρήσεις».

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.....

επιμέλεια-ΤΕΝΟRIO !


Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ 3ου ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Σάλτσμπουργκ/Μποέμιανς - Πιούνικ/Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ζρίνσκι/Σλόβαν Μπρατισλάβας - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ζυρίχη - Γεωργία Τιφλίδας/Μάριμπορ

Στρέιμουρ/ΑΠΟΕΛ - Ριλ/Παρτιζάν

Ιντερ Τούρκου/Σέριφ - Σλάβια Πράγας

Ακτόμπε/Χάφναρφιορντουρ - Μακάμπι Χάιφα/Γκλέντοραν

Εκράνας/Μπακού - Λέφσκι/Σαν Τζούλια

Βέντσπιλς/Ντούντελανζ - Σκόπια/Μπάτε

Βίσλα/Λεβάντια - Ντέμπρετσεν/Κάλμαρ

Κοπεγχάγη/Μόγκρεν - Τίρανα/Στάμπαεκ

Σπάρτα Πράγας - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σαχτάρ - Τιμισοάρα

Σπόρτινγκ Λισ. - Τβέντε

Σέλτικ - Ντιναμό Μόσχας

Αντερλεχτ - Σίβασπορ

Super League: Σέντρα οριστικά στις 22 Αυγούστου


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το Σάββατο 22 Αυγούστου θα γίνει κανονικά η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα της Super League όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ.

Παρά το αίτημα που υπήρχε από κάποιες ομάδες για αναβολή λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων,επαναβεβαιώθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας η θέση της τήρησης του καθορισμένου αγωνιστικού προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο η διοργάνωση θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου.

Το "παρών" στην συνεδρίαση έδωσαν για πρώτη φορά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της διοργάνώτριας αρχής του πρωταθλήματος, Νίκος Θανόπουλος και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας. Πιο αναλυτικά οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ:

1. Κατόπιν εγγράφου της Super League με θέμα την έναρξη του πρωταθλήματος 2009-2010, επαναβεβαιώθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας η θέση της τήρησης του καθορισμένου αγωνιστικού προγράμματος, σύμφωνα με το οποίο η διοργάνωση θα αρχίσει στις 22 Αυγούστου 2009.

2. Εκχωρήθηκαν στην εταιρεία SPORTFIVE τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας για τις ποδοσφαιρικές περιόδους 2010-2011, 2011-2012 και 2012-2013.

3. Παραχωρήθηκε στις Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων η διαχείριση των ραδιοτηλεοπτικών δικαιωμάτων για το πρωτάθλημα Δ Εθνικής 2009-2010.

4. Ορίστηκαν τέσσερις φιλικοί αγώνες της Εθνικής Παίδων ως εξής:

18 και 20/11/2009: Ελλάδα-Βουλγαρία στην Κομοτηνή. 16 και 18/12/2009: Ελλάδα-Σερβία στην Καβάλα. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. συμμετείχε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Super League Νίκος Θανόπουλος και ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔ Βασίλης Τεροβίτσας.

ΠΑΟΚ: Κλήρωση Europa League



Επιμέλεια: Δ.Μ.

H αντίπαλος του ΠΑΟΚ που προέκυψε μετα την σημερινή κλήρωση για το Europa League ειναι η Νορβηγική Valerenga.Το πρώτο παιχνιδι θα διεξαχθεί στην Νορβηγία στις 30 Iουλίου και το δευτερο στις 6 Αυγούστου στην Τούμπα.

Ειπε..........................

"Τι; Έχει μούσι κι ο Μπιέρσμιρ;"

Ολοφ Μέλμπεργκ

(Η απάντηση του σουηδού σε ερώτηση σχετικά με το αν ο Ματίας Μπιέρσμιρ είναι ο νέος Μέλμπεργκ)

Ψιθυροι......................

* Ο Κόκκαλης τέτοιες ευκαιρίες δεν της χάνει. Θέμα χρόνου είναι να σηκώσει το γάντι που του πέταξε ο Πατέρας με τις χθεσινές (16/7) του δηλώσεις. Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, που λέει κι ο λαός...
* Πλάκα - πλάκα ένα από τα πιο hot ονόματα της αγοράς στο μπάσκετ είναι ο Περικλής Δορκοφίκης. Χαμηλών τόνων παιδί ο Πέρι, δουλευταράς και "ήσυχος" (με ό,τι αυτό συνεπάγεται) έχει καταφέρει να προσελκύσει το ενδιαφέρον της μισής Α1. Πάντως, ένα πουλάκι επιμένει πως ο "Δόρκο" δύο πράγματα έχει στο μυαλό του: Ή να συνεχίσει στην ΑΕΚ ή να επιστρέψει στην Ιταλία, για να βρει την ησυχία του ο άνθρωπος!
* Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης (16/7) περίμεναν το "ναι" του Λιθουανού στον Παναθηναϊκό, αλλά τζίφος. Βέβαια, όπως λένε άνθρωποι που ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις στην ΚΑΕ, ούτε... λεπτό δεν θα "παραβιάσουν" τη deadline που έχουν δώσει στον παίκτη. Δύο μερούλες έμειναν, κύριε Σαρούνας... Οσο για την Ουνικάχα; Γελούσαν στο Τριφύλλι, χωρίς να θέλουν να προσβάλουν την κατά τ' άλλα συμπαθέστατη ομάδα του Γιώργου Πρίντεζη (για να μη ξεχνιόμαστε).

Μπηχτές από Πατέρα!

Πατέρας και τεν Κάτε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού Το απόγευμα της Πέμπτης, ο Νικόλας Πατέρας βρέθηκε στην προπόνηση του Παναθηναϊκού. Εκεί, συζήτησε με τους έλληνες απεσταλμένους. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ήταν ιδιαίτερα κεφάτος και έβγαλε ειδήσεις. Πρώτα απ� όλα, μίλησε για την κλήρωση της 3ης προκριματικής φάσης του Champions League: "Τα προκριματικά είναι διάολος, θέλω τον πιο εύκολο αντίπαλο».

Ακολούθως, αναφέρθηκε στις μεταγραφές επισημαίνοντας ότι σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι κινήσεις του "τριφυλλιού». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στον αιώνιο αντίπαλο λέγοντας: "Σχεδόν τελειώσαμε με τις μεταγραφές. Είπαμε να αφήσουμε και κανέναν παίκτη για τον Ολυμπιακό. Κοιτάξτε τι ρόστερ έχουμε. Υπάρχουν δύο ισάξιες ενδεκάδες. Θα πρέπει όμως να σας μοιράσουμε μπλε ματάκια για να μην μας ματιάσετε την ομάδα».

-Θα γίνει μεταγραφή στη δεξιά πτέρυγα;
"Ο Μουν είναι παικταράς γι� αυτό και απορρίψαμε πρόταση 1,6 εκατ. ευρώ από τη Γουέστ Χαμ».
Τέλος, φάνηκε αισιόδοξος για την πορεία του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα τη νέα σεζόν, επειδή όπως τόνισε πλέον "δεν υπάρχουν Ψυχομάνηδες και Γκαγκάτσηδες»!

-Είστε αισιόδοξος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
"Και βέβαια είμαι, αφού δεν υπάρχουν πλέον Ψυχομάνηδες και Γκαγκάτσηδες. Το παιχνίδι παίζεται στα ίσια. Εχουμε εμπιστοσύνη στον κ. Πιλάβιο».

Μέσα Σισέ, Λέτο, Κατσουράνης, έξω ο "Κάρα»

Στις 19:00 το απόγευμα της Παρασκευής, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Χόφενχαϊμ. Το πιο δυνατό φιλικό των "πράσινων» για φέτος, απέναντι στην παρέα του Ιμπίσεβιτς. Ο Χενκ Τεν Κάτε δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Γιώργο Καραγκούνη που συνεχίζει να ταλαιπωρείται από αιμάτωμα στον δικέφαλο. Έτσι, δεν θα αγωνιστεί και ίσως να μην προλάβει ούτε το παιχνίδι της Δευτέρας με την Γκλάντμπαχ.

Πάντως, ο Ολλανδός τεχνικός δεδομένα θα δώσει φανέλα βασικού στους Τζιμπρίλ Σισέ, Σεμπάστιαν Λέτο και Κώστα Κατσουράνη. ’λλωστε, από εδώ και πέρα οι δοκιμές σταματούν και αρχίζουν οι πρόβες του Champions League.

Πιλότο: "Ο Ηρακλής είναι μεγάλη ομάδα"

Ο Πιλότο στα γραφεία του Ηρακλή Μικρός υποστήριξε την Μπενφίκα και είχε πρότυπο τους Ρουί Κόστα και Ζιντάν. Πληγώθηκε από την Ελλάδα στο Euro 2004, αλλά δεν μας κρατάει κακία. Ο Νούνο Τόρες Πιλότο συνδυάζει με απίστευτη επιτυχία την ιδιότητα του ποδοσφαιριστή με αυτή του επιστήμονα (μάστερ στην βιοχημεία). Φέτος θα προσφέρει στον Ηρακλή, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει πολλά.

- Πως θα περιέγραφες τον εαυτό σου;
"Εξαρτάται από αυτό που θέλει ο προπονητής μου. Πριν δυο χρόνια ως αμυντικό χαφ, ενώ τώρα είμαστε δυο αμυντικά χαφ και φαίνεται ότι ο προπονητής θέλει να με προωθεί περισσότερο ώστε να βοηθάω και επιθετικά . Ως αμυντικό χαφ πρέπει να διαβάζω το παιχνίδι και να προβλέπω την εξέλιξη του αγώνα. Να μεταφέρω την μπάλα από την μια πλευρά στην άλλη , να διατηρώ την θέση μου και να μην κάνω λάθη. Τώρα βλέπω ότι στην νέα θέση που με δοκίμασε ο προπονητής , έχω περισσότερη πεποίθηση και αισθάνομαι καλύτερα από την στιγμή που έχω την δυνατότητα να βοηθάω και επιθετικά. Το έκανα αυτό και όταν ήμουν μικρότερος και μου αρέσει".

- Φάνηκε αυτό στον αγώνα με την Λεχ Πόζναν και την ασίστ που έδωσες στον Γιάκομπ.
"Εξαρτάται από τον αγώνα και από την στιγμή που έχεις την μπάλα στην κατοχή σου. Ήταν βρίσκεσαι σε αντίπαλη περιοχή μπορείς να δημιουργείς κάποιες φάσεις και λογικό είναι να πετυχαίνω και ορισμένα γκολ".

- Πως αξιολογείς το υλικό της ομάδας;
"Είναι αρκετά καλό, όμως θα πρέπει να δούμε και πως θα τα πάμε στο πρωτάθλημα. Είναι νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα. Δεν μπορούμε να βάζουμε στόχους και να λέμε ότι θα πάμε για Ευρώπη αν και αυτό θέλουμε. Την χρονική στιγμή που μιλάμε βρισκόμαστε στην Αυστρία για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε την ομάδα που θέλουμε για το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις σχέσεις μεταξύ των παικτών, αλλά και μια ισορροπία μεταξύ όλων μέσα στην ομάδα".

- Τι ρόλο παίζει η παρουσία των φιλάθλων;
"Αυτό που είδα στην πρώτη προπόνηση ήταν κάτι μοναδικό, γιατί στην Πορτογαλία ο κόσμος δεν είναι τόσο ζεστός. Δεν δείχνει αυτό το πάθος που συνάντησα στο Καυτανζόγλειο".

- Σε αγχώνει το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα αγωνιστείς μακριά από την χωρά σου;
"Ήθελα πρώτα να ολοκληρώσω τις σπουδές μου. Είμαι πλέον σε μια καλή ηλικία για να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου".

Ήταν καλός μαθητής;
"Έχω τελειώσει τις σπουδές μου και τώρα με ενδιαφέρει να μάθω και την ελληνική γλώσσα".

- Στο ελληνικό πρωτάθλημα θα βρεις αντίπαλο σου τον Λίνο με τον όποιον ήσασταν συμπαίκτες;
"Ναι, ήμασταν μαζί στην Ακαντέμικα. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο πάντα θέλεις να κερδίζεις. Είμαστε φίλοι αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ακόμα και με τον αδελφό σου και τον Πατέρα σου να είναι αντίπαλος θα πρέπει να κερδίζεις. Θέλω να κερδίσω αυτό τον αγώνα αλλά και κάθε αγώνα που παίζω".

- Μίλησες με κάποιον πριν έρθεις στην Ελλάδα;
"Μίλησα με τον Φερνάντο Σάντος με τον οποίο είμαι φίλος και ήταν προπονητής μου. Με έδωσε πληροφορίες για το ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και τον Ηρακλή".

- Στην Ακαντέμικα ακόμα κάνουν αναφορές σε εσένα;
"Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια και τερμάτισα στην 7η θέση, που ήταν η καλύτερη στα τελευταία 20 χρόνια της ομάδας. Ο Ηρακλής είναι μια μεγάλη ομάδα και θέλουμε να φτάσουμε όσο γίνεται ψηλότερα για να πετύχουμε τους στόχους μας".

- Τι δεν είχες στην Ακαντέμικα και τι περιμένεις να βρεις στον Ηρακλή;
"Υπάρχουν καλύτερες συνθήκες προπονήσεις. Οι παίκτες έχουν ποιότητα στο παιχνίδι τους. Στην Ακαντέμικα είχε ολοκληρωθεί ο κύκλος μου και δεν μπορούσα να δώσω περισσότερα. Ο προπονητής έφυγε πήγε στην Μπράγκα, ενώ μειώθηκε και το μπάτζετ".

- Πως και ασχολήθηκες με την βιοχημεία;
"Έκανα το μάστερ μου στις επιδράσεις που έχει η ερυτροποιήνη στους αθλητές με τα ερυθρά κυττάρων θα αντιδράσουν με αυτή την ουσία και ουσιαστικά ντοπάρονται αθλητές, ποδηλάτες και πυγμάχοι. Ασχολήθηκα με την βιοχημεία, όταν ο πατέρας μου είχε κάνει μια επέμβαση στην μέση. Τότε άρχισα να μαθαίνω περισσότερα για το σώμα Μελετούσα περισσότερο και το ένα ακολούθησε το άλλο. Μόλις τέλειωσα το πανεπιστήμιο ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές και έτσι διάλεξα τον κλάδο της βιοχημείας".

- Θα υπάρχει πίεση στην ομάδα;
"Δεν θα έλεγα ότι θα υπάρχει πίεση αλλά με την ποιότητα που έχουμε θέλουμε να την δείξουμε μέσα στο γήπεδο. Θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, μες την ευχή να έχουμε τον κόσμο κοντά μας. Θέλουμε να είναι στο πλευρό μας μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος".

Ναφτί: "Εχω πολύ όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο"

Οι οπαδοί του Αρη αποθέωσαν τον ναφτί και τη σύζυγό του Ο Μεχντί Ναφτί είναι ο ποδοσφαιριστής που θα καλύψει το κενό του Βίκτορ Βιτόλο. Ο Γαλλοτυνήσιος με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους που έχουν ακολουθήσει την αποστολή στην Ιταλία, αναφέρθηκε στην προσαρμογή του στην ομάδα, αλλά και τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Αρη και τον κόσμο του.

-Έχεις αγωνιστεί σε μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιες είναι οι μέχρι τώρα εντυπώσεις σου για το Ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Ότι μου έχει συμβεί στο παρελθόν, αυτή την στιγμή το έχω ξεχάσει. Δεν σκέφτομαι αυτή την στιγμή τις εμπειρίες που είχα στο παρελθόν. Από την στιγμή που ήρθα στον Αρη σκέφτομαι μόνο αυτόν. Προσπαθώ να προσαρμοστώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα και όχι αυτό σε μένα».

-Η περσινή χρονιά δεν ήταν καλή για σένα. Τι περιμένεις την νέα χρονιά από σένα και από την ομάδα;
«Ένδεκα χρόνια παίζω ποδόσφαιρο, η περσινή χρονιά ήταν η χειρότερη της ζωής μου. Ήταν χάλια. Κάτι τέτοιο δεν μου έχει ξανασυμβεί στην καριέρα μου. Εγώ ζω για το ποδόσφαιρο. Από μικρό παιδί, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου. Δεν μπορώ να είμαι μακριά από το ποδόσφαιρο και τους αγωνιστικούς χώρους, ενώ αξίζει να αγωνίζομαι. Δεν νοιώθω καθόλου καλά. Πέρυσι ήταν μια πολύπλοκη περίοδος για μένα. Αλλά δεν σταμάτησα ποτέ να δουλεύω. Απλά την δεδομένη χρονική στιγμή θα έλεγα ότι έχω πολύ όρεξη να παίξω ποδόσφαιρο. Δεν βρίσκομαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο είμαι κοντά να φθάσω εκεί που πραγματικά θέλω και μπορώ».

-Η μεταγραφή σου στον Αρη, θεωρείς ότι είναι μια νέα αρχή στην καριέρα σου;
«Με χαροποιεί η μεταγραφή μου στον Αρη. Θέλω να παίξω ποδόσφαιρο. Είμαι πεινασμένος για ποδόσφαιρο. Ανεξαρτήτως αν ο ερχομός μου στον ’ρη είναι μια νέα αρχή για μένα ή όχι, το λέω για ακόμη μια φορά ότι ειμαι πεινασμένος για ποδόσφαιρο. Θέλω να παίξω μπάλα».

-Ποιο είναι το χαρακτηριστικό σου στοιχείο μέσα στον αγωνιστικό χώρο και τι θεωρείς ότι πρέπει να διορθώσεις;
«Είμαι ένας ποδοσφαιριστής που ενδιαφέρεται για την ομάδα. Ανεξαρτήτως με τα εξώφυλλα που έγινα την μέρα που ήρθα στον Αρη, ποτέ δεν επιδίωξα να είμαι το «αστέρι» της ομάδας. Αγωνίζομαι πάντα για το ομαδικό συμφέρον. Για μένα το πιο σημαντικό είναι κα κερδίζει η ομάδα. Όταν δεν κερδίζει ζαλίζομαι, δεν μπορώ να ησυχάσω, να κοιμηθώ. Όσων αφορά το αν μπορώ να διορθώσω κάποιο στοιχείο μου, είμαι της άποψης ότι ο ποδοσφαιριστής διορθώνεται μέρα με την μέρα. Θα τα δώσω όλα για την ομάδα. Θέλω να κερδίζουμε και να πηγαίνουμε ύσηχοι στα σπίτια μας».

-Έχεις αγωνιστεί στο Ισπανικό, το Αγγλικό, το Γαλλικό πρωτάθλημα. Τι γνωρίζεις για το Ελληνικό;
«Αυτό που γνωρίζω, είναι ότι ξέρει όλη η Ευρώπη. Ξέρω τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό απο το Τσάμπιονς Λίγκ και ειδικά τον Παναθηναϊκό, εξαιτίας της καλής του περσινής πορείας. Την δική μου ομάδα, τον Αρη, την είδα πρώτη φορά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και την νίκη με 1-0 με το γκολ του Κόκε. Πάντως κάθε μέρα μαθαίνω πράγματα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο».

-Τι εντυπώσεις αποκόμισες απο την πρώτη προπόνηση της ομάδας, πριν δύο εβδομάδες στο «Κλεάνθης Βικελίδης»;
«Μου άρεσε πάρα πολύ, αυτό που βίωσα. Αλλωστε το περίμενα αυτό που έγινε. Κυκλοφορούσα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και ο κόσμος μου έλεγε το τι θα γινότανε στη πρώτη. Επομένως, λίγο πολύ το περίμενα. Αυτό που έχει σημασία, είναι να εξακολουθήσει να υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα στο γήπεδο μας και να την ζούμε αυτή στους αγώνες πρωταθλήματος».

-Γνωρίζεις πολλές γλώσσες. Ισπανικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Αραβικά. Στο μέλλον θα μάθεις και Ελληνικά;
«Θα προσπαθήσω. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα με την γλώσσα, όπου και αν αγωνιζόμουνα. αλλωστε μου αρέσει να μαθαίνω ξένες γλώσσες. Μακάρι να τα καταφέρω και να μάθω και Ελληνικά. Θα προσπαθήσω να τα μάθω και αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να χάσει την θέση του ο διερμηνέας(γέλια)».

-Αγωνίζεσαι πολλά χρόνια και έχεις εμπειρία απο τα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιος θεωρείς ότι ήταν ο δυσκολότερος σου αντίπαλος ως σήμερα;
«Έχω αντιμετωπίσει μεγάλους ποδοσφαιριστές. Αλλά σαν τον «θεό» τον Ζιντάν κανέναν».

Πρόβλημα με Τζιμπούρ

Χωρίς τον Ρέφικ Τζιμπούρ θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στο αυριανό φιλικό με την Σλάβια Πράγας καθώς ο Γαλλοαλγερινός έχει πρόβλημα στο ισχίο. Παράλληλα πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Χουανφράν του οποίου η συμμετοχή είναι αμφίβολη.


«Πονοκεφαλιάζει» ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καθώς είδε δύο παίκτες του να αποχωρούν με πρόβλημα από την σημερινή πρωινή προπόνηση. Συγκεκριμένα ο «τρομοκράτης» αντιμετωπίζει πρόβλημα στο ισχίο και θα ακολουθήσει ατομικό πρόγραμμα για ακόμα δύο ημέρες. Ο Γαλλοαλγερινός χάνει το αυριανό φιλικό με την Σλάβια Πράγας και ο «Ντούσκο» αναζητά τον αντικαταστάτη του.

Επιπλέον ο Χουανφράν υπέστη τενοντίτιδα στο γόνατο και η συμμετοχή του στο αυριανό φιλικό με την Σλάβια Πράγας είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Oι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Europa League



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η UEFA «μοίρασε» το πρωί της Παρασκευής (17/7) τις 70 ομάδες που θα μπουν στις 14:30 στην κλήρωση του τρίτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ, με βάση γεωγραφικά κριτήρια και διατηρώντας, φυσικά, την αναλογία ανάμεσα στους ισχυρούς και τους αδύνατους.

Ο ισχυρός ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε στο 2ο γκρουπ και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Βαλερένγκα (Νορβηγία), Γκέτεμποργκ (Σουηδία), Κόζιτσε (Σλοβακία), Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) και το νικητή του ζευγαριού Τσέρνο Μόρε Βάρνα (Βουλγαρία) ? Ισκρα Στάλι (Μολδαβία). Στο πρώτο ματς, που έγινε χθες, οι Βούλγαροι νίκησαν 1-0.

Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι: «Σχολείο για μένα ο ΠΑΟΚ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι απασχόλησε για πρώτη φορά όσους ακολούθησαν την αποστολή του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία όταν στην πρώτη πρωινή προπόνηση έκανε ασταμάτητα γύρους στο γήπεδο!

Αυτή ήταν η τιμωρία του για την καθυστερημένη άφιξή του στην προπόνηση. Τα τρία λεπτά που άργησε να φανεί μεταφράστηκαν σε περίπου 40 γύρους τρεξίματος και ο «Αμπού» έχει να το λέει...

Την πρώτη μέρα τι έγινε και άργησες; Κοιμήθηκες;

«Οχι, όχι. Είχα ξυπνήσει και καθόμουν στο κρεβάτι περιμένοντας να χτυπήσει το κινητό που το είχα ρυθμίσει για να πάω στην ώρα μου για προπόνηση. Ξέχασα όμως ότι είχα βάλει το κινητό στο αθόρυβο και έτσι όταν ήρθαν στο δωμάτιο με βρήκαν αραχτό, σαν να μη συμβαίνει τίποτα...».

Την πάτησες κανονικά...

«Ναι... Δεν κοιμόμουν, απλά δεν ακουγόταν το κινητό».

Και μετά έτρεχες και δεν έφτανες... Σε πείραξε αυτή η αντίδραση του προπονητή; Μήπως ήταν αυστηρή;

«Οχι. Το καθετί γίνεται για να μάθεις κάποια πράγματα. Τώρα δεν πρόκειται να αργήσω ποτέ ξανά. Προσέχω... Με τέτοιες τιμωρίες μαθαίνεις».

Πώς σου φαίνονται αυτές οι πρώτες σου μέρες στον ΠΑΟΚ;

«Στην προετοιμασία δεν υπάρχουν πολλές διαφορές. Η πιο σημαντική για μένα σε σχέση με εκείνες στο παρελθόν είναι ότι τώρα πιάνουμε μπάλα από την πρώτη μέρα, ενώ παλαιότερα οι πρώτες μέρες ήταν τρέξιμο και ασκήσεις».

Πώς βίωσες την αλλαγή περιβάλλοντος από τον Πανσερραϊκό στον ΠΑΟΚ; Νιώθεις κάποια πίεση εξαιτίας του ονόματος της ομάδας;

«Οχι. Εχω ξαναβρεθεί σε μεγάλη ομάδα και ξέρω πώς είναι. Δεν έχω κανένα πρόβλημα όσον αφορά την πίεση που υπάρχει. Το ξέρω αυτό και το περίμενα. Σιγά σιγά μπαίνω στο κλίμα της ομάδας και εκτός και εντός γηπέδου».

Πέραν του περιστατικού που άργησες στην προπόνηση, η σχέση σου με τον Σάντος ποια είναι; Βλέπω ότι σου μιλάει συχνά...

«Εχω καλή σχέση. Μου λες ότι βλέπεις τον προπονητή να μου μιλάει συχνά. Αυτό με χαροποιεί. Ο ΠΑΟΚ για μένα είναι ένα σχολείο και έχω να μάθω πράγματα. Αν ο προπονητής δεν σου μιλάει, δεν μαθαίνεις τίποτα. Για να μου μιλάει σημαίνει ότι θέλει να με κάνει καλύτερο».

Αυτό σημαίνει ότι έχεις να πάρεις πολλά από τον ΠΑΟΚ. Τι έχεις να δώσεις στην ομάδα;

«Εχω να πάρω πολλά από τους έμπειρους συμπαίκτες μου, που μου λένε ''κάνε αυτό, κάνε εκείνο'' και όσο μαθαίνω θα γίνομαι καλύτερος και θα δώσω στην ομάδα αυτό που περιμένει από εμένα».

«Είναι θέμα ευκαιρίας»

Στη θέση στην οποία αγωνίζεσαι υπάρχει συνωστισμός. Θεωρείς ότι είναι δύσκολο να καθιερωθείς;

«Οχι, και θα σου πω γιατί. Υπάρχουν καλοί παίκτες στο κέντρο, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι θέμα ευκαιρίας. Πρέπει όταν σου δοθεί να είσαι έτοιμος να την αρπάξειςκαι να μην την αφήσεις να πάει χαμένη. Αν μπεις και παίξεις καλά, θα ξαναπαίξεις. Το θέμα όμως είναι να παίξεις. Ετσι είναι οι μεγάλοι σύλλογοι. Συνεχώς μαθαίνεις πράγματα και προσαρμόζεσαι έτσι ώστε να βοηθάς και να γίνεσαι καλύτερος».

«Μπορεί να χρειαστώ δεξιά»

Ο προπονητής σε βάζει και δεξιά στη μεσαία γραμμή. Πώς σου φαίνεται αυτό;

«Είναι φυσιολογικό να σου αλλάζει ο προπονητής θέση αν δει ότι μπορείς να παίξεις κάπου αλλού και να σε εκμεταλλευτεί εκεί. Είναι καλό για τους παίκτες του κέντρου αυτό, να έχουν τη δυνατότητα να παίξουν σε περισσότερες από μία θέσεις, αλλά και να μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που υπάρχουν. Δεν είναι τόσο καλό όσο όταν παίζω στη φυσική μου θέση, αλλά εφόσον το ζητά ο προπονητής προσπαθώ να παίξω καλά και να κάνω ό,τι ακριβώς μου ζητάει».

«Υπάρχει τρέλα»

Ηδη οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχουν μάθει και σε φωνάζουν «Αμπού». Τι έχεις να πεις γι' αυτούς;

«Εγώ; Τι να πω γι' αυτόν το φοβερό κόσμο; Υπάρχει μεγάλη τρέλα. Ξέρω ότι αγαπάνε πάρα πολύ την ομάδα, το ήξερα και προτού γίνω παίκτης του ΠΑΟΚ, το είχα καταλάβει από αυτά που έβλεπα, άκουγα και αισθάνθηκα όταν αντιμετώπισα την ομάδα ως αντίπαλος, αλλά αυτό είναι φοβερό. Μακάρι να χαρούμε όλοι μαζί στο τέλος της χρονιάς».

«Εφυγα λόγω προπονητή»

Στο φιλικό με τη Ναϊμέγκεν μίλησες με τον Ντάβιτς, συμπαίκτη σου στη Φέγενορντ πριν από λίγα χρόνια. Αλήθεια, γιατί έφυγες από εκεί;

«Ηταν καθαρά θέμα προπονητή. Στο διάστημα που ήμουν εκεί ο προπονητής που ήταν όσο εγώ αγωνιζόμουν στην ομάδα και προσπαθούσα να κερδίσω μια θέση έφυγε και ήρθε άλλος. Ο νέος προπονητής έδινε ευκαιρίες στους παίκτες που πήγε εκείνος στην ομάδα και αναπόφευκτα εγώ δεν είχα χώρο στην ενδεκάδα και έτσι έφυγα. Κι αυτό νομίζω ότι ήταν η καλύτερη λύση για όλους μας».

Πλήρωσε τα λάθη της

Η Λάρισα όχι μόνο δεν κατάφερε να πάρει σκορ πρόκρισης στο πρώτο παιχνίδι, αλλά θα πρέπει στον επαναληπτικό να νικήσει με τρία γκολ την KR Ρέκιαβικ αν θέλει να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Το συγκρότημα του Μαρίνου Ουζουνίδη ηττήθηκε στην Ισλανδία με 2-0...

Η εξέλιξη του αγώνα

10' Η Λάρισα έχει την υπεροχή στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά δεν έχει καταφέρει να απειλήσει τον τερματοφύλακα της Ρέκιαβικ
13' Κάθετη μπαλιά του Ιγκλέσιας, ο Τουάμα έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ μπροστά από τον Μάνιουσον που είχε επιχειρήσει έξοδο, δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα δίπλα από το δεξί δοκάρι
18' Σουτ Ααράμπ έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
20' Σουτ Τσίγκα λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι
# Ο Θανάσης Τσίγκας κάνει το ντεμπούτο του στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα
23' Σέντρα του Μπουκουβάλα από αριστερά, ο Τσίγκας από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής σούταρε αμαρκάριστος, η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από το δοκάρι
25' Αν και κάνει πολλά λάθη στο κέντρο, η Λάρισα έχει να αντιμετωπίσει μια υποδεέστερη ομάδα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ζητά το παιχνίδι να γίνεται από τα πλάγια, αν και αριστερά η παρουσία δύο δεξιοπόδαρων δεν βοηθάει πολύ.
# Οι τέσσερις από τους ένδεκα που ξεκίνησαν με τη Λάρισα, κάνουν ντεμπούτο με τη φανέλα της: Τριποτσέρης, Τουάμα, Σίμιτς και Ρομέου.
36' Σουτ Χάουκσον έξω από την περιοχή, ο Σερεμέτ μπλόκαρε εύκολα
40' Ο Νταμπίζας μετά από γέμισμα αντιπάλου του δεν έπιασε την κεφαλιά όπως θα ήθελε, η μπάλα πήγε προς τα πίσω, αλλά πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Σερεμέτ
43' Σουτ Ρομέου από το ημικύκλιο της περιοχής, ο Μάνιουσον έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα
45' Φάουλ Τουάμα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, ο Μάνιουσον έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε

# Ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμπληρώνει 100 αγώνες σε πάγκους σε συλλογικό επίπεδο σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει 61 αγώνες με τον ΑΠΟΕΛ, ενώ με τη Λάρισα είναι το 39ο παιχνίδι.
48' Φάουλ Toυάμαμ κεφαλιά του Ιγκλέσιας λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, ο Μάνιουσον μπλόκαρε στην δεξιά του γωνία
49' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Βλασσόπουλο για φάουλ στον Γκούντγιονσον
55' 1-0 ΓΚΟΟΟΛ Ο Γκούντγιονσον έβγαλε τη συρτή σέντρα από δεξιά, ο Μ. Σίγκουρντσον πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, ο Νταμπίζας που επιχείρησε το τάκλιν βρήκε την μπάλα και την προώθησε στα δίχτυα
# Η Λάρισα έχει ηττηθεί και στους τέσσερις αγώνες που έχει δώσει στην ιστορία της για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ εκτός έδρας, ενώ δεν έχει ποτέ ισοπαλία σε οκτώ αγώνες. Μετράει δύο νίκες και έξι ήττες.
59ΑΛΛΑΓΗ Ο Λαμπρόπουλος στη θέση του Βλασσόπουλου
66'ΑΛΛΑΓΗ Ο Μπαλής στη θέση του τραυματία Ιγκλέσιας
66' Εχοντας μόνο ένα μικρό διάστημα καλού παιχνιδιού στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, η Λάρισα προσπαθεί να παίξει καλύτερα μετά το γκολ που δέχτηκε στη μοναδική φάση των Ισλανδών. Εδώ και δύο τρια λεπτά έχει αρχίσει να γίνεται πιο επιθετική.
72'ΑΛΛΑΓΗ Ο Τακεφούσα στη θέση του Μπενέντικτσον
# Η Λάρισα παίζει το 21ο παιχνίδι στην ιστορία της σε Κύπελλα Ευρώπης. Στα 10 εκτός έδρας έχει κερδίσει μόνο μια φορά. Στις 7/11/1984 για το Κυπελλούχων 1-0 τη Σερβέτ στην Ελβετία με γκολ του Γιάννη Βαλαώρα
75' Σουτ Ρομέου, ο Μάνιουσον μπλόκαρε την μπάλα
77'ΑΛΛΑΓΗ Ο Γιόνσον στη θέση του Σίγκουρντσον
80' Σέντρα Λαμπρόπουλου από δεξιά, κεφαλιά του Τσίγκα, ο Μάνιουσον μπλόκαρε χωρίς δυσκολία
81'ΑΛΛΑΓΗ Ο Σιατραβάνης στη θέση του Σίμιτς
82' Κάθετη μπαλιά του Γκούντγιονσον ο Τακεφούσα μόνος απέναντι από τον Σερεμέτ έστειλε την μπάλα στις διαφημιστικές πινακίδες λίγο πιο δεξιά από το αριστερό δοκάρι
86'ΑΛΛΑΓΗ Ο Κρίστιανσον στη θέση του Χάουκσον
86' Φάουλ Τουάμα από αριστερά, κεφαλιά του Τριποτσέρη, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι
90' Σέντρα Νταμπίζα, γυριστή κεφαλιά του Τσίγκα από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι
90' 2-0 ΓΚΟΟΟΛ Ο Γκούντγιονσον από αριστερά έβγαλε τη συρτή σέντρα ο Τακεφούσα αμαρκάριστος στα δεξιά της περιοχής με προβολή νίκησε τον Σερεμέτ και έγραψε το 2-0

Γήπεδο: "Kr Vollur"
Διαιτητής: Τόμας Μικούλσκι (Πολωνία)

KR Ρέκιαβικ (Λόγκι Ολαφσον: Μάνιουσον, Ρούτχερς, Γκ. Σίγκουρντσον, Γκούντγιονσον, Σαέβαρσον, Φριντγκέιρσον, Χάουκσον (86' Κρίστιανσον), Μ. Σίγκουρντσον (77' Γιόνσον), Ζορντάο, Μπενέντικτσον (72' Τακεφούσα), Γιόνσον.
Λάρισα (Μαρίνος Ουζουνίδης): Σερεμέτ, Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ααράμπ, Τριποτσέρης, Βλασόπουλος (59' Λαμπρόπουλος), Τουάμα, Σίμιτς (81' Σιατραβάνης), Ρομέου, Ιγκλέσιας (66' Μπαλής), Τσίγκας.