Παρασκευή 17 Ιουλίου 2009

Άρχισαν τα... δυσάρεστα

Τη… δυσάρεστη όψη της προετοιμασίας γνώρισαν σήμερα το πρωί οι ποδοσφαιριστές του Άρη. Ο Ιομάρ Μαζίνιο τους επιφύλαξε, ένα σχεδόν τρίωρο πρόγραμμα, βελτίωσης φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης. Η προπόνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 9:00 και μετά το καθιερωμένο ζέσταμα οι παίχτες πέρασαν στο γυμναστήριο.

Για μια ώρα έκαναν ασκήσεις με βάρη και στη συνέχεια επέστρεψαν στο γήπεδο. Για τα επόμενα 90 λεπτά εκτελούσαν ασκήσεις νευρομυικής προσαρμογής. Οι συγκεκριμένες ασκήσεις είναι απαραίτητες, καθώς έτσι η ενέργεια που αποκόμισαν από τα βάρη, μετατρέπεται σε εκρηκτικότητα και ταχύτητα και όχι σε σωματικό όγκο. Η προπόνηση μπορεί να ήταν αρκετά επίπονη και κοπιαστική, όμως οι ποδοσφαιριστές του Άρη, όχι μόνο δεν έδειξαν να δυσανασχετούν, αλλά μετείχαν στις ασκήσεις με ιδιαίτερο κέφι.

Οι Φλάβιο, Αμπρέου και Κάμπορα έτρεξαν έξτρα κύκλους γύρω από το γήπεδο, επειδή δεν εκτέλεσαν σωστά, μια από τις ασκήσεις. Οι τρεις τερματοφύλακες ακολούθησαν το δικό τους πρόγραμμα, με τον Ριμπέιρο Ουέλερσον, που περιελάμβανε αρκετό τρέξιμο και ασκήσεις με τη μπάλα. Για πρώτη φόρα πήρε μέρος στην προπόνηση ο Χαβιέ Κάμπορα που έφτασε χθες το βράδυ στην Ιταλία, οπότε το τεχνικό τιμ των «κιτρίνων», έχει στη διάθεση του, όλους τους ποδοσφαιριστές.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με ένα πρόγραμμα κρυοθεραπείας σε ένα ποταμάκι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το γήπεδο. Το θετικό είναι πως δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών. Ο Λεάντρο Γκρασιάν αναμένεται να βγάλει το νάρθηκα, που του έχει τοποθετηθεί στο δεξιό καρπό, τις επόμενες μέρες. Και σήμερα οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές στη Βόρεια Ιταλία, αν και η μετεωρολογική πρόβλεψη κάνει λόγο για βροχές από το απόγευμα και μετά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: