Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Ώρα κρίσης για Χάκετ!!


Ώρα κρίσης για Χάκετ

Στις 19:00 κάνει εξετάσεις ο Ντάνιελ Χάκετ για να φανεί αν έχει πάθει ρήξη χιαστού ή θα την… γλιτώσει. Αισθάνεται ελαφρώς καλύτερα ο παίκτης. Από Μαδρίτη… καπάκια Τρίπολη η αποστολή.

Η ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει… ήδη ξεχαστεί, καθώς τα πάντα στον Ολυμπιακό κινούνται γύρω από το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ντάνιελ Χάκετ.

Οι ερυθρόλευκοι πάτησαν Ελλάδα στις 17:30 και στις 19:00 ο Ιταλός γκαρντ αναμένεται να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, προκειμένου να φανεί το ακριβές μέγεθος του προβλήματος. Κατά πόσο δηλαδή έχει πειραχθεί ο χιαστός του ή όχι…

Πάντως, τις τελευταίες ώρες ο παίκτης νιώθει λίγο καλύτερα, πατάει ελαφρώς το πόδι του και ίσως αυτό είναι μια καλή ένδειξη ενόψει των αποτελεσμάτων. Βέβαια, ουδείς για την ώρα μπορεί να κάνει πρόβλεψη. Λίγες ώρες υπομονή…

Για τις 19:30 έχει προγραμματιστεί να υποβληθεί σε εξετάσεις και ο Δημήτρης Αγραβάνης, με την περίπτωσή του να μην εμπνέει ανάλογη ανησυχία.

Αμφότεροι φυσικά δεν θα ταξιδέψουν για Τρίπολη, ενόψει του αγώνα της Κυριακής με τον Αρκαδικό. Αξίζει να σημειωθεί πως η αποστολή θα αναχωρήσει σήμερα το βράδυ (περίπου στις 22:00) για Πελοπόννησο, δίχως ουσιαστικά οι Πειραιώτες να πάνε καλά-καλά στα σπίτια τους.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πόρτα» Ηρακλή σε ΚΠΡ για Βέλλιο!!


«Πόρτα» Ηρακλή σε ΚΠΡ για Βέλλιο

Τον Απόστολο Βέλλιο έχει βάλει στο μάτι η ΚΠΡ, όμως στον Ηρακλή απέρριψαν την πρόταση, ξεκαθαρίζοντας ότι ο παίκτης δεν πωλείται στην παρούσα φάση.

Ο Απόστολος Βέλλιος πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν με τον Ηρακλή με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο στόχαστρο ομάδων εντός και εκτός συνόρων.

Μία από αυτές είναι και η ΚΠΡ που φαίνεται να κατέθεσε επίσημη πρόταση στον «Γηραιό» για την απόκτηση του παίκτη, εισπράττοντας ωστόσο αρνητική απάντηση.

Μάλιστα ο Σπύρος Παπαθανασάκης φαίνεται να ξεκαθάρισε πως ο Έλληνας επιθετικός δεν πωλείται στην παρούσα φάση, αφού η αποχώρηση του θα αφήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Η αγγλική ομάδα πάντως δεν τα παρατάει και συνεχίζει να παρακολουθεί τον Βέλλιο από κοντά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ταύροι» στο Λος Άντζελες!!


«Ταύροι» στο Λος Άντζελες

Έχοντας τον Τζίμι Μπάτλερ και πάλι σε μεγάλα κέφια, οι Μπουλς πέρασαν σαν σίφουνας από το Λος Άντζελες, επικρατώντας 114-91 των Λέικερς.

Επέβαλαν τον νόμο τους οι Μπούλς μέσα στο Άντζελες. Η ομάδα του Σικάγο επικράτησε 114-91 των Λέικερς, δείχνοντας το πόσο ανώτερη ομάδα είναι.

Πολύ καλοί Μπάτλερ και Γκασόλ. Ο πρώτος είχε 26 πόντους (10/15 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 10 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Ο πρώην σέντερ των γηπεδούχων έβαλε 21 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ και είχε 7 ασίστ.

Δέκα πόντους με 2/7 τρίποντα, 2/6 δίποντα και τρεις ασίστ σε 25:05

Τα δωδεκάλεπτα: 15-32, 40-58, 71-90, 91-114

inner
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαχμούτι-Γουίλμπεκιν: «Για τη νίκη στο ΟΑΚΑ»


Μαχμούτι-Γουίλμπεκιν: «Για τη νίκη στο ΟΑΚΑ»

Η Νταρουσάφακα έρχεται με άγριες διαθέσεις στο ΟΑΚΑ φιλοδοξώντας να κάνει την πρώτη της νίκη στο Top 16 απέναντι στον Παναθηναϊκό, όπως δήλωσαν Οκτάι Μαχμούτι και Σκότι Γουίλμπεκιν.

Με στόχο να κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή του Παναθηναϊκού έρχεται στην Αθήνα η Νταρουσάφακα. Παρότι είναι η μοναδική ομάδα του Top 16, θέλει αυτό να το αλλάξει απόψε στο ΟΑΚΑ (21:45).

«Είναι ένα δύσκολο εκτός έδρας ματς, αλλά στόχος μας είναι η πρώτη μας νίκη για να ανέβουμε βαθμολογικά στον όμιλο. Την περασμένη εβδομάδα δείξαμε πόσο αποτελεσματικοί μπορούμε να γίνουμε επιθετικά και κόντρα στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να παρουσιάσουμε ταυτόχρονα και αμυντική πειθαρχία. Δεν θα πρέπει να τους επιτρέψουμε να πάρουν προβάδισμα στην αρχή και να επιβάλουν το ρυθμό τους», δήλωσε ο προπονητής της ομάδας, Οκτάι Μαχμούτι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σκότι Γουίλμπεκιν, που γνωρίζει το ΟΑΚΑ μιας και πέρσι έπαιξε στην ΑΕΚ. «Θα πρέπει να μπούμε καλά στο παιχνίδι, σε άμυνα κι επίθεση. Οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο Top 16 και χρειαζόμαστε μια νίκη για να κάνουμε την αντεπίθεσή μας. Ξέρω καλά πώς είναι οι Έλληνες φίλαθλοι καθώς έπαιξα πέρσι στο πρωτάθλημα αυτό, όμως δεν πρέπει αυτό να αποτελεί εμπόδιο για μας αν θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι», ανέφερε ο Αμερικανός πλέι μέικερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φαν Χάαλ: «Δεν παραιτούμαι αλλά μπορεί να απολυθώ»!!


Φαν Χάαλ: «Δεν παραιτούμαι αλλά μπορεί να απολυθώ»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν έχει σκοπό να φύγει. Εκτός κι αν τον… φύγουν.

Το θέμα με τον Λουίς Φαν Χάαλ πλέον δεν είναι αν θα φύγει , αλλά το πότε και το πώς. Το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος στην συνέντευξη Τύπου που έδωσε ενόψει του αγώνα με την Ντέρμπι για το κύπελλο: «Δεν σκοπεύω να φύγω. Είμαι ένας αγωνιστής. Έχω ένα τριετές συμβόλαιο και θέλω να το κρατήσω έως το τέλος».

Ο Ολλανδός τόνισε ότι τυγχάνει της εμπιστοσύνης του γενικού διευθυντή της ομάδας Εντ Γουντγουάρντ, διευκρινίζοντας όμως, πως θα πρέπει να την ανταποδώσει με αποτελέσματα: «Πρέπει να εκπληρώνεις τις προσδοκίες τους. Φυσικά μπορούμε να το κάνουμε. Είμαστε μόνο στα μισά (σ.σ. του συμβολαίου μου)».

Παρά την αισιοδοξία του ωστόσο, ο Φαν Χάαλ γνωρίζει καλά πως η κατάσταση τον έχει στριμώξει αρκετά: «Δεν μπορώ να χάσω απόψε, γιατί τότε θα είμαι καταδικασμένος να απολυθώ».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπογράφει εντός της ημέρας ο Χατζηισαΐας!


Υπογράφει εντός της ημέρας ο Χατζηισαΐας

Μόνο οι υπογραφές απομένουν για να είναι και τυπικά παίκτης του ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Χατζηισαΐας ο οποίος εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί από τον ΠΑΟΚ.

Τα τυπικά απομένουν για να ολοκληρωθεί η δεύτερη μεταγραφή του ΠΑΟΚ κατά την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, με τον Δημήτρη Χατζηισαΐα να βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη για να υπογράψει συμβόλαιο με τον «δικέφαλο του Βορρά».

Ο παίκτης εντός της ημέρας θα βρεθεί στα γραφεία της ΠΑΕ για να ολοκληρώσει και τα τυπικά για το νέο του συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί επίσημα.

Οι ετήσιες απολαβές του παίκτη δεν θα ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χατζηνικολάου: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ερχόμουν»


Χατζηνικολάου: «Αν δεν το πίστευα, δεν θα ερχόμουν»

 Έντεκα μεγάλες «μάχες» υποσχέθηκε ο νέος τεχνικός του Πανθρακικού, Γιάννης Χατζηνικολάου, σε δήλωση που έκανε και παραδέχθηκε ότι η αποστολή της ομάδας του και η δική του είναι δύσκολη.

Την πίστη του ότι ο Πανθρακικός μπορεί να παραμείνει στη Super League εξέφρασε ο νέος προπονητής του, Γιάννη Χατζηνικολάου, ο οποίος ανέλαβε την περασμένη Τρίτη. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου ότι θα δώσει έντεκα «μάχες» μέχρι το τέλος και πως η αποστολή που έχει η ομάδα του είναι δήλωση


Αναλυτικά:

«Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τη διοίκηση του Πανθρακικού και συγκεκριμένα τον πρόεδρο αλλά και το μεγαλομέτοχο που μου έδωσαν την ευκαιρία να εργαστώ στην ομάδα, σε μια κρίσιμη, μάλιστα, καμπή του πρωταθλήματος.

Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και αν δεν πίστευα ότι μπορούμε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα και να πετύχουμε το στόχο της παραμονής στην κατηγορία δε θα ερχόμουν εδώ. Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δρόμο, ωστόσο, με τη βοήθεια του Θεού, χαμόγελο, πίστη στους εαυτούς μας και στη δουλειά που θα κάνουμε καθημερινά στην προπόνηση, τη δεδομένη στήριξη από τη διοίκηση της ομάδας μας καθώς και την υποστήριξη όλου του φίλαθλου κόσμου της Κομοτηνής, θα δώσουμε 11 μεγάλες μάχες ως το φινάλε του πρωταθλήματος!

Θεωρώ πως το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι ενωμένοι, σαν οικογένεια, γύρω από την ομάδα και το στόχο που έχουμε θέσει και να δώσουμε και την ψυχή μας στις 11 αγωνιστικές που απομένουν, προκειμένου ο Πανθρακικός να παραμείνει στη Super League».

Ο Σακίλ θα αποκτήσει άγαλμα έξω από το Staples Center!! (video)


Ο Σακίλ θα αποκτήσει άγαλμα έξω από το Staples Center (video)

Το δικό του άγαλμα, δίπλα σε αυτά θρύλων των Λέικερς, θα αποκτήσει ο Σακίλ Ο’ Νιλ σύντομα. Το έμαθε στο talk show του Τζίμι Κίμελ. Δείτε την αντίδρασή του.

Μετά τον Τζέρι Γουέστ, τον Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και τον Μάτζικ Τζόνσον, ένα ακόμη άγαλμα θα στηθεί έξω από το Staples Center προς τιμή ενός θρύλου των Λέικερς. Ο λόγος γι’ αυτό του Σακίλ Ο’ Νιλ, ο οποίος έμαθε τα νέα στο talk show του Τζίμι Κίμελ.

Ο «Σακ», που κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, ισάριθμα βραβεία MVP στους τελικούς, άλλο ένα βραβείο MVP της κανονικής περιόδου ενώ είναι έβδομος σκόρερ, πέμπτος σε ριμπάουντ και δεύτερος σε τάπες στην ιστορία του συλλόγου, δεν έκρυψε την έκπληξή του.

Τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν την επόμενη σεζόν. Το προσχέδιο αποκαλύφθηκε και παρουσιάζει τον θηριώδη πρώην σέντερ να καρφώνει.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Έδωσε στη Βέρντερ τον Γιαταμπαρέ ο Ολυμπιακός!!


Έδωσε στη Βέρντερ τον Γιαταμπαρέ ο Ολυμπιακός

Από το Βέλγιο στην Bundesliga. Ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Σαμπού Γιαταμπαρέ στη Βέρντερ Βρέμης και ο γερμανικός σύλλογος θα δώσει συνολικά 2,5 εκατ. ευρώ.

Και Ντοσεβί και Γιαταμπαρέ. Ο Ολυμπιακός μετά τον Ματιέ Ντοσεβί παραχώρησε και τον Σαμπού Γιαταμπαρέ. Ο 26χρονος μέσος που αγωνιζόταν δανεικός στη Σταντάρ Λιέγης θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βέρντερ Βρέμης, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών.

Ο γερμανικός σύλλογος θα δώσει συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρουν τα Μέσα της χώρας. Απ’ αυτά σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα τα 2 εκατ. θα πάνε στον Ολυμπιακό και τα υπόλοιπα στον σύλλογο του Βελγίου που «έσπασε» το συμβόλαιο που δέσμευε τον ίδιο, αλλά και τον παίκτη.

Οι «ερυθρόλευκοι» όπως και η Βέρντερ ανακοίνωσαν τη συμφωνία.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Σαμπού Γιαταμπαρέ στη Βέρντερ Βρέμης», αναφέρουν οι Πειραιώτες.

«Με την απόκτηση του Σαμπού πήραμε έναν παίκτη που θέλαμε. Μας δίνει περισσότερες επιλογές στη μεσαία γραμμή και ανεβάζει την ποιότητα του ρόστερ μας», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Βέρντερ, Έιχιν.




 *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίρνει την ''εκδίκηση'' του!!


Παίρνει την ''εκδίκηση'' του

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τη σημασία της παρουσίας του Αλμπέρτο Μποτία στην 11άδα του Ολυμπιακού.

Όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή του δεν έγινε και... πάταγος. Βλέπετε το όνομα του δεν ήταν και ιδιαίτερα γνωστό στη χώρα μας, μάλλον το αντίθετο.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Όταν όμως πρωτόπαιξε με τα ερυθρόλευκα έγινε της “κακομοίρας” και τα επικριτικά σχόλια έδιναν κι έπαιρναν. “Παρέλαση” από χαρακτηρισμούς που θα έκαναν τον καθένα να....κοκκινίζει από ντροπή.

Η αλήθεια είναι πως ο Αλμπέρτο Μποτία δεν είχε ενθουσιάσει τους δύο πρώτους μήνες της παρουσίας του στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Μίτσελ που είχε εισηγηθεί την απόκτηση του είχε δεχθεί αρκετές ερωτήσεις σε συνεντεύξεις Τύπου για τον συμπατριώτη του. Τον υπερασπίστηκε μέχρι τελικής “πτώσης” και ήταν από τις φορές που δικαιώθηκε.

Ένα ματς στο βροχερό Τορίνο πριν από ενάμιση χρόνο ήταν αυτό που “γύρισε το διακόπτη” για τον Ισπανό στόπερ.

Ένα ματς κόντρα στη Γιουβέντους που ο Ισπανός σκόραρε απέναντι στο Μπουφόν, αλλά στο φινάλε η γεύση ήταν πικρή καθώς ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-2. Όλα αυτά όμως αφορούν το χθες.

Στο σήμερα, το “σκηνικό” είναι πολύ διαφορετικό, σε σημείο μάλιστα που εύκολα μπορεί να πει κάποιος πως ο Μποτία παίρνει την “εκδίκηση” του.

Ο Ισπανός ήταν πολύ καλός στο ματς Κυπέλλου με τον Αστέρα, είχε καλή συνεργασία με το Σιόβα και πραγματοποίησε δύο εξαιρετικά τάκλιν καλύπτοντας ισάριθμες γκέλες του Ελαμπντελαουί.

Αν σε αυτά προσθέσετε πως δεν επέτρεψε στον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Απόστολο Γιάννου να κάνει έστω και...υποψία φάσης, τότε έχετε ολοκληρωμένο το “παζλ” της εμφάνισης του Ισπανού.

Ο Μποτία είναι ο πιο φορμαρισμένος και ο πιο σταθερός σε απόδοση κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού τη φετινή περίοδο και αν δεν είχε τα προβλήματα τραυματισμών τότε σίγουρα οι “ερυθρόλευκοι” θα είχαν αποφύγει αρκετά “ζητήματα” στα μετόπισθεν.

Ο Σίλβα ήταν αυτός που επέμεινε για τη μεταγραφή του Ντα Κόστα αλλά επειδή είναι έξυπνος προπονητής καταλαβαίνει ποιο είναι το συμφέρον της ομάδας του. Όσο πλησιάζει ο καιρός για το πρώτο ματς με την Άντερλεχτ τις Βρυξέλλες, τόσο περισσότερο θα παίζουν μαζί ο Μποτία με τον Σιόβα.

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές το τελευταίο διάστημα πως με τον Ντα Κόστα στο αρχικό σχήμα ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα και ο Σίλβα το έχει καταλάβει.

Κανείς ασφαλώς δε θα “φορέσει” στον Μποτία ταμπελάκι που να...γράφει “Μέλμπεργκ”. Δεν είχε και ούτε θα έχει την ποιότητα του Σουηδού ο Ισπανός.

Είναι όμως ο πιο σταθερός στόπερ των πρωταθλητών τη φετινή περίοδο και αυτό οφείλουν να το αναγνωρίσουν όλοι στον Μποτία.

Κι επειδή τον περασμένο Αύγουστο πολλοί είχαν σίγουρη την αποχώρηση του Ισπανού από την ομάδα του Πειραιά, καλό θα είναι να σκεφτεί κάποιος αν τελικά ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει τον Μποτία στην τετράδα των στόπερ του.

Όχι αν θα πρέπει να είναι σώνει και καλά ένας εκ των δύο βασικών αλλά αν έχει θέση στην τετράδα. Έχει και παραέχει...
*Πηγή: sport-fm.gr*

Φορτούνης: «Η φωνή σας, μας δίνει δύναμη»


Φορτούνης: «Η φωνή σας, μας δίνει δύναμη»

Το μήνυμα του στους φίλους του Ολυμπιακού για τη συμπαράσταση τους, έστειλε μετά το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Κώστας Φορτούνης.


Ο Έλληνας διεθνής πέτυχε δυο γκολ στο παιχνίδι και μέσω του λογαριασμού του στο instagram εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον κόσμο που δίνει δύναμη στην ομάδα.

«Η φωνή σας μας δίνει δύναμη! Σας ευχαριστώ για το ζεστό χειροκρότημα!» ανέφερε ο Φορτούνης.

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Kostas Fortounis (@fortou7) στις




*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι «ρεζέρβες» του All Star Game!!


Οι «ρεζέρβες» του All Star Game

Ανακοινώθηκαν οι αναπληρωματικοί του All Star Game που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου. «Τρανταχτές» απουσίες από τη λίστα.

Μετά τους βασικούς που επελέγησαν από το κοινό, οι προπονητές του ΝΒΑ επέλεξαν τους αναπληρωματικούς του All Star Game που θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου στο Τορόντο.

Οι «ρεζέρβες» της Δύσης θα αποτελούνται από τους Ντρέιμοντ Γκριν, Κλέι Τόμπσον (Γουόριορς), ΛαΜάρκους Όλντριτζ (Σπερς), Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς), ΝτεΜάρκους Κάζινς (Κινγκς) και Κρις Πολ (Κλίπερς).

Εκείνες της Ανατολής θα είναι οι Αντρέ Ντράμοντ (Πίστονς), Αϊζέια Τόμας (Σέλτικς), Κρις Μπος (Χιτ), Τζίμι Μπάτλερ (Μπουλς), ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς), Πολ Μίλσαπ (Χοκς) και Τζον Γουόλ (Γουίζαρντς).

Μεταξύ των ηχηρών απουσιών από το All Star Game είναι αυτές των Ντιρκ Νοβίτσκι, Τιμ Ντάνκαν, Μπλέικ Γκρίφιν, Κέβιν Λοβ, Κάιρι Ίρβινγκ και Ντέμιαν Λίλαρντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Ερέα από Ξάνθη!


Τέλος ο Ερέα από Ξάνθη

Λύθηκε κοινή συναινέσει η συνεργασία της Skoda Ξάνθης με τον μεσοεπιθετικό, Οβίντιου Ερέα, που είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι. Μόνο ο Γουάλας στα... πιτς.

Παρελθόν αποτελεί από τη Skoda Ξάνθη ο Οβίντιου Ερέα, ύστερα από έξι περίπου μήνες παρουσίας στην ακριτική ομάδα.

Ο Ρουμάνος αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι και προοριζόταν για αντι-Κλέιτον, αλλά δεν… χώρεσε στα παπούτσια του Βραζιλιάνου και αποχαιρέτησε.

Πάντως, σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, πρόλαβε να κάνει 19 συμμετοχές (αρκετές απ’ αυτές ως αλλαγή) στο πρωτάθλημα, τις οποίες συνδύασε με 3 γκολ και δύο στο Κύπελλο, με δύο γκολ.

Η ανακοίνωση

Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ έλυσε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Οβίντιου Ερέα. Τον ευχαριστούμε για την συνεργασία και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του.

Μόνο ο Γουάλας εκτός

Κανονικά πήραν μέρος στην τελευταία χρονικά προπόνηση της Ξάνθης οι Βασιλακάκης, Νιέτο και τέθηκαν στη διάθεση του Ραζβάν Λουτσέσκου για την αναμέτρηση της Κυριακής (31/01) κόντρα στον Ηρακλή. Αντιθέτως, ο Γουάλας έκανε και πάλι ατομικό. Ασκήσεις ενδυνάμωσης στο γυμναστήριο, αερόβιο τρέξιμο και passing game στα πλαίσια της προθέρμανσης, περιελάμβανε το πρόγραμμα του Ρουμάνου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Ποτουρίδη με Πλατανιά!


Χωρίς Ποτουρίδη με Πλατανιά

Δίχως τον Γιάννη Ποτουυρίδη θα αγωνιστεί ο Πανθρακικός στο ματς με τον Πλατανιά στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Super League, καθώς έχει συμπληρώσει κάρτες ο Έλληνας μεσοαμυντικός.

Στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά θα εκτίσει την ποινή, λόγω καρτών, ο ποδοσφαιριστής του Πανθρακικού, Γιάννης Ποτουρίδης και δεν θα τον έχει στη διάθεση του ο νέος τεχνικός της ομάδας της Κομοτηνής, Γιάννης Χατζηνικολάου.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής αντίκρισε την κίτρινη στην αναμέτρηση με την Καλλονή και έφθασε τις τέσσερις στο φετινό πρωτάθλημα. Οπότε, θα πρέπει να απουσιάσει σε ένα από τέσσερα επόμενα ματς των «πράσινων», με Πανιώνιο (εντός), Λεβαδειακό (εκτός), Πλατανιά (εντός), Skoda Ξάνθη (εκτός) και το τεχνικό τιμ έκρινε ότι είναι προτιμότερο να απουσιάσει απ’ αυτό με τους Κρητικούς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Με αθλητικά κριτήρια η πρόκριση στο FIBA Champions League!


Με αθλητικά κριτήρια η πρόκριση στο FIBA Champions League

Αμιγώς αθλητικά θα είναι τα κριτήρια συμμετοχής στο FIBA Champions League και δεν θα υπάρχουν «κλειστά» συμβόλαια τύπου… Ευρωλίγκας. Καθορίστηκε το πλάνο, παρουσιάζεται προσεχώς στις ομάδες.

Συναντήθηκαν στην Ελβετία οι ομάδες εργασίας που είχαν δημιουργηθεί για να πάρει την τελική του μορφή το FIBA Champions League. Η κυριότερη είδηση είναι πως η συμμετοχή στη διοργάνωση θα γίνεται αμιγώς με αθλητικά κριτήρια )κι όχι με κλειστά συμβόλαια όπως στην Ευρωλίγκα), κάτι που κρίνεται πολύ σημαντικό από τις ευρωπαϊκές λίγκες που δεν θέλουν να απαξιωθούν.

Η φάση των ομίλων θα είναι σαν το... Top 16 της Ευρωλίγκας, αλλά με τέσσερις ομίλους των οκτώ ομάδων και συνολικά 14 αγωνιστικές. Οι τέσσερις πρώτοι περνούν στα προημιτελικά, ενώ οι άλλοι τέσσερις θα μετακομίσουν στην άλλη διοργάνωση της FIBA (το αντίστοιχο Eurocup).

Στους «16» και τα προημιτελικά θα γίνονται διπλά ματς, στην έδρα κάθε ομάδας, με το goal average να κρίνει την πρόκριση για το Final Four, που θα γίνεται τον Απρίλιο (28-30 η πρόβλεψη για τη σεζόν 2016/17). Οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο Champions League θα παίξουν από 14 ως 20 αγώνες, ενώ στο νέο Champions League οι ομάδες που θα φτάσουν στο Final Four θα δώσουν 35 ως 37 παιχνίδια.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπείται στο FIBA Champions League με δύο ή τρεις ομάδες (σίγουρα δύο απευθείας και πιθανώς η τρίτη μέσω προκριματικών). Ήδη έχουν γίνει προκαταρκτικές συζητήσεις με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρη, που είναι και οι επικρατέστεροι για το νέο θεσμό μέσω του ελληνικού πρωταθλήματος.

Την... ιδιοκτησία της νέας λίγκας θα έχουν κατά το ήμισυ η FIBA, ενώ τα οκτώ μεγάλα πρωταθλήματα (Ισπανίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Γαλλίας, Τουρκίας, VTB League, Γερμανίας και Αδριατικής Λίγκας) θα έχουν από 5% και τα υπόλοιπα πέντε (Βελγίου, Τσεχίας, Ισραήλ, Λιθουανίας και Πολωνίας) από 2%.

Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου θα υπάρξει στο Μόναχο συνάντηση κατά την οποία το πλάνο της FIBA θα παρουσιαστεί στις ομάδες, ενώ η επίσημη παρουσίαση της νέας διοργάνωσης στα ΜΜΕ θα γίνει 20-21 Μαρτίου στο Παρίσι.

Ήδη υπάρχει προσχέδιο για το καλεντάρι που θα εφαρμοστεί από τη μεθεπόμενη σεζόν, 2017/18, καθώς καθιερώνονται προκριματικά μεσούσης της περιόδου για τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων κι εν προκειμένω του Μουντομπάσκετ του 2019. Τα διαστήματα 20-28/11, 19-27/2 (στη διάρκεια της σεζόν) και 26/6-3/7 (αμέσως μετά το τέλος τους) θα γίνουν προκριματικά, ενώ αντίστοιχη πρόβλεψη δεν υπάρχει από την Ευρωλίγκα και εκεί θα υπάρχει ένα σημείο ρήξης ανάμεσα στις δύο πλευρές. Αντίστοιχα «παράθυρα» προκριματικών προβλέπονται και για το 2018/19 (10-18/9, 26/11-4/12 και 18-26/2). Η Ευρωλίγκα δεν έχει κάνει αντίστοιχη πρόβλεψη κι εκεί αναμένεται να υπάρχει ρήξη με τη FIBA και τις ομάδες που συμμετέχουν στην πρώτη, αλλά έχουν διεθνείς παίκτες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οριστικά στη Σταντάρ Λιέγης ο Ντοσεβί!


Οριστικά στη Σταντάρ Λιέγης ο Ντοσεβί

Η Σταντάρ Λιέγης κάλυψε τη ρήτρα αγοράς του Γάλλου μεσοεπιθετικού και τον απέκτησε από τον Ολυμπιακό.

Τέλος από τον Ολυμπιακό οριστικά ο Ματιέ Ντοσεβί. Ο Γάλλος άσος αποκτήθηκε από την Σταντάρ Λιέγης η οποία αποφάσισε να τον κρατήσει ενεργοποιώντας τη σχετική συμφωνία που υπήρχε.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Ματιέ Ντοσεβί στην Σταντάρ Λιέγης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των ερυθρολεύκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσό το οποίο όριζε ότι η ρήτρα στο συμβόλαιο το οποίο είχε υπογραφεί το καλοκαίρι ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Η Σταντάρ Λιέγης μετά από τις καλές εμφανίσεις που κάνει ο Ντοσεβί θεώρησε από τώρα πρέπον να τακτοποιήσει αυτή την... εκκρεμότητα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει Ζουκουλίνι η ΑΕΚ»!


«Κλείνει Ζουκουλίνι η ΑΕΚ»

Έτοιμη να τελειώσει μια ηχηρή μεταγραφή εμφανίζουν στο εξωτερικό την ΑΕΚ. Αναρτήσεις Αργεντινών δημοσιογράφων στο twitter παρουσιάζουν την «Ένωση» να κλείνει τον μέσο της Μαν. Σίτι, Μπρούνο Ζουκουλίνι

Σενάρια που συνδέουν την ΑΕΚ με ένα ηχηρό μεταγραφικό όνομα κυκλοφόρησαν την Πέμπτη.

Με αναρτήσεις που έκαναν στο twitter, δυο γνωστοί Αργεντινοί αθλητικοί συντάκτες παρουσιάζουν την «Ένωση» να έχει στα σκαριά την απόκτηση του Μπρούνο Ζουκουλίνι.

Κάτι που θα μπορούσε να έχει βάσει δεδομένων των προσπαθειών που κάνει ο Γκουστάβο Πογιέτ για να πάρει παίκτη από την Αγγλία, ωστόσο είναι γνωστό ότι οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν επιθετικό και εξτρέμ και ο 22χρονος είναι κατά βάση μέσος.

Όπως και να ‘χει, ο Ζουκουλίνι (που αποκτήθηκε το 2014 από τη Μάντσεστερ Σίτι και δόθηκε έπειτα δανεικός σε Βαλένθια, Κόρδοβα και Μίντλεσμπρο) εμφανίζεται να είναι κοντά στην ΑΕΚ, βάσει των όσων έγραψαν οι Μαξιμιλιάνο Ερτόλα και Σεμπάστιαν Σρουρ.

Ο πρώτος λοιπόν ανέφερε: «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Ζουκουλίνι από την ΑΕΚ. Η Μάντσεστερ Σίτι είναι διατεθειμένη να τον δώσει. Προπονητής της ομάδας είναι ο Γκουστάβο Πογιέτ».

Και ο δεύτερος πήγε ακόμα παραπέρα σημειώνοντας: «Πολύ προχωρημένο το θέμα του Μπρούνο Ζουκουλίνι στην ΑΕΚ. Όλα δείχνουν ότι αύριο θα τελειώσει».









*Πηγή: sport-fm.gr*

Καπίνο: «Η ομάδα δεν με είχε ανάγκη»


Καπίνο: «Η ομάδα δεν με είχε ανάγκη»

Στο γεγονός ότι στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης είχε λίγες αλλά καίριες επεμβάσεις στάθηκε ο Στέφανος Καπίνο μετά το τέλος του αγώνα.


«Ήταν αρκετά καλά για εμένα αλλά –όπως φάνηκε- η ομάδα δεν είχε ανάγκη. Ήμασταν σε καταπληκτική κατάσταση σήμερα και είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί ανταμειβόμαστε για τη δουλειά που κάνουμε το γήπεδο», τόνισε και συνέχισε:

«Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος. Αυτό είναι το παιχνίδι του Ολυμπιακού. Έχει την κατοχή της μπάλας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο γήπεδο, οπότε πρέπει να μάθεις να ζεις με αυτό και όταν σου έρθει η μπάλα πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιδράσεις».

Τέλος αναφέρθηκε και στη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις τερματοφυλάκων στον Ολυμπιακό πλέκοντας το εγκώμιο του Αλέκου Ράντου.

«Στοιχεία έχω πάρει από τον Ράντο όχι τον Ρομπέρτο. Δουλεύουμε όλα τα παιδιά πολύ σκληρά και δόξα τω θεώ έχουμε κατά την γνώμη μου τον καλύτερο προπονητή τερματοφυλάκων, που μας βοηθάει και τους τρεις και ο ένας βοηθά τον άλλον. Έτσι ώστε όποιος και να αγωνίζεται να κάνει καλές εμφανίσεις και να βοηθάει την ομάδα», ανέφερε.


 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κακό βράδυ για Giannis και Κώστα!!


Κακό βράδυ για Giannis και Κώστα

Οι Μιλγουόκι Μπακς και ο Γιάννης Αντετοκούμπο είχαν κακή απόδοση κόντρα στους Γκριζλς και έχασαν όπως ήταν λογικό με 103-83. Ήττα και για τον Κουφό, που έπαιξε λίγο.

Όντας καλοί ουσιαστικά μόνο στην πρώτη περίοδο, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο γνώρισαν την ήττα με 103-83 από τους Γκριζλς στο Μέμφις. Σε ρηχά νερά κινήθηκε ο Έλληνας φόργουορντ που σε 35:28 σημείωσε 7 πόντους, αρκετά λιγότερους δηλαδή από τα δικά του φετινά στάνταρ. Μάλιστα, ήταν εξαιρετικά άστοχος, καθώς είχε 2/10 δίποντα, ενώ έβαλε 3/4 βολές και δεν επιχείρησε κάποιο σουτ τριών πόντων. Μάζεψε πάντως 7 ριμπάουντ, είχε 3 ασίστ, αλλά και δύο λάθη. Γκριν με 21 και Μαρκ Γκασόλ με 15 ξεχώρισαν για τους νικητές.

Οι Σακραμέντο Κινγκς του Κώστα Κουφού ηττήθηκαν με 114-105 από τους Πέλικανς στη Νέα Ορλαέανη. Ο Έλληνας σέντερ αγωνίστηκε 07:20, δηλαδή είχε περίπου τον μισό χρόνο συμμετοχής απ’ ότι συνήθως στη φετινή σεζόν και δεν σκόραρε, καθώς έκανε 0/2 δίποντα. Ο Άντερσον με 36 πόντους (8/14 δίποντα, 5/11 τρίποντα, 5/6 βολές), 9 ριμπάουντ και 4 ασίστ ηγήθηκε από την πλευρά των νικητών.

Οι Ράπτορς επιβεβαίωσαν τον τίτλο του φαβορί και με το υπέρ τους 103-93 επιβλήθηκαν των Νικς στο Τορόντο. Λόουρι και Ντε Ρόζαν με 26 πόντους έκαστος, ξεχώρισαν για τους νικητές.

Με τον Γκαλινάρι να είναι «ζεστός», καθώς σταμάτησε στους 26 με 3/4 τρίποντα οι Νάγκετς πέρασαν από την Ουάσιγκτον, επικρατώντας 117-113 των Ουίζαρντς.

Οι Πέισερς πραγματοποιώντας επιβλητική εμφάνιση στην τελευταία περίοδο (επιμέρους σκορ 29-17), νίκησαν με 111-92 των Χοκς και ενώ στα πρώτα τρία δωδεκάλεπτα οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ κοντά στο σκορ. Ο Έλις με 5/7 τρίποντα είχε 25 πόντους για την ομάδα της Ιντιάνα.

Αναλυτικά:

Ουίζαρντς-Νάγκετς 113-117
Τα δωδεκάλεπτα: 29-29, 58-64, 79-91, 113-117

inner
inner

Πέισερς-Χοκς 111-92
Τα δωδεκάλεπτα: 27-24, 51-44, 82-75, 111-92

inner
inner

Ράπτορς-Νικς 103-93
Τα δωδεκάλεπτα: 27-21, 53-43, 73-63, 103-93

inner
inner

Πέλικανς-Κινγκς 114-105
Τα δωδεκάλεπτα: 37-19, 63-53, 92-79, 114-105

inner
inner

Γκριζλς-Μπακς 103-83
Τα δωδεκάλεπτα: 23-27, 50-41, 76-62, 103-83

inner
inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πρώτη φορά σε τελικό η Κέρμπερ!!


Πρώτη φορά σε τελικό η Κέρμπερ

Την πρόκριση της σε τελικό για πρώτη φορά στην καριέρα της πέτυχε στη Μελβούρνη η Αντζελίκ Κέρμπερ που επικράτησε στον ημιτελικό με 2-0 σετ της Κόντα.

Ποτέ δεν είναι αργά και το απέδειξε η Ατζελίκ Κέρμπερ, η οποία στα 28 της κατάφερε και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τελικό Major.

Η Γερμανίδα επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο συγκεκριμένο ζευγάρι και επικράτησε με 2-0 (7-5, 6-2) σετ της Κόντα και μετά από τρεις χαμένους ημιτελικούς κατάφερε να περάσει σε τελικό Grand Slam.

Τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι πάντως, αφού θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σερένα Γουίλιαμς που έχει πάντα τον πρώτο λόγο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στο κύπελλο!!


Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Άρης στο κύπελλο

Το ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη είναι αυτό που ξεχωρίζει στην τρίτη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ στην οποία ρίχνονται πλέον και οι ομάδες της Α1.

Η ώρα για να ριχτούν στη μάχη οι ομάδες της Α1 στο Κύπελλο Ελλάδος στους άνδρες έφτασε με την κληρωτίδα να έχει κέφια και να βγάζει ντέρμπι Θεσσαλονίκης.

Αναμφίβολα το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό ανάμεσα στον κυπελλούχο ΠΑΟΚ με τον Άρη, ενώ σχετικά αποστολές θα έχουν οι υπόλοιποι «μεγάλοι».

Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 10 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά τα ζευγάρια

ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης - ΑΟ Ορεστιάδας

ΜΑΣ Νίκη Αιγινίου - Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015

ΠΑΟΚ - ΑΣ Άρης

Παναχαϊκή Πετοσφαίριση 2013 - Ολυμπιακός ΣΦΠ

ΑΟΠ Κηφισιάς - ΑΟ Φοίνικας Σύρου

ΑΟ Καλαμάτα 80 - Παναθηναϊκός ΑΟ

ΔΑΣ Δραπετσώνας - ΓΣ Λαμία

ΑΠΣ Κύζικος - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
*Πηγή: sport-fm.gr*

Απόλυτη, έστω και με… ζόρι η Φενέρ!!


Απόλυτη, έστω και με… ζόρι η Φενέρ

Το 5/5 έκανε στο Top 16 η Φενέρμπαχτσε, έστω κι αν χρειάστηκε να φτάσει στην τέταρτη περίοδο για να «καθαρίσει» την Τσεντεβίτα, 86-73. Καλός ο Σλούκας.

Πιο δύσκολα από ό,τι αναμενόταν, η Φενέρμπαχτσε διατήρησε το αήττητό της στο Top 16 νικώντας με 86-73 την Τσεντεβίτα στην Πόλη.

Το αρχικό 27-12-χάρη σε ένα 18-0 των γηπεδούχων, προμήνυε ένα εύκολο βράδυ για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ωστόσο οι Κροάτες με όπλο την άμυνά τους πλησίασαν στον πόντο στο φινάλε της τρίτης περιόδου (62-61). Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα τρίποντα των Ντατόμε, Σλούκα και Χίκμαν έκαναν τη διαφορά για τη Φενέρ.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Λουίτζι Ντατόμε με 19 και Έκπε Ούντο με 17 πόντους, ενώ ο Κώστας Σλούκας είχε σημαντική συμβολή με 11 πόντους (4/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 0/1 βολή), 1 ασίστ και 1 λάθος σε 21:38. Ο Μίρο Μπίλαν και ο Τζέιμς Γουάιτ είχαν από 13 πόντους για την επόμενη αντίπαλο του Παναθηναϊκού.

Δεκάλεπτα: 27-12, 40-33, 62-61, 86-73.

Φενέρμπαχτσε: Χίκμαν 11, Ερσέκ, Ούντο 17, Άντιτς 8, Μπογκντάνοβιτς 5, Σλούκας 13, Βέσελι 12, Κάλινιτς, Ντίξον 3, Ντατόμε 19.

Τσεντεβίτα: Πούλεν 12, Γουάιτ 13, Πίλεπιτς 8, Μπάμπιτς 7, Ζγκάνετς 2, Γουόκερ 11, Μπίλαν 13, Γκόρντιτς 4, Αράποβιτς 3.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάντερ: «Δώσαμε ό,τι είχαμε…»


Χάντερ: «Δώσαμε ό,τι είχαμε…»

Ο Ολυμπιακός έκανε τα πάντα ώστε να μείνει στο ματς, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, όπως δήλωσε ο Οθέλο Χάντερ μετά την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μόνο στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε καλή άμυνα ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με όσα είπε ο Οθέλο Χάντερ μετά την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο και μετά δώσαμε τα πάντα για να μείνουμε στο ματς, αλλά δεν μπορέσαμε. Νομίζω πως δώσαμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά έπρεπε να δώσουμε λίγο ακόμη», ήταν τα λόγια του Οθέλο Χάντερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Ντε Μπρούινε!!


Γλίτωσε τα χειρότερα ο Ντε Μπρούινε

Κάκωση συνδέσμων κι όχι ρήξη είναι η διάγνωση για τον τραυματισμό του Κέβιν Ντε Μπρούινε στον αγώνα της Μαν. Σίτι με την Έβερτον. Έξι με δέκα εβδομάδες εκτός ο Βέλγος.

Έξι με δέκα εβδομάδες εκτός γηπέδων αναμένεται να μείνει ο Κέβιν Ντε Μπρούινε. Η διάγνωση για τον τραυματισμό του στο δεξί γόνατο στις καθυστερήσεις του ημιτελικού του Λιγκ Καπ με την Έβερτον (3-1) έδειξε πως ο Βέλγος εξτρέμ έχει υποστεί κάκωση κι όχι ρήξη συνδέσμων, που θα έβαζε τέλος στη σεζόν για τον ίδιο.

«Ο Κέβιν είναι στενοχωρημένος. Θα χάσει παιχνίδια όπως τον τελικό του Λιγκ Καπ και τα πρώτα νοκ άουτ του Champions League, που είναι πολύ σημαντικά. Όμως ξέρει πως αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα και θα δουλέψει σκληρά για να επιστρέψει δυνατός», δήλωσε ο μάνατζερ του παίκτη, Πάτρικ Ντε Κόστερ.

Ο 24χρονος άσος έχει φέτος 31 συμμετοχές, 12 γκολ και 14 ασίστ με τους «πολίτες», που ξόδεψαν περίπου 80 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι από τη Βόλφσμπουργκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιουλ: «Όλοι κάναμε καλή δουλειά»


Γιουλ: «Όλοι κάναμε καλή δουλειά»

Ύστερα από ομαδική προσπάθεια και όχι ατομική ήρθε για την Ρεάλ Μαδρίτης η νίκη επί του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Σέρχιο.

Η άμυνα ήταν το κλειδί για τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί του Ολυμπιακού, όπως δήλωσαν οι Σέρχιο Γιουλ και Κέι Σι Ρίβερς.

«Νιώθω καλύτερα, αλλά όχι ακόμη στο 100%. Πιστεύω πως το ιατρικό επιτελείο έκανε πολύ καλή δουλειά μου επέτρεψε να επιστρέψω σε χρόνο ρεκόρ. Θα προσπαθήσω να βοηθήσω την ομάδα όσο μπορώ. Κάναμε καλή δουλειά, ειδικά στην άμυνα, όλοι μας. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και στο τέλος πήραμε τη νίκη που θέλαμε», δήλωσε ο Σέρχιο Γιουλ.

Από την πλευρά του, ο Κέι Σι Ρίβερς είπε: «Αναμφισβήτητα είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς. Ήταν δύσκολα, καθώς έπαιξαν πολύ δυνατά, αλλά και εμείς βάλαμε κάποια μεγάλα σουτ, ενώ πιέσαμε πολύ στην άμυνα. Αυτό ήταν το σημείο-κλειδί για εμάς, το τρίτο δεκάλεπτο. Πραγματικά τους κλειδώσαμε με την άμυνά μας και πήραμε τη διαφορά. Απόψε, ήταν δικό μας παιχνίδι και πήραμε τον έλεγχο στο τρίτο δεκάλεπτο. Νιώθω καλά, είχα κάποια καλά παιχνίδια και σιγά σιγά βρίσκω ρυθμό. Θέλω να συνεισφέρω και να κάνω αυτό που πρέπει για να παίρνουμε τις νίκες».

Λάσο: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου»


Λάσο: «Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου»

Ευχαριστημένος και με το παραπάνω ήταν ο Πάμπλο Λάσο όχι μόνο για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και με τη συνολική εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Πάμπλο Λάσο μετά τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί του Ολυμπιακού, με τον τεχνικό της «βασίλισσας» να στέκεται αρκετά στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάμπλο Λάσο:

«Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη νίκη, ειδικά μετά την ήττα στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Είχαμε τέσσερα από τα πέντε εντός έδρας παιχνίδια μέχρι τώρα, αλλά το Top16 έχει 14 ματς και έχουμε ακόμη άλλα εννιά, είτε εντός, είτε εκτός. Νομίζω πως κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα για πολλά λεπτά. Η αμυντική μας λειτουργία ήταν καλή, όχι μόνο από τους παίκτες που μάρκαραν τον Σπανούλη –Σέρχιο και Τέιλορ- αλλά όλη η ομάδα. Πέτυχαν 48 πόντους στα τρία πρώτα δεκάλεπτα και προσπάθησαν να παίξουν με πιο υψηλό ρυθμό μετά, βρίσκοντας ανοικτά σουτ, που τους επέτρεψε να μειώσουν τη διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο. Σκεφτόμασταν περισσότερο το προβάδισμα, παρά το ρυθμό του παιχνιδιού. Γενικά, είμαι ευχαριστημένος. Μπορεί να μην είναι το καλύτερό μας παιχνίδι, αλλά κάναμε λιγότερα λάθη σε σχέση με τ’ άλλα ματς.

Κοιτώντας το ματς με την ΤΣΣΚΑ, νομίζω πως τους δώσαμε πολλά τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Σήμερα, είχαμε καλύτερη ισορροπία για 40 λεπτά και νομίζω πως κάναμε ένα πολύ σοβαρό παιχνίδι. Είχαμε μία άσχημη στιγμή στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν μας έβγαλαν από το ματς λόγω του δυναμικού τους στιλ, παίζοντας στο όριο του φάουλ, αλλά καταφέραμε να επανέλθουμε. Καταφέραμε και βρήκαν ρυθμό οι σουτέρ μας, Σέρχιο Γιουλ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ και Τζέισι Κάρολ. Διαβάσαμε τις αλλαγές τους στην άμυνα και είμαι ευχαριστημένος από τον τρόπο που παίξαμε στην επίθεση. Φυσικά και είμαι χαρούμενος για το πλάνο που είχαμε στην άμυνα και το εκτελέσαμε πολύ καλά
».

«Έκλεισαν» το καρέ Βαλένθια και Σεβίλλη!!


«Έκλεισαν» το καρέ Βαλένθια και Σεβίλλη

Βαλένθια και Σεβίλλη έκαναν το καθήκον τους με εκτός έδρας νίκες και πλαισίωσαν Μπαρτσελόνα και Θέλτα στα ημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι. Σήμερα η κλήρωση για τα ημιτελικά.

Ένα γκολ του Ροντρίγκο Μορένο στο 20ο λεπτό αρκούσε στη Βαλένθια για να νικήσει με 1-0 τη Λας Πάλμας εκτός έδρας και «διορθώνοντας» το 1-1 του «Μεστάγια» να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου.



Εκεί θα βρίσκεται και η Σεβίλλη, που μετά το 2-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και με 3-0 στη ρεβάνς απέκλεισε εύκολα τη Μιραντές. Ο Ιμπόρα με πέναλτι στο 9’, ο Χουάν Μουνιόθ στο 70’ και ο Κόκε Μορένο στο 82’ ήταν οι σκόρερ των Ανδαλουσιανών.



Την Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση για τα ημιτελικά, στα οποία βρίσκονται από το βράδυ της Τετάρτης Μπαρτσελόνα και Θέλτα. Οι αγώνες-που θα είναι διπλοί-θα γίνουν 3 και 10 Φεβρουαρίου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πλήρης επιβεβαίωση για Ναπολεόνι-ΑΠΟΕΛ από Σπανό!!


Πλήρης επιβεβαίωση για Ναπολεόνι-ΑΠΟΕΛ από Σπανό

Το γεγονός ότι με την υπάρχουσα οικονομική διαφορά ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΑΠΟΕΛ είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Στέφανο Ναπολεόνι στους Κύπριους, επιβεβαίωσε ο Γιώργος Σπανός.

Από την πρώτη στιγμή το sport-fm.gr σας αποκάλυψε το έντονο πρέσινγκ που μετουσιώθηκε σε επίσημη πρόταση του ΑΠΟΕΛ προς τον Ατρόμητο για την απόκτηση του Στέφανο Ναπολεόνι, όπως και την αρνητική απάντηση που έδωσαν οι Περιστεριώτες στην ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια.

Στη συνέχεια υπήρξαν και άλλες επαφές μεταξύ των δύο ομάδων με την κατάληξη να είναι η ίδια και μάλιστα το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή επιβεβαίωνε ότι δεν υπάρχει απολύτως καμία πιθανότητα να υπάρξει deal λόγω της μεγάλης διαφοράς που υπάρχει.

Του λόγου το αληθές επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Ατρόμητου, Γιώργος Σπανός, ο οποίος μιλώντας στο balla.com.cy, παραδέχθηκε ότι απέρριψε και τη δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε για τον Ιταλό επιθετικό.

«Μόλις με ενημέρωσε ο τεχνικός διευθυντής ότι έγινε βελτιωμένη πρόταση από πλευράς ΑΠΟΕΛ, αλλά και πάλι υπάρχει διαφορά σε σχέση μ' αυτά που ζητάμε, οπότε θα την απορρίψουμε. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις, θα δούμε αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα κάνει ο ΑΠΟΕΛ μετά και από αυτή την άρνησή μας, αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι πως ο Ναπολεόνι δεσμεύεται με συμβόλαιο, είναι από τα πρώτα ονόματα της ομάδας και εμείς δεν καιγόμαστε να τον πουλήσουμε.

Αν υπάρξει συμφέρουσα πρόταση για εμάς, καλώς, διαφορετικά θα μείνει. Εμείς γνωρίζουμε ότι ο παίκτης έχει μεγάλη αξία και μπορεί να κάνει τη διαφορά, άρα για να τον αποκτήσει κάποιος θα πρέπει να πληρώσει και το ανάλογο τίμημα», ανέφερε ο ισχυρός άνδρας του Ατρόμητου και πλέον το... μπαλάκι έρχεται στα χέρια της διοίκησης του ΑΠΟΕΛ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βασιλιάς στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς!!


Βασιλιάς στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς

Με μια απίστευτη εμφάνιση, ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέταξε και τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον τελικό της Μελβούρνης, αποδεικνύοντας ότι είναι ο κορυφαίος στον πλανήτη.

Τον 6ο τίτλο στην καριέρα του στο Αυστραλιανό Open και τον 11ο σε Grand Slam, θα διεκδικήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος με μια εξωπραγματική εμφάνιση κατάφερε να υποτάξει και τον Ρότζερ Φέντερερ στον πρόωρο «τελικό» της Μελβούρνης.

Ο Σέρβος απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι είναι ο κορυφαίος τενίστας αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, επικρατώντας με 3-1 (6-1, 6-2, 3-6, 6-3) σετ του Ελβετού, πραγματοποιώντας την καλύτερη του εμφάνιση μέχρι τώρα στο τουρνουά.

Αυτή ήταν η 23η νίκη του Τζόκοβιτς σε 45 παιχνίδια απέναντι στον Φέντερερ (23-22) και πλέον είναι έτοιμος για τον 11ο τίτλο του στον 19ο τελικό του σε Major διοργάνωση.

Ο Τζόκοβιτς έκανε σχεδόν περίπατο στα δύο πρώτα σετ, κερδίζοντας το πρώτο σε 22’ και το δεύτερο σε 32’, απέναντι σε ένα νωθρό Φέντερερ που το πάλεψε μόνο στο τρίτο, χωρίς να μπορέσει να πάρει κάτι παραπάνω από τον άνθρωπο που είναι αφεντικό της Αυστραλίας.

Στην Αυστραλία ο Τζόκοβιτς έχει πάρει 5 τίτλους και σε περίπτωση που κερδίσει στον τελικό θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρόι Έμερσον που είχε κερδίσει το Αυστραλιανό Open έξι φορές.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλει τον Ολανάρε η ΑΕΚ»


«Θέλει τον Ολανάρε η ΑΕΚ»

Το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Άαρον Σάμιουελ Ολανάρε επιβεβαιώνουν στη Νιγηρία. Η έγκυρη «Nation» επαληθεύει την πληροφόρηση ότι η «Ένωση» θέλει να ενισχυθεί στην επίθεση με τον θηριώδη σέντερ-φορ.

Τις πληροφορίες που θέλουν την ΑΕΚ να έχει μετατρέψει σε πρώτο της στόχο για την επίθεση τον Άαρον Σάμιουελ Ολανάρε επιβεβαιώνουν στη Νιγηρία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της έγκυρης «Nation», το οποίο αναδημοσιεύτηκε σε πολλά ακόμη ΜΜΕ της χώρας, η «Ένωση» ενδιαφέρεται ζωηρά για τον 21χρονο σέντερ-φορ.

Όπως αναφέρεται, οι «κιτρινόμαυροι» ψάχνουν ενίσχυση για τη γραμμή κρούσης και επιθυμούν να εντάξουν στο ρόστερ τους τον θηριώδη (1,89 μ., 88 κιλά) επιθετικό.

Έτσι, λίγες μέρες πριν τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου ετοιμάζονται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, να κάνουν κίνηση για να τον αποκτήσουν από την Γκουανγκζού (στην οποία αγωνίζεται από το 2014 κατόπιν εισήγησης του Σβεν Γκόραν Έρικσον).

Πάντως αυτό δεν φαντάζει απλή υπόθεση, διότι το συμβόλαιο του παίκτη λήγει μεν τον Δεκέμβρη του 2016 (άρα το καλοκαίρι θα μπορεί η ΑΕΚ να συμφωνήσει μαζί του), ωστόσο ο κινεζικός σύλλογος είναι «σκληρό καρύδι» στις διαπραγματεύσεις.

Κάτι που επιβεβαιώθηκε και το περασμένο καλοκαίρι, όταν βρισκόταν καιρό σε συζητήσεις με την ΤΣΣΚΑ για να της παραχωρήσει τον Ολανάρε, αλλά η μεταγραφή χάλασε γιατί οι Ρώσοι προσέφεραν 3,5 εκατ. ευρώ και η Γκουανγκζού παρέμενε αμετακίνητη στα 5 εκατ. ευρώ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Σάρωσε την Μπάμπεργκ η ΤΣΣΚΑ!!


Σάρωσε την Μπάμπεργκ η ΤΣΣΚΑ

Η ΤΣΣΚΑ δεν έκανε το λάθος του Ολυμπιακού, νίκησε πανεύκολα με 91-70 την Μπάμπεργκ κι έφτασε στο 3-2 στο Top 16. Κορυφαίος ο Ντε Κολό, διασωθείς ο Ζήσης.

Ένα ξέσπασμα στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν το επί μέρους σκορ ήταν 30-11, αρκούσε στην ΤΣΣΚΑ για να πατήσει γκάζι, να ξεφύγει στον ορίζονται και τελικά να φτάσει στο 91-70 επί της Μπάμπεργκ στη Μόσχα φτάνοντας τις τρεις νίκες σε πέντε αγώνες.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έφτασε στο τρίτο δεκάλεπτο τη διαφορά και στο +28 (62-34), με τον Έλληνα τεχνικό να κάνει rotation στο φινάλε και τους Βαυαρούς απλώς να περιορίζουν την έκταση της ήττας σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα.

Ο Νάντο Ντε Κολό με 19 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ήταν ο κορυφαίος, ο Μίλος Τεόντοσιτς πρόσθεσε 14 πόντους και 6 ασίστ, ενώ ο Νίκιτα Κουρμπάνοφ είχε 9 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, που δεν απέφυγε την τρίτη της ήττα στον όμιλο, ξεχώρισε ο Νίκος Ζήσης με 12 πόντους (3/5 δίποντα, 2/4 τρίποντα), 4 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 λάθη σε 24:01.

Δεκάλεπτα: 25-23, 55-34, 73-50, 91-70

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 19, Κουλάγκιν 2, Τεόντοσιτς 14, Φριτζόν 3, Νίκολς 3, Τζάκσον 3, Φρίλαντ 10, Βοροντσέβιτς 6, Χίγκινς 8, Χριάπα 5, Κουρμπάνοφ 9, Χάινς 9

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλι 10, Ζήσης 12, Νίκολιτς, Στάιγκερ 5, Τάις 4, Γουοναμέικερ 11, Στρέλνιεκς 3, Χάρις 11, Μίλερ 7, Χέκμαν 6, Ιντμπίχι, Ραντόσεβιτς 3.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Σφαιρόπουλος: «Να επιστρέψουμε στις νίκες»


Σφαιρόπουλος: «Να επιστρέψουμε στις νίκες»

Το πολύ κακό δεύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού ήταν αυτό που κόστισε την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

Την ανωτερότητα της Ρεάλ Μαδρίτης παραδέχθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά την ήττα του Ολυμπιακού, με τον κόουτς των «ερυθρόλευκων» να στέκεται στην κακή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου:

«Συγχαρητήρια στην Ρεάλ Μαδρίτης για τη νίκη της. Έπαιξε καλά, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Πιστεύω πως ο ρυθμός του ματς έπαιξε ρόλο ως προς το νικητή. Ελέγξαμε το ρυθμό μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, όταν παίξαμε καλή άμυνα και αναγκάσαμε την Ρεάλ σε κάποιες κακές επιλογές. Μας έδωσαν την ευκαιρία να τρέξουμε στο ανοικτό γήπεδο και να πετύχουμε εύκολα λέι απ. Επίσης, ελέγχαμε το ρυθμό στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, όπου προηγηθήκαμε με τέσσερις πόντους, αλλά στη συνέχεια χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας σε ένα κρίσιμο σημείο. Η Ρεάλ είναι μία ομάδα που θα τιμωρήσει το κάθε λάθος σου. Πέτυχαν κάποιους εύκολους πόντους στο transition και έτσι πήραν πολύ μεγάλο προβάδισμα. Το τρίτο δεκάλεπτο και η αρχή του τέταρτου ανήκουν στην Ρεάλ. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε, αλλά δεν καταφέραμε να ελέγξουμε τα ριμπάουντ και έτσι σκόραραν εύκολα καλάθια από επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό είναι το στιλ τους και έτσι η διαφορά ξέφυγε κοντά στους 20 πόντους. Μετά προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο για να μειώσουμε τη διαφορά. Θα πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά ώστε να εμφανιστούμε πιο ανταγωνιστικοί και πιο επιθετικοί και να επιστρέψουμε στις νίκες».

Πάρντο: «Κίνητρο η εμπιστοσύνη του προπονητή»

Στον Μάρκο Σίλβα και την εμπιστοσύνη που του δείχνει αποδίδει ο Φελίπε Πάρντο τις καλές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κολομβίας.

Πάρντο: «Κίνητρο η εμπιστοσύνη του προπονητή»Ο Φελίπε Πάρντο νιώθει την εμπιστοσύνη του προπονητή κι αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Ο Κολομβιανός εξτρέμ μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της πατρίδας του μίλησε για το ρόλο του Μάρκο Σίλβα στις φετινές του εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό.

«Έχω την εμπιστοσύνη του προπονητή και αυτό μου δίνει κίνητρο για να βελτιώνομαι καθημερινά. Ξέρω τις δυνατότητές μου και το τεχνικό τιμ με βοηθά πολύ. Ευτυχώς όλα πάνε καλά και παίρνουμε καλά αποτελέσματα. Στόχος μου είναι να βελτιώνομαι διαρκώς σαν παίκτης και άνθρωπος, ώστε να συνεχίσω να προσφέρω», τόνισε.

Όσο για το πανέμορφο γκολ που πέτυχε κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης; «Πάμε πολύ καλά σαν ομάδα. Χαίρομαι που πέτυχα ένα όμορφο γκολ», δήλωσε.

Για τη νίκη επί του Αστέρα ανέφερε στο κανάλι του Ολυμπιακού στο YouTube: «Για αυτό προπονούμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Ο προπονητής μας, μας έχει εξηγήσει ότι πρέπει να ανεβάσουμε πάρα πολύ τον ρυθμό μας, ότι πρέπει να είμαστε πάρα πολύ δυνατοί. Αυτό προετοιμάζαμε όλη την εβδομάδα. Και για αυτό καταφέραμε να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό».

Ο Πάρντο με τον τρόπο αυτό υπογράμμισε την δουλειά που έκαναν όλοι στο Ρέντη για να παρουσιάσει η ομάδα ένα πολύ καλό πρόσωπο στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο. «Έχουμε ανεβάσει πάρα πολύ τον ρυθμό μας. Ήταν ένα παιχνίδι καλό με καλό αποτέλεσμα και γι’ αυτό προσπαθούμε συνέχεια ο καθένας από την πλευρά του και σαν άτομο και σαν ομάδα να βελτιώσουμε το επίπεδό μας και να είμαστε συνεχώς καλύτεροι. Η ομάδα αποκτά συνεχώς αυτοπεποίθηση αλλά εμείς αντιμετωπίζουμε τα παιχνίδια με τον ίδιο τρόπο, τις ίδιες αρχές, την ίδια εξυπνάδα. Προσπαθούμε να είμαστε σε όλα τα παιχνίδια το ίδιο σοβαροί για να παρουσιάζουμε πάντα το ίδιο ποδόσφαιρο», τόνισε.

Ο Κολομβιανός αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την Άντερλεχτ για το Γιουρόπα Λιγκ. «Δεν έχουμε αρχίσει να μιλάμε για αυτό όμως σίγουρα όλοι γνωρίζουμε την υποχρέωση που έχουμε. Γνωρίζουμε τη σοβαρότητα του παιχνιδιού που έχουμε μπροστά μας και θα προσπαθήσουμε όταν έρθει εκείνη η στιγμή να είμαστε πανέτοιμοι και όσο πιο δυνατοί γίνεται για να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα τη διοργάνωση αυτή. Όπως στο Τσάμπιονς Λιγκ κάναμε έτσι θα αντιμετωπίσουμε και το Γιουρόπα Λιγκ που είναι μια πάρα πολύ σοβαρή διοργάνωση» ανέφερε.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Υπέγραψε στους Νικς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο!!


Υπέγραψε στους Νικς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο!

Συμβόλαιο, έστω και (σε πρώτη φάση) δεκαήμερης διάρκειας, υπέγραψε με τους Νικς ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Ίσως κάνει ντεμπούτο στο ΝΒΑ κόντρα στους Σανς, τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Την ευκαιρία που τόσο καρτερικά περίμενε να αγωνιστεί στο ΝΒΑ θα έχει ο Θανάσης Αντετοκούνμπο. Οι Νικς πρόσφεραν δεκαήμερο συμβόλαιο στον 23χρονο φόργουορντ, που είχαν οι ίδιοι επιλέξει στο νούμερο 51 του ντραφτ το 2014.

Ο αδερφός του Γιάννη, που αγωνίζεται στους Μπακς, δεν αποκλείεται να κάνει ντεμπούτο τα ξημερώματα του Σαββάτου στην αναμέτρηση με τους Σανς στη Νέα Υόρκη.

Σημειώνεται πως ένας παίκτης στο ΝΒΑ μπορεί να υπογράψει δύο δεκαήμερα συμβόλαια με την ίδια ομάδα. Εφόσον εκείνη, στη συνέχεια, θέλει να τον κρατήσει, είναι υποχρεωμένη να του προσφέρει συμβόλαιο ως το τέλος της περιόδου.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνιζόταν ως τώρα με τη θυγατρική των Νικς στο NBDL, έχοντας στο Γουέστσεστερ 10,3 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,7 ασίστ και 1,3 τάπες κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μελισσανίδης: «Σε λίγους μήνες αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν για… να φύγουν τα τρένα»


Μελισσανίδης: «Σε λίγους μήνες αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν για… να φύγουν τα τρένα»

Με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο σχολίασε τις αποφάσεις του Δελφάκη στο ΑΕΚ-Ηρακλής ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μετά τις «νεκροκεφαλές» και τις «γκρανκάσες», πέταξε νέα επική ατάκα.

Εξίσου… φορμαρισμένος με την ΑΕΚ αποδεικνύεται στις ατάκες του ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Παρά την εντυπωσιακή επικράτηση με 4-1 επί του Ηρακλή, στην «Ένωση» ήταν εξοργισμένοι από τις αποφάσεις του ρέφερι Δελφάκη (και κυρίως αυτή της αποβολής του Μπακάκη).

Στην εκδήλωση λοιπόν για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της AEGEAN, ο ισχυρός άνδρας των «κιτρινόμαυρων» εμφανίστηκε ανάλογα καυστικός με τις προ καιρού δηλώσεις του για «νεκροκεφαλές» και «γκρανκάσες». Έτσι, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Να πω κάτι και για την ομάδα μας: Ένα μπράβο στην ΑΕΚ, που σήμερα (σ.σ.: χθες) κέρδισε 4-1 με 10 παίκτες, με έναν διαιτητή περίεργο. Όμως δεν πειράζει. Σε οκτώ μήνες αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν για να… φύγουν τα τρένα. Μόνο εκεί θα σφυρίζουν».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Αγωνία για Χάκετ!


Αγωνία για Χάκετ

Δεν έφτανε η τρίτη σερί ήττα για τον Ολυμπιακό, προέκυψε ένα ακόμα πρόβλημα τραυματισμού, αυτή τη φορά με τον Χάκετ. Ο Ιταλός γκαρντ έχει ενοχλήσεις στo δεξί γόνατο και θα υποβληθεί σε εξετάσεις.

Η απίστευτη κακοδαιμονία του Ολυμπιακού στα θέματα των τραυματισμών συνεχίζεται. Δύο λεπτά πριν το φινάλε του χθεσινού αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης, ο κορυφαίος παίκτης των «ερυθρόλευκων» το τελευταίο διάστημα, Ντάνιελ Χάκετ, ζήτησε αλλαγή, καθώς έπειτα από μία ανύποπτη φάση, ένιωσε ενοχλήσεις στο δεξί γόνατο.

Αποστολή στη Μαδρίτη, Νίκος Ζέρβας

Αμέσως ο γιατρός και οι φυσιοθεραπευτές της ομάδας του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και από τους μορφασμούς του προσώπου του, δεν έδειχνε να είναι κάτι σοβαρό. Όσο το γόνατο του Ιταλοαμερικανού γκαρντ κρύωνε όμως, οι ενοχλήσεις ήταν όλο και πιο έντονες και είναι χαρακτηριστικό πως πήγε στο πούλμαν της ομάδας κουτσαίνοντας. Στον Ολυμπιακό, φοβούνται πως έχει πάθει ζημιά, αλλά όλα θα ξεκαθαρίσουν με την σημερινή επιστροφή της ομάδας στην Αθήνα (σ.σ. στις 17:30). Ο Χάκετ θα πάει αμέσως για εξετάσεις για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του τραυματισμού του.

Το ίδιο θα γίνει και με τον Δημήτρη Αγραβάνη, ο οποίος ένιωσε ενοχλήσεις στο γόνατο στην προπόνηση της Τετάρτης και παρότι δοκίμασε να αγωνιστεί δεν τα κατάφερε. Για τον δικό του τραυματισμό δεν εκφράζονται ιδιαίτεροι φόβοι, όμως για παν ενδεχόμενο θα κάνει και αυτός εξετάσεις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Η Ίντερ θέλει Κάτσε για το καλοκαίρι»


«Η Ίντερ θέλει Κάτσε για το καλοκαίρι»

Στη λίστα της Ίντερ βρίσκεται ο Έργκις Κάτσε σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, με τους «νερατζούρι» να εξετάζουν σοβαρά την απόκτηση του μέσου του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι.

Ακόμα μία ομάδα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης φέρεται να έχει στη λίστα της τον Έργκις Κάτσε, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα από την Ιταλία, η Ίντερ έχει στα υπ' όψιν τον Αλβανό διεθνή χαφ και μάλιστα εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή του το καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του «fcinternews.it» που ειδικεύεται στα ρεπορτάζ των «νερατζούρι», ο Κάτσε βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της ομάδας και μάλιστα ειναι πολύ πιθανό να κατατεθεί πρόταση για την απόκτησή τον προσεχή Ιούνιο.

Το δημοσίευμα προσθέτει ότι ο παίκτης αρνείται να ανανεώσει το συμβόλαιό του που εκπνέει το 2017, ενώ γίνεται αναφορά στις απαιτήσεις που έχει ο ΠΑΟΚ (σημειώνεται το όνομα του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιάκωβου Αγγελίδη) οι οποίες κυμαίνονται στα 4 εκατ. ευρώ.

Κατά καιρούς για τον διεθνή αμυντικό χαφ που θα είναι στην αποστολή της εθνικής Αλβανίας για το Euro 2016 έχει φημολογηθεί ενδιαφέρον από Αγγλία και Ιταλία.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Do or Die για Παναθηναϊκό!!


Do or Die για Παναθηναϊκό

Χωρίς περιθώρια για άλλη απώλεια, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Νταρουσάφακα. Την τελευταία στιγμή κρίνεται του Διαμαντίδη. «Μέσα» ο Παππάς. Τιμάται από την ΚΑΕ ο Κουτλουάι.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μια νίκη που θα αποτελέσει αφετηρία για την αντεπίθεσή του στο Top 16. Απόψε (21:45, ΕΡΤ, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr) υποδέχεται την Νταρουσάφακα και απαγορεύεται η ήττα, αφού σε τέτοια περίπτωση η υπόθεση «πρόκριση» θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολη, ενώ οι τριγμοί στο «πράσινοι» οικοδόμημα θα είναι μεγαλύτεροι κι από εκείνους που προκάλεσε η βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Στον «τελικό» με τη… νεόπλουτη ομάδα της Πόλης ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό και ηγέτη του. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ακολούθησε και χθες θεραπεία μετά το διάστρεμμα που υπέστη στο ντέρμπι της Δευτέρας, η λογική λέει πως είναι δύσκολο και ριψοκίνδυνο να χρησιμοποιηθεί, αλλά ο ίδιος είναι διατεθειμένος να σφίξει τα δόντια στο όριο του δυνατού. Η συμμετοχή του θα κριθεί λίγο πριν το τζάμπολ, με επικρατέστερο σενάριο να είναι στη δωδεκάδα και να χρησιμοποιείται αν παραστεί ανάγκη. Το παρήγορο είναι πως ο Νίκος Παππάς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη γάμπα, ωστόσο ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος θα είναι ξανά εκτός λόγω προβλήματος στους κοιλιακούς.

Η Νταρουσάφακα μπορεί να είναι ουραγός του ομίλου και να μην έχει ακόμη νίκη στο Top 16, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι εύκολη λεία. Δεν θα μπορούσε, άλλωστε, να ισχύει κάτι τέτοιο για μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ και παίκτες κλάσης, όπως οι γνωστοί από τη θητεία τους στην Ελλάδα Γουίλμπεκιν, Γκόρντον και Αρσλάν στην περιφέρεια, οι Μαρκοϊσβίλι, Πρέλτζιτς και Χαρανγκόντι στις θέσεις των φόργουορντ και οι πρώην ΝΒΑερ ψηλοί Ερντέν και Αλντεμίρ μαζί με τον πρωταθλητή Ευρώπης Μάρκους Σλότερ. Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Οκτάι Μαχμούτι έρχεται στην Αθήνα ξεκούραστη, μιας και δεν είχε αγωνιστικές υποχρεώσεις στο τουρκικό πρωτάθλημα λόγω της διεξαγωγής του All Star Game την Κυριακή.

Στο περιθώριο του αγώνα, οι «πράσινοι» θα τιμήσουν τον Ιμπραήμ Κουτλουάι. Ο Τούρκος παλαίμαχος γκαρντ, υπηρέτησε την ομάδα από το 2001 μέχρι το 2003 και το 2005, κατακτώντας μαζί της δύο πρωταθλήματα, την Ευρωλίγκα και το Κύπελλο. Πλέον ο «Ίμπο» είναι τζένεραλ μάνατζερ στην Νταρουσάφακα και η επίσκεψή του στην Αθήνα ήταν μια καλή ευκαιρία για να βραβευτεί. Εκτός από τη διοίκηση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, τον Ιμπραήμ Κουτλουάι θα βραβεύσουν ακόμα και πρώην συμπαίκτες του και νυν στελέχη της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός: οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Κώστας Τσαρτσαρής, Γιώργος Καλαϊτζής και Γιάννης Σιούτης.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Κάρλος Περούγκα (Ισπανία) και Μίλος Κόλιενσιτς (Μαυροβούνιο).
*Πηγή: sport-fm.gr*