Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τότεναμ πέντε αστέρων!!

Τότεναμ πέντε αστέρων!
Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ «κερνούσε», ο Λουίς Σαχά «έπινε»! Η Τότεναμ διέλυσε με 5-0 τη Νιούκαστλ, με τους δύο επιθετικούς της να βρίσκονται σε εκπληκτική βραδιά και να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο το κάκιστο πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του Άλαν Πάρντιου.

Ο Χάρι Ρέντναπ, απαλλαγμένος από δικαστικές περιπέτειες και άγχη, έριξε στον αγώνα δύο επιθετικούς, τους Αντεμπαγιόρ και Σαχά και αυτοί τον δικαίωσαν για την επιλογή του.

Η Τότεναμ πέτυχε 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είχε να κάνει από το Μάρτιο του 2000, και πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, αφού η Νιούκαστλ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν θύμισε ομάδα Πρέμιερ Λιγκ και πλήρωσε την απουσία του Γιοάν Καμπάιγ στη μεσαία γραμμή.

Ρεκόρ από τον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος μοίρασε 4 ασίστ, κάτι που μόνο ο Σεσκ Φάμπρεγκας έχει κάνει στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμη μεγαλύτερο θα μπορούσε να ήταν το σκορ, αν οι Λονδρέζοι δεν έριχναν ταχύτητα και ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Α’ Ημίχρονο

Η …ζάλη της Νιούκαστλ ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό η Τότεναμ. Οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που συνηθίζουν τη φετινή σεζόν. Προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό στον αγώνα, άνοιξαν το παιχνίδι και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Μπενουά Ασού-Εκοτό έγινε ο αποδέκτης της μπάλας, μετά την ωραία προσπάθεια του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από δύσκολη γωνία.

Το γρήγορο τέρμα έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Νιούκαστλ, η οποία παρουσιάστηκε αγνώριστη και σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό. Η αμυντική λειτουργία των «καρακαξών» δεν θύμιζε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αντεμπαγιόρ. Ο Τογκολέζος επιθετικός «σέρβιρε», δύο λεπτά αργότερα, και το δεύτερο γκολ, στον Λουίς Σαχά, ο οποίος ήταν ο …θύτης για το 3-0 στο 20’, πάλι μετά από στρώσιμο του συμπαίκτη του. Και το κρεσέντο του Αντεμπαγιόρ, συνεχίστηκε! Στο 34’ ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να σκοράρει, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ και «έσπασε» την μπάλα στον Νίκο Κράνιτσαρ, ο οποίος έκανε το 4-0 και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Β’ Ημίχρονο

Όσοι περίμεναν ότι οι φωνές του Άλαν Πάρντιου, στην ανάπαυλα, θα έπιαναν τόπο γελάστηκαν! Η Νιούκαστλ συνέχισε να είναι νωθρή και η Τότεναμ να κυριαρχεί σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Οι γηπεδούχοι έριξαν τους ρυθμούς τους και επιτίθονταν αρκετά πιο σπάνια, σε σχέση με το πρώτο μέρος. Όμως, ο Αντεμπαγιόρ έπρεπε να ανταμειφθεί για τον κόπο του και για της ασίστ του… Και έτσι έγινε.

Ο Τογκολέζος άσος έκανε το τελικό 5-0, μετά από προσωπική του ενέργεια, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Ασού-Εκοτό. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν οι παίκτες του Ρέντναπ ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς αλλαγές στο σκορ, με την Τότεναμ να κρατιέται σε επαφή με την κορυφή και τη Νιούκαστλ να παραμένει στην 6η θέση.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Τότεναμ: Φρίντελ – Γουόκερ, Ντόσον, Κινγκ (Νέλσεν 75’), Ασού-Εκοτό – Μόντριτς, Πάρκερ, Κράνιτσαρ, Μπέιλ (Λένον 67’) – Αντεμπαγιόρ, Σαχά (Ντεφό 67’)

Νιούκαστλ: Κρολ – Σίμσον, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν – Ομπερτάν (Φέργκιουσον 46’), Γκάθρι (Λόβενγκραντς 86’), Περτς, Γκουτιέρες – Μπα, Σισέ (Γκόσλινγκ 68΄)

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/2 (17:00)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1
(47’, 50’ Ρούνεϊ – 80’ Σουάρες)

Μπλάκμπερν – ΚΠΡ 3-2
(15’ Γιακούμπου, 23’ Ενζονζί, 45’ + 5’ αυτ. Ονουόχα – 71’, 90’ + 2’ Μακί)

Μπόλτον – Γουίγκαν 1-2
(67’ Μ. Ντέιβις – 43’ Κάλντουελ, 76’ ΜακΆρθουρ)

Έβερτον – Τσέλσι 2-0
(5΄Πίεναρ, 71’ Στρακουαλούρσι)

Φούλαμ – Στόουκ 2-1
(16’ Πογκρέμπνιακ, 28’ αυτ. Σόρενσεν – 78’ Σόουκρος)

Σάντερλαντ – Άρσεναλ 1-2
(70’ ΜακΚλιν - 75’ Ράμσεϊ, 90’ + 1’ Ανρί)

Σουόνσι – Νόριτς 2-3
(23’ Γκρέιαμ, 87’ Γκρέιαμ – 47’, 63’ Χολτ, 51’ Πίλκινγκτον)

Τότεναμ – Νιούκαστλ 5-0
(4’ Άσου Εκοτό, 6’, 20’ Σαχά, 34’ Κράνιτσαρ, 64’ Αντεμπαγιόρ)

Κυριακή 12/2

Γουλβς – Γουέστ Μπρομ (15:30)
Άστον Βίλα – Μαν. Σίτι (18:00)

πηγή: sportfm.gr

«Αυτός είναι ο αγώνας της γενιάς μας»

«Αυτός είναι ο αγώνας της γενιάς μας»
Το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Ελλάδα μια ανάσα από το σημείο μηδέν, υπενθύμισε ο Λουκάς Παπαδήμος στο δραματικό διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό. Μία μέρα πριν την ψήφιση στη Βουλή των επώδυνων μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο 2, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις χαρακτηρίζοντας «αγώνα της γενιάς μας» την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας.

Διαβάστε αποσπάσματα από το διάγγελμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας:

Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας.

Το κοινωνικό κόστος του προγράμματος είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε.

Δεν θα βγούμε από την κρίση χωρίς θυσίες. Είμαστε λαός περήφανος. Ξέρουμε από αγώνες και αυτός είναι σήμερα ο αγώνας της πατρίδας μας.

Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας η χώρα μας να φτάσει στη χρεοκοπία και την εθνική απόγνωση από ένα ακόμη λάθος.

Για την ολοκλήρωση των αλλαγών θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια. Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πίστη στην ανάγκη να αλλάξουμε τη χώρα μας.

Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης.

Ανέλαβα την ευθύνη και τον κίνδυνο να κάνω ό,τι μου αναλογεί για να φτάσουμε στην άκρη αυτής της διαδρομής. Και θα το κάνω.

Μπορούσια Fun Park (video)

Μπορούσια Fun Park (video)
Ποιο ντέρμπι; Η Γκλάντμπαχ απέδειξε πως είναι πανίσχυρη στο «Μπορούσια Παρκ» και προσφέροντας απολαυστικό ποδόσφαιρο επικράτησε εύκολα της Σάλκε με 3-0 σκαρφαλώνοντας στην τρίτη θέση της Bundesliga μετά από 21 αγωνιστικές και στο -3 από την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ.

Ο Μάρκο Ρόις «ζάλισε» τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων κι άνοιξε το σκορ στο 2’ φτάνοντας τα 13 γκολ. Ο Μίκε Χάνκε διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 15’ με όμορφο πλασέ μετά από ασίστ του Χουάν Αράνγκο και ο τελευταίος με εκτέλεση φάουλ στο 30’ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στο παιχνίδι από το πρώτο του ημίωρο. Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς, που είχε βασικό τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και απομακρύνθηκε πέντε βαθμούς από την κορυφή.




Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/2

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 3-2
(5’, 61’ Γίρατσεκ, 14’ Σέφερ-12’ Φλουμ, 38’ Καλιγκιούρι)

Σάββατο 11/2 (16:30)

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 1-0
(45’ Καγκάουα)

Μάιντς-Ανόβερο 1-1
(7’ Ζιντάν-89’ Σόμπιεχ)

Μπάγερν Μονάχου-Καϊζερσλάουτερν 2-0
(6’ Γκόμεζ, 30’ Μίλερ)

Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ 1-1
(90’ Αρναούτοβιτς-4’ Βέστεργκαρντ)

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 5-0
(24’ Ιμπίσεβιτς, 28’, 41’ 58’ Χάρνικ, 31’ Οκαζάκι)

Γκλάντμπαχ-Σάλκε 3-0
(2’ Ρόις, 15’ Χάνκε, 30’ Αράνγκο)

Κυριακή 12/2

Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Αμβούργο 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/2

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 21:30

Σάββατο 18/2 (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης
Νυρεμβέργη-Κολωνία
Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 19/2

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 16:30
Ανόβερο-Στουτγκάρδη 18:30

πηγή: sportfm.gr

Ρήξη χιαστών ο Ζαραδούκας!!

Ρήξη χιαστών ο Ζαραδούκας
Η ατυχία χτύπησε την πόρτα του Γιάννη Ζαραδούκα του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος έκανε εξετάσεις, μετά την αναμέτρηση με τον Πανιώνιο και διαπιστώθηκε πως έχει υποστεί ρήξη χιαστών, κάτι που σημαίνει πως, δυστυχώς, χάνει όλη την υπόλοιπη αγωνιστική περίοδο. Ο νεαρός αμυντικός θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση προκειμένου να επιστρέψει μετά από περίπου ένα πεντάμηνο στην ενεργό δράση.

Ο Ζαραδούκας, έβαλε τα κλάματα κατά την αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο της Νέας Σμύρνης γεγονός που έδειξε πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα, πράγμα που επιβεβαιώθηκε, με τον χειρότερο τρόπο λίγο αργότερα.

Πλέον ο παίκτης θα παραμείνει στην Αθήνα για αναλυτικότερες εξετάσεις και στη συνέχεια θα υποβληθεί σε επέμβαση, μάλλον την Τετάρτη, ενώ στην συνέχεια θα ξεκινήσει πρόβλημα αποθεραπείας, η οποία υπολογίζεται σε πέντε με έξι μήνες. Η εγχείρηση θα γίνει από τον γιατρό του Ολυμπιακού, ενώ για τον παίκτη σβήνει και το όνειρο για συμμετοχή στο Euro του 2012.

πηγή: sportfm.gr

Τα έκανε όλα… Ράιτ στο τέλος!!

Τα έκανε όλα… Ράιτ στο τέλος
Ήταν πολύ… σωστός.

Με τον Λαμάρ Ράιτ να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ο ΑΓΟΡ επικράτησε εκτός έδρας του Ηλυσιακού με σκορ 71-67, για τη 18η αγωνιστική της Α1.

Ο Αμερικανός τελείωσε ματς με -συνολικά- 16 πόντους, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Παπανικολάου με 15.

Από τους ηττημένους ο Νάνα για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός με 22 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Το ματς

Κακός ρυθμός και πολλά άστοχα σουτ, κυρίως από τον ΑΓΟΡ, στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Περίπου μέχρι τα μισά της περιόδου, η αναμέτρηση ήταν μοιρασμένη (8-8), με την ομάδα του Ρεθύμνου να μετρά μόλις δύο εύστοχα σουτ εντός παιδειάς σε 16 προσπάθειες. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Νάνα και Χατζής ανέλαβαν το σκοράρισμα, κάνοντας ένα σερί 7-0 για τον Ηλυσιακό (15-8). Οι φιλοξενούμενοι επέμεναν από τα 6,75μ., αλλά η αστοχία τους είχε ως αποτέλεσμα η πρώτη περίοδος να λήξει με σκορ 20-13, υπέρ των Ιλισιωτών.

Σε αντίθεση με το πρώτο, στο δεύτερο δεκάλεπτο ο ΑΓΟΡ ήταν πιο αποτελεσματικός πίσω από τα 6,75μ., μειώνοντας στον πόντο (23-22), στα τρία πρώτα λεπτά. Στη συνέχεια, ο Ηλυσιακός «συνήλθε» από την αντεπίθεση των φιλοξενούμενων ανοίγοντας -προσωρινά- τη διαφορά (28-22). Όμως, μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου οι παίκτες του Στέργιου Κουφού «έσφιξαν» την άμυνά τους, φτάνοντας τα έξι κλεψίματα ενώ παράλληλα ανάγκασαν τους Ιλισιώτες να υποπέσουν σε επτά λάθη. Αυτό έδωσε την ευκαιρία, στην ομάδα του Ρεθύμνου να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια 37-35, τρέχοντας ένα επιμέρους σκορ 15-24 στα δεύτερο δεκάλεπτο.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο ΑΓΟΡ διατηρούσε το προβάδισμά του, αλλά ο Ηλυσιακός δεν του επέτρεπε να ανοίξει τη διαφορά (42-43). Όμως, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου το προβάδισμα άλλαξε αρκετές φορές χέρια. Οι φιλοξενούμενοι συντηρούνταν μπροστά (42-43) για τέσσερα λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Από εκεί και πέρα, η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη έκανε την αντεπίθεσή, πέρασε -και πάλι- μπροστά, κλείνοντας το τρίτο δεκάλεπτο στο 52-51.

Ο Νάνα έκανε τα πάντα στο παρκέ για τον Ηλυσιακό, με αποτέλεσμα η ομάδα του να εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Από την άλλη, ο ΑΓΟΡ είχε να αντιτάξει τους Λάτοβιτς και Παπανικολάου, οι οποίοι τον κρατούσαν κοντά στο σκορ (60-58). Στα τελευταία τέσσερα λεπτά η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι, καθώς το σκορ ήταν ισόπαλο (62-62). Όμως, με τον Ράιτ να πετυχαίνει τους κρίσιμους πόντους των φιλοξενούμενων αλλά και τις βολές των Δέδα και Καλλινικίδη, το ροζ φύλλο κατέληξε στο Ρέθυμνο με το τελικό 71-67.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 35-37, 52-51, 67-71

Ηλυσιακός (Φλεβαράκης): Σπανός 4, Ματαλόν 2,Παπανικολόπουλος 13(1), Στεφάνοφ, Νάνα 22(3), Χατζής 10(1), Αποστολίδης 1, Τόμπσον 4, Κοχαντάρεβιτς 8, Κασελάκης, Τσαπρούνης , Τσιάκος 3(1).

ΑΓΟΡ (Κουφός): Κρίστμας 11, Κούμουλος , Παπανικολάου 15(3), Ράιτ 16(1), Τσόχλας 2, Καλλινικίδης 1, Λάτοβιτς 12(1), Πέτγουεϊ 7(1), Δέδας 7(2), Κατσαρές.

πηγή: sportfm.gr

Πώς το κατάφερες βρε Μίλαν!!

Πώς το κατάφερες βρε Μίλαν!
«Εφτάψυχη» αποδείχτηκε η Μίλαν, που παρά το γεγονός πως έπαιξε σχεδόν με τη δεύτερη ομάδα λόγω των πολλών απουσιών (μεταξύ αυτών οι Ιμπραΐμοβιτς, Φαν Μπόμελ, Κασάνο, Μπόατενγκ, Πάτο, Ακουϊλάνι, Νέστα, Γκατούζο…) επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Ουντινέζε. Μάλιστα, η επιτυχία των «ροσονέρι» φαντάζει ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς πως βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ και η Ουντινέζε μέχρι σήμερα ήταν αήττητη στο «Φρίουλι»!

Με αυτή τη νίκη η ομάδα του Μιλάνου αύξησε την απόσταση από την αποψινή αντίπαλό της στους έξι βαθμούς μετά από 23 αγωνιστικές και παράλληλα άφησε στη δεύτερη θέση τη Γιουβέντους που όμως, έχει δύο πόντους και ισάριθμα παιχνίδια λιγότερα.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ξεσηκώσουν από νωρίς τους οπαδούς τους στο «Φρίουλι», σκοράροντας στην πρώτη πραγματική ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Στο 19ο λεπτό Ντι Νατάλε και Φερνάντες έπαιξαν το (ένα-δύο) και ο πρώτος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα –αφού πρώτα άλλαξε πορεία κοντράροντας στον Τιάγκο Σίλβα.

Η απάντηση της Μίλαν ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 77’ ο Μάξι Λόπες –που είχε μπει νωρίτερα ως αλλαγή- πήρε το ριμπάουντ μετά από ασθενή απόκρουση και ισοφάρισε, ενώ πέντε λεπτά πριν το τέλος, ο Ελ Σαραουΐ «λύτρωσε» την ομάδα του Αλέγκρι.


Η 23η αγωνιστική

Πέμπτη, 09/02

Λάτσιο-Τσεζένα 3-2
(52’ Ερνάνες, 61’ Λούλιτς, 63’ Κόζακ – 13’ Μούτου, 35’ πεν. Ιακουΐντα)

Σάββατο, 11/02

Ουντινέζε-Μίλαν 1-2
(19’ Ντι Νατάλε – 77’ Λόπες, 85’ Ελ Σαραουΐ)

Κάλιαρι-Παλέρμο (21:45)

Κυριακή, 12/02 (16:00)

Αταλάντα-Λέτσε
Κατάνια-Τζένοα
Ίντερ-Νοβάρα
Πάρμα-Φιορεντίνα
Μπολόνια-Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα, 13/02 (21:45)

Νάπολι-Κιέβο
Σιένα-Ρόμα

Η επόμενη (24η) αγωνιστική:

Παρασκευή 17/2 (21:45)

Φιορεντίνα-Νάπολι
Ίντερ-Μπολόνια

Σάββατο, 18/2 (21:45)


Γιουβέντους-Κατάνια

Κυριακή, 19/2 (16:00)

Λέτσε-Σιένα (13:30)
Τσεζένα-Μίλαν
Τζένοα-Κιέβο
Νοβάρα-Αταλάντα
Ρόμα-Πάρμα
Παλέρμο-Λάτσιο (21:45)
Ουντινέζε-Κάλιαρι (21:45)

πηγή: sportfm.gr

«Δικτάτορας ο Φαν Γκάαλ»

«Δικτάτορας ο Φαν Γκάαλ»
Στις κακές σχέσεις που είχε με τον προπονητή του στον Άγιαξ, Λουίς Φαν Γκάαλ, αναφέρθηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός μάλιστα, χαρακτήρισε τον Ολλανδό τεχνικό “δικτάτορα”.

«Ο Φαν Γκάαλ είναι ένας δικτάτορας, χωρίς καμία αίσθηση του χιούμορ. Μία μέρα μου είπε πως πρέπει να σκέφτομαι περισσότερο την ομάδα.

Ο Φαν Μπάστεν μου είχε πει το αντίθετο. Τότε τον ρώτησα ποιον πρέπει να ακούω τον Λουίς Φαν Γκάαλ ή έναν θρύλο; Νομίζω πως αυτό δεν του άρεσε
», ήταν τα λόγια του Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Φαν Μπάστεν.

«Ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που τον είδα, ήταν στα αποδυτήρια του Άγιαξ, δεν ήξερα τι να πω. Την περίοδο που ήμουν στον Άγιαξ είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω καλύτερα, είναι πολύ καλός άνθρωπος και ένας πραγματικός επιθετικός», πρόσθεσε ο 30χρονος επιθετικός της Μίλαν.

πηγή: sportfm.gr

Αλεξανδρής: «Έχουμε μείνει λίγοι…»

Αλεξανδρής: «Έχουμε μείνει λίγοι…»
Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Άρης με αποτέλεσμα ο αριθμός των παικτών του ρόστερ να έχει μειωθεί δραματικά, στάθηκε ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μετά την ήττα από τον Ίκαρο.

«Έχουμε μείνει λίγοι και δεν τρέφω αυταπάτες. Ο Ίκαρος έπαιξε πολύ καλύτερα και κέρδισε δίκαια. Εμείς αν και ήρθαμε φιλοδοξίες να παίξουμε τουλάχιστον καλά, δεν τα καταφέραμε. Έτσι όπως είμαστε είναι δύσκολο να νικάμε εκτός έδρας», τόνισε αρχικά ο προπονητής των «κίτρινων» αρχικά και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς η απόδοσή μας δεν ήταν τέτοια για να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε μείνει λίγοι, δεν χρειάζεται να αναμασάμε τα προβλήματα. Πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον.

Κακά τα ψέματα, είμαστε λίγοι. Ο Ταπούτος παίζει τραυματίας και λείπει ο Τσαλδάρης, παίκτες που είναι πολύ σημαντικοί. Συν τον ηγέτη που ήταν ο Τζέιμς. Είμαστε στο στάδιο που ήμασταν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας. Είναι πολλοί ρούκις και δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Είναι καταπονημένοι. Άλλοι προοδεύουν, άλλοι έχουν αργή εξέλιξη. Δεν τρέφω αυταπάτες γι’ αυτό λέω να κοιτάξουμε στο μέλλον.

Για την ενίσχυση πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την ΦΙΜΠΑ, για να πάρουμε τουλάχιστον έναν παίκτη. Ώστε να σταθούμε με αξιοπρέπεια τουλάχιστον στα εντός έδρας ματς
».

Στην συνέχεια, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής απευθύνθηκε στον δημοσιογράφο της κρατικής τηλεόρασης, Κώστα Σκουλά, λέγοντας: «Ασχολείστε όλοι με το μπάσκετ. Πρέπει να το προστατεύετε. Κάθισα και παρακολούθησα την "Αθλητική Κυριακή" για να δω μπάσκετ. Κάνεις το ρεπορτάζ και λες ότι οι ελληνικές ομάδες είχαν δυο καλές εμφανίσεις στην Ευρώπη, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Ο Αρης δεν ήταν άξιος αναφοράς, παρότι παίζαμε με την Βιλερμπάν. Λέτε για τις πράσινες και κόκκινες κάλτσες και δεν λέτε τίποτα για τον Αρη. Είναι είδηση αν έχει τον τάδε παίκτης ο Ολυμπιακός ή ο Εργοτέλης και δεν είναι ο Αρης, που έχει φτάσει να παλεύει για την πρόκρισή του στο Eurocup. Αν εμείς οι ίδιοι οι μπασκετικοί υποβαθμίζουμε το μπάσκετ, τότε τι να πω...».

Από την δική του μεριά, ο νεαρός Αλέξανδρος Βεζένκοφ τόνισε: «Είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία που δεν καταφέραμε να αξιοποιήσουμε. Δεν είχαμε ζωντάνια και πάθος. Κοιτάμε την επόμενη μέρα με άλλο μάτι. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά».

Μαρκόπουλος: «Πρόβλημα στην άμυνα, όχι στην επίθεση»

Μαρκόπουλος: «Πρόβλημα στην άμυνα, όχι στην επίθεση»
Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στα τελευταία λεπτά κόντρα στο Μαρούσι, ωστόσο αυτό δεν ικανοποίησε τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» εστίασε το πρόβλημα στην άμυνα, ενώ αναφέρθηκε και στους πολλούς τραυματισμούς παικτών του που δεν έχουν επιτρέψει στην ομάδα να «δέσει».

«Να δώσω συγχαρητήρια στο Μαρούσι. Για μία ακόμη φορά έπαιξε δυνατά, για ακόμη φορά έχασε παιχνίδι στον πόντο. Είναι μία ομάδα που της άξιζε καλύτερη τύχη στο βαθμολογικό πίνακα. Για μας ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, γιατί παίξαμε 40 λεπτά εναντίον ζώνης. Δεν βρήκαμε λύσεις, κυρίως στις αμυντικές επιλογές μας, ειδικά απέναντι στον Κόμματο και όταν κυνηγάς συνέχεια έναν παίκτη τότε θα δεχθείς και από άλλους παίκτες καλάθια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σκόραραν», είπε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε:

«Στα αμυντικά ριμπάουντ είχαμε πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε τέσσερα και αν αυτό δεν συνέβαινε θα μπορούσαμε να τελειώσουμε πιο εύκολα το ματς. Υπάρχει πρόβλημα στη χημεία της ομάδας. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν έχουν δώσει δικαίωμα στην ομάδα να "βρεθεί". Για να επανέλθω στο ματς, εναντίον ζώνης πρέπει να έχεις καλούς σουτέρ, "καθαρό" μυαλό έξω από τη γραμμή τριών πόντων».

Όσο για την τεχνική ανάλυση του ματς; «Έπρεπε να βγάζουμε ένα παίκτη στους κενούς χώρους, αφού εύκολο σουτ είχαμε μόνο από τον Γιαννακίδη. Δεν παίξαμε δυνατή άμυνα για να πάμε σε φαστ μπρέικ, να "ανοίξει" το σκορ και να βγει ο Κόμματος από το παιχνίδι. Είναι δύσκολος παίκτης ο Κόμματος, γιατί έχει χαρακτηριστικά ψηλού, αλλά παίζει και έξω. Το πρόβλημα μάς ήταν στην άμυνα όχι στην επίθεση».

Αναστασιάδης: «Να ευχαριστήσουμε την Παναγία…»

Αναστασιάδης: «Να ευχαριστήσουμε την Παναγία…»
Είδηση θα είναι πια όταν ο Άγγελος Αναστασιάδης… δεν θα επικαλεστεί την Παναγία μετά από παιχνίδι του ΠΑΣ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την ισοπαλία με τον Πανιώνιο (0-0) ο τεχνικός των Ηπειρωτών ευχαρίστησε αυτή τη φορά τη Μεγαλόχαρη για τη συνδρομή της στο να μη δεχθεί γκολ η ομάδα του -παρά την υπεροχή των γηπεδούχων στο γήπεδο.

Αφού χαρακτήρισε «χρυσάφι», δε, τον πόντο που απέσπασε ο ΠΑΣ, τόνισε ότι οι καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί τελευταία είναι προϊόντα συλλογικής προσπάθειας και δουλειάς στις προπονήσεις.


Αναλυτικά όσα είπε ο Αναστασιάδης

Για την εικόνα του ματς: «Ήταν ένα παιχνίδι μονόπλευρο -κυρίως στο δεύτερο μέρος- από πλευράς Πανιωνίου. Είχαμε αρκετά προβλήματα και αυτός ο βαθμός είναι χρυσάφι. Τα προβλήματα άρχισαν από το πρώτο μέρος με τον τραυματισμό του Ζαραδούκα. Ο Πανιώνιος είχε την καθολική υπεροχή και με εξαίρεση μία φάση που κάναμε στο δεύτερο μέρος, όλες οι άλλες ευκαιρίες ήταν του Πανιωνίου. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους. Πρέπει να μαζευτούμε για τη συνέχεια, γιατί τα προβλήματα είναι πολλά και ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Μάντζιο για την ομάδα που έχει φτιάξει».

Για τα αγωνιστικά προβλήματα του ΠΑΣ: «Δεν γνωρίζω πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του Ζαραδούκα, αλλά θα μείνει εκτός τουλάχιστον έναν μήνα έξω. Πρόβλημα είχε ο Κώτσιος και ο Μιχαήλ, αλλά και ο Σκούφαλης που δεν ήταν έτοιμος -ενώ μας είχε πει ότι ήταν- και κάναμε αλλαγή χωρίς λόγο. Και ο Βάντερσον δεν είχε προπονήσεις, με αποτέλεσμα να… εγκαταλείψει γρήγορα το καράβι. Να ευχαριστήσουμε την Παναγία, γιατί θα μπορούσαμε να δεχτούμε γκολ από πολύ νωρίς και να τελειώσει το ματς. Βέβαια, θα μπορούσαμε να χτυπήσουμε στην κόντρα στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν είχαμε δυνάμεις».

Για το σερί καλών αποτελεσμάτων, την απόδοση του Κηπουρού και το αν ο ΠΑΣ ευνοείται από την τύχη: «Τα καλά αποτελέσματα οφείλονται σε συλλογική προσπάθεια. Και κυρίως σήμερα στο δεύτερο μέρος αυτό έγινε. Ο κόσμος δεν ξέρει τι γίνεται μέσα στο γήπεδο και σήμερα ήταν αρκετά δύσκολα τα πράγματα. Θα ήθελα ο τερματοφύλακας μας να μην ακουμπάει την μπάλα. Για εμένα ο καλύτερος είναι αυτός που δεν ακουμπάει την μπάλα. Δεν υπάρχει θέμα τύχης. Αν δεν δούλευε όλη την εβδομάδα η ομάδα δεν θα ήταν εκεί που έπρεπε να είναι». 

πηγή: sportfm.gr

«Δεν είχαμε την τύχη μαζί μας»

«Δεν είχαμε την τύχη μαζί μας»
Στον παράγοντα τύχη στάθηκε ο Άκης Μάντζιος μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο προπονητής του Πανιωνίου σχολίασε το γεγονός πως η ομάδα του δεν κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και τόνισε πως ακόμα υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά για να φανεί αν η ομάδα του θα έχει σωθεί ή όχι.

«Έγινε ένα πρώτο ημίχρονο, στο οποίο δεν παρουσιαστήκαμε όπως έπρεπε. Μας έλειπε ο ρυθμός. Δημιουργήσαμε όμως φάσεις για γκολ. Το δεύτερο μέρος ήταν το καλύτερο από τότε που ήρθα στην ομάδα. Είχαμε κατοχή της μπάλας, κάναμε φάσεις για να τελειώσουμε το ματς, αλλά η τύχη δεν μας επέτρεψε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς που τους είχαμε απόλυτη ανάγκη. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά γιατί τα είχαν όλα στο δεύτερο μέρος, εκτός από το γκολ. Συνεχίζουμε, υπάρχουν ακόμη πολλά παιχνίδια. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Σχολιάζοντας την αστοχία του Κούτσι: «Έτσι είναι οι επιθετικοί. Άλλες φορές έχουν ρέντα και άλλες είναι σε κακή μέρα. Συνεχίζουμε, δουλεύουμε και πιστεύω ότι με την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Για το αν ο Πανιώνιος θα ψάξει τους χαμένους βαθμούς σε άλλο παιχνίδι, τόνισε: «Δεν έχουμε το περιθώριο να μην χτυπάμε τα παιχνίδια. Παντού κυνηγάμε βαθμούς. Εκτός έδρας δεν είμαστε καλοί, αλλά με εξαίρεση το ματς με την ΑΕΚ, σε όλα τα άλλα είχαμε προβλήματα. Έχω ξαναπεί όμως πως η έδρα δίνει την κατηγορία. Δεν είχαμε ρυθμό στο πρώτο μέρος. Παίζαμε αργά και δεν βρήκαμε χώρους, αλλά στο δεύτερο με την αλλαγή τακτικής ήταν όλα καλά, εκτός του γκολ και μας μένει η απογοήτευση του αποτελέσματος».

Χάνει έδαφος η Ατλέτικο!

Χάνει έδαφος η Ατλέτικο!
Ακόμη μία απώλεια βαθμών, τη δεύτερη συνεχόμενη στην Πριμέρα Ντιβισιόν, υπέστη η Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ήρθε ισόπαλη χωρίς σκορ στην έδρα της Σανταντέρ!

Οι «ροχιμπλάνκος»… πέταξαν ακόμη δύο βαθμούς στην προσπάθειά τους για έξοδο στην Ευρώπη και κινδυνεύουν πλέον με τη νίκη της Μπιλμπάο επί της Μπέτις αργότερα, να μείνουν τρεις πόντους πίσω από τους 6ους Βάσκους.

Το πρόγραμμα της 23η αγωνιστικής:
Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου
Ρασίνγκ Σανταντέρ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-0
Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (21:00)
Μπέτις – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου
Εσπανιόλ – Σαραγόσα (13:00)
Μάλαγα – Μαγιόρκα (17:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο – Χετάφε (17:00)
Βαλένθια – Σπόρτινγκ Χιχόν (19:00)
Βιγιαρεάλ – Γρανάδα (20:45)
Ρεάλ Μαδρίτης – Λεβάντε (22:30)

Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου
Σοσιεδάδ – Σεβίλλη (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (24η)
Σάββατο, 18/02 Χετάφε – Εσπανιόλ (19:00)
Ρεάλ Μαδρίτης – Σανταντέρ (21:00)
Σεβίλλη – Οσασούνα (23:00)

Κυριακή, 19/02 Γρανάδα – Σοσιεδάδ (13:00)
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Μάλαγα (17:00)
Σπόρτινγκ Χιχόν – Ατλέτικο Μαδρίτης (19:00)
Μαγιόρκα – Βιγιαρεάλ (19:00)
Λεβάντε – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα, 20/02 Σαραγόσα – Μπέτις (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Νταντί… η ζημιάρα!!

Νταντί… η ζημιάρα!
Με πολλές ανατροπές και αρνητικές εκπλήξεις ξεκίνησε ξανά το πρωτάθλημα της Σκωτίας, ύστερα από τη διακοπή για το Κύπελλο. Στην κορυφή του πρωταθλήματος παρέμεινε η Σέλτικ με τη νίκη της κόντρα στην Ινβερνές, διατηρώντας τη διαφορά της από την δεύτερη Ρεϊντζερς. Τη συντριβή εντός έδρας γνώρισε η Σεντ Τζόνστον από την Νταντί Γιουνάιτεντ με σκορ 5-1.

Το αήττητο σερί τους συνέχισαν οι «Κέλτες», οι οποίοι με τη νίκη τους κόντρα στην Ινβερνές, αύξησαν τον αριθμό των συνεχόμενων νικών τους σε 17 αγώνες (από τις 15 Οκτωβρίου) και παρέμειναν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος.

Η Ρέιντζερς άφησε πίσω της τον αποκλεισμό της από την Νταντί Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο, κερδίζοντας εκτός έδρας την Ντανφέρμλιν με σκορ 1-4.

Ωστόσο, η Νταντί συνεχίζει να κάνει ζημιές, αφού συνέτριψε εκτός έδρας την τέταρτη Σεντ Τζόνσον με σκορ 5-1, κερδίζοντας τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με τους οποίους ανέβηκε στην έκτη θέση και πλέον ισοβαθμεί με την Ινβερνές.

Την ήττα της Σεντ Τζόνστον δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί στο έπακρο η Χαρτς, η οποία έμεινε ισόπαλη (1-1) με την Κιλμάρνοκ. Η Χαρτς αναρριχήθηκε στην τέταρτη θέση, αφήνοντας πίσω της μόλις με έναν βαθμό την Σεντ Τζόνστον.

Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 11/02 (17:00)
Ντανφέρμλιν-Ρέιντζερς 1-4
Κιλμάρνοκ-Χαρτς 1-1
Σέλτικ-Ινβερνές 1-0
Σεντ Μίρεν-Μάδεργουελ 0-0
Σεντ Τζόνστον-Νταντί Γιουν. 1-5
Χιμπέρνιαν-Αμπερντίν 0-0

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Σάββατο 18/02 (17:00)
Μάδεργουελ-Χαρτς
Νταντί Γιουν.-Σεντ Μίρεν
Ντανφέρμλιν-Ινβερνές
Ρέιντζερς-Κιλμάρνοκ

Κυριακή 19/02
Αμπερντίν-Σεντ Τζόνστον (14:45)
Χιμπέρνιαν-Σέλτικ (17:00)

πηγή: sportfm.gr

Την… πάτησε η Ομόνοια!!

Την… πάτησε η Ομόνοια!
Την ευκαιρία να διατηρηθεί μόνη πρώτη στην κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος έχασε η Ομόνοια, η οποία ηττήθηκε 2-1 από τον ΑΕ Κιτίου και συγκατοικεί, πλέον, με τον ΑΠΟΕΛ στην πρώτη θέση.

Το «τριφύλλι» βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, με ισάριθμα τέρματα του Μρντάκοβιτς στο 45’ και στο 58’και δεδομένης της αποβολής του Σερφά στο 55’ δεν κατάφερε να γυρίσει το ματς, παρά μόνο να μειώσει στις καθυστερήσεις με τον Σάλατιτς.

Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ μένει στην κορυφή μαζί με την Ομόνοια, ενώ εφόσον η ΑΕΛ νικήσει την Ανόρθωση στο ντέρμπι της Δευτέρας θα περάσει εκείνη στην κορυφή.

Πολύ μεγάλη ανατροπή για τον Απόλλωνα Λεμεσού, ο οποίος βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τη Νέα Σαλαμίνα με γκολ των Ρόκε (11’) και Χατζηπαντελίδη (38’), αλλά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι… τούμπα και πήρε τους τρεις βαθμούς, με τέρματα των Οσένι (45+1’), Αμντανί (62’) και Νόρο (71’) για το τελικό 3-2.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012
ΑΠΟΕΛ-Εθνικός Άχνας 2-1
(23’, 41’ Χαραλαμπίδης – 80’ Βαττής)

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012
Απόλλων Λεμεσού-Νέα Σαλαμίνα 3-2
(45+1’ Οσένι, 62’ Αμντανί, 71’ Νόρο - 11’ Ρόκε, 38’ Χατζηπαντελίδης)

ΑΕΚ Λάρνακας-Ομόνοια 2-1
(45’, 58’ Μρντάκοβιτς – 90+1’ Σάλατιτς)

Ολυμπιακός Λευκωσίας- Ε.Ν. Παραλιμνίου 2-0
(20’ Κενμοκνέ, 52’ Τσιντί)

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012
Ανόρθωση-ΑΕΛ (15:00)
Αναγέννηση Δερύνειας-Αλκή Λάρνακας (17:00)

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012
Ερμής Αραδίππου-Άρης Λεμεσού (17:00)

Η επόμενη (21η) αγωνιστική
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012
Άρης Λεμεσού-Αναγέννηση Δερύνειας (17:00)
Ε.Ν. Παραλιμνίου-Απόλλων Λεμεσού (18:00)
Ομόνοια-Ολυμπιακός Λευκωσίας (18:00)

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012
Ανόρθωση-ΑΠΟΕΛ (15:00)
Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός Άχνας (17:00)
ΑΕΛ-Ερμής Αραδίππου (19:00)

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012
Αλκή Λάρνακας-ΑΕΚ Λάρνακας (19:00)

πηγή: sportfm.gr

Ένα δώρο... για αντίο!!

Ένα δώρο... για αντίο!
Επέστρεψε για να την επαναφέρει στο σωστό δρόμο! Φεύγει, έχοντας εκτελέσει την αποστολή του με επιτυχία! Ο Τιερί Ανρί στο τελευταίο του παιχνίδι με την Άρσεναλ, με γκολ στις καθυστερήσεις έδωσε στους «κανονιέρηδες» τη νίκη με σκορ 2-1 επί της Σάντερλαντ και σε συνδυασμό με την ήττα (2-0) της Τσέλσι από την Έβερτον, η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ βρίσκεται στην πρώτη τετράδα!

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για τη Γουίγκαν που επικράτησε 2-1 της Μπόλτον αλλά παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. «Απόδραση» της Νόριτς από το «Liberty Stadium», επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για Φούλαμ, «τριάρα» της Μπλάκμπερν στην ΚΠΡ!

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Έβερτον - Τσέλσι 2-0

Η αγωνιστική κατρακύλα της Τσέλσι συνεχίστηκε για τέταρτο σερί παιχνίδι της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «μπλε» πήγαν για… τουρισμό στο «Γκούντισον Παρκ» με αποτέλεσμα να γνωρίσουν την ήττα από την Έβερτον με σκορ 2-0!

Σάντερλαντ - Άρσεναλ 1-2

Με ένα μεγάλο χαμόγελο αποχωρεί - εκ νέου - ο Τιερί Ανρί από την Άρσεναλ! Ο Γάλλος «killer» κατάφερε να κλέψει τη χαρά από τη Σάντερλαντ και να τη δώσει στην ομάδα του, στο τελευταίο του παιχνίδι, σκοράροντας στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, για το τελικό 2-1 των «κανονιέρηδων» επί της Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός»

Σουόνσι - Νόριτς 2-3

Η Νόριτς ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι νεοφώτιστων της 25ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Η ομάδα του Πολ Λάμπερτ επικράτησε εκτός έδρας 3-2 της Σουόνσι και έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα, μετά τη Μαν. Γιουνάιτεντ, που φεύγει με τους τρεις βαθμούς από το «Λίμπερτι» στο φετινό πρωτάθλημα!

Μπόλτον - Γουίγκαν 1-2

Η Γουίγκαν ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι των ουραγών κόντρα στη Μπόλτον, στο «Ρίμποκ», ωστόσο, το τελευταίο πράγμα που μπορεί να κάνει είναι να πανηγυρίσει! Οι «λάτικς» επικράτησαν με σκορ 2-1, αλλά παρά την κατάκτηση των τριών βαθμών, έμειναν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα μετά τη νίκη της Μπλάκμπερν επί της ΚΠΡ!
Φούλαμ - Στόουκ 2-1

Η Φούλαμ επέστρεψε στις νίκες και παράλληλα… εκτροχίασε τη Στόουκ που πλέον μετράει περισσότερο από έναν μήνα μακριά από τα θετικά αποτελέσματα! Οι «cottagers», έπειτα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες, κατέκτησαν το «τρίποντο» με σκορ 2-1 και άφησαν τον Τόνι Πιούλις να ψάχνει τα αίτια της… καθίζησης.

Μπλάκμπερν - ΚΠΡ 3-2

Με τον καλύτερο τρόπο έδειξε να ξεπερνά την… επτάρα της περασμένης εβδομάδας από την Άρσεναλ η Μπλάκμπερν! Η ομάδα του Στιβ Κιν επικράτησε εντός έδρας 3-2 της ΚΠΡ, φτάνοντας σε μια σπουδαία νίκη που αλλάζει το δεδομένα στη «μάχη» του υποβιβασμού!

πηγή: sportfm.gr

Τι άλλο να κάνει πια!!

Τι άλλο να κάνει πια!
Ούτε οι 40 πόντοι του Νέστορα Κόμματου ήταν αρκετοί να χαρίσουν στο Μαρούσι την πρώτη του νίκη στη φετινή Α1. Ο έμπειρος φόργουορντ μπορεί να έκανε μια… διαστημική εμφάνιση και να πέτυχε σχεδόν τους μισούς πόντους της ομάδας του, όμως τελικά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε τους δύο βαθμούς επικρατώντας στην Θεσσαλονίκη με 86-82 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως στα τελευταία λεπτά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν πιο ψύχραιμος, είχε περισσότερες λύσεις και έφτασε τελικά στην έβδομη νίκη του.

Κορυφαίοι από τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου οι Καλαμπόκης, Άλεξιτς και Ντούβνιακ, που κράτησαν την ομάδα τους σε τροχιά play offs.

Το ματς

Πράγματα και θαύματα έκανε στο παρκέ του PAOK Sports Arena στην πρώτη περίοδο ο Νέστορας Κόμματος. Ο έμπειρος φόργουορντ του Αμαρουσίου, δεδομένης και της απουσίας του Γιάννη Γκαγκαλούδη, πήρε στους ώμους του την ομάδα, την οδήγησε επιθετικά πετυχαίνοντας σχεδόν τους μισούς της πόντους (12 από τους 25) και της έδωσε το προβάδισμα (22-25) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Την απάντηση στο κρεσέντο του Κόμματου είχε στη δεύτερη περίοδο ο «Δικέφαλος του Βορρά». Με πρωταγωνιστή τον Μιχάλη Γιαννακίδη έτρεξε επιμέρους 13-5 και προηγήθηκε με πέντε πόντους (35-30). Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω, κυνήγησαν και μείωσαν στο καλάθι λίγο πριν το τέλος (40-38). Όμως οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου από την γραμμή των ελευθέρων βολών οδήγησαν την ομάδα τους στα αποδυτήρια με ανάσα έξι πόντων (44-38).

Ο Κόμματος συνέχισε το βιολί του και στο τρίτο δεκάλεπτο έχοντας για συμπαραστάτη των Μάκη Νικολαΐδη. Οι δύο τους όχι μόνο ροκάνισαν το +6 του ΠΑΟΚ αλλά ξαναέδωσαν προβάδισμα στο Μαρούσι (48-49) για πρώτη φορά με το τέλος της πρώτης περιόδου. Μάλιστα εκμεταλλευόμενοι την αστοχία των γηπεδούχων πήραν και μικρή διαφορά πέντε πόντων (59-64).

Στο μέγιστη τιμή της στο παιχνίδι έστειλε τη διαφορά ο Κόμματος με το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (+7, 59-66), όμως οι Θεσσαλονικείς δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα. Με επιμέρους 8-2 μείωσαν στο πόντο και ξαναμπήκαν στην διεκδίκηση του ματς. Πολύτιμες ανάσες έδωσε στο συγκεκριμένο σημείο ο Νικολαΐδης από τα 6,75μ. (67-71). Ο ΠΑΟΚ και πάλι δεν το έβαλε κάτω. Με τον Ντούβνιακ να… ξυπνά στα τελευταία λεπτά πέρασε μπροστά με 80-78 περίπου 1' πριν το τέλος. Ο Κόμματος αστόχησε σε προσπάθεια τριών πόντων 15’’ πριν τη λήξη και ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν με 82-80. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην διαδικασία των βολών με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να παίρνει τελικά την νίκη με 86-82.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 44-38, 59-64, 86-82

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Στίγκερς, Αράπης, Άλεξιτς 15, Ντούβνιακ 10 (2), Ντικούδης 13, Καλαμπόκης 16 (2), Πέτγουεϊ 2, Παππάς 8, Γιαννακίδης 12 (4), Καλλές 5, Καλαμπάκας 3, Τσακαλέρης 1.

Μαρούσι (Λινάρδος): Σακελλαρίου, Δεμερτζής 7, Νικολαΐδης 12 (4), Ακεψιμαΐδης 13, Τσόντζος 6, Κόμματος 40 (7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Αλεξίου, Καλογιαννίδης, Αγραβάνης 4.

πηγή: sportfm.gr

Ούτε του παπά…!!

Ούτε του παπά…
… δεν πρέπει να πει ο Άγγελος Αναστασιάδης πως η ομάδα του έφυγε από τη Νέα Σμύρνη χωρίς να χάσει από τον Πανιώνιο. Έχοντας τον Κηπουρό σε εκπληκτική ημέρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έμεινε στο 0-0 με τους «κυανέρυθρους», οι οποίοι στο δεύτερο μέρος είχαν εγκατασταθεί στα καρέ του τερματοφύλακα των Ηπειρωτών. Μελανό σημείο της αναμέτρησης ο σοβαρός τραυματισμός του Ζαραδούκα.



Σίγουρα το πρώτο ημίχρονο δεν θα το θυμάται κανένας. Κακό θέαμα, πολλά λάθη στο χώρο της μεσαίας, ενώ οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν… ανύπαρκτες. Ο Πανιώνιος προσπάθησε στα πρώτα λεπτά να επιβάλει τον ρυθμό του, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, ενώ από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα προσπαθούσε κυρίως με κόντρα επιθέσεις να κάνει κάτι.

Μελανό σημείο του πρώτου μέρους ο τραυματισμός του Γιάννη Ζαραδούκα, ο οποίος αναγκάστηκε να αφήσει τον αγωνιστικό χώρο. Εκτός από το γεγονός πως ο αμυντικός του ΠΑΣ χτύπησε, έφυγε από το γήπεδο κλαίγοντας, ενώ οι πρώτες εκτιμήσεις έκαναν λόγο ακόμα και για ρήξη χιαστών.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε λίγο καλύτερη εικόνα. Ο Πανιώνιος αποφάσισε να επιτεθεί πιο οργανωμένα και κυρίως με τον Σκέμπρι και τον Σάμαρη, ενώ από την άλλη πλευρά ο ΠΑΣ είχε ως μέλημα να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Σε μια από αυτές θα μπορούσε να πετύχει και γκολ, όμως ο Σιδεράκης ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την κεφαλιά του Βιλα.

Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης συνοδεύτηκε με μια μεγάλη ευκαιρία χαμένη από τον Κούτσι, ο οποίος μπορεί να χαρακτηριστεί και μοιραίος με τις ευκαιρίες που έχασε, όμως βρήκε απέναντί του έναν πολύ καλό Φώτη Κηπουρό, ο οποίος είχε αποφασίσει από πριν πως… δεν θα δεχτεί γκολ.





Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Πετκάκης (46’ Μενδρινός), Πιέρ, Σιόβας, Ρόκας, Όμο, Κούρντι, Σάμαρης, Σκέμπρι (80’ Ντιμπαλά), Αμπντουλάγιεφ (69’ Αντούνες), Κούτσι.

Στον πάγκο: Μπόγκασιτς, Γουνδουλάκης, Ρόβας, Κουλουχέρης.

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ανδράλας (70’ Μπακαγιόκο), Μπεσέρα (65’ Σκούφαλης), Γεωργίου, Ζαραδούκας (27’ Βάντερσον), Κώτσιος, Μιχαήλ, Ντάσιος, Πατσατζόγλου, Βίλα, Τζαμπρέλα.

Στον πάγκο: Φεγκρούς, Γιάκος, Κυριάκος, Τζάνης.

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Βασιλειάδης (Μακεδονίας), Δημόπουλος (Μακεδονίας)

πηγή: sportfm.gr

Κάποτε ήταν ντέρμπι...!!

Την ξέφρενη πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα συνέχισε ο Ηρακλής, ο οποίος επιβλήθηκε 3-0 σετ (25-14, 27-25, 25-18) του Παναθηναϊκού και συνεχίζει το αήττητο σερί του στο πρωτάθλημα της Volleyleague, καθώς μετράει 16 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. O ΠΑΟ γνώρισε την 6η συνεχόμενη ήττα του και παρέμεινε ουραγός...
Κάποτε ήταν ντέρμπι...
Ο Παναθηναϊκός, στο σημερινό (11/02) παιχνίδι περιορίστηκε σε ρόλο κομπάρσου, καθώς εκτός από το δεύτερο σετ δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ηρακλή, που σε γενικές γραμμές είχε ένα ήσυχο απόγευμα και κέρδισε σε ρυθμούς ρελαντί...
Για την ομάδα του Σωτήρη Δρίκου, ξεχώρισαν οι Αντρέι Κράβαρικ - για ακόμα ένα παιχνίδι - , καθώς και ο Νίκος Σμαραγδής.

Έξαλλος ο Νταλγκλίς, δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου!!

Απών από την συνέντευξη Τύπου ήταν ο τεχνικός της Λίβερπουκ, Κένι Νταλγκλίς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την διαιτησία στο ντέρμπι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Έξαλλος ο Νταλγκλίς, δεν πήγε στη συνέντευξη Τύπου!
«Δεν πρόκειται να μιλήσω στους εκπροσώπους του τύπου για ένα ντέρμπι, το οποίο ήταν ήδη κανονισμένο υπέρ της Γιουνάιτεντ πριν καν αρχίσει. Στο πρώτο ημίχρονο ο διαιτητής δεν αποβάλει τον Φέρντιναντ για φάουλ στον Σουάρες, ενώ στην επανάληψη το δεύτερο γκολ τους ξεκινάει από επιθετικό φάουλ.
Ο Λουίς δεχόταν ένα σωρό βρισιές όχι μόνο από τους οπαδούς αλλά και από τους παίκτες της Μάντσεστερ μέσα στο γήπεδο, ενώ ο Εβρά έπρεπε να αποβληθεί γιατί πανηγύριζε προκλητικά δίπλα του».

Κάτι μας είπες τώρα και εσύ...!!

Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδος είναι απαγορευτική για την παρουσία του ΝΒΑ στη χώρα, τονίζει ο Ντέιβιντ Στερν. Όπως υπογράμμισε ο κομισάριος του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη, θέλει να επεκταθεί η λίγκα και στην Ευρώπη, στο άμεσο μέλλον.
Κάτι μας είπες τώρα και εσύ...
Αρχικά, ο Στερν τόνισε: «Πριν 10 χρόνια, ήμουν σχεδόν βέβαιος ότι σήμερα θα ήμασταν πολύ κοντά σε μια ομάδα του ΝΒΑ με έδρα την Ευρώπη. Γιατί όχι μια ολόκληρη ευρωπαϊκή περιφέρεια. Σήμερα όμως, πρέπει και πάλι να μεταθέσω μια τέτοια ιδεά για μια δεκαετία. Δεν μπορείς να σκεφτείς το ρεαλιστικό ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξάπλωσης όσο η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τόσο συγκεχυμένη».
Στην συνέχεια τόνισε για την Ελλάδα: «Πάρτε παράδειγμα την Ελλάδα. Η Αθήνα θα ήταν μία από τις πρώτες πόλεις που θα σκεφτόμασταν για να φιλοξενήσει μια ομάδα του ΝΒΑ. Είναι ένα ρεαλιστικό ενδεχόμενο για το μέλλον. Είναι μια υπέροχη πόλη και έχουν ένα τεράστιο γήπεδο (σ.σ. ΟΑΚΑ) στο οποίο είχαν διοργανωθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004. Κι όμως, όλοι ξέρουμε ότι παρά τα θετικά αυτά δεδομένα, με τις σημερινές συνθήκες οι Έλληνες δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για μια τέτοια επένδυση. Νομίζω συμφωνούμε όλοι σε αυτό».
Επίσης, ο Στερν δήλωσε: «Δείτε τις πόλεις στις οποίες διοργανώθηκαν αγώνες με ομάδες από το ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια. Έχουμε το Λονδίνο με την Ο2 Arena, το Παρίσι με το Μπερσί , που πρόκειται να ανακαινιστεί, το Μιλάνο, εκεί όπου ο δήμαρχος της πόλης είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να μας "φιλοξενήσει" και τη Βαρκελώνη, την έδρα της Μπαρτσελόνα, μια από τις πιο πλούσιες και καλά οργανωμένες ομάδες στον κόσμο. Παράλληλα υπάρχει και η Ο2 Arena στο Βερολίνο, ένα από τα πιο μοντέρνα μπασκετικά γήπεδα στην Ευρώπη. Με λίγα λόγια, έχουμε τις περιπτώσεις 5-6 πόλεων που μπορούν να διοργανώσουν με άνεση αγώνες του ΝΒΑ».
Τέλος, τόνισε: «Θυμάμαι ότι πριν λίγα χρόνια πολύς κόσμος με συμβούλευε να δημιουργήσουμε μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, με τις ομάδες του ΝΒΑ να ταξιδεύουν εναλλάξ στην Ευρώπη , έτσι ώστε να έχουμε Ανατολή, Δύση και Ευρώπη. Ξέρετε, το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ούτε τα ταξίδια, ούτε το αγωνιστικό πρόγραμμα. Αν έχεις θέληση, όραμα και στόχους, αυτά θα ξεπεραστούν πολύ εύκολα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα χρήματα, τα κατάλληλα γήπεδα, οι σταθερές και εύρωστες διοικήσεις, τα τηλεοπτικά δικαιώματα και οι παροχές προς τους φιλάθλους. Στους τομείς αυτούς, υπάρχει ακόμα μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρώπη και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε μια τόσο μεγάλη απόφαση χωρίς να έχουμε εξαντλήσει όλες τις λεπτομέρειες. Η ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι μια ωραία σκέψη, όμως η αγορά της Ευρώπης, με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν είναι ακόμα ικανή να "σηκώσει" ομάδες από το ΝΒΑ. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ αναπτύσσεται και το κάνει με αργούς ρυθμούς, αλλά η ανάπτυξη είναι συνεχής. Σε 10 χρόνια, το συζητάμε πάλι».

πηγή: sportdog.gr

Η UEFA ζήτησε να πουληθούν παίκτες!!

Δεν υποσχέθηκε ψέματα ο Ανδρέας Δημητρέλος, λέγοντας πως δεν υπάρχουν παίκτες προς πώληση - Το λάθος με τον Μανωλά, ο... Μάκος, με τον Βάργκας και η τραγική πολιτική του «δεν πληρώνω» και μετά «αφήνω ελεύθερους τους πάντες»
Η UEFA ζήτησε να πουληθούν παίκτες!
Στη κουβέντα που είχε ο Ανδρέας Δημητρέλος με την UEFA, ερωτήθηκε αν υπάρχει η δυνατότητα από το ρόστερ της ΑΕΚ να πουληθούν κάποιοι παίκτες της προκειμένου να μπει ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ (όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια). Η αλήθεια όμως είναι πως δεν υπάρχουν παίκτες προς πώληση που μπορούν να φέρουν πολλά εκατομμύρια ευρώ! Ο Ανδρέας Δημητρέλος δεν υποσχέθηκε... ψέμματα! Δεν είπε δηλαδή «ναι, φυσικά έχουμε και θα πουλήσουμε», αφήνοντας την UEFA να... περιμένει. Είπε το λογικό τονίζοντας την πραγματικότητα: «Δυστυχώς, όχι»! Κι εδώ έρχεται το θέμα του Κώστα Μανωλά: Αν η ΑΕΚ έδινε στον παίκτη τις 150.000 ευρώ που είχε συμφωνήσει ότι θα του καταβάλει ως προκαταβολή, στις συζητήσεις και στη συμφωνία που είχε κάνει μαζί του το καλοκαίρι, τώρα μπορεί και να μη μιλούσαμε για τόσο τραγική κατάσταση, αν ο Μανωλάς είχε πουληθεί τον Γενάρη με ένα σεβαστό ποσό κάποιων εκατομμυρίων ευρώ! Τώρα ο Μανωλάς, μπορεί να φύγει ελεύθερος το καλοκαίρι. Λεπτομέρεια, της συγκεκριμένης ιστορίας και πως τη χειρίστηκε ο Αδαμίδης...
Από εκεί και πέρα κοιτώντας το ρόστερ της ΑΕΚ, η Ένωση μπορεί το καλοκαίρι να πάρει κάποια χρήματα πουλώντας μόνο τον Γρηγόρη Μάκο! Ρεαλιστικά, μόνο αυτόν μπορείς να σκεφτείς, αφού πρόκειται για διεθνή παίκτη ο οποίος έχει και μπροστά του το EURO. Επιπλέον, υπάρχει και η περίπτωση του Φαμπιάν Βάργκας. Το συμβόλαιο του Κολομβιανού μπορεί να ανανεωθεί αυτόματα από την ΑΕΚ αν πιάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Ας δεχθούμε ότι τον πιάνει, ανανεώνεται το συμβόλαιό του και έπειτα η ΑΕΚ τον πουλάει. Αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο το ρόστερ, όμως πλέον μιλάμε για την ύπαρξη της ομάδα, έτσι όπως την κατάντησαν.
Συν τοις άλλοις, κοιτώντας στο παρελθόν βλέπουμε να χτυπά... την πόρτα η τραγική πολιτική που ακολουθούσε (και δυστυχώς εξακολουθεί να ακολουθεί) η ΠΑΕ του δεν πληρώνω στους παίκτες - με την τεράστια ευθύνη να βαραίνει τους μετόχους. Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια και ειδικά επί προεδρίας Αδαμίδη έφυγαν από την ΑΕΚ ως ελεύθεροι αν και δεσμεύονταν με συμβόλαιο. Μόνο από τον Σκόκο πήρε η ΑΕΚ λεφτά από μεταγραφή! Αν δεν χρωστούσε (σε πολλούς που έφυγαν εξακολουθεί να οφείλει) τόσα χρήματα στους ποδοσφαιριστές της δεν θα αναγκαζόταν να τους αφήσει ελεύθερους, γλυτώνοντας κάποιες από τις οφειλές που είχε προς αυτούς. Θα προχωρούσε σε πωλήσεις, θα έβαζε λεφτά στο ταμείο της, ενώ πιθανόν θα κρατούσε μερικούς ακόμα στο ρόστερ της κάνοντας το πιο δυνατό.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

''Λευτεριά στους οπαδούς, όλοι οι Σύνταγμα!''

Το οπαδικό κίνημα είναι από τα πιο ενεργά στην Ελλάδα και πάντα έστελνε μήνυμα στην Πολιτεία για τον τρόπο που αντιμετώπιζε τον Έλληνα φίλαθλο. Τώρα οι οπαδοί στέλνουν μήνυμα κατά της πολιτικής ηγεσίας και των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα, καλώντας όλους φίλους του αθλητισμού, ανεξαρτήτου χρώματος, στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται στο Σύνταγμα την Κυριακή! Δείτε τι ανακάλυψε ο σκύλος στο διαδίκτυο.
''Λευτεριά στους οπαδούς, όλοι οι Σύνταγμα!''
«Βγάζουν νόμους ειδικά για εμάς...
Μας βάζουν φυλακή...
Μας αποκαλούν δολοφόνους...
Ας τους δείξουμε ότι δεν είμαστε όσα πιστεύουν...
Οπαδός-ΑΝΘΡΩΠΟΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ανεξαρτήτως χρώματος...», αναφέρει το οπαδικό μήνυμα.

''Όλοι στους δρόμους!''

Στις κινητοποιήσεις που προγραμματίζουν οι Έλληνες εργαζόμενοι κάλεσαν τους φιλάθλους του Ηρακλή ο σύνδεσμος οργανωμένων φιλάθλων της ομάδας, Αυτόνομη Θύρα 10.
''Όλοι στους δρόμους!''
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Ονειρευόμαστε ότι η γη που δουλεύουμε μας ανήκει. Ονειρευόμαστε ότι ο ιδρώτας μας, πληρώνεται με δικαιοσύνη και αλήθεια. Ονειρευόμαστε ότι υπάρχει σχολείο για να γιατρέψουμε την άγνοια και φάρμακα για να τρομάξουμε τον θάνατο. Ονειρευόμαστε ότι τα σπίτια μας φωτίζονται και ότι τα τραπέζια μας γεμίζουν. Ονειρευόμαστε ότι η γη μας είναι λεύτερη και ότι είναι θέμα του λαού μας να κυβερνά και να κυβερνιέται. Ονειρευόμαστε πως είμαστε εντάξει με τον ίδιο μας τον εαυτό και με τον κόσμο γύρω. Ονειρευόμαστε ότι πρέπει να αγωνιστούμε για να αποκτήσουμε αυτό το όνειρο. Ονειρευόμαστε πως πρέπει να υπάρξουν νεκροί για να υπάρξει ζωή.
Ονειρευόμαστε και ξυπνάμε…
Τώρα ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Ένας άνεμος σηκώνεται και ανακατεύει τα πάντα, αυτός σηκώνεται και πάει να συναντήσει άλλους! Κάτι μας δείχνει πως η επιθυμία μας και το όνειρο μας, είναι επιθυμία και όνειρο πολλών και πάμε να τους βρούμε!!!
Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ "ΔΗΜΟΚΤΑΤΟΡΙΑΣ".
Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10 ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!!!
ΛΑΕ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΤΟ ΣΑΛΠΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΔΟΘΗΚΕ.
ΑΣ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΙΔΡΥΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!!!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

Flight of Icarus!!

Ο ταλαιπωρημένος Άρης πραγματοποιώντας άσχημη εμφάνιση δεν τα κατάφερε κόντρα στον Ίκαρο Καλλιθέας (69-54) χάνοντας σημαντικό έδαφος για την είσοδό του στα play offs.
Flight of Icarus!
Ο Άρης ταξίδεψε στη Γλυφάδα χωρίς να έχει στη σύνθεσή του τον τραυματία Δημήτρη Τσαλδάρη, αντιθέτως είχε την κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και EuroCup. Οι παίκτης της ομάδας βρέθηκαν σε πολύ άσχημη μέρα, με τον Ίκαρο να φτάνει σε άνετη επικράτηση.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Άρης βρέθηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει το σκορ, η ομάδα ήταν κακή τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση με τον Μπέινς να της κάνει μεγάλη ζημιά. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος είχε περισσότερες λύσεις, με τους Μαυραειδή και Κερούς για τους φιλοξενούμενους να είναι σε τραγική μέρα.
MVP: Ο Μπέινς βοήθησε την ομάδα του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ο Αυστραλός τελείωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ.
AΦΑΝΤΟΣ: Σίγουρα η απουσία του Δημήτρη Τσαλδάρη ήταν μεγάλη, ωστόσο οι Κερούς και Μαυραειδής δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού.
ΚΕΥ POINT: Ο Ίκαρος κατάφερε να επιβάλλει από νωρίς τον ρυθμό του στο παιχνίδι με τους παίκτες του Άρη να είναι αρκετά κακοί στην επίθεση.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Αρκετές κερκίδες ήταν άδειες στο κλειστό της Γλυφάδας, ενώ βρέθηκαν φίλοι του Άρη που φυσικά έφυγαν απογοητευμένοι.
Τα δεκάλεπτα: 16-9, 32-25, 49-40, 69-54
Ίκαρος Καλλιθέας (Σκουρτόπουλος): Σκορδίλης 5, Μπάξτερ 11 (3/7δίπ.,, 1/4τρίπ.), Κουμπούρας 2, Πολυτάρχου 2, Τσιάρας 17 (3/4δίπ., 3/4τρίπ., 6ριμπ.), Βασίλιεβιτς 4 (1), Μπέινς 20, Μπεκ 6, Λιούμπισιτς 2
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής (0/1δίπ., 2λάθ.), Κερούς, Ταπούτος 13 (5/14δίπ., 1/3τρίπ., 5ριμπ.), Τσαϊρέλης 2, Ντέιβις 6 (1/5δίπ., 1/5τρίπ., 9ριμπ.), Κρούσιτς 3, Μποχωρίδης, Μπόγρης 8 (4/8δίπ.), Μάλντροου 13 (4/10δίπ., 5/6βολ., 6ριμπ.), Βεργίνης 9 (3/5δίπ.), Δήμας, Βεζένκοφ

πηγή: gazzetta.gr

Φέργκιουσον κατά Σουάρες!!

Φέργκιουσον κατά Σουάρες!
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τον Λουίς Σουάρεζ με τον τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, να τονίζει πως είναι απαράδεκτο με τη συμπεριφορά που επιδεικνύει να φοράει τη φανέλα ενός συλλόγου όπως η Λίβερπουλ.

«Ο Σουάρες είναι ντροπή για τη Λίβερπουλ! Δεν θα έπρεπε να του επιτρέπουν να παίζει για αυτό τον σύλλογο! Δεν μπορούσα να το πιστέψω αυτό που έκανε! Μπορούσε να προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο», ανέφερε για τη νέα διένεξη που είχε με τον Πατρίς Εβρά, ωστόσο δεν παρέλειψε να τα... ψάλει και στον ποδοσφαιριστή του για τον τρόπο με τον οποίο πανηγύρισε τη νίκη (2-1) στο σημερινό ντέρμπι: «Προκάλεσε και δεν ήταν σωστό αυτό που έκανε».

πηγή: sportfm.gr

Η πίεση στην Παρί!!

Η πίεση στην Παρί!
Προς το παρόν… συγκάτοικοι.

Στην κορυφή της βαθμολογίας, μαζί με την Παρί Σεν Ζερμέν που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, ανέβηκε η Μονπελιέ, ύστερα από την επικράτηση με σκορ 3-0 επί της Αζαξιό, για την 23η αγωνιστική.

Μεγάλη έκπληξη στο «Ζερλάν», με την Καέν να παίρνει το «διπλό» (2-1), καθώς η Λιόν είχε το μυαλό στην αναμέτρηση του Champions League κόντρα στον ΑΠΟΕΛ.

Ένα πόντο πάνω από την τελευταία θέση βρίσκεται η Οσέρ μετά το 1-1 με την Λοριάν.

Στο δεύτερο μέρος «ανέβασε στροφές» η Μονπελιέ με αντίπαλο την Αζαξιό. Αρχικά, ο Μπελαντά στο 53’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, για να διαμορφώσουν το τελικό 3-0, οι Καμπελά και Ζιρού, σε διάστημα τριών λεπτών (64’, 67’). Αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για την ομάδα του Ρενέ Ζιράρ.

Με το μυαλό στην αναμέτρηση κόντρα στον ΑΠΟΕΛ, για τους «16» του Champions League, υποδέχθηκε η Λιόν την Καέν. Οι φιλοξενούμενοι πήραν νωρίς το προβάδισμα με τον Αμουμά (13’), ενώ ο Ναμπάμπ στο 73’ τους έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων. Το μόνο που κατάφεραν οι «λιονέ» ήταν να μειώσουν σε 2-1, με πέναλτι του Λισάντρο Λόπες, τέσσερα λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’.

Τα προβλήματα συνεχώς αυξάνονται για την Οσέρ, καθώς βρίσκεται πλέον μία ανάσα από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού. Η «AJA» ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Λοριάν, με τον Εμεγκάρα να ισοφαρίζει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, το γκολ του Μπολί από το 18’.

Τέλος, δεύτερη σερί νίκη για την Βαλανσιέν, η οποία επικράτησε 1-0 της Νανσί, με τέρμα του Σαμασά.


Αναλυτικά η 23η αγωνιστική

Σάββατο 11/2 16.00

Εβιάν-Μαρσέιγ αναβλήθηκε

Μονπελιέ-Αζαξιό 3-0
(53’ πεν. Μπελαντά, 64’ Καμπελά, 67’ Ζιρού)

Λιόν-Καέν 1-2
(86’ πεν. Λισάντρο-13’ Αμουμά, 73’ Ναμπάμπ)

Οσέρ-Λοριάν 1-1
(18’ Μπολί-90+2΄Εμεγκάρα)

Βαλανσιέν-Νανσί 1-0
(90+2’ Σαμασά)

20.00 Μπρεστ-Ντιζόν
22.00 Ρεν-Σοσό

Κυριακή 12/2

16.00 Λιλ-Μπορντό
18.00 Νις-Παρί Σεν Ζερμέν
22.00 Τουλούζ-Σεντ Ετιέν

πηγή: sportfm.gr

Ο Ρούνεϊ το έληξε νωρίς!!

Ο Ρούνεϊ το έληξε νωρίς
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφτασε σε μια δίκαιη νίκη απέναντι στη Λίβερπουλ, η οποία πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερή της εμφάνιση στο «Ολντ Τράφορντ» τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο Γουέιν Ρούνεϊ διατήρησε την ομάδα ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, τελειώνοντας το ματς μέσα σε τρία λεπτά.
Άρθρο του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Στο πρώτο ημίχρονο το θέαμα ήταν κακό. Η Λίβερπουλ είχε καταφέρει μεν να μπλοκάρει το γρήγορο παιχνίδι της Γιουνάιτεντ αλλά οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Ίσως το μοναδικό που θα μπορούσαμε να κρατήσουμε ήταν ένα αποτελεσματικότατο μαρκάρισμα του Ρίο Φέρντιναντ στον Λουίς Σουάρες προς τη λήξη του πρώτου μέρους, επέμβαση, η οποία έδειξε ότι ο Αγγλος παραμένει ακόμα αμυντικός πολύ υψηλού επιπέδου.
Στην επανάληψη, η άμυνα της Λίβερπουλ αγωνίστηκε πολύ βαθιά στο γήπεδο και ήταν εξαρχής δύσκολο να αντέξει με αυτό το στιλ παιχνιδιού που επέλεξε. Ο Ρούνεϊ άνοιξε το σκορ και ουσιαστικά έκλεισε το ματς μετά το τραγικό λάθος του Σπίρινγκ, το οποίο πλήρωσε η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς πολύ ακριβά. Ο τελευταίος έχω την αίσθηση ότι καθυστέρησε για ένα δεκάλεπτο να αντιδράσει από τον πάγκο, έχοντας τρεις-τέσσερις παίκτες εκτός κλίματος. Ο Μπέλαμι θα μπορούσε να περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο αφού τόσο ο Κάουτ όσο και ο Ντάουνινγκ ήταν κατώτεροι του μετρίου με πολύ κακό φυσικά τον Σπίρινγκ.
Κι όμως το ματς από εκεί που δεν έδειχνε ότι θα έχει δραματικό φινάλε, ήρθε το γκολ του Σουάρες να του αλλάξει την εικόνα. Μια-δύο φάσεις ήταν δεδομένο ότι θα γίνουν όμως ο Ντε Χέα αντέδρασε εξαιρετικά στο σουτ του Τζόνσον, όπως ακριβώς είχε κάνει και μια εβδομάδα νωρίτερα στο φάουλ του Μάτα κόντρα στην Τσέλσι. Η Γιουνάιτεντ πήρε το ματς γιατί έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο. Το αντίθετο δηλαδή απ’ ότι είχε συμβεί στο ματς του Κυπέλλου πριν λίγες ημέρες. Η επιλογή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον να μην κάνει αλλαγές ίσως δείχνει και την 11αδα που θα επιλέξει μεσοβδόμαδα για το πρώτο ματς με τον Άγιαξ στο Γιουρόπα Λιγκ, μια διοργάνωση που ίσως θα την αφήσει αρκετά πίσω στις επιλογές του.
Ο Ρούνεϊ τράβηξε πάνω του τα φώτα με τα δύο γκολ που σημείωσε αλλά έχω την αίσθηση ότι οι καταλυτικοί παίκτες για τη Γιουνάιτεντ ήταν για μια ακόμη φορά, οι Γκιγκς και Σκόουλς. Οι «κόκκινοι διάβολοι» πέρασαν για πρώτη φορά στην κορυφή μετά από 120 ημέρες και θα περιμένουν το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Αστον Βίλα, για να δουν που θα καταλήξουν μετά το τέλος της αγωνιστικής. Οι δυο τους πάντως θα παλέψουν μέχρι το τέλος για τον τίτλο αφού δεν θεωρώ ικανή την Τότεναμ να αντέξει. Όποια από τις δύο έχει λιγότερες απώλειες σε αυτό το τεντωμένο σχοινί, θα είναι και αυτή που θα πανηγυρίσει τον τίτλο στο τέλος της χρονιάς.
Όσον αφορά τη Λίβερπουλ, σίγουρα έχασε έδαφος στη μάχη για την είσοδο στην 4αδα αλλά δεν νομίζω ότι με την εικόνα που δείχνουν Τσέλσι και Άρσεναλ, πως δεν έχει περιθώρια και ελπίδες. Κοντά παραμένει και η Νιούκαστλ και όποια ομάδα καταφέρει να τρέξει ένα έστω και μικρό σερί νικών, τότε θα είναι και αυτή που θ πανηγυρίσει στο τέλος.
Τέλος, η κίνηση του Σουάρες να μη δώσει το χέρι στον Πατρίς Εβρά με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλη αυτή η ένταση, ήταν σίγουρα απαράδεκτη σαν ενέργεια. Σε ένα ματς μάλιστα όπου δεν είχε το παραμικρό παρατράγουδο ούτε από τους παίκτες αλλά ούτε και στην εξέδρα.Ίσως κάποια στιγμή θα πρέπει να τελειώσει και η φαρσοκωμωδία με τις χειραψίες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Το Fair Play, οι παίκτες θα μπορούν να το δείχνουν εντός αγωνιστικού χώρου

πηγή: england365.gr

Το «σπάσιμο» του Εβρά στον Σουάρες! (video)

Το «σπάσιμο» του Εβρά στον Σουάρες! (video)
Σιγά που δεν θα το συνέχιζε!

Η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ του έδωσε την αφορμή και ο Πατρίς Εβρά δεν έχασε την ευκαιρία να… σκηνοθετήσει το τρίτο επεισόδιο (μέσα σε μια ημέρα) της βεντέτας του με τον Λουίς Σουάρες!

Μετά το «χέρι» που έβαλε, λοιπόν, στον Ουρουγουανό για την άρνηση να του δώσει το δικό του πριν το ματς και τη μεταξύ τους «μανούρα» στα αποδυτήρια, ο Γάλλος επεδίωξε να πάρει ρεβάνς με τη λήξη:

Πανηγυρίζοντας… για το ξεκάρφωμα αρχικά με τον Φέρντιναντ και τυχαίνοντας να συνεχίσει τις εορταστικές εκδηλώσεις με την εξέδρα ακριβώς μπροστά από το «φιλαράκι» του!



πηγή: sportfm.gr

Απογείωση!!

Απογείωση!
Πτήση… κορυφής με «πιλότο» τον Γουέιν Ρούνεϊ!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε της Λίβερπουλ με σκορ 2-1 για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, κατακτώντας έστω και προσωρινά την κορυφή!

Τρία λεπτά χρειάστηκε ο Άγγλος για να «βυθίσει» τους «κόκκινους» στην απογοήτευση!

Ένταση πριν την έναρξη και στην ανάπαυλα του ματς!

Ο Ρούνεϊ έβαλε τέλος στις ελπίδες της Λίβερπουλ με γκολ στο 47ο και το 50ο λεπτό, ενώ αυτός που μείωσε στο τελικό σκορ ήταν ο Λουίς Σουάρες, εκμεταλλευόμενος λάθος του Φέρντιναντ στο 80’! Μόνοι στο ρετιρέ οι «κόκκινοι διάβολοι» με το +1 από τη Σίτι που παίζει την Κυριακή, στην 7η θέση παραμένει η Λίβερπουλ.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός του συλλόγου του Μέρσεϊσαϊντ λίγο έλειψε να προκαλέσει επεισόδιο όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι του στον Πατρίς Εβρά στον καθιερωμένο χαιρετισμό των δύο ομάδων πριν την πρώτη σέντρα! Η κόντρα των δύο συνεχίστηκε και στη φυσούνα προς τα αποδυτήρια στη λήξη των πρώτων 45 λεπτών! Ο Γάλλος μπακ ζήτησε τα ρέστα από τον Σουάρες, ο Σκρτελ μπήκε στη μέση και μαζί του σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων! Οι stewards μπήκαν στη μέση για να ηρεμήσουν τα πνεύματα!

Α’ ημίχρονο:

Τα… νεύρα και η ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στα δύο «στρατόπεδα» πριν την έναρξη του αγώνα δεν είχαν συνέχεια στο παιχνίδι. Με ελάχιστες καλές ευκαιρίες, κυρίως παιχνίδι κέντρου, αλλά με τη Γιουνάιτεντ σαφώς ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο, το 0-0 του πρώτου ημιχρόνου ήταν το πιο φυσιολογικό σκορ όταν οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Λουίς Σουάρες «χάθηκε» μόνος του στην επίθεση της Λίβερπουλ, ο Κάουτ όσο κι αν έτρεξε δεν βοήθησε τον συμπαίκτη του, ενώ η μεσαία γραμμή των «κόκκινων» έμοιαζε απούσα με πρώτο και καλύτερο τον Στίβεν Τζέραρντ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε σε μεγάλη μέρα τον Ντάνι Γουέλμπεκ που μαζί με τον Γούειν Ρούνεϊ κινούνταν συνεχώς μπροστά από την εστία του Ρέινα με στόχο να ανοίξουν ρήγματα. Αρκετές φορές τα κατάφεραν, ελάχιστες απείλησαν ουσιαστικά. Σε αντίθεση με τους επιθετικούς των «κόκκινων διαβόλων», αυτός που έφτασε πιο κοντά στο γκολ ήταν ο Πολ Σκόουλς! Ο βετεράνος άσος στο 31ο λεπτό από σέντρα του Γκιγκς είδε τον Ρέινα να του «λέει» όχι, σε εξ επαφής κεφαλιά!

Β’ ημίχρονο:

Το… αμφίρροπο ντέρμπι πήγε περίπατο! Και αυτό έγινε μέσα σε διάστημα τριών λεπτών! Τόσα χρειάστηκε ο Γουέιν Ρούνεϊ για να σκοράρει δύο φορές και να «καθαρίσει» μόνος του το ματς! Αρχικά στο 47ο λεπτό από κόρνερ του Γκιγκς και δυνατό βολέ ο διεθνής φορ της Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ, για να το… κλείσει μόνος του στο 50’ από τραγικό λάθος του Σπίρινγκ και ασίστ του Βαλένσια!

Το σύνολο του Κένι Νταλγκλίς δεν είχε δύναμη να αντιδράσει. Ο «King Kenny» πέρασε στο παιχνίδι και τους Μπέλαμι και Κάρολ για να δώσουν επιθετική πνοή στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά ακόμη κι αυτοί έδειξαν να έχουν αποδεχτεί την ήττα. Η μετριότητα στην οποία κινήθηκε η Λίβερπουλ δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο. Ο Λουίς Σουάρες πέτυχε το στόχο του, σκοράροντας στο «Ολντ Τράφορντ», αλλά το τελικό 2-1 που διαμόρφωσε στο 80ο λεπτό με κοντινό σουτ από λάθος κοντρόλ του Φέρντιναντ, δεν αρκούσε στους «κόκκινους» που έφυγαν ηττημένοι!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς, Ράφαελ, Γκιγκς, Κάρικ, Σκόουλς, Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Χοσέ Ενρίκε, Άγκερ, Σκρτελ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Κάουτ (75’ Άνταμ), Ντάουνινγκ (61’ Μπέλαμι), Σπίρινγκ (61’ Κάρολ), Σουάρες

πηγή: sportfm.gr

«Δεν έχει να φοβηθεί κάτι ο Άρης»

«Δεν έχει να φοβηθεί κάτι ο Άρης»
Με την προϋπόθεση ότι ο Άρης θα δείξει το καλό του πρόσωπο και με τον κόσμο στο πλευρό του, δεν έχει να φοβηθεί κάτι κόντρα στον Εργοτέλη, όπως τόνισε ο Νίκος Λαζαρίδης.

Ο αρχηγός των «κίτρινων» αναφέρθηκε στο δύσκολο σετ αγώνων που περιμένει τους Θεσσαλονικείς και την απόφαση του ίδιου και των συμπαικτών του να απέχουν συμβολικά από δυο προπονήσεις προκειμένου να αναδείξουν την ασυνέπεια της διοίκησης στο θέμα των πληρωμών.

Οι δηλώσεις του 32χρονου στόπερ στη Nova:

«Είναι δύσκολο παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Νομίζω πως και με τη βοήθεια του κόσμου, που ζητάμε να είναι κοντά μας, να γεμίσει το γήπεδο και μαζί ομάδα και κόσμος να πάρουμε τη νίκη.

Ακολουθούν τρία ντέρμπι. Εμείς είμαστε έτοιμοι για να πάμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για τους τρεις βαθμούς. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι, έχουμε καλή ομάδα.

Ο προπονητής σεβάστηκε την απόφαση των ποδοσφαιριστών (να απέχουν από τις προπονήσεις λόγω της μεγάλης καθυστέρησης στις πληρωμές), όπως κι εμείς σεβόμαστε τον προπονητή. Μας είπε ότι είμαστε επαγγελματίες και ότι είναι μαζί μας».

Ρέφερι… σε απόγνωση! (video)

Ρέφερι… σε απόγνωση! (video)
Πέναλτι!!!

Όχι;;;

Τι όχι ρε;;;

Παραλίγο να του το ξεκολλήσει από τον ώμο! Πιασμάν είσαι ή τυφλός;

Μέχρι και η… διαφημιστική πινακίδα από πάνω το λέει!

Ορίστε, τώρα. Σε κυκλώσαν’ τα παλικάρια, σε τράκαρε το γομάρι και… κάθεσαι μετανιωμένος στη μέση να σκεφτείς «πώς φεύγουμε τώρα από ‘δω»!!!



πηγή: sportfm.gr

Ρανιέρι: «Είμαστε πραγματικοί πρωταθλητές»

Ρανιέρι: «Είμαστε πραγματικοί πρωταθλητές»
Να καθησυχάσει τους φίλους της Ίντερ θέλησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο τεχνικός των «νερατζούρι» τόνισε πως δεν ανησυχεί για τα αποτελέσματα της ομάδας του, επισημαίνοντας πως ακόμη υπάρχει περιθώριο αντίδρασης.

«Οι φίλοι της ομάδας πρέπει να ηρεμήσουν. Πριν τον αγώνα με τη Ρόμα είχαμε καλή ψυχολογία, αλλά κατάφεραν να τα κάνουν όλα καλά και να πάρουν τη νίκη.

Είμαι ήρεμος επειδή αν η ομάδα “παλέψει” έχει περιθώριο να αντιδράσει και αυτό γιατί είμαστε πραγματικοί πρωταθλητές. Η επιστροφή του Φορλάν, του Στάνκοβιτς και του Σνάιντερ μας δίνει μεγάλη ώθηση.

Συγκεκριμένα, ο Σνάιντερ είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό σίγουρα πρέπει να το λάβουμε υπόψη μας
», ήταν τα λόγια του Ιταλού τεχνικού.

Η Ίντερ βρίσκεται στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, απέχοντας εννιά βαθμούς από την πρωτοπόρο Γιουβέντους.

πηγή: sportfm.gr

Τώρα που στρογγυλοκάθισε...!!

Τώρα που στρογγυλοκάθισε...
Καμία διάθεση να αποχωριστεί την κορυφή από τη στιγμή που έχει στρογγυλοκαθίσει σε αυτή δεν δείχνει η Ντόρτμουντ. Οι πρωταθλητές επικράτησαν με το φτωχό πλην όμως υπερ-αρκετό 1-0 της Λεβερκούζεν στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» για την 21η αγωνιστική της Bundesliga και παραμένουν μόνοι στο ρετιρέ. Ο Σίντζι Καγκάουα στο 45’ με το έβδομο φετινό του τέρμα οδήγησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στην επιτυχία.

Η Μπάγερν διατηρήθηκε σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή νικώντας στο ρελαντί την Καϊζερσλάουτερν με 2-0. Ο Μάριο Γκόμεζ (6’) και ο Τόμας Μίλερ (30’) με κεφαλιές χάρισαν το τρίποντο στους Βαυαρούς απέναντι στη «Λάουτερν», που είχε στη βασική ενδεκάδα τους Θάνο Πέτσο και Κώστα Φορτούνη (ο δεύτερος αντικαταστάθηκε στο 64’).

Η Χόφενχαϊμ στο ντεμπούτο του Μάρκους Μπάμπελ (αντικατέστησε τον απολυθέντα Χόλγκερ Στανισλάβσκι) λίγο έλειψε να φύγει με τρίποντο από τη Βρέμη, αλλά οι γηπεδούχοι έσωσαν το βαθμό, 1-1, με τον Μάρκο Αρναούτοβιτς στο 90’. Με τη Βέρντερ, που πλέον απομακρύνθηκε πολύ από την τετράδα του Champions League, αγωνίστηκε σε όλο το ματς ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Η Στουτγκάρδη συνέτριψε με 5-0 τη Χέρτα χάρη σε χατ-τρικ του Μάρτιν Χάρνικ. Η ομάδα του Βερολίνου αγωνιζόταν από το 30’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αντρέας Οτλ με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό φάουλ.

Δεν κατάφερε να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη η Μάιντς, καθώς ισοφαρίστηκε στο 89’ σε 1-1 από το Ανόβερο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Παρασκευή 10/2

Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ 3-2
(5’, 61’ Γίρατσεκ, 14’ Σέφερ-12’ Φλουμ, 38’ Καλιγκιούρι)

Σάββατο 11/2 (16:30)

Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 1-0
(45’ Καγκάουα)

Μάιντς-Ανόβερο 1-1
(7’ Ζιντάν-89’ Σόμπιεχ)

Μπάγερν Μονάχου-Καϊζερσλάουτερν 2-0
(6’ Γκόμεζ, 30’ Μίλερ)

Βέρντερ Βρέμης-Χόφενχαϊμ 1-1
(90’ Αρναούτοβιτς-4’ Βέστεργκαρντ)

Στουτγκάρδη-Χέρτα Βερολίνου 5-0
(24’ Ιμπίσεβιτς, 28’, 41’ 58’ Χάρνικ, 31’ Οκαζάκι)

Γκλάντμπαχ-Σάλκε 19:30

Κυριακή 12/2

Άουγκσμπουργκ-Νυρεμβέργη 16:30
Κολωνία-Αμβούργο 18:30

Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής:

Παρασκευή 17/2

Χόφενχαϊμ-Μάιντς 21:30

Σάββατο 18/2 (16:30)

Χέρτα Βερολίνου-Ντόρτμουντ
Αμβούργο-Βέρντερ Βρέμης
Νυρεμβέργη-Κολωνία
Καϊζερσλάουτερν-Γκλάντμπαχ
Λεβερκούζεν-Άουγκσμπουργκ
Φράιμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 19:30

Κυριακή 19/2

Σάλκε-Βόλφσμπουργκ 16:30
Ανόβερο-Στουτγκάρδη 18:30

πηγή: sportfm.gr

Οι Αγγλοι δεν "καίγονται" ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο!!

Το ποδόσφαιρο είναι αναμφίβολα το πλέον δημοφιλές άθλημα στη Μ. Βρετανία. Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου.
Οι Αγγλοι δεν "καίγονται" ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο
Ο βασιλιάς των σπορ, αν και στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μόνον εκεί όμως το στέμμα παραλαμβάνει ο κλασικός αθλητισμός.
Ετσι άλλωστε αποκαλούν οι ίδιοι οι Βρετανοί τον στίβο, «αυτό είναι αθλητισμός λένε», σε αντίθεση με τα ομαδικά αθλήματα και βέβαια το ποδόσφαιρο για το οποίο δηλώνουν «αυτό είναι ένα παιχνίδι».
Κι όμως, ενώ τα περισσότερα εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έχουν ξεπουληθεί, ακόμα και σε μικρά και μη δημοφιλή αθλήματα, στο ποδόσφαιρο ένας μεγάλος αριθμός παραμένει αδιάθετος.
Για παράδειγμα, η πολυπληθής κοινότητα των Ινδών αλλά και των Πακιστανών στην Αγγλία έχει επιφέρει sold out στα εισιτήρια των αγώνων χόκεϊ επί χόρτου, όπου οι εθνικές ομάδες των δύο αυτών χωρών, πέρα από την κλασική τους αντιπαλότητα, είναι και υψηλού επιπέδου.
Ωστόσο, ούτε για το ποδόσφαιρο υπάρχει ανησυχία. Απλά παρατηρείται καθυστέρηση εξαιτίας δύο παραγόντων.
Πρώτον επειδή δεν έχουν ακόμα συμπληρωθεί τα γκρουπ των ομάδων, ούτε έχει γίνει επιπλέον η κλήρωση ώστε να γίνουν γνωστές οι πόλεις που θα φιλοξενούν τα παιχνίδια.
Και δεύτερον εξαιτίας των προβλημάτων για τη συγκρότηση της ολυμπιακής ομάδας ποδοσφαίρου της Μ. Βρετανίας, όπου, πέραν των Αγγλων, οι υπόλοιπες εθνότητες που συνθέτουν τη χώρα, όπως Ουαλοί και Σκωτσέζοι, δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους, παρά τις διαπραγματεύσεις.
Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πολύ θα ήθελε μια ομάδα γενικής αποδοχής αλλά είναι βέβαιο ότι κι αν δεν επέλθει, δεν πρόκειται να κλάψει κανείς.
Κάποιο ρόλο στη μη διάθεση των εισιτηρίων ασφαλώς παίζει και η μη ανακοίνωση ακόμα των τριών ποδοσφαιριστών, με ηλικία μεγαλύτερη των 23 ετών, που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, όπως και η παρουσία της Αγγλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Ουκρανίας - Πολωνίας ελάχιστα νωρίτερα.
Βέβαια ακούγονται και λέγονται πολλά, με τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να φαντάζει ως μία ιδανική επιλογή εντός και εκτός γηπέδων.
Θα αποτελέσει το μυαλό της ομάδος στο τερέν και την καλύτερη διαφήμιση στην πώληση των εισιτηρίων.
Συνολικά παραμένουν αδιάθετα περίπου 1.500.000 εισιτήρια, από τα οποία περισσότερα από τα μισά, τα 800.000, αφορούν το ποδόσφαιρο.
Για όλα τα σπορ έχουν τυπωθεί και πωλούνται 6.600.000 εισιτήρια.
Πηγή: Goal

Η γυναίκα που αψήφισε τις απειλές θανάτου για να κερδίσει το χρυσό!!

Το καλοκαίρι, συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που η αλγερινής καταγωγής αθλήτρια του στίβου, Χασίμπα Μπουλμέρκα, αψήφισε τις απειλές θανάτου και αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο για την χώρα της.
Η γυναίκα που αψήφισε τις απειλές θανάτου για να κερδίσει το χρυσό
Ήταν η μέρα που η Αφρικανή αθλήτρια νίκησε τις προκαταλήψεις πετυχαίνοντας τους στόχους της, στέλνοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.
Η σπουδαία δρομέας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, μίλησε για τις δραματικές στιγμές που έζησε στις αρχές της δεκαετίας του '90 στην πατρίδα της, την πορεία της προς την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον κόσμο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, αλλά και το σήμερα, που πλέον θεωρείται ηρωίδα στην Αλγερία.
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 1991 η Μπουλμέρκα είχε ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Γυρνώντας στην πατρίδα της γνώρισε την αποθέωση, όμως τα πράγματα άλλαξαν στην συνέχεια. Οι εκλογές του 1992 επέφεραν πολιτική αστάθεια και εμφύλιο στην Αλγερία, με το θρησκευτικό καθεστώς να βάζει στο στόχαστρο, όλους όσοι παρέκκλιναν από τα θρησκευτικά ήθη και έθιμα.
"Ήταν θυμάμαι η προσευχή της Παρασκευής, όταν ο Ιμάμης στο τοπικό τζαμί, είπε πως δεν ήμουν Μουσουλμάνα επειδή είχα τρέξει με σορτς στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας ακάλυπτα τα χέρια και τα πόδια μου".
Το περιστατικό αυτό προκάλεσε αναστάτωση στην ίδια και την οικογένειά της, με τους πλέον θρησκόληπτους να την αποκαλούν προδότρια απειλώντας την για τη ζωή της. Το γεγονός αυτό την ανάγκασε να φύγει από την χώρα και να συνεχίσει την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, στο Βερολίνο.
"Δεν είχα καμία επαφή με την οικογένειά μου. Είχα συγκεντρωθεί μονάχα στην προετοιμασία μου", υποστηρίζει σήμερα.
Η Μπουλμέρκα έφτασε στην Βαρκελώνη την παραμονή των Αγώνων μέσω Όσλο. Ακολούθησε παρακαμπτήρια οδό υπό τον φόβο της ενέδρας. Την συνόδευαν μάλιστα σε κάθε κίνησή της, ένοπλοι φρουροί.
''Υπήρχε αστυνομία παντού. Στο γήπεδο, στα αποδυτήρια. Είχα συνοδεία ακόμη και μέσα στο μπάνιο'', παραδέχεται.
Εν τέλει, όλα πήγαν καλά και στον τελικό των 1500μ. το απόγευμα της 8ης Αυγούστου 1992, η Μπουλμέρκα έδινε κανονικά το '''παρών''.
''Θυμάμαι, απέμενε μισός γύρος και η Λιουντμίλα Ρογκάτσενα ήταν μπροστά μου. Ήταν η στιγμή που την προσπέρασα. Λίγο πριν την γραμμή του τερματισμού ύψωσα την γροθιά μου. Ήταν το σύμβολο της νίκης. Χίλιες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου. Τα κατάφερα, νίκησα κι αν με σκοτώσουν; Τώρα είναι αργά, αλλά έχω γράψει ιστορία'', τονίζει με έκδηλη τη συγκίνηση.
''Στην απονομή έδωσα μάχη με τον εαυτό μου για να μην κλάψω. Δεν τα κατάφερα. Δάκρυσα. Ήταν δάκρυα θυσίας. Δάκρυα που έχυσα για όλους τους ανθρώπους που αγαπούσα. Γι αυτούς που είχα εγκαταλείψει για να δώσω αυτό τον αγώνα''.
Επιστρέφοντας στην Αλγερία, τίποτα δεν θύμιζε την αποθέωση που γνώριζε έναν χρόνο πριν, μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Η χώρα ήταν σε πόλεμο.
''Ο πατέρας μου φοβόταν πολύ για την ζωή μου. Το άγχος του τον οδήγησε σε εγκεφαλικό επεισόδιο και έπεσε σε κώμα. Ήξερα ότι αυτό που έκανα ήταν πολύ σκληρό για τον ίδιο'', θυμάται.
Τα χρόνια πέρασαν. Οι καταστάσεις άλλαξαν. Πλέον θεωρείται ηρωίδα. Η περιπέτεια που έζησε όμως και το κοντράστ συναισθημάτων θα της μείνουν χαραγμένα στο μυαλό για μια ζωή.
''Ήταν ένας θρίαμβος για τις γυναίκες όλου του κόσμου. Ένα μήνυμα για να αντισταθούν σε κάθε είδους εχθρική προς αυτές νοοτροπία. Είμαι περήφανη γι αυτό που κατάφερα'', καταλήγει.
Σήμερα η Χασίμπα Μπουλμέρκα είναι μια πετυχημένη μπίσνες γούμαν και συνεχίζει σε πολύ πιο ήρεμους ρυθμούς. Έδωσε μάχη και κέρδισε μια φυσιολογική ζωή.
Πηγή: contra.gr

Οι μυρωδιάδες, οι τενεκέδες και οι ασταμάτητοι!!

Ο Νίκος Αλέφαντος σχολιάζει το χθεσινό ντέρμπι και τονίζει πως "έτσι δεν σταματιέται από κανέναν ο Ολυμπιακός και θα περάσει και από το ΟΑΚΑ". Πώς είδε τον Καζίμ.
Οι μυρωδιάδες, οι τενεκέδες και οι ασταμάτητοι!
Ο Ολυμπιακός θα κερδίσει και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αν είναι κομπλέ, αν έχει Μιραλάς, Τζιμπούρ και Ιμπαγάσα υγιείς. Ο Ολυμπιακός των πρώτων ημιχρόνων με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ δεν σταματιέται από καμία ομάδα στην Ελλάδα.
Ξεκίνησε εκρηκτικά πάλι ο Ολυμπιακός, μπήκαν πάλι τα 2 γκολ γρήγορα, υπολόγιζα ότι μπορούσε να φτάσει το σκορ στα 4 και 5 γκολ. Είχε κάτι εκρήξεις ο Ολυμπιακός στο πρώτο 25λεπτο φοβερές, με ένα- δύο, με συνδυασμούς, με επινοήσεις, με παιχνίδι στον κενό χώρο και με ταχύτητα.
Μετά όμως πάλι έπεσε. Και έπεσε πολύ. Το είδα και στην Τούμπα αυτό, δεν το καυτηρίασα στην προηγούμενη στήλη, τώρα όμως που ξαναέγινε δεν μπορώ να μην σταθώ. Είναι ρίσκο μία τέτοια νοοτροπία ή αδυναμία. Διότι μπορεί να έχεις επανάληψη αυτού που έπαθες με τον ΟΦΗ.
Δεν καθαρίζεις ένα ματς με το 2-0, δεν φτάνει. Αν έμπαινε το γκολ του Λυμπερόπουλου στο οποίο έκανε εκπληκτική βουτιά ο Μέγερι στη γωνία, θα έμπλεκες, ξαναέμπαινε η ΑΕΚ στο παιχνίδι κι έμενε αρκετός χρόνος. Ή εκείνη η κεφαλιά του Τοροσίδη στη γραμμή προ του Καφέ.
Αυτό που βλέπω είναι ότι δεν μπορούν να κάνουν πρέσινγκ και πίεση ψηλά πάνω από 30 λεπτά. Είναι μεγάλη η διαφορά των β’ ημιχρόνων με το α’ ημίχρονο, και στην Τούμπα και τώρα με την ΑΕΚ. Με καλή ομάδα που θα τον αντιμετωπίσει δυνατά στο πρώτο 20λεπτο, θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός. Όχι με Μπέλεκ να τον βάζεις να γυρίζει πίσω να δίνει βοήθειες, αυτό το βαρύ κορμί, μαζί με τον Κοντοέ μπορούσε και τους δύο να τους σακατέψει ο Μιραλάς!
Το έχει δει έξυπνα ο Βαλβέρδε με τους προπονητές εδώ στην Ελλάδα, σου λέει αφού είναι μυρωδιάδες θα τους ξεκάνω στο 20λεπτο. Αφού το βλέπεις ρε Κωστένογλου το σκηνικό στην Τούμπα, τι κάνεις; Μπαίνεις στο Καραϊσκάκη με 4-3-3 στην αρχή; Αυτοκτονία.
Θέλω να βλέπω διάρκεια όμως από τον Ολυμπιακό, δεν είναι ωραίο αυτό το πράγμα να τα δίνει όλα στο πρώτο 20λεπτο και μετά να κάθεται. Βλέπω την Μάντσεστερ, όλα τα αποτελέσματα τα ανατρέπει στο β’ ημίχρονο ή τις νίκες τις μεγαλώνει στο β’ ημίχρονο δίνοντας έκταση στο σκορ. Bέβαια, τώρα που μιλάμε δεν έχω δει το Μάντσεστερ-Λίβερπουλ.
Εμείς οι παλιοί που έχουμε δει όλες σχεδόν τις γενιές ομάδων της ΑΕΚ και έχουμε παρακολουθήσει παικταράδες και παικταράδες στο παρελθόν, θρηνούμε! Όσοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Ανεξάρτητα του τι ομάδα υποστηρίζει ο καθένας. Είναι για να βάλεις τα κλάματα βλέποντας στην ΑΕΚ Κοντοέ, Καράμπελα, Σιαλμά, Αραμπατζή τερματοφύλακα και ορισμένους παλαίμαχους μέσα που είχαν κάποτε ποιότητα, αλλά έχουν κάψει πια τα λάδια, δεν μπορούν ούτε να τρέξουν. Είναι θρήνος. Ο Λεονάρντο αξίζει κάπως, αλλά αν είναι στον πόλεμο και του πετάξουν από πίσω του 2 τενεκέδες, από το θόρυβο και μόνο θα τον πιάσει η καρδιά του! Χάνεται.
Με ρωτάει ο Σινάνογλου πώς είδα τον Καζίμ από το γήπεδο βλέποντας πιο καλά το ματς απ’ ότι στην Τούμπα που το είδα από την τηλεόραση. Αλέφαντος μιλάει τώρα: Αγύμναστο τον είδα. Ως προς αυτά που θέλει ο Βαλβέρδε, δηλαδή και να μαρκάρει πίσω. Έκανε 2-3 ωραίες κούρσες αλλά μετά το είδα το παιδί κουράστηκε. Ελπίζω να κάνει καλή ζωή. Είδα ορισμένα πράγματα που τα γνωρίζω απ’ τα πολλά χρόνια πείρας στο ποδόσφαιρο, έκανε μία κούρσα κι έσκυβε δήθεν να φτιάξει τις κάλτσες του... Για να πάρει αναπνοές… Μπουκάλια με νερό του πέταγαν από τον πάγκο… Είναι δυνατό παιδί πάντως, είναι γρήγορος, έχει καλό κορμί, δεν βλέπω όμως να έχει αντοχή στην ταχύτητα. Θα περιμένουμε να τον δούμε, πρέπει να δουλέψει. Έχει προσόντα.

πηγή:  katimagiko.gr