Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Ο πιο καλός ο μαθητής Ολυμπιακός. Ανεπίδεκτη μάθησης η ΑΕΚ!!

Με συνταγή Τούμπας και με "σεφ" τον Ερνέστο Βαλβέρδε! Ο Ολυμπιακός "καθάρισε" με καρμπόν όπως και τον έναν, έτσι και τον έτερο "δικέφαλο" του ελληνικού φουτμπόλ! Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Ο πιο καλός ο μαθητής Ολυμπιακός. Ανεπίδεκτη μάθησης η ΑΕΚ!
Στο 5ο λεπτό το 1-0 και στο 24ο το 2-0 (το οποίο έμελλε, να είναι και το τελικό σκορ) οι νικητές δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στην ΑΕΚ. Κι οι ηττημένοι βέβαια, σε κακή κατάσταση δεν είχαν κουράγιο να αντιδράσουν ακόμη κι όταν ο Ολυμπιακός δούλεψε στο ρελαντί του!
Οι γηπεδούχοι στην επίθεση - μέχρι το 30ο λεπτό - έκαιγαν . κηροζίνη. Κι οι φιλοξενούμενοι στην άμυνα κινούνταν με κάρβουνο! Ο Βάσκος προπονητής αιφνιδίασε με τους τρεις φορ (Μιραλάς, Τζιμπούρ, Καζίμ). Ο Έλληνας αντίπαλος του - μη έχοντας εναλλακτικές - αιφνιδιάστηκε. Κι έτσι δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για το . μαγείρεμα της νίκης των «ερυθρόλευκων» συνταγή Τούμπας.
Παρά τις προθέσεις του Ερνέστο Βαλβέρδε βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν ήταν σαρωτικός! Ήταν μεν, κυρίαρχος του παιγνιδιού - απέναντι σε μία μέτρια ΑΕΚ - αλλά, δεν «μάρσαρε» σε καμία περίπτωση. Ίσως έκανε συντήρηση ενόψει Ρούμπιν Καζάν. Ίσως - όπως στην Τούμπα - ήθελε, να διασφαλίσει τη νίκη και τους τρεις βαθμούς στο ντέρμπι. Ίσως, δεν είχε τις δυνάμεις, μετά το 2-0 να τσαλαπατήσει την ΑΕΚ. Ίσως .
Σημασία έχει όμως, η νίκη. Και την κατέκτησε και δίκαια και άνετα ο Ολυμπιακός. Δεν θα ήταν φυσικά, υπερβολή εάν αναφέραμε και την βοήθεια της ΑΕΚ στην δίκαιη κι άνετη επικράτηση του.
Ο Νίκος Κωστένογλου πιάστηκε αδιάβαστος. Δεν έκανε μάθημα του, το πάθημα του Λάζλο Μπόλονι. Κι ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε πάλι, πάρτι! Αφήνοντας χώρο στην χλωμή επιθετικά ΑΕΚ (ουδείς κατάλαβε πως και γιατί έμεινε ο Σαλμάς στον πάγκο κι έπαιξε ο Λυμπερόπουλος), έπαιξε με αντεπιθέσεις. Παιγνίδι στο οποίο τελευταία διαπρέπει ο Ολυμπιακός .
Έτσι οι γηπεδούχοι έφθασαν γρήγορα στο 2-0 τσακίζοντας τη ψυχολογία των φιλοξενούμενων. Τώρα, ποια ψυχολογία με τόσα υπαρξιακά προβλήματα; Τέλος πάντων! Μετά το 2-0 ποι «ερυθρόλευκοι» ανέκρουσαν πρύμναν. Οι «κίτρινοι» δεν είχαν δυνάμεις (μήτε ψυχικές, μήτε φυσικές) για «πρόσω ολοταχώς». Και βυθίστηκαν φυσιολογικά στον Πειραιά.
Εκείνο πάντως, το οποίο μένει είναι η αλλαγή φιλοσοφίας του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο συντηρητικός προπονητής μεταμορφώθηκε σε έναν προοδευτικό κι επιθετικό. Παίρνοντας μάλιστα, ρίσκο με τις επιλογές του. Τον δικαίωσαν όμως. Κι είναι πλέον, ο «μάγκας» του Λιμανιού. Μέχρι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, τουλάχιστον.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: