Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Αυτός είναι ο αγώνας της γενιάς μας»

«Αυτός είναι ο αγώνας της γενιάς μας»
Το αυτονόητο, ότι δηλαδή η Ελλάδα μια ανάσα από το σημείο μηδέν, υπενθύμισε ο Λουκάς Παπαδήμος στο δραματικό διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό. Μία μέρα πριν την ψήφιση στη Βουλή των επώδυνων μέτρων που προβλέπει το Μνημόνιο 2, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις χαρακτηρίζοντας «αγώνα της γενιάς μας» την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας.

Διαβάστε αποσπάσματα από το διάγγελμα του πρωθυπουργού της Ελλάδας:

Πατριωτικό σήμερα δεν είναι να ρίξουμε τις ασπίδες, αλλά ενωμένοι να πάρουμε τις αναγκαίες δύσκολες αποφάσεις για τη σωτηρία της χώρας.

Το κοινωνικό κόστος του προγράμματος είναι περιορισμένο σε σύγκριση με την κοινωνική καταστροφή που θα ακολουθούσε εάν δεν το υιοθετήσουμε.

Δεν θα βγούμε από την κρίση χωρίς θυσίες. Είμαστε λαός περήφανος. Ξέρουμε από αγώνες και αυτός είναι σήμερα ο αγώνας της πατρίδας μας.

Θα είναι μια τεράστια αδικία της ιστορίας η χώρα μας να φτάσει στη χρεοκοπία και την εθνική απόγνωση από ένα ακόμη λάθος.

Για την ολοκλήρωση των αλλαγών θα χρειαστεί σκληρή προσπάθεια. Εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και πίστη στην ανάγκη να αλλάξουμε τη χώρα μας.

Κοιτάμε τον ελληνικό λαό στα μάτια με πλήρη συναίσθηση της ιστορικής ευθύνης.

Ανέλαβα την ευθύνη και τον κίνδυνο να κάνω ό,τι μου αναλογεί για να φτάσουμε στην άκρη αυτής της διαδρομής. Και θα το κάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: