Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Μαρκόπουλος: «Πρόβλημα στην άμυνα, όχι στην επίθεση»

Μαρκόπουλος: «Πρόβλημα στην άμυνα, όχι στην επίθεση»
Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στα τελευταία λεπτά κόντρα στο Μαρούσι, ωστόσο αυτό δεν ικανοποίησε τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο τεχνικός του «Δικεφάλου του Βορρά» εστίασε το πρόβλημα στην άμυνα, ενώ αναφέρθηκε και στους πολλούς τραυματισμούς παικτών του που δεν έχουν επιτρέψει στην ομάδα να «δέσει».

«Να δώσω συγχαρητήρια στο Μαρούσι. Για μία ακόμη φορά έπαιξε δυνατά, για ακόμη φορά έχασε παιχνίδι στον πόντο. Είναι μία ομάδα που της άξιζε καλύτερη τύχη στο βαθμολογικό πίνακα. Για μας ήταν ένα περίεργο παιχνίδι, γιατί παίξαμε 40 λεπτά εναντίον ζώνης. Δεν βρήκαμε λύσεις, κυρίως στις αμυντικές επιλογές μας, ειδικά απέναντι στον Κόμματο και όταν κυνηγάς συνέχεια έναν παίκτη τότε θα δεχθείς και από άλλους παίκτες καλάθια που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σκόραραν», είπε ο Έλληνας κόουτς και πρόσθεσε:

«Στα αμυντικά ριμπάουντ είχαμε πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο χάσαμε τέσσερα και αν αυτό δεν συνέβαινε θα μπορούσαμε να τελειώσουμε πιο εύκολα το ματς. Υπάρχει πρόβλημα στη χημεία της ομάδας. Οι πολλοί τραυματισμοί δεν έχουν δώσει δικαίωμα στην ομάδα να "βρεθεί". Για να επανέλθω στο ματς, εναντίον ζώνης πρέπει να έχεις καλούς σουτέρ, "καθαρό" μυαλό έξω από τη γραμμή τριών πόντων».

Όσο για την τεχνική ανάλυση του ματς; «Έπρεπε να βγάζουμε ένα παίκτη στους κενούς χώρους, αφού εύκολο σουτ είχαμε μόνο από τον Γιαννακίδη. Δεν παίξαμε δυνατή άμυνα για να πάμε σε φαστ μπρέικ, να "ανοίξει" το σκορ και να βγει ο Κόμματος από το παιχνίδι. Είναι δύσκολος παίκτης ο Κόμματος, γιατί έχει χαρακτηριστικά ψηλού, αλλά παίζει και έξω. Το πρόβλημα μάς ήταν στην άμυνα όχι στην επίθεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: