Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Τότεναμ πέντε αστέρων!!

Τότεναμ πέντε αστέρων!
Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ «κερνούσε», ο Λουίς Σαχά «έπινε»! Η Τότεναμ διέλυσε με 5-0 τη Νιούκαστλ, με τους δύο επιθετικούς της να βρίσκονται σε εκπληκτική βραδιά και να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο το κάκιστο πρόσωπο που έδειξε η ομάδα του Άλαν Πάρντιου.

Ο Χάρι Ρέντναπ, απαλλαγμένος από δικαστικές περιπέτειες και άγχη, έριξε στον αγώνα δύο επιθετικούς, τους Αντεμπαγιόρ και Σαχά και αυτοί τον δικαίωσαν για την επιλογή του.

Η Τότεναμ πέτυχε 4 γκολ στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είχε να κάνει από το Μάρτιο του 2000, και πέρασε ένα ήσυχο βράδυ, αφού η Νιούκαστλ σε κανένα σημείο του αγώνα δεν θύμισε ομάδα Πρέμιερ Λιγκ και πλήρωσε την απουσία του Γιοάν Καμπάιγ στη μεσαία γραμμή.

Ρεκόρ από τον Αντεμπαγιόρ, ο οποίος μοίρασε 4 ασίστ, κάτι που μόνο ο Σεσκ Φάμπρεγκας έχει κάνει στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Ακόμη μεγαλύτερο θα μπορούσε να ήταν το σκορ, αν οι Λονδρέζοι δεν έριχναν ταχύτητα και ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια.

Α’ Ημίχρονο

Η …ζάλη της Νιούκαστλ ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε σε απόλυτο βαθμό η Τότεναμ. Οι γηπεδούχοι έκαναν αυτό που συνηθίζουν τη φετινή σεζόν. Προσπάθησαν να δώσουν ρυθμό στον αγώνα, άνοιξαν το παιχνίδι και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο Μπενουά Ασού-Εκοτό έγινε ο αποδέκτης της μπάλας, μετά την ωραία προσπάθεια του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ, και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από δύσκολη γωνία.

Το γρήγορο τέρμα έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο της Νιούκαστλ, η οποία παρουσιάστηκε αγνώριστη και σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό. Η αμυντική λειτουργία των «καρακαξών» δεν θύμιζε ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αντεμπαγιόρ. Ο Τογκολέζος επιθετικός «σέρβιρε», δύο λεπτά αργότερα, και το δεύτερο γκολ, στον Λουίς Σαχά, ο οποίος ήταν ο …θύτης για το 3-0 στο 20’, πάλι μετά από στρώσιμο του συμπαίκτη του. Και το κρεσέντο του Αντεμπαγιόρ, συνεχίστηκε! Στο 34’ ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να σκοράρει, ωστόσο πήρε το ριμπάουντ και «έσπασε» την μπάλα στον Νίκο Κράνιτσαρ, ο οποίος έκανε το 4-0 και έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Β’ Ημίχρονο

Όσοι περίμεναν ότι οι φωνές του Άλαν Πάρντιου, στην ανάπαυλα, θα έπιαναν τόπο γελάστηκαν! Η Νιούκαστλ συνέχισε να είναι νωθρή και η Τότεναμ να κυριαρχεί σε όλες τις γραμμές του γηπέδου. Οι γηπεδούχοι έριξαν τους ρυθμούς τους και επιτίθονταν αρκετά πιο σπάνια, σε σχέση με το πρώτο μέρος. Όμως, ο Αντεμπαγιόρ έπρεπε να ανταμειφθεί για τον κόπο του και για της ασίστ του… Και έτσι έγινε.

Ο Τογκολέζος άσος έκανε το τελικό 5-0, μετά από προσωπική του ενέργεια, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Ασού-Εκοτό. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν οι παίκτες του Ρέντναπ ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς αλλαγές στο σκορ, με την Τότεναμ να κρατιέται σε επαφή με την κορυφή και τη Νιούκαστλ να παραμένει στην 6η θέση.

Οι συνθέσεις του αγώνα

Τότεναμ: Φρίντελ – Γουόκερ, Ντόσον, Κινγκ (Νέλσεν 75’), Ασού-Εκοτό – Μόντριτς, Πάρκερ, Κράνιτσαρ, Μπέιλ (Λένον 67’) – Αντεμπαγιόρ, Σαχά (Ντεφό 67’)

Νιούκαστλ: Κρολ – Σίμσον, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν – Ομπερτάν (Φέργκιουσον 46’), Γκάθρι (Λόβενγκραντς 86’), Περτς, Γκουτιέρες – Μπα, Σισέ (Γκόσλινγκ 68΄)

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής:

Σάββατο 11/2 (17:00)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1
(47’, 50’ Ρούνεϊ – 80’ Σουάρες)

Μπλάκμπερν – ΚΠΡ 3-2
(15’ Γιακούμπου, 23’ Ενζονζί, 45’ + 5’ αυτ. Ονουόχα – 71’, 90’ + 2’ Μακί)

Μπόλτον – Γουίγκαν 1-2
(67’ Μ. Ντέιβις – 43’ Κάλντουελ, 76’ ΜακΆρθουρ)

Έβερτον – Τσέλσι 2-0
(5΄Πίεναρ, 71’ Στρακουαλούρσι)

Φούλαμ – Στόουκ 2-1
(16’ Πογκρέμπνιακ, 28’ αυτ. Σόρενσεν – 78’ Σόουκρος)

Σάντερλαντ – Άρσεναλ 1-2
(70’ ΜακΚλιν - 75’ Ράμσεϊ, 90’ + 1’ Ανρί)

Σουόνσι – Νόριτς 2-3
(23’ Γκρέιαμ, 87’ Γκρέιαμ – 47’, 63’ Χολτ, 51’ Πίλκινγκτον)

Τότεναμ – Νιούκαστλ 5-0
(4’ Άσου Εκοτό, 6’, 20’ Σαχά, 34’ Κράνιτσαρ, 64’ Αντεμπαγιόρ)

Κυριακή 12/2

Γουλβς – Γουέστ Μπρομ (15:30)
Άστον Βίλα – Μαν. Σίτι (18:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: