Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Η UEFA ζήτησε να πουληθούν παίκτες!!

Δεν υποσχέθηκε ψέματα ο Ανδρέας Δημητρέλος, λέγοντας πως δεν υπάρχουν παίκτες προς πώληση - Το λάθος με τον Μανωλά, ο... Μάκος, με τον Βάργκας και η τραγική πολιτική του «δεν πληρώνω» και μετά «αφήνω ελεύθερους τους πάντες»
Η UEFA ζήτησε να πουληθούν παίκτες!
Στη κουβέντα που είχε ο Ανδρέας Δημητρέλος με την UEFA, ερωτήθηκε αν υπάρχει η δυνατότητα από το ρόστερ της ΑΕΚ να πουληθούν κάποιοι παίκτες της προκειμένου να μπει ρευστό στα ταμεία της ΠΑΕ (όπως έγινε δηλαδή στην περίπτωση του ΠΑΟΚ με τον Βιεϊρίνια). Η αλήθεια όμως είναι πως δεν υπάρχουν παίκτες προς πώληση που μπορούν να φέρουν πολλά εκατομμύρια ευρώ! Ο Ανδρέας Δημητρέλος δεν υποσχέθηκε... ψέμματα! Δεν είπε δηλαδή «ναι, φυσικά έχουμε και θα πουλήσουμε», αφήνοντας την UEFA να... περιμένει. Είπε το λογικό τονίζοντας την πραγματικότητα: «Δυστυχώς, όχι»! Κι εδώ έρχεται το θέμα του Κώστα Μανωλά: Αν η ΑΕΚ έδινε στον παίκτη τις 150.000 ευρώ που είχε συμφωνήσει ότι θα του καταβάλει ως προκαταβολή, στις συζητήσεις και στη συμφωνία που είχε κάνει μαζί του το καλοκαίρι, τώρα μπορεί και να μη μιλούσαμε για τόσο τραγική κατάσταση, αν ο Μανωλάς είχε πουληθεί τον Γενάρη με ένα σεβαστό ποσό κάποιων εκατομμυρίων ευρώ! Τώρα ο Μανωλάς, μπορεί να φύγει ελεύθερος το καλοκαίρι. Λεπτομέρεια, της συγκεκριμένης ιστορίας και πως τη χειρίστηκε ο Αδαμίδης...
Από εκεί και πέρα κοιτώντας το ρόστερ της ΑΕΚ, η Ένωση μπορεί το καλοκαίρι να πάρει κάποια χρήματα πουλώντας μόνο τον Γρηγόρη Μάκο! Ρεαλιστικά, μόνο αυτόν μπορείς να σκεφτείς, αφού πρόκειται για διεθνή παίκτη ο οποίος έχει και μπροστά του το EURO. Επιπλέον, υπάρχει και η περίπτωση του Φαμπιάν Βάργκας. Το συμβόλαιο του Κολομβιανού μπορεί να ανανεωθεί αυτόματα από την ΑΕΚ αν πιάσει έναν συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών. Ας δεχθούμε ότι τον πιάνει, ανανεώνεται το συμβόλαιό του και έπειτα η ΑΕΚ τον πουλάει. Αποδυναμώνεται ακόμα περισσότερο το ρόστερ, όμως πλέον μιλάμε για την ύπαρξη της ομάδα, έτσι όπως την κατάντησαν.
Συν τοις άλλοις, κοιτώντας στο παρελθόν βλέπουμε να χτυπά... την πόρτα η τραγική πολιτική που ακολουθούσε (και δυστυχώς εξακολουθεί να ακολουθεί) η ΠΑΕ του δεν πληρώνω στους παίκτες - με την τεράστια ευθύνη να βαραίνει τους μετόχους. Ουκ ολίγοι ποδοσφαιριστές τα τελευταία χρόνια και ειδικά επί προεδρίας Αδαμίδη έφυγαν από την ΑΕΚ ως ελεύθεροι αν και δεσμεύονταν με συμβόλαιο. Μόνο από τον Σκόκο πήρε η ΑΕΚ λεφτά από μεταγραφή! Αν δεν χρωστούσε (σε πολλούς που έφυγαν εξακολουθεί να οφείλει) τόσα χρήματα στους ποδοσφαιριστές της δεν θα αναγκαζόταν να τους αφήσει ελεύθερους, γλυτώνοντας κάποιες από τις οφειλές που είχε προς αυτούς. Θα προχωρούσε σε πωλήσεις, θα έβαζε λεφτά στο ταμείο της, ενώ πιθανόν θα κρατούσε μερικούς ακόμα στο ρόστερ της κάνοντας το πιο δυνατό.
ΠΗΓΗ: aek365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: