Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Όλο το μπουκάλι, αγάπες μου!!

Ο Nτούσαν Ιβκοβιτς υποδέχεται τον Ολυμπιακό (που τρέχει στο αίμα του) και ο Βασίλης Σκουντής ξεσκονίζει τα απομνημονεύματα τα οποία άφησε ως παρακαταθήκη στον Πειραιά...   
Το ημερολόγιο έδειχνε 9 Μαίου του 2009, όταν ο Ερνέστο  Βαλβέρδε (κρατώντας δυο τρόπαια στα χέρια του) έβαζε τους τίτλους τέλους της πρώτης θητείας του στον Ολυμπιακό και μάλιστα με έναν απροσδόκητο επίλογο, που προκάλεσε φρενίτιδα ενθουσιασμού στους «γαύρους»...
Εν μέσω αποθέωσης στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης» -και αφού προηγουμένως είχε εξηγήσει τους λόγους της αποχώρησης του-  δήλωνε στα ελληνικά «είμαι Ολυμπιακάρα»!
Τέσσερα χρόνια και κάτι μέρες αργότερα (ενώ το «μυρμήγκι» είχε ξαναπεράσει για μία διετία από τον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά πλέον κατοικοέδρευε στη Βαλένθια) ο Ντούσαν Ιβκοβιτς αποχαιρετούσε αιφνιδίως τον Ολυμπιακό, χωρίς ωστόσο να ρίξει κορώνα τύπου Βαλβέρδε!
Φεύγοντας δεν είπε «είμαι Ολυμπιακάρα», αλλά διάβολε, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται: ο Ντούντα πέρασε πέντε από τα καλύτερα και μακράν τα πιο θριαμβευτικά χρόνια του προπονητικού βίου του στον Πειραιά και κάθε φορά που επιστρέφει και ρεμβάζει από τη βεράντα του σπιτιού του, στο Παλαιό Φάληρο, τον Σαρωνικό, το βλέμμα του πέφτει κατ' ευθείαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας...
Παρεμπιπτόντως το μπαλκόνι του διαμερίσματος του πάνω στη λεωφόρο Ποσειδώνος (νομίζω ότι) είναι αυτό που έχει την καλύτερη θέα σε όλη την παραλιακή λεωφόρο προς τη θάλασσα. Και ακριβώς ένα ίδιο μπαλκόνι έχει τώρα στη Μαρίνα Ατακιόι για να ατενίζει νυχθημερόν τον Βόσπορο!
Όταν, τον Ιούνιο του 2012, ο Ιβκοβιτς άφησε στα κρύα του λουτρού τους ερυθρόλευκους που προέρχονταν από τη δεύτερη καλύτερη σεζόν στην ιστορία τους (με ένα... Κύπελλο Ελλάδος διαφορά σε σχέση με το triple crown του 1997, πάλι επί των ημερών του) δεν βγήκε να πει δημοσίως «είμαι Ολυμπιακάρα», αλλά το υπονόησε και φαντάζομαι πως κινείται ακόμη στο ίδιο μήκος κύματος...
Παρεμπιπτόντως ο Ντούντα δεν εξήγησε ποτέ επακριβώς τους λόγους της αποχώρησης του από τον Ολυμπιακό: ούτε εκείνες τις μέρες, ούτε στα δυόμισι χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από τότε, ούτε στις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου που μου έκανε την τιμή να με βάλει στο σπίτι του (στην Κωνσταντινούπολη) για μια συνέντευξη στον OTE TV. Προσπάθησα να του το φέρω από 'δω, να του το πάω από 'κεί, αλλά με δεξιοτεχνία και ασφαλώς με την πανουργία που τον διακρίνουν, προσπέρασε την πίεση μου, χωρίς πάλι να υπεισέλθει στο... ψητό!
Με αυτό που γράφω δεν υπονοώ ότι πίσω από το διαζύγιο τους κρύβεται κάποιος ιδιάζων λόγος (πέραν ίσως της δεδηλωμένης απόφασης των Αγγελόπουλων  να μειώσουν τον προϋπολογισμό της ομάδας), ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν τόσο... αθώα! Ενώ δηλαδή στην ανακοίνωση της ερυθρόλευκης ΚΑΕ τονιζόταν ότι ο Ντούντα θα αφοσιωνόταν στην εθνική ομάδα της Σερβίας, αλλά «εάν στο μέλλον αποφάσιζε να επιστρέψει στον πάγκο κάποιου συλλόγου, τούτο θα συνέβαινε μόνο προς χάριν του Ολυμπιακού», αυτή η βεβαιότητα, ή έστω η εντύπωση διαψεύσθηκε παταγωδώς στις 7 Δεκεμβρίου του 2013...
Δεν κάνω λάθος αναφέροντας ως χρόνο διάψευσης τον Δεκέμβριο του 2013, διότι  μπορεί ο γάμος του Ιβκοβιτς με την Αναντολού Εφές να πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2014, ωστόσο ο αρραβώνας  είχε γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, με γέφυρα την ομάδα που τον πρωτοέφερε στην Ελλάδα, το 1980. Εκείνες τις μέρες βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη για την τελετή των εγκαινίων του μπασκετικού μουσείου της ΧΑΝΘ και με την ευκαιρία πήγα στο Αλεξάνδρειο για να παρακολουθήσω τον αγώνα Αρης - Ηλυσιακός στη λήξη του οποίου, μέσα στο γραφείο του, εν κρυπτώ και παραβύστω, ο Βαγγέλης Αγγέλου μου ξεφούρνισε το μεγάλο μυστικό!
Δεν χρειάστηκε να με βάλει να ορκιστώ ότι δεν επρόκειτο να το δημοσιοποιήσω, διότι αυτό που μου αποκάλυψε ήταν τόσο σοβαρό ώστε δεν θα με έβαζε ποτέ στη διαδικασία να υποκύψω στον πειρασμό και, ούτως ειπείν, μπορεί να έχασα μια αποκλειστική είδηση αλλά τουλάχιστον έσωσα την εχεμύθεια και την αξιοπρέπεια μου.
Ποιο ήταν το μεγάλο μυστικό που φανερώθηκε μετά από περίπου δέκα ημέρες: κατόπιν συμφωνίας των δυο ομάδων -και με τη διαμεσολάβηση του Τίτου Κομνηνού- ο Αγγέλου θα έφευγε από τον Αρη για να αναλάβει στο καπάκι την τεχνική ηγεσία της Αναντολού Εφές, αντί του Οκτάι Μαχμούτι!
Χωριό που φαινόταν κολαούζο δεν ήθελε: ο Βαγγέλης δεν πήγαινε στα κουτουρού στην Πόλη, αλλά ως προπομπός της μεταγενέστερης έλευσης του Ιβκοβιτς. Ο Ντούντα, σύμφωνα με την πάγια συνήθεια του, δεν αναλαμβάνει ομάδες μεσούσης της σεζόν, οπότε ευλόγησε τον πρώην συνεργάτη του στη Ντιναμό Μόσχας και στον Ολυμπιακό και τον έστειλε να οργώσει το έδαφος για να το καλλιεργήσουν μαζί την επόμενη σεζόν.
Τόσο απλά!
Για να μην αφήνω κενά στη διήγηση, ο Τίτος Κομνηνός τον οποίο ανέφερα προηγουμένως είναι μακράν ο πιο πιστός και ένας από τους πιο ενημερωμένους μπασκετικούς φιλάθλους στην Ευρώπη. Πολύ πετυχημένος μάνατζερ μεγάλων εταιρειών (Coca Cola, Παπαστράτος, Ελληνικά Πετρέλαια), έλκει την καταγωγή του από την Πόλη, είναι εδώ και χρόνια επιστήθιος και οικογενειακός φίλος του Ντούντα και παράλληλα ασχολείται (εξωκοινοβουλευτικά, που λένε) με τη διοίκηση της Αναντολού Εφές, οπότε ήρθε κι έδεσε το πράγμα!
Οταν το 1999 ο Ιβκοβιτς έφευγε από τον Ολυμπιακό και ο Κόκκαλης καλούσε πίσω τον Ιωαννίδη, τον οποίο μάλιστα υποδεχόταν στα γραφεία της Intracom με τη θερμή προσφώνηση και συνάμα τη μεγάλη (πλην ατελέσφορη) προσδοκία «έλα ρε Γιάνναρε να ξαναφτιάξουμε την ομαδάρα», το διαζύγιο ήταν βελούδινο! Ο Ντούντα αναγκάστηκε να αποχωρήσει διότι μετά τον θρίαμβο της πρώτης σεζόν, τις επόμενες δυο η ομάδα έμεινε με άδεια χέρια. Ο ίδιος μου έχει πει ότι ότι «ο κύριος Σωκράτης ήθελε να συνεχίσουμε και μάλιστα συναντηθήκαμε δυο φορές, κάτι που δεν το κάνει συχνά και όχι μόνο αυτό, αλλά όταν έφευγα ήρθε μαζί μου, με συνόδευσε μέχρι το ασανσέρ, αγκαλιαστήκαμε, χαιρετηθήκαμε και λίγο έλειψε να βάλουμε και οι δυο τα κλάματα»!
Δεν έχω ad hoc λεπτομέρειες για το δεύτερο διαζύγιο, ούτε ρώτησα ποτέ εάν ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος (οι οποίοι προφανώς δεν επιθυμούσαν τον χωρισμό) τον συνόδευσαν επίσης μέχρι το ασανσέρ και αν ήταν κι ελόγου τους συγκινημένοι. Σημασία έχει ότι το «αντίο» του Ντούσαν ακούστηκε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά ήταν κάτι που εγώ το περίμενα!
Χωρίς να θέλω να κάνω τον έξυπνο, ούτε τον μετά Χριστόν προφήτη, η συγκυρία του αποψινού αγώνα με αναγκάζει να αποκαλύψω πώς το ψυχανεμίστηκα...
Τη Δευτέρα, 4 Ιουνίου του 2012, αμέσως μετά τον πέμπτο τελικό του πρωταθλήματος, τηλεφώνησα στον Ντούντα και με το θάρρος της φιλίας μας που κρατά από το 1981 (όταν γνωριστήκαμε στον «Τάφο του Ινδού», μετά από έναν αγώνα Παναθηναϊκός-Αρης που παρεμπιπτόντως κρίθηκε από το κρεσέντο των έντεκα πόντων του Γκάλη στο τελευταίο δίλεπτο) του ζήτησα μια μεγάλη συνέντευξη για το «Goal News».
"Να την κάνουμε μπρε αγάπη μου, αυτή την... κυρία συνέντευξη. Δεν σου χαλάω εγώ χατίρι» μου απάντησε και το ίδιο βράδυ μόνο που δεν κοιμηθήκαμε μαζί με τον συνάδερφο μου στην εφημερίδα Γιάννη Τρουμούση στο σπίτι του! Πήγαμε στις τέσσερις το απόγευμα, τον βρήκαμε ως συνήθως, «φράπα», ταίσαμε μαζί τα περιστέρια, τα στείλαμε βόλτα, ήπιαμε καφέ, ξαναήπιαμε καφέ, ήπιαμε και τρίτο καφέ, η γλυκύτατη Νένα βαρέθηκε να φτιάχνει καφέδες και να αδειάζει το τασάκι με τα αποτσίγαρα μας (τα δικά μου και του Τρουμούση, γιατί ο Ντούντα έχει κόψει το κάπνισμα εδώ και χρόνια) και κάποια στιγμή ενώ κουβεντιάζαμε περί ανέμων και υδάτων, πρότεινε να παραγγείλουμε να φάμε και να πιούμε ένα κρασί!
«Μα δεν αρχίσαμε ακόμα τη συνέντευξη» του είπα και τότε έβαλε τα γέλια και απάντησε: «Ναι, μπρε, το ξέχασα ότι έχουμε και αυτή  την κυρία συνέντευξη»!
Στρωθήκαμε λοιπόν στους καναπέδες και ο Ντούντα είπε τις...κάλτσες του, σε μια συνέντευξη η οποία μετά τα προεόρτια, κράτησε άλλες τρεις ώρες, περιελάμβανε καμιά εκατοστή ερωτήσεις (επί παντός του επιστητού και όχι μονάχα για τον Ολυμπιακό) και δημοσιεύθηκε τη μεθεπόμενη ημέρα στο «Goal News» σε ένα ολόκληρο... ένθετο οκτώ σελίδων και περίπου δέκα χιλιάδων λέξεων!
Αυτή δεν ήταν συνέντευξη αλλά κανονική βιογραφία και τα πλήρη απομνημονεύματα του!
Σε τέτοιες περιπτώσεις συνηθίζω να κάνω την πιο κρίσιμη ερώτηση στο τέλος: εκείνες τις μέρες δεν είχε κριθεί ακόμη εάν θα μείνει, ωστόσο όλες οι ενδείξεις οδηγούσαν σε αυτό το συμπέρασμα και δεν είχε ακουστεί κανένα (ούτε καν υπόκωφο)  σήμα συναγερμού...
Την άφησα λοιπόν για το τέλος την ερώτηση που αφορούσε το μέλλον του(ς) και ιδού η απάντηση του αυτολεξεί: «Δεν το έχω σκεφτεί καν. Κοιτάξτε, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη και αυτό δεν το λέω διπλωματικά. Εάν ήμουν έτοιμος να απαντήσω, θα απαντούσα, αλλά δεν είμαι. Μου αρέσει πολύ αυτή η ομάδα και το έλεγα από την αρχή. Ο Ολυμπιακός είναι μέσα στο αίμα μου.  Τρέχει στο αίμα μου, το τονίζω»!
Λίγα λεπτά αργότερα κι ενώ μας έκανε την τιμή να μας συνοδεύσει όχι απλώς μέχρι το ασανσέρ, αλλά στο ισόγειο, γύρισα και ρώτησα τον Τρουμούση «εσύ δηλαδή τώρα τι κατάλαβες;» Δεν χρειάστηκε να μου απαντήσει, διότι απλούστατα είχαμε καταλάβει και οι δυο το ίδιο...
Δεν ξέρω ποια από τις δυο δηλώσεις έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και περισσότερη ουσία: το «είμαι Ολυμπιακάρα» του Βαλβέρδε ή το «ο Ολυμπιακός τρέχει στο αίμα μου» του Ιβκοβιτς. Αμφότεροι πήγαν, έφυγαν, ξαναγύρισαν, ξαναέφυγαν και επειδή η ζωή κάνει κύκλους, ποιος να ξέρει τι κρύβει το μέλλον...
Απλώς ενώ για τον 41άχρονο Ερνέστο το μέλλον μπορεί να κρύβει μια τρίτη παλιννόστηση, για τον Ντούντα που περπατάει στα 72 (αλλά -ο Θεός να τον έχει καλά- είναι ακμαιότατος και άμα σου σφίξει το χέρι με την τεράστια παλάμη και τα δάχτυλα που μοιάζουν με... πόδια μικρού παιδιού κινδυνεύεις να πάθεις ρωγμώδες κάταγμα) το κόβω χλωμό!
Ήμουν έτοιμος να υποκύψω στον πειρασμό να ανθολογήσω στο σημερινό κείμενο μερικές από τις καλύτερες ατάκες που είπε ο... στόμας του σε εκείνη τη συνέντευξη και ασφαλώς αποτελούν την κληρονομιά την οποία άφησε στον Ολυμπιακό. Ευτυχώς έπαιξα άμυνα στον εαυτό μου διότι εάν έμπαινα σε αυτό το τριπάκι, πολύ φοβάμαι πως θα αναδημοσίευα ολόκληρη τη συνέντευξη, η οποία πάντως είναι προσβάσιμη μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης.
Θα κάνω μόνο μια μικρή και σύντομη εξαίρεση διότι αφενός αξίζει τον κόπο και αφετέρου αυτή η ελάχιστη αποστροφή του λόγου του συνιστά παρακαταθήκη όχι μονάχα για τον Ολυμπιακό, αλλά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ιδού λοιπόν:
«Όταν πήγαμε στα μπουζούκια μετά τη σειρά με τη Σιένα και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ, παράγγειλα στον Ρέμο το «δυο πόρτες έχει η ζωή» και όταν άρχισε να το τραγουδάει είπα στους διπλανούς μου ότι ανοίξαμε την πρώτη και θα ερχόταν και η σειρά της δεύτερης στην Κωνσταντινούπολη. Το περασμένο Σάββατο που ξαναπήγαμε στα μπουζούκια για να γιορτάσουμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έκανα την ίδια παραγγελιά στον Βέρτη, διότι πλέον είχαμε περάσει και τις δυο πόρτες. Αλλά, μιας και το 'φερε η κουβέντα, ξέρεις μπρε, τι με ενοχλεί εδώ στην Ελλάδα; Οι άνθρωποι πηγαίνουν στα μπουζούκια για να ξεφαντώσουν και όταν φεύγουν αφήνουν το μισό μπουκάλι γεμάτο! Κάτι τέτοιο στη Σερβία δεν συμβαίνει ποτέ και πουθενά. Αυτό ακριβώς είπα στα παιδιά το βράδυ που νικήσαμε τη Σιένα και προκριθήκαμε στο Φάιναλ Φορ: να το πιούμε, αγάπες μου, όλο το μπουκάλι!».
·ΥΓ-1: Πλάκα πλάκα ο Ντούντα έπρεπε να παραγγείλει το ίδιο τραγούδι και σε άλλον καλλιτέχνη, διότι και η δική του ζωή έμελλε να έχει δυο πόρτες: αυτήν που έκλεισε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και εκείνη την οποία άνοιξε αργότερα στο «Αμπντί Ιπεκτσί».
·ΥΓ-2: Όσο για το μπουκάλι δεν το συζητώ: ο Ντούντα είναι τόσο γερό ποτήρι που μέσα σε λίγη ώρας μπορεί να πιει όλο τον Σαρωνικό κι όλο τον Βόσπορο μαζί!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Πλησιάζει ο Χούμελς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!!

Πρόταση 50 εκατομμυρίων ευρώ κατέθεσε στην Μπορούσια Ντόρτμουντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Ματς Χούμελς.

Πλησιάζει ο Χούμελς στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
"Τινάζει την μπάνκα" στον αέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς προσέφερε 50 εκατομμύρια ευρώ στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, ώστε να ντύσει στα κόκκινα τον Ματς Χούμελς.

Ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός των Βεστφαλών αποτελεί από το περασμένο καλοκαίρι τον "εκλεκτό" του Λουίς Φαν Γκάαλ για την ενίσχυση στην αμυντική γραμμή των «κόκκινων διαβόλων» και πλέον βρίσκεται πολύ κοντά για να τον φέρει στο Μάντσεστερ.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Χούμελς δεν διέψευσε ποτέ αυτά τα σενάρια και φαίνεται πως έχει αποφασίσει να αφήσει το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» για το «Ολντ Τράφορντ», ενώ και η διοίκηση της Ντόρτμουντ δύσκολα θα απορρίψει μια τόσο "δελεαστική" προσφορά. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πεινασμένη ΑΕΚ!!

Την όρεξη της ΑΕΚ για διάκριση στο Κύπελλο άνοιξε για τα καλά η Κέρκυρα. Η Ένωση... έφαγε τους Φαίακες στο ΟΑΚΑ και με το 2-0 (1-1 το πρώτο ματς) με γκολ από Μάνταλο-Αραβίδη έκλεισε θέση στους «8».

Πεινασμένη ΑΕΚ!
Χωρίς άγχος και με εμφάνιση με άρωμα Σούπερ Λίγκας η ΑΕΚ μπήκε στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση με γκολ από Μάνταλο και Αραβίδη «καθάρισε» την Κέρκυρα στο Ολυμπιακό Στάδιο, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί την προίκα της (1-1) από το πρώτο παιχνίδι.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψαν οι «κιτρινόμαυροι» το πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε την κατοχή (έφτασε μέχρι 67-33%) αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της απέναντι στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενούμενων. Τα πόδια της ΑΕΚ... λύθηκαν στο 51ο λεπτό, όταν ο Μάνταλος ευστόχησε από την «άσπρη βούλα», σε πέναλτι που κέρδισε –σωστά- ο Έλντερ Μπαρμπόσα.

Η Ένωση έψαξε και το δεύτερο τέρμα ενώ ήταν χαρακτηριστικό πως δεν απειλήθηκε καθόλου, με την πρώτη τελική της ομάδας του Γρηγορίου να εκδηλώνεται στο 69ο λεπτό! Με μοναδική εξαίρεση μια επικίνδυνη κεφαλιά του Μαρκόφσκι (81΄) η ΑΕΚ δεν ξέφυγε καθόλου από το πλάνο της και καθάρισε το ματς στο 82ο λεπτό με τον Αραβίδη, ενώ λίγο αργότερα είχε και δοκάρι με τον Μπακάκη στο 84’.


Το ματς:



Ιδιαίτερα κεφάτη μπήκε στο ματς η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Δέλλα πήραν από τα πρώτα λεπτά τα ηνία του ματς, δείχνοντας πως δεν θέλουν να αφήσουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Κέρκυρα. Μάλιστα το γεγονός πως οι Φαίακες είχαν δώσει μέτρα στο γήπεδο, βόλεψε ακόμη περισσότερο την «Ένωση» που ήταν συνεχώς στην επίθεση (67% - 33% κατοχή) και έψαχνε το γρήγορο γκολ.

inner

Με τον Κουτζαβασίλη να κρατάει όρθια την ομάδα του στο σουτ του Ανάκογλου στο 25ο λεπτό, η ομάδα του Γρηγορίου κατάφερε να περιορίσει σημαντικά την ΑΕΚ, που έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην τελική πάσα. Η Κέρκυρα ανέβασε πολύ τις γραμμές και πήρε ανάσες στα μετόπισθεν, ενώ έκανε και τους παίκτες του Δέλλα ιδιαίτερα προσεκτικούς. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με τους «κιτρινόμαυρους» να ανακτούν την κατοχή και να αγγίζουν το γκολ με τον Μπαρμπόσα στο 44ο λεπτό.

Αυτό που κυνηγούσε για σχεδόν 45λεπτά, πέτυχε μέσα σε διάστημα 6’ στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ. Ο Μπαρμπόσα κέρδισε πέναλτι, ο Μάνταλος ευστόχησε στην εκτέλεση και ο δρόμος της πρόκρισης άνοιξε στο 51’. Το γκολ άνοιξε την όρεξη των γηπεδούχων που παρέμειναν στην επίθεση και κυνήγησαν το δεύτερο τέρμα που θα κλείδωνε το παιχνίδι. Η Κέρκυρα από την μεριά της έδειξε να έχει χάσει τη συνοχή της, έπειτα και από τις μαζεμένες αλλαγές που έκανε ο προπονητής της (η μία αναγκαστική).

inner

Η εικόνα στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν άλλαξε ούτε και με το πέρασμα των λεπτών. Η Ένωση συνέχισε να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στο παιχνίδι, όμως το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα έλειψε. Από την μεριά τους οι Φαίακες, αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και λίγο έλειψε από μια σύγχυση στην αντίπαλη άμυνα να φτάσουν στην ισοφάριση όμως ο Μαρκόφσκι ήταν άτυχος στο 81’. Στο επόμενο λεπτό, όλα τελείωσαν. Ο Αραβίδης έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια έκανε το 2-0 και έστειλε την ΑΕΚ εύκολα στους «8» της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:



ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (84’ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (88’ Ντακόλ), Πλατέλλας (77’ Μπρέσεβιτς) Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης

Στον πάγκο: Π.Ντούνης, Μ.Ντούνης, Ρόβας, Σαρρής

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46’ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57’ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57’ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ

Στον πάγκο: Σέτκους, Κρητικός, Ντιόγκο, Κουμπούτα

Διαιτητής: Σταύρος Τριτσώνης

Γήπεδο: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Τα βάζει με την FA για την ποινή ο Κόστα!!

Αρνητική στάση σε ενδεχόμενη τιμωρία του για την απαράδεκτη συμπεριφορά του στο Τσέλσι-Λίβερπουλ αναμένεται να κρατήσει ο Ντιέγκο Κόστα απέναντι στην FA, σύμφωνα με το «Press Association». Στο πλευρό του και οι «μπλε»!
Η ομοσπονδία έκανε το αυτονόητο και κάλεσε σε απολογία τον πολιτογραφημένο Ισπανό επιθετικό για την συμπεριφορά του στον πρόσφατο δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, όπου πάτησε τους Εμρέ Τσαν-Μάρτιν Σκρτελ και έκανε λαβή στον Στίβεν Τζέραρντ προς το τέλος της αναμέτρησης (σ.σ η κλήση του από την FA αφορά μόνο το πάτημα στον Τσαν), με την τιμωρία του να ενδέχεται να ανέλθει ακόμη και στις τρεις αγωνιστικές.
Η διορία του ποδοσφαιριστή ισχύει μέχρι σήμερα (29/1), αλλά ο ίδιος δεν δείχνει πρόθυμος να συμφωνήσει με όσα θα ακούσει από την ανεξάρτητη επιτροπή. Οι σχετικές ανακοινώσεις ενδεχομένως να γίνουν έως απόψε (το αργότερο) αύριο και αυτό που απομένει είναι να φανεί πως θα επηρεάσει την απόφαση η σκληρή του στάση.
*Πηγή: england365.gr*

Ανακοινώνεται η ανανέωση του Στέρλινγκ!!

Σχεδόν με το... στυλό στο χέρι για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Λίβερπουλ είναι ο Ραχίμ Στέρλινγκ.
Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές πήραν αρκετό χρόνο και σύμφωνα με τον Μπρένταν Ρότζερς το θέμα έχει μπει στην τελική ευθεία.
«Μιλάμε εδώ και αρκετό καιρό και πλέον όλα είναι σχεδόν έτοιμα με τους εκπροσώπους του και τον σύλλογο. Ο Ραχίμ είναι πολύ χαρούμενος εδώ.
Αποτελεί ένα νέο ποδοσφαιριστή που παίζει σε έναν από τους καλύτερους συλλόγους του κόσμου. Βλέπω το μέλλον του εδώ για πολλά ακόμη χρόνια.
Είναι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που έχει κάνει, είναι σαν σφουγγάρι που απορροφά γνώση. Γνωρίζει ότι είναι στο σωστό μέρος για να αναπτυχθεί περαιτέρω, καθώς επίσης πως όλοι εδώ θα φροντίσουμε να γίνει το καλύτερο γι΄αυτόν.
Είμαι σίγουρος πως το θέμα θα είναι λήξαν πολύ σύντομα» σχολίασε ο Βορειοϊρλανδός για τον ταλαντούχο Άγγλο επιθετικό.
*Πηγή: england365.gr*

Ιατρικά στην Άστον Βίλα ο Σινκλέρ!

Από ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό της Άστον Βίλα πέρασε ο ακραίος επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Σκοτ Σινκλέρ. Σε συζητήσεις οι δύο ομάδες, δανεικός με οψιόν αγοράς το πιθανότερο σενάριο.
Η Άστον Βίλα θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος προορισμός του Σκοτ Σινκλέρ.
Ο 25χρονος Άγγλος έχει περάσει ήδη από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις για λογαριασμό των «χωριατών» και πλέον βρίσκεται στην αναμονή έως ότου επιτευχθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο συλλόγων.
Το επικρατέστερο σενάριο είναι ο ταλαντούχος εξτρέμ να αγωνιστεί ως δανεικός στη Βίλα μέχρι το τέλος της σεζόν, με την ομάδα του Πολ Λάμπερτ να έχει στη συνέχεια το δικαίωμα απόκτησής του με κανονική μεταγραφή.
*Πηγή: england365.gr*

Κοντά σε Τζούρισιτς η Σαουθάμπτον!!

Έτοιμη να προβεί στην απόκτηση του Φίλιπ Τζούρισιτς με τη μορφή δανεισμού από τη Μπενφίκα είναι η Σαουθάμπτον, σύμφωνα με πληροφορίες της «Daily Mail».
Τα τυπικά φαίνεται πως απομένουν για την ολοκλήρωση του δανεισμού του Φίλιπ Τζούρισιτς από τη Σαουθάμπτον.
Οι «Άγιοι» βρίσκονται σύμφωνα με τη «Daily Mirror» μία «ανάσα» από την απόκτηση του Σέρβου διεθνή για τους επόμενους έξι μήνες, κάτι που αρχίζει να επιβεβαιώνεται και από άλλα βρετανικά Μέσα.
Ο 22χρονος επιθετικός αναμένεται να ακυρώσει τον τρέχων δανεισμό του στη Μάιντς, βοηθώντας από την πλευρά του για την ολοκλήρωση του «deal» με την ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.
*Πηγή: england365.gr*

Τα τυπικά για Αμεόμπι στην Πάλας!!

Δεδομένη θεωρείται η απόκτηση του Σόλα Αμεόμπι από την Κρίσταλ Πάλας, με τις δύο πλευρές να έχουν δώσει τα χέρια και πλέον να απομένουν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.
Η Κρίσταλ Πάλας θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Σόλα Αμεόμπι. Η πλευρά του παίκτη τα έχει βρει σε όλα με τους «αετούς» και το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι οι επίσημες ανακοινώσεις.
Ο Νιγηριανός στράικερ είναι ελεύθερος από τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν και αποχώρησε από τη Γκαζιάντεπσπορ, ενώ πριν λίγες μέρες βρέθηκε πολύ κοντά στη Γουέστ Μπρομ.
Τελικά, ο Αμεόμπι θα συνεργαστεί και πάλι με τον Άλαν Πάρντιου, έχοντας δουλέψει μαζί στη Νιούκαστλ, τη φανέλα της οποίας φόρεσε για 14 ολόκληρα χρόνια.
*Πηγή: england365.gr*

Προς ΑΕΚ ο Βουγιούκας!!

Σε συζητήσεις με την ΑΕΚ βρίσκεται ο Ίαν Βουγιούκας, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ομάδα ύστερα από τη λύση της συνεργασίας του με τη Γαλατασαράι. Επαφή και με τον Πανιώνιο ο Έλληνας σέντερ!

Προς ΑΕΚ ο Βουγιούκας!
Το φλερτ είχε ξεκινήσει πριν από περίπου 45 μέρες. Όταν ο Ιαν Βουγιούκας είχε πάρει τις αποσκευές του και είχε φύγει από την Τουρκία και την Γαλατά. Για καλή τύχη της ΑΕΚ, όμως, το φλερτ δεν είχε ολοκληρωθεί. Προς Θεού, μην παρεξηγηθούμε: ο Βουγιούκας ήταν και είναι πολύ καλός παίκτης.

Η ΑΕΚ, όμως, είχε πάρει στην θέση του τον Ποπς Μενσά-Μπονσού, ο οποίος «βγάζει μάτια» με την απόδοσή του. Αν η ΑΕΚ είχε πάρει τον Βουγιούκα, δεν θα είχε πάρει τον Μπονσού. Απλά τα πράγματα.

Ο χρόνος κύλησε και να πού ΑΕΚ και Βουγιούκας είναι πιθανό να συνεργαστούν. Η «Ένωση» χρειάζεται έναν ακόμη παίκτη κάτω από το καλάθι, ο 29χρονος σέντερ παραμένει ελεύθερος, οι δύο πλευρές ήρθαν σε επαφή και αύριο (30/1) ο περί ου ο λόγος θα πάει για προπόνηση αύριο στο ΟΑΚΑ.

Το ότι θα πάει για προπόνηση, δεν σημαίνει αυτομάτως και σύναψη συνεργασίας. Όλα, όμως, δείχνουν ότι οι δύο πλευρές θα πορευτούν, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Στον Βουγιούκα μίλησε χθες (28/1) και ο Πανιώνιος, ο οποίος ψάχνει για ψηλό παίκτη. Ο διεθνής σέντερ αποφάσισε, όμως, να πάρει τον δρόμο για το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Αν κάτι δεν πάει καλά με την «Ένωση», δεν αποκλείεται να καταλήξει στην Νέα Σμύρνη. Ο χρόνος θα δείξει. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στον τελικό ο Μάρεϊ!

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο Άντι Μάρει πήρε την πρόκριση στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν μετά την επικράτηση με 3-2 σετ επί του Μπέρντιχ.

Στον τελικό ο Μάρεϊ
Ο Άντι Μάρεϊ εξασφάλισε τη συμμετοχή στον μεγάλο τελικό του Αυστραλιανού Όπεν στο τένις μετά τη νίκη του στον ημιτελικό επί του Τόμας Μπέρντιχ.

Ο Μάρεϊ επικράτησε 3-1 (6-7, 6-0, 6-3, 7-5) του Τσέχου τενίστα, φτάνοντας για τέταρτη φορά στην καριέρα του στον τελικό του τουρνουά.

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο σετ το οποίο πήρε ο Μπέρντιχ, ο Μάρεϊ έκανε την αντεπίθεσή του. Πήρε εύκολα τα δύο επόμενα σετ, και με δυσκολία το επόμενο και πανηγύρισε την πρόκριση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Με Ντάνστον για το «διπλό» (video)

Με τον Μπράιαντ Ντάνστον να λαμβάνει μέρος στην τελευταία προπόνηση στο «Αμπντί Ιπεκτσί», ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για την αποψινή αναμέτρηση με την Αναντολού Εφες.

Με Ντάνστον για το «διπλό» (video)

Ο Αμερικανός σέντερ, που έχασε τις προπονήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης λόγω στομαχικών διαταραχών οι οποίες τον οδήγησαν στο νοσοκομείο, νιώθει πολύ καλύτερα και θα αγωνιστεί και αυτό που μένει να δούμε είναι σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, αφού ο οργανισμός του ταλαιπωρήθηκε αρκετά το τελευταίο διήμερο. Έτσι ο Ολυμπιακός από τη στιγμή που επιστρέφει και ο Λαφαγέτ, θα έχει την καλύτερη δυνατή σύνθεση, αφού ως γνωστό λείπουν οι Αγραβάνης και Παπαπέτρου.

inner

Το κλίμα στους «ερυθρόλευκους» είναι άριστο (στην προπόνηση ο Πρίντεζης εκφωνούσε τα ονόματα των παικτών της Εφές με… τούρκικη προφορά και ο Σπανούλης τον πείραζε μιμούμενος το σουτ-πεταχτάρι του διεθνούς φόργουορντ) και υπάρχει η αισιοδοξία πως αν η ομάδα εμφανίσει στο παρκέ το πρόσωπο του τελευταίο ενάμισι μήνα, θα κάνει το «πέντε στα πέντε».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τα αποκλειστικά πλάνα του www.sportfm.gr από την προπόνηση:



*Πηγή: sport-fm.gr*

Δώνης: «Έχουμε μικρό προβάδισμα»

Ο Χρήστος Δώνης θεωρεί ότι αν οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την Ξάνθη θα πάρουν την πρόκριση. «Θέλω να κάνω μεγάλη καριέρα και τίτλους», ανέφερε.

Δώνης: «Έχουμε μικρό προβάδισμα»
Στο match programme του Παναθηναϊκός-Skoda Ξάνθη για τους «16» του Κυπέλλου μίλησε ο Χρήστος Δώνης. Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των δύο ομάδων ήρθε 1-1 στα Πηγάδια την περασμένη Πέμπτη και ο 20χρονος μέσος θεωρεί ότι η ομάδα του έχει μικρό προβάδισμα. Παράλληλα, τόνισε ότι η σοβαρότητα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο να πετύχει η ομάδα του τον στόχο της.

«Έχω όρεξη να καθιερωθώ και να κάνω μια μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα όνειρό μου είναι να κληθώ και στην εθνική ανδρών αλλά και να ζήσω μεγάλες στιγμές με την ομάδα μου, μαζί με την κατάκτηση τίτλων!», τόνισε.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε

Μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα, αλλά και με δεδομένο ότι η σημερινή ρεβάνς γίνεται στη Λεωφόρο, πολλοί λένε ότι ο Παναθηναϊκός έχει το πάνω χέρι για να περάσει στην επόμενη φάση…

«Νομίζω ότι από την στιγμή που έχουμε πετύχει γκολ εκτός έδρας, σίγουρα έχουμε κάποιο μικρό προβάδισμα απέναντι στην Ξάνθη. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι αν είμαστε συγκεντρωμένοι και παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό, δεν θα έχουμε πρόβλημα! Αν, όμως, τους υποτιμήσουμε και νομίζουμε ότι έχουμε περάσει με το 1-1, τότε δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα…».

Παρατηρώντας κανείς τα παιχνίδια με την Ξάνθη, φέτος αλλά και πέρυσι, βλέπει ότι και στα τέσσερα ο αντίπαλός σας προηγήθηκε. Που πιστεύεις ότι θα κριθεί ο νικητής και εν τέλει η πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου;

«Το “κλειδί” θα είναι να μπούμε δυνατά από το πρώτο λεπτό του αγώνα, γιατί συνήθως εμείς δεν κάνουμε το καλύτερο μας παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, με εξαίρεση το ματς με τον Παναιτωλικό. Αν, λοιπόν, ξεκινήσουμε καλά και είμαστε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας -ο οποίος είναι να μην δεχθούμε γκολ, αλλά αντιθέτως να βάλουμε εμείς- τότε θα περάσουμε στην επόμενη φάση!».

Πέρυσι, η ομάδα έφτασε μέχρι τέλους και την κατάκτηση του τροπαίου. Αυτό προσθέτει επιπλέον βάρος ή έχοντας την προηγούμενη… εμπειρία δεν το σκέφτεστε καν;

«Δεν νομίζω ότι αυτό μας ασκεί πίεση. Θεωρώ ότι όλοι το βλέπουμε σαν ένα τίτλο που μπορούμε πάλι να κατακτήσουμε! Πρέπει να παλέψουμε, βέβαια, δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολο, αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό δεν μας δημιουργεί επιπλέον άγχος».

Η «σχέση» σου με το Κύπελλο είναι… ιδιαίτερη υπό την έννοια ότι έκανες το ντεμπούτο σου σε ένα ματς κόντρα στην Προοδευτική, προ διετίας. Έκτοτε έκανες άλλες 10 εμφανίσεις στην διοργάνωση σημειώνοντας κι ένα γκολ…

«Τι μου θύμησες (σ.σ. γέλια)… Πέρυσι ήταν διαφορετικά γιατί δεν ήμουν πολύ ενεργό μέλος της ομάδας στην αρχή και ο προπονητής μου θεώρησε σημαντικό να μου δώσει κάποια παιχνίδια με μικρότερες ομάδες και νομίζω ότι μέσα από αυτά έδειξα πως μπορώ να αξιοποιήσω την ευκαιρία αυτή. Φαίνεται ότι «μου πάει» το Κύπελλο, αφού στην πορεία έγινε πιο εύκολο να μπορέσω να πάρω συμμετοχές».

Πρόσφατα, υπέγραψες νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, μέχρι το 2018. Κάνε μας μια ανασκόπηση της «διαδρομής» σου από τα τμήματα της ακαδημίας μέχρι την πρώτη ομάδα…

«Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό πριν έξι χρόνια, ήταν δύσκολα τα πράγματα για μένα στην αρχή. Είχα ένα τραυματισμό, ήμουν σε νέο περιβάλλον και είχα μείνει καιρό έξω. Στην δεύτερη σεζόν η έλευση του κυρίου Σαμαρά με βοήθησε πολύ να βελτιωθώ, να δω διαφορετικά το ποδόσφαιρο, ενώ μου έχει δώσει και πολλές συμβουλές. Μετά έκανα το ντεμπούτο μου με τον κύριο Ρότσα, ενώ πήραμε και το Πρωτάθλημα με τους Νέους, για να έρθει ο κύριος Αναστασίου και να μου δώσει την ευκαιρία να παίξω στην πρώτη ομάδα. Πέρασα βήμα βήμα όλη την διαδικασία κι αυτό μόνο καλό μου έκανε…».

Δυο εμφανίσεις πρόπερσι, 18 πέρυσι, ήδη 24 μέχρι σήμερα, άρα και σταδιακή ενσωμάτωση στην πρώτη ομάδα όπως προανέφερες... Ποιοι είναι οι στόχοι του Χρήστου Δώνη από εδώ και πέρα άμεσα αλλά και για το μέλλον;

«Καταρχήν σίγουρα οι κόποι μου επιβραβεύθηκαν αλλά το νέο συμβόλαιο δεν σημαίνει… τίποτα από μόνο του. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω πρώτα απ’ όλα όσο πιο πολύ γίνεται στα κομμάτια που χρειάζομαι βελτίωση, γιατί κανένας δεν θεωρώ ότι είναι έτοιμος στα 20 του... Σίγουρα, πάντως, έχω όρεξη να καθιερωθώ και να κάνω μια μεγάλη καριέρα στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα όνειρό μου είναι να κληθώ και στην εθνική ανδρών αλλά και να ζήσω μεγάλες στιγμές με την ομάδα μου, μαζί με την κατάκτηση τίτλων!».

Ανάβει πράσινο για Νέτο ή…!

Ρωσικές ιστοσελίδες υποστηρίζουν ότι η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης κάνει κίνηση για την απόκτηση κεντρικού αμυντικού, αλλά αναζητά και άλλον για να δώσει τον Νέτο στον Ολυμπιακό!

Ανάβει πράσινο για Νέτο ή…
Η εξέλιξη που περιμένουν στον Ολυμπιακό για να ανάψει το «πράσινο φως» για την ολοκλήρωση του δανεισμού του Νέτο από την Ζενίτ έχει δρομολογηθεί.

Ιστοσελίδες στη Ρωσία υποστηρίζουν ότι ομάδα της Αγίας Πετρούπολης κινείται για την απόκτηση του Βλαντιμίρ Γκρανάτ από την Διναμό Μόσχας.

Ο Γκρανάτ έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι και τα δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι η Ζενίτ θα κάνει από τώρα την κίνησή της για την απόκτηση του.

Ωστόσο, εικάζουν ότι η απόκτηση του Γκρανάτ δεν είναι ικανή για να αφήσουν τον Νέτο να πάει στον Ολυμπιακό.

Υποστηρίζουν ότι ο Βίλας – Μπόας θέλει και άλλον έναν κεντρικό αμυντικό για να μπορέσει να επιτρέψει την αποχώρηση του Νέτο.

Αυτό διαφέρει με τη πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι τώρα και θέλει τον Νέτο να οδεύει προς… λιμάνι μόλις η Ζενίτ αποκτήσει παίκτη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα «καμπάνα» σε ΟΦΗ!!

Αφαίρεση τεσσάρων βαθμών επιβλήθηκε στον ΟΦΗ από την Σούπερ Λίγκα (είχε ήδη -6), με αφορμή τα χρέη του στους ποδοσφαιριστές Χόρχε και Τζόρντι Λόπεθ. Δεν ορίστηκε το ματς με τον Ατρόμητο.

Νέα «καμπάνα» σε ΟΦΗ!
Τα προβλήματα στον ΟΦΗ δεν έχουν τελειωμό. Η Σούπερ Λίγκα δεν όρισε τελικά το ματς με τον Ατρόμητο, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή (1/2, 17:15), λόγω της οφειλής στους Χόρχε και Τζόρντι Λόπεθ.

Επιπλέον, τους επιβλήθηκε αφαίρεση τεσσάρων βαθμών από το πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου, οι Κρητικοί έχουν πλέον 10, καθώς είχε πέσει «καμπάνα» (-6) και για την υπόθεση Πέσιτς. Όπως τονίζει η Διοργανώτρια Αρχή δεν θα γίνουν ούτε τα επόμενα παιχνίδια του ΟΦΗ αν δεν εξοφληθούν οι δύο πρώην ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Η Σούπερ Λίγκα αναφέρει:

«Ανακοινώνεται ότι, δυνάμει δηλώσεων των πρώην ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΟΦΗ Jorge Lopez και Jordi Lopez Pelpeto, που εστάλησαν στη Super League από τους ίδιους αλλά και μέσω της ΕΠΟ, προέκυψε ότι δεν κατεβλήθησαν σε αυτούς σημαντικά ποσά (παρελθούσες μηνιαίες δόσεις) ως αυτά ορίσθηκαν με τις υπ΄ αριθμ. 66/2013 και 76/2013 αποφάσεις του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ (Τ.Δ.Δ.). Με τις εν λόγω έγγραφες δηλώσεις τους οι δύο ποδοσφαιριστές ζήτησαν (όπως προβλέπεται στους οικείους κανονισμούς) την επιβολή των προβλεπόμενων στις εν λόγω αποφάσεις κυρώσεων εις βάρος της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Ως εκ τούτου, βάσει των οικείων κανονισμών και δεδομένου ότι δε μεσολάβησε εξόφληση των ως άνω εντός των νομίμων προθεσμιών, η Super League, σε συμμόρφωση με τις ως άνω αποφάσεις ανακοινώνει την αφαίρεση δύο (2) βαθμών εκ της αποφάσεως 66/2013 του Τ.Δ.Δ. και άλλων δύο (2) βαθμών εκ της αποφάσεως 76/2013 του Τ.Δ.Δ., καθώς και τον μη ορισμό του αγώνα «Ατρόμητος Αθηνών – ΟΦΗ» που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή 1/2/2015 και ώρα 17.15. Σε περίπτωση που δε λάβει χώρα εξόφληση των οικείων ποσών δε θα διεξαχθεί και κάθε άλλος επόμενος αγώνας της ΠΑΕ ΟΦΗ».

Εν αναμονή του Γκοργκς!

Στην απόκτηση του διεθνή Λετονού, Κάσπαρς Γκοργκς, προχωράει ο Εργοτέλης, καθώς αναμένεται να βρεθεί εντός της ημέρας στην Κρήτη, ώστε να υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Ηρακλείου.

Εν αναμονή του Γκοργκς
Ενίσχυση με τον 33χρονο στόπερ, Κάσπαρς Γκοργκς, για τον Εργοτέλη.

Ο έμπειρος πορτιέρο αναμένεται από τους ανθρώπους της ομάδας στην Κρήτη εντός της ημέρας και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο θα υπογράψει συμβόλαιο με τον σύλλογο.

Πρόκειται για παίκτη που έχει 66 συμμετοχές με την εθνική Λετονίας, τις οποίες έχει συνδυάσει με πέντε γκολ και μέχρι πρότινος άνηκε στην Κόλτσεστερ.

Είναι σε καλή κατάσταση, καθώς δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία φορά, που έδωσε παιχνίδι με τον αγγλικό σύλλογο.

Μάλιστα, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αγωνιστεί την Τετάρτη στο Αγρίνιο, κόντρα στον Παναιτωλικό για την 22η αγωνιστική της Super League.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσάδα από Βεργέτη!

Παρατηρήσεις από τον Στάικο Βεργέτη στους παίκτες του Αστέρα πριν τη χθεσινή προπόνηση της ομάδας, με αφορμή τον αποκλεισμό στο Κύπελλο μετά την ήττα από τον Ηρακλή.

Κατσάδα από Βεργέτη
Ενοχλημένος από την εμφάνιση στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ηρακλή και τον αποκλεισμό του Αστέρα ο Στάικος Βεργέτης έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του.

«Δεν γίνεται να διαλέγετε παιχνίδια. Να μη δίνετε το 100% σε όλους τους αγώνες. Πού πήγε η σπίθα των ευρωπαϊκών αγώνων και των αγώνων με τους μεγάλους;», ήταν μερικές από τις ατάκες του προπονητή των Αρκάδων χθες στα αποδυτήρια πριν την προπόνηση της ομάδας.

Πλέον στον Αστέρα προσπαθούν να συγκεντρωθούν στις επόμενες υποχρεώσεις της ομάδας στο πρωτάθλημα έχοντας ως στόχο να επιστρέψουν στα καλά αποτελέσματα και τις νίκες.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Το πιστεύουν για Νέτο!!

Στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι η Ζενίτ θα προλάβει να αποκτήσει παίκτη για να ξεπερασθεί και το τελευταίο εμπόδιο για την άφιξη του Νέτο. Υπάρχει και άλλος παίκτης στα υπόψη.

Το πιστεύουν για Νέτο!
Η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου να πλησιάζει στο τέλος της και στον Ολυμπιακό δεν έχουν αλλάξει τους στόχους τους.

Οι ερυθρόλευκοι παραμένουν σε αναζήτησε στόπερ και –πιθανότατα- και ενός εξτρέμ, με ξεκάθαρη προτεραιότητα την απόκτηση του παίκτη για το κέντρο της άμυνας.

Παρά το γεγονός ότι με τον Νέτο δεν έχει βρεθεί άκρη μέχρι τώρα στον Πειραιά έχουν αποφασίσει να τον περιμένουν αποκτώντας έναν παίκτη που θέλει πάρα πολύ ο Περέιρα.

Έτσι η απόκτηση του Νέτο παραμένει πρώτος στόχος για τη θέση του κεντρικού αμυντικού με τους ερυθρόλευκους να τα έχουν βρει και με τον παίκτη και με τη Ζενίτ και να ελπίζουν ότι σύντομα οι ρώσοι θα βρουν τον αντικαταστάτη του.

Το γεγονός ότι πρόκειται για μια αρκετά πλούσια ομάδα φέρνει πίστη στους ανθρώπους των Πειραιωτών ότι παρά το γεγονός ότι τα περιθώρια στενεύουν θα βρεθεί η άκρη.

Φυσικά, για να έχουν επιλέξει στον Ολυμπιακό να περιμένουν σημαίνει ότι υπάρχει ήδη άλλος παίκτης στα υπόψη, ένας παίκτης του οποίου η περίπτωση είναι σαφώς τέτοια που μπορεί να προχωρήσει άμεσα… *Πηγή: sport-fm.gr*

Έτοιμος να υπογράψει ο Τάτος!

Βαλίτσες για Βέροια ετοιμάζει ο Ανδρέας Τάτος, καθώς ξεπεράστηκε το εμπόδιο που υπήρχε και ο 25χρονος ποδοσφαιριστής αναμένεται να υπογράψει εντός της εβδομάδας συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα του Βορρά».

Έτοιμος να υπογράψει ο Τάτος
Η Βέροια θα είναι όπως όλα δείχνουν ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Ανδρέα Τάτου. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει μπει στην τελική ευθεία και από στιγμή σε στιγμή θα υπάρξουν οριστικές εξελίξεις.

Φαίνεται πως βρέθηκε λύση στο πρόβλημα που υπήρχε και ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου θα υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Χοσέ Γκρανέρο. Όπως αναφέρεται στον «Τρελό του Χωριού» της «SportDay» η σύντροφος του παίκτη έδωσε τη συγκατάθεση της, καθώς το θέμα σκάλωνε στο γεγονός ότι έχουν αποκτήσει πρόσφατα παιδί και δεν είναι και ότι καλύτερο να αλλάξει σε τέτοια ηλικία περιβάλλον.

Ο Τάτος αποκτήθηκε από τους Περιστεριώτες το περασμένο καλοκαίρι και δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά όπως φαίνεται θα μείνει ελεύθερος, καθώς δεν είναι στα βασικά πλάνα του Ρικάρντο Σα Πίντο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάνε για άλλα!

Η περίπτωση του Πατρίσιο Ροντρίγκες εξετάζεται από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά οι πιθανότητες να αποκτηθεί ο 24χρονος Αργεντινός είναι λίγες.

Πάνε για άλλα
Ο εξτρέμ που σκοπεύουν να αποκτήσουν στον ΠΑΟΚ για να ανέβουν ποιοτικά δεν θα είναι σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα ο Πατρίσιο (γνωστός και ως Πατίτο) Ροντρίγκες.

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής της Σάντος έχει προταθεί και η περίπτωση του εξετάζεται, αλλά δεν «ψήνει» τους ανθρώπους της ομάδας. Πρόκειται για παίκτη με ταλέντο και αυτό αναγνωρίζεται στον «Δικέφαλο του Βορρά», αλλά η καθοδική του πορεία και τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά βάζουν «στοπ» στο να προχωρήσει το θέμα.

Είναι ζογκλέρ, έχει την ντρίμπλα στο… ρεπερτόριο του, αλλά όχι και την αγωνιστική πειθαρχεία, δεν είναι προσηλωμένος στην τακτική. Με αυτά τα στοιχεία, είναι δύσκολο να… κολλήσει με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Σε όλα αυτά πρέπει να συνυπολογιστεί ότι δεν είναι και φθηνός. Στη Βραζιλία ακούγεται ότι είναι πολύ πιθανό να μείνει ελεύθερος, ενώ αυτή τη στιγμή αμείβεται με περίπου 70.000 ευρώ μηνιαίως. Το 50% των δικαιωμάτων του ανήκουν σε εταιρεία μάνατζερ.

Οπότε στον ΠΑΟΚ κοιτάζουν όλο και πιο πολύ περιπτώσεις από τη λίστα που έχουν για τον εξτρέμ, στις οποίες είχαν στραφεί πριν την προταθεί ο Ροντρίγκες.*Πηγή: sport-fm.gr*

Από άλλον πλανήτη!!

Ένας Ίρβινγκ από άλλον πλανήτη, πέτυχε 55 πόντους με 11 τρίποντα και οδήγησε τους Κάβαλιερς στη νίκη 99-94 επί των Μπλέιζερς. Οι Ρόκερς πήραν το ντέρμπι με τους Μάβερικς. 17η σερί νίκη για τους Χοκς!

Από άλλον πλανήτη!
Ο Λε Μπρον Τζέιμς απουσίαζε με ένα πρόβλημα στο χέρι. Οι Κάβαλιερς όμως είχαν και πάλι τον… άνθρωπό τους για να φτάσουν στη νίκη 99-94 επί των Μπλέιζερς! Βέβαια αυτά που έκανε ο Κάιρι Ίρβινγκ στο παρκέ κάθε άλλο παρά... άνθρωπος τα κάνει!

Συνολικά 55 πόντους πέτυχε ο άσος του Κλίβελαντ, με 11 τρίποντα (11/19) πέντε ασίστ και δύο κλεψίματα! Επίδοση η οποία αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον Ίρβινγκ.

Οι Μπλέιζερς δεν είχαν τον Λίλαρντ σε τόσο καλή ημέρα. Είχαν τον Όλντριτζ καθώς σημείωσε 38 πόντους με 11 ριμπάουντ ο οποίος όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα για την ομάδα του.

Ο Ίρβινγκ στο πρώτο ημίχρονο πέτυχε 28 πόντους με 6/8 τρίποντα. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο δεύτερο, στο οποίο όμως έπαιξε και καθοριστικό ρόλο για τη νίκη στην ομάδα του. Με δύο τρίποντα που πέτυχε στο τέλος έδωσε το προβάδισμα 97-94 στους Καβαλιέρς. Ο Λίλαρντ δεν «απάντησε» με δικό του τρίποντο και τέλος ο Ίρβινγκ με δύο ελεύθερες βολές μετά από φάουλ που του έγινε διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Τα κατορθώματα του Ίρβινγκ κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση και από το μεγάλο παιχνίδι της βραδιάς, αυτό ανάμεσα στους Ρόκετς και τους Μάβερικς. Η ομάδα του Χιούστον πήρε τη νίκη 99-94, έχοντας μια σταθερή απόδοση σε όλη τη διάρκεια του ματς.

Ο Χάρντεν χωρίς να αφήσει τους πάντες άφωνους με την εμφάνισή του κατάφερε και πάλι να «σπρώξει» την ομάδα του στη νίκη με 17 πόντους και πετυχαίνοντας τις καθοριστικές δύο ελεύθερες βολές στο τέλος του ματς.

Την ίδια στιγμή στην Ατλάντα οι Χοκς έφταναν σε άλλη μια νίκη, την 17η στη σειρά! Επικράτησαν 113-102 τους Νετς με καλύτερο παίκτη τον Μίλσαπ ο οποίος σημείωσε 28 πόντους!

Τα αποτελέσματα του ΝΒΑ
Φίνιξ Σανς – Ουάσιγκτον Ουίζαρντς 106-98
(Ντράγκιτς 20, Τόμας 18, Μόρις 16 – Γκορτατ 14, Πόρτερ 14, Μπιλ 13)

Γιούτ Τζαζ – Λος Άντζελες Κλίπερς 89-94
(Κάντερ 21, Φέιβορς 18, Μπερκ 11 – Κρόφορντ 21, Πολ 21, Γκρίφον 17)

Σαν Αντόνιο Σπερς – Σαρλοτ Χόρνετς 95-86
(Πάρκερ 17, Γκριν 16, Ντάνκαν 12 – Χέντερσον 18, Τζέφερσον 17, Νιλ 12)

Ατλάντα Χοκς – Μπρούκλιν Νετς 113-102
(Μίλσαπ 28, Χόρφορντ 20, Κόρβερ 17 – Τζόνσον 26, Λόπες 18, Άντερσον 15)

Χιούστον Ρόκετς – Ντάλας Μάβερικς 99-94
(Σμιθ 18, Χάρντεν 17, Μοτιεγούνας 16 – Έλις 33, Πάρσονς 21, Νοβίτσκι 14)

Μινεσότα Τίμπεργουλβς – Μπόστον Σέλτικς 110-98
(Μάρτιν 21, ΛαΒάιν 17, Ντιεγκ 16 – Σάλινγκερ 16, Θόρτον 15, Μπράντλεϊ 13)

Νιου Όρλεαν Πέλικανς – Ντένβερ Νάγκετς 85-93
(Έβανς 25, Ντέιβις 24, Γκόρντον 11 – Αφλαλο 20, Νέρκιτς 15, Φαρίντ 14)

Νιου Γιορκ Νικς – Οκλαχόμα Θάντερ 100-92
(Άντονι 31, Γκαλογουέι 18, Τόμας 17 – Γουέστμπρουκ 40, Τζάκσον 13, Ιμπάκα 10)

Τορόντο Ράπτορς – Σακραμέντο Κινγκς 119-102
(Γουίλιαμς 27, Βάσκεθ 18, Βαλανσιούνας 15 – Γκέι 22, ΜακΛεμόρ 17, Λόντρι 14)

Κλιβελαντ Καβαλίερς – Πόρτλαντ ΤρέιλΜπλέιζερς 99-94
(Ίρβινγκ 55, Μοζγκοφ 12, Σμιθ 10 – Όλντριτζ 38, Λίλαρντ 14, Μάθιους 11)

Φιλαδέλφεια 76ερς – Ντιτρόιτ Πίστονς 89-69
(Κόβιγκτον 19, Κάρτερ-Γουίλιαμς 14, Σάμσον 13 – Μορνό 20, Μικς 19)*Πηγή: sport-fm.gr*

Λεωφόρος πρόκρισης!

Ο Παναθηναϊκός αναζητά στην κατάμεστη Λεωφόρο, όπου έχει το απόλυτο τα τελευταία χρόνια στο Κύπελλο, ακόμη μια νίκη (αν και του κάνει και το 0-0) για να προκριθεί επί της Ξάνθης στα προημιτελικά.

Λεωφόρος πρόκρισης
Η μισή δουλειά έγινε στο πρώτο ματς πριν μια εβδομάδα και σήμερα θέλει να την ολοκληρώσει. Ο Παναθηναϊκός με κάβα το 1-1 της περασμένης Πέμπτης στην Ξάνθη, υποδέχεται (19:00, ΟΤΕ Sport 4, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) στο «Απ. Νικολαΐδης» τη Skoda και παρότι του κάνει και το 0-0 (και το 1-1 οδηγεί σε παράταση) η νίκη είναι μονόδρομος.

Οι «πράσινοι» την τελευταία διετία έχουν το απόλυτο στα ματς του Κυπέλλου στα πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει στη Λεωφόρο. Φέτος, επικράτησαν 3-1 του Παναιτωλικού και αν μετρήσουμε και τους αγώνες στο ΟΑΚΑ, η τελευταία ήττα εντός έδρας ήταν στις 19-1-2011, όταν η ΑΕΚ νίκησε με 2-0.

Όσον αφορά την ενδεκάδα του «τριφυλλιού», πιθανότατα θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια ο Κοτσόλης, όπως γίνεται σε όλα τα ματς Κυπέλλου.

Την τετράδα στην άμυνα θα αποτελέσουν οι Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο. Στη μεσαία γραμμή οι Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς, αναμένεται να έχουν μπροστά τους τον Πέτριτς και επιθετικό δίδυμο θα είναι οι Μπεργκ, Καρέλης. Δεν αποκλείεται να αιφνιδιάσει ο Αναστασίου χρησιμοποιώντας τον Ζέκα δεξί μπακ (πάνω στον Λουσέρο) και βάζοντας στα χαφ εσωτερικό δεξιό τον Χρήστο Δώνη, αλλά αυτό το σενάριο δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Ιδιαίτερη προσοχή ζήτησε ο Γιάννης Αναστασίου από τους ποδοσφαιριστές του, όταν θα χάνουν την μπάλα. Θέλει να έχουν γρήγορες επιστροφές, καθώς η Ξάνθη είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις.

Το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο. Υπολογίζεται ότι θα βρεθούν περίπου 12.000 φίλοι του Παναθηναϊκού. Υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ με εξαίρεση τις θύρες 10 (15 ευρώ) και 3 (30 ευρώ). Ειδικά στις κεντρικές θύρες έχουν σχεδόν εξαντληθεί τα εισιτήρια (κάποιες δεκάδες έχουν μείνει για σήμερα).

Στην άλλη πλευρά, μια πιθανή ενδεκάδα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι ο Κυριακίδης στο τέρμα και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Γουάλας, Γούτας, Λισγάρας, Μπέρτος. Ομπόντο, Παπαστεριανός στα χαφ, με τον Κλέιτον μπροστά τους. Σολτάνι αριστερά, Λουσέρο δεξιά και ο Καπετάνος στην κορυφή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αν νικήσει, ποιος τον πιάνει…!

Οι βάσεις πρόκρισης έχουν μπει. Ο Ολυμπιακός απόψε θέλει να συνεχίζει να «χτίζει» πάνω τους και με νίκη επί της Εφές στην Πόλη να γίνει το μεγάλο φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Αν νικήσει, ποιος τον πιάνει…

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι μια από τις τρεις ομάδες του Top 16 με το απόλυτο 4/4 μέχρι τώρα και σε περίπτωση επιτυχίας θα έχει τον πρώτο λόγο για να τερματίσει πρώτος ή δεύτερος, από τη στιγμή που ήδη έχει αλώσει την έδρα της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Αποστολή στην Πόλη, Νίκος Ζέρβας

Ασφαλώς η αποστολή του Ολυμπιακού δεν είναι καθόλου εύκολη. Πέρα από τη δυναμικότητα του αντιπάλου, υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα με τους Αγραβάνη και Παπαπέτρου νοκ άουτ, τον Λαφαγέτ να επιστρέφει από τραυματισμό και τον Ντάνστον να ταξιδεύει εξασθενημένος από τις στομαχικές διαταραχές που τον ταλαιπώρησαν. Παράλληλα, η Εφές-που ήδη έχει χάσει από την ΤΣΣΚΑ στο «σπίτι» της-είναι πεισμωμένη για απαντήσεις μετά το διασυρμό που υπέστη την περασμένη εβδομάδα από τη Νίζνι. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς, που οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ευρώπης το 1997 και το 2012, δεν έχει αγωνιστικούς «πονοκεφάλους».

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Αντόνιο Κόντε (Ισπανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

Βαρέθηκαν να παίζουν

Η αποψινή θα είναι η 28η αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να υπερτερεί έχοντας 15 νίκες. Το περίεργο στην προϊστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων είναι τα πολλά «διπλά». Οι Πειραιώτες μετρούν έξι νίκες σε 13 εκτός έδρας ματς, ενώ στο «σπίτι» τους έχουν μεν εννιά νίκες, αλλά και πέντε ήττες. Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στις 24/9 σε φιλικό στην Κωνσταντινούπολη, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν 79-73 με κορυφαίο τον Ματ Λοτζέσκι (20π.).

Η στατιστική σύγκριση των δύο ομάδων

inner

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Ε’ Όμιλος
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ρεάλ Μαδρίτης 21:05
Ερυθρός Αστέρας-Άλμπα Βερολίνου 21:45
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ (30/1, 21:45)
Μπαρτσελόνα-Ζαλγκίρις Κάουνας (30/1, 21:45)
Βαθμολογία: Μπαρτσελόνα 4-0, Μακάμπι 3-1, Μπαρτσελόνα 2-2, Παναθηναϊκός 2-2, Γαλατά 2-2, Άλμπα 2-2, Ζαλγκίρις 1-3, Ερυθρός Αστέρας 0-4.

Στ’ Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Νίζνι 19:00
Λαμποράλ Κούτσα-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 21:30
Αναντολού Εφές-Ολυμπιακός 21:45
Ουνικάχα Μάλαγα-Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (30/1, 21:45)
Βαθμολογία: Ολυμπιακός 4-0, ΤΣΣΚΑ 4-0, Φενέρ 2-2, Νίζνι 2-2, Εφές 2-2, Λαμποράλ 1-3, Αρμάνι 1-3, Ουνικάχα 0-4.*Πηγή: sport-fm.gr*

Αποφασιστικό βήμα για το Μεϊγουέδερ-Πακιάο!

Ίσως τελικά η συνάντησή τους στο Μαϊάμι να μην ήταν και τόσο τυχαία. Μετά το σύντομο τετ-α-τετ, Φλόιντ Μεϊγουέδερ και Μάνι Πακιάο τα είπαν εκ νέου και συζήτησαν τους όρους για τον αγώνα της 10ετίας.


Οι δύο κορυφαίοι πυγμάχοι της γενιάς τους, έκαναν αποφασιστικό βήμα για την αναμέτρηση που όλοι θέλουν να δουν, αλλά πάντα «στραβώνει», με διαπραγματεύσεις που κρατάνε χρόνια, συζητήσεις επί συζητήσεων και στο τέλος συμβόλαια που μένουν χωρίς υπογραφή.

Για πρώτη φορά τα είπαν από κοντά. Και δεν περιορίστηκαν στο τετ-α-τετ που είχαν στo περιθώριο του παιχνιδιού Χιτ-Μπακς για το NBA στο Μαϊάμι. Φλόιντ Μεϊγουέδερ και Μάνι Πακιάο, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και για πάνω από μια ώρα (όσο κράτησε η συνάντησή τους) προσπάθησαν να γεφυρώσουν το χάσμα που υπάρχει. Ο Μάικλ Κοντς (σύμβουλος του Πακιάο) ήταν μπροστά σε αυτή τη συνομιλία και μιλώντας στο ESPN έδειξε αισιόδοξος.

«Ήταν πολύ ευχάριστο και ενθαρρυντικό το γεγονός ότι συναντήθηκαν. Τρέφουν αμοιβαίο σεβασμό και θέλουν να κλείσει επιτέλους αυτός ο αγώνας. Ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτή την ιστορία. Το ίδιο και ο Φλόιντ με τον Μάνι. Όπου πηγαίνουν τους ρωτούν το ίδιο πράγμα “θα γίνει ο αγώνας;”. Το θέλουν πολύ, και επιδιώκουμε να συμβεί στις 2 Μαΐου», είπε ανάμεσα σε άλλα σε επικοινωνία που είχε με το αμερικανικό δίκτυο, επισημαίνοντας ότι ο μεγαλύτερος προβληματισμός (από πλευράς Μεϊγουέδερ) αφορούσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα (στη μέση είναι HBO και Showtime) εκτιμώντας όμως δεν θα σταθούν εμπόδιο σε αυτή την ιστορική μάχη.

* «Ένα μικρό βήμα για ένα άνθρωπο, ένα μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα», ήταν η ιστορική φράση του Αμερικανού αστροναύτη, Νιλ Άρμστρονγκ, όταν το 1969 έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει με Μανωλά!

Η Κέρκυρα βρίσκεται στην Αθήνα, καθώς αντιμετωπίζει στις 17:00 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τους «16» του Κυπέλλου και στο ταξίδι της επιστροφής θα υπάρχει ένα νέο πρόσωπο, ο Κώστας Μανωλάς.

Επιστρέφει με Μανωλά
Σε νέα μεταγραφή προχώρησε η Κέρκυρα, καθώς μετά από αυτή του Σέρχιο Λεάλ, θεωρείται σχεδόν βέβαια και του Κώστα Μανωλά.
Πρόκειται για μια υπόθεση που τρέχει εδώ και κάποιες ημέρες και διευθετήθηκαν τις τελευταίες ώρες κάποιες λεπτομέρειες, που απέμεναν.

Πρόκειται για τον γιο του Στέλιου Μανωλά και ξάδερφο του πρώην στόπερ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ και νυν της Ρόμα, που ανήκει στον ΑΟ Χανιά και μπορεί να αγωνιστεί ως κεντρικός αμυντικός, αλλά και ως αριστερός μπακ.

Αγωνίζεται στην κρητική ομάδα από το 2013 και στην πρώτη του σεζόν έκανε 21 συμμετοχές Football League στην κανονική περίοδο, έξι στα play-off και τρεις στο Κύπελλο. Στο πρώτο μισό του 2014-15 έκανε 12 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα και τέσσερις στο Κύπελλο. Παλιότερα άνηκε στον Λεβαδειακό. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ούτε να το σκέφτονται!

Η ΑΕΚ υποδέχεται την Κέρκυρα για τους «16» του Κυπέλλου και η πρόκριση στα προημιτελικά μοιάζει κάτι σαν υποχρέωση. «Γρίφος» η ενδεκάδα που ετοιμάζει ο Δέλλας.

Ούτε να το σκέφτονται
Άλλο ένα τεστ με ομάδα της Super League δίνει φέτος η ΑΕΚ, κάνοντας… ζέσταμα για την επόμενη σεζόν, καθώς φιλοξενεί στις 17:00 (ΟΤΕ Sport 2, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και www.sport-fm.gr) την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ για τους «16» του Κυπέλλου.

Στα προηγούμενα τρία παιχνίδια που έδωσε η Ένωση κατά τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν με ομάδα της πρώτης κατηγορίας πήρε τη νίκη με εμφατικό τρόπο σε ένα από αυτά, κόντρα στον Ατρόμητο (επικράτησε 3-0) και έδειξε ότι ανήκει στο top επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου στα άλλα δύο (0-0 με Πανθρακικό, 1-1 με Κέρκυρα). Σε αυτά συνυπολογίζεται και το 3-2 επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, αν και ήταν φιλικό.

Το 1-1 στο νησί των «Φαιάκων» κάνει την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα φαβορί για την πρόκριση και τη νίκη σαν υποχρέωση (αν και της κάνει και το 0-0).

Ο 39χρονος τεχνικός δεν έδειξε χθες κάτι όσον αφορά την 11άδα του σημερινού αγώνα, αν και έχει ανοικτά μέτωπα. Δεν ήθελε όμως να κουραστούν ακόμα περισσότερο οι ποδοσφαιριστές του και η προπόνηση δεν ήταν σε φουλ ρυθμούς, λογικό μια και ήταν παραμονή ματς.
Οι Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Γιόχανσον, Μάνταλος, Αραβίδης θα πρέπει να θεωρούνται σίγουροι.

Από εκεί και πέρα παίζεται μια θέση στα αριστερά της άμυνας με τον Πεταυράκη να έχει περισσότερες πιθανότητες να αρχίσει αντί του Σοϊλέδη, αν και ο τελευταίος έκανε πολύ καλό παιχνίδι τη Δευτέρα με τον Παναιγιάλειο.

Αν ο Ανάκογλου δεν κατορθώσει να ξεπεράσει τον τραυματισμό του δίπλα στον Γιόχανσον θα είναι λογικά ένας εκ των Τζανετόπουλου, Ρόβα.

Μπροστά οι Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Μπρέτσεβιτς διεκδικούν τις δύο θέσεις. Ολα είναι ανοικτά και δεν αποκλείεται τελικά ο Κροάτης να μείνει στον πάγκο και στην περίπτωση αυτή ο Αραβίδης να παίξει στην κορυφή της επίθεσης, όπως έγινε και στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Η πιθανή ενδεκάδα της Κέρκυρας είναι Σέτκους στο τέρμα και στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Ντιόγκο, Ντιμιτρόφσκι, Βενέτης, Γκόμες, Καρντόσο, Ανδρεόπουλος, Ζορμπάς, Χαβίτο, Κοντός, Μαρκόφσκι.

Εκτός αποστολής είναι οι Ναγιάρ, Ζουμπουλάκης. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εννιά μήνες εκτός ο Κόμπι!!

Ο Κόμπι Μπράιαντ υποβλήθηκε σε επέμβαση στον δεξιό ώμο και όπως ανακοινώθηκε από τους Λέικερς, θα μείνει εκτός δράσης για εννιά μήνες.

Εννιά μήνες εκτός ο Κόμπι!
Ισχυρό σοκ για τους Λέικερς… Ο Κόμπι Μπράιαντ μείνει εκτός δράσης για εννιά μήνες μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στον δεξιό ώμο.

Ο 36χρονος άσος, που για τρίτη στη σειρά χρονιά δεν ολοκληρώνει τη σεζόν λόγω σοβαρού τραυματισμού, εκτιμάται πως θα επανέλθει πλήρως μετά το χειρουργείο και θα είναι έτοιμος στο ξεκίνημα της επόμενης σεζόν.

Φέτος ο Κόμπι, που είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ με 23,5 εκατ. δολάρια για φέτος και 25 εκατ. ευρώ για την επόμενη σεζόν, είχε 22,3 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ κατά μέσο όρο.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Προσοχή στην άμυνα στο low post!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σας μεταφέρει τις σκέψεις του για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη.  Τα παιχνίδια στα οποία πριν καν ξεκινήσουν, ο Ολυμπιακός έχει ελάχιστα να χάσει και πάρα πολλά να κερδίσει είναι μετρημένα στα δάχτυλα ενός χεριού του Μαρτίνας Πότσιους (του λείπει ένα δάχτυλο). Το ματς με την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη είναι ένα από αυτά.
Οι Πειραιώτες θα ξεκινήσουν τη δύσκολη αναμέτρηση στην Τουρκία έχοντας ρεκόρ 4-0, κάτι το οποίο τους δίνει το περιθώριο της ήττας. Βέβαια οι Πειραιώτες δε σκέφτονται το συγκεκριμένο περιθώριο και θέλουν να κάνουν το 5/5, πράγμα που εάν το καταφέρουν τότε το πλεονέκτημα της έδρας θα έχει σφιχταγκαλιαστεί.
Αν πάλι ηττηθούν από τον Στράτο Περπέρογλου και την παρέα του ποιος αλήθεια θα γκρινιάξει; Μόνο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο μπορώ να σκεφτώ και μερικούς άσχετους στο facebook.
ΣΤΑ... ΤΟΥ ΜΑΤΣ
Η Αναντολού Εφές διαθέτει ποιότητα στο ρόστερ της και φυσικά στον πάγκο της. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ρίχνει στα βαθιά τους πιτσιρικάδες Οσμάν και Κορκμάζ και αμφότεροι ανταποκρίνονται περίφημα.
Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός δε μπορεί να χάσει από τον Οσμάν ακόμη κι αν παίζουν 3 μέρες σερί. Από τους ψηλούς της Αναντολού πάντως μπορεί να χάσει.
Σάριτς (πολυδιάστατος και βγάζει μπόλικη ενέργεια), Μίλκο Μπιέλιτσα (τον εκτιμώ πάρα πολύ), Λάσμε (τραγική χρονιά) και Κρστιτς (βαρύς, αλλά με... κιλά εμπειρίας) συνθέτουν μία - κάτι περισσότερο - από αξιοπρόσεκτη τετράδα ψηλών.
Η αντίστοιχη τετράδα του Ολυμπιακού με Χάντερ, Ντάνστον (αν παίξει), Πέτγουεϊ και Πρίντεζη θα έχει μπόλικη δουλειά στην άμυνα.
Επιστρέφω στην περιφέρεια όπου σε ό,τι αφορά το σκοράρισμα πρωταγωνιστούν οι Στράτος Περπέρογλου και Ματ Τζάνινγκ. Η ουσία που προσφέρει ο Έλληνας φόργουορντ όταν βρίσκεται στο παρκέ είναι μοναδική, ειδικά όταν ποστάρει ή όταν σουτάρει στατικά. Ο Τζάνινγκ από την άλλη είναι παίκτης ημέρας. Αν ξεκινήσει με 2/2 τότε φυλαχτείτε. Για αυτό καλό είναι να του γίνουν δύο σκληρά φάουλ στο ξεκίνημα.
Άφησα τελευταίο τον Τόμας Ερτέλ. Παικτάρα, αλλά ένα μήνα στην Τουρκία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Παντού εκτός από τις ασίστ. Τι να τις κάνεις όμως αν έχεις 5 λάθη και 2/7 σουτ; Πάντως ο Γάλλος έχει εκπληκτική παράδοση με αντίπαλο τον Ολυμπιακό και φοβάμαι μήπως τη συντηρήσει.
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
Η Εφές μπορεί να δέχτηκε 109 πόντους από τη Νίζνι, αλλά όσο κι αν σας φαντάζει περίεργο... το «καλό της» είναι η άμυνα. Θεωρώ πως αν ο Ολυμπιακός σκοράρει 70+ πόντους θα έχει πολλές πιθανότητες να φύγει πανηγυρίζοντας.
Η Αναντολού στο κομμάτι της δημιουργίας έχει μόνο τους Ερτέλ (pick 'n' roll), Περπέρογλου (low post), Κρστιτς (low post) και θα προσθέσω ίσως τον Ντόγκους Μπαλμπάι (καλός στο 1on1) ο οποίος όμως έχει τραγικά τελειώματα.
Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην άμυνά στο χαμηλό ποστ.
ΥΓ: Η αυριανή τριάδα διαιτητών είναι κάπως περίεργη.
ΥΓ 2: Η αντίδραση της Εφές μετά τον διασυρμό στο Νόβγκοροντ είναι δεδομένη και οι Πειραιώτες πρέπει να είναι πνευματικά πιο έτοιμοι από όσο σωματικά.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Συνέλαβαν τον Ανσάλντι!!

Μια περιπέτεια περίμενε τον Κριστιάν Ανσάλντι πριν το ματς με την Μπαρτσελόνα, με τον άσο της Ατλέτικο να συλλαμβάνεται!
Δεν έφτανε στον Ανσάλντι το γεγονός πως ήταν τραυματίας και δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ήρθε και το περιστατικό με τον αστυνομικό να τον στείλει στο τμήμα!
Συγκεκριμένα, ο ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο πήγαινε στο γήπεδο για να δει το παιχνίδι, όταν έπεσε πάνω σε έναν αστυνομικό που δεν τον άφηνε να περάσει λόγω των μέτρων που είχαν παρθεί με τον συγκεκριμένα δρόμο να είναι κλειστός.
Ωστόσο ο Ανσάλντι επέμενε, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το χέρι του αστυνομικού με την πόρτα και εν συνεχεία να συλληφθεί! Αμέσως μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου λίγο μετά πήγε και ο δικηγόρος της ομάδας για να τον βγάλει...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι εχθροί του Μουρίνιο!!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έκανε λόγο για «σχέδιο κατά της Τσέλσι» και το FourFourTwo του gazzetta.gr θυμίζει τους εχθρούς του. Φανταστικούς και πραγματικούς!   
«Χρειάζομαι εχθρούς για να έχω κίνητρο», είχε τονίσει παλιότερα ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος έχει πολλούς θαυμαστές, αλλά και πολλούς που τον μισούν! Κατά καιρούς, ο προπονητής της Τσέλσι τα έχει βάλει με πολλούς και διάφορους και το gazzetta.gr κάνει μία λίστα τους... εχθρούς του, με αφορμή το πρόστιμο που δέχθηκε για τις δηλώσεις του περί «σχεδίου κατά της Τσέλσι».
Η πρώτη έχθρα με τα... παράσιτα!
Το 2005, ο Ζοσέ Μουρίνιο είχε ήδη συστηθεί στο αγγλικό κοινό, ενώ είχε μάθει και τις ιδιοτροπίες των Media. Σε συνέντευξή του, λοιπόν, ρωτήθηκε για τους επαγγελματίες σχολιαστές της τηλεόρασης. Η απάντησή του; «Η καλύτερη δουλειά στον κόσμο είναι να είσαι απολυμένος προπονητής. Σηκώνεσαι στις 10.30, παίρνεις πρωινό, κάνεις τζόγκινγκ, σάουνα και σερφάρεις με την ησυχία σου στο ίντερνετ. Τρως με φίλους, κοιμάσαι το μεσημέρι, συναντιέσαι με τον σύμβουλό σου για να δεις πως πάει η αγορά και να ζυγίσεις τους τόκους και να δεις αν ακόμα μπαίνει ο μισθός από το σύλλογο. Γυρίζεις σπίτι και τρως με τη οικογένειά σου. Και συνεχίζεις να κριτικάρεις κόσμο που δεν ξέρεις», είχε πει, τονίζοντας ότι οι σχολιαστές/πρώην προπονητές είναι... παράσιτα!
Οι οπαδοί των ομάδων του
Ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο τα έβαλε με τους madridistas μετά το εκτός έδρας ματς με την Ράγιο Βαγιεκάνο, γκρινιάζοντας για το ότι μόλις 300 βρέθηκαν στις κερκίδες του Βαγιέκας. Δεν έμεινε εκεί όμως, αφού η... μπάλα πήρε και τα εντός έδρας. «Θέλω να πω "ευχαριστώ" στους λιγοστούς που βρέθηκαν πίσω από το τέρμα, γιατί αν δεν ήταν αυτοί το γήπεδο θα ήταν άδειο», είχε πει. Αργότερα, μετά το 2-2 με τη Ντόρτμουντ στο δραματικό ματς του Champions League, είχε τονίσει: «Αν, όπως και εγώ, βρίσκεστε εδώ για δυόμιση χρόνια, έχεις συνηθίσει την κρύα ατμόσφαιρα». Φέτος, χαρακτήρισε άδειο του Stamford Bridge, αναφερόμενος όχι στην πληρότητα, αλλά στην ατμόσφαιρα, ενώ σχολιάζοντας το χαμηλό φωτισμό είχε αναφέρει: «Νομίζω ότι ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για το φωτισμό είχε την ίδια διάθεση με τον κόσμο, επειδή όλοι κοιμόντουσαν».
Οι... πόρνες της διανόησης!
Η φιλοξενία νυν προπονητών στην ιταλική τηλεόραση και ο τρόπος που αποφάσιζαν να κινηθούν, έκανε έξαλλο τον Μουρίνιο, θεωρώντας ότι μοναδικός τους στόχος ήταν να υπονομεύσουν την Ίντερ του. Μια συνωμοσία των ανθρώπων της TV με τους προπονητές των αντίπαλων ομάδων! «Έλαβε χώρα η μεγαλύτερη χειραγώγηση της διανόησης. Υπήρξε οργανωμένη προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης. Δουλεύω στο ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσει η εκπόρνευση της διανόησης, μου αρέσει η τιμιότητα. Τις τελευταίες μέρες κανείς δεν είπε ότι η Ρόμα έχει τους καλύτερους παίκτες, αλλά θα τελειώσει τη σεζόν χωρίς κάποιον τίτλο. Κανείς δεν ανέφερε ότι η Μίλαν έχει 11 λιγότερους πόντους από εμάς και ότι θα τερματίσει χωρίς τίτλο. Κανείς δεν μίλησε για τη Γιουβέντους, που έχει κερδίσει τόσους πόντους από λάθη διαιτητών. Έχουμε... νικήσει μόλις ένα ματς απέναντι στη Σιένα και αυτό λόγω λάθους. Κάθε φορά που ανοίγω την τηλεόραση, βλέπω τον Λουτσιάνο Σπαλέτι, που είναι φίλος όλων, αλλά εμένα δεν μου αρέσει η τηλεόραση την ώρα υψηλής τηλεθέασης. Δεν ξέρω αν πληρώνονται για να δίνουν συνεντεύξεις...».
Οι Μιντιάρχες κατά της Τσέλσι!
Το 2013, με την επιστροφή του στην Τσέλσι, ο Ζοσέ Μουρίνιο ξεσπάθωσε κατά των αγγλικών Media. Αυτή τη φορά, επειδή δεν είχαν στο δυναμικό τους ανθρώπους που να προέρχονται από το περιβάλλον των «Μπλε»! «Ο Κάραγκερ,ο  Τόμπσον, ο Ρέντναπ είναι της Λίβερπουλ. Ο Γκάρι Νέβιλ της Μάντσεστερ Γιουνάτεντ. εμείς δεν έχουμε κάποιον. Όταν αποσυρθώ, στα 75 μου, θα γίνω σχολιαστής της Τσέλσι στην τηλεόραση». Πρόσφατα, τα έβαλε με το δίκτυο Skysports, για την αντιμετώπισή του προς τον Ντιέγο Κόστα. Με δημοσιογράφους τα είχε βάλει και στη Μαδρίτη, αλλά και στην Αγγλία, αφού αποτελούν το... μεγάλο του εχθρό!
Οι διαιτητές...
Στην πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο δημιούργησε μια λίστα με 13 διαιτητικά λάθη για ένα ματς με τη Σεβίλλη. Πριν την βαριά ήττα με 5-0 στο clasico από τη Μπαρτσελόνα το 2010, τόνισε ότι οι Καταλανοί έπρεπε να είναι χαρούμενοι με τον Ιτουράλδε, ενώ δεν ξέχασε τους διαιτητές και στην ήττα από τη Μπάρτσα στο Σούπερ Καπ και στον αποκλεισμό στο Champions League τη σεζόν 2010-11, αυτή τη φορά βάζοντας στο στόχαστρο τόσο την UEFA όσο και τη UNICEF! Φέτος, ανακάλυψε και μια ακόμα συνωμοσία κατά της Τσέλσι, αυτή τη φορά από τους διαιτητές! Το 2005 τα είχε βάλει με τον Αντέρς Φρισκ και η UEFA του είχε καταλογίσει ότι ευθύνεται για την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, ενώ σε πάρα πολλές συνεντεύξεις Τύπου μπορεί να βρει κανείς σχόλια και αιχμές για τους «άρχοντες» των αγώνων.
Το πρόγραμμα
Έπειτα από μια ήττα από τη Μπέτις, όταν ακόμα ήταν στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μουρίνιο είχε τονίσει ότι το πρόγραμμα των αγώνων ελέγχεται από τους άλλους, εννοώντας την Μπαρτσελόνα! «Είναι προφανές ότι άλλες ομάδες ελέγχουν το πρόγραμμα. Γελούν πίσω από την πλάτη μου». Στην Αγγλία, παρότι τόνισε ότι αγαπάει τις αναμετρήσεις μέσα στις γιορτές, υποστήριξε για τον καταρτισμό του προγράμματος, όταν ρωτήθηκε, ότι εκείνοι που έχουν τη δύναμη κοροϊδεύουν την Τσέλσι: «Νομίζω ότι γελούν. Ξέρουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα και ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα και γελούν. Εκείνοι που αποφασίζουν για τις ημερομηνίες, δεν ξέρω ποιοι είναι, αλλά ξέρω ότι είναι καταλαβαίνουν πως είμαστε Special και μας δίνουν τα σωστά παιχνίδια. Είμαστε οι μόνοι που παίζουμε Τετάρτη και Σάββατο».
Ο Βενγκέρ και οι προπονητές
Τα περιστατικά του με τον Αρσέν Βενγκέρ είναι αρκετά και δεν είναι μόνο λεκτικά. Ο Αλσατός ήδη από το 2005 είχε αφήσει υπονοούμενα για τον Μουρίνιο, τονίζοντας ότι η Τσέλσι του δεν είναι περισσότερο «αγγλική» από την Άρσεναλ, αφού έχει βγάλει μόνο έναν μεγάλο Άγγλο παίκτη, τον Τζον Τέρι. Παράλληλα, είχε ασκήσει κριτική και στην τακτική του. Ο Μουρίνιο τον είχε αποκαλέσει... ηδονοβλεψία και ο Βενγκέρ είχε απαντήσει τονίζοντας πως είναι «εκτός ελέγχου και ασεβής»! Η κόντρα τους αναζωπυρώθηκε με την επιστροφή του Special One στην Αγγλία και πέρυσι οι δυο τους έφτασαν να πιαστούν στα χέρια, με τον manager της Άρσεναλ να σπρώχνει τον ομόλογό του στην Τσέλσι! Ο Βενγκέρ δεν είναι ο μόνος. Τόσο στην Ιταλία, με Ρανιέρι, Μαντσίνι, Σπαλέτι, όσο και στην Ισπανία και στην Αγγλία, όπου εκτός από τον Βενγκέρ έχει αρκετές φορές επιτεθεί και στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον,  παρότι στη συνέχεια εξέφρασε το θαυμασμό προς το πρόσωπό του.
Οι αντίπαλες ομάδες
Ο Μουρίνιο τα έβαλε με τη Νιούκαστλ του Άλαν Πάρντιου λίγο πριν τα Χριστούγεννα, τονίζοντας ότι αντιμετωπίζει ορισμένα ματς ως φιλικά! Στην πρώτη του χρονιά στη Ρεάλ Μαδρίτης τόνισε ότι η Σπόρτινγκ Χιχόν κάνει εύκολα τα πράγματα για την Μπαρτσελόνα, ενώ είχε κατηγορήσει και τη Λεβάντε το 2011, τονίζοντας ότι θέλει να στείλει τους παίκτες του στο νοσοκομείο! Την ίδια χρονιά τα έβαλε και με την Ρασίνγκ. Το 2008, διέσυρε την Κατάνια, προκαλώντας την οργή του προπονητή της και κάνοντας τον Πιέτρο Λο Μόνακο, τεχνικό διευθυντή να τονίζει πως θα του έδινε μπουνιά! Φέτος, στο στόχαστρό του βρέθηκε και η Μάντσεστερ Σίτι, τονίζοντας ότι ξεγέλασε τους κανόνες του Financial Fair Play.
Ο αγωνιστικός χώρος
Έχει διαμαρτυρηθεί για τόσα και τόσα, δεν θα μπορούσε να μην το κάνει για τον αγωνιστικό χώρο! Η Ρεάλ Μαδρίτης τη σεζόν 2010-11 δεν ξεκίνησε καλά και ο Μουρίνιο έριξε μερίδιο ευθύνης στο χορτάρι του Σαντιάγο Μπερναμπέου! Μετά τη νίκη με 3-0 επί της Εσπανιόλ, είχε τονίσει: « Ο αγωνιστικός χώρος δεν ήταν καλός, αλλά είμαι ικανοποιημένος. Η ομάδα ήταν κουρασμένη, παίξαμε με έναν αντίπαλο που δεν είχε τίποτα να χάσει και αγωνιστήκαμε σε ένα... χωράφι με πατάτες!». Είχε αναφερθεί αρνητικά και τον αγωνιστικό χώρο του Stamford Bridge το 2006 και μάλιστα είχε αρνηθεί χαρακτηριστικά ότι θα ήταν ευνοϊκός για το παιχνίδι της ομάδας του στα ματς με την Μπαρτσελόνα. Σε συνάντηση προπονητών στη Νιόν είχε διαφωνήσει με τον Πεπ Γκουαρδιόλα για το μήκος που πρέπει να έχει το χορτάρι, ενώ το 2012 είχε καταφερθεί αρνητικά και για το γήπεδο της Λεβάντε.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Από τον Κόστα στον... Μπάρτον!!

Ο Ντιέγκο Κόστα... ξέφυγε και πυροδότησε συζητήσεις για το ποιος είναι ο πιο «βρώμικος» παίκτης στην Ευρώπη. Στη λίστα και ο... Μπάρτον!
Ποδοσφαιριστές σε... κρίση και ο Ντιέγκο Κόστα με τη συμπεριφορά του στο  ματς με τη Λίβερπουλ μπήκε στη λίστα με τους πιο «βρώμικους» παίκτες στην Ευρώπη! Ο φορ της Τσέλσι πάτησε δυο παίκτες, πλακώθηκε με τρεις των «κόκκινων», ωστόσο... κατόρθωσε να «δραπετεύσει» από το γήπεδο χωρίς να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα! Οι ενέργειες του Κόστα πυροδότησαν μια τεράστια κουβέντα στα Social Media και όλοι αναρωτιούνται αν είναι πιο... βίαιος από τον Λουίς Σουάρες! Παρακάτω σας παρουσιάζουμε σκληρούς παίκτες, «θεατρίνους», ποδοσφαιριστές με... ανησυχητική συμπεριφορά και τον... Μπάρτον!
Ντιέγκο Κόστα
Ο Ισπανός μετά το απίστευτο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα έχει χάσει το ρυθμό του και μαζί με κούραση και μικροτραυματισμούς τον έχουν βγάλει εκτός τροχιάς. Χθες... ξέφυγε, με τους οπαδούς της Τσέλσι να τον αποθεώνουν «Diego, Diego». Πάτησε τον Τσαν, τον Σκρτελ χώθηκε και σε Τζέραρντ, με την χθεσινή εικόνα να τον βάζει στη λίστα με τους «βίαιους». Στο φετινό πρωτάθλημα μετρά ήδη 7 κίτρινες κάρτες, για έναν αμυντικό δεν είναι... θλιβερό ρεκόρ, αλλά για έναν φορ είναι συγκλονιστικό!


Πέπε και Ράμος!
Με διαφορά το πιο... σκληρό αμυντικό δίδυμο στον Πλανήτη! Ο Πέπε έχει προκαλέσει πολλές φορές με τη συμπεριφορά του στο γήπεδο, κανείς δεν ξεχάσει τις κλωτσιές στον Κασκέρο, το δολοφονικό μαρκάρισμα στον Ντούντα και το πάτημα στο χέρι του Μέσι στο Κλάσικο του 2012. Ο Ράμος δεν είναι βίαιος, δεν είναι ο παίκτης που θα παίξει «βρώμικα», ωστόσο οι 19 κόκκινες κάρτες μαρτυρούν το πόσο σκληρός είναι. Σκεφτείτε πως Κιν και Βιεϊρά μαζί είχαν λιγότερες κόκκινες (15).



Λουίς Σουάρες
Ο Λουίς Σουάρες είναι... κατηγορία μόνος του!  Ο Ουρουγουανός ξέφυγε από τα βίαια μαρκαρίσματα του και οι επιθέσεις του με τα δόντια χαρακτηρίσθηκαν επικίνδυνες. Ο Ιβάνοβιτς, ο Κιελίνι και ο Οτμάν Μπακάλ ξέρουν καλά τι μπορεί να κάνει ο Σουάρες! Ο ίδιος πάντως δείχνει να καταλαβαίνει τι έχει συμβεί και στη Μπαρτσελόνα δείχνει ήρεμος!


Σέρχιο Μπουσκέτς
Στη Μπαρτσελόνα πάντως υπάρχει ένας πιο... κακός παίκτης και δεν είναι άλλος από τον Σέρχιο Μπουσκέτς. Κλωτσιές σε καλάμια αντιπάλων, θεατρινίστικη συμπεριφορά, νεύρα, ενώ κανείς δεν ξεχνά το πάτημα στο κεφάλι του Πέπε. Ο Μαρσέλο ακόμα δεν ξεχνά πως τον είχε αποκαλέσει... «μαϊμού».




Τζόι Μπάρτον
Αν δυσκολεύεστε για το ποιος είναι ο πιο «βρώμικος» παίκτης, σας δίνουμε την ευκαιρία να ψηφίσετε τον Τζόι Μπάρτον. Δολοφονικά μαρκαρίσματα, ξύλο στο ματς, «γαλλικά», χειρονομίες, μπουνιές, καρατιές. Ενας... μαχητής όχι του ρινγκ, αλλά του αγωνιστικού χώρου. Τρέλανε τον... Ιμπρα και γύρισε στην Πρέμιερ Λιγκ να συνεχίσει το... σκληρό του έργο!


 


*Πηγή: gazzetta.gr*

Μπαρτσελόνα, Ρεάλ: Μαζί τα... τρώμε!!

Ο Γιώργος Καραμάνος δείχνει την τηλεοπτική πίτα στις μεγάλες Λίγκες και την οικονομική καταδυνάστευση στην Ισπανία από τις δύο του «Clasico».
Τα πάντα τα είχαν βασίσει σε μία εξαγγελία. Μία υπόσχεση που του δόθηκε, αλλά πριν λίγες ημέρες ανακάλυψαν πως δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθεί. Ο Γενικός Γραμματέας αθλητισμού της Ισπανίας είχε υποσχεθεί στις μεσαίες και τις μικρότερες ομάδες των δύο πρώτων Κατηγοριών της χώρας του, πως θα έφερνε προς ψήφιση στο κοινοβούλιο, ένα νομοσχέδιο υπέρ της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο ποδόσφαιρο. Να δώσει μία λύση δηλαδή στη μεγαλύτερη πληγή της Primera και της Segunda Division. Ωστόσο, ο Δον Μιγκέλ Καρδενάλ έκανε πίσω, νικήθηκε προφανώς από τα μεγάλα συμφέροντα και το απέσυρε την πιο κρίσιμη στιγμή. Αυτό όμως οι σύλλογοι δεν μπορούν να το αποδεχτούν και ετοιμάζονται να κάνουν πράξη τον μεγάλο εκβιασμό τους, εκείνον που θέλουν να αντιτάξουν ως μοναδικό όπλο κόντρα στη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα: να κατέβουν δηλαδή σε απεργία και να κάνουν μπάχαλο το πρωτάθλημα. Και μιλάμε για όλους τους υπολοίπους συμπεριλαμβανομένων των Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλης και Βαλένθια.

Το θέμα που ανέκαθεν υπήρχε, μα πλέον έχει γιγαντωθεί, έχει να κάνει με τη χαώδη διαφορά στα έσοδα που υπάρχει μεταξύ των δύο υπερομάδων της Ισπανίας και όλους τους άλλους. Ρεάλ και Μπάρτσα εισπράττουν μόνες τους το 38% των συνολικών χρημάτων που πέφτουν από την τηλεόραση στο ποδόσφαιρο της χώρας. Για την ακρίβεια η κάθε μία τους έχει ετήσια σχετικά έσοδα της τάξης των 140 εκατ. ευρώ! Την ίδια στιγμή, οι ακόλουθες Βαλένθια, Ατλέτικο και Σεβίλλη λαμβάνουν αντίστοιχα 48, 42 και 32 εκατ.
Αλμερία, Βαγιεκάνο, Ελτσε, Γρανάδα και Εϊμπάρ που αποτελούν τους τελευταίους τροχούς, παίρνουν μόλις 18 εκατ. η κάθε μία. Πως λοιπόν να μπορέσουν να γίνουν ανταγωνιστικές; Πως να αντεπεξέλθουν στο Financial Fair Play, στις υποχρεώσεις τους στην Εφορία (σ.σ.: μόνο Εϊμπάρ, και Μπιλμπάο δεν έχουν χρέη) και επιπλέον να μπορούν να είναι αγωνιστικά επαρκείς, ώστε να αντέχουν, να επιβιώνουν σε μία τόσο δύσκολη Λίγκα; Οι σύλλογοι αισθάνονται πως πλέον δεν αντέχουν άλλο την αδικία.
Σε Ισπανία και Ιταλία η διαχείριση των τηλεοπτικών δεν είναι κεντρική. Αυτό σημαίνει ότι κάθε ομάδα διαπραγματεύεται μόνη της και αυτά που αναφέραμε πριν είναι η αρνητική συνέπεια τούτης της λογικής. Σε κανένα άλλο μεγάλο πρωτάθλημα της Ευρώπης δεν εμφανίζεται τόσο μεγάλη διαφορά στα έσοδα μεταξύ των δύο πρώτων, των πιο έμμεσων ανταγωνιστών και των τελευταίων. Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς συμβαίνει στα υπόλοιπα τρία πιο σημαντικά, ώστε να φανεί το πως Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αυθαιρετούν, πλουτίζουν, γιγαντώνονται εις βάρος των άλλων, που μέσα από αυτή την αδικία δεν θα μπορέσουν ποτέ ξανά να τις κοντράρουν.

Σε αυτό το εξαιρετικό γράφημα της Marca, φαίνεται το ποσοστό που έχουν στην τηλεοπτική πίτα οι δύο πρώτες σε έσοδα κάθε Λίγκας. Βλέπετε ξεκάθαρα την τεράστια διαφορά των Ρεάλ, Μπάρτσα στην Ισπανία
PREMIER LEAGUE
Μιλάμε για το κορυφαίο πρωτάθλημα και για αυτό οι Αγγλοι πληρώνονται τρελά ποσά. Αυτά που παίρνουν ως κεντρική διαχείριση ετησίως είναι 1 δισ. 875 εκατ. ευρώ. Από αυτά η μοιρασιά γίνεται μέσα από διάφορα κριτήρια, με τις Λίβερπουλ (117), Μάν. Σίτι (115), Τσέλσι (112), Αρσεναλ (111), Τότεναμ (107), Μαν. Γιουνάιτεντ (106), Εβερτον (102) να βγάζουν πάνω από 100 εκατ. η κάθε μία. Ωστόσο, εδώ οι διαφορές στα ποσά είναι πολύ μικρές, ώστε η ουραγός σε έσοδα Γουέστ Μπρομ να βγάζει με τη σειρά της 79 εκατ.
SERIE A'
Αν και δεν έχει την αίγλη του παρελθόντος, το Καμπιονάτο εξακολουθεί να πουλάει σχετικά καλά το προϊόν του (σ.σ.: συνολικά τα έσοδα είναι 846 εκατ.). Βέβαια εδώ, όπως και στην Ισπανία, δεν υπάρχει κεντρική διαχείριση. Ωστόσο, η μία διαφορά είναι ότι η 1η στη σχετική λίστα Γιουβέντους παίρνει λιγότερα (94 εκατ. ευρώ) από Ρεάλ, Μπάρτσα αν και η ουραγός της λίστας Σασουόλο ίσα που φτάνει τα 18 εκατ. Η άλλη είναι ότι κατά σειρά: Ιντερ (80,4), Μίλαν (78), Ρόμα (61,4) και Νάπολι (59,8) έχουν πολύ καλύτερο μερίδιο από ό,τι αντίστοιχα οι Βαλένθια, Σεβίλλη, Ατλέτικο.
BUNDESLIGA
Οι Γερμανοί παρά το ότι έχουν ένα εξαιρετικό προϊόν από κάθε άποψη και ειδικά τρομερά γήπεδα πάντα κατάμεστα, δεν έχουν καρπωθεί τα οφέλη που θα μπορούσαν. Πρόκειται όμως για την πιο τίμια μοιρασιά του συνόλου των 495 εκατ. ευρώ. Η Μπάγερν με 37 εκατ. και η Ντόρτμουντ με 35,5 είναι εκείνες που παίρνουν τα πιο πολλά, αλλά με ελάχιστη διαφορά από όλες τις άλλες ομάδες. Λεβερκούζεν και Σάλκε εισπράττουν από 33,5 εκατ., ενώ η τελευταία στη λίστα, Αουγκσμπουργκ ξεπερνάει για λίγο τα 20 εκατ. Βέβαια αυτά ισχύουν για φέτος, μιας και για του χρόνου η Bundesliga έχει καταφέρει να κάνει πολύ καλύτερη συμφωνία και να ανεβάσει σημαντικά τα εν λόγω ποσά.

Τα συνολικά έσοδα των 5 μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με τους Αγγλους να εισπράττουν τρελά ποσά
Η σύγκρουση που έρχεται...
Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς το γιατί η Primera Division δεν είναι όσο ανταγωνιστική θα μπορούσε. Και το ότι ακόμα και έτσι οι μικροί μπορούν να νικούν ενίοτε τους μεγάλους, συμβαίνει επειδή έχουν εκπληκτικές ακαδημίες και σούπερ ταλαντούχους Ισπανούς πιτσιρικάδες που έρχονται συνεχώς από πίσω. Γι' αυτό λοιπόν ομάδες όπως η Σεβίλλη με τόσο χαμηλό μπάτζετ, αλλά εξαιρετική διαχείριση και τμήμα σκάουτινγκ, μπορεί να πηγαίνει και να κατακτά το Europa League.
Από τη μεριά τους πάλι Ρεάλ και Μπαρτσελόνα αρνούνται χρόνια τώρα πεισματικά να καθίσουν στο τραπέζι με τους υπόλοιπους. Οι δύο μεγάλοι είναι βολεμένοι και δεν έχουν καμία διάθεση να απολέσουν μέρος των προνομίων τους. «Εμείς έχουμε τον πολύ κόσμο και εμάς θέλουν να βλέπουν στην τηλεόραση τόσο στην χώρα όσο και εκτός αυτής», είχε δηλώσει ενδεικτικά πριν από πέντε χρόνια ο πρώην πρόεδρος των Μαδριλένων, Ραμόν Καλδερόν.

Αυτή η λογική ισχύει ακόμα και αντιπροσωπεύει και τις δύο του «Clasico», που ωστόσο, βυθισμένες στην εσωστρέφεια τους, δεν βλέπουν ότι μακροπρόθεσμα θα κάνουν κακό και στις ίδιες. Το ισπανικό πρωτάθλημα χάνει σε αίγλη και με εξαίρεση αυτό που έκανε πέρσι η Ατλέτικο (σ.σ.: και συνεχίζει ως ένα βαθμό να κάνει) είναι χαμηλής ανταγωνιστικότητας. Και όπως πολύ σωστά είχε εξηγήσει το 2011, ο τότε πρόεδρος (νυν φυλακισμένος) της Σεβίλλης, Χοσέ Μαρία ντελ Νίδο: «Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να παίρνει μία ομάδα τον τίτλο με 100 βαθμούς!»
Μία ματιά λοιπόν στη βαθμολογία των τελευταίων ετών έρχεται να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. Πρόπερσι η Μπάρτσα με 100 βαθμούς είχε 26 περισσότερους από την 3η Ατλέτικο, ενώ πρόπερσι με 100 βαθμούς η Ρεάλ είχε αντίστοιχα 39 από την 3η Βαλένθια. Μιλάμε για διαφορές που δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μεγάλο πρωτάθλημα. Τούτο δεν μπορεί να αλλάξει άρδην στην Ισπανία. Μπορεί όμως να μετριαστεί προς το καλύτερο. Οι μικροί δικαιούνται και αξίζουν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα. Εχουν λόγο στη διεξαγωγή της διοργάνωσης αν και οι μεγάλοι δείχνουν να ξεχνούν ότι χωρίς αυτούς δεν υπάρχει παιχνίδι. Θα τους το θυμίσουν λοιπόν με μία απεργία που θα κάνει κακό σε όλους...
ΥΓ.: Φυσικά και όσον αφορά τον διεθνή ανταγωνισμό Μπαρτσελόνα και Ρεάλ έχουν αντίστοιχο μεγάλο οικονομικό πλεονέκτημα απέναντι στους αντιπάλους τους στο Champions League και ειδικά με τους Γερμανούς!

*Πηγή: gazzetta.gr*